Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

"Noi nu furam ca romanii"

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 Recomandare anvelope lexus rx

Extindere rețea wireless int...

Configuratie PC

Mufa TV
 PPC Energy

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u

Recomandare rulouri exterioare us...

Gaoyue 858
 Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 

A fost FIUL nascut in cer sau pe pamant?

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
1384 replies to this topic

#73
sexterminator

sexterminator

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,938
  • Înscris: 31.12.2006
Nu stiu unde s-a nascut Iisus, dar ma framanta o chestiune:
Daca parintii lui n-au fi fost tigani, iar autoritatile nu ii banuiau de infractiuni pe teritoriul Palestinei, de ce au fost deportati in Egipt la un moment dat?

Edited by sexterminator, 13 November 2007 - 14:20.


#74
p0cait

p0cait

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 22.12.2005

View PostCapitanuPICARD, on Jun 23 2007, 19:04, said:

:lol:
nene, parerea mea este sa te uiti chiar aucm la postul tv national Geographic.
ai sa vezi un documentar despre o chestie foarte tare: nu exista nici un fel de dovada stiintifica, arheologica, ori de alta natura, cu privire la Exod! nu exista nici un alt document din nici o alta sursa care sa confirme Exodul!

pricepi nene? singura scriere care vorbeste despre exod este biblia. nici o confirmare, nimic, de nici o natura!
si tu vii cu surse neoficiale? :lol: tipul ala din sua este de la CIA sau ce?
si ti-a facut tie o confidenta asa, ca intre amici? :lol:

bai nene, transmite-i respectivului ca din punct de vedere biblic, el nu exista! :D stii de ce? pentru ca aia care au compilat biblia acum aproape 2000 de ani, habar nu aveau de existenta continentului american! nici de existenta rasei rosii!

si tu vii cu baliverne de genul codarilor, incifrarilor si surselor neoficiale! de fapt, pozitia este tipica si comuna tuturor indoctrinatilor religiosi care, in lipsa oricarui argument stiintific, apeleaza la 'surse neoficiale, incifrari si alte tampenii.

Sefu ieri am vazut pe National Geographic un documentar ,in care un nene incerca sa demonstreze ca Exodul a existat intr`adevar ,doar ca cele 10 urgii nu au fost chiar asa fantastice si se pot explica din punct de vedere stiintific. In alta ordine de idei ,el spunea ca evreii nu au trecut Marea Rosie asa cum scrie in traducerea greaca ,ci de fapt termenul din original inseamna "marea de stuf" . Probabil la anu o sa faca National Geographic un documentar in care o sa demonstreze ca Exodul a existat ,dar de fapt nu evreii au plecat din Egipt ,ci tiganii romanii care au ajuns apoi in Italia .

#75
HIRAN

HIRAN

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 435
  • Înscris: 16.07.2007

View Postcleriq, on Sep 27 2007, 08:51, said:

Cred ca stim cu totii ca Isus nu are nici inceput nici sfarsit.

Dar nu ai citit in Scripturi ca El este cel dintai si cel de pe urma ? Ca El este intai nascut dintre mai multi frati ?
Apoi daca era fara de inceput nu se nastea. Si daca ar fi fost fara sfarsit nu murea ca dupa trei zile sa invieze.
Nemurirea este in inviere nu in nastere. Toti fii nascuti sunt muritori, dupa cum a fost si Isus.
Sta scris ca numai Hristosul inviat din morti nu mai moare nici o data. Ro 6:9

View Postady_maris, on Jan 29 2007, 09:31, said:

1.  …« Unde stă scris în Biblie că în ceruri, Dumnezeu a născut în veșnicie o altă persoană a Dumnezeirii, un Fiu? Binențeles că nicăieri! Un astfel de gând nu este doar în totalitate nebiblic, ci este chiar împotriva rațiunii.

2.  Împlinirea tuturor acestor texte biblice care se referă la nașterea Fiului lui Dumnezeu poate fi citită de oricine în evanghelii. Luca relatează: când Maria a primit din gura îngerului Gavril înștiințarea despre nașterea Fiului, a fost foarte surprinsă și a zis: „,Cum se va face lucrul acesta, fiindcă eu nu știu de bărbat?‘ Îngerul i-a răspuns: ,Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine, și puterea Celui Prea Înalt te va umbri. De aceea Sfântul care Se va naște din tine, va fi chemat Fiul lui Dumnezeu.‘“ (Luca 1:34-35).

3.  Nu un Tată din cer L-a născut pe Fiul, ci fecioara, aici, pe pământ. Acesta este adevărul curat. Tatăl este Cel ce a zămislit și astfel Fiul a fost născut din pântecele mamei; de aici accentul pus pe credința în »singurul Fiu zămislit și născut al lui Dumnezeu« (Ioan 3:16-1Cool.

4.  Învățătorii bisericii care au venit din păgânitate, au rămas la temă, dar nu și la singurul adevăr mărturisit în întreaga Scriptură. Cu concepțiile lor babiloniene, egiptene și grecești despre zei, ei au produs o greșeală de neiertat, care nu a mai putut fi corectată niciodată și care a ajuns regulă de învățătură adoptată de aproape toate bisericile.
Ei au stabilit teza paradoxală, dar total nebiblică, că Fiul a existat deja în cer ca persoană divină individuală și că Fiul preexistent a fost născut apoi pe pământ. Unde este scris acest lucru în Biblie? Desigur, nicăieri! Din aceasta a rezultat mai departe, prin amestecul cu mitologia orientală-mesopotamiană, expresia »mama lui Dumnezeu« folosită pentru Maria. Așa a fost ea declarată de Conciliul din Efes (431 d. Hr.), dar pentru care nu există nici măcar o singură dovadă în Biblie.


1. In Psalmul 87 (in unele editii ps.86).  Daca ai credinta in tine, vei afla cu uimire ca si tu care intrebi ai fost nascut in cer.

2. Toate acele texte biblice se refereau la intrupare:
Hebrews 10:5  De aceea, cand intra in lume, El zice: ,,Tu n-ai voit nici jertfa, nici prinos; ci Mi-ai pregatit un trup;

Dupa cum se vede El era mai inainte de a intra in lume, mai ales ca lumea a fost facuta prin El. In Maria ia fost pregatit numai trupul.
Rom 1:3  Ea priveste pe Fiul Sau, nascut din samanta lui David, in ce priveste trupul,
4  iar in ce priveste duhul sfinteniei dovedit cu putere ca este Fiul lui Dumnezeu, prin invierea mortilor; adica pe Isus Hristos, Domnul nostru,

3.  Esti tare... inseamna ca omul a nascut pe Dumnezeu. Ai nascut doctrina nascatoarei de Dumnezeu deoarece in 1 Io 5:20 Isus este numit Dumnezeul adevarat. Si mai dai si vina pe niste mitologii antice pentru expresia "mama lui Dumnezeu".

4.  La capitolul acesta invatatorii aceia erau mai aproape de Adevar decat multi dintre sfintii de astazi. S-ar parea ca ei au citit ce scrie si in Isa 43:13, Isa 45:21,  Isa 48:16, Io 17:5,  Ef 1:4,  1 Io 1:1,  1 Io 2:13,  1 Pe 1:20, Col 1:16-17.

Edited by HIRAN, 15 November 2007 - 22:35.


#76
JJBo

JJBo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 31.12.2007
Dar de ce e numit Iisus, "Cuvânt"? E vorba de un simbol.
Așa și aici "născut" - se are în vedere creat, Cel care a existat, nicidecum nu nașterea fizică.
Apropo, după "născut" urmează "înainte de toți vecii" - adică a existat pururea. "născut, nu făcut" - adică dintr-o fire.

#77
JJBo

JJBo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 119
  • Înscris: 31.12.2007
Și încă un verset curios:

"24. Părinte, voiesc ca, unde sunt Eu, să fie împreună cu Mine și aceia pr care Mi i-ai dat, ca să vadă slava mea pe care Mi-ai dat-o, pentru că Tu M-ai iubit pe Mine mai înainte de întemeierea lumii. " (Ioan 17)

Adică ceva este, ce noi nu putem pătrunde.

#78
tibichem

tibichem

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 25.12.2006
Azi cautam ceva pe net si am dat peste subiectul acesta...am citit pe aici...si...am ramas dezamagit..
Vad ca sunt multi care neaga Biblia...multi care o apara... si s-a declansat un razboi...aproape  :console:
Dar...Dumnezeu nu are nevoie de "aparatori" pentru ca nu e un Dumnezeu neputincios. nu are nevoie sa fie purtat de maini omenesti..pentru ca El este Cel ce tine omenirea in mana Sa. Si apoi...nu sunteti nici primii si nici ultimii care incearca sa combata Biblia...
As indrazni sa pun niste intrebari... dar daca Biblia este adevarata? Daca exista rai si exista iad?...Daca Dumnezeu pedepseste pacatul?...Si daca, in urma necredintei tale vei merge in iad?

Pare totul o joaca...dar nu e.

#79
cosminbel

cosminbel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 6
  • Înscris: 06.08.2007
Postez si eu pe acest forum deoarece mi s-a parut interesanta discutia.
Nu vreau sa comentez nimic din punct de vedere teologic, deoarece sunt convins ca mentaliatea unui om nu poate fi schimbata asa usor.Niciodata nu poate un crestin sa schimbe parerea uni ateu.Numai Dumnezeu...

Insa ceea ce vreau sa spun este ca omul este limitat in TIMP , SPATIU si MATERIE. Toate legile fizice la care ne raportam sunt valabile pentru un anumit sitem de referinta.
Vreau sa fiu foarte scurt si sa nu plictisesc pe nimeni.
Ganditi-va ca unul din cei care au afirmat prima data ca pamantul este rotund a fost ars pe rug de catre savantii si invatatii vremii.
Apoi, ganditi-va cat de mult s-a dezvoltat stiinta in ultimii ani.Lucruri carora oamenilor li se pareau imposibile acum sunt reale(de ex: o discutie pe mess cu un prieten din America sau sa trimiti un document scanat prin e-mail, etc ).Este o diferenta enorma din punct de vedere stiintific dintre bunicii nostrii si noi.

De ce avem impresia ca le stitim pe toate?
De unde stitim ca nu o sa se descopere dovezi cu privire la unele intrebari care le avem fara raspuns? Poate unele dovezi sunt ascunse de cineva cu un anumit scop(un ex: Manuscrisele de la Marea Moarta).
De ce credem noi care suntem limitati in spatiu timp si materie ca Dumnezeu(sau daca vreti Creatorul universului) nu poate face ce vrea El?
Daca nu intelegem (sau nu vrem sa acceptam) INTRUPAREA lui MESIA de ce ne contrazicem sau de ce afirmam unele chestii fara nici un argument?

Si inca ceva:chiar daca unii tin cu orice pret sa apere Biblia asta nu le da dreptul sa faca unele afirmatii aberante: Biblia e codificata(moartea printesei Diana).Este o prostie imensa.
Biblia are lumini si umbre.Sunt intrebari la care nu putem da raspuns:
1: Cine a fost nevasta lui Cain?
2: Cine au fost Fii lui Dumnezeu care s-au impreunat cu fetele oamenilor?
Lista este foarte lunga.
Cu toate acestea insa Biblia dupa parerea mea este adevarata.Chiar daca nu intelegem multe lucruri  nu trebuie sa facem glume pe seama ei.
Sper ca nu v-am plictisit.

#80
romica_maranata

romica_maranata

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 27.02.2008

View Postady_maris, on Feb 5 2007, 17:14, said:

ESTE CORECT CE AI SPUS ....deci unde a fost nascut ISUS HRISTOS!!???? :peacefingers:
Isus nu a fost nascut deoarece este Dumnezeu,toti cei care se intreaba unde sa nascut Isus neaga firea lui dumnezeiasca.De ce nu va intrebati cand S-a nascut Dumnezeu Tatal?Nu are sens nu?Ori daca Isus este de aceeasi natura ca Tatal cum de va intrebati cand S-a nascut??????????????????

View Postcosminbel, on Feb 4 2008, 10:12, said:

Postez si eu pe acest forum deoarece mi s-a parut interesanta discutia.
Nu vreau sa comentez nimic din punct de vedere teologic, deoarece sunt convins ca mentaliatea unui om nu poate fi schimbata asa usor.Niciodata nu poate un crestin sa schimbe parerea uni ateu.Numai Dumnezeu...

Insa ceea ce vreau sa spun este ca omul este limitat in TIMP , SPATIU si MATERIE. Toate legile fizice la care ne raportam sunt valabile pentru un anumit sitem de referinta.
Vreau sa fiu foarte scurt si sa nu plictisesc pe nimeni.
Ganditi-va ca unul din cei care au afirmat prima data ca pamantul este rotund a fost ars pe rug de catre savantii si invatatii vremii.
Apoi, ganditi-va cat de mult s-a dezvoltat stiinta in ultimii ani.Lucruri carora oamenilor li se pareau imposibile acum sunt reale(de ex: o discutie pe mess cu un prieten din America sau sa trimiti un document scanat prin e-mail, etc ).Este o diferenta enorma din punct de vedere stiintific dintre bunicii nostrii si noi.

De ce avem impresia ca le stitim pe toate?
De unde stitim ca nu o sa se descopere dovezi cu privire la unele intrebari care le avem fara raspuns? Poate unele dovezi sunt ascunse de cineva cu un anumit scop(un ex: Manuscrisele de la Marea Moarta).
De ce credem noi care suntem limitati in spatiu timp si materie ca Dumnezeu(sau daca vreti Creatorul universului) nu poate face ce vrea El?
Daca nu intelegem (sau nu vrem sa acceptam) INTRUPAREA lui MESIA de ce ne contrazicem sau de ce afirmam unele chestii fara nici un argument?

Si inca ceva:chiar daca unii tin cu orice pret sa apere Biblia asta nu le da dreptul sa faca unele afirmatii aberante: Biblia e codificata(moartea printesei Diana).Este o prostie imensa.
Biblia are lumini si umbre.Sunt intrebari la care nu putem da raspuns:
1: Cine a fost nevasta lui Cain?
2: Cine au fost Fii lui Dumnezeu care s-au impreunat cu fetele oamenilor?
Lista este foarte lunga.
Cu toate acestea insa Biblia dupa parerea mea este adevarata.Chiar daca nu intelegem multe lucruri  nu trebuie sa facem glume pe seama ei.
Sper ca nu v-am plictisit.
Referitor la intrebarile de gen <nevasta lui Cain>eu nu vad nici o piedica in a gasi raspunsul cel mai logic,deoarece Adam a avut mai multi fii si fiice.Admit ca biblia are pasaje mai dificile si lucruri greu de inteles,insa ganditi-va ca tot ce este scris in ea este scris despre Dumnezeu care are toata puterea in cer si pe pamant,deci pute sa faca orice.Pe de alta parte cat timp petreci incercand sa intelegi lucrurile astea si daca pui inima este impusibil ca Dumnezeu sa te lase in intuneric.Haide-ti sa ne rugam ca S olomon pentru intelepciune


View Postsexterminator, on Nov 13 2007, 14:19, said:

Nu stiu unde s-a nascut Iisus, dar ma framanta o chestiune:
Daca parintii lui n-au fi fost tigani, iar autoritatile nu ii banuiau de infractiuni pe teritoriul Palestinei, de ce au fost deportati in Egipt la un moment dat?
Isus nu a fost deportat ,ci dupa nasterea Sa parintii lui au PLECAT in Egipt <instiintati de Duhul Sfant>pentru ca tetrarhul Irod sa nu ajunga sa-L ucida ca pa ceilalti copii.

#81
romica_maranata

romica_maranata

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 27.02.2008

View Postdjclocky, on Feb 7 2007, 11:36, said:

:))

Christos a fost nascut in mintea oamenilor.

Aruncati cu pietre acum!

"there is no spoon , lol"
De ce sa aruncam cu pietre?Tu nu ai auzit ce fac crestinii autentici?Isus spune sa ne iubim unii pe altii cum ne
a iubitElMai bine ar fii sa ne rugam pentru tine ,sa cunosti si tu adevarul ,si Adevarul sa te faca liber.

#82
Megara

Megara

    Age, si quid agis!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,511
  • Înscris: 26.09.2006

View Postromica_maranata, on Feb 27 2008, 23:12, said:

Isus nu a fost nascut deoarece este Dumnezeu,toti cei care se intreaba unde sa nascut Isus neaga firea lui dumnezeiasca.De ce nu va intrebati cand S-a nascut Dumnezeu Tatal?Nu are sens nu?Ori daca Isus este de aceeasi natura ca Tatal cum de va intrebati cand S-a nascut??????????????????
Din cate stiu eu, Primul conciliu de la Niceea este recunoscut de toate cultele crestine, deci si de catre protestanti. La Niceea, pe langa formarea canonului NT, a fost adoptat Simbolului credintei revizuit apoi la cel de-al 4-lea Conciliul de la Calcedon.

Cred într-unul Dumnezeu, Tatăl atotținătorul, făcătorul cerului și al pământului, al tuturor celor văzute și nevăzute.
Și într-unul Domn, Isus Cristos, Fiul lui Dumnezeu, unul născut, Care din Tatăl S-a născut, mai înainte de toți vecii, lumină din lumină, Dumnezeu adevărat din Dumnezeu adevărat, născut, iar nu făcut, Cel de o ființă cu Tatăl, prin Care toate s-au făcut.
Care, pentru noi oamenii și pentru a noastră mântuire, S-a coborât din cer, S-a întrupat de la Spiritul Sfânt și din Maria Fecioara și S-a făcut om.
Și S-a răstignit pentru noi în zilele lui Ponțiu Pilat, a pătimit și S-a îngropat.
Și a înviat a treia zi, după Scripturi.
Și S-a înălțat la cer și șade de-a dreapta Tatălui.
Și iarăși va veni cu mărire să judece viii și morții; a Cărui Împărăție nu va avea sfârșit.


#83
Sylvestru

Sylvestru

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,068
  • Înscris: 20.02.2008
Nascut din Tatal inainte de toti vecii si intrupat din Duhul Sfant si Maria acum 2000 de ani. De care nastere este vorba?

#84
***MIHAI***

***MIHAI***

    Pot totul în Hristos care mă întărește

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,804
  • Înscris: 24.02.2007

View PostSylvestru, on Feb 29 2008, 21:15, said:

Nascut din Tatal inainte de toti vecii si intrupat din Duhul Sfant si Maria acum 2000 de ani. De care nastere este vorba?
bravo. din clasa a 6-a stiu crezul, deoarece era obligatoriu sa il invatam la "religie".
L-am invatat mot-a-mot, si il spun la fel, cu toate ca l-am mai citit si altfel.
Insa de-abia astazi am vazut subtila observatie a ta.
Asteptam...

#85
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

View Postromica_maranata, on Feb 27 2008, 23:12, said:

Isus nu a fost deportat ,ci dupa nasterea Sa parintii lui au PLECAT in Egipt <instiintati de Duhul Sfant>pentru ca tetrarhul Irod sa nu ajunga sa-L ucida ca pa ceilalti copii.
zi zau! :P pai si duhul asta sfant ce era? agentu' 007? era spion? avea la dispozitie o retea de spionaj sau cum? si cum facea instiintarile? prin fax sau prin sms? ori avea alta metoda?

View Postromica_maranata, on Feb 27 2008, 23:12, said:

Isus nu a fost nascut deoarece este Dumnezeu
auzi, vezi ca oamenii astia p-aici spun ca a fost nascut iar nu facut.  eu zic sa va puneti de acord. :P

#86
costii

costii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 01.03.2008

View PostCapitanuPICARD, on Mar 4 2008, 15:23, said:

zi zau! :P pai si duhul asta sfant ce era? agentu' 007? era spion? avea la dispozitie o retea de spionaj sau cum? si cum facea instiintarile? prin fax sau prin sms? ori avea alta metoda?


auzi, vezi ca oamenii astia p-aici spun ca a fost nascut iar nu facut.  eu zic sa va puneti de acord. :P
capitane, fii si tu oleaca mai molcom...ca si tu ai nevoie de D-zeu; daca o sa-ti ia vreun madular, o sa vezi ce bine e.

#87
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005
de Dumnezeu da! de religie nu!

#88
costii

costii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 01.03.2008

View PostCapitanuPICARD, on Mar 20 2008, 17:56, said:

de Dumnezeu da! de religie nu!
corect, Isus n-a infiintat nicio religie ci doar le-a aratat oamenilor o mod de viata.

#89
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

View Postcostii, on Mar 20 2008, 16:58, said:

corect, Isus n-a infiintat nicio religie ci doar le-a aratat oamenilor o mod de viata.


imi place sa cred ca pe asta a scos-o la bautura. :P
adica Iisus cristos nu are nici o legatura cu religia crestina?
bai nene, pe bne, asta e ce mai tare aberatie pe care o puteai scoate acum, ieri, maine, intotdeauna! :lol: :lol:

#90
costii

costii

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 989
  • Înscris: 01.03.2008

View PostCapitanuPICARD, on Mar 21 2008, 13:23, said:

imi place sa cred ca pe asta a scos-o la bautura. :P
adica Iisus cristos nu are nici o legatura cu religia crestina?
bai nene, pe bne, asta e ce mai tare aberatie pe care o puteai scoate acum, ieri, maine, intotdeauna! :lol: :lol:
nu, nu, Isus a creat o relatie cu Tatal prin Sine; atata tot; faptul ca unii numesc religie aceasta si i-au pus tot felul de adausuri inutile, este partea a doua;
Mantuitorul ne-a aratat un mod de viata frumos incat sa fim oameni cu demnitate pe pamant si sa mostenim prin urmare nemurirea;
asta-i tot;
nu stiu ce religie vezi tu??

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate