Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC suspect / cum aflu daca este &...

Angajat norma intreaga (profesor ...

Statul vrea sa ii sancționez...

Probleme temelie - Sfaturi
 SMS Samsung j6

Iphone 15 sau S23 Ultra

Achizitie tableta Android 10"...

Soluție iluminare trepte int...
 Recomandare SIM cu date 2G pentru...

Masina de spalat Hotpoint-Ariston...

Plata TVA cumparare teren

Ce melodie ati vrea sa va fie can...
 LED auto H4

Se oprește motorul la Golf 5...

GPS Aonerex ajutor Harti

Probleme MacBook Air A1466

Aplicatie romaneasca utilitara - citire documentatii

- - - - -
  • Please log in to reply
25 replies to this topic

krysz

krysz

Junior Member

• Grup: Members
Salut!

Astazi, 25 ianuarie 2007 - am finalizat o prima varianta beta de aplicatie utilitara, destinata telefoanelor mobile compatibila Java (MIDP 2.0, CLDC 1.0), pentru citirea de documentatii (fisiere text) direct pe telefonul mobil.
Aplicatia se adreseaza celor pasionati de citit si nu numai, exista astfel posibilitatea de a citi oriunde va aflati o carte preferata, o documentatie necesara sau un banc amuzant fara a dispune efectiv de o carte (ziar, revista, televizor, radio sau computer).

Functii:
          - se permite derularea inainte si inapoi, linie cu line sau pagina cu pagina; se pot alege culorile dorite pentru fundal, text
si barile de derulare;
          - exista functia de marire a textului (zoom) cu diferite procente (de la 125% pana la 300%);
          - este prezenta functia de autoscroll, prin care se face derularea automata a textului la un numar prestabilit de  secunde;
          - se poate roti textul la 0, 90, 180, 270 de grade, profitand de inaltimea adeseori mai mare decat latimea ecranului;                
          - aplicatia face in mod automat salvari ale configurarilor aplicatiei si ale apreferintelor de afisare;
          - se poate face saltul la prima regasire a unui anumit cuvant de la inceput sau din punctul curent inainte;

Formatarea fisierului text se face cum se doreste, programul ignora caractere albe (spatiu, tab, etc.) iar la finalul fisierului trebuie sa exista un 'Enter'.
Pentru a incarca propriul fisier text se fac urmatorii pasi:
          - se editeaza fisierul text cu documentatia dorita si se salveaza cu numele 'file.txt'.
          - se instaleaza binecunoscutul arhivator WinZip.
          - se redenumeste fisierul aplicatiei avand extensie '.jar' in extensie '.zip'
          - se face drag&drop (se trage) fisierul salvat anterior 'file.txt' in fisierul cu extensie '.zip' (arhiva aplicatiei).
          - se redenumeste fisirul aplicatiei de la extensie '.zip', la extensie '.jar'
          - se copiaza instaleaza aplicatia (.jar) pe telefonul mobil.

LA REVEDERE! ENJOY!

Attached Files

T131

T131

Junior Member

Buna treba ai facut,dar mai este ceva asemanator,de facut carti pt mobile,tot in sectiunea java.Oricum,are cate ceva in plus,asa ca efortul tau trebuie apreciat.

krysz

krysz

Junior Member

View PostT131, on Jan 25 2007, 14:17, said:

Buna treba ai facut,dar mai este ceva asemanator,de facut carti pt mobile,tot in sectiunea java.Oricum,are cate ceva in plus,asa ca efortul tau trebuie apreciat.

Multam T131!

Ideea e ca aplicatia este facuta de mine, si accepta adaugiri, imbunatatiri...

LA REVEDERE! ENJOY!

the_coolest_boy06

the_coolest_boy06

Member

View Postkrysz, on Jan 25 2007, 11:20, said:

Salut!

Astazi, 25 ianuarie 2007 - am finalizat o prima varianta beta de aplicatie utilitara, destinata telefoanelor mobile compatibila Java (MIDP 2.0, CLDC 1.0), pentru citirea de documentatii (fisiere text) direct pe telefonul mobil.
Aplicatia se adreseaza celor pasionati de citit si nu numai, exista astfel posibilitatea de a citi oriunde va aflati o carte preferata, o documentatie necesara sau un banc amuzant fara a dispune efectiv de o carte (ziar, revista, televizor, radio sau computer).

Functii:
          - se permite derularea inainte si inapoi, linie cu line sau pagina cu pagina; se pot alege culorile dorite pentru fundal, text
si barile de derulare;
          - exista functia de marire a textului (zoom) cu diferite procente (de la 125% pana la 300%);
          - este prezenta functia de autoscroll, prin care se face derularea automata a textului la un numar prestabilit de  secunde;
          - se poate roti textul la 0, 90, 180, 270 de grade, profitand de inaltimea adeseori mai mare decat latimea ecranului;                
          - aplicatia face in mod automat salvari ale configurarilor aplicatiei si ale apreferintelor de afisare;
          - se poate face saltul la prima regasire a unui anumit cuvant de la inceput sau din punctul curent inainte;

Formatarea fisierului text se face cum se doreste, programul ignora caractere albe (spatiu, tab, etc.) iar la finalul fisierului trebuie sa exista un 'Enter'.
Pentru a incarca propriul fisier text se fac urmatorii pasi:
          - se editeaza fisierul text cu documentatia dorita si se salveaza cu numele 'file.txt'.
          - se instaleaza binecunoscutul arhivator WinZip.
          - se redenumeste fisierul aplicatiei avand extensie '.jar' in extensie '.zip'
          - se face drag&drop (se trage) fisierul salvat anterior 'file.txt' in fisierul cu extensie '.zip' (arhiva aplicatiei).
          - se redenumeste fisirul aplicatiei de la extensie '.zip', la extensie '.jar'
          - se copiaza instaleaza aplicatia (.jar) pe telefonul mobil.

LA REVEDERE! ENJOY!
super! trebuie sa te felicit!! este un program super! by the way...cum se fac fisiere jar?

krysz

krysz

Junior Member

View Postthe_coolest_boy06, on Jan 25 2007, 15:11, said:

super! trebuie sa te felicit!! este un program super! by the way...cum se fac fisiere jar?

Multumesc!

Apropo, am uitat sa precizez, logo-ul din fereastra principala l-am pus temporar, fiind o versiune beta inca.
O sa ma decid cand si daca o sa-l elimin.

Astept in continuare pareri, sugestii!

krysz

krysz

Junior Member

Salut!

La diverse solicitari, am adaugat:
    - rotatia se face explicit la cate grade se doreste;
    - din orice submeniu se poate reveni la meniul principal.

LA REVEDERE! ENJOY!

Attached Files

the_coolest_boy06

the_coolest_boy06

Member

View Postkrysz, on Jan 26 2007, 09:15, said:

Salut!

La diverse solicitari, am adaugat:
    - rotatia se face explicit la cate grade se doreste;
    - din orice submeniu se poate reveni la meniul principal.

LA REVEDERE! ENJOY!
e si mai super!!!

krysz

krysz

Junior Member

View Postthe_coolest_boy06, on Jan 27 2007, 12:39, said:

e si mai super!!!

Multam!
Apropo, am uitat sa-ti raspund. Fisierele jar la baza nu sunt altceva decat fisiere zip cu alta extensie(folosesc acelasi algoritm de compresie). Exista mai multe programe pe net free care fac jar. Sau mai simplu, arhivezi cu WinZip si redenumesti .zip in .jar.

Bafta!

the_coolest_boy06

the_coolest_boy06

Member

View Postkrysz, on Jan 27 2007, 14:23, said:

Multam!
Apropo, am uitat sa-ti raspund. Fisierele jar la baza nu sunt altceva decat fisiere zip cu alta extensie(folosesc acelasi algoritm de compresie). Exista mai multe programe pe net free care fac jar. Sau mai simplu, arhivezi cu WinZip si redenumesti .zip in .jar.

Bafta!
super...dar din pacate nu imi iese ce vreau sa fac!  mi-a iesit o tornada de imagini!!!

Gyno

Gyno

Member

Foarte tare ! Felicitari si mult succes in continuare !

krysz

krysz

Junior Member

View PostGyno, on Jan 30 2007, 02:02, said:

Foarte tare ! Felicitari si mult succes in continuare !

Merci!

In cateva zile sper sa pun o prima varianta oficiala ... care sa nu aiba nici o restrictie, momentan lucrez la adaugarea altor cateva optiuni!

La revedere! Enjoy!

Edited by krysz, 30 January 2007 - 13:45.

vandy

vandy

Junior Member

Salut!
Nu am testat inca djk_Microtext dar citind 'documentatia' am descoperit ca fisierul text trebuie impachetat in cel jar care la randul lui trebuie reinstalat de fiecare data in telefon; mai exista o aplicatie de acest gen care are aceeasi slabiciune deci astept versiunea ta  finala...
Multa bafta!

krysz

krysz

Junior Member

View Postvandy, on Jan 31 2007, 19:30, said:

Salut!
Nu am testat inca djk_Microtext dar citind 'documentatia' am descoperit ca fisierul text trebuie impachetat in cel jar care la randul lui trebuie reinstalat de fiecare data in telefon; mai exista o aplicatie de acest gen care are aceeasi slabiciune deci astept versiunea ta  finala...
Multa bafta!

Salut!
Fisierul text trebuie impachetat in .jar pentru a fi sigur ca aplicatia merge pe toate telefoanele mobile compatibile java. Exista un numar nu foarte mare de telefoane mobile care permit accesul la resursele proprii din Java din motive de securitate in primul rand. Ar mai fi o varianta sa se ia documentatia de pe internet (wap) dar multi utilizatori nu au activat serviciul wap, si in plus costa.
Asadar aceasta slabiciune va ramane si in varianta finala. O sa adaug o facilitate prin care sa se permita adaugarea mai multor fisiere text in .jar + alte functii interesante in curand!

Te rog sa testezi aplicatia!

BAFTA si tie!

Edited by krysz, 01 February 2007 - 10:09.

kozmyn-ro-vut

kozmyn-ro-vut

Junior Member

View Postkrysz, on Feb 1 2007, 10:05, said:

Salut!
Fisierul text trebuie impachetat in .jar pentru a fi sigur ca aplicatia merge pe toate telefoanele mobile compatibile java. Exista un numar nu foarte mare de telefoane mobile care permit accesul la resursele proprii din Java din motive de securitate in primul rand. Ar mai fi o varianta sa se ia documentatia de pe internet (wap) dar multi utilizatori nu au activat serviciul wap, si in plus costa.
Asadar aceasta slabiciune va ramane si in varianta finala. O sa adaug o facilitate prin care sa se permita adaugarea mai multor fisiere text in .jar + alte functii interesante in curand!

Te rog sa testezi aplicatia!

BAFTA si tie!

salut! am incercat aplicatia... foarte buna ideea... am un noika 5300 xpress music; functioneaza fara probleme.... singurul lucru care este oarecum deranjant este faptul ca in mom in care o deschid imi apare adresa de mail si ce mai scrie pe acolo suprascrise.... asta ar fi un minus.... aaa, da.... inca ceva... in citatu' de deasupra apare " permit accesul la resursele proprii ".... al meu permite :P ar fi super daca ai face o versiune care sa poata face chestia asta.... adica ar fi mult mai comod sa incarc textul respectiv de pe card :P. inca ceva: pana la ce dimensiune a fisierului text e capabil programelu sa citeasca? telu' meu recunoaste singur fisierele text insa daca e prea mare nu stiu sa zic exact o dimensiune imi apare "text too long [...] truncated" <nu stiu exact cum scrie :D> si-mi citeste din el o bucata.... sper ca ai inteles ce am scris mai sus :D:D:D multa bafta in continuare si astept cu interes si versiuni viitoare ale aplicatiei! respect man...!

krysz

krysz

Junior Member

View Postkozmyn-ro-vut, on Feb 1 2007, 18:38, said:

salut! am incercat aplicatia... foarte buna ideea... am un noika 5300 xpress music; functioneaza fara probleme.... singurul lucru care este oarecum deranjant este faptul ca in mom in care o deschid imi apare adresa de mail si ce mai scrie pe acolo suprascrise.... asta ar fi un minus.... aaa, da.... inca ceva... in citatu' de deasupra apare " permit accesul la resursele proprii ".... al meu permite :P ar fi super daca ai face o versiune care sa poata face chestia asta.... adica ar fi mult mai comod sa incarc textul respectiv de pe card :P. inca ceva: pana la ce dimensiune a fisierului text e capabil programelu sa citeasca? telu' meu recunoaste singur fisierele text insa daca e prea mare nu stiu sa zic exact o dimensiune imi apare "text too long [...] truncated" <nu stiu exact cum scrie :D> si-mi citeste din el o bucata.... sper ca ai inteles ce am scris mai sus :D:D:D multa bafta in continuare si astept cu interes si versiuni viitoare ale aplicatiei! respect man...!

Salutare!
Multumesc pentru interesul manifestat si pentru aprecieri.
Tocmai pentru a primi diverse sugestii este inca in versiune beta aplicatia. In week-end cred ca o sa pun o prima varianta oficiala!
Te-as ruga sa fii mai explicit cu " deschid imi apare adresa de mail si ce mai scrie pe acolo suprascrise", daca ai putea chiar sa pui o captura de ecran ar fi super.

Referitor la 'marime' nu stiu exact sa-ti spun...ar trebui sa accepte fisiere cat mai mari, dar cu timp de procesare mai crescut.

Pe curand! Bafta!

loveparade

loveparade

Senior Member

• Grup: Senior Members
Intrucat ma conectez la forum prin wap, via opera mini v3.0, eu nu am acces la download. Exista cineva cu putin timp liber sa-mi trimita aplicatia in format original *.jar sau *.jad prin e-mail?
adresa mea de e-mail e:   [email protected]
Va multumesc.

BNG

BNG

Member

View Postkrysz, on Feb 1 2007, 22:25, said:

Te-as ruga sa fii mai explicit cu " deschid imi apare adresa de mail si ce mai scrie pe acolo suprascrise", daca ai putea chiar sa pui o captura de ecran ar fi super.

La asta se referea: Attached File  1.JPG   96.06K   93 downloads
Ar fii frumos sa nu mai apara acel logo chiar in mijloc, poate te hotarasti sa il scoti. :)

krysz

krysz

Junior Member

View PostBNG, on Feb 5 2007, 19:30, said:

La asta se referea: Attachment 1.JPG
Ar fii frumos sa nu mai apara acel logo chiar in mijloc, poate te hotarasti sa il scoti. :)

Salut! E o problema de care mi-am dat seama deja putin mai tarziu dupa ce am incercat sa analizez ce vrea sa spuna.  S-A REZOLVAT!
Asa se intampla cand vrei sa faci o aplicatie care sa mearga pe toate display-urile fara a tine cont de rezolutie...

Legat de logo...acela nu o sa mai apara deloc (aceasta este precum am zis o versiune de incercare, nu cea finala). In maxim 3 zile o sa vin cu o prima varianta oficiala...care are in plus mai multe functionalitati, veti vedea.

Numai bine!

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate