Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
google.ro virusat?

Ati castigat vreodata la "con...

HIT FM Zarnesti - Metropolitan Br...

Google Consent Mode V2
 La multi ani @rz!

Placa retea integrata la un ASUS ...

Targ de viniluri - Bucuresti

Achizitionare furca RockRider
 End to end encrypted messenger

BMW E46 320d bari interioare dash...

masina de familie 9000 euro

T-Mobile intenționeaza sa in...
 5G N38 Digi Mobil

Road trip moto Tunisia

De ce au devenit recenziile Googl...

Mail suspect
 

Numai aici despre C.N.A.

- - - - -
 • Please log in to reply
2720 replies to this topic

#19
ruben_timisoara

ruben_timisoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,527
 • Înscris: 23.09.2006
Reguli europene pentru posturi autohtone de radio

18 ianuarie 2007
Reguli europene pentru posturi autohtone de radio Legislatia europeana impune citeva reguli noi atit televiziunilor, cit si radiourilor autohtone. Astfel, durata emisiunilor informative pe care FM-urile locale le pot prelua si difuza de la alte radiouri se mareste de la o ora pe zi la trei ore, potrivit unei decizii adoptate de Consiliul National al Audiovizualului, in cadrul primei sedinte de anul acesta. Membrii CNA au decis sa modifice Decizia nr. 401 din 2006 referitoare la difuzarea serviciilor de programe locale pentru radiodifuziune, care intrase in vigoare la 1 ianuarie 2007 si prevedea ca radiodifuzorii detinatori de licente audiovizuale pot prelua si difuza in cadrul serviciilor de programe de radiodifuziune exclusiv emisiuni informative ale altor radiodifuzori, cu o durata cumulata de 60 de minute zilnic.

Presedintele CNA, Ralu Filip, a motivat decizia de a mari spatiul de difuzare pentru ca exista emisiuni informative precum cele realizate de BBC, mai lungi de o ora. Nici radiourile locale si regionale nu scapa neintegrate, asa ca potrivit aceleiasi decizii ele au obligatia de a realiza si difuza zilnic un program local a carui durata difera in functie de numarul de locuitori ai zonei pe care o slujeste.

Posturile din orase cu o populatie de peste 150.000 de locuitori vor pregati zilnic un program de prin partile locului cu o durata cumulata de minimum 30 de minute, cele din localitati cu o populatie intre 50.000 si 150.000 de locuitori vor produce un program local cu o durata cumulata de cel putin 20 de minute, iar cele din localitati cu mai putin de 50.000 de locuitori au obligatia de a realiza o emisiune locala cu o durata cumulata la nivelul unei saptamini de minimum 35 de minute.

Sursa: Cotidianul

#20
ruben_timisoara

ruben_timisoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,527
 • Înscris: 23.09.2006
Pericol, vin europenii

18 ianuarie 2007
Pericol, vin europenii Nu va fi prea usoara viata unor televiziuni, in viitorul apropiat. Vor trebui, printre altele, sa tina seama de acele reglementari ale audiovizualului care nu mai lasa la voia intamplarii programarea filmelor. Europa si cinematograful ei isi cer drepturile. Procentul de 50 la suta productii de pe continentul nostru, cat se impune, nu este floare la ureche, in conditiile in care nu numai difuzarea de pana acum a fost aleatorie, dar si apropierea de ceea ce se petrece in spatiile de langa noi.

Chiar daca numele unor noi cineasti europeni, regizori, actori, nu vor deveni, in timp record, tot atat de bine cunoscute ca ultimele starlete de peste Ocean, care apar si dispar dupa trei tarcoale pe la Hollywood, sper ca macar sa nu fie pronuntate stalcit, pentru a avea un aer american.

TVR, TVR Cultural nu vor mai aparea ca niste oaze pierdute in desert, in care normalitatea sa para o bizarerie, cum spunea, de curand, cineva care, sa vezi trasnaie, a dat peste un film al rusului occidentalizat Pavel Lunghin, Nunta.

Vor, nu vor, redactorii de specialitate vor fi nevoiti sa recupereze, cat de cat, capitole dintr-o istorie indelung ignorata, adusa la suprafata doar de cateva ori pe an, atata timp cat tin luminile marilor festivaluri. Izbindu-se mai mult, de acum incolo, de uzantele altor limbi europene decat engleza trecuta prin praful de aur american, traducatorii vor avea de furca. Aici e aici.

Citind, bunaoara, dialogurile transpuse in romana ale unor filme din Hexagon, ai impresia ca avem de a face cu o limba moarta, franceza. Si cand te gandesti ca, totusi, ele au fost mai numeroase pe micile ecrane, in comparatie cu titlurile din alte tari. Niciun cineast, fie el mare sau minor, nu este scutit de atentatul la insusi sensul unei replici. Mai zilele trecute, revazand Farmecul discret al burgheziei, al lui Bunuel, am citit cu stupoare, pe banda de dialog, cum banalul "les idees recues" devenise "ideile exterioare". Vremuri frumoase pentru unii, grele pentru altii.in cazul asta, e de preferat iluzia.

Sursa: Gandul

#21
ruben_timisoara

ruben_timisoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,527
 • Înscris: 23.09.2006
Integrarea strange surubul in audiovizual

17 ianuarie 2007
Integrarea strange surubul in audiovizual Daca nu respecta reglementarile europene, Romania se poate trezi cu proces intentat de forurile de la Bruxelles. Aderarea la UE se va traduce si printr-o serie de modificari in sfera audiovizuala. Chiar daca respectivele schimbari nu sunt chiar spectaculoase, nerespectarea regulilor impuse de Uniunea Europeana va aduce sanctiuni cat se poate de "vizibile".

Despre noul regim al domeniului, Ralu Filip, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, precizeaza: "In mare parte nu vor exista noutati, pentru ca legislatia noastra a integrat reglementarile europene inca din 2002. Dar exista o serie de lucruri care au devenit operationale la 1 ianuarie 2007, cum ar fi regula care impune difuzarea, in proportie de 50 %, a productiilor europene. Acest sistem se va impune gradual, nu de azi pe maine, dar nu exista un termen de gratie, in care operatorii mai pot pastra procentele din prezent.

Oricum, in masura in care vom observa ca nu respecta aceasta norma, vom aplica sanctiuni: somatii si amenzi pana la 25.000 RON". Suma mentionata de seful CNA este maximumul cu care se poate ope?ra in prezent, insa dupa ce se va schimba le??gea, amenzile pot ajunge la 50.000 sau chiar 1.000.000 de lei noi. Noutati europene se vor resimti in special in zona sportiva, in ceea ce priveste exclusivitatile. Acestea nu mai pot fi acordate unui singur "jucator" de pe piata, urmand a fi obtinute doar prin licitatii publice. Liga nu va mai putea incredinta transmisiile din fotbal unui singur trust, o data la 3 ani organizandu-se licitatii. Nu doar fotbalul se va supune acestor reguli, ci si celelalte sporturi in legatura cu care va exista interesul de a se obtine exclusivitati.

O modificare importanta vizeaza posibilitatea oricarui stat membru al UE de a sanctiona un program retransmis pe teritoriul sau, dar produs in alta parte. "In prezent, daca ai probleme cu un canal retransmis, nu poti face nimic, pentru ca nu se afla sub jurisdictia ta, spune Ralu Filip. Tocmai de aceea n-am putut face nimic in cazuri precum Cartoon Network, in legatura cu care s-au tot plans parintii. Odata intrata in vigoare modificarea Directivei Televiziunea fara Frontiere, se va putea sanctiona direct. Toate programele retransmise vor tine cont de autoritatile si reglementarile din tara care le preia".

Un alt aspect care le-ar putea da fiori "haiducilor" din audiovizual este acela ca Romania va putea fi actionata in instanta de catre forurile europene, in cazul in care sunt inregistrate abateri de la normele legale.

Presedintele CNA clarifica: "Asa cum au amenintat ca ne dau in judecata daca mentinem taxa pentru masinile vechi, asa putem fi chemati la ordine si daca nu respectam regula jocului in audiovizual. Italia a fost deja data in judecata, pentru publicitate in exces, Spania are proces, Suedia la fel, dupa ce i se pusese in vedere sa renunte la monopol si nu s-a conformat. Aceeasi soarta ne asteapta si pe noi.

Bruxelles-ul vegheaza. Te lasa o luna, doua, trei, dar daca si dupa acest rastimp dai numai filme americane, platesti. Iar sumele sunt foarte mari, nu sunt sanctiunile romanesti. Nu tii cont de lege, vine Bruxelles-ul si te invata el, la proces".

Sursa: Gandul

#22
ruben_timisoara

ruben_timisoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,527
 • Înscris: 23.09.2006
Concursurile interactive isi fac de cap la TV
19 Ianuarie 2007


Antena 1, Prima TV, OTV si National TV continua difuzarea pacalelilor."Ati fost foarte aproape sa intrati in studio. Repede, sunati din nou." Asta aude romanul naiv care, ademenit de insistenta prezentatoarelor de la concursurile interactive, suna la telefonul afisat pe ecran.

Desi, anul trecut, posturile TV au fost somate de Consiliul National al Audiovizualului pentru abateri in cazul acestor programe, concursurile interactive, in fapt masinarii de pacalit telespectatorii, isi continua spectacolul.

Antena 1, Euforia TV, Prima TV, OTV si National TV gazduiesc astfel de programe. In mod ciudat, numarul de telefon si mesajele de tipul celui citat functioneaza si in afara orelor de concurs.

Smecherii pentru naivi

O solutie extrem de simpla, premii tentante si inducerea sentimentului ca oamenii suna in direct, acestea sunt condimentele programelor. Jocul este magistral, iar punerea in scena impecabila.

Sa luam un exemplu de sambata, de pe Prima TV. Pentru dramatism, cateva minute prezentatoarea tace si da impresia ca sonorul a fost, din greseala, taiat. Pe fundal, o muzica din ce in ce mai dramatica.

Tensiunea creste odata cu numaratoarea inversa. Mai sunt trei minute, doua, unul. Curios, nimeni nu intra in direct, desi solutia frizeaza penibilul - ce nume incepe cu "Mih", si se termina cu "ea" (pentru regie, peste litera lipsa erau lipite mai multe bancnote ispititoare). Abia dupa vreun sfert de ora cineva a intrat, in sfarsit, in direct. Greu de crezut ca nimeni nu stie raspunsul.

Cine are rabdarea sa citeasca banda din susul ecranului (scrisa cu mult mai mic decat valoarea marelui premiu) vede ca participantii vor fi inregistrati intr-o baza de date. Realitatea este insa alta. Pana la a ajunge sa fie inregistrati, primesc mesaje de incurajare sa sune din nou. Pentru fiecare apel sunt taxati.

Intersectii cu legea

Numarul de telefon de pe ecran este valid si dupa finalul emisiunii. La ora 14.00, la un numar 090... afisat la un concurs mesajul de intampinare era acelasi: "Ati fost aproape, mai sunati o data". Asta desi prezentatoarea spunea in timpul programului ca exista un termen-limita (doar pentru dramatism, fireste).

Emisiunile nu ingradesc participarea minorilor. Chiar daca foarte mic se scrie ca doar cei peste 18 ani pot suna, nimic nu-i impiedica pe copii sa o faca, pentru ca la telefon le raspunde un robot, nu o operatoare.

Codul de reglementare a continutului audiovizual prevede ca in situatia in care tariful se aplica in mod automat din momentul formarii numarului, acest lucru va fi adus la cunostinta publicului pe parcursul emisiunii, periodic, atat sub forma scrisa (ceea ce ruleaza mic de tot in partea de sus a ecranului), cat si oral, ceea ce nu fac aceste concursuri.

CNA, spune vicepresedintele Attila Gasparik, va lua o decizie dupa monitorizarea acestor programe: "Ne vom pronunta dupa analiza rezultatelor". Ca o paranteza, CNA a primit o sesizare de la Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorilor, cum ca telespectatorilor li se induce ideea ca intra in direct. Raspunsul Consiliului: "La niciunul din posturile TV (...) nu s-a intalnit o astfel de situatie"...
Sursa:http://www.evz.ro/article.php?artid=288488

#23
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

Ralu Filip l-a iertat pe Dan Diaconescu.

 • Consiliul National al Audiovizualului (C.N.A.) a anulat amenda de 25.000 de lei data postului OTV, pentru emisiunea „Dorel Pârv“, difuzata în data de 19 noiembrie, în care un clarvazator facea previziuni în direct pentru telespectatorii care îl sunau. Decizia a fost luata dupa ce Dan Diaconescu a venit, joi, la C.N.A., si a spus ca postul a scos din grila emisiunea cu pricina, membrii C.N.A. considerând, astfel, ca si-au atins scopul în aceasta problema.
Prin portofelul OTV-ului sufla vantul.
 • Diaconescu nu le-a ascuns membrilor C.N.A. ca impresia sa este ca a luat o amenda prea mare pentru cifra de afaceri a postului, de doar 100.000 de euro pe luna. „Am contestat pâna acum toate amenzile, pentru ca nu avem de unde sa le platim. Daca am primi si noi o amenda mai micuta, poate ar avea toata lumea de castigat“, a spus Dan Diaconescu. Ralu Fillip i-a zis însa  lui Dan Diaconescu ca nu a platit nici o amenda pana acum si ca are o datorie de peste un miliard de lei la stat. „Am platit câteva. Orice amenda a C.N.A.-ului ne descumpaneste“, a replicat Diaconescu.
Incalci regulile C.N.A. si esti... somat. Danut stie!
 • OTV a primit o somatie publica pentru ca, prin intermediul unor imagini, a dezvaluit adresa arhitectului-sef al Capitalei, Adrian Bold. Presedintele C.N.A., Ralu Filip, a spus ca postul nu a luat toate masurile impuse pentru a preveni acest lucru. Inca un lucru care l-a suparat destul de tare pe Ralu Filip a fost faptul ca OTV nu a respectat dreptul la replica al reclamantei Rodica Marian într-un talk-show în care participantii la emisiune au discutat despre o posibila escrocherie în cazul unei mosteniri.
Izvorul amenzilor de la CNA e nesecat si in cazul National TV.
 • Postul detinut de patronii companiei European Drinks, care produce si apa minerala „Izvorul Minunilor“, a primit de la C.N.A. amenda de 25.000 de lei  pentru difuzarea unui reportaj publicitar nemarcat în cadrul unui program de stiri. Reportajul a fost transmis în data de 6 ianuarie, zi marcata în calendarul ortodox ca Sarbatoare a Bobotezei, si a prezentat apa minerala „Izvorul Minunilor“ ca având semnificatii religioase. În cadrul aceluiasi reportaj, care a durat aproximativ trei minute, a fost inclusa si o declaratie a unuia dintre presedintii companiei European Drinks. Potrivit C.N.A., atât asocierea apei „Izvorul Minunilor“ cu o sarbatoare religioasa, cât si nemarcarea reportajului respectiv cu însemnul special pentru publicitate reprezinta abateri de la legislatia în vigoare (Legea 504, care reglementeaza domeniul audiovizual din România).
Reclamele trebuie sa prezinte continutul alimentelor.
 • C.N.A. vrea sa impuna noi reguli pentru publicitatea din audiovizual. Presedintele Filip a explicat ca va propune o serie de reglementari noi pentru publicitatea din audiovizual. Printre acestea se numara interzicerea recomandarilor medicale la medicamente si produse de larg consum, precum si mentionarea, în cazul promovarii bauturilor racoritoare si a sucului, a procentului exact de concentrat natural de fructe, dar si a continutului de zahar. De asemenea, o alta prevedere pe care unii membri C.N.A. ar vrea sa o introduca în legislatia din audiovizual este specificarea, în cazul produselor din carne, a procentului de MDM (o pasta obtinuta prin procesare mecanica, ce se amesteca cu carnea din mezeluri, pateu etc). „Publicul trebuie sa stie ca un astfel de produs nu e doar carne, ci un amestec din care face parte si aceasta pasta pe care, din pacate, o gasim pćna si în pateul de ficat“, a precizat Filip.
[ http://www.gardianul.ro/pics/size2/89103_pic.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]Sursa: http://www.gardianul...scu-s89103.html

Edited by megafanro, 19 January 2007 - 23:15.


#24
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

Ordinea de zi a sedintei de marti,   23 IANUARIE 2007, ora 10.

1. Întâlnire cu reprezentantul postului Național TV și realizatorul emisiunii „Miezul problemei” - solicită reanalizarea deciziei de sancționare a postului (adresa nr.781/15.01.2007) – ora 10.00;
2. Rapoarte de monitorizare:
*Antena 1 – emisiunea „Observator”, difuzată în data  de 07.01.2007 – reclamația nr.399/09.01.2007 și punct de vedere de la post (adresa nr.906/17.01.2007).
*Antena 1 – emisiunea „Observator”, difuzată în data de 15.01.2007 – reclamația nr.856/17.01.2007 - vizionare
*Antena 3 – emisiunea „Sinteza zilei”, difuzată în data de 11.01.2007 – reclamația nr.899/17.01.2007 – vizionare.
*Euforia Life Style – emisiunea „Jurnal intim”, difuzată în data de 07.01.2007.
*HBO, AXN, Hallmark – programarea filmelor – publicitatea.
*Prima TV – film serial „Celularul”, difuzat în perioada 07 – 10.01.2007.
*Posturi TV – ferestre de teleshopping, difuzate în perioada 05 – 11.01.2007.
*TVR 2 – emisiunea „Eurocase”, difuzată în data de 14.01.2007.
*B1 TV – emisiunea „Nașul”, difuzată în data de 17.01.2007.
*Posturi TV – spoturi publicitare adresate copiilor
*Radio România Actualități – emisiunea „Matinal, difuzată în data de 07.12.2007 – publicitate.
*Radio România Actualități – emisiunea „Dialoguri europene”, difuzată în perioada 05 – 09.01.2007 – publicitate;
3. Decizii de autorizare;
4. Solicitări cedări licențe audiovizuale: * *S.C. Euro TV S.R.L. Bacău prin Cont Expert S.A. – lichidator judiciar către S.C. Ecorino S.R.L. (Sascut) pentru postul Euro TV Bacău (cu modificare grilă program și siglă) și raport inspecție; *S.C. Broadcasting Media Corporation Iași către S.C. Tele M Botoșani pentru postul Tele M Botoșani (cu modificare grilă program); *S.C. Diva S.R.L. Giurgiu către S.C. Romprod S.R.L. Giurgiu pentru postul DivaTV Giurgiu;
5. Solicitare prelungire termen intrare în emisie: *S.C. Antena 1 S.A. pentru Antena 1 Botoșani și Tulcea;
6. Solicitare întrerupere emisie: *Realitatea TV pentru Tîrgoviște;
7. Solicitare retransmisie integrală: *Radio Guerrilla Sibiu până în data de 01.02.2007; *Radio Guerrilla Tr. Măgurele până în data de 10.02.2007; *Antena Sibiului până în data de 15.02.2007(retransmisie integrală Studioul teritorial Cluj);
8. Expirări termene intrare în funcțiune licențe audiovizuale prin rețele de telecomuniocații: *B.G. Media Suceava pentru Bucovina TV Suceava; *Producție Prestări Servicii și Comerț TV Satelit Întorsura Buzăului pentru Info Text Ciucaș; *ISP Topall Roman pentru Topall TV Roman
9. Informări ale Serviciului Inspecție: *U.P.C. România S.A. București; *DTV Media Sat SRL Țuglui/Dolj – reclamația nr.522/16.01.2007; *S.C. Star VMS S.R..L Baia de Arieș – reclamația nr.620/11.01.2007;
10. Discutare adrese:
*nr.864/17.01.2007 de la Eurotehnic Grup S.R.L. – referitoare la emisiunea „Euroferma”, difuzată de postul N 24 – cu opinie a Direcției juridice.
*nr.1062/19.01.2007 de la Ministerul Administrației și Internelor/Direcția generală Anticorupție – solicită difuzarea în regim de campanie socială a spoturilor radio/TV – Campania de Responsabilizare Anticorupție/linia Telverde;
11. Avize de retransmisie;
12. Diverse.
Sursa: C.N.A.

Edited by megafanro, 23 January 2007 - 14:11.


#25
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

  Extras din procesul verbal al sedintei de marti, 16.01.2007–                ora 10.

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului: Ralu Filip, Attila Gasparik, Radu Teodorel, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Dan Grigore, Grigore Zanc, Emanuel Valeriu, Gelu Trandafir, Constantin Duțu.
              1. Alegerea Vicepreședintelui C.N.A.
În urma votului în funcția de vicepreședinte C.N.A. a fost ales domnul Attila Gasparik cu 6 voturi pentru din cele 10 exprimate;
2. Întâlnire cu reprezentanții societății Realitatea Media - pentru discuții cu privire la: *metodologia de cercetare în cadrul proiectului „Zece pentru România” – adresa nr.18801/29.12.2006; *edițiile speciale difuzate în data de 24.12.2006; *promo pentru emisiunea „Zece pentru România”, difuzat în perioada 15 -19.12.2006 – ora 10.00;
Consiliul a hotărât sancționarea societății cu somație publică. Hotărârea a fost luată cu 8 voturi pentru și 2 voturi împotrivă (domnii Radu Teodorel și Răsvan Popescu) – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare;
3. Întâlnire cu directorul de știri al postului PRO TV – pentru discuții cu privire la: *emisiunea „Știrile PRO TV”, difuzată în data de 02.01.2006 – reclamații; *publicitatea pentru Cosmote difuzată în cadrul programului de Revelion; *difuzarea de extrase în perioada 26 – 29.08.2006 – reclamația nr.13.715/19.09.2006; *Acasă TV – emisiunea „Poveștiri adevărate”, difuzată în data de 15.01.2007– ora 10.00;
              Consiliul a hotărât:
              *pentru publicitatea Cosmote difuzată de postul PRO TV – somație publică – unanimitate
              *pentru emisiunea „Știrile Pro TV” – avertizare verbală.
              *pentru emisiunea „Poveștiri adevărate” difuzată de postul Acasă – somație publică – unanimitate
              Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamanți;
4. Întâlnire cu directorul de știri al postului Antena 1 – pentru discuții cu privire la: *emisiunea „Observator”, difuzată în data de 19.12.2006 - reclamația nr.18576/20.12.2006; *emisiunea „Observator”, difuzată în data de 10.01.2007 – reclamația nr.741/15.01.2007; *vizionare promo pentru emisiunea „Test de fidelitate”. – ora 10.00;
Consiliul a hotărât sancționarea postului Antena 1 cu somație publică pentru emisiunea „Observator”, difuzată în data de 19.12.2006, 10 și 15.01.2007. Hotărârea a fost luată cu 7 voturi pentru și 3 voturi împotrivă (domnii Dan Grigore, Radu Teodorel și Attila Gasparik au votat pentru amendă) – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare;
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamanți;
5. Întâlnire cu reprezentanții Societății Naționale de Radiocomunicații – pentru discuții legate de funcționarea postului Radio Maria Gheorghieni/amplasament Harghita – ora 12.00.
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către petent;
              6. Rapoarte de monitorizare:
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în data de 29.11.2006 – reclamația nr.17674/06.12.2006
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 04.12.2006 – reclamația nr.17578/06.12.2006.
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 11.10.2006 – reclamația nr.14668/11.10.2006
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 26.10.2006 – reclamația nr.16227/13.12.2006.
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în perioada 08 – 11.01.2007 – spoturi izolate.
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 11.01.2007 – audiențele emisiunii.
              *Național TV – emisiunea „Echipa de investigații”, difuzată în  data de 16.10.2006 – reclamația nr 15175/09.10.2006.
              *Prima TV – emisiunea „Trădați în dragoste”, difzuzată în  data de 08.01.2007.
              *Prima TV - emisiunea „Cronica cîrcotașilor”, difuzată în  data de 27.09.2006 – reclamația nr.14143/02.10.2006.
              *Prima TV – emisiunea „Cronica cîrcotașilor” – sponsorii emisiunii.
              *Good Life Channel – grilă de programe în perioada 08 – 12.01.2007.
              S-au reportat pentru ședința de joi, 18.01.2007;
*TVR 1 – vizionarea emisiunii „Jurnal TVR”, difuzată în  data de 09.01.2007 – interviu doamna ministru Monica Macovei;
S-au respectat reglementările C.N.A. în emisiunea de a doua zi a fost invitată doamna Oana Marinescu – purtător de cuvânt al Guvernului României;
              7. Decizii de autorizare.
Cosmos TV – se va discuta cu reprezentantul societății joi, 18.01.2007 – Direcția Licențe Control – adresă de invitare pentru ora 10.00
              BG Media și Tele M Suceava – vor merge inspectorii teritoriali
              Dogan Media – vor merge domnii: Ralu Filip și Attila Gasparik
              Direcția Licențe Control;
8. Solicitări licențe audiovizuale prin rețele de telecomunicații: *S.C. Tita & Company S.R.L. Mizil/Prahova (videotext); *S.C. Transcablu SRL Isaccea/Tulcea (videotext); *S.C. Plesul Com SRL Rasca/Suceava (videotext); *S.C. Coza Media SRL Baia Mare (program); *S.C. Confluențe Dornene Media SRL Vatra Dornei (program)
              Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcția Licențe Control;
9. Solicitări prelungiri licențe audiovizuale cu 9 ani: *S.C. Dinamic Audioserv S.R.L. pentru postul Radio Vocea Speranței Petroșani; *S.C.S. B.S. Broadcasting Media S.R.L. pentru postul Kiss FM C-lung Muscel.
              Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcția Licențe Control;
              10. Solicitări cedare licențe audiovizuale:
              *S.C. Vox T SRL către S.C. Danycol – Lorent S.R.L. Huși pentru postul Vox T Radio Huși – DA
*S.C. Euro TV S.R.L. Bacău prin Cont Expert SA – lichidator judiciar către S.C. Ecorino S.R.L. (Sascut) pentru postul Euro TV Bacău (cu modificare grilă program și siglă) – se va rediscuta în ședința de joi, 18.01.2007 – Direcția Licențe Control să prezinte situația la zi iar inspectorul raport;
              11. Solicitare prelungire termene intrare în emisie – S.C. PRO TV S.A. pentru PRO TV Sighișoara și Bistrița.
              Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcția Licențe Control;
12. Solicitare prelungire termen intrare în emisie cu program local – S.C. TV Antena 1 S.A. pentru Antena 1 Tîrgoviște (adresa nr.657/11.01.2007).
              Consiliul a aprobat în unanimitate 2 luni – Direcția Licențe Control;
              13. Expirare termen de întrerupere a emisiei: *S.C. Global Video Media S.A. pentru Alpha TV Cluj.
              A reluat emisia;
              14. Discuții cu privire la programul local al posturilor TV autorizate în  data 04.01..2007.
              Se va discuta în ședința de joi, 18.01.2007;
              15. Informare a Serviciului Inspecție cu privire la Radio Direct Focșani
Consiliul a hotărât în unanimitate sancționarea postului cu somație publică – Direcția Juridică și Direcția Licențe Control;
              16. Discutare adrese:
*nr.344/08.01.2007 de la S.C. Realitatea Media S.A. – Contestație cu privire la retragerea licenței audiovizuale pentru Cernavodă.
              Consiliul a aprobat în unanimitate contestația – Direcția Juridică și Direcția Licențe Control
              *nr.632/11.01.2007 de la S.C. Redeșteptarea Press Lugoj – solicită modificarea siglei pentru Ten TV Lugoj.
              Consiliul a aprobat în unanimitate solictarea – Direcția Licențe Control;
              17. Avize de retransmisie;
              Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcția Licențe Control.
              18. Diverse.

---------------------------------------------------------------------------------------

Extras din procesul verbal al sedintei de joi, 18.01.2007–                ora 10.

Sedinta s-a desfasurat în prezenta urmatorilor membri ai Consiliului: Ralu Filip, Attila Gasparik, Radu Teodorel, Rasvan Popescu, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Emanuel Valeriu, Gelu Trandafir, Constantin Dutu.

            1. Întâlnire cu reprezentanții Coca Cola România, I.A.A. și R.A.C. – pentru discuții cu privire la propunerea de reformulare a art.136 din Codul audiovizual (adresa nr.14540/10.10.2006) – ora 10.00;
Consiliul a stabilit de comun acord cu reprezentanți participanți la discuție ca următoarea întâlnire să aibă loc miercuri, 31.01.2007, ora 11.00 la sediul C.N.A.
2. Întâlnire cu reprezentanții societății UPC România – pentru discuții cu privire la solicitarea societății de revocare a adreselor C.N.A. nr.16868/24.11.2006 și nr.17234/29.11.2006 (adresa nr.18695/22.12.2006) – ora 10.00.
              Consiliul a respins în unanimitate solicitarea societății U.P.C. România – Serviciul Comunicare – adresă răspuns;
3. Întâlnire cu reprezentantul societății Unicorn Production S.R.L. – pentru discuții cu privire la autorizarea serviciului de programe Cosmos TV – ora 10.00.
Administratorul societății a depus la C.N.A. lista cu persoanele ce vor face parte din conducerea postului. Domnul Ciprian Tănăsescu va îndeplini funcția de administrator și director general al postului Cosmos TV.
              Consiliul a acordat în unanimitate decizie de autorizare pentru postul Cosmos TV – Direcția Licențe Control;
4. Întâlnire cu directorul general al postului OTV pentru discuții cu privire la contestația nr. 393/09.01.2007 – ora 11.00.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea de anulare a sancțiunii cu amendă a postului OTV în cuantum de 25.000 lei – Direcția Juridică;
              5. Rapoarte de monitorizare:
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 29.11.2006 – reclamația nr.17674/06.12.2006
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant să solicite drept la replică.
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 04.12.2006 – reclamația nr.17578/06.12.2006.
Consiliul a hotărât sancționarea postului cu somație publică. Hotărârea a fost luată cu 6 voturi pentru și 3 voturi împotrivă ( domnii Gelu Trandafir, Radu Teodorel și Grigore Zanc) – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 11.10.2006 – reclamația nr.14668/11.10.2006.
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în  data de 26.10.2006 – reclamația nr.16227/13.12.2006.
Consiliul a hotărât în unnimitate sancționarea postului cu somație publică – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare.
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
              *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu direct”, difuzată în perioada 08 – 11.01.2007 – spoturi izolate.
Consiliul a hotărât în unanimitate sancționarea postului cu amendă în cuantum de 2.500 lei – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
              *Prima TV – emisiunea „Trădați în dragoste”, difzuzată în  data de 08.01.2007.
              Se va rediscuta joi25.01.2006 – Direcția Monitorizare – raport de monitorizare
              *Prima TV - emisiunea „Cronica cîrcotașilor”, difuzată în  data de 27.09.2006 – reclamația nr.14143/02.10.2006.
Reprezentantul postului prezent la discuții a informat Consiliul că domnul Șerban Huidu a discutat cu domnul Corneliu Vadim Tudor și și-a cerut scuze.
              *Prima TV – emisiunea „Cronica cîrcotașilor” – sponsorii emisiunii.
              S-a luat la cunoștință
              *Good Life Channel – grilă de programe în perioada 08 – 12.01.2007.
              Serviciul Comunicare – adresă către post
              *Național TV– emisiunea „Știri”, difuzată în  data de 06.01.2007 – publicitate.
Consiliul a hotărât sancționarea postului Național TV cu amendă în cuantum de 25.000 lei. Hotărârea a fost luată cu 6 voturi pentru, următorii membri: Ralu Filip, Attila Gasparik, Gelu Trandafir, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Constantin Duțu și 2 voturi împotrivă – domnii Radu Teodorel și Răsvan Popescu au votat pentru amendă în cuantum de 2.500 lei (domnul Emanuel Valeriu nu era în sala de ședințe în momentul votului) – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
              Serviciul Comunicare – adresă către Biserica Ortodoxă Română
*TVR 1 – emisiunea „Să ne despărțim de trecut rîzând”, difuzată în  data de 02.01.2007 – reclamația nr.425/09.01.2007 și punct de vedere de la post (adresa nr.796/16.01.2007).
Au fost două propuneri: domnul Ralu Filip a propus sancționarea postului cu somație publică, propunere ce nu a întrunit numărul legal de voturi, fiind votată cu 5 voturi, următorii membri: Ralu Filip, Radu Teodorel, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Constantin Duțu.
Domnii Radu Teodorel și Attila Gasparik a propus invitarea directorului de programe pentru discuții, propunere ce nu a întrunit numărul legal de voturi, fiind votată cu 4 voturi pentru, următorii membri:Attila Gasparik, Radu Teodorel, Cristina Trepcea și Răsvan Popescu.
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant;
              6. Decizii de autorizare.
              Media System International Medgidia – DA
              Info Statistics Tg. Mureș – va merge domnul Attila Gasparik
              Ten TV București – vor merge domnii Răzvan Frînculescu și Cristian Ivanciovici
              Direcția Licențe Control
7. Solicitare prelungire licență audiovizuală cu 9 ani: *Euromedia TV S.R.L. Piatra Neamț pentru Radio Unu Piatra Neamț
              Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcția Licențe Control;
              8. Solicitare cedare licență audiovizuală:
*S.C. Euro TV SRL Bacău prin Cont Expert S.A. – lichidator judiciar către S.C. Ecorino S.R.L. (Sascut) pentru postul Euro TV Bacău (cu modificare grilă program și siglă) și raport inspecție – Se va rediscuta în ședința de marți 23.01.2007.
              *Radio Tîmpa S.R.L. către Canet Radio S.R.L. pentru Sf. Gheorghe
              *Canaris S.R.L. către Canet Radio S.R.L. pentru 24 de localități
              Direcția Licențe Control;
              9. Solicitare funcționare provizorie: *Mitropolia Moldovei și Bucovinei pentru Radio Trinitas Piatra Neamț.
              Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcția Licențe Control
              10. Discuții cu privire la programul local al posturilor TV autorizate în  data 04.01..2007.
              S-a luat la cunoștință;
              11. Discutare adrese:
*nr.396/09.01.2007 de la doamna Cezara Luminița Bejenaru – referitoare la Revelionul TVR și punct de vedere de la post (adresa nr.855/17.01.2007).
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns
*nr.757/15.01.2007 de la Crucea Roșie Română – referitoare la „Campania 2%” ce urmează a fi difuzată în perioada 15.02.2007 – 15.05.2007.
              S-a aprobat – Serviciul Comunicare – adresă răspuns
*nr.784/16.01.2007 de la Kanal D – referitoare la intenția de a difuza anumite emisiuni de probă până vor intra în emisie.
              Serviciul Comunicare – adresă răspuns că pot difuza doar forșpan-uri;
              12. Diverse.
Serviciul Comunicare – adrese către posturile de televiziune – referitor la obligativitatea de a anunța la sfârșitul emisiunii cîte telefoane și mesaje au primit.
Sursa: C.N.A.

Edited by megafanro, 23 January 2007 - 14:01.


#26
ruben_timisoara

ruben_timisoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,527
 • Înscris: 23.09.2006
UE ne școlește în audio-vizual

23 ianuarie 2007
UE ne școlește în audio-vizual Delegația Comisiei Europene în Romania a anunțat anul trecut lansarea unui proiect PHARE cu un buget de 1,4 milioane de euro, care are ca scop dezvoltarea sectorului audiovizual și care va dura pană în decembrie 2007. Prima subcomponentă a proiectului este în responsabilitatea CNA, iar a doua în responsabilitatea Centrului Național al Cinematografiei. Astfel, CNC derulează trei categorii de granturi: fonduri nerambursabile pentru dezvoltarea de proiecte audiovizuale (300.000 euro), fonduri nerambursabile pentru difuzarea de opere audiovizuale europene (250.000 euro) și o schemă de finanțare pentru training-uri (350.000 euro).

Toate trei ar fi trebuit să înceapă de anul trecut, dar au fost întarziate de probleme de procedură. Ieri, au fost prezentate programele de training, ce se vor desfășura în Romania și în străinătate. Training-urile se adresează cu precădere producătorilor, regizorilor, scenariștilor, distribuitorilor, operatorilor, proprietarilor de săli de cinema, specialiștilor în noi tehnologii și profesioniștilor din televiziune.


Sursa:Curentul

#27
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

Amenzi de la C.N.A..

Consiliul National al Audiovizualului (C.N.A.) a amendat cu 10.000 de lei OTV, pentru ca postul nu a respectat legislatia privind emisiunile de teleshopping.
 • OTV a prezentat o clinica de reflexoterapie si serviciile acesteia, lucru interzis de Codul Audiovizualului. In aceeasi sedinta, C.N.A. a recomandat posturilor TV sa opreasca publicitatea pentru dulciurile „Viva”, intrucat spotul foloseste un discurs ce se adreseaza copiilor, fapt interzis de Codul de Reglementare in Audiovizual.
Sursa: http://www.evz.ro/ar...hp?artid=289175

Edited by megafanro, 23 January 2007 - 23:51.


#28
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

C.N.A. somează Antena 1.

 • În ședința sa de marți, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să someze public postul Antena 1 pentru difuzarea unui reportaj în care municipalitatea București în general, și primarul Adriean Videanu, în special, erau acuzați de comportament discriminatoriu la adresa cetățenilor rromi, fără să li se ceară și punctul lor de vedere. În aceeași ședință, postul OTV a primit o amendă de 10.000 de lei pentru publicitate incorectă.
Sursa: http://www.adevarulo...antena-1/300447

#29
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006
Avertizari.

Filme porno necodate, amendate de C.N.A..                                                

  
 • Intrunit in      sedinta publica ieri, Consiliul National al Audiovizualului a sanctionat o      serie de posturi de televiziune si de radio. Astfel, Antena 1 si SRTV au      primit somatii publice pentru incalcarea prevederilor art. 42 (2) din      Codul de reglementare a continutului audiovizual (in emisiunea      "Observator"), respectiv incalcarea prevederilor art. 27 (4) din      Legea Audiovizualului nr. 504/2002 varianta consolidata (in cadrul      emisiunii "Eurocase" , difuzata de TVR 2).
 • Ca de obicei,      OTV a dat de lucru Consiliului, fiind sanctionat cu amenda in cuantum de      10.000 RON pentru incalcarea prevederilor art. 159 din Codul de      reglementare a continutului audiovizual, continuand sa difuzeze material promotional      pentru un centru de sanatate.
 • SRR a primit      somatie publica pentru incalcarea articolului din Legea Audiovizualului      care interzice posturilor publice sa insereze publicitate in timpul      programelor.
 • In aceeasi sedinta,      membrii C.N.A. au votat o somatie publica pentru U.P.C. Romania S.A.      Bucuresti, pentru nerespectarea grilei de programe, prin difuzarea de      programe neincluse in grila depusa la Consiliu.
 • De asemenea,      C.N.A. a amendat cu 5.000 RON S.C. DTV Media Sat SRL, intrucat a incalcat      prevederile art. 23 (3) din Codul de reglementare a continutului      audiovizual, difuzand filme porno necodate. :blink:  :wacko:  :ph34r:  :blush:
  Sursa: http://www.gandul.in...ate_de_cna.html

Edited by megafanro, 24 January 2007 - 01:27.


#30
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

Extras din procesul verbal al sedintei de marti, 23.01.2007– ora 10.

Ședința s-a desfășurat în prezența următorilor membri ai Consiliului: Ralu Filip, Attila Gasparik, Radu Teodorel, Răsvan Popescu, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Emanuel Valeriu, Gelu Trandafir, Constantin Duțu, Dan Grigore.

1. Întâlnire cu reprezentantul postului Național TV și realizatorul emisiunii „Miezul problemei” - solicită reanalizarea deciziei de sancționare a postului (adresa nr.781/15.01.2007) – ora 10.00.
În urma discuțiilor cu reprezentanții prezenți la discuții Consiliul nu a revenit asupra deciziei de sancționare a postului – decizia rămâne valabilă – Serviciul Comunicare – adresă răspuns;
2. Rapoarte de monitorizare:
*Antena 1 – emisiunea „Observator”, difuzată în data de 07.01.2007 – reclamația nr.399/09.01.2007 și punct de vedere de la post (adresa nr.906/17.01.2007).
Serviciul Comunicare – adresă către post și adresă răspuns către reclamant;
*Antena 1 – emisiunea „Observator”,difuzată în data de 12.01.2007 – reclamația nr.856/17.01.2007 – vizionare
Consiliul a hotărât în unanimitate sancționarea postului cu somație publică – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
Serviciul Comunicare – adresă răspuns către reclamant
*Antena 3 – emisiunea „Sinteza zilei”, difuzată în data de 11.01.2007 – reclamația nr.899/17.01.2007 – vizionare.
Serviciul Comunicare – adresă răspuns și o copie după emisiunea solicitată
*Euforia Life Style – emisiunea „Jurnal intim”,difuzată în data de 07.01.2007.
S-a luat la cunoștință
*HBO, AXN, Hallmark – programarea filmelor – publicitatea.
Serviciul Comunicare – adrese de invitare a reprezentanților HBO, AXN, Hallmark, ACC și ARCA – pentru discuții, marți, 30.01.2007, ora 10.00.
Direcția Monitorizare – raport de monitorizare complet
*Prima TV – film serial „Celularul”, difuzat în perioada 07 – 10.01.2007.
Reprezentantul postului prezent la discuții a spus că acum filmul este difuzat între coperte de publicitate – Direcția Monitorizare – raport de monitorizare pentru joi, 25.01.2007.
*Posturi TV – ferestre de teleshopping, difuzate în perioada 05 – 11.01.2007.
- Prima TV – reprezentantului postului prezent la discuții i s-a pus în vedere să intre de îndată în legalitate cu spoturile pentru: vopsele Vady, produsele de tencuit și gleduit Bauleiter, fabrica de mixturi asfaltice Dimar SRL, saunele finlandeze uscate, producătorul de țiglă ceramică Cars Tîrnăveni, Metropol Real Estate (vilă de vînzare), aparatul de slăbit AB KING Pro, pastile de slăbit Reduce Fat fast, centura de slăbit Max Turbo.
- B1 TV – Serviciul Comunicare – adresă către post să intre de îndată în legalitate ref. spotul pentru aparatul de slăbit AB KING Pro.
- OTV – material promoțional pentru Centrul de sănătate Revital – Au fost 2 propuneri de sancționare: domnul Ralu Filip a propus sancționarea postului cu amendă în cuantum de 10.000 lei iar domnul Grigore Zanc a propus sancționarea cu 5.000 lei. În urma votului Consiliul a hotărât sancționarea postului OTV cu amendă în cuantum de 10.000 lei. Hotărârea a fost luată cu 7 voturi pentru, următorii membri: Ralu Filip, Attila Gasparik, Emanuel Valeriu, Dan Grigore, Cristina trepcea, Răsvan Popescu, Constantin Duțu. Domnii Gelu Trandafir, Radu Teodorel și Grigore Zanc au votat pentru amendă în cuantum de 5.000 lei
Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
Serviciul Comunicare – adresă către post să intre de îndată în legalitate ref. spoturi pentru: peria Velform, Centura de slăbit Max Turbo, crema Celltone, aparatul de slăbit AB King Pro.
- DDTV - Serviciul Comunicare – adresă către post să intre de îndată în legalitate ref. spoturi pentru: aspiratorul inteligent, peria Velform, crema Celltone, centura de slăbit Max Turbo.
Direcția Monitorizare – va continua monitorizarea
*TVR 2 – emisiunea „Eurocase”, difuzată în data de 14.01.2007.
Consiliul a hotărât în unanimitate sancționarea postului cu somație publică – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
*B1 TV – emisiunea „Nașul”, difuzată în data de 17.01.2007.
Serviciul Comunicare – adresă către post
*Posturi TV – spoturi publicitare adresate copiilor.
Serviciul Comunicare – adrese către posturi să oprească de îndată de la difuzare spotul pentru produsele Rolla, Naty, Viva și spotul pentru produsele Cheetos și Lays
*Radio România Actualități – emisiunea „Matinal, difuzată în data de 07.12.2007 – publicitate.
Nu sunt încălcate reglementările C.N.A. în vigoare
*Radio România Actualități – emisiunea „Dialoguri europene”, difuzată în perioada 05 – 09.01.2007 – publicitate.
Consiliul a hotărât în unanimitate sancționarea postului cu somație publică – Direcția Juridică și Direcția Monitorizare
3. Decizii de autorizare.
One TV și Paprika Radio Cluj Napoca, Radio Deea Reșița, BG Media Suceava, Știi TV Tg Mureș – DA – Direcția Licențe Control
4. Solicitări cedări licențe audiovizuale:
*S.C. Euro TV S.R.L. Bacău prin Cont Expert SA – lichidator judiciar către S.C. Ecorino S.R.L. (Sascut) pentru postul Euro TV Bacău (cu modificare grilă program și siglă) și raport inspecție – Consiliul a hotărât retragerea licenței audiovizuale Euro TV Bacău. Hotărâre a fost luată cu 7 voturi pentru și 3 voturi împotrivă (domnii Gelu Trandafir, Radu Teodorel și Răsvan Popescu) – Direcția Juridică și Direcția Licențe Control
*S.C. Broadcasting Media Corporation Iași către S.C. Tele M Botoșani pentru postul Tele M Botoșani (cu modificare grilă program) – Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea
*S.C. Diva S.R.L. Giurgiu către S.C. Romprod S.R.L. Giurgiu pentru postul DivaTV Giurgiu – Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea.
Direcția Licențe Control
5. Solicitare prelungire termen intrare în emisie: *S.C. Antena 1 S.A. pentru Antena 1 Botoșani și Tulcea.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcția Licențe Control
6. Solicitare întrerupere emisie: *Realitatea TV pentru Tîrgoviște.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitarea – Direcția Licențe Control
7. Solicitare retransmisie integrală: *Radio Guerrilla Sibiu până în data de 01.02.2007; *Radio Guerrilla Tr. Măgurele până în data de 10.02.2007; *Antena Sibiului până în data de 15.02.2007(retransmisie integrală Studioul teritorial Cluj)
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcția Licențe Control;
8. Expirări termene intrare în funcțiune licențe audiovizuale prin rețele de telecomuniocații: *B.G. Media Suceava pentru Bucovina TV Suceava; *Producție Prestări Servicii și Comerț TV Satelit Întorsura Buzăului pentru Info Text Ciucaș; *ISP Topall Roman pentru Topall TV Roman.
Consiliul a hotărât în unanimitate retragerea licențelor audiovizuale prin rețele de telecomunicații – Direcția Licențe Control;
9. Informări ale Serviciului Inspecție:
*U.P.C. România S.A. București – Consiliul a hotărât în unanimitate sancționarea societății cu somație publică – Direcția Juridică și Direcția Licențe Control
*DTV Media Sat S.R.L Țuglui/Dolj – reclamația nr.522/16.01.2007 – Au fost 2 propuneri de sancționare:domnul Ralu Filip a propus sancționarea societății cu amendă în cuantum de 5.000 lei iar domnul Attila Gasparik a propus sancționarea societății cu somație publică. Consiliul a hotărât sancționarea societății cu amendă în cuantum de 5.000 lei. Hotărârea a fost luată cu 6 voturi pentru, următorii membri: Ralu Filip, Radu Teodorel, Dan Grigore, Cristina Trepcea, Grigore Zanc, Constantin Duțu. Domnii Gelu Trandafir, Emanuel Valeriu,. Attila Gasparik și Răsvan Popescu au votat pentru somație publică – Direcția Juridică și Direcția Licențe Control
Serviciul Inspecție – adresă răspuns către reclamant
*S.C. Star VMS S.R.L. Baia de Arieș – reclamația nr.620/11.01.2007 – S-a luat la cunoștință;
10. Discutare adrese:
*nr.864/17.01.2007 de la Eurotehnic Grup S.R.L. – referitoare la emisiunea „Euroferma”, difuzată de postul N 24 – cu opinie a Direcției juridice.
Serviciul Comunicare – adresă către postul N 24 să ne spună punctul de vedere Se va rediscuta după ce primim răspunsul.
*nr.1062/19.01.2007 de la Ministerul Administrației și Internelor/Direcția generală Anticorupție – solicită difuzarea în regim de campanie socială a spoturilor radio/TV – Campania de Responsabilizare Anticorupție/linia Telverde.
S-a aprobat solicitarea – Serviciul Comunicare – adresă răspuns.
11. Avize de retransmisie.
Consiliul a aprobat în unanimitate solicitările – Direcția Licențe Control;
12. Diverse.
Sursa: C.N.A.

Edited by megafanro, 24 January 2007 - 15:36.


#31
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

Ordinea de zi a sedintei de joi,   25 IANUARIE 2007, ora 10.

1. Întâlnire cu reprezentanții postului B1 TV – Contestații cu privire la Deciziile C.N.A. nr. 15 și 16/09.01.2007– ora 10.00;
2. Întâlnire cu directorul de programe al postului Antena 1 – pentru discuții cu privire la emisiunea „Test de fidelitate”cu raport de monitorizare – ora 10.00;
3. Întâlnire cu directorul de programe al postului Prima TV – pentru discuții cu privire la emisiunea „Trădați în dragoste” cu raport de monitorizare– ora 10.00;
4. Rapoarte de monitorizare:
*OTV – emisiunea „Farsele lui Fătu”, difuzată în zilele de 18,19.01.2007.
*Realitatea TV – emisiunea de știri difuzată în data de 10.01.2007 – reclamația nr.903/17.01.2007 și punct de vedere de la post (adresa nr.1202/24.01.2007).
*Posturi TV – spot publicitar pentru autoturismul Toyota Avensis – reclamația nr.1092/22.01.2007.
*AXN – desene animate difuzate în data de 23.01.2007 – reclamația nr.1077/22.01.2007.
*Posturi TV și radio – pluralismul politic pe luna decembrie 2006;
5. Decizii de autorizare;
6. Solicitări prelungire termene intrare în emisie: *On Air Studio S.R.L. București pentru Radio Itsy Bitsy Hîrlău, Satu Mare, Negrești Moldova, Zalău; *Radio S.R.L. Brașov pentru Radio Astra Predeal;
7. Solicitări întrerupere emisie: *Global Video Media S.A. pentru Realitatea TV Pitești; *Realitatea Media S.A. pentru Realitatea TV Cîmpia Turzii și Realitatea TV Brașov; *ABC Plus Media S.A. pentru Național FM Petroșani;
8. Expirare termen intrare în funcțiune - Multimedia TEF Pitești pentru postul de televiziune prin satelit Obiectiv TV;
9. Solicitare schimbare denumire – S.C. Cargo Sped S.R.L. Sibiu din Radio Sibiu 21 în Radio Sibiu.
10. Discutare adrese:
*nr.1170/23.01.2007 de la Casa de Ajutor a Pensionarilor „Omenia”/ sector 5 – solicită difuzarea unui anunț social la posturile de radio.
*nr.1136/23.01.2007 de la EDIR – precizări cu privire la licența audiovizuală acordată societății pentru un canal TV dedicat copiilor.
*nr.13/03.01.2007 de la I.G.C.T.I. – precizări cu privire la schimbarea frecvențelor radio alocate societății S.C. Nova Press SRL Brașov și respectiv S.C. Radioteleviziune Transilvania SRL Brașov.
*nr.898/17.01.2007 de la S.C. OK Media Mixt S.R.L. – referitoare la S.C. U.P.C. România cu punct de vedere al Direcției Juridice;
11. Diverse.
Sursa: C.N.A.

Edited by megafanro, 25 January 2007 - 14:57.


#32
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

HBO-AXN-HALLMARK -INVESTIGAȚIE / C.N.A. a declanșat o investigație legată de
licențierea și publicitatea la HBO, AXN și Hallmark.

C.N.A va invita marți, 30 ianuarie, reprezentanții HBO, AXN, Hallmark și ai organizațiilor profesionale din cablu - A.C.C. și din audiovizual - A.R.C.A. pentru discuții pe tema progrămarii filmelor și difuzarea publicității.

 • C.N.A. va cere detalii despre duratele la care televiziunile programează publicitatea. Conform legii, la seriale pauzele publicitare se pot face la 20 de minute, iar la filme 40 de minute, la nivelul autorității de reglementare în audiovizual existând indicii că aceste reguli nu sunt respectate.
 • Autoritatea de reglementare în audiovizual va mai cerceta cum au fost licențiate AXN și Hallmark, sunt ele free-tv sau pay-tv? În cazul HBO, va fi discutată publicitatea la berea Perroni și numărul mare de reluări. De asemenea, difuzarea filmelor de la HBO la AXN. Ralu Filip consideră că spectatorii plătesc de două ori pentru același filme. "Cred că avem dreptul să ne exprimăm nemulțumirea", a spus Filip.
 • "HBO  România încheie contractele, încasarea se face în Cipru și politica editorială se face la Praga", a mai spus Filip. El consideră că  "este lăcomie să facă publicitate și să ia și bani pe abonament".
 • Filip a mai spus că programele românești ar trebui să ceară la rândul lor bani de la cabliști. "Cablistul a amestecat free-urile cu programele cu plată și păcălește populația pentru că accesul este contra cost." El crede că  "ar trebui să avem un opțional mare și o bază mică".
 • C.N.A. va mai încerca să afle dacă societățile de cablu care au introdus AXN au mărit abonamentul și care sunt condițiile financiare de plasare a programului AXN în pachetul de bază. Programele HBO, AXN și Hallmark vor fi cercetate și cu privire la respectarea directivei televiziunii fără frontiere.
 • "Avem un program 100% american, care face concurență canalelor noastre. Hallmark difuzează publicitate și nu are separator. AXN nu protejează copii", a mai spus Ralu Filip. La întâlnirea de marți, 30 ianuarie, ce se va desfășura la sediul C.N.A. vor fi invitați președintele Asociației de Comunicații prin Cablu, Radu Petric, și directorul executiv al Asociației Rormâne de Comunicații Audiovizuale, George Chiriță .
 • Reprezentantul A.R.C.A., George Chiriță, spune că programele sunt licențiate în U.E., dar nu se pot monitoriza acolo. Ar trebui monitorizate în România. Nu există însă baze legale în prezent. De asemenea, procedura de interzicere a unui program în România nu poate fi aplicată decât în cazuri foarte grave.
Sursa: "MEDIA EXPRES".

Edited by megafanro, 25 January 2007 - 15:07.


#33
ruben_timisoara

ruben_timisoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,527
 • Înscris: 23.09.2006
Socant: CNA loveste in direct si in reluare
[ http://www.gardianul.ro/pics/size2/89325_pic.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
Se pare ca Ralu Filip, directorul Consiliului National al Audiovizualului (C.N.A.), il indrageste foarte tare pe Dan Diaconescu si ale sale emisiuni de mare senzatie. Astfel, posturile de televiziune OTV si DDTV au fost sanctionate, primul cu o amenda de 2.500 de lei, iar al doilea cu somatie, pentru difuzarea unei farse care a încalcat prevederile legale cu privire la demnitatea umana.

«Farsele fictive» ale lui Diaconescu
În cadrul emisiunii „Farse cu Fatu“, difuzata in direct pe OTV si in reluare pe DDTV, moderatorul Gabriel Fatu a sunat o fata cu care a vorbit mai multe minute despre serviciile sexuale pe care aceasta obisnuia sa le presteze în urma cu câtiva ani, contra cost. Emisiunea a fost precedata si urmata de un carton cu inscriptia: „Personajele acestor farse sunt fictive. Orice asemanari cu persoane reale sunt întâmplatoare“. Potrivit membrilor CNA, farsele nu pot fi, însa, fictive, pentru ca atunci nu mai sunt farse. „Nu exista farse fictive“, a spus Ralu Filip. Presedintele CNA a propus sanctionarea celor doua posturi pentru încalcarea prevederilor legale privitoare la faptul ca înregistrarile destinate emisiunilor de divertisment nu trebuie sa puna persoana în situatii înjositoare si trebuie sa aiba acordul scris al persoanei.

Ralu Filip ramane fidel emisiunii „Tradati in dragoste“
CNA a decis sa amendeze posturile de televiziune Antena 1 si Prima TV cu câte 2.500 de lei, pentru emisiunile „Test de fidelitate“ si „Tradati în dragoste“, pe motiv ca au fost difuzate la o ora nepotrivita cu continutul violent pe care îl contin, fiind obligate sa apara dupa ora 22.00.

În plus, Florin Nicoara, directorul de programe de la Antena 1, a anuntat ca emisiunea „Test de fidelitate“, difuzata de postul Antena 1, este un program de fictiune. Ralu Filip, presedintele CNA, le-a spus celor de la Antena 1 ca, în cazul în care emisiunea este fictiune, postul are obligatia de a avertiza publicul în aceasta privinta si de a respecta toate celelalte reguli ce însotesc acest tip de emisiune. „Daca sunt reale, nu pot fi difuzate, daca sunt emisiuni de fictiune, trebuie sa respecte niste reguli pe care nu le respecta“, a spus Filip.

Întrebat de Filip daca el chiar crede ca programul difuzat este unul nereal, Nicoara a spus: „La cat de prost joaca, n-am motive sa nu cred ca e o fictiune“. CNA a invitat la discutii producatorul de la Antena 1, cu privire la scenariul emisiunii, cerand totodata a-i fi prezentate si contractele încheiate cu actorii care-si fac teste de fidelitate. La discutia cu reprezentantii Antena 1 au fost prezenti si reprezentantii Prima TV, pentru dezbateri asupra emisiunii asemanatoare, „Tradati în dragoste“.

sursa:http://www.gardianul...are-s89325.html

#34
ruben_timisoara

ruben_timisoara

  Active Member

 • Grup: Members
 • Posts: 1,527
 • Înscris: 23.09.2006
Invazia radiourilor in teritoriu
[ http://stiri.acasa.ro/images/stiri/format1/radio_online.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]
26 ianuarie 2007
Invazia radiourilor in teritoriu Un post cultural-stiintific si un radio exclusiv de sport debuteaza anul acesta in eterul romanesc. In plus, retelele de notorietate se extind, iar statiile din provincie nu se lasa mai prejos. Valentin Nicolau, fostul presedinte-director general al televiziunii publice, se numara printre cistigatorii concursului de frecvente radio, organizat recent de Consiliul National al Audiovizualului, informeaza MEDIAFAX. Nemira FM, postul pe care-l va lansa, va avea un profil cultural-stiintific si va emite in Capitala.

„Un radio modern, care sa aiba ca misiune dezbaterea si informarea“ reprezinta obiectivele lui Nicolau cu privire la viitorul FM. Si informatiile din domeniul IT se vor regasi in grila de programe a postului, iar oferta muzicala nu se va limita la un singur gen, desi vor prima sunetele culte, mai spune Nicolau. Acesta a iesit cistigator la trei voturi diferenta fata de principalul adversar, Cyber Space, un proiect radio sustinut de parlamentarul Varujan Pambuccian si de Alexandru Lazescu, proprietarul retelei Mix FM.

Sport si biserica

O nisa putin exploatata de radiourile autohtone private va fi acoperita o data cu lansarea postului Sport Total. Frecventa pe care va emite radioul a fost cistigata de proprietarii cotidianului omonim, editat de compania Frigo Media, detinuta de Nicolae Bara, deputat PD. Experienta echipei redactionale a ziarului si reteaua de corespondenti deja formata sint atuurile cu care pleaca la drum radioul. In plus, reprezentantii patronatului sustin ca se vor axa pe latura interactiva a statiei. Acelasi concurs a validat Arhiepiscopia Ortodoxa din Alba-Iulia sa utilizeze o frecventa de radio din Ludus, iar Mitropolia Moldovei si Bucovinei, una la Durau, pentru postul Trinitas. Profilul radiourilor este usor de ghicit.

Guerrilla cu accent moldovenesc

BBC, PRO FM, radio Guerrilla si Kiss FM au primit frecvente de radio in tara. Astfel, BBC va opera o licenta la Constanta si o alta la Sibiu, Eliberadio se va auzi atit la Piatra Neamt, cit si la Comanesti, in timp ce Kiss FM va emite si in Birlad. Compania de radio Pro, care opereaza PRO FM si InfoPro, este si ea proaspata posesoare de unde noi. Desi sint de parere ca notorietatea postului nu este direct proportionala cu numarul de frecvente, reprezentantii PRO FM considera ca acesta nu este un motiv sa nu se faca auziti in cit mai multe orase, ultimele doua achizitii fiind frecventele din Pitesti si din Alexandria.

„Strategia extinderii retelei PRO FM are trei directii: cistigarea de frecvente noi, achizitionarea unor frecvente radio private si cresterea numarului de statii afiliate, prin care sa ne facem auziti in orasele in care nu avem statii locale“, ne-a declarat Departamentul de comunicare al postului. Si fratele mai mic din Pache Protopopescu, InfoPro, si-a extins antenele in tara, emitind mai nou in orase ca Galati, Focsani si Arad.

Mai mult, acelasi radio va transmite in Brasov, Slatina si Tirgu-Jiu pe o singura frecventa. Nici radio Romantic nu-si neglijeaza ascultatorii din afara Bucurestiului, astfel ca au concurat pentru undele din Topolog. La rindul sau, Itsy Bitsy, un FM pentru copii, a primit licenta la Navodari, unde va realiza un program pentru cei mici similar cu cel din Capitala. La Iasi va emite Impact FM, originar din Suceava, localitate in care se va auzi si radio Deea, iar la Zimnicea va transmite National FM. Initial, CNA a scos la concurs 21 de frecvente radio, insa numarul acestora a fost suplimentat cu patru. Multe dintre acestea au fost cistigate de radiouri regionale si locale, care isi vor difuza programele in zona.


Sursa: Cotidianul

Edited by ruben_timisoara, 26 January 2007 - 14:41.


#35
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

C.N.A. a dat mai multe sancțiuni unor televiziuni.

 • Consiliul Național al Audiovizualului a decis la 25 ianuarie să sancționeze, pentru incalcarea prevederilor din Codul de reglementare a continutului audiovizual, televiziunile Antena 1, Prima TV, OTV, DDTV și Realitatea TV.
 • Antena 1 și Prima TV au fost sancționate cu amendă de 2.500 lei pentru încălcarea prevederilor art.16, 18 (litera d), 21, alin 1. OTV a fost sancționat cu amendă de 2.500 lei pentru încălcarea prevederilor art. 39, alin 1, lit.a si b. DDTV a primit somație publică pentru încălcarea prevederilor art. 39, alin 1, litera a) si B) . Realitatea TV a primit somație publică pentru încălcarea prevederilor art. 42, alin.2 si art. 34, alin.1.
 • În aceeași ședință, membrii C.N.A. au decis să solicite producătorilor emisiunii „Trădați în dragoste”, difuzată de PRIMA TV, și emisiunii „Test de fidelitate”, difuzată de Antena 1, contractele cu persoanele angajate ca actori pentru a interpreta rolurile din cele două emisiuni.
Sursa: "MEDIA EXPRES".
----------------------------------------------------------

MCM revine în România.

 • MCM va reveni pe ecranele de televiziune din România prin intermediul trustului Lagardere, pe frecvența de satelit a programului pentru copii (Europa 2).
 • Postul va fi retransmis seara, după închiderea programului pentru copiii preșcolari, căreia îi este destinată licența.
 • Deținătorul licenței pentru televiziunea prin satelit este Europe Developement International România, care a informat C.N.A. cu privire la această intenție. Anunțul făcut la C.N.A. demonstrează faptul că lansarea postului de televiziune pentru copii al trustului Lagardere se poate face într-un viitor apropiat.
 • Distribuția pe cablu a postului muzical francez MCM a fost întreruptă în urmă cu patru ani, în 2002, în momentul lansării pe piață a versiunii locale a televiziunii concurente MTV. Distribuitorul MCM și, ulterior, al MTV a fost Adrian Anghel. Acesta este în continuare partenerul local al MTV și VH1.
Sursa: "MEDIA EXPRES".
------------------------------------------------------------

Mai multe rețele din județul Bacău și-au modificat grila de programe.

 • C.N.A. a aprobat la 23 ianuarie șase modificări de avize de retransmisie, printre care se remarcă includerea în grilele de programe a rețelei MC-Sat din Mănăstirea Cașin, Pârvulești și Lupești, județul Bacău, a programelor Viasat History, Viasat Explorer, Axa TV și TV Flux.
 • In alte localitati rurale din Bacău, Sascut, Sascu Sat, Pancesti, Beresti, Schineni, Contesti, Valea Seaca, Cucova, Orbeni și Scurta rețeaua companiei Dragoliv a fost modernizată incluzând aproape 60 de programe. Cu toate astea, Dragoliv renunță la programe ca Alpha TV, Canal Teleshop, The Money Channel, TV Flux, Kabel 1, Sat 1, Viva, Vox.
 • De asemenea, CCC Blue Telecom a pornit rețeaua din Luncavița, județul Tulcea.
Sursa: "MEDIA EXPRES".

Edited by megafanro, 27 January 2007 - 00:45.


#36
RODigitalum-megafanro

RODigitalum-megafanro

  *Pro-Digital*

 • Grup: Moderators
 • Posts: 21,752
 • Înscris: 07.04.2006

Ordinea de zi a sedintei de marti, 30 IANUARIE 2007, ora 10.

1. Întâlnire cu reprezentanții HBO, AXN, Hallmark, A.R.C.A. și A.C.C.– pentru dicuții cu privire la tipul de licență, programarea filmelor, inserarea publicității și respectarea Directivei Televiziunea Fără Frontiere – cu raport de monitorizare; *AXN – reclamația nr.1077/22.01.2007 – ora 10.00;

               2. Întâlnire cu producătorul emisiunii „Test de fidelitate”, difuzată de postul Antena 1 – ora 10.00;
3. Întâlnire cu reprezentanții Societății Civile de Avocați Bulboacă&Asociații, reprezentanții posturilor Antena 1 și Antena 3 - pentru discuții cu privire la plângerea nr.1207/24.01.2007 – cu raport de monitorizare – ora 10.00;
4. Întâlnire cu reperezentanții societății S.C. Funny S.R.L. – pentru discuții cu privire la spotul European Food pentru produsele Viva, Rollo și Naty (adresa nr.1283/25.01.2007 și cu reprezentanții societății S.C.Star Foods E.M. S.R.L. – pentru discuții cu privire la spotul pentru produsele Cheetos și Lay’s (adresa nr.1284/25.01.2007) – cu vizionare – ora 10.00.
               5. Rapoarte de monitorizare:
               *OTV – emisiunea „Dan Diaconescu Direct/Farsele lui Fătu” – difuzată în data de 25.01.2007.
               *OTV – emisiunea „Zori de zi”/Georgeta Florea”, difuzată în data de 20.01.2007.
               *DDTV – emisiunea „Dorel Pârv”, difuzată în data de 21.01.2007.
*Posturi TV – difuzarea publicității în perioada 08 -21.01.2007.
*Posturi TV – generice filme de lung metraj difuzate în perioada 13 – 26.01.2007.
*Posturi TV – publicitate servicii erotice.
*Posturi TV – spot publicitar pentru autoturismul Toyota Avensis – reclamația nr.1092/22.01.2007 și punct de vedere de la R.A.C. .
*Posturi TV – spotul Vodafone/Comunică dublu – reclamația nr.1199/23.01.2007 și punct de vedere de la R.A.C. - vizionare
*Europa FM – spot pentru croissant-ul Boromir și punct de vedere de la R.A.C.
6. Decizii de autorizare;
7. Solicitări prelungire termene intrare în emisie: *RTV CBN Seini pentru Club TV Zalău
8. Solicitări întrerupere emisie: *Realitatea Media SA pentru Realitatea TV Cîmpia Turzii și Realitatea TV Brașov cu raport inspecție *ABC Plus Media SA pentru Național FM Petroșani cu explicații din partea reprezentantului societății; *Clas Media pentru Favorit FM Poiana Brașov;
9. Solicitări modificare licențe audiovizuale: *Radio 21 de la Sinaia la Brașov *S.B.S. Broadcasting Media pentru Kiss FM de la Borsec la Piatra Neamț și modificare frecvență Magic FM Galați;
10. Solicitare prelungire licență audiovizuală cu 9 ani – S.B.S. Broadcasting pentru Prima TV (Satelit);
11. Solicitare cedare licență audiovizuală: *Arhitop Design către Arhiepiscopia Tomisului – pentru Radio Dobrogea;
12. Informări ale Serviciului Inspecție cu privire la: *R.C.S. Craiova și R.C.S. Oradea – programe porno; *Analog Timișoara – publicitate;
13. Discutare adrese:
*nr.1377/25.01.2007 de la Societatea Civilă de Avocați Popescu, Mirăuță, Mîrțoi – referitoare la documentația depusă la C.N.A. în data de 08.08.2006 cu privire la preluarea de către Fundația Brătianu a procentului de 80% din capitalul social al S.C. CTV Media Group S.R.L. (documentația nu mai există) – cu notă explicativă din partea Direcției Juridice și a Direcției Licențe Control.
*nr.1375/25.01.2007 de la S.C. DTV Media Sat S.R.L. Craiova – Contestație cu privire la amenda în cuantum de 5.000 lei acordată societății.
14. Avize de retransmisie;
15. Diverse.
Sursa: C.N.A..

Edited by megafanro, 30 January 2007 - 10:54.


Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate