Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...

[UNDE] Reconditionare obiecte lemn
 Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay

Imprimanta ciss rezista perioade ...
 

SFANTA TREIME-DE DE UNO E TRINO

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
310 replies to this topic

#1
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007
Este o sarcina extrem de dificila initierea unei discutii despre Sf. Treime pe un forum. Teologia Sfintei Treimi este unul din cele mai dificile studii, a generat de-a lungul timpului cel mai mare numar de erezii, bagajul necesar de cunostinte biblice, patristice si filozofice este covarsitor. E aproape imposibil sa faci o sinteza coerenta si pertinenta. Cu ajutorul lui Dumnezeu, lasand de o parte pretentiile de rigoare dogmatica si filozofica, voi incerca sa fiu cel putin sugestiv si convingator. A da o definitie Sfintei Treimi, inseamna de fapt a-l descrie pe Dumnezeu, si nu putem face asta in mod complet, datorita limitarii noastre. Dar lipsa de completitudine nu inseamna si lipsa de adevar. Vreau mai degraba sa ma fac inteles decat sa fiu riguros, asa ca pornesc de la o abordare mai putin conventionala.
Dumnezeu l-a facut pe om, dupa chipul si asemanarea Lui, motivul creatiei fiind iubirea divina. Pornind de la aceasta afirmatie, putem face analogii intre om si Dumnezeu, intre firea umana si firea dumnezeiasca, si in sfarsit, intre persoanele umane si persoanele divine. Firea umana, este creata, muritoare, nedesavarsita schimbatoare. Despre om putem spune ca este unirea substantiala intre trupul material si sufletul spiritual, imaterial. Firea Dumnezeiasca este desavarsita, nemuritoare, neschimbatoare, spirituala, in intregime nemateriala, si nu numai partial, asa cum este firea omului. Constatam insa ca Dumnezeu a creat nu numai un om a creat un popor de "persoane". Spunem despre persoana, ca este o substanta(daca vreti fire), individuala, de natura rationala. La animale, care nu sunt rationale, nu vorbim despre persoana, vorbim despre individ.
Aceste considerente ne permit sa ne punem intrebarea legitima, in ce mod ne-a creat Dumnezeu dupa chipul si asemanarea Sa, daca noi suntem persoane, suntem mai multi, identici prin fire, dar deosebiti prin individualitate? Cautarea unei analogii este justificata.
Mai mult, Dumnezeu este iubire, creatia, adica si noi suntem rodul revarsarii iubirii divine. Daca Dumnezeu este Iubirea absoluta, inseamna ca nu se poate exclude pe El insusi acestei iubiri. Si cum este atunci iubirea "intradumnezeiasca"?
Sa ne reintoarcem la relatiile dintre persoanele umane pentru a cauta o analogie care sa ne lase sa intrezarim adevarurile supranaturale.
Relatiile dintre oameni, se bazeaza pe asemanare, si pe alteritate. Relationam deoarece avem ceva comun, firea umana, si suntem substante individuale, alteritatea fiind chiar obiectul relationarii. Daca am fi identici, daca ar lipsi individualitatea, nu am avea ce sa comunicam, nu am putea defini nici o relatie.
Si daca inca mai spunem ca Dumnezeu ne-a creat din iubire, intelegem ca ne-a creat pentru iubire, scopul divin al relatiilor interpersonale, si porunca explicita fiind iubirea. Daca eu, persoana A iubesc persoana B, pentru ca iubirea sa fie deplina, eu vreau ca si persoana B sa ma iubeasca pe mine. Mai mult decat atat, pentru ca iubirea sa fie si perfecta, eu vreau ca persoana B sa fie iubita si de ceilalti, de cel putin o alta persoana©,adica vreau sa existe iubire, si numesc aceasta a treia persoana iubirea insasi. In mod surprinzator, vedeti ca pentru a avea o relatie de iubire deplina, conform poruncii divine, sunt suficiente si necesare trei persoane.

Dumnezeu este fiinta absoluta, Esse per Se subsistens, subzistenta prin ea insasi, la Dumnezeu existenta se confunda cu esenta, cu firea sa.
Nu putem insa neglija faptul ca relationarea interumana este tot o imperfectiune a relationarii lui Dumnezeu cu care ne asemanam. Dar la Dumnezeu relationarea este absoluta si neschimbatoare, ca toate celelalte atribute ale dimnezeirii. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este "relatio subsistens" adica relatia in sine comunicarea in sine este "cel care relationeaza". Relatio inseamna de fapt un element individualizant care presupune persoana, iar subsistens presupune existenta prin sine insusi, unicitatea lui Dumnezeu. Vedem astfel ca la Dumnezeu, spre deosebire de persoanele umane, nu exista contradictie intre unicitate si existenta mai multor persoane divine.

Revelatia escoperirea lui Dumnezeu pe care El Insusi ne-o face prin Scriptura si prin traditie(marturia nescrisa  a apostolilor si martorilor transmisa si pastrata de biserica primara) nu numai ca nu vine in contradictie cu rezultatele noastre de teologie naturala, dar ne arata cu claritate cele trei persoane necesare si suficiente unei relatii de iubire perfecta. Tatal, Cel care iubeste, Fiul cel care este iubit, si Spiritul Sfant, Iubirea insasi.

In Vechiul Testament mentiunile despre persoanele divine sunt palide, mai putine si trebuie citite intr-o anumita cheie de interpretare. In economia revelatiei, era normal sa fie asa, Vechiul Testament era revelatia facuta poporului evreu inaintea revelatiei depline prin Intruparea Lui Dumnezeu insusi.
Este minciuna afirmatia ca in Vechiul Testament nu exista referiri uneori explicite la persoanele Sfintei Treimi. Pot sa revin daca este necesar cu o lista a acestora, intr-un post ulterior, daca e necesar.
In Noul Testament, referirile explicite la persoanele Sfintei Treimi sunt extrem de numeroase si chiar explicative.

Faptul ca termenul de Treime a fost folosit prima data de Tertulian in 160, nu inseamna ca Treimea a fost si ea "inventata" tot in anul 160. Era deja o credinta a Bisericii primare, Dumnezeu era perceput crezut si proclamat ca Treime, chiar inaintea definitivarii canonului Scripturii si schiar inaintea redactarii complete a cartilor Noului Testament.
Pentru prima postare sa zicem ca e de ajuns, ca introducere si formulare a temei. E tot ce se poate face in conditiile restrictive ca spatiu ale unei postari civilizate si utile pe un forum. Imi cer scuze pentru asperitatile stilistice, si pentru pentru evidentele lipsuri de coeziune si rigurozitate ale textului, dar o tema de amploarea acesteia nu poate decat cu greu sa fie sintetizata.

#2
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006
Este de neconceput ca Dumnezeu să lase ca mântuirea oamenilor să fie dependentă de religia unei biserici sau de niște conducători religioși. Este binecunoscut că fiecare mântuiește în modul propriu, iar după moarte unii ajung, cum se pretinde, în purgatoriu, iar despre ceilalți nu se știu prea multe. Nu se poate să fie așa! Am fost noi născuți într-o cultură nebiblică, tradițional-religioasă și suntem ținuți și acum în ea? Mesajul provocator sună astfel: »Înapoi la început! Înapoi la Cuvânt!«

Aproape toți teologii au făcut evident aceeași greșeală: ei au considerat noțiunile care Îl denumesc pe Dumnezeu ca fiind nume, și astfel au folosit aceleași argumente ca și părinții bisericii. De exemplu, ei au considerat că »Tată« și »Fiu« sunt nume. Ei nu au recunoscut caracterul de prezicere al Cuvântului profetic vechi-testamentar și nu au găsit legătura dintre Vechiul și Noul Testament - prin care făgăduințele se revarsă în împlinire. Dumnezeu nu se numește »Tată«, Dumnezeu este Tată. Dumnezeu nu se numește »Creator«, Dumnezeu este Creator. EL nu se numește »Judecător«, El este Judecător, etc. La fel este cu Fiul. EL nu se numește »Fiu«, El este Fiu.

Când a fost anunțată apropiata naștere a lui Isus, s-a spus: „… căruia îi vei pune numele Isus (Iahșua).“ (Luca 1:31). EL a fost născut ca Fiu, dar abia când a fost închinat DOMNULUI a primit numele. „Când a venit ziua a opta, în care trebuia tăiat împrejur Pruncul, I-au pus numele Isus, nume, care fusese spus de înger înainte ca să fi fost El zămislit în pântece.“ (Luca 2:21).

Dumnezeu a devenit Tată la nașterea Fiului, așa cum un bărbat devine tată atunci când i se naște un copil zămislit de el.

Dacă Duhul Sfânt ar fi fost o altă persoană care a zămislit pe Fiul, atunci Fiul ar fi trebuit să fie numit în mod corespunzător »Fiul Duhului«. Dar Duhul Sfânt este puterea Celui Prea Înalt care a venit peste Maria. Pavel nu filozofează despre trimiterea Fiului, pe el îl interesează scopul care era în legătură cu această trimitere: „Dar când a venit împlinirea vremii, Dumnezeu a trimis pe Fiul Său, născut din femeie, născut sub Lege, ca să răscumpere pe cei ce erau sub Lege, pentru ca să căpătăm înfierea. Sži pentru că sunteți fii, Dumnezeu ne-a trimis în inimă Duhul Fiului Său, care strigă: ,Ava‘, adică: ,Tată!‘ Așa că nu mai ești rob, ci fiu; și dacă ești fiu, ești și moștenitor, prin Dumnezeu.“ (Gal. 4:4-7).

Isus, care a accentuat mereu că a fost trimis de Tatăl, spune: „Dar Mângăietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. … Ați auzit că v-am spus: ,Mă duc, și Mă voi întoarce la voi.‘“ (Ioan 14:26-28).

DOMNUL înviat a fost ridicat la cer chiar sub ochii ucenicilor Săi (Luca 24:50-51). De Rusalii, el S-a întors în Duhul pentru a locui în ai Săi. Mântuitorul vine prin Duhul Sfânt pentru a locui în cei mântuiți, ca să fie »Hristos în noi - nădejdea slavei«. Așa cum El a ieșit de la Tatăl și a venit la noi, la fel a ieșit Duhul de la Tatăl ca să fie în noi. Este scris: „Când va veni Mângâietorul, pe care-l voi trimite de la Tatăl, adică Duhul adevărului, care purcede de la Tatăl, El va mărturisi despre Mine.“ (Ioan 15:26).

„,Căci Tatăl însuș vă iubește, pentru că M-ați iubit, și ați crezut că am ieșit de la Dumnezeu. Am ieșit de la Tatăl, și am venit în lume; acum las lumea, și Mă duc la Tatăl.‘ Ucenicii Săi I-au zis: ,… Acum cunoaștem că știi toate lucrurile, și n-ai nevoie să Te întrebe cineva; de aceea credem că ai ieșit de la Dumnezeu.‘“ (Ioan 16:27-30).

„În ziua aceea, veți cunoaște că Eu sunt în Tatăl Meu, și voi sunteți în Mine, și că Eu sunt în voi.“ (Ioan 14:20).



Nici un prooroc sau apostol și nici un alt bărbat al lui Dumnezeu nu a folosit o binecuvântare trinitară, așa cum se practică în lumea religioasă, în care se spune: „Să vă binecuvânteze Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt!“ Același lucru este valabil și pentru formula de rugăciune: „Binecuvântat să fie Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.“ Niciodată în Biblie nu a început sau încheiat cineva o rugăciune cu cuvintele: „În Numele Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt.“ Pavel a poruncit, prin însărcinare divină, ca tot ce se face cu cuvântul sau cu fapta, să se facă în Numele DOMNULUI Isus Hristos (Col. 3:17). Vestire, rugăciune, mântuire, vindecare, eliberare - totul se face în Numele lui Isus Hristos.

#3
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007
  Perle minciuni si incultura ady_maris

View Postady_maris, on Feb 4 2007, 14:16, said:

Este de neconceput ca Dumnezeu să lase ca mântuirea oamenilor să fie dependentă de religia unei biserici sau de niște conducători religioși. Este binecunoscut că fiecare mântuiește în modul propriu, iar după moarte unii ajung, cum se pretinde, în purgatoriu, iar despre ceilalți nu se știu prea multe. Nu se poate să fie așa! Am fost noi născuți într-o cultură nebiblică, tradițional-religioasă și suntem ținuți și acum în ea? Mesajul provocator sună astfel: »Înapoi la început! Înapoi la Cuvânt!«

-Nu mantuiesc conducatorii religiosi fiindca numai Dumnezeu mantuieste.
- Ce nu poate sa fie asa si de ce? ;
=Ignoranta si manipulare

View Postady_maris, on Feb 4 2007, 14:16, said:

Aproape toți teologii au făcut evident aceeași greșeală: ei au considerat noțiunile care Îl denumesc pe Dumnezeu ca fiind nume, și astfel au folosit aceleași argumente ca și părinții bisericii. De exemplu, ei au considerat că »Tată« și »Fiu« sunt nume. Ei nu au recunoscut caracterul de prezicere al Cuvântului profetic vechi-testamentar și nu au găsit legătura dintre Vechiul și Noul Testament - prin care făgăduințele se revarsă în împlinire. Dumnezeu nu se numește »Tată«, Dumnezeu este Tată. Dumnezeu nu se numește »Creator«, Dumnezeu este Creator. EL nu se numește »Judecător«, El este Judecător, etc. La fel este cu Fiul. EL nu se numește »Fiu«, El este Fiu.

Asta e chiar deficienta de gandire. Cum poti sa denumesti ceva altfel decat prin nume. Tatal si Fiul sunt numele unor persoane, iar aceste persoane sunt divine. In dispretul manifest pentru filozofie si cultura, Adi-maris n-are de unde sa stie ca la Dumnezeu esenta se confunda cu existenta si ca numele este cel al esentei(de aia se si scriu cu majuscula). Trebuie sa fii batracian pentru a gandi fara nume, cuvinte si logica.
Altfel ar fi ca si cum as chema-o pe persoana Adi-Maris spunandu-i "cutu cutu". Numele sunt atribute ale persoanei, avem trei persoane divine pe care evident le numim Tatal, Fiul si Spiritul Sfant.

Noroc cu adi-maris ca a cunoscut "caracterul de prezicere" altfel ramaneam prosti cu totii. Ce-nseamna sa n-ai simtul masurii.

View Postady_maris, on Feb 4 2007, 14:16, said:

Dumnezeu a devenit Tată la nașterea Fiului, așa cum un bărbat devine tată atunci când i se naște un copil zămislit de el.

Pai Dumnezeu a devenit Tata asa cum un barbat devine tata, inseamna ca... Dumnezeu a procreat cu o Dumnezeita?
Poate ca Ady-Maris reuseste sa procreeze de unul singur, dar cred ca asta se poate trata. E o greseala sa-i ocolesti pe psihiatri atunci cand ai probleme din astea.

View Postady_maris, on Feb 4 2007, 14:16, said:

Dacă Duhul Sfânt ar fi fost o altă persoană care a zămislit pe Fiul, atunci Fiul ar fi trebuit să fie numit în mod corespunzător »Fiul Duhului«.

Cine poate sa fie atat de tembel si de incult incat sa pretinda ca Duhul Sfant a zamislit pe Fiul?
Unde a auzit Adi-Maris chestia asta si la cine?


View Postady_maris, on Feb 4 2007, 14:16, said:

Isus, care a accentuat mereu că a fost trimis de Tatăl, spune: „Dar Mângăietorul, adică Duhul Sfânt, pe care-L va trimite Tatăl, în Numele Meu, vă va învăța toate lucrurile, și vă va aduce aminte de tot ce v-am spus Eu. … Ați auzit că v-am spus: ,Mă duc, și Mă voi întoarce la voi.‘“ (Ioan 14:26-28).

..................
Nici un prooroc sau apostol și nici un alt bărbat al lui Dumnezeu nu a folosit o binecuvântare trinitară, așa cum se practică în lumea religioasă, în care se spune: „Să vă binecuvânteze Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt!“ Același lucru este valabil și pentru formula de rugăciune: „Binecuvântat să fie Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.“ Niciodată în Biblie nu a început sau încheiat cineva o rugăciune cu cuvintele: „În Numele Tatălui, Fiului și Duhului Sfânt.“ Pavel a poruncit, prin însărcinare divină, ca tot ce se face cu cuvântul sau cu fapta, să se facă în Numele DOMNULUI Isus Hristos (Col. 3:17). Vestire, rugăciune, mântuire, vindecare, eliberare - totul se face în Numele lui Isus Hristos.[/b]

Adica Isus care a fost chiar Dumnezeu este inferior in marturia sa trinitara, rostirea numelor celor trei persoana divine, unui prooroc, apostol sau "barbat al lui Dumnezeu". Barbat al lui Dumnezeu este probabil adi-maris sau geniile cu care se aduna sambata.



Si pentru ca lectura acestor ineptii ne-a indispus si ne-a dezgustat indeajuns, haideti sa incercam sa le uitam, si va dau si eu un exemplu de marturie trinitara di Noul Testament;

"Cine este biruitorul lumii daca nu acela care crede ca Isus este Fiul lui Dumnezeu? El a venit prin apa si sange, Isus Cristos. Nu numai prin apa, ci prin apa si sange. Iar martor este Spiritul caci Spiritul este adevarul"    1I 5 5-7
Daca si dupa asta te indoiesti de marturia Noului Testament despre Sfanta Treime, inseamna ca ai mari probleme cu ratiunea. Sau poate ca cine stie, dupa Adi-Maris apostolul Ioan nu e 'barbat al lui Dumnezeu"  

Edited by alex.dumitrascu, 04 February 2007 - 19:59.


#4
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
În Sf. Treime, al doilea termen e derivat din primul şi al treilea NU E FIUL CELOR DOI.
Operaţiunile Sf. Duh în naşterea lui Hristos corespund activităţii de prezenţă a Cerului-Tată (în tr. hindusă Puruşa), Fecioara pe de altă parte este o imagine perfectă a Prakritiei, pe care tot tr. hindusă o desemnează ca <<Pământ>>, Hristos însuşi este identic cu OMUL UNIVERSAL.  Sf. Duh nu e Tatăl celest, ci Activitatea sa, de aici provine şi echivalenţa sa cu trăznetul (în alte tradiţii).  Trăznetul permite producerea miracolului ca o fecioară să devină mamă. În creştinism există triada Sf. Duh-Maria-Iosif care se reduce de fapt la cuplu, la dualitatea Sf. Duh-Sf. Fecioară atunci când ,,soţul nedemn" (Iosif) este îndepărtat, anihilat.
În Evanghleia după Matei se spune:
,,Şi fiind adunaţi fariseii, Iisus i-a întrebat zicând: Ce părere aveţi despre Hristos? Al cui fiu este? Ei au zis: Al lui David. El le-a zis: Atunci cum se face că David, în Duh, Îl numeşte pe El Domn... Aşadar, dacă David Îl numeşte Domn, cum este El fiu al lui?".
În Psalmul 109 se spune:
,,Zis-a Domnul către Domnul meu: Şezi de-a dreapta Mea până ce-i voi pune pe vrălmaşii Tăi aşternut picioarelor Tale...u eşti preot în veac, după rânduiala lui Melchisedec." Deci Hristos însuşi a atenţionat că Tatăl nu este pământeanul David, ci Dumnezeu, respectiv Sf. Duh. Considerarea lui David în locul lui Iosif, ca tată muritor şi pământesc nu este întâmplătoare. Sf. Treime este o treime ,,masculină".

Edited by shapeshifter, 04 February 2007 - 20:42.


#5
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007

View Postshapeshifter, on Feb 4 2007, 20:29, said:

În Evanghleia după Matei se spune:
,,Și fiind adunați fariseii, Iisus i-a întrebat zicând: Ce părere aveți despre Hristos? Al cui fiu este? Ei au zis: Al lui David. El le-a zis: Atunci cum se face că David, în Duh, Îl numește pe El Domn... Așadar, dacă David Îl numește Domn, cum este El fiu al lui?".
În Psalmul 109 se spune:
,,Zis-a Domnul către Domnul meu: Șezi de-a dreapta Mea până ce-i voi pune pe vrălmașii Tăi așternut picioarelor Tale...u ești preot în veac, după rânduiala lui Melchisedec." Deci Hristos însuși a atenționat că Tatăl nu este pământeanul David, ci Dumnezeu, respectiv Sf. Duh. Considerarea lui David în locul lui Iosif, ca tată muritor și pământesc nu este întâmplătoare. Sf. Treime este o treime ,,masculină".

Usor si fara concluzii spectaculoase. Pericopa din M 22 41-46 e simpla si neinterpretabila. Isus le spune farzeilor ca este Fiul lui Dumnezeu. Asta e tot.
Indivizii aceia asteptau un mantuitor uman, rege din dinastia Davidica, si Isus le formuleaza o aparenta contradictie specifica economiei revelatiei.
Asa se formuleaza misterele, prin contradictii. In cazul de fata e vorba de misterul intruparii.

Jung este medic, nu are pretentii teologice atunci cand trateaza despre Treime sau Triada sau cum vrei sa-i spui. Analizeaza subconstientul colectiv si o gaseste acolo asta e tot.

#6
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
---------
Indivizii aceia asteptau un mantuitor uman, rege din dinastia Davidica, si Isus le formuleaza o aparenta contradictie specifica economiei revelatiei.
Asa se formuleaza misterele, prin contradictii. In cazul de fata e vorba de misterul intruparii.

Jung este medic, nu are pretentii teologice atunci cand trateaza despre Treime sau Triada sau cum vrei sa-i spui. Analizeaza subconstientul colectiv si o gaseste acolo asta e tot.
-----------
chestia e mai subtilă aici în legătură cu David... ce treabă are Jung aici? oricum e greşit tipu... la el toate sunt in subconştientul colectiv sau in inconştient... e greşit tipu...

Edited by shapeshifter, 04 February 2007 - 21:32.


#7
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007

View Postshapeshifter, on Feb 4 2007, 21:30, said:

---------
Indivizii aceia asteptau un mantuitor uman, rege din dinastia Davidica, si Isus le formuleaza o aparenta contradictie specifica economiei revelatiei.
Asa se formuleaza misterele, prin contradictii. In cazul de fata e vorba de misterul intruparii.

Jung este medic, nu are pretentii teologice atunci cand trateaza despre Treime sau Triada sau cum vrei sa-i spui. Analizeaza subconstientul colectiv si o gaseste acolo asta e tot.
-----------
chestia e mai subtilă aici în legătură cu David... ce treabă are Jung aici? oricum e greșit tipu... la el toate sunt in subconștientul colectiv sau in inconștient... e greșit tipu...

Vreau sa simplific lucrurile nu sa le complic. Exclud pe cat posibil "subtilitatile". Ne aflam in situatia in care nu numai ca se neaga  existenta Treimii dar nici nu se intelege conceptul de persoana.
Jung are treaba, daca te uiti in "Imaginea Omului si Imaginea lui Dumnezeu", ai sa regasesti buna parte din ideile pe care le-ai formulat. Nu e gresit de loc, e medic nu e teolog. Faptul ca regaseste Treimea intre arhetipuri pentru mine e un "inceput de dovada stiintifica".

Edited by alex.dumitrascu, 05 February 2007 - 10:09.


#8
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006
Satan nu are propriul său cuvânt. Și acesta este lucrul pe care mulți oameni nu îl înțeleg. Mereu și mereu el îi implică pe oameni în discuțiile religioase din denominații. Cu o eleganță deosebită, el ia ceea ce Cuvântul învață și apoi îl deformează și îi răstoarnă sensul. El „tratează” subiecte biblice referitoare la Dumnezeire, la botez, la Cina DOMNULUI, dar le prezintă nebiblic omenirii și-i face pe oameni să le creadă. El se apropie de noi cu Este Scris, așa cum a făcut în Matei 4. În acele zile el s-a folosit de Scriptură, dar a extras versetele din context.

În aceasta a constat de fapt ispitirea. Metoda lui de lucru este aceeași și astăzi, fără ca aceasta să fie observată de cler, pentru că ei întotdeauna au impresia că Satan ar fi în cu totul altă parte. Unora, el le va recita textul din Matei 28:19, pentru alții va folosi textul din Ioan 20:23, dar nu va arăta spre textul din Fapte 2:38. El întotdeauna scoate din context ceea ce Este Scris. El va pune un verset biblic în opoziție cu altul. Oricum, Duhul lui Dumnezeu va așeza întotdeauna un verset biblic după celălalt, stabilind armonia între ele.

Tuturor celor ce se tem cu adevărat de Dumnezeu și iau lucrurile în serios, trebuie să le fie spus că în creștinismul original nici o rugăciune nu a început și nici nu a fost încheiată prin rostirea formulei trinitare.

În zilele Bibliei, nici un botez, nici o vindecare, nici o binecuvântare – absolut nimic nu a fost făcut prin repetarea formulei: „În Numele Tatălui și al Fiului și al Sfântului Duh.” Această practică este pur și simplu luată de bună de către toți doar pentru că este o tradiție a bisericii.
Astăzi vrem să îi încurajăm pe toți să citească Sfânta Scriptură așa cum este scrisă și să o cerceteze pentru a se convinge de modul cum arată lucrurile în realitate. Oricine a studiat istoria internațională a bisericii în legătură cu aceste importante subiecte biblice, a ajuns să cunoască că până la sfârșitul celui de-al doilea secol creștin toate lucrurile au fost executate în conformitate cu modelul apostolic, în Numele DOMNULUI Isus Hristos. Martorii lui Isus Hristos ne arată acest lucru în Sfânta Scriptură într-un mod extrem de convingător.




#9
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007

View Postady_maris, on Feb 5 2007, 17:53, said:

Satan nu are propriul său cuvânt. Şi acesta este lucrul pe care mulţi oameni nu îl înţeleg. Mereu şi mereu el îi implică pe oameni în discuţiile religioase din denominaţii.
Mujicii rusi, cand au vazut trenul pentru prima data, neintelegand despre ce este vorba, au crezut ca este diavolul si au demontat sinele in timpul noptii.
Ne poti traduce ce sunt acelea "dicutii religioase din denominatii?"

View Postady_maris, on Feb 5 2007, 17:53, said:

El „tratează” subiecte biblice referitoare la Dumnezeire, la botez, la Cina DOMNULUI,

Este jenant pentru tine faptul ca nu-ti recunosti apartenenta la Martorii lui Iehova. Cine mai foloseste expresia 'CINA DOMNULUI"?

View Postady_maris, on Feb 5 2007, 17:53, said:

Tuturor celor ce se tem cu adevărat de Dumnezeu şi iau lucrurile în serios, trebuie să le fie spus că în creştinismul original nici o rugăciune nu a început şi nici nu a fost încheiată prin rostirea formulei trinitare.
În zilele Bibliei, nici un botez, nici o vindecare, nici o binecuvântare – absolut nimic nu a fost făcut prin repetarea formulei: „În Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.” Această practică este pur şi simplu luată de bună de către toţi doar pentru că este o tradiţie a bisericii.

"Harul Domnului Isus Cristos si dragostea lui Dumnezeu si impartasirea Spiritului Sfant sa fie cu voi cu toti"
2C 13, 13

"Daca ma iubiti veti pastra poruncile mele. Iar eu il voi ruga pe Tatal si el va va da un alt Aparator, care sa fie cu voi de-a pururi, Spiritul adevarului"
I 14 15-17

"Mergeti asadar, faceti discipoli din toate natiunile, botezandu-i in numele Tatalui, si al Fiului, si alSpiritului Sfant"
M 28,20

Aceste trei citate sunt un raspuns la minciuna lui Adi-Maris de mai sus. Nu stiu cat de inconstient poti sa fii ca sa minti cu atata curaj. Se bazeaza probabil pe faptul ca e singura persoana care a citit Biblia. ....daca nu-i fudul....

View Postady_maris, on Feb 5 2007, 17:53, said:

Oricine a studiat istoria internaţională a bisericii în legătură cu aceste importante subiecte biblice, a ajuns să cunoască că până la sfârşitul celui de-al doilea secol creştin toate lucrurile au fost executate în conformitate cu modelul apostolic, în Numele DOMNULUI Isus Hristos. Martorii lui Isus Hristos ne arată acest lucru în Sfânta Scriptură într-un mod extrem de convingător.
Noi ca prostii studiam istoria bisericii dar desteptii studiaza 'istoria internationala a bisericii". Domnii intelectuali rasati de sambata seara, studiaza istoria bisericii 'In legatura cu aceste importante subiecte biblice" Absolut penibil.
Nu stiu ce le-o fi aratand lor "martorii lui Cristos", dar daca minti de sapte ori si de sapte ori esti dovedit de minciuna ca in cazul lui Adi-Maris si daca mai esti si om normal, e cazul sa-ti crape obrazul Dar uite ca nu-i crapa.

Edited by Megara, 05 February 2007 - 21:03.
Va rog frumos... multitudinea de culori si bold-ul excesiv au devenit obositoare. Este valabil si pentru ady_maris si zexelica care au fost atentionati si in PM


#10
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006
M-AM INSELAT CU PRIVINTA LA ERUDUTIA DVS...EMINENTA...dar omul cat traieste invata si tot prost moare,,,,

martorii lui IEHOVA ...neaga DUMNEZEIREA DOMNULUI ISUS HRISTOS ,,,,dar se pare ca ati lipsit de la lecatia asta ...(erati la spovedanie?)...ceea ce eu nu afirm acest lucru ...dimpotriva sunt in lupta si cu acest curent antisemit al martorilor care nu cred acest verset,precum o fac si BISERICILE TRADITIONALE TRINITARE!!

1IOAN 5;
20. Știm că Fiul lui Dumnezeu a venit, și ne-a dat pricepere să cunoaștem pe Cel ce este adevărat. Și noi suntem în Cel ce este adevărat, adică în Isus Hristos, Fiul Lui. El este Dumnezeul adevărat și viața veșnică.
21. Copilașilor, păziți-vă de idoli. Amin.


MAI STUDIATI INCA 10 ANI CA SA AJUNGETI SA INTELEGETI CA 1+1+1=3.....NU UNU!! :coolspeak:

#11
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007

View Postady_maris, on Feb 5 2007, 22:53, said:

MAI STUDIATI INCA 10 ANI CA SA AJUNGETI SA INTELEGETI CA 1+1+1=3.....NU UNU!! :coolspeak:

Incapacitatea tipica a omului simplu si necultivat de a intelege lucrurile cat de cat abstracte:


1 persoana +1 persoana +1 persoana = 3 persoana

Dumnezeu nu se potriveste operatiei de numarare fiindca este simplu.


1 picior de adi-maris + 1 picior de adi-maris = 2 picioare de adi-maris

Adi-maris nu se preteaza operatiei de numarare, fiindca multumita lui Dumnezeu
nu e decat unul.

Nu ca as spera sa priceapa ceva adi-maris, mai degraba vreau sa arat cat este de penibil.

#12
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006
deci si logica elementara va depaseste eminenta.....deci 1dumnezeu +1dumnezeu+1dumnezeu=1 dumnezeu :coolspeak:

un proverb spune asa;...da-i la o vaca o funie lunga si lasa-o sa se incurce singura in ea!!...penibilitatea unora de a explica ce nu este de explicat a ajuns in derizoriu!!

#13
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007

View Postady_maris, on Feb 6 2007, 09:19, said:

deci si logica elementara va depaseste eminenta.....deci 1dumnezeu +1dumnezeu+1dumnezeu=1 dumnezeu :coolspeak:

un proverb spune asa;...da-i la o vaca o funie lunga si lasa-o sa se incurce singura in ea!!...penibilitatea unora de a explica ce nu este de explicat a ajuns in derizoriu!!

Ti-am explicat cu o bunavointa pe care nu o meriti ca Dumnezeu nu poate fi numarat fiindca e simplu, si n-ai priceput nimic.
Logica ta merge pana la piciorul broastei.
Greseala noastra e ca te bagam in seama.

#14
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View Postady_maris, on Feb 5 2007, 22:53, said:

martorii lui IEHOVA ...neaga DUMNEZEIREA DOMNULUI ISUS HRISTOS ,,,,dar se pare ca ati lipsit de la lecatia asta ...(erati la spovedanie?)...ceea ce eu nu afirm acest lucru ...dimpotriva sunt in lupta si cu acest curent antisemit al martorilor care nu cred acest verset,precum o fac si BISERICILE TRADITIONALE TRINITARE!!
Curent antisemit? Poti detalia? In ce sens sunt martorii antisemiti?

#15
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006
multumesc ptr.atentie ....totusi care sunteti voi??(la plural)...sunteti purtatorul de cuvant al sfintilor catolici decedati?

#16
alex.dumitrascu

alex.dumitrascu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 664
  • Înscris: 01.01.2007

View Postady_maris, on Feb 6 2007, 09:39, said:

multumesc ptr.atentie ....totusi care sunteti voi??(la plural)...sunteti purtatorul de cuvant al sfintilor catolici decedati?

Oamenii care se bucura de sanatate mintala se solidarizeaza involuntar si spontan impotriva patologicului si a obrazniciei.
Noi inseamna ceilalti versus adi-maris.

#17
ady_maris

ady_maris

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,559
  • Înscris: 29.03.2006

Quote

Curent antisemit? Poti detalia? In ce sens sunt martorii antisemiti?

pai au doctrina urmatoare ca evrei ar fi lepadati si acum doar dintre neamuri DUMNEZEU are un popor ales si ca ei ar fi cei 144.000 de alesi si pecetluiti din APOC 7..!!

SUNT MAI MULTE INFORMATII PE GOOGLE!!

#18
zexelica

zexelica

    Nebisericos relaxat

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,859
  • Înscris: 30.01.2007
Sa ma bag si eu aiurea:
Dumnezeu spune ca ne-a facut in imaginea Sa.

In 1Tes 5:23 suntem "trup", "suflet" si "spirit".
Cind vorbim cu un om, cu cine vorbim? Cu trupul?
Da' putem vorbi cu sufletul lui fara trup si spirit? Sau cu trupul fara sa vorbim cu spiritul si sufletul?
Toate trei nu sunt una? Indivizibila si totusi trei?
Efeseni4:5 "Este un singur Domn, o singură credinţă, un singur botez."

Edited by zexelica, 06 February 2007 - 16:16.


Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate