Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

The Witch: Part 2. The Other One ...

La multi ani @VerSus_88!

La multi ani @RMC Info!
 La multi ani @lupini!

La multi ani @Astrul!

La multi ani @Lex404!

Probleme distincte cu 2 vecini l...
 Cum pot afla daca o persoana are ...

Cum a fost posibil? Implicatii......

Actionare Geo-fence fara Internet

Mitsubishi l200 probleme turometru
 De ce este iconita Whatsapp turti...

22H2 - Nu reusesc bootarea

Oras sau sat?

SMTP relay in reteaua DIGI
 

Verde in fata despre Canon

- - - - -
  • Please log in to reply
37 replies to this topic

#19
Sfatos

Sfatos

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 238
  • Înscris: 27.02.2006

 skin311, on Jan 19 2007, 21:47, said:

ia uite acolo la baza (scuzati :) ) telegrafului un verde ciudat, si mai sus un pic, la acelasi telegraf sau ce dracu e ala mare, e o pata de verde..ciudatus est
Curcubeul nu are nimic, este perfect normal, fundalul infuenteaza culoarea.

#20
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003

 Sfatos, on Jan 19 2007, 22:36, said:

Ceea ce vad eu in fotografia ta este un petec TURCOISE (turcoaz) si un creion VERDE. Sigur nu ai probleme cu vederea?!, adica tu cum le vezi in realitate, verzi pe amandoua?
La fel vad si eu, am crt.

#21
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Calibreaza-ti monitorul mai intai:
http://www.normankor....html#TestPrint

#22
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003
Done that... same colors aproape :)

edit, am uitat sa mentionez, testat si pe laptop lcd... tot cam pe acolo da, poate usor mai albastrui. Un verde cu o tenta albastruie ce e drept... nu e chiar verde pur (255 green), da se vede ca e verde. Daca treci pe 6500 o sa-l vezi verde bine de tot.

Oricum m-am mai gandit la un test, sa incerc si eu o poza cu al meu...

Edited by andreic, 07 March 2007 - 05:40.


#23
Rares.

Rares.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 13.09.2006
se3 zicea ceva de iso 80..

nu-l mai folositi ca este software... este iso100 cu brightness-ul marit.. ceea ce da zgomot

deci iso 100

#24
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003
De fapt variaza curentii in senzor. Iso minim - curent minim, iso maxim curent maxim. Zgomotul pe iso 80 e mai mic decat pe 100 (nu cu mult... dar se simte la observatie atenta pe A700) deci daca lumina e buna e mai avantajos 80, pentru interioare/blitz 100 iar in caz de lumina nasoala chiar 200 dar deja apare ceva zgomot.

Edited by andreic, 24 March 2007 - 01:37.


#25
Rares.

Rares.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 13.09.2006

 andreic, on Mar 24 2007, 01:35, said:

De fapt variaza curentii in senzor. Iso minim - curent minim, iso maxim curent maxim. Zgomotul pe iso 80 e mai mic decat pe 100 (nu cu mult... dar se simte la observatie atenta pe A700) deci daca lumina e buna e mai avantajos 80, pentru interioare/blitz 100 iar in caz de lumina nasoala chiar 200 dar deja apare ceva zgomot.

am remarcat chestia asta la multe camere foto P&S, problema ISO-ului 80 mai zgomotos decat ISO 100, iar daca iei un 80 din acea camera si un 100 si la 100 ii maresti in PS expunerea cu o jumatate de stop, atunci iti va da exact iso80-ul scos mai devreme.. la aceasi calitate, culori, zgomot...etc

si evident mai mult zgomot in ISO80/ISO100+[1/2EV] decat ISO100 pur..

priveste si curbele de zgomot de la bridge-uri de pe DP
si fa testul practic..

Edited by Rares., 24 March 2007 - 03:27.


#26
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003
Eu am facut un test simplu care mi-a fost de ajuns, am pozat in ambele moduri acelasi subiect si a lucrat cu expuneri diferite, mai mari in 80 decat in 100 (de ex 100 1/60 80 1/50 sau mai putin... deci se poare ca e totusi hardware, de altfel s-ar fi prins demult fanii Canon si i-ar fi balacarit demult pe site-urile lor daca era asa :) Cat despre zgomot eu spuneam exact pe dos decat ai inteles, e mai putin zgomotos in 80.

Edited by andreic, 24 March 2007 - 04:21.


#27
SuperDuper

SuperDuper

    Inactive

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 13,294
  • Înscris: 25.04.2006
Si eu am aceeasi parere - ISO 80 la Canon este sensibil mai curat decat ISO 100. Iar ISO 200 este o gluma proasta. Am avut un A530, nu vorbesc din povesti...
Oricum suntem OT - si baiatul ala de a pornit topicul nu a mai dat pe aici de 2 luni.

#28
Rares.

Rares.

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 531
  • Înscris: 13.09.2006

 SuperDuper, on Mar 24 2007, 04:23, said:

Si eu am aceeasi parere - ISO 80 la Canon este sensibil mai curat decat ISO 100. Iar ISO 200 este o gluma proasta. Am avut un A530, nu vorbesc din povesti...
Oricum suntem OT - si baiatul ala de a pornit topicul nu a mai dat pe aici de 2 luni.

De fapt variaza curentii in senzor. Iso minim - curent minim, iso maxim curent maxim. Zgomotul pe iso 80 e mai mic decat pe 100 (nu cu mult... dar se simte la observatie atenta pe A700) deci daca lumina e buna e mai avantajos 80, pentru interioare/blitz 100 iar in caz de lumina nasoala chiar 200 dar deja apare ceva zgomot.

dupa cum am zis ...
am remarcat acest aspaect la diverese P&S, bridge-uri; mai ales la trei Samsung-uri, ceva Sony.. diverse!

la canon sa fie diferit..??? daca da, ma bucur..  ;)

Edited by Rares., 24 March 2007 - 15:59.


#29
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003

 Rares., on Mar 24 2007, 15:57, said:

la canon sa fie diferit..??? daca da, ma bucur..  ;)
Eu nu am testat multe scule, si recunosc sunt fan Canon. Dar uite imagini full rez 80, 100 si 200 iso expunere 1/20:

http://www.sharebigf...G-2813-jpg.html
http://www.sharebigf...G-2814-jpg.html
http://www.sharebigf...G-2815-jpg.html

Nu sunt facute in conditii ideale, dar se observa clar ca in 100 e putin mai zgomotos ca in 80. Daca vrei un test in conditii de zi spune-mi si-ti fac maiine.

Edited by andreic, 24 March 2007 - 18:50.


#30
ursamajor

ursamajor

    Anonymous

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 11,309
  • Înscris: 08.12.2005
Ai cam încurcat pozele. Nu apar decât două IMG2814 și 2815. Aia cu ISO 80 nu apare.

#31
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003
Asa e sorry, uite am corectat, sper sa fie ok:

Iso80
http://www.sharebigf...G-2813-jpg.html

Iso100
http://www.sharebigf...G-2814-jpg.html

Iso200
http://www.sharebigf...G-2815-jpg.html

Edited by andreic, 26 March 2007 - 12:17.


#32
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
n-am apucat sa deschid pozele de test, dar sper ca daca vreti sa comparati nivelurile de zgomot la iso-uri diferite, folositi acelasi timp de expunere pentru toate cadrele de test, daca vreti sa dati un verdict valid.


"timp lung + iso mic" poate genera mai mult noise decat "timp scurt + iso mare". Nu e regula, dar trebuie sa eliminati variabila 'timp de expunere' ca factor de influenta.

Edited by grig_jr, 26 March 2007 - 12:20.


#33
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003

 grig_jr, on Mar 26 2007, 12:19, said:

n-am apucat sa deschid pozele de test, dar sper ca daca vreti sa comparati nivelurile de zgomot la iso-uri diferite, folositi acelasi timp de expunere pentru toate cadrele de test, daca vreti sa dati un verdict valid.
Pai exact asta am facut, toate sunt 1/20 :peacefingers: Zgomotul e cumulativ cu cat expunerea e mai lunga chiar si cu filtrarile procesorului.

Edited by andreic, 26 March 2007 - 12:26.


#34
PracticMan

PracticMan

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 113
  • Înscris: 24.11.2006
Dragii mei , imi cer scuze pentru tacerea din ultima vreme !
Parerile voastre sunt importante pentru mine , de aceea am deschis si topicul acesta.
Nu sufar de "DISCROMATOPSIE CRONICA", asa cum am fost diagnosticat de Sfatos, :) , iar in imaginea respectiva trebuia sa se vada un petec si un creion ambele VERZI !
Imaginea cu curcubeul trebuia sa fie o incantare a privirii , lumina si culoare !
Ce sa mai vorbesc de detaliu...
In ceea ce pri veste zgomotul aveti dreptate : este direct proportional cu ISO , dar depinde si de calitatea senzorului .
Ganditi-va ca unii fac poze la ISO 3600 ! Si le ies...
Eu de la 200 in sus deja am prea mult zgomot.
Nu vreau sa spun ca nu am si fotografii bune ! Dar sunt sigur ca si pe voi va deranjeaza mediocritatea ! (Ma refer aici strict la calitatea unor fotografii facute de mine cu aceasta camera foto!)
Voi mai exersa !
Bafta tuturor , sa auzim de bine !

#35
shobi

shobi

    dabăl iu ti ef?

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,945
  • Înscris: 18.01.2005

 PracticMan, on Apr 14 2007, 19:44, said:

Dragii mei , imi cer scuze pentru tacerea din ultima vreme !
Parerile voastre sunt importante pentru mine , de aceea am deschis si topicul acesta.
Nu sufar de "DISCROMATOPSIE CRONICA", asa cum am fost diagnosticat de Sfatos, :) , iar in imaginea respectiva trebuia sa se vada un petec si un creion ambele VERZI !
Imaginea cu curcubeul trebuia sa fie o incantare a privirii , lumina si culoare !
Ce sa mai vorbesc de detaliu...
In ceea ce pri veste zgomotul aveti dreptate : este direct proportional cu ISO , dar depinde si de calitatea senzorului .
Ganditi-va ca unii fac poze la ISO 3600 ! Si le ies...
Eu de la 200 in sus deja am prea mult zgomot.
Nu vreau sa spun ca nu am si fotografii bune ! Dar sunt sigur ca si pe voi va deranjeaza mediocritatea ! (Ma refer aici strict la calitatea unor fotografii facute de mine cu aceasta camera foto!)
Voi mai exersa !
Bafta tuturor , sa auzim de bine !

cine face poze la 3600 ca vreau sa-l vad si sa-i strang mana cu umilinta ... dar totusi, poate or fi.

#36
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 114,481
  • Înscris: 07.02.2003

 PracticMan, on Apr 14 2007, 19:44, said:

imaginea respectiva trebuia sa se vada un petec si un creion ambele VERZI !
Daca vrei sa faci un test serios trebuia langa alea pe masa sa pui o rigleta rgb unde sa apara toate culorile ca sa putem judeca exact ce si cum, sa existe referinta.

 PracticMan, on Apr 14 2007, 19:44, said:

Ganditi-va ca unii fac poze la ISO 3600 ! Si le ies...
Eu de la 200 in sus deja am prea mult zgomot.
E normal, tu ai compact camera (amator) pe cand aia cu iso 1600 sau mai mult in conditii speciale, au dSLR-uri, ceea ce inseamna un cu totul alt senzor, dimensiune, optica. Daca ai 26 mil cred ca poti cumpara un 4D Mark de la Canon si ala stie 1600 la iso si e destul de linistit.

Edited by andreic, 14 April 2007 - 20:30.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate