Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Patriotismul economic, subventii ...

MacBook Air 2017 problema la bate...

LG OLED C2

Marinare pentru fragezirea carnii
 Am un program spion in telefon?

Ordonare poze

Cont banat pe ip pe un website

Samsung A13 5G
 Ce se poate pastra si refolosi la...

Sfat pentru achizitia de Tuner TV

Care este suma de plata ?

Curatare calcar din boiler
 sfat achizitie glc 200-197 cp ben...

Echivalent TDA2005R

Cum se rezolva ?

Sfat cumparare masina break, auto...
 

Pozitia Bisericii Ortodoxe Romana in legatura cu MASONERIA

- - - - -
 • This topic is locked This topic is locked
245 replies to this topic

#1
cdimofte

cdimofte

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 137
 • Înscris: 08.10.2005
Procesul verbal al Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane din 1937 privind masoneria

B.O.R. SI FRANCMASONERIA

Temei Nr. 785/1937. Î.P.S. Mitropolit Nicolae al Ardealului, da citire referatului cu studiul asupra francmasoneriei, ce i s-a cerut de Sf. Sinod înca din anul 1934.

Sf. Sinod însusindu-si concluziile din referat hotaraste:
I. Biserica osândeste Francmasoneria ca doctrina, ca organizatie si ca metoda de lucru oculta si în special pentru urmatoarele motive:
1. Francmasoneria învata pe adeptii ei sa renunte la orice credinta si adevar revelat de Dumnezeu, îndemnându-i sa admita numai ceea ce descopera cu ratiunea lor. Ea propaga astfel necredinta si lupta împotriva crestinismului ale carui învataturi sunt revelate de
Dumnezeu. Vânând pe cât mai multi intelectuali sa si-i faca membri si obisnuindu-i pe acestia sa renunte la credinta crestina, Francmasoneria îi rupe de la Biserica, si având în vedere influenta însemnata ce o au intelectualii asupra poporului, e de asteptat ca
necredinta sa se întinda asupra unor cercuri tot mai largi. În fata propagandei anticrestine a acestei organizatii, Biserica trebuie sa raspunda cu o contrapropaganda.
2. Francmasoneria propaga o conceptie despre lume panteist-naturalista. reprobând ideea unui Dumnezeu personal deosebit de lume si ideea omului ca persoana, deosebita, destinat nemuririi.
3. Din rationalismul si naturalismul sau, Francmasoneria deduce în mod consecvent o morala pur laica, un învatamânt laic, reprobând orice principiu moral „heteronom" si orice educatie ce rezulta din credinta religioasa si din destinatia omului la o viata spirituala
eterna. Materialismul si oportunismul cel cras în toate actiunile omului, este concluzia necesara din premisele Francmasoneriei.
4. În lojile francmasone se aduna la un loc evreii si crestinii si Francmasoneria sustine ca numai cei ce se aduna în lojile ei cunosc adevarul si se înalta deasupra celorlalti oameni. Aceasta însemneaza ca crestinismul nu da nici un avantaj în ce priveste
cunoasterea adevarului si dobândirea mântuirii membrilor sai. Biserica nu poate privi impasibila cum tocmai dusmanii de moarte ai lui Hristos sa fie considerati într-o situatie superioara crestinilor din punct de vedere al cunoasterii adevarurilor celor mai înalte si al
mântuirii.
5. Francmasoneria practica un cult asemanator celui al misterelor precrestine.
Chiar daca unii adepti nu dau nici o însemnatate acestui cult se vor gasi multe spirite mai naive asupra carora acest cult sa exercite o oarecare forta quasi-religioasa. În orice caz prin acest cult Francmasoneria vrea sa se substitue oricarei alte religii, deci si crestinismului.
În afara de motivele acestea de ordin religios Biserica mai are în considerare si motive de ordin social când întreprinde actiunea sa contra Francmasoneriei.
6. Francmasoneria este un ferment de continua si subversiva subminare a ordinei sociale prin aceea ca îsi face din functionarii Statului, din ofiteri, unelte subordonate altei autoritati pamântesti decât aceleia care reprezinta ordinea stabilita vizibil. Îi face unelte în mâna unor factori nestiuti înca nici de ei, având sa lupte pentru idei si scopuri politice ce nu le cunosc. E o lupta nesincera, pe la spate; niciodata nu exista siguranta în viata Statului si în ordinea stabilita. E o lupta ce ia în sprijinul ei minciuna si întunerecul. Împotriva juramântului crestinesc pe care acei functionari l-au prestat Statului, ei dau un juramânt pagânesc.
7. Francmasoneria lupta împotriva legii naturale, voite de Dumnezeu, conform careia omenirea e compusa din natiuni. Biserica Ortodoxa care a cultivat totdeauna specificul spiritual al natiunilor si le-a ajutat sa-si dobândeasca libertatea si sa-si mentina fiinta primejduita de asupritori, nu admite aceasta lupta pentru exterminarea varietatii spirituale din sânul omenirii.

Masurile cele mai eficace ce are sa le ia Biserica împotriva acestui dusman al lui Dumnezeu, al ordinei social-morale si al natiunei, sunt urmatoarele:

1. O actiune persistenta publicistica si orala de demascare a scopurilor si a activitatii nefaste a acestei organizatii;
2. Îndemnarea intelectualilor români, care se dovedesc a face parte din loji, sa le paraseasca. În caz contrar, «Fratia Ortodoxa Româna» extinsa pe toata tara va fi îndemnata sa izoleze pe cei ce prefera sa ramâna în loji.
Biserica le va refuza la moarte slujba înmormântarii, în caz ca pâna atunci nu se caiesc. De asemenea, le va refuza prezenta ca membri în corporatiile bisericesti.
3. Preotimea va învata poporul ce scopuri urmareste acela care e francmason si-l va sfatui sa se fereasca si sa nu dea votul candidatilor ce apartin lojilor.
4. Sf. Sinod acompaniat de toate corporatiunile bisericesti si asociatiile religioase se va stradui sa convinga Guvernul si Corpurile legiuitoare sa aduca o lege pentnt desfiintarea acestei organizatii oculte. În caz ca Guvernul nu o va face, Sfântul Sinod se va îngriji sa fie adusa o astfel de lege din initiativa parlamentara.»
II. întreg referatul împreuna cu concluziile se va tipari în brosura prin Consiliul Centrat Bisericesc si se va întrebuinta ca mijloc de propaganda împotriva francmasoneriei.

Î.P.S. Patriarh prezinta declaratia facuta în fata Sa, a delegatilor lojei francmasone nationale în frunte cu d-l Pangal, prin care aduc la cunostinta ca aceste loji se autodizolva, spre a nu fi confundate cu Loja Marelui Orient si spre a nu se crede ca este împotriva culturii sentimentelor monarhice, nationale si crestine. El — d. Pangal — în numele delegatilor declara ca toti membrii lojelor francmasone nationale sunt buni fii ai Bisericii Ortodoxe.
Sf. Sinod ia act cu satisfactie de declaratia d-lui Ion Pangal si a celorlalti conducatori ai masoneriei nationale române, cetita în ziua de 25 Februarie a.c. în fata Î.P.S. Patriarh Miron prin care anunta ca aceasta organizatie se autodizolva. Este prin urmare de sine înteles ca hotarârea Sf. Sinod privitoare la masonerie nu se poate referi la lojile care s-au dizolvat si prin urmare nu mai exista.
La orele 13 Î.P.S. Patriarh, ridica sedinta, prorogând Sf. Sinod pentru data de 29 Martie a.c., orele 10 dimineata.

PRESEDINTE,
(ss) MIRON
Secretar,
(ss) GALACTION CRAIOVEANU

sursa http://www.forum.san...topic.php?t=413

Edited by cdimofte, 19 January 2007 - 15:30.


#2
cdimofte

cdimofte

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 137
 • Înscris: 08.10.2005
Declarația lui Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului. Cipru, 2 februarie, 1815

Afurisania împotriva francmasoneriei dată de către Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului (1815)


„Prin urmare, spunem că, oricine fiind îmbrăcat în sfintele veșminte cu epitrahil și omofor, și un astfel de om vă va bine vesti vouă o altă Evanghelie afară de ceea ce am bine vestit vouă, măcar de ar fi si Înger din cer, anatema să fie. (Galateni, I, 8-9) Deci, oricâți se alătură cu grăbire acestei slujbe drăcești și nelegiuite a francmasoneriei, și toți cei ce îi urmează în mândria și rătăcirea lor, să fie afurisiți și dați anatemei de către Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. După moarte, ei nu vor avea parte de iertare și dezlegare. Suspinând și tremurând, precum Cain, vor fi ei asupra pământului. (Facere IV, 14). Pământul se va deschide și îi va înghiți ca pe Dathan si Aviron (Numeri XVI, 31-32). Urgia lui Dumnezeu va fi asupra capetelor lor, și partea lor cu Iuda vânzătorul. Îngerul Domnului îi va izgoni cu sabia de foc, și, până la sfârșitul vieții lor, nimic nu vor dobândi. Fie ca lucrările și meșteșugurile lor să fie blestemate și să se înece într-un nor de praf, ca o arie de treierat în miezul verii. Și toți cei ce vor stărui în răutatea lor vor avea parte de o atare răsplată. Dar toți cei ce vor ieși din mijlocul lor și se vor deosebi, și vor scuipa urâcioasa lor erezie, și se vor lepăda de blestemata lor mândrie, unii ca aceștia vor primi plata zelotului Fineas; adică vor fi binecuvântați și iertați de către Tatăl, Fiul și Sfântul Duh, Treimea cea singură neamestecată și nedespărțită, Unul Dumnezeu în ființă, și de către noi, smeriții Săi slujitori.”

(Declarația lui Ciprian, Arhiepiscopul Ciprului. Cipru, 2 februarie, 1815)

http://ro.wikisource.....bruarie,_1815

#3
cdimofte

cdimofte

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 137
 • Înscris: 08.10.2005
Ce spuneti de aceste subiecte privind istoria moderna, cand masoneria a preluat conducerea romaniei si a lumii, deoarce sa stie ca majoritatea politicienilor sunt  intrati in masonerie?
Si lucrul cel mai grav si unii capi ai Bisericii sunt francmasoni, dupa parerea mea conform documentului redactat de Sfantul Sinod acestia nu au ce cauta nici ca simpli preoti

#4
tihomir

tihomir

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,229
 • Înscris: 29.09.2006
Da cdimofte asa e, acum ti-ai dat seama? E un fenomen care continua de la revolutia franceza incoace si are ca scop distrugerea statului national si descrestinarea, respectiv formarea unui guvern planetar si amalgamarea tuturor popoarelor intr-un mare Turn Babel.

#5
odastramosilor

odastramosilor

  resemnat

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,664
 • Înscris: 29.02.2004
alte detalii pe http://despremasonerie.go.ro .

#6
cdimofte

cdimofte

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 137
 • Înscris: 08.10.2005

View Posttihomir, on Jan 19 2007, 17:12, said:

Da cdimofte asa e, acum ti-ai dat seama? E un fenomen care continua de la revolutia franceza incoace si are ca scop distrugerea statului national si descrestinarea, respectiv formarea unui guvern planetar si amalgamarea tuturor popoarelor intr-un mare Turn Babel.
Stiu de mult, dar azi am pus mana pe documentul complet, si m-am gandit ca este bine sa stie de el cat mai multi.
Oricum istoria neagra a masoneriei este foarte veche, se pierde in istorie , chiar daca se numeau altfel

#7
tihomir

tihomir

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,229
 • Înscris: 29.09.2006
Asa e, Ordinul Templierilor e cea mai veche organizatie masonica cunoscuta, poate avea si radacini mai vechi. Pe de alta parte sa nu te astepti la prea multa simpatie pe acest forum, misuna pe aici fel de fel de creaturi, probabil ai vazut deja... :peacefingers:

#8
vali1712

vali1712

  Member

 • Grup: Members
 • Posts: 253
 • Înscris: 27.03.2006

View Posttihomir, on Jan 19 2007, 17:12, said:

Da cdimofte asa e, acum ti-ai dat seama? E un fenomen care continua de la revolutia franceza incoace si are ca scop distrugerea statului national si descrestinarea, respectiv formarea unui guvern planetar si amalgamarea tuturor popoarelor intr-un mare Turn Babel.

Cred ca ai dreptate....  Bine, bine....si care e problema ?  Va fi un fel de UE  largit.... mondial....   Primul pas in acest sens s-a facut de mult....odata cu constituirea SUA, URSS, UE....  Urmeaza unirea acestora..... Mai greu va fi cu asiaticii..... Acolo pana si masonii au mari probleme privind punerea in practica a planurilor lor....  Cred ca le-o trag chinezii masonilor de nu se vad..... (scuze de limbajul nu prea ortodox)...

#9
tihomir

tihomir

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,229
 • Înscris: 29.09.2006

Quote

Cred ca ai dreptate.... Bine, bine....si care e problema ?

Problema e ca intr-o astfel de lume omul isi va pierde libertatea si il va pierde pe Dumnezeu.
Cineva spunea ca daca vrei sa-ti imaginezi viitorul imagineaza-ti o cizma calcand peste o fata omeneasca pentru totdeauna.

#10
cdimofte

cdimofte

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 137
 • Înscris: 08.10.2005
Si chiar crezi ca la cati strategi are masoneria, nu au gasit si o solutie si pentru asiatici? Crezi ca pe ei ii intereseaza pacea si armonia si le este frica ca strica linistea? Si apoi crezi ca pe acolo nu sunt oameni care alearga dupa bani si putere? Ca astia sunt genul de oameni recrutati si folositi de masonerie pentru a isi atinge obiectivele meschine

#11
tihomir

tihomir

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,229
 • Înscris: 29.09.2006
E de presupus ca Japonia e deja supusa masoneriei, nu trebuie neaparat ca masoneria sa aiba multi adepti in zona, e de ajuns ca forumurile internationale (ONU, FMI etc.) sa fie in mainile masonilor pentru a putea controla evolutia globala a statelor lumii.

#12
cdimofte

cdimofte

  Junior Member

 • Grup: Members
 • Posts: 137
 • Înscris: 08.10.2005

View Posttihomir, on Jan 20 2007, 17:16, said:

E de presupus ca Japonia e deja supusa masoneriei, nu trebuie neaparat ca masoneria sa aiba multi adepti in zona, e de ajuns ca forumurile internationale (ONU, FMI etc.) sa fie in mainile masonilor pentru a putea controla evolutia globala a statelor lumii.

Este de ajuns ca sa coopteze conducatorii, liderii si formatorii de opinie. Oricum banca mondial, FMI, NATO, etc, sunt conduse de persoane subordonate masonerie, sau chiar de masoni, si care intamplator au consilieri numai evrei, sau chiar acesti lideri sunt evrei, valabiul pentru romania actuala si pentru romania din perioada interbelica.

Si se spune ca daca vrei sa cuceresti o tara, cucerestii finantele

#13
katman

katman

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,434
 • Înscris: 16.05.2004
Mama dar de ce va bateti capul atat?
Mai urmeaza sa spuneti din cartile alea ale lui Pavel Corut in care Romania e pamanul ales si extraterestrii o sa ne duca printr-o poarta galactica intr-o alta lulme.
Probabil ca sa ne scape de masonerie. sheeesh.
NEWSFLASH: nu toate conspiratiile sunt adevarate!
Pe cuvantul meu parca aveti tipare:
Anti-UE, Anti-NATO, Anti - FMI, Anti - Banca Mondiala, Anti-homosexuali, anti-masoni, anti-evrei, anti-avort, anti-prezervative, anti-mass-media, anti-orice-e-mai-nou-in-lume-din-1800-incoace.
Dar aveti mai tata si opinii pro? In afara de pro-biserica si pro-dogme-fixe-bisericesti.

Eu ma intreb unde e toleranta si de ce sunteti asa de sensibili la tot ce vi se spune si pare "informatie secreta"?

#14
tihomir

tihomir

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,229
 • Înscris: 29.09.2006
katman(du) mai informeaza-te si din alte surse decat Pro(s)TV, Antenele ori Academia Catavencu s-ar putea sa ai niste surprize :photo:

Quote

Este de ajuns ca sa coopteze conducatorii, liderii si formatorii de opinie. Oricum banca mondial, FMI, NATO, etc, sunt conduse de persoane subordonate masonerie, sau chiar de masoni, si care intamplator au consilieri numai evrei, sau chiar acesti lideri sunt evrei, valabiul pentru romania actuala si pentru romania din perioada interbelica.

Si se spune ca daca vrei sa cuceresti o tara, cucerestii finantele

Ai uitat rolul mass-mediei (de asemeni controlata in mare parte de aceleasi grupuri de interese oculte) care invenineaza si indobitoceste sistematic populatia in incercarea de a o rupe de tot ce are ea mai sfant (de Biserica, de stramosi - vezi "demitizarea istoriei"-, de dragostea de tara si in final de Dumnezeu) astfel incat se va ajunge de la stadiul de popoare la cel de populatii indobitocite, docile si amorfe.

#15
iozefini

iozefini

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 7,668
 • Înscris: 30.11.2003
daca masoneria e o organizatie asa secreta cum ajungeti voi sau te miri cine sa stie ce vrea sa faca masoneria?daca masoneria,de care nimeni nu are habar de nimic concret,e rea atunci inchizitia a fost organizatia mondiala a pacii.
auzi la el "populatie docila si amorfa" ! auzi de cand nu ai mai trecut pe la vreo biserica sa vezi acolo populatie docila si amorfa si indoctrinata?
pana acum de vina pt toate era satana aka uciga-l toaca acu se pare ca am trecut la next level masoneria.c'mon....

#16
tihomir

tihomir

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,229
 • Înscris: 29.09.2006

Quote

daca masoneria e o organizatie asa secreta cum ajungeti voi sau te miri cine sa stie ce vrea sa faca masoneria?
Citeste "Morala si Dogma" de Albert Pike, una din cartile de capatai ale masoneriei pentru a vedea cine este dumnezeul masoneriei si cine sunt masonii.
Despre masonerie se stie atat de la masonii insisi, de la fosti masoni, dar mai ales din evolutia evenimentelor politice care lasa sa se intrevada scopul secular al masoneriei (distrugerea crestinismului si inlocuirea lui cu satanismul cu multiplele sale fatete).

Quote

daca masoneria,de care nimeni nu are habar de nimic concret

Daca tu nu ai habar nu inseamna ca nimeni nu are habar....

Quote

pana acum de vina pt toate era satana aka uciga-l toaca acu se pare ca am trecut la next level masoneria.c'mon....

Masoneria e una dintre cele mai elevate forme de satanism. Masonii spun ca masoneria nu este o religie, dar atunci de ce au temple si simboluri mistice? Masoneria e o religie iar dumnezeul ei e satana (o multime de simboluri satanice sunt simboluri ale masoneriei, ca sa nu mai vorbim de rasturnarea valorilor in masonerie si de doctrinele lor pur sataniste).

#17
katman

katman

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,434
 • Înscris: 16.05.2004

View Posttihomir, on Jan 20 2007, 22:19, said:

katman(du) mai informeaza-te si din alte surse decat Pro(s)TV, Antenele ori Academia Catavencu s-ar putea sa ai niste surprize
Foarte posibil, dar in nici un caz nu o sa cred ca o organizatie "secreta" e atat de toanta incat sa isi lase atat de vizibile planurile.
Pai daca as avea organizatie secreta care sa conduca lumea nici macar nu s-ar stii cine face parte din ea, d-apai sa mai apara pe internet diverse ipoteze legate de lumea condusa de francmasoni.
Si sa stii ca ma informez din multe surse. Insa am si o doza puternica de realitate ancorata si imi dau seama cand mi se arunca caca de taur sub paravan de informatie clasificata.
Daca vrei sa fii cu adevarat paranoic pe tema asta mai bine te intrebi cine manipuleaza opinia publica conspirationista astfel incat sa creada ca francmasoneria e vinovata de toate relele mai putin rastignirea lui Isus, pe care o lasa in spatele evreilor ca sa se inteleaga bine.

#18
tihomir

tihomir

  Senior Member

 • Grup: Senior Members
 • Posts: 8,229
 • Înscris: 29.09.2006

Quote

Foarte posibil, dar in nici un caz nu o sa cred ca o organizatie "secreta" e atat de toanta incat sa isi lase atat de vizibile planurile.
Planurile se ghicesc din actiunile lor asa cum pe campul de lupta un comandant militar isi poate da seama de intentiile inamicului prin miscarile pe care acesta le face.

Quote

Pai daca as avea organizatie secreta care sa conduca lumea nici macar nu s-ar stii cine face parte din ea

Si cine ti-a zis ca eu cunosc toti masonii? Se stiu cativa, probabil cu o putere de decizie prea mica in cadrul organizatiei, in masonerie gradele inferioare sunt manipulate si mintite pana ce trec de gradul 18 cand sunt suficient de pregatite ca sa aiba acces la o parte din secrete. Acest lucru e precizat si de Albert Pike care spune ca adevaratele simboluri masonice sunt dezvaluite doar gradelor superioare iar celor inferioare li se da o explicatie falsa pana ce acced in gradele superioare.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate