Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Avocatul Poporului vs European Om...

Recomandari firme pentru draperii...

Receptie Eutelsat 5 West. Este po...

Poti receptiona semnal de la mai ...
 Cabluri HDMI 2.1 de 4m-5m care sa...

Zoom comparat cu Google Meet

Monitor/Display wireless?

Pornire greoaie dupa cateva zile ...
 De la un proiect scris in python ...

Audi A4 B9 quattro 190 CP!

Tepari la pariuri pe TikTok

Banca imi cere justificativ fondu...
 schema pcb ELECTRA CIM150 PAS

Probleme stomac

Sfat achizitie bicicleta oras

Canalele Sky Showtime 1 și S...
 

Usi interioare

- - - - -
  • Please log in to reply
44 replies to this topic

#19
jafo

jafo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 703
  • Înscris: 06.11.2005
Woodcote

#20
Valy1

Valy1

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,206
  • Înscris: 06.01.2007
Eu miam pus in interior usi termopan..nu stiu cat au costat numai usile pentru ca am pus si geamuri toata casa si un perete despartitor

Attached Files



#21
caesar_sw

caesar_sw

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 419
  • Înscris: 16.04.2003
Am fost ieri pe la Pinum, la showroom-ul din Pipera.
Preturi mari pentru niste produse pe care le poti lua mai ieftin din alta parte..
O usa e in jur de 350E (atentie preturile de catalog nu contin TVA, nu geam , nu montaj).
Parerea e a ca nu merita...

#22
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,144
  • Înscris: 15.10.2006
Si-a pus cineva usi de la Pinum?
Sunteti multumiti de ele?

#23
euribiontuL

euribiontuL

    dibaci

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,275
  • Înscris: 15.07.2006
numai și numai ca să o necăjesc pe cristinar, postez o usa din sticlă.  B)
[ http://quick.holdthatpic.com/images/114346.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

sunt de acord că ușile din plastic albe, placate cu panel de aceiași culoare, pt domicilii sunt țipătoare, dau mai degrabă a aspect de farmacie. De unde și părerea unanimă că folosite la interior nu prea merg. Mai ales cele cu prag înalt, sunt chiar hidoase.
în tot cazul, ușile cu panel wei_ss, de nuanță închisă, stejar, cireș etc, sunt în primul rând usoare. dup'aia aspectuoase. rezistă la utilizari îndelungate fără să se deprecieze. la interior se practică numai cele cu prag de aluminiu, sau chiar deloc. se încadrează deschiderea la limita perchetului, sau gresiei.
n-am jpg-ri la ele, deocamdată.

#24
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,144
  • Înscris: 15.10.2006

 caesar_sw, on Mar 27 2007, 12:27, said:

Am fost ieri pe la Pinum, la showroom-ul din Pipera.
Preturi mari pentru niste produse pe care le poti lua mai ieftin din alta parte..
O usa e in jur de 350E (atentie preturile de catalog nu contin TVA, nu geam , nu montaj).
Parerea e a ca nu merita...

De unde le iei mai ieftin?

#25
vasilca

vasilca

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 29.06.2007
SA VA SPUN CEVA SI DIN EXPERIENTA MEA. TOCMAI MI-AM MONTAT O USA MACO CU SISTEM URBIS; M-AM BLOCAT DEJA DE DOUA ORI PE INTERIOR..................FERITI-VA DE SISTEMUL CU BUTON LA BROASCA DE SUS; SUNT DEZASTRU. PENTRU CEI DIN BACAU CARE CUMPARA O USA DE LA DEDEMAN BACAU VA RECOMAND SA EVITATI FIRMA EUROCONTRUST CARE SE OCUPA DE MONTAJE .DUPA CE AU MONTAT USA AM CHEMAT NISTE PRIETENI SPECIALIZATI IN CONSTRUCTII CARE SI-AU PUS MAINILE IN CAP IN MOMENTUL IN CARE AU VAZUT CA UNA DIN MARGINILE RAMELOR USII ERA LA 8 MM DISTANTA DE PERETE IAR CEALALTA LA 2 MM.................... NICI UNUL N-A MAI PUTUT PUNE ORNAMENTELE EXTERIOARE. DACA AVETI PRIETENI IN ZONA ATENTIONATI-I IN LEGATURA CU FIRMA EUROCONTRUST !!!!!!!!!!!!!!!

#26
ciocris

ciocris

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 20.07.2007

 Mar, on Feb 26 2007, 15:40, said:

usile de lemn crapa in timp daca nu sunt multistrat .. garantatez eu!  daca sunt multistrat costa o avere si nu prea am chef sa ingrop atatia bani intr-un  apartament.

portadoors sunt scumpe pentru niste usi mdf ... eu am facut un research mic si am ales kronodoors (cehia) wenge.. sunt multumit de ele dar culoarea este cam pretentioasa si trebuie mare atentie la montat sa nu se zgarie.
Multistrat se mai spune si lemn stratificat si inseamna ca sunt (de obicei) 3 straturi ceea ce inseamna ca lemnul este mult mai stabil (nu se curbeaza)straturile fiind montate contrafibra.
Dar si usile din lemn masiv sunt foarte bune si durabile. Trebuie insa avut grija sa stea cit mai mult inchise si esential este montajul acestora. O usa bine montata trebuie sa stea deschisa in orice pozitie. La fel si ferestrele. Usile masive sau stratificate, fiind foarte grele, tind sa se lase deci trebuie prevazute cu cel putin 3 balamale si o broasca mai robusta (cu inchidere mai ferma).
Lemnul stratificat nu este o inventie a epocii moderne. Acesta se folosea si cu mult timp inainte in combinatie si cu alte tehnici care s-au pierdut.
Cele mai bune usi sunt cele din lemn stratificat de aceeasi esenta deoarece sunt cele mai durabile (chiar si 100 de ani) dar sunt scumpe si de aceea nu se justifica montarea  acestora la bloc.
Se recomanda numai in case si vile care au o durata de viata peste 100 de ani si se construiesc intr-un stil particular de arhitectura care se mentine pe perioada cit este casa. Deci timplaria va aduce cu timpul mai multa personalitate ambientului din interiorul casei pastrind parfumul vremii in care a fost creeata.
Mdf-ul este cel mai putin durabil dintre materialele auxiliare lemnului si acest lucru se va observa destul de rapid la usile de la bai si bucatarii. De obicei aceste usi sunt mai ieftine si mai tentante de cumparat, au un aspect foarte apropiat de lemn dar pentru un ochi avizat se tradeaza. Autocolantul sau folia cu care se acopera mdf-ul se deterioreaza usor prin lovire neputindu-se retusa. Schimbarea acestei folii este aproape imposibila de obicei aceasta acoperindu-se cu un alt autocolant rezultind o usa cu dimensiuni usor marite care se poate inchide mai greu. Tocul la fel. Tocurile din mdf au tendinta de curbare care se vede chiar la montajul acestora.
Mai exista usi din pal cu perforatii care este mai rezistent decit mdf-ul. Pal-ul este considerat cancerigen datorita liantilor folositi. Melamina este mai rezistenta decit autocolantul dar dupa o exfoliere nu se poate retusa. Sunt usi foarte grele si in timp balamalele se pot slabi datorita inconsistentei din interior a pal-ului.
Usile celulare sunt relativ durabile mai ales cele facute in perioada comunista deoarece au o componenta mai robusta(fiind si un pic mai grele). Sfatul meu este sa le pastrati si nu sa le inlocuiti cu usi celulare noi deoarece acestea sunt mai putin robuste. Usile celulare vechi cu furnir se pot reconditiona  rezultind un aspect  foarte bun, sau se pot furnirui cu un furnir deosebit rezultind un aspect nou modern. Tocurile se pot reconditiona si pervazul schimba rezultind o varianta personalizata cu aspect de nou.
Exista pe piata usi din rasinoase , unele facute de ateliere de timplarie pe comanda, sau fabrici.
Unele din acestea au un aspect foarte bun, sunt usoare si se pot finisa in diverse nuante de lemn. Recomand aceste usi care sunt mai durabile decit usile celulare, se pot reconditiona dupa ani buni si pretul este accesibil. Cu mentiunea ca lemnul trebuie sa fie uscat si lacurile pentru finisaj trebuie sa fie de calitate. Este bine sa fie montate si apoi finisate.

#27
alinutzais

alinutzais

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 12.08.2007

 cristinar, on Feb 14 2007, 16:01, said:

Orice ar fi, sfatul meu este sa nu cumparati usi de la firma Euro House Intertrade. Dupa ce ca sunt foarte scumpe iar calitatea nu este una care sa justifice asemenea preturi, reprezentantii firmei sunt de o aroganta incredibila iar profesionalismul lor lasa muuuuult de dorit.


Una peste alta, am ramas cu un gust amar si cu o sila de nedescris !! Am asteptat sa avem parte de calitate nemtzeasca, dar românii nostri au stricat tot.


aceeasi poveste a trait-o si o prietena de-a mea din timisoara a dat o gramada de bani si a asteptat ff mult...
acuma casa arata super misto, dar sigur se putea si altfel

#28
manilla

manilla

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 20.08.2007
Iti recomand usi de termopan decorate cu materiale pentru vitralii. Arata bestial.

#29
Clovis

Clovis

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,215
  • Înscris: 24.04.2007

 raluca_risca, on Jan 17 2007, 15:49, said:

Sincera sa fiu nu sunt sigura, dar cred ca au furnir. Eu am montat intai tocurile la usi si apoi m-am apucat de zugravit. Si desi am incercat sa le protejez cat de cat, se ia foarte usor furnirul ala sau ce o fi. Le am de vreo 2 luni de cand m-am apucat de zugravit.

Tu ce usi de la portadoors ai cumparat? Eu am tot de la portadors cu tocuri porta sistem (reglabile) si am frecat la ele in disperare dupa zugraveala ca de zugravii nu prea sunt atenti si nu au patit nimic. Pot spune ca am pus apa pe ele ca sa dau jos lavabilul si gletul.

#30
anna's studio

anna's studio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 07.02.2005
Noi am pus si la intrare si la interior usi termopan cu sticla fumurie.

Vreau sa va spun ca suntem foarte multumiti de ele, mult mai multumiti decat de ce am avut la bloc, puse de noi, unde am stat in chirie, din mdf.

Transferul termic este minim, ceea ce este foarte bine, iar la capitolul transfer de aer nu avem probleme pentru ca toate incaperile au aerisire, deci nu e o problema faptul ca usa nu lasa aerul sa circule. As fi preferat ca usa sa aiba fanta de circulatie aer, in special usile de baie, dar modelele care permiteau acest lucru aratau prea "office" si am renuntat.

Avantajul tamplariei termopan la usi este si estetic, si noi am studiat mult problema usilor inainte sa ne hotaram, daca tamplaria de geam este mahon este dificil sa gasesti aceeasi nuanta de usa.

Eu una sunt foarte multumita de ele, chiar daca, avand geam, sunt destul de pretentioase in a le pastra curate non stop, mai ales cand ai caine care sta cu botul lipit :) de geam si te scaneaza :))

#31
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,144
  • Înscris: 15.10.2006
[quote name='anna's studio' date='Aug 29 2007, 10:41' post='3298591']
Transferul termic este minim, ceea ce este foarte bine, iar la capitolul transfer de aer nu avem probleme pentru ca toate incaperile au aerisire, deci nu e o problema faptul ca usa nu lasa aerul sa circule. As fi preferat ca usa sa aiba fanta de circulatie aer, in special usile de baie, dar modelele care permiteau acest lucru aratau prea "office" si am renuntat.

Ce sistem de aerisire ai?
Esto multumita de el?
Avantaje sau dezavantajele lui care sunt?
Poti sa pui niste poze?
Mersi!

#32
anna's studio

anna's studio

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 07.02.2005
Ce sistem de aerisire ai?
Esto multumita de el?
Avantaje sau dezavantajele lui care sunt?
Poti sa pui niste poze?
Mersi!
[/quote]

Geamurile!!! Nu am alt sistem de aerisire decat cel natural... ma refeream la faptul ca transferul de aer se face oricum cu exteriorul. Chiar daca usa etanseaza... Imi pare rau ca te dezamagesc...
Anul trecut, cand eram inca la faza de rosu, am studiat problema incalzirii/aer conditionat prin tubulatura. Dar nu stiu daca la asta te referi...

#33
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,144
  • Înscris: 15.10.2006

 anna's studio, on Aug 29 2007, 12:18, said:

Dar nu stiu daca la asta te referi...

Am crezut ca ai ceva aerisire automata pe geamuri.

#34
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
Buna ziua!
Azi am fost la Pinum in Pipera si o usa de interior costa 170 euro fara tva! De unde si pana unde 350 euro? Acele usi poate sunt de exterior(adica de intrare) dar cele pt exterior costa 450 sau 460 euro fara tva! Din ce am vazut mi se par destul de calitative si oricum piata se invarte pe undeva pe la 200 euro bucata!
Intrebarea mea este daca cineva si-a pus usi de la Pinum si cum se comporta ele in timp!
P.S. Usile de la Pinum se scumpesc de luni cu 20% cf spuselor unui consultant de acolo!
Si inca ceva! Pretul e discutabil in functie de nr usilor!

#35
cipaul

cipaul

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,144
  • Înscris: 15.10.2006

 adybmw, on Aug 30 2007, 17:43, said:

Buna ziua!
Azi am fost la Pinum in Pipera si o usa de interior costa 170 euro fara tva! De unde si pana unde 350 euro? Acele usi poate sunt de exterior(adica de intrare) dar cele pt exterior costa 450 sau 460 euro fara tva! Din ce am vazut mi se par destul de calitative si oricum piata se invarte pe undeva pe la 200 euro bucata!
Intrebarea mea este daca cineva si-a pus usi de la Pinum si cum se comporta ele in timp!
P.S. Usile de la Pinum se scumpesc de luni cu 20% cf spuselor unui consultant de acolo!
Si inca ceva! Pretul e discutabil in functie de nr usilor!

Cea mai ieftina e cea de la promotie: 186 + TVA. Cele cu furnir din lemn bineinteles. Ne cele importate tip celulare.
Plus vreo 20 de euro tocul suplimentar, in standard e tocul pt. perete de 8 cm. In pret nu intra sticla.
Dar o usa adevarata cu montaj cu tot iese pe la 500 de euro (cu TVA cu tot).
Reducere ai la peste 100 de usi, cel putin asa mi-au spus mie.
Daca ai alte date despre ei, spunele.
Un coleg si-a pus si e multumit de calitate, chiar f. multumit.

#36
adybmw

adybmw

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,288
  • Înscris: 22.03.2007
170 euro fara tva e usa fara geam(eu vreau usi "pline" fara geam)! Ai dreptate aici,usa vine cu toc de 12 in standard,30 euro montajul la fiecare usa si pt 12 usi cate vreau eu se discuta o reducere de pret pt usi(asa mi s-a spus).
Nu stiu ce fel de tip e usa adica celulare sau cu furnir,cert este ca tipul de acolo mi-a aratat o sectiune si mi-a spus ca are mai multe straturi,ca lemnul simplu in timp se deformeaza,crapa etc!
Am descoperit si eu un prieten cu usi de la Pinum puse in 2006 si la fel,este foarte multumit!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate