Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over
 Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...
 

Halkidiki

* * * * * 2 votes
  • Please log in to reply
6632 replies to this topic

#6103
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,514
  • Înscris: 14.03.2006
Buna dimineata din Nikiti!
Ma rog, nu prea e buna, ca ploua ca toamna, cam la fel cum am patit anul trecut, cand Parga ne-a primit cu o ploaie torentiala. Sa speram ca nu tine prea mult. Am ajuns ieri pe la ora 15.30, plecati la 5.30 din Craiova, drumul bun, liber pana la Salonic, de unde s-a aglomerat considerabil.
Stam la Georgoudi Appt., conditii bune, aproape de mare, faleza frumoasa, cat am vazut aseara. Acum plecam sa exploram supermarketurile, vroiam si in Agios Nikolaos, dar pe asa vreme nu se poate.

#6104
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Eu ajung maine in Stavros si marti langa Sarti. Vremea e foarte buna incepand de maine, aduc eu soarele.

#6105
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,514
  • Înscris: 14.03.2006
Asa sa fie! :) De la pranz am putut sa ne miscam si noi: am inceput cu supermaketurile, iar cand a mai stat ploaia am fost prin Nikiti Old Village iar acum tocmai am venit din Agios Nikolaos. Foarte frumos in ambele locuri.

#6106
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Mergeti la Paul's tavern, sus e o priveliste de iti taie rasuflarea.

Puteti inchiria o barca cu motor cu 40-50e/zi si va da o harta cu unde puteti merge, sa vedeti plaje greu accesibile. Barca o tineti voi 8-10 ore.

Sau o croaziera cu barcile puse la dispozitie in sithonia, sunt vreo 4-5 croaziere, cu preturi intre 12-35 euro/persoana. Cea mai cunoscuta e cea din Ormos Panagias, 30 euro, si dureaaza de la 9 am la 17 . Aveti sansa sa auziti istorie, religie, sa vedeti delfini, si e foarte mare barca. In plus opreste in diveirse orase pe coasta pt mancat/suveniuri. Depinde cat timp aveti.

Pt plajele de pe Sithonia, va recomand urmatoarele: Talgo, Lagonisi, Karidi daca aveti copil mic, Sikya.

Apoi exista un drum de pamant/pietris, ce trece de la nord de Toroni pe coasta vestica, pana sus, acolo dati de zniste plaje foarte foarte misto: Destinika, Trestinika, Azapiko, Talgo, si altele, sunt perfecte pt orice, snorkeling, beach bar, muzica, tineret,  peisajele sunt wow, si nici o plaja nu seamana cu alta. Drumul este accesibil cu atentie, am intrat de 2 ori acolo cu golf 5, care e o masina cu garda joasa 13cm.


Puteti cumpara peste de la marketul din Ormos Panagias, sau din Porto Koufu, sau puteti cumpara peste din targul de joi de la Neos Marmaras, sau puteti cumpara zilnic peste de la fish market in Toroni.

Aprovizionarea cu alimente si diverse o puteti face fie de la Lidl in Nikiti, unde accepta plata cu card in lei, fie de la diverse supermarketuri de pe peninsula: Sarti, Neos Marmaras, Vourvourou, Toroni.

Plajele noi care imi atrag atentie anul acesta vor fi Goa, T i Gania,  si vreau sa merg odata la Kriaritsti, cu toate ca e foarte mica, si e plina de sezlonguri, are ceva special.

Privelistea cea mai buna de pe plaja o aveti cu vedere spre muntele Athos, deci plajele gen Sarti, Sikia, rromia, Platanisti/Armenistis sunt cele mai wow in ceea ce priveste privelistea.

Reecomand sa cumparati masline din alea mari, uscate la soare, sunt cele mai bune masline pe care le-am mancat vreodata, nu se compara cu nimic luat din Ro.


PEste va recomand sa luati peste de mare, salbatic, nu de crescatorie si dopat cu steroizi, hormoni de crestere. Pestii cei mai dopati in Gr de crescatorie sunt dorada, deci nu luati dorada- asta ia toata lumea.

Recomand sa luati peste spada mic, caracatita, macrou, sardine, calcan, sau eventual cel mai bun scrumbie.


Ce sa va mai zic, imi amintesc pe parcurs, mai am 6 ore pana pornesc spre Grecia si deja fierb.

Apropo, sa va cumparati neaparat Fredo, cafea rece, pisata cu gheata, si cu frisca, este absolut cea mai buna bautura racoritoare pe plaja, fresh si te trezeste.

#6107
sunandmoon

sunandmoon

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 301
  • Înscris: 11.07.2012
kerkyra vacanta frumoasa sa ai! sa ai parte doar de soare de-acum! Posted Image

Deenman drum bun si concediu minunat! Posted Image mi-ai amintit de Paul's tavern...frumos putin spus...

va citesc si parca miros Grecia.mi-e dor de mor...sper s-ajung si eu si anul asta...

#6108
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010

View Postkerkyra, on 11 iunie 2017 - 09:52, said:

... Stam la Georgoudi Appt., conditii bune, aproape de mare, faleza frumoasa, cat am vazut aseara ...

Mă bucur că vă place, şi nouă ne-a plăcut. Dacă e ceva în neregulă să vorbiţi imediat cu Ketty, şi vă rezolvă.
Se pare că nevastă-mea şi-a uitat în august la plecare costumul de baie pe sârmele din balcon. Zilele astea pregăteşte lucrurile pentru vacanţa din Creta şi a răscolit toată casa după el. E un costum din două piese, de culoare turcoise spre ou de raţă şi tocmai şi-l cumpărase acolo, în Nikiti. Am făcut baie în ultima zi înainte de plecare şi crede că a rămas la uscat pe balcon.
Mă gândesc dacă ai putea să mă ajuţi cu o întrebare la Ketty (dacă nu cumva păstrează lucrurile pierdute de turişti). Crezi că o fi posibil să recuperez costumul ?


Sănătate, vacanţă plăcută şi mulţumiri anticipate !

Edited by OvidiuNS, 11 June 2017 - 19:08.


#6109
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,514
  • Înscris: 14.03.2006
Deenman, multumesc frumos pentru sfaturi, incerc sa ajung pe cat mai multe plaje. Barca nu o sa luam, ca nu ne bagam la asa ceva.
Paul's Tavern este pe lista, maslinele le-am incercat deja, grozave!
Ovidiu, imi poti spune la ce camera ai stat? Sigur ca pot intreba, desi e cam mult de anul trecut. Inca nu am dat ochii cu Ketty, ne-a intampinat o prietena de-a ei, Maria, parca, am inteles ca sta in casa din fata, spunea ca Ketty e plecata. Dar e foarte de treaba, de fiecare data cand ne vede ne intreaba daca avem nevoie de ceva. O sa vorbesc cu ea.

Ieri am fost la Koviou, apa mica si de o culoare superba, dar s-a aglomerat si am nimerit langa niste sarbi cu un debit verbal.... Am plecat apoi la Lagomandra, unde ne-a placut la umbra pinilor, apoi Neos Marmaras si seara cina la Ta Tria Skalopatia in Nikiti.
Azi ma gandesc sa mergem pe coasta de est.

#6110
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007
Salutare!
3 intrebari la obiect.
-in Sarti ce parte a plajei recomandati pt o familie cu,copil si batranei ? Posted Image In partea nordica unde am fost in trecere anul trecut era foarte abrupt malul si valurile erau uriase.Nu am apucat sa iau la pas plaja din lipsa de timp avand in considerare lungimea ei.
-In zona Vorvorou,cam pe unde anume este plaja cea mai buna(apa limpede,nisip,etc)?
Multumesc ! Posted Image
-Croazierele din Ouranopoli : cat dureaza un tur in jurul Athosului ?E un singur vas sau mai multe?E vreunul recomandat?De la ce ora incep croazierele?(la acest ultim punct ,daca imi aduc aminte,in Ormos Panagias sa zic ca vazusem un fel de centru pt vanzarea biletelor dar nu imi aduc aminte prea bine).

Edited by AdrianHH, 13 June 2017 - 12:30.


#6111
gabian22

gabian22

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,630
  • Înscris: 26.01.2007

View PostAdrianHH, on 13 iunie 2017 - 12:27, said:

-In zona Vorvorou,cam pe unde anume este plaja cea mai buna(apa limpede,nisip,etc)?
Lagonisi si Talgo.
Karidi desi foarte laudata nu mi-a placut in 2016: aglomerata, apa statuta (nu circula curentii in golful ala) iar in prima seara datorita unor sarbi care au venit cu gratarul pe plaja si scaune de plastic asezate in apa imi venea sa ma urc in masina sa plec inapoi.

#6112
Lizicat

Lizicat

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,619
  • Înscris: 05.05.2007
@AdrianHH, noi, anul trecut am plecat in croaziera din Ormos Panagia cu Menia Maria III. Am plecat la ora 9.00 si ne-am intors pe la ora 17.30, cu 2h pauza la Ouranopoli. Ei, aceasta n-ar fi fost deloc optiunea mea, dar sa stii ca mi-a placut foarte mult. Era sfarsit de iunie, asa ca n-a fost exagerat de aglomerat, aspectul vasului, atmosfera si spectacolul de la intoarcere a meritat toti banii.

#6113
Brainie

Brainie

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,757
  • Înscris: 18.04.2007
Idem eu (noi) în 2008 (mai puțin faptul că nu ne-am fi dorit excursia). Mai lucrau acolo Tecla și Alexandros (pozatori, animatori, dansatori) ?

PS: nu e tur în jurul peninsulei Athos, ci un dus-întors pe partea de vest, un drum mai aproape de mal și mai încet, celălalt mai departe și mai repede.

#6114
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Dupa o noapte ok la pension Julia in Melites/Stavros  am aterizat azi dimineata in Sarti sau mai bine zis langa pt ca nu suport galagielanga cazare. Suntem cazari la archontariki studio la iesirea sudica din Sarti. Nu stiu ce rahat am calcat dar de indata ce am sosit am fost primiti cu cafea, prajituri, zambete si imbratisari grecesti, dar mai important cazarea a fost renovata in totalitate asa ca avem totul nou si suntem primii care folosesc ;( mobilier, pat, baie, tv, frigider si aer conditionar nou. Cat despreplaja o vad de la balcon se numeste platania beach, o splendoare e in top 5 cu un potential major de snorkeling, si ce priveliste spre Athos de stai tamp.

Attached Files



#6115
Bosley

Bosley

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,190
  • Înscris: 19.07.2007

View PostAdrianHH, on 13 iunie 2017 - 12:27, said:

-in Sarti ce parte a plajei recomandati pt o familie cu,copil si batranei ? Posted Image In partea nordica unde am fost in trecere anul trecut era foarte abrupt malul si valurile erau uriase.Nu am apucat sa iau la pas
In Sarti e ok zona sudica, dupa stadion. Din pacate pe acolo sunt putine taverne, magazine.
Aici este plaja gen Mamaia. Mergi 50-100 de metri pana sa simti ca ai intrat in apa.

Noi am fost cazati chiar putin deasupra zonei cu stadionul si era intrarea in apa ok: nu chiar abrupt.
Zona nordica unde sunt multe taverne si magazine in schimb e abrupta rau.
Am stat acolo in prima zi cand am ajuns, dar am renuntat din cauza ca nu vedeam copilu cand intra in apa :)
Disparea dupa malul de nisip.

#6116
OvidiuNS

OvidiuNS

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,855
  • Înscris: 04.07.2010
@kerkyra: ţi-am dat mesaj privat. Mulţumiri !

@Deenman: poza nu se poate vedea, dă eroare.

@AdrianHH: se ştie că în Sarti partea sudică a plajei e cu intrare lină şi nisip fin.


Sănătate şi tcb !

Edited by OvidiuNS, 14 June 2017 - 12:14.


#6117
AdrianHH

AdrianHH

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,385
  • Înscris: 23.04.2007

View Postgabian22, on 13 iunie 2017 - 14:38, said:

Lagonisi si Talgo.
Karidi desi foarte laudata nu mi-a placut in 2016: aglomerata, apa statuta (nu circula curentii in golful ala) iar in prima seara datorita unor sarbi care au venit cu gratarul pe plaja si scaune de plastic asezate in apa imi venea sa ma urc in masina sa plec inapoi.
Multumesc pt raspuns!
Am trait cu impresia ca in Vorvorou este o plaja mai "serioasa".Din ce vad pe google images,e asa-si-asa.
Talgo parca nu prea mai e genul meu.Cand am vazut poza asta
https://www.google.r....749609!6m1!1e1
m-au luat bazdacii :)
La ,Lagonissi e balamuc,in sept 2016 mai era posibil doar pe un mic sector sudic si in golfuletul imediat urmator sa te poti duce "la liber" ,restul era "tarc" ingradit la un hotel de acolo.Pacat.
Va multumesc pt raspunsuri.

View PostLizicat, on 13 iunie 2017 - 14:57, said:

@AdrianHH, noi, anul trecut am plecat in croaziera din Ormos Panagia cu Menia Maria III. Am plecat la ora 9.00 si ne-am intors pe la ora 17.30, cu 2h pauza la Ouranopoli. Ei, aceasta n-ar fi fost deloc optiunea mea, dar sa stii ca mi-a placut foarte mult. Era sfarsit de iunie, asa ca n-a fost exagerat de aglomerat, aspectul vasului, atmosfera si spectacolul de la intoarcere a meritat toti banii.
Pai cam asta caut,dar saptand pe net am gasit ceva destul de detaliat(adica variantele de traseu)  :
https://athos-cruises.gr/shop/
Sincer,varianta 3(pt vizita la Ammouliani) as fi preferat-o insa cred ca se plictisese copilul asta ca prima ar fi cea mai buna pt mine.
Strict pe subiectul asta analizasem si varianta sa dedic o zi pt mers pe Ammouliani(cu masina,ca perpedes sunt vreo 4.2km dus-intors port-plaja-port care pe caldura nu e afacere).44E+benzina din Nikiti nu mi se pare mult pt 4 adulti+o masina.
@Deenman-ce pret ai prins la cazarea de acolo?

View PostBosley, on 14 iunie 2017 - 11:02, said:

In Sarti e ok zona sudica, dupa stadion. Din pacate pe acolo sunt putine taverne, magazine.
Aici este plaja gen Mamaia. Mergi 50-100 de metri pana sa simti ca ai intrat in apa.
Noi am fost cazati chiar putin deasupra zonei cu stadionul si era intrarea in apa ok: nu chiar abrupt.
Zona nordica unde sunt multe taverne si magazine in schimb e abrupta rau.
Am stat acolo in prima zi cand am ajuns, dar am renuntat din cauza ca nu vedeam copilu cand intra in apa :)
Disparea dupa malul de nisip.

View PostBosley, on 14 iunie 2017 - 11:02, said:

In Sarti e ok zona sudica, dupa stadion. Din pacate pe acolo sunt putine taverne, magazine.
Aici este plaja gen Mamaia. Mergi 50-100 de metri pana sa simti ca ai intrat in apa.

Noi am fost cazati chiar putin deasupra zonei cu stadionul si era intrarea in apa ok: nu chiar abrupt.
Zona nordica unde sunt multe taverne si magazine in schimb e abrupta rau.
Am stat acolo in prima zi cand am ajuns, dar am renuntat din cauza ca nu vedeam copilu cand intra in apa Posted Image
Disparea dupa malul de nisip.
Pai asta e si ideea mea,eu in nord as fi mers,radeam ca un copil cand am fost in fuga anul trecut cand am vazut valurile alea insa acum merg cu ,copilul.

View PostOvidiuNS, on 14 iunie 2017 - 12:14, said:

@AdrianHH: se ştie că în Sarti partea sudică a plajei e cu intrare lină şi nisip fin.
Multumesc Ovidiu !

Edited by AdrianHH, 14 June 2017 - 13:33.


#6118
Deenman

Deenman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,570
  • Înscris: 22.09.2013
Salut, acu ne am intorsde la  T I G ania beach de la nudisti, este wow privelistea, la cazare am prins 8 nopti cu 280e.  

Plaja de langa mine e cea mai super si pt copii se numeste platania beach e la sud de sarti.  


Maine mergem la Neos Marmara pt targ si apoi abordam o plaja, eu as vrea azapiko sau in apropiere dar e prea rau drumu pt bolid. Nu prea pot sa va pun poze ca nu am net suficient de bun.

Poze de la t i g a n i a beach se poate face si snorkeling este si toaleta 3 buc.

Poza a4a unde sunt cu spatele este de la Platania.

Poza 5 de la cazare balcon iar in departare plana platania.


Attached Files


Edited by Deenman, 14 June 2017 - 13:52.


#6119
scumpi27

scumpi27

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 72
  • Înscris: 29.03.2008

View PostDeenman, on 13 iunie 2017 - 19:10, said:

Dupa o noapte ok la pension Julia in Melites/Stavros  am aterizat azi dimineata in Sarti sau mai bine zis langa pt ca nu suport galagielanga cazare. Suntem cazari la archontariki studio la iesirea sudica din Sarti. Nu stiu ce rahat am calcat dar de indata ce am sosit am fost primiti cu cafea, prajituri, zambete si imbratisari grecesti, dar mai important cazarea a fost renovata in totalitate asa ca avem totul nou si suntem primii care folosesc ;( mobilier, pat, baie, tv, frigider si aer conditionar nou. Cat despreplaja o vad de la balcon se numeste platania beach, o splendoare e in top 5 cu un potential major de snorkeling, si ce priveliste spre Athos de stai tamp.

Ai snorkelit  la Platania Beach sau  a fost doar o apreciere?


#6120
kerkyra

kerkyra

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,514
  • Înscris: 14.03.2006
Ieri am fost la Lagonisi, nu mi s-a parut deranjant acel bar, am parcat fara probleme, nu ne-a intrebat nimeni de nimic, am stat pe penisulita. E drept ca nu e foarte aglomerat in aceasta perioada si am ajuns si primii, pe la 9.
Am mers apoi la Karidi, mi-a placut peisajul, apa insa nu era asa curata ca la Lagonisi si erau si ceva alge la mal.
Azi am stat pana pe la 3 la Kalogria, mi-au placut mult plaja cu nisip fin, apa limpede si mica, umbra copacilor. De la 3 ne-am retras in camera, este foarte cald.
Maine cred ca incercam Orange Beach, Sarti si mai vedem.
Nu prea pot sa incarc poze, merge cam greu.

Edited by kerkyra, 14 June 2017 - 17:36.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate