Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Imaginea nu poate fi redata - Ero...

"Mafiotii" revin in forta...

Branșament gaze 2024 sau pom...

Lamurire bec led h7
 Preturi momeala ? (dar care e sme...

Realizare tavan fals rigips

Alternative pod Giurgiu - Ruse

Cat spatiu stocare aveti in total...
 Reflux

Centrale termice compacte

Portofoliu incepator pe Bursa New...

Probabil inselatorie pe OLX
 Istoric Google

Copil cu temperament sangvinic

ADA TEL SERVICES

inlocuire bara fata clio 4
 

Doctrina protestanta

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
41 replies to this topic

#19
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007

View Postkruger, on Mar 24 2007, 18:26, said:

Vestea buna -cum ca Domnul Isus a platit pentru pacatele omenirii.   pe scurt, iata care este primul lucru pe care un om trebuie sa il faca (inainte de a se gandi daca sfintii erau analfabeti sau nu) : Sa isi dea seama ca e departe de Dumnezeu, in pacat si sa vina la Domnul Isus cu pacatele lui , sa ii ceara  iertare si sa il primeasca astfel ca Manauitor personal al lor.
Asta este free-will.
Unde scrie de "pacatele OMENIRII". "TOTI" inseamna omenirea sau toti cei alesi?

Daca "trebuie sa il faca" atunci nu mai este un dar, ci o lucrare. Asta-i o salvare inventata, in care se da omului credit pt "alegerea" lui Dumnezeu, ignorindu-se clar Ioan 15:16.

#20
ady_maris

ady_maris

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,559
 • Înscris: 29.03.2006
cultul protestant ...a ajuns sa fie doar o istorie ...cine mai protesteaza astazi impotriva paganismului invelit in crestinism ,cand toti s-au asezat la masa rotunda ecumenica si stau pe scaunul batjocoritorilor!!!

2. Căci sunt gelos de voi cu o gelozie după voia lui Dumnezeu, pentru că v-am logodit cu un bărbat, ca să vă înfățișez înaintea lui Hristos ca pe o fecioară curată.
3. Dar mă tem ca, după cum șarpele a amăgit pe Eva cu șiretlicul lui, tot așa și gândurile voastre să nu se strice de la curăția și credincioșia care este față de Hristos.
4. În adevăr, dacă vine cineva să vă propovăduiască un alt Isus pe care noi nu l-am propovăduit, sau dacă este vorba să primiți un alt duh pe care nu l-ați primit, sau o altă Evanghelie, pe care n-ați primit-o, oh, cum îl îngăduiți de bine!

#21
zexelica

zexelica

  Nebisericos relaxat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 36,859
 • Înscris: 30.01.2007

View Postady_maris, on Apr 9 2007, 09:23, said:

cultul protestant ...a ajuns sa fie doar o istorie ...cine mai protesteaza astazi impotriva paganismului invelit in crestinism ,cand toti s-au asezat la masa rotunda ecumenica si stau pe scaunul batjocoritorilor!!!
Da, e un fel de " ride ciob de oala sparta".

#22
black_dizzy

black_dizzy

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,270
 • Înscris: 26.07.2007

View Postbonobo, on Jan 31 2007, 19:15, said:

Eu comentam doar asta:
Credinta nu implica citirea bibliei si nici citirea bibliei nu implica credinta. :D

am auzit-o si pe asta... credinta adevarata nu presupune "a crede ca exista dumnezeu", si diavolul crede ca exista in dumnezeu, dar asta nu inseamna ca are acea credinta mantuitoare. ok, primul pas este sa crezi ca exista dumnezeu, dar credinta adevarata include si a te increde in dumnezeu si a avea o relatie personala cu el. din moment ce biblia este cuvantul lui dumnezeu, mie mi se pare ca e mai mult decat necesar sa citesti biblia pentru a avea o realtie adevarata cu dumnezeu. o relatie presupune in primul rand comunicare. si nu stiu cator oameni din secolul nostru le vorbeste dumnezeu direct, celor mai multi le vorbeste prin biblie. da, foloseste si alte mijloace, dar biblia este principalul. asa ca nu stiu de unde ai scos-o ca nu exista nici o legatura intre credinta si citirea bibliei.... si ma mir ca sunt atatia care aproba...

#23
dasi_simo

dasi_simo

  New Member

 • Grup: Members
 • Posts: 9
 • Înscris: 15.11.2007
God bless u all :)

#24
***MIHAI***

***MIHAI***

  Pot totul în Hristos care mă întărește

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,804
 • Înscris: 24.02.2007
cred ca aici "merge" reply-ul meu:

View PostLeinarius, on Jan 22 2008, 11:58, said:

1.Minimalismul protestant vine din pierderea apostolicitatii si faramitarea din lipsa comuniunii...
2.Cate confesiuni protestante si neo-protestante sunt? De ce sunt atatea?
3.Vrei exemple de inchinare la idoli? Iti dau: inchinarea la ziua de sambata, la calendar, la propriile idei...

4.Ca ortodox poti sa nu "te inchini" la icoane, dar ca protestant nu poti sa le cinstesti... Eu am aceasta libertate, tu nu... Vei zice ca nu ai nevoie de ea... Eu iti zic ca despartirea de Taine, de euharistie, de continuitatea apostolica, prigonirea Sfintei Fecioare, inovatiile in esenta credintei care apar ca ciupercile dupa ploaie... toate astea  ce sunt?

5.Protestantii si neo-protestantii nu recunosc lucrarea lui Dumnezeu asupra firii.  Considera euharistia in cel mai bun caz ca simplu simbol, ca si cand painea si vinul nu le-ar putea preface Dumnezeu...

6.In esenta: protestantul este un inchinator cu mintea, ortodoxul este un inchinator cu toate: cu inima, cu simturile, cu trupul, cu icoana, dimpreuna cu sfintii si cu ingerii...
Rationalizarea trairii religioase este o aberatie, iar filtrul ratiunii nu se poate aplica credintei in masura in care nu poti cuprinde si cuantifica talentul, de exemplu.
Nu mintea trebuie sa il primeasca pe Hristos ci inima...

7.Inchinator cu toate fiind pe ortodox nu il tulbura icoana, dimpotriva, ii vede potentialul de sprijin, se bucura de comuniunea cu toti asemeni lui inchinatori si ii vede pe cei drepti ca sfintii lui Dumnezeu, care sunt pentru el model si intarire.
8.Smerenia este esentiala in trairea crestina. Smerenia nu este doar pentru inchinarea la Dumnezeu, caci ce merit are cel care recunoaste ca Imparatul e mai mare ca el? Este pentru fiecare in parte dintre noi.  

9.As zice ca fiecare il primeste pe Hristos unde lasa poarta deschisa... Daca Il primim doar in minte, doar in minte Il vom avea si acolo nu sta mult, ca mintea omului se tulbura usor si gandul alearga.

10.Renuntarea la apartenenta la Biserica Ortodoxa o fac oamenii care nu traiesc dupa invatatura ei. Oameni care au contact cu Biserica doar la nunti si inmormantari, care nu calca pragul bisericii dar au impresia ca stiu ce se afla inauntru...

11.Pentru cei care defaimeaza cu voie sau din necunoastere: titulatura episcopilor NU este "inalt prea sfantul" ci "inalt prea sfintitul", doua chestiuni radical diferite! Iar straiele de slujire sunt frumoase si impunatoare  dar nu il reprezinta pe preotul/ ierarhul slujitor ci reprezinta/ inchipuie stralucirea din Imparatie.
Episcopii sunt calugari, oameni care nu au avut personal, tot ce folosesc nu le apartine...
12.Observ ca fara a cunoaste nici oamenii si nici ce invatatura transmit ei sunt huliti pentru ca apartin Bisericii Ortodoxe...

13.Ce vom face pe "noul pamant"? Care pamant? Tu crezi ca vor mosteni dreptii pamantul sau Cerurile? Ce trebuinta sa mai ai dupa Judecata de icoana, cand vei fi langa Hristos si langa sfintiil lui? Iar moaste nu vor mai fi desigur, ca vor avea toti cei inviati trupul cel nou, nestricacios.

14.Atata timp cat suntem in trup si pe pamant ne sprijinim si ne calauzim dupa cum ne e firea. Suntem si trup si suflet, iar Domnului ii  inchinam si trupul si sufletul si toate cele ce le avem si cunoastem. In icoana, in moaste si in cruce se afla harul pentru ca harul e pretutindeni unde sunt dreptii si sfintii lui Dumnezeu.
1.prefer putini si buni, acolo unde 2,3 se strang in numele Meu sunt si Eu cu ei.pierderea apostolicitatii? te lauzi ca faci parte dintr-o biserica ce e considerata ca are continuitate apostolica ? stii despre inchizitie - l2 ? prefer sa ma declar eretic dar sa mor cu Biblia in mana, totusi martirii nu au avut continuitatea.
2.adevarul e impartit, interpretarea si profetii sunt multi in zilele din urma. Citeste apocalipsa, vei vedea ca nu multi intra pe acea cale, si suntem in zilele din urma, cand majoritatea IL vor lasa pe EL pentru alte detalii (icoane, sfinti, profeti (si BOR&BC are la fel cum islamistii, adventistii, mormonii au),foc din cer,oameni considerati oi, dar in realitate sunt lupi(vezi scientologia cu tom cruise)etc)
3.ma inchin ideilor? la calendar? sabatului ? lasa-te de glume
4.sunt mai liber pentru ca nu imi impun legi si porunci omenesti.
5.ba recunosc
6."innoiti-va mintea"
Evrei 10:16  „Iată legământul pe care-l voi face cu ei după acele zile, zice Domnul: voi pune legile Mele în inimile lor, și le voi scrie în mintea lor”
Romani 14:5  Unul socotește o zi mai pe sus decât alta; pentru altul, toate zilele Sunt la fel. Fiecare să fie deplin încredințat în mintea lui.
7.nici pe protestant nu il tulbura icoana, insa el recunoaste "piedica" ce o poate pune
8.asta sa le-o spui celor caruia le prezinti pacatele sa ti le ierte, ori celor caruia le pupi mainile, hainele, oasele moarte
9.e greu sa sustii ca doar in minte il ai, odata ce prin minte intra in tine, si mai greu sa vezi -fara minte- daca e "glasul" Lui
10.exact, dupa invatatura ei, nu a Bibliei, si sunt numiti eretici, care au fost anatemizati, blestemati
11.doar ca "stralucirea aia din Imparatie" nu a venit inca pentru nici unul dintre noi. va veni la revenirea Lui. Daca isi arata si Isus tot asa "stralucirea" atunci era numit papa, preot, InaltPreaPrea...,etc
12.eu nu-i urasc pentru ca sunt ortodocsi. nu ii ador pentru ca invata pe oameni, ca bunicii mei, fratele meu, sa faca lucruri "nespirituale"
13.se pare ca atunci vei face ceea ce faci si acum. deoarece nu-L cunosti pe Hristos, ci toata ierarhia protopopilor, te vei inchina lor, ii vei ruga sa iti dea un pahar cu apa (vezi lazar, si cei ce cunosc pe Hristos pazesc poruncile Sale), spun doar ca peste tot, calea e stramta
14.singurul har care-l cunosc se afla in invierea lui Isus, datorita acesteia eu traiesc si voi primi mantuirea. nimeni altcineva nu poate face asta si nimeni nu ma poate desparti de dragostea Sa.

#25
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

  I love SRI & DNA

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 21,426
 • Înscris: 10.01.2005

View Postblack_dizzy, on Aug 1 2007, 19:21, said:

am auzit-o si pe asta... credinta adevarata nu presupune "a crede ca exista dumnezeu", si diavolul crede ca exista in dumnezeu, dar asta nu inseamna ca are acea credinta mantuitoare. ok, primul pas este sa crezi ca exista dumnezeu, dar credinta adevarata include si a te increde in dumnezeu si a avea o relatie personala cu el. din moment ce biblia este cuvantul lui dumnezeu, mie mi se pare ca e mai mult decat necesar sa citesti biblia pentru a avea o realtie adevarata cu dumnezeu. o relatie presupune in primul rand comunicare. si nu stiu cator oameni din secolul nostru le vorbeste dumnezeu direct, celor mai multi le vorbeste prin biblie. da, foloseste si alte mijloace, dar biblia este principalul. asa ca nu stiu de unde ai scos-o ca nu exista nici o legatura intre credinta si citirea bibliei.... si ma mir ca sunt atatia care aproba...

ai grija nene sa nu ramai asa! adica mirat :P
in ce parte a frazei spuse de bonobo ai gasit tu cuvantul biblie?
si in calitate de ce isi aroga toate cultele crestine exclusivitate in acest sens? au platit copyright la politia cereasca sau ce?
si pe bune acum... tu ai o relatie personala cu Dumnezeu? iti dai seama ce ai scos pe goarna? comunici cu el? cum? citind in secolul 21 o carte compilata de niste inapoiati de acum peste 2000 de ani? dupa mintea ta Dumnezeu este atat de incapabil incat in 2000 de ani nu a gasit un mijloc de comunicare in concordanta cu nivelul nostru de dezvoltare si cu capacitatea noastra de intelegere?

bai nene, astia care afirmati ca biblia este cuvantul lui Dumnezeu comiteti cea mai mare blasfemie! de ce? pai am spus-o de zeci si sute de ori! cine a compilat biblia habar nu avea istorie, habar nu avea geografie, nu stia nimic despre chimie, fizica, geologie, anatomie, astronomie, matematica. habar nu avea de existenta continentelor si a locuitorilor de pe alte continente!
a afirma ca Dumnezeu era atat de incompetent incat sa nu stie ce exista pe o mica planeta dintr-un mic sistem solar apartinand unei galaxii din miliardele de galaxii din Univers este o blasfemie crunta!

#26
altul

altul

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,465
 • Înscris: 06.11.2005

View PostRamunc, on Jan 30 2007, 22:33, said:

-Omul se mântuieste fara necesitatea ascezei sau a faptelor bune fiindca Isus a platit atât pentru pacatele facute de oameni cât si pentru cele pe care le vor face acestia

(Neo)protestantii se mintuiesc doar prin credinta probabil ca ar fi doctrina. (predestinarea pare o conceptie mult prea diavoleasca)

Intrebarea mea pentru (neo)protestanti este asta:
- Daca ziceti ca (neo)protestantii  se mintuiesc doar prin credinta, urmind sa se boteze in momentul in care cred, dupa botez devin mintuiti sau nu devin mintuiti?

#27
overseas

overseas

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 38,198
 • Înscris: 09.01.2007

View Postaltul, on Feb 11 2008, 21:29, said:

(Neo)protestantii se mintuiesc doar prin credinta probabil ca ar fi doctrina. (predestinarea pare o conceptie mult prea diavoleasca)

Intrebarea mea pentru (neo)protestanti este asta:
- Daca ziceti ca (neo)protestantii  se mintuiesc doar prin credinta, urmind sa se boteze in momentul in care cred, dupa botez devin mintuiti sau nu devin mintuiti?

Intrebarea nu este cum "se mantuiesc" protestantii sau ortodocsii. Daca ar fi dupa mine, eu "m-as mantui" cu coniac vechi, petreceri monstru si shopping la Viena... Intrebarile corecte pot fi:
- ce spune Biblie despre modul de mantuire (aici discutia poate diferi de la persoana la persoana);
- ce crede un cult sau altul despre mantuire (unele culte nici nu au pretentia ca se bazeaza pe Biblie, ci pe profetii 'live', etc)

In principal, in problema autoritatii, crestinismul se divide in 2:
- bisericile traditionale - aici intrebarea cheie nu este 'ce spune Biblia' ci 'care este biserica adevarata'; odata stabilit care este biserica adevarata (vezi aici ortodocsi vs. catolici), aceasta are dreptul sa emita dogme pt credincios, bazate pe Biblie sau si pe Traditie
- confesiunile protestante - acestea se bazeaza in principiu pe regula 'interpretarii corecte a Bibliei'; mesajul lor este: 'deoarece bisericile traditionale nu interpreteaza corect Biblia, trebuie sa cititi Biblia singuri si sa va cautati o biserica cat mai apropiata de modelul pe care il descoperiti in Biblie' (de preferat bisericile protestante).

Revenind la intrebarea ta despre credinta/ mantuire/ botez, cred ca protestantii spun ca mantuirea este un proces cu mai multe faze, prima fiind planul din vecie al lui Dz., ultima fiind glorificarea credinciosilor impreuna cu Isus. Intre acestea doua, exista momentul credintei personale, urmat de actul botezului. Un credincios botezat a intrat in procesul de mantuire si este pe cale. Apostolul Pavel vorbeste despre cei credinciosi atat ca 'mantuiti' cat si ca unii care trebuie sa atinga o 'tinta'.

View PostCapitanuPICARD, on Jan 24 2008, 14:03, said:

ai grija nene sa nu ramai asa! adica mirat :P
in ce parte a frazei spuse de bonobo ai gasit tu cuvantul biblie?
si in calitate de ce isi aroga toate cultele crestine exclusivitate in acest sens? au platit copyright la politia cereasca sau ce?
si pe bune acum... tu ai o relatie personala cu Dumnezeu? iti dai seama ce ai scos pe goarna? comunici cu el? cum? citind in secolul 21 o carte compilata de niste inapoiati de acum peste 2000 de ani? dupa mintea ta Dumnezeu este atat de incapabil incat in 2000 de ani nu a gasit un mijloc de comunicare in concordanta cu nivelul nostru de dezvoltare si cu capacitatea noastra de intelegere?

bai nene, astia care afirmati ca biblia este cuvantul lui Dumnezeu comiteti cea mai mare blasfemie! de ce? pai am spus-o de zeci si sute de ori! cine a compilat biblia habar nu avea istorie, habar nu avea geografie, nu stia nimic despre chimie, fizica, geologie, anatomie, astronomie, matematica. habar nu avea de existenta continentelor si a locuitorilor de pe alte continente!
a afirma ca Dumnezeu era atat de incompetent incat sa nu stie ce exista pe o mica planeta dintr-un mic sistem solar apartinand unei galaxii din miliardele de galaxii din Univers este o blasfemie crunta!

Mi-era dor de cineva ca tine. Fiind tu atat de vehement contra Bibliei, banuiesc ca ai studiat aprofundat manuscrisele, inclusiv in limbile originale. Ca bonus, sper sa poti atasa demonstratii stiintifice clare si detaliate care sa darame 'miturile' Bibliei.

In caz contrar, sa trecem in revista potentialele argumente pe  care le-ai putea prezenta vizavi de 'inapoiatii' de acum 2000 de ani:
- ca Biblia este veche - chiar asta e argumentul credinciosilor: o carte testata in timp, cu o acuratete a transmiterii verificata prin cercetari asupra miilor de manuscrise existente
- ca autorii erau inapoiati - in primul rand vorbim de cca 40 de autori diferiti pe parcursul a cca 4000 de ani; unii din ei erau minti stralucite sau profesionisti ai vremii lor (David, Pavel, dr. Luca); apoi Biblia nu se preda la catedra de Fizica; desi multi arheologi si istorici o folosesc ca si manual de baza.

Daca ai putea fi mai clar de ce sa respingem Biblia, pt ca vizavi de vechime am putea la fel de bine sa aruncam la gunoi scrierile lui Herodot etc.

Daca te referi la asa zisele 'erori' din Biblie, iti dau o alta perspectiva. Tu spui ca ai gasit niste erori/ contradictii/ neconcordante etc si trebuie sa aruncam Biblia la gunoi. Eu sunt onest si recunosc ca am si eu pasaje care imi pun dificultati DAR... Am gasit de asemenea aspecte extrem de corecte si surprinzator de intelepte (ex. profetii implinite, caracterizarea sufletului uman), incat am ajuns la concluzia personala ca Biblia contine revelatie de natura supra-umana. Coroborand asta cu multiple cazuri in care aparente 'erori' au fost explicate pana la urma (de ex. orase mentionate in Biblie care nu au fost descoperite pana recent de arheologi, practici pe care stiinta le-a validat doar recent etc), imi pastrez increderea in Biblie si sunt activ in incercarea de a reconcilia pasajele dificile.

Un ultim exemplu. Apocalipsa profeteste re-aparitia lui Moise si Ilie, care vor predica contra anticristului; cei doi vor fi ucisi si apoi vor invia; dar momentul mortii lor va fi vazut in direct 'IN TOATA LUMEA' timp de 3 zile... Intreb si eu: de unde a stiut 'inapoiatul' ala de Apostol Ioan acum 2000 de TELEVIZIUNE PRIN SATELIT ? Aceasta simpla chestiune imi suficienti fiori incat sa nu proferez injurii la adresa bibliei fara argumente.

Edited by Megara, 14 February 2008 - 15:10.
merge posts


#28
altul

altul

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,465
 • Înscris: 06.11.2005

View Postoverseas, on Feb 14 2008, 14:09, said:

Intrebarea nu este cum "se mantuiesc" protestantii sau ortodocsii. Daca ar fi dupa mine, eu "m-as mantui" cu coniac vechi, petreceri monstru si shopping la Viena...

Eu vreau sa aflu raspunsul unui (neo)protestant la intrebarea asta:
Cum sint (neo)protestantii dupa ce s-au botezat: mintuiti sau nemintuiti.
(Raspunsurile pot fi mai multe: eu zic ca nu sint mintuiti, de exemplu, si asta este o dovada ca viziunea protestanta despre mintuire este complet gresita (nemaisocotind ca botezul protestantilor nu mai e "valabil" de cind s-au despartit de Biserica))
Tu ai zis la fel : ca nu sint mintuiti ci pe calea mintuirii (ai zis de fapt ca omul nu se mintuie numai prin credinta cum gresit zic protestantii)

#29
***MIHAI***

***MIHAI***

  Pot totul în Hristos care mă întărește

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,804
 • Înscris: 24.02.2007

View Postaltul, on Feb 14 2008, 22:39, said:

Eu vreau sa aflu raspunsul unui (neo)protestant la intrebarea asta:
Cum sint (neo)protestantii dupa ce s-au botezat: mintuiti sau nemintuiti.
(nemaisocotind ca botezul protestantilor nu mai e "valabil" de cind s-au despartit de Biserica))
un prim pas ar fi sa ne explici ce intelegi prin Biserica.

#30
altul

altul

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,465
 • Înscris: 06.11.2005

View Post***MIHAI***, on Feb 14 2008, 23:58, said:

un prim pas ar fi sa ne explici ce intelegi prin Biserica.

Da parca eu am pus intrebarea, raspunsul meu il stiu, nu-l stiu pe al protestantilor.
Pot s-o mai spun odata : Un protestant dupa ce se boteaza devine mintuit sau nu devine mintuit. (Mie unu mi se pare destul de clara si simpla, raspunsul poate fi si doar da sa nu) (ce sa mai zic?)

#31
***MIHAI***

***MIHAI***

  Pot totul în Hristos care mă întărește

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 2,804
 • Înscris: 24.02.2007

View Postaltul, on Feb 15 2008, 14:23, said:

Da parca eu am pus intrebarea, raspunsul meu il stiu, nu-l stiu pe al protestantilor.
Pot s-o mai spun odata : Un protestant dupa ce se boteaza devine mintuit sau nu devine mintuit. (Mie unu mi se pare destul de clara si simpla, raspunsul poate fi si doar da sa nu) (ce sa mai zic?)
da

#32
overseas

overseas

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 38,198
 • Înscris: 09.01.2007

View Postaltul, on Feb 15 2008, 14:23, said:

Da parca eu am pus intrebarea, raspunsul meu il stiu, nu-l stiu pe al protestantilor.
Pot s-o mai spun odata : Un protestant dupa ce se boteaza devine mintuit sau nu devine mintuit. (Mie unu mi se pare destul de clara si simpla, raspunsul poate fi si doar da sa nu) (ce sa mai zic?)

Nu am intentionat sa te induc in eroare. Sunt neoprotestant.
M-am botezat adult, dupa ce intai am fost botezat mic. Ma consider mantuit, dar nu din cauza botezului. Sunt mantuit in sensul ca am primit 'arvuna Duhului', urmand ca destinul meu sa fie desavarsit de Domnul in continuare. Mantuirea are mai multe faze.
Toti cei care se considera neoprotestanti se considera mantuiti in urma manifestarii credintei. Oficial, aceasta este numai prin credinta si absolut deloc prin fapte.

#33
p0cait

p0cait

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 175
 • Înscris: 22.12.2005

View Postaltul, on Feb 15 2008, 14:23, said:

Da parca eu am pus intrebarea, raspunsul meu il stiu, nu-l stiu pe al protestantilor.
Pot s-o mai spun odata : Un protestant dupa ce se boteaza devine mintuit sau nu devine mintuit. (Mie unu mi se pare destul de clara si simpla, raspunsul poate fi si doar da sa nu) (ce sa mai zic?)

Botezul este pasul al doilea in desavarsirea mantuirii sufletului : "Cine crede si se boteaza ,va fi mantuit." Prima data trebuie sa aibe loc nasterea din nou (metanoia = innoirea mintii) si apoi botezul in apa ca o dovada fata de oamenii si Dumnezeu a schimbarii omului . In concluzie daca in om vine si se boteaza , nu devine automat mantuit .

View Postoverseas, on Feb 15 2008, 15:10, said:

Toti cei care se considera neoprotestanti se considera mantuiti in urma manifestarii credintei. Oficial, aceasta este numai prin credinta si absolut deloc prin fapte.
Cred ca prea generalizezi . Credinta fara fapte este moarta.  Nu poti fi un crestin adevarat ,dar daca trebuie sa ajuti pe cineva in nevoie sa fii indiferent. Sau alte fapte vrednice de pocainta fiecaruia.

#34
overseas

overseas

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 38,198
 • Înscris: 09.01.2007
Mda... asta e motivul pentru care nu prea vreau sa vorbesc in numele protestantilor. Ca sa formulez foarte corect, sunt sigur ca protestantismul considera ca mantuirea este 100% prin credinta, adica prin acceptarea adevarurilor Evangheliei. Aceasta deoarece singurele fapte care duc la mantuirea noastra sunt cele ale lui Cristos: moartea lui pe cruce si invierea lui.
Dupa mantuire, fiecare va produce fapte bune, ca efect al schimbarii survenite in viata lui.

Protestantismul a inceput cu 'sola fide, sola gratia, sola scriptura', adica 'numai prin credinta/ numai prin har/ numai pe baza Bibliei'.

#35
altul

altul

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 3,465
 • Înscris: 06.11.2005

View Postp0cait, on Feb 15 2008, 15:35, said:

In concluzie daca in om vine si se boteaza , nu devine automat mantuit .

Asta pare a fi logic, raspunsurile de celalat gen duc la niste aiureli.
Da trebuie sa fiu sincer si sa zic ca nu prea seamna a viziune protestanta, in sensul ca Botezul se face celui care zice ca el e gata si crede, deci daca Botezul facut unuia care crede nu-l mintuie inseamna ca pe linga credinta si Botez mai trebuie ceva pentru ca omul sa poata fi mintuit.

#36
overseas

overseas

  Guru Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 38,198
 • Înscris: 09.01.2007

View Postaltul, on Feb 15 2008, 16:17, said:

Asta pare a fi logic, raspunsurile de celalat gen duc la niste aiureli.
Da trebuie sa fiu sincer si sa zic ca nu prea seamna a viziune protestanta, in sensul ca Botezul se face celui care zice ca el e gata si crede, deci daca Botezul facut unuia care crede nu-l mintuie inseamna ca pe linga credinta si Botez mai trebuie ceva pentru ca omul sa poata fi mintuit.

Confirm si eu ca nu seamana a viziune protestanta. In rest, fiecare e liber sa creada ce doreste.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate