Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Viagra fara sa afle iubita

The Enforcer (2022)

Centrala nu porneste sa incalzeas...
 Strategii de trading. Crypto sau ...

Lipsa sunet pe OSX dar funcț...

GOLF 5 1.9 TDI BXF 90CP

Display Asus ROG Strix G15 2021
 Sfat achizitie Volvo XC40 (Volvo ...

Traducere germana

Macbook Pro A1398

Soft update LG 49LB626V - ZE
 Credeti ca mai exista in Bucurest...

Nu reuses sa instalez pyaudio pe ...

Sfat achiziție mașina ~...

Schimbare motor
 

3 partitii pe un HDD 80, in C: nu trebuie sa fie decat Windows-ul?

- - - - -
  • Please log in to reply
70 replies to this topic

#19
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
- Pentru ca Windows să selecteze dimensiunea cea mai bună pentru fișierul de paginare, faceți clic pe Dimensiune gestionată de sistem. Dimensiunea minimă recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului, iar cea maximă este de trei ori mai mare decât memoria RAM. De exemplu, dacă memoria RAM este de 256 MO, dimensiunea minimă va fi de 384 MO, iar cea maximă de 1152 MO.
- Pentru cea mai bună performanță, nu setați dimensiunea inițială la mai puțin decât dimensiunea minimă recomandată sub Dimensiune totală fișier de paginare pentru toate unitățile. Dimensiunea recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului. Este recomandat să lăsați fișierul de paginare la dimensiunea recomandată. Însă aveți posibilitatea să îi măriți dimensiunile dacă utilizați frecvent programe care utilizează multă memorie.
- Pentru a șterge un fișier de paginare, setați ambele dimensiuni, minimă și maximă, la zero, sau faceți clic pe Fără fișier de paginare. Recomandăm insistent să nu dezactivați sau să ștergeți fișierul de paginare.

Deci, Laur- tu trebuie sa setezi memoria virtuala asa:
-initial size : 384mb
-maximum size: 1152mb

Dar nu vad de ce mai trebuie sa o setezi tu cand Windowsul face acest lucru corect in locul tau?

#20
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007

View PostantinVidia, on Feb 15 2007, 09:19, said:

- Pentru ca Windows să selecteze dimensiunea cea mai bună pentru fișierul de paginare, faceți clic pe Dimensiune gestionată de sistem. Dimensiunea minimă recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului, iar cea maximă este de trei ori mai mare decât memoria RAM. De exemplu, dacă memoria RAM este de 256 MO, dimensiunea minimă va fi de 384 MO, iar cea maximă de 1152 MO.
- Pentru cea mai bună performanță, nu setați dimensiunea inițială la mai puțin decât dimensiunea minimă recomandată sub Dimensiune totală fișier de paginare pentru toate unitățile. Dimensiunea recomandată este echivalentul a 1,5 din memoria RAM a computerului. Este recomandat să lăsați fișierul de paginare la dimensiunea recomandată. Însă aveți posibilitatea să îi măriți dimensiunile dacă utilizați frecvent programe care utilizează multă memorie.
- Pentru a șterge un fișier de paginare, setați ambele dimensiuni, minimă și maximă, la zero, sau faceți clic pe Fără fișier de paginare. Recomandăm insistent să nu dezactivați sau să ștergeți fișierul de paginare.

Deci, Laur- tu trebuie sa setezi memoria virtuala asa:
-initial size : 384mb
-maximum size: 1152mb

Dar nu vad de ce mai trebuie sa o setezi tu cand Windowsul face acest lucru corect in locul tau?
:huh: deci nu e bine sa le pui pe amandoua la fel! Intr-adevar, vad ca recomandat e 382(la 256MB) si daca stau sa ma gandesc inainte de a face modificarea cu "amandoua la fel" era cum spui tu -initial size : 384mb
-maximum size: 1152mb si sa stii ca daca ma gandesc Laur are dreptate mai bine o lasam cum era setata! Dar asa am mai invatat cate ceva! Mai e totusi o intrebare, ca vad ca sunt mai multe pareri: unde punem paging file? Pe ce partitie?E indicat sa creezi o "minipartitie speciala pt. paging file? :unsure:
Ms mult de tot ca m-ai lamurit !!!

#21
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007
Si mai e ceva! Microsoft cica recomanda sa fie pagig file si in boot volume... :huh:

#22
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Dupa cate am inteles eu pe C se pune in mod normal memoria virtuala asta daca ai suficient  spatiu liber , adica macar cat ai setat maximum size pt memoria virtuala.
De ce crezi ca windowsul pune paging file doar pe C. Daca era nevoie cei de la Microsoft faceau in asa fel incat sa apara pe toate partitiile paging file.
Am patit si eu multe cu memoria virtuala si cineva mi-a dat un sfat: Lasa memoria virtuala asa cum ti-o seteaza windowsul ! ....si de atunci nu am mai avut probleme cu asta.
Tweak-urile memoriei virt. sunt "fleacuri" , nu obtii nici "pic"  de performante in plus.

Când memoria RAM a computerului atinge un nivel scăzut și aveți nevoie imediată de RAM, Windows utilizează spațiu de hard disk pentru a simula memoria RAM. Această memorie este cunoscută ca memorie virtuală. Este cunoscută și ca fișier de paginare. Este similară fișierului swap UNIX. În mod implicit, fișierul de paginare de memorie virtuală (denumit pagefile.sys) care este creat în timpul instalării este de 1,5 ori mai mare decât valoarea memoriei RAM de pe computer.

Aveți posibilitatea să optimizați utilizarea memoriei virtuale prin împărțirea spațiului alocat ei între mai multe unități și prin eliminarea de spațiu de pe unitățile lente sau greu accesibile. Pentru a optimiza cât mai bine spațiul de memorie virtuală, împărțiți-l între cât mai multe hard diskuri fizice posibil. La selectarea unităților, urmați aceste indicații:

• Evitați punerea unui fișier de paginare pe o unitate tolerantă la erori, cum ar fi un volum în oglindă sau un volum RAID-5. Fișierele de paginare nu necesită toleranță la erori, iar unele computere tolerante la erori pot avea procese lente de scriere a datelor, deoarece datele sunt scrise în locații multiple.
• Nu plasați fișiere multiple de paginare pe partiții diferite ale aceleiași unități fizice de disc.

• Încercați să evitați plasarea unui fișier de paginare pe aceeași unitate cu fișierele de sistem.
??????????????????????


Totusi aici nu mai inteleg nici eu B) , adica sa nu o pui pe C? :



[ http://image.listen.com/img/356x237/5/9/0/9/509095_356x237.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#23
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007
Nu-ti spun eu...  :death: iti crapa capu'...Cica trebuie sa pui pe partitia pe care o folosesti cel mai putin.Si e destul de logic avand in vedere ca:trebuie evitata fragmentarea paging file!!! Iar daca o pui in C o faci varza! Cand habar nu aveam de paging file si aveam o singura partitie mergea totul struna, nu mai stiu cum sa le sucesc sa fie bine :crybaby:
Ma rog fiecare cu parerile lui si experietele lui , fiecare e liber sa inteleaga ce vrea de aici si sa faca cum crede ca e mai bine!!! :scratchchin:

#24
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View PostG_DD, on Feb 16 2007, 17:26, said:

Nu-ti spun eu...  :death: iti crapa capu'...Cica trebuie sa pui pe partitia pe care o folosesti cel mai putin.Si e destul de logic avand in vedere ca:trebuie evitata fragmentarea paging file!!! Iar daca o pui in C o faci varza! Cand habar nu aveam de paging file si aveam o singura partitie mergea totul struna, nu mai stiu cum sa le sucesc sa fie bine :crybaby:
Ma rog fiecare cu parerile lui si experietele lui , fiecare e liber sa inteleaga ce vrea de aici si sa faca cum crede ca e mai bine!!! :scratchchin:

Poate ca asa e , dar de ce windowsul si pune automat memoria virtuala pe C?
Si din experienta mea, daca ai suficient spatiu pe C aceasta partitie se fragmenteaza foarte rar. Eu am win instalat de 2,5 luni si nu am defragmentat C decat 1 singura data (pt ca nu a fost nevoie ) si asta sa intamplat cand am downloadat  pe C fara sa observ si am ajuns la limita cu spatiul liber altfel nu cred ca aveam nevoie sa defragmentez.

[ http://image.listen.com/img/356x237/5/9/0/9/509095_356x237.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#25
Laur-

Laur-

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 429
  • Înscris: 24.01.2007
antinVidia si G_DD, va multumesc ca ati dezbatut problema argumentat.

#26
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View PostLaur-, on Feb 16 2007, 21:54, said:

antinVidia si G_DD, va multumesc ca ati dezbatut problema argumentat.

:coolspeak: !
Lasa memoria virtuala pe C asa cum o pune windowsul automat si seteaz-o cum ai citit mai sus (doar daca e nevoie, pentru ca windowsul o pune automat cum e cel mai bine) .
Totusi asigurate ca ai suficient spatiu liber pe C macar 2GB si in nu mai instala nimic in C in afara programelor si driverelor.
Muzica , filmele si restu pe alte partitii si in felul asta o sa scapi de probleme .

[ http://image.listen.com/img/356x237/5/9/0/9/509095_356x237.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#27
seberuca

seberuca

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 196
  • Înscris: 30.01.2005
Eu am citit intr-o revista de specialitate si zicea asa:
-windows pe o partitie de 10 GB;
-o partitie de 3- 5 GB pentru swap-ul necesar windows-ului (modifici corespunzator);
-cam 70 GB pentru aplicatii, in cazul tau 50 cred ca sunt indeajuns;
-si restul pentru ce vrei tu.

In registri navighezi HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion
si modifici valoarea string-ului ProgramFilesDir cu calea spre partitia corespunzatoare aplicatiilor.

#28
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007

View Postseberuca, on Feb 17 2007, 16:40, said:

Eu am citit intr-o revista de specialitate si zicea asa:
-windows pe o partitie de 10 GB;
-o partitie de 3- 5 GB pentru swap-ul necesar windows-ului (modifici corespunzator);
-cam 70 GB pentru aplicatii, in cazul tau 50 cred ca sunt indeajuns;
-si restul pentru ce vrei tu.

In registri navighezi HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion
si modifici valoarea string-ului ProgramFilesDir cu calea spre partitia corespunzatoare aplicatiilor.

Deci , sa inteleg ca swap-ul il pui pe alta partitie special creata. Ciudata chestie.  :cursing:

#29
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007

View PostantinVidia, on Feb 17 2007, 17:03, said:

Deci , sa inteleg ca swap-ul il pui pe alta partitie special creata. Ciudata chestie.  :cursing:
Nu stiu daca e chiar indicat ...Eu mi-am creat special o partitie pt. swap de 3gb.si nu stiu daca eu am remarcat mari diferente, poate lui ii e mai usor si e mai "sanatos"; apoi tot neavand ce face si vazand ca se indica instalarea in C am mutat swapul in C ... merge la fel si e dispus fragmentarii si sub nici o forma nu cred ca e bine ce am facut . As pune "putin'' paging file(cum recomanda Microsoft :naughty: ) in C si restul pe partitia creata special, dar maria sa Microsoft nu iti spune cit si cum sa pui, deci daca as sti cum asa as face! :rolleyes:
Mai vedem, poate ne mai ajuta cineva daca nu cumva se satura de hazul nostru :excl:

#30
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007

View Postseberuca, on Feb 17 2007, 16:40, said:

Eu am citit intr-o revista de specialitate si zicea asa:
-windows pe o partitie de 10 GB;
-o partitie de 3- 5 GB pentru swap-ul necesar windows-ului (modifici corespunzator);
-cam 70 GB pentru aplicatii, in cazul tau 50 cred ca sunt indeajuns;
-si restul pentru ce vrei tu.

In registri navighezi HKEY_LOCAL_MACHINE\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion
si modifici valoarea string-ului ProgramFilesDir cu calea spre partitia corespunzatoare aplicatiilor.
Da interesant ce spui tu,mai ales ca eu mi-am facut o astfel de partitie chiar nestiind ca e  indicat...si toata lumea mi-a sarit in cap! :nonobad:
iar aia cu ProgramFilesDir e ca sa muti program files din C in... unde vrei tu d,e, :huh:

Edited by G_DD, 18 February 2007 - 16:11.


#31
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Nu mai stii ce e corect sau nu ! <_<
Oricum chestia e ca memoria viruala am inteles cum o setez si din partea mea eu o tin pe C , pt ca nu am mai avut probleme de cand fac lucrul asta.
Asta in conditiile in care am destul sapatiu liber in C. Cu fragmentarea nu stiu ce sa zic <_< . Eu folosesc utilitarul din windows pt defragmentare si asta imi indica destul de rar  ca trebuie sa defragmentez C sau alta partitie.

#32
pharao

pharao

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 15
  • Înscris: 17.02.2007

View PostG_DD, on Feb 2 2007, 12:43, said:

:calichhair: Salut ! Am 3 partitii pe un hard de 80 si citind pe forum am inteles ca in C nu trebuie sa  fie decat Windows-ul...Pai si in program files ce instalez? Nimic? Yahoo-ul, antivirusul ,messengerul, mozilla...unde le instalez? Sunt programe care trebuie musai instalate in C? Care? Am inteles ca C ar trebui sa fie de 10G(si doar l-am avut asa prima data cand am instalat windows-ul) acum l-am facut de 30 :wallbash:  ca am vazut eu ca nu-mi incap toate programele...
         Si mai am o intrebare: cum setez memoria virtuala? La fiecare partitie in parte C D E ? Am 256 deci ar trebui cam 512...Pun 512 la fiecare? :helpsmilie:
          Puteti sa radeti ...daca nu stiu...
In C instalezi toate programele. Multi nu stiu dar ce e in My Documents e tot in C. Si cu memoria virtuala- la linix swap-ul trebuie sa fia dublu sau mai mare fata de RAM si trebuie facuta la instalare dar la win. nu trebuie, si-o face el si parerea mea e sa il lasi pe el sa-si faca treaba.

#33
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007

View PostantinVidia, on Feb 18 2007, 16:26, said:

Nu mai stii ce e corect sau nu ! <_<
Oricum chestia e ca memoria viruala am inteles cum o setez si din partea mea eu o tin pe C , pt ca nu am mai avut probleme de cand fac lucrul asta.
Asta in conditiile in care am destul sapatiu liber in C. Cu fragmentarea nu stiu ce sa zic <_< . Eu folosesc utilitarul din windows pt defragmentare si asta imi indica destul de rar  ca trebuie sa defragmentez C sau alta partitie.
:nonobad: Incearca DISKEEPER e imposibil sa nu fii multumit !!! :coolspeak:

#34
G_DD

G_DD

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,188
  • Înscris: 28.01.2007
:rolleyes: Nu vreau sa deschid un nou topic...
Am dat sistem restore la o data la care doar ce reinstalasem windows-ul,pentru ca ma incurcasem iar,cand intram la voi pe forum nu mai puteam sa fac log in , browserele o luasera razna, cand deschideam calcu' imi aparea my computer cu sistem 32, in task manager rula un syms32.exe(nu stiu e),mai am un plscd.exe(nici asta nu stiu ce e), ideea e ca normal acum nu imi mai apar in add or remove programs decat programele care(probabil) erau instalate la acea data, cu toate ca ele ruleaza.
Ce fac , le instalez dinnou ?
As vrea sa raman la configuratia actuala ca e ok, dar daca e ceva nasol in sistem le pastreaza in sistem restore ?
Sa dezactivez sistem restore si apoi sa-l repornesc ca sa scap de tot ce era naspa pe acolo ???
Vreau sa trag de el cat mai mult posibil, nu vreau sa mai reinstalez in curand !!! :nonobad:
Ms.

#35
antinVidia

antinVidia

    - I'm deranged -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,302
  • Înscris: 14.02.2007
Aoleo , dar ai probleme mereu cu sistemul de operare ! (parca eu nu as avea uneori... :deadtongue:)
Nu stiu ce sa zic eu nu folosesc Sistem Restore, cum instalez Windows-ul il si dezactivez.
Instalez doar soft-uri de incredere si cand se face praf (OS) il reinstalez. Daca zici ca acum iti merge bine , lasa-l asa :coolspeak: .

Edited by antinVidia, 22 February 2007 - 17:26.


#36
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,447
  • Înscris: 08.12.2006
fa un punct de restore daca esti multumit cum merge acum (doar ca sa fi tu sigur, ca oricum winul isi face checkpointuri si singur)
ca nu se vad programele in add/remove nu cred ca e vreo problema, se poate repara chestia asta prin registri pe undeva, daca vrei...

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate