Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...

Aplicatii stress test RAM
 Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...

explicatie montaj breadboard
 3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...

Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...
 Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai

UPGRADE interfon de bloc Electra?
 

Cum scap de mirosul de mucegai

- - - - -
  • Please log in to reply
61 replies to this topic

#19
adypompy

adypompy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 78
  • Înscris: 28.09.2008

 mutulica_41, on 26th October 2008, 13:28, said:

Vopseaua superlavlbila de care zice NEOHORI  e facuta cu rasina vinilica, iar vinilul(aracet) e peliculogen; iar vopseaua transpiranta e facuta cu rasina acrilica, care datorita moleculei mult mai mici decat cea vinilica, penetraza suportul, si il lasa sa respire. Acum exista si lavabila antimucegai, sau aditiv antimucegai care sa pune in lavabila, dar nu se aplica peste mucegai, tot trebuie spalat inainte cu clor , chiar de mai multe ori daca e nevoie, pana se ia tot mucegaiul, apoi spalat usor cu apa si detergent, iar dupa uscare, o amorsa acrilica sau in sistem cu vops antimucegai, si apoi lavabila in 2 straturi. La fel de important e si ventilarea incaperii pe timp de iarna(frig) macar de 2 ori pe zi cate 15 min
hipocloritul e cel mai bun.am cumparat o solutie  SAVO de la BOCHEMIE si asa am scapat de mucegai.in urma unei inundatii imi mucegaia spatele si interiorul mobilei. in 15 min am scapat.savo e solutie de hipoclorit 4%
apropo, pentru cei interesati.........curata si lemnul sde efectele vremii.am vazut o cabanuta care a fost curatata cu hipoclorit dat cu o pensula

#20
legix

legix

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 30.01.2005
Salut,

iti recomand Savo antimucegai. Nu costa mult si chiar are efect. Eu l-am testat si sunt multumit. L-am comandat online: www.ALA-BALA-PORTOCALA.eu Succes!



 Alex M., on 30th January 2007, 21:51, said:

Salut,

  Am inchiriat recent un apartament, si mi-am luat tzeapa caci fiind racit aveam nasul infundat in acel moment...

  Dupa ce mi s-a desfundat nasul, am constatat un puternic miros de mucegai amestecat cu alte mirosuri neplacute de locuinta neingrijita..

  Am dat mobila la o parte ( descoperind uriase pete de mucegai pe pereti ), si am dat cu solutie anti mucegai si apoi cu lavabila ( 2 maini )...
  Mobila de bucatarie avea uriase depuneri de grasime si pete de mancare ( mai ales langa hota ) care miroseau ingrozitor ( pentru un om neobisnuit cu asa ceva ).. le-am sters bine cu solutii de curatire..
  Am sters cu solutie de curatat si carpe tocurile, usile si ferestrele, parchetul melaminat, mobila, si cam tot ce se putea sterge.

  Problema este ca persista un miros puternic de mucegai. E ca si cum sporii de mucegai plutesc in aer, si se inmultesc rapid pe tot ce prind umed.
  Dupa ce am spalat pe jos, am uitat mop-ul umed in baie pentru o zi ( nu stau acolo pana nu scap de mucegai ) si cand m-am dus a doua zi, mopul mirosea si el puternic a stricat si mucegai...

  Este vreo solutie sa scap de mirosul de mucegai?


  Poate dand cu un spray care sa se mentina in aer vreo cateva ore, omorand sporii si orice urma de mucegai de peste tot?

Attached Files

  • Attached File  savo.jpg   30.42K   56 downloads

Edited by raduk, 24 March 2010 - 17:58.
editare link


#21
ama_georgescu

ama_georgescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 12.05.2010

 Neohori, on 25th October 2008, 20:21, said:

iuliana - polistirenul extrudat este special conceput pentru cu totul altceva : termoizolatie terase , bai , a , este cu totul altceva ca romanul a gasit alta intrebuintare datorita faptului ca are densitate mare . Da , termoizolatia se face pe exterior , si omul daca ii este frig se imbraca mai gros pe exterior nu pe interior .... Problema mare la tine nu este termopanul ci : vopseaua extra super lavabila si polistirenul extrudat pe interior care creaza un efect de punga de nylon trasa pe cap , deci adio respiratie naturala la perete . Multi nu tin cont ca tara noastra are o clima umeda si vopseaua lavabila nu-si are locul ci vopseaua semi lavabila , sau in cazuri delicate ca al tau exista vopsele speciale antimucegai numite si vopsele transpirante produse de firme de renume . Vopseaua lavabila , superlavabila merge de minune in Italia , Spania etc dar nu la noi , si inca ceva - citi dintre dumneavoastra v-ati spalat peretii de cind ati zugravit ? atunci de ce lavabil ?
Izolatia pe exterior este eficienta dar executata cu polistiren expandat de minim 5 cm grosime .
Pentru a scapa definitiv de mucegaiul din casa nu recomand de nici o culoare hipi , exista retete de tratament profesionale care constau in : solutie mercur F aplicata pe zugraveala afectata direct , ras , repetat cu mercur f aplicat cu pensula , bidineaua , suflare etc , lasat sa se zvinte , aplicat primul strat de vopsea transpiranta , lasat 6 ore uscare , aplicat cel de-al 2-lea strat vopsea - 20 ani garantie  :D . Tot ce am relatat mai sus face parte dintr-un roman personal petrecut acum citiva ani la mine acasa . Datele , sfaturile , retetele le-am cules de la incerc cluj  (institutul de calcul al betoanelor) . Si eu in prima faza am plecat de la retete babesti , solutii de doi bani din comert , ars cu lampa  :lol: ( nu am facut , a fost unul dintre sfaturi) a mai rams doar sa dau foc la casa sau sa dinamitez si toate posibilitatile erau epuizate.
numai bine

Eu am cumparat o lampa pentru un perete cu mucegai de la mine. Functioneaza pe baza de raze UltraViolete. Peretele era plin pana la jumanate cu mucegai si nu stiam ce sa fac. Era exact in dormitor.....si un miros foarte persistent.
Am pus lampa in functiune....si imediat am simtit un miros parca de ars...ca si cum sporii de mucegai erau arsi:) Am lasat 8 ore sa functioneze in continuu si dupa aia am vazut ca mucegaiul s-a uscat si a trebuit doar sa curat perete cu o matura. In camera mirosul s-a schimbat complet....mirosea a dezinfectat....ca intr-un cabinet medical...asta m-a incurajat....in sfarsit camera era dezinfectata.

Am chemat si un mester sa imi spuna de unde a aparut mucegaiul si mi-a spus ca era din cauza lipsei izolatiei si a apei care se inflitra in perete la ploi puternice. I-am spus de lampa si a spus ca e foarte buna...pentru ca pe langa faptul ca omoara mucegaiul, dezinfecteaza si peretele si actioneaza in profunzime......dar mi-a recomandat sa fac si izolatia la casa ca sa nu mai apara problema.
Lampa are mai multe utilizari...o folosesc si pentru simpla dezinfectie  a aerului si suprafetelor din casa, baie, bucatarie....este foarte utila. E cu montare pe stativ si sunt foarte multumita de ea.
Am inteles ca e buna si pentru a dezinfecta camerele in care ai un bolnav la domiciliu si trebuie sa stea intr-un mediu cat mai curat. Singura chestie e ca trebuie sa nu indrepti raza lampei direct spre piele sau oamenii din casa ca ii afecteaza la ochi si la piele.....trebuie indreptata in sus sau in alta directie unde nu va trece nimeni.
Daca sunteti interesati, va recomand si eu produsele lampi bactericide. [...]

Edited by raduk, 12 May 2010 - 14:55.
editare link publicitar


#22
Dumitrache5

Dumitrache5

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 01.06.2010
Buna ziua!

Am peretii dati cu vopsea lavabila alba in 2 camere. Am citit cum ar trebui procedat. Ce vopsea imi recomandati sa fie de calitate si la un pret accesibil?
In baie si bucatarie as vrea sa dau cu o vopsea antimucegai? Este aparut asa ceva? Am auzit de o vopseaua cu cauciuc, dar nu stiu cat de eficienta e. Multumesc.

#23
Vladvrn

Vladvrn

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 01.06.2010

 Dumitrache5, on 1st June 2010, 12:54, said:

Buna ziua!

Am peretii dati cu vopsea lavabila alba in 2 camere. Am citit cum ar trebui procedat. Ce vopsea imi recomandati sa fie de calitate si la un pret accesibil?
In baie si bucatarie as vrea sa dau cu o vopsea antimucegai? Este aparut asa ceva? Am auzit de o vopseaua cu cauciuc, dar nu stiu cat de eficienta e. Multumesc.


  Salut

Din cate stiu solutia cu cauciuc, este obligatorie pentru fabricile cu productie alimentara.
Am vazut ca cei de la Kober au introdus o noua vopsea superlavabila cu ioni de argint, o solutie antimucegai si antimicrobi. poate gasesti mai multe pe site-ul lor. Succes!

#24
dacotec

dacotec

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 13.12.2007
Nu stiu cum sa mai scap de mucegaiul din sufragerie (si in curand din toata casa...)!
La 6 luni dupa ce am pus termopanele pe balcon, in sufragerie, pe peretele comun cu casa scarii, a aparut mucegaiul...L-am sters, spalat, solutie anti, etc..dupa 3-4 luni a iesit din nou,.Am curatat peretele pana la tencuiala. iar solutie, iar spalat, am dat cu var antimucegai (era pentru baie si bucatarie) si ..am scapat!Acum am mucegai pe tavan si pe cei doi pereti de langa peretele reparat si ma spewrie ca, in special pe tavan, se intinde cu o viteza incredibila!
Nu mai zic ca deja nu prea mai pot sa stau la TV din cauza mirosului, miros ce se simte de cand intru in casa!
Langa peretele reparat am o masa cu 2 scaune si un sifonier..cand am deschis sifonierul m-am speriat, toate hainele (costume noi), prosoape, etc sunt pline de mucegai, chiar si palul dulapului este atacat.La fel se vede si pe tapiteria scaunelor, s-au dus naibii si astea.
Nu mai stiu ce sa mai fac si cu ce sa mai dau, acum am vazut varul cu ioni de argint...dar nu stiu ce sa mai cred, nu mai am incredere in nimic!
Teoretic trebuie dat totul afara si luat de la beton, dar nu am timp absolut deloc in timpul sapatamanii si liber am doar duminica...O solutie buna si rapida, daca se poate...help, maica!

#25
simona2510

simona2510

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 19.11.2009

 dacotec, on 5th June 2010, 07:59, said:

Nu stiu cum sa mai scap de mucegaiul din sufragerie (si in curand din toata casa...)!
La 6 luni dupa ce am pus termopanele pe balcon, in sufragerie, pe peretele comun cu casa scarii, a aparut mucegaiul...L-am sters, spalat, solutie anti, etc..dupa 3-4 luni a iesit din nou,.Am curatat peretele pana la tencuiala. iar solutie, iar spalat, am dat cu var antimucegai (era pentru baie si bucatarie) si ..am scapat!Acum am mucegai pe tavan si pe cei doi pereti de langa peretele reparat si ma spewrie ca, in special pe tavan, se intinde cu o viteza incredibila!
Nu mai zic ca deja nu prea mai pot sa stau la TV din cauza mirosului, miros ce se simte de cand intru in casa!
Langa peretele reparat am o masa cu 2 scaune si un sifonier..cand am deschis sifonierul m-am speriat, toate hainele (costume noi), prosoape, etc sunt pline de mucegai, chiar si palul dulapului este atacat.La fel se vede si pe tapiteria scaunelor, s-au dus naibii si astea.
Nu mai stiu ce sa mai fac si cu ce sa mai dau, acum am vazut varul cu ioni de argint...dar nu stiu ce sa mai cred, nu mai am incredere in nimic!
Teoretic trebuie dat totul afara si luat de la beton, dar nu am timp absolut deloc in timpul sapatamanii si liber am doar duminica...O solutie buna si rapida, daca se poate...help, maica!

Buna ziua,
Aceeasi problema o am si eu de ceva ani de zile. Eu sa zicem ca am rezolvat partial problema spaland in permanenta peretii cu solutii antimucegai sau clor, mai ales in perioada iernii. Folosesc aparate contra umezelii si de asemenea nu e de neglijat nici aerisirea camerelor zilnic 10-15 min. Sunt si unele plicuri speciale contra umezelii care se pun prin sifonier. Mucegaiul a aparut la mine imediat dupa ce ne-am mutat si am renovat apartamentul, problema e ca tot blocul e impanzit de mucegai. Deci ... surghiun zilnic : spalat cu clor, aerisit apartamentul, aruncat apa din aparatele contra umezelii... A...si sa ai grija sa nu il lasi sa se intinda...spalat imediat ca apare prima floricica :) De asemenea trebuie sa fie si o temperatura constanta in apartament. La mine in sufragerie e cam racorica iarna si acolo am cele mai mari probleme, in dormitor unde e mai cald nu a aparut deloc.
Daca nu...renovare si rabdare :) Bafta

#26
Mariana9

Mariana9

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.06.2010
Recomandati va rog o vopsea lavabila care are putere mare de acoperire, adica sa ma coste putin si sa fie si buna ...vreau prea mult?
     Multumesc.. :)

Edited by Mariana9, 14 June 2010 - 09:47.


#27
Dragosteo

Dragosteo

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.06.2010

 Mariana9, on 14th June 2010, 10:46, said:

Recomandati va rog o vopsea lavabila care are putere mare de acoperire, adica sa ma coste putin si sa fie si buna ...vreau prea mult?
     Multumesc.. :)

   Incearca solutia antimicrobi de la kober - vopsea lavabila cu ioni de argint si un compus Bayer, reduce mirosurile neplacute, distruge microbii in primele 24 de ore, putere mare de acoperire,   cred ca mai multe gasesti  pe site-ul lor ...fac si reclama  in perioada aceasta,......este un produs testat ..cred ca merita incercat...vezi si tu pe site-ul lor...eu am folosit produse de la ei si am fost supermultumit......

#28
dacotec

dacotec

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,300
  • Înscris: 13.12.2007
Pt mucegai eu am dat cu un spray, SAVO...am ramas uimit de performante!Peretii sunt perfect curati, nu a trebuit sa sterg sau sa mai fac ceva, pur si simplu mucegaiul a disparut si mi-a lasat peretii asa cumn trebuie sa fie!
Nu stiu cat o sa tina dar a fost solutia cea mai rapida si comoda, cu minim de efort.

#29
aky_17

aky_17

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 01.07.2010
Toate lumea se se plange aici, voi face si eu la fel. Am citit pe net despre tot ce are legatura cu mucegaiu, dupa ce mi-am cumparat un ap la parter. Problema este ca umiditatea este mare si aeru nu este foarte placut. Cred c-am gasit sursa si anume sub apartamentu meu trec toate tevile posibile de apa. Problema este faptu ca nu am idee ce as putea face ca acea umezeala sa nu-mi intre in pereti. Eu cred ca tevile sunt de vina. MI-am cumparat un dezumidificator care este f bun, insa daca plec in weekend si revin apoi, mirosu este neplacut. Problema este ca nu am vazut pete pe perete de nicio o culoare (pe hol unde cred ca este problema mai mare). Inainte sa-l cumpar, nu aveam termopane si parca mirosu nu era asa. Iarna, geamurile sunt pline de apa si folosesc dezumidificatoru la maxim si este ok. Insa inainte, geamurile erau pline de apa si aceasta apa ajungea pe peretele de jos. acolo s-a pus un pic de mucegai. Si mai este un fel de aerisire mica intr-o parte a camerei (aproape de geam) care este buna vara, insa iarna, in acea parte s-a pus un pic de mucegai. Acum vara vreau sa caut solutii sa-mi fie bine la iarna. In primul rand caldura nu am (tevile de sub camera fac fata cu brio si-mi incalzesc camera). Am citit ceva cu electricitate, dar nu stiu exact si nu ma prea pricep (ar tre sa intreb un specialist). Intrebarea mea e legata de tevile de sub camera, cum scap de ele sau de efectul lor asupra apartamentului? NU am geam nici la bucatarie, nici la baie, nici pe hol, doar in singura camera. Aaaa..nu vreau sa vand apartamentu pentru ca este f bun si sunt sigura ca existe metode de a scoate umezeala care cateodata ajunge la 80%.

 Dragosteo, on 14th June 2010, 14:32, said:

Incearca solutia antimicrobi de la kober - vopsea lavabila cu ioni de argint si un compus Bayer, reduce mirosurile neplacute, distruge microbii in primele 24 de ore, putere mare de acoperire,   cred ca mai multe gasesti  pe site-ul lor ...fac si reclama  in perioada aceasta,......este un produs testat ..cred ca merita incercat...vezi si tu pe site-ul lor...eu am folosit produse de la ei si am fost supermultumit......


Foarte interesant, acest mesaj apare peste tot pe net, puteti sa dati un search pe net si o sa-l gasiti. Inteleg ca o fi bun produsul, dar parca prea multa publicitate. Deci sa nu va incredeti in orice solutie din asta care face minuni. Produsu nu pare impotriva mucegaiului, ci doar scoate mirosuri neplacute. Cel putin asa am citit eu pe net despre el. Aceasta persoana isi schimba numele, de la Gheorghita, Anca, Razvan, etc....deci sa nu va incredeti :)

Edited by aky_17, 01 July 2010 - 19:25.


#30
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,109
  • Înscris: 28.04.2003
de unde gasim lampa bactericida? din ce am vazut pe google sunt foarte scumpe si pentru uz medical

#31
keta

keta

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,834
  • Înscris: 31.12.2007
Asta o fi buna ?

http://www.articoleu...nomic-25-W.html

#32
sebulbus

sebulbus

    cereal killer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 25,727
  • Înscris: 03.12.2005
Stati cuminti cu lampile UV. In primul rand ca alea bactericide strica ochii cui se intampla sa le priveasca, in al doilea rand, multe materiale plastice imbatranesc accelerat expuse la UV. De exemplu plasticul electrocasnicelor care se ingalbeneste.

#33
unpuisor

unpuisor

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,109
  • Înscris: 28.04.2003
becul acela este pentru a vedea ceva scris cu cerneala uv care in mod normal e invisibila sau alte chestii, nu are nici o treaba cu radiatile uv
ar trebui asa ceva dar preturile pleaca de la 500 lei in sus.
imi trebuie sa omor o groaza de mucegai, nu ma intereseaza sa ma uit in lampa, ci sa pun lampa sa isi faca treaba si eu sa ies din camera si sa revin a doua zi.
m-am inundat pe jos, parchetul s-a umflat si sub el s-a facut o groaza de mucegai, in 3 camere, adica e mult de curatat

#34
LL13G

LL13G

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,520
  • Înscris: 08.08.2006

 unpuisor, on 13th October 2011, 09:38, said:

becul acela este pentru a vedea ceva scris cu cerneala uv care in mod normal e invisibila sau alte chestii, nu are nici o treaba cu radiatile uv
ar trebui asa ceva dar preturile pleaca de la 500 lei in sus.
imi trebuie sa omor o groaza de mucegai, nu ma intereseaza sa ma uit in lampa, ci sa pun lampa sa isi faca treaba si eu sa ies din camera si sa revin a doua zi.
m-am inundat pe jos, parchetul s-a umflat si sub el s-a facut o groaza de mucegai, in 3 camere, adica e mult de curatat
o lampa va curata doar la suprafata creed...

eu am fost inundat cu apa de la calorifer si mi-a stricat parchetul dincolo de a putea fi reparat, am aruncat si parchetul si sapa uscata de dedesubt ca nah, era parchet masiv nu avea doar o folie peste sapa dedesubt.

daca miroase a mucegai, nu e doar vorba de miros ci chiar de mucegai.
pt pereti am folosit cu succes savo anti mucegai, dai cu fasul ala.. si astepti, nu stergi pt ca mucegaiul se inmulteste prin spori si nu trebuie vanturat, asta inseamna sa nu dai cu o carpa peste pentru ca astia plutesc prin aer. daca dai cu clor e aceeasi chestie, nu dai cu carpa, tre sa dai cu un fas, ceva care face stropi, adica un pulverizator.  vezi ca savo asta antimucegai miroase puternic asa ca trebuie sa aerisesti f bine.

daca vrei sa vopsesti acolo folosete o solutie impotriva mucegaiului, de care o fi, dar foloseste-o corect, asteapta sa se usuce, etc...

#35
bagerajungle

bagerajungle

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,180
  • Înscris: 25.03.2011
Problema mucegaiului sau igrasiei se rezolva definitiv doar cu eventuale reparatii in profunzimea peretelui,adica tencuiala rupta,aplicat 2-3 miini de slam dupa sudura-var nestins-cu bidineaua,retencuit sau rigips,iar in compozitia tencuielii acelasi var nestins,se gaseste la atelierele de tinichigerie auto,este cel mai eficient anti igrasie,eu l am folosit de citeva zeci de ori si nu m a "inselat " niciodata...este f puternic-arde orice,atentie la miini cind il manipulati,numai cu manusi,arde al naibii pe piele dar nu mai iese mucegai in veci,probat si rasprobat de mine,plus aerul  de dezinfectant care se va simtii in casa citeva saptamini.ODATA INTRAT IN PROFUNZIMEA PERETELUI,VARUL NESTINS VA ELIMINA SI ARDE ORICE FEL DE CIUPERCA MICROB,NU L VA LASA SA PENETREZE PERETELE PT A CREA DISCONFORT.Pt o camera ajung cam 3 galeti de 10 kg -garantat 20 de ani-dar repet,trebuie decopertata tencuiala si zugraveala pt a avea acest efect,pt ca, creeaza o bariera de netrecut pt microbii si ciupercile care se produc-reproduc in perete prin actiunea umezelii exterioare.Acelasi lucru este valabil si la exterior,unde nu se poate lucra ,datorita inaltimii blocurilor,o varuiala cu slam data cu trafaletul este super ok!Rabdare,bafta,Razvan

#36
ralucaiva

ralucaiva

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 09.08.2012
Buna si eu am avut aceasta problema, eu am cumparat un aparat pentru dezinfectie aer pentru ca ne pregatim  sa avem si un bebelus si este bun si pentru mucegai
Este tot cu lampi UV , se numeste Midasanair, e cam scumput, dar sincer merita toti banii. Noi asa am scapat de mucegai :naughty:

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate