Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Termostate, Cronotermostate cu/fără fir, Automatizări

* * * * * 3 votes
  • Please log in to reply
6811 replies to this topic

#4555
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Eu folosesc termostate de imersie de culoare portocalie, marca IMMIT.

Attached File  termostat-de-imersie-090-c-imit.jpg   35.51K   11 downloads Attached File  termostat-de-imersie-090-c-imit-tc2_0.jpg   78.16K   9 downloads

Atentie ca sunt pe piata si unele de culoare portocalie care nu sunt IMIT. La cele marca IMIT trebuie sa scrie pe rotita IMIT.
---------

Am mai folosit si Watts si pot spune ca si astea merg bine.

Attached File  termostat-de-imersie-090-c-watts.jpg   17.84K   7 downloads

----
Mai mult ca sigur ca or mai fi si alte modele bune.

#4556
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,969
  • Înscris: 04.12.2009
Mutumesc . Discut maine cu electricianul si sa vad daca gasesc produsele in Constanta sau le comand pe net .
Cu stima .

#4557
maiandrei

maiandrei

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 732
  • Înscris: 26.07.2003

View Postgi0, on 04 aprilie 2017 - 20:17, said:

Doresc sa [...] le pot folosi pe rand , unul dupa celalat...
[...]pentru a folosi boilerele unul cate unul , si niciodata doua in acelasi timp ?
Nu cunosc aplicația, dar dacă nu este necesar debitul simultan al celor 3 rezervoare nu ar fi mai oportună legarea acestora in serie?

#4558
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,969
  • Înscris: 04.12.2009
Dupa opinia mea , inserierea boilerelor inseamna folosirea a toate trei in acelasi timp , desi consumul are loc doar la varful unuia dintre ele . Aceasta metoda ar duce la racirea completa a cel putin unuia dintre ele , ceea ce nu se intampla daca sunt legate in paralel , datorita faptului ca folosesc doar apa fierbinte de la varf .

Ati mai intalnit acest sistem pana acum ? Sa intre apa rece in boiler , dar si in schimbator in acelasi timp ? Noaptea nu exista consum , dar cand incepe acest consum , apa rece intra in boiler si impinge apa spre consumatori , dar in acelasi timp si in schimbator si raceste apa sub temperatura care este la varf , si nu mai reusesc sa incalzesc apa peste valoarea necesara .
Cu stima .

Attached Files



#4559
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
Cam asa ar trebui sa fie schema:

Attached File  Untitled.png   32.46K   36 downloads

Schimbatorul cu placi se monteaza pe un acumulator si nu pe un boiler cu serpentina. Legaturile de tur/retur trebuie sa fie in contracurent. Pompa acumulatorului este de preferat sa o pui pe tur. Nici pe retur nu-i rau, dar obligatoriu sa ai supapa pe pompa. Altefel cind nu merge pompa, apa rece o ia si prin schimbator si se duce pe diret. Pompa trebuie sa traga din virful acumulatorului si sa bage la baza.

Boilerul si acumulatorul se inseriaza. Ca si ordine, o faci cum vrei. Am intilnit si caz in care prima data este boilerul si dupaia acumulatorul.

#4560
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,969
  • Înscris: 04.12.2009
Scuze , nu m-am exprimat corect . De fapt sunt acumulatoare , nu au serpentine , sunt folosite doar pentru apa calda de consum , dusuri si cazi .
Cum sa trag din varf si sa bag la baza in asa zisul boiler ?!
Schema este cum am desenat-o eu , doar nu am pus pompa pe turul cazanului spre schimbator , asa cum este in realitate .

Cu stima .

Edited by gi0, 07 April 2017 - 13:36.


#4561
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008

View Postgi0, on 07 aprilie 2017 - 13:32, said:

Cum sa trag din varf si sa bag la baza in asa zisul boiler ?!

Pentru ca asa se face. Se trage apa preincalzita/calda din virful acumulatorului, se baga prin schimbator ca sa o incalzesti si mai tare, dupa care se baga in baza acumulatorului, unde daca exista consum, apa calda se amesteca cu aia rece ce intra.
Tie deaia ti se racesc acumulatoarele cind folosesti apa calda, pentru ca in momentul ala nu invirti deloc apa prin ele, adica nu le mai incalzesti. Practic acumulatoarele tale se incalzesc doar daca opresti toti consumatori de apa calda. Cum ai pornit cel mai mic consumator, automat tu anulezi incalzirea acumulatorului si consumi doar ce-ti produce schimbatorul cu placi. Iar schimbatorul cu placi, livreaza totul catre consumatori si nu mai merge nimic in acumulator.

Edited by florin71_skoda, 07 April 2017 - 21:42.


#4562
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,969
  • Înscris: 04.12.2009
Am inteles ideea . Insa ar fi mers asa daca capacitatea de incalzire ar fi fost macar egala cu consumul .
Poate faceti o schema cand aveti timp . In momentul de fata le folosesc cum pot deoarece nu am posibilitatea sa tai si sa modific tevi . Reusesc sa mentin consumul doar pe doua acumulatoare din trei si cu ce produce schimbatorul , dupa modificarile deja facute . In timp ce unul se raceste , opresc consumul pe celalalt si incalzesc la varf amandoua . Intradevar rotirea apei o fac doar cand nu am consum . Ma tem insa ca prin inversarea circuitului nu voi trimite apa prea calda spre consum deoarece prin amestec voi raci varful . Amestecul de la baza a apei reci cu apa luata din varf imi va reduce temperatura si nu pot face acest lucru . Banuiesc ca nu ati observat ca am specificat ca nu pot ridica temperatura in schimbator mai mult de 55*C cand incepe consumul . Prin amestec stric stratificarea si nu este timp pentru reincalzire . Am nevoie la varf de minim 55-60*C . Daca cobor sub 55 , nu mai dureaza mult si sunt in pom . Minimul trebuie sa fie de 45*C .

Cred ca va referiti la o schema de acet fel...
Cu stima .

Attached Files


Edited by gi0, 07 April 2017 - 23:19.


#4563
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,969
  • Înscris: 04.12.2009
Buna seara .
Deoarece teava , fitinguri , valvulele motorizate si termostatele duc la aproape 2000 ron , merg pe ideea domnului @maiandrei si inseriez boilerele . Este cea mai simpla modalitate . Apa incalzita de schimbator o conectez la varf la boilerul al doilea astfel incat sa am in al treilea apa calda continuu . Sa vad cum aleg cea mai buna varianta pentru aspiratia pompei care trimite apa in schimbator , probabil ca tot de la baza celui de al doilea tanc .
Cu stima .

#4564
florin71_skoda

florin71_skoda

    Guru Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 18,070
  • Înscris: 02.01.2008
La schema propusa de tine, in momentul in care tu consumi apa, o sa ai schimbatorul in paralel cu acumulatorul. In momentele respective, tu nici nu mai ai nevoie de pompa, deoarece debitul la robinet este mai mare decit ce poate pompa si prin schimbator o sa treaca mai multa apa decit poate misca pompa. Totodata in momentul in care consumi apa, anulezi incalzirea acumulatorului.

- In timpul consumului, apa rece ce vine de la retea, se imparte in doua. Jumatate o ia prin acumulator si jumatate o ia prin schimbator.
- La robinet va curge apa formata din amestecul a ce ai in acumulator, cu ce produce instant schimbatorul (poti opri pompa ca nu mai face nimic)
- In acumulator ai initial apa de 60grd
- In schimbator intra apa de sa zicem ca 20grd si iasa de 45grd.
- La robinet va curge o apa formata din amestecul apei de 60grd cu cea de 45grd si va rezulta ~53grd
- Tu zici ca daca scade acumulatorul su 55grd esti in pom
- Pai esti in pom deoarece acumulatorul incepe sa aiba o temperatura mai mica decit poate produce schimbatorul.
- Si cum la tine sunt in paralel, te trezesti ca freci si ce produce schimbatorul instant, ca amesteci apa produsa instant cu aia rece ce o ai in acumulator

#4565
gi0

gi0

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,969
  • Înscris: 04.12.2009
Hristos a inviat !
Paste fericit tuturor !


Multumesc pentru sfaturi .
Am reusit sa folosesc un singur acumulator de 3000 de litri , incalzit peste noapte la 63*C la mijloc , plus tot ce a produs cazanul care nu a scazut sub 70*C folosind schema de la postarea #4558 . La cererea maxima sper ca voi reusi sa nu depasesc doua acumulatoare de 6000 de litri total incalzite la minim 60*C , plus ce produce cazanul .
Am inceput inserierea acumulatoarelor si introducerea apei reci direct la baza acumulatorului fara a mai trece prin schimbatorul in placi . Inserierea va inlocui automatizarea si voi avea la sfarsitul programului maxim un tank rece complet .
Cu stima .

#4566
dudu76

dudu76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 986
  • Înscris: 24.02.2010
o intrebare pentru specialisti merita pus pe un cazan atmosferic o automatizare st 81 zpid  de la tech+ ventilator care moduleaza in functie de temperatura gazelor,

#4567
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 17.03.2014
Salutare. Nici nu prea stiu pe unde sa intreb, dar parca am mai vazut discutii pe aici, asa ca incerc... Ca tot omul, am pus si eu stabilizator de tensiune la centrala ca sa nu am surprize din cauza curentului. Refacand circuitele electrice mi-a picat si mie fisa ca siguranta diferentiala de pe circuitul electric respectiv, de fapt nu protejeaza decat stabilizatorul de tensiune pentru ca acea diferentiala nu poate sesiza scurgeri de curent din secundarul transformatorului pe care il are in compunere. Adica, daca e vreo problema ma pot curenta linistit atingandu-ma de centrala (sau poate chiar de calorifere in casa) cu toate sigurantele diferentiale montate inainte de stabilizator. Este corect ce spus, sau aberez? Are sens sa pun diferentiala dupa stabilizator?

#4568
adrian_popa

adrian_popa

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 379
  • Înscris: 29.10.2015
da, cred

#4569
danvlas

danvlas

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,118
  • Înscris: 04.06.2009
Daca secundarul transformatorului e separat galvanic de primar, nu te curentezi, fiindca diferenta de potential intre oricare dintre fire si pamant este zero. Tensiunea exista numai intre cele doua fire ale secundarului. Te curentezi doar daca atingi simultan ambele fire ale secundarului, caz in care diferentiala din circuitul primar nu te salveaza. Daca, totusi, secundarul are un fir comun cu primarul, atunci diferentiala din circuitul primar isi va face treaba. In opinia mea, nu are sens sa pui diferentiala in circuitul secundar.

Edited by danvlas, 05 July 2017 - 09:08.


#4570
mihaicozac

mihaicozac

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,545
  • Înscris: 05.12.2005
Aşa ai separare galvanică dublă, că şi centrala face o separare galvanică pe circuite. Riscul de electrocutare e aproape de zero.

#4571
kolfleading

kolfleading

    Born to Raise Hell

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 19,965
  • Înscris: 01.03.2013

View PostM_ierdnA, on 04 iulie 2017 - 14:40, said:

acea diferentiala nu poate sesiza scurgeri de curent din secundarul transformatorului pe care il are in compunere.
Sunt 99% sigur ca stabilizatorul are de fapt un auto-transformator, care NU asigura separare galvanica intre "primar" si "secundar".
https://ro.wikipedia...ansformator.png
https://en.wikipedia...Autotransformer

Dar poti sa verifici foarte simplu. La iesirea stabilizatorului, conecteaza un bec de 40 W intre impamantare si cate una din iesirile de alimentare. Daca la vreuna din iesiri sare protectia diferentiala din primar, atunci esti protejat. Daca diferentiala nu sare in nici o combinatie, atunci stabilizatorul face separare galvanica.

Edited by kolfleading, 05 July 2017 - 09:24.


#4572
M_ierdnA

M_ierdnA

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,607
  • Înscris: 17.03.2014
Mi-a trecut si mie prin cap ca stabilizatorul ar fi de fapt un autotransformator caz in care e clar ca diferentiala din primar isi va face treaba. Trebuie sa verific.

@danvlas: Chiar asa e ca nu te poti curenta in secundarul transformatorului (cu separare galvanica) decat atingandu-te de amandoua firele? Nu m-am gandit niciodata si nici nu am incercat. In acest caz nu ar fi asta o solutie mai simpla de protectie la curentare decat diferentiala? Adica pun la intrarea in casa un transformator 220->220 cu separare galvanica si am protectie pe toata casa.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate