Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PROGRAM COMPRIMARE VIDEO SIMPLU,G...

Reparatie termostat Rehau H 230

La multi ani @Cojocel!

Recomandari Baby monitor Wi-Fi!
 GENER8ION, 070 Shake - Neo Surf (...

Trusa unghii profesionala

La ce sa ma astept la urmatoarele...

Sunt dese/normale ofertele de van...
 Comanda online geaca

Îmbracaminte anti frecare

Caut o piesa muzicala

Ce reprezinta Free Dos?
 Care este temperatura voastra de ...

Operatiuni ante zugravit

Teapa sa nu sa dai avans la prelu...

Vacanta in SUA ( NY )

Tari care inca cer viza

- - - - -
  • Please log in to reply
322 replies to this topic

el_jefe

el_jefe

Junior Member

• Grup: Members
Deci daca nu v-ati lamurit deja:

http://www.britishem...d=1163673496365

gtk

gtk

Guru Member

• Grup: Senior Members

View Postpenca, on Nov 21 2006, 11:03, said:

Bai oameni buni, hai sa clarificam o problema pe care o vad in fiecare seara la TV. Dupa 1 ianuarie 2007, tarile membre ale UE vor pune, intr-adevar, conditii munictorilor romani. Cu toate ca noi suntem o tara agrara, conditiile astea nu se aplica tuturor muncitorilor romani, ci numai fortei de munca necalificata.
gresit!
de ex. in italia si franta tocmai necalificatii sau calificatii fara prea multa scoala au acces liber! au si cei cu studii inalte, insa mai putine profesii! joburile de nivel mediu sunt in general restrictionate!
si oricum majoritatea vor sa mearga la lucru in contructii/industria hoteliera/menajerie/agricultura/etc. ... deci nu incalzeste pe multi ca in uk pot avea acces cei cu masterate si vechime in munca platita in peste 1000 eur/luna! cei care au facultate simpla si doar ceva experienta mediu platita(in ro) nu au nici o sansa!
http://www.workpermi...ogram_guide.htm

Edited by gtk, 03 January 2007 - 11:17.

Zamo

Zamo

Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

OK. Dar pentru un simplu turist, care doreste sa stea doar doua saptamani, ce conditii/acte sunt necesare ??

Nicanor

Nicanor

S t a l k e r

buna intrebare... stie cineva?

gtk

gtk

Guru Member

carte de indentitate sau pasaport... atat!
cine vrea sa stea mai mult de trei luni trebuie sa poata dovedi ca se poate intretine singur sau sa dovedeasca ca este student sau self-employed!

regulile:

You have a right of free movement as an EEA citizen. This means you have the right to move to any member state (provided you do not have a deportation or exclusion order against you) and to reside for up to 3 months following arrival.

If you want to live in a member state for longer than 3 months you need to exercise a treaty right or have permission from the member state to reside there.
If you are exercising a treaty right you may seek a European Union Registration Certificate (registration certificate) confirming this. You are able to exercise the following treaty rights after accession:
• As a student;
• As a self-employed person;
• As a self-sufficient person.

MATRIXU

MATRIXU

Senior Member

Eu am luat de la Viena viza, dar poti sa iei si din Germania.

Edited by MATRIXU, 08 January 2007 - 19:22.

tkd29

tkd29

Senior Member

• Grup: Banned
Ma intereseaza si pt mine daca mai este necesara viza pt Serbia dupa 1 ianuarie 2007.

codruta

codruta

Member

View Posttkd29, on Jan 10 2007, 15:32, said:

Ma intereseaza si pt mine daca mai este necesara viza pt Serbia dupa 1 ianuarie 2007.

Eu am vazut ieri o stire la tv in care se zicea ca nu mai trebuie viza pentru cetatenii romani pentru Serbia.

penca

penca

Member

Am vazut si eu stirea si mai stiu, din surse de la frontiera cu Serbia, ca PF a fost anuntata ca in scurt timp accesul romanilor in Serbia se va face fara viza, pe baza pasaportului romanesc asimilat ca si pasaport comunitar european.

Din nefericire, in MAE comunicarea este un lucru extrem de dificil, explicabil oarecum prin volumul de munca cu care se confrunta in perioada asta, dar nu scuzabil.

berlinish

berlinish

Member

Cine poate sa-mi spuna sigur daca mai este nevoie de vreo viza pt Anglia , acum ca am devenit membru U.E.? E la fel ca si in alta tara , e nevoie doar de pasaport si bilet de avion sau in continuare iti trebuie viza ?

Multam

spectrumsky

spectrumsky

Member

iti pot spune sigur probabil luni. azi a plecat cumnatul meu in anglia cu un TIR si si-a luat cu el doar pasaportul.

berlinish

berlinish

Member

multumesc mult.
astept raspunsul luni ,
numai bine!

criss_pt

criss_pt

Member

Nu e nevoie!

http://www.mae.ro/in...i...3&cat=29919

berlinish

berlinish

Member

View Postcriss_pt, on Jan 14 2007, 01:02, said:

yeeeeeees!! ce bine !

merci

maltese

maltese

Senior Member

Pana acum erau 2 tipuri de viza pentru Ucraina: cu anumite facilitati pentru cei din judetele Botosani, Sibiu, Suceava si altele (sunt pe site-ul consulatului) si viza pentru restul tarii (printre care si judetul Iasi) care se obtine doar de la Ambasada de la Bucuresti si e o procedura mai complicata.

Dar am auzit ca odata cu intrarea in UE se renunta la viza pentru cetatenii din tarile UE. Nu am gasit nimic oficial, si m-ar interesa sa stiu daca s-a schimbat ceva.

Edited by me_and_myself, 10 May 2007 - 09:03.

tkd29

tkd29

Senior Member

Am sunat saptamana trecuta la Ambasada si si au zis ca trebuie viza pt Serbia.

tkd29

tkd29

Senior Member

Stie cineva la ce ora trebuie sa depui dimineata actele pt viza?

drumaru

drumaru

Junior Member

SIGHETU MARMAȚIEI, 15 ian

Sursa: Mediafax - (15.01.2007 13:02)

Furnizor: Mediafax

Românii vor călători în Ucraina fără vize, iar ucrainenii vor putea veni în țara noastră pe bază de vize acordate gratuit, a anunțat, luni, la Sighetu Marmației, președintele Ucrainei, Viktor Iușcenko, după discuții cu șeful statului român.

Iușcenko și Băsescu au convenit ca românii să meargă în Ucraina fără vize
  Președintele României, Traian Băsescu, și omologul său ucrainean, Viktor Iușceko, au susținut, la Primăria din Sighetu Marmației, o conferință de presă comună.

Iușcenko a precizat că i-a cerut lui Traian Băsescu simplificarea formalităților de trecere a frontierei românești. El a spus că au convenit ca Ucraina să dea dreptul cetățenilor români să călătorească în această țară fără vize, iar partea română să acorde vize gratuite pentru ucraineni. Detaliile pentru aplicarea acestor măsuri vor fi stabilite într-o întâlnire a autorităților specializate din cele două țări.

Președintele Ucrainei a mai anunțat că va fi deschis un liceu românesc la Odessa și că, la cererea părții ucrainene, în România vor fi deschise două licee pentru minoritatea ucraineană, unul dintre acestea la Tulcea. "Ceea ce ține de asiguarea dreptului minorităților ucraineană în România și română în Ucraina trebuie să țină de paritate", a spus Iușcenko.

La rândul său, Băsescu a menționat că solicitarea minorității ucrainene privind deschiderea de școli în România va beneficia de toată deschiderea la nivel guvernamental.

Pe de altă parte, Traian Băsescu l-a invitat pe omologul său ucrainean să facă o vizită oficială în România în prima jumătate a acestui an.

Președintele Traian Băsescu și omologul său ucrainean, Viktor Iușcenko, au tăiat, luni, panglica de inaugurare a podului peste Tisa, la jumătatea acestuia, după ce au deschis punctul de trecere a frontierei Solotvino-Sighet, în partea ucraineană.

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate