Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

probleme mașina de spalat rufe

Magazine care vand bere la keg

Proiect ciudat legat de metaverse...
 Daniel Fenechiu: Nu vom aște...

Transfer in acelasi pc cu FTP

Și daca industria europeana ...

Alimentare camera ip distanta 50m
 Nelamurire instalare internet

Cheie licenta Windows11

Sfat plantare arbori pentru o mic...

rachiu din gemuri si dulceturi
 Bara de cautare sa o mut jos?

Accesorii multitool Black and Dec...

Suma maxima.

Pilonul II - date de piata, tendi...
 

Programe necesare pentru o utilizare optima si sigura a PC-ului

- - - - -
  • Please log in to reply
55 replies to this topic

#1
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006
In urma unor probleme tehnice vreau sa formatez tot hard-ul. Dupa ce voi reinstala Windows-ul mi-as dori sa instalez numai acele programe de care am nevoie pentru a oferi calculatorului o mai buna protectie si sa-l pot utiliza in conditii optime.  Acestea sunt proprietatile calculatorului meu: AMD Athlon, 895 Mhz, 256 MB of RAM, HDD de 80 GB, Windows XP (SP 2). Avand in vedere ca nu stiu foarte multe despre calculatoare, v-as ruga sa-mi oferiti cateva pareri si sugestii.
In primul rand impartirea Hard-ului in 3 partitii:
C: (10 Mb) Windows si programe instalate
D: (20 Mb) Fisiere temporare internet si alte chestii de risc (pentru a putea formata acasta partitie in caz de probleme)
E: (50 Mb) Muzica, filme, poze (care au grad redus de infectare pentru a evita formatarea acestei partitii)
Este corecta si eficienta impartirea Hard-ului astfel?
Exeptand programele originale (placa de baza, video, de sunet, office, etc.) am folosit pana acum:
1. Securitate: Bit Defender, Spybot Search&Destroy si Ad-Aware. As incerca Kaspersky in locul Bit Defender-ului in combinatie cu celelalte 2. Exista o metoda mai eficienta de atat (siguranta raportat la consum)? in conditiile in care nu folosesc internetul prea mult (yahoo mail si mess, forum, presa, dictionare)
2. Playere: BSPlayer (filme), Winamp (muzica), Quick Time (filmulete personale), Real Player (emisiuni tv).
3. Codecuri: aici am probleme pentru deoarece am inteles ca 2 codecuri pot ingreuna mult calculatorul, e de ajuns Ace Mega Codec? sau DivX codec? pana acum am folosit K little si SDL Codec Pack insa a fost necesar sa instalez si DivX pentru ca nu aveam puteam vizualiza unele filme.
4. Curatare: CCleaner. curatare zilnica, si defragmentare din Windows (disk defragmenter) cam odata pe luna. Aici e necesar si altceva?
5. Alte utile: Phone Tools, Nero, Webshots (acestea le folosesc mai des). Multe altele nu stiu la ce folosesc, imi puteti spune doar care sunt cele necesare, ca sa nu le mai instalez degeaba, si la ce imi folosesc? Imi ingreunez calculatorul daca instalez multe programe inutile?
Alte probleme cu care ma confrunt:
Pop-up Blocker, Phishing Filter, Manage Add-ons din Tools Internet Explorer. Imi fac uneori probleme, chiar daca reprezinta un sistem de protectie. Trebuie sa le setez intr-un anume fel?
Am conexiunea prin router. Router-ul are inclus un firewall? la ce foloseste un fierwall?
In speranta ca nu v-am plictisit prea mult, va multumesc pentru atentia acordata si astept opinii si sugestii din partea voastra.  :)

Edited by Luiza Ioana, 04 January 2007 - 12:16.


#2
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

View PostLuiza Ioana, on Jan 4 2007, 12:14, said:

In primul rand impartirea Hard-ului in 3 partitii:
Este corecta si eficienta impartirea Hard-ului astfel?
nu e nici o regula il imparti cum vrei. totusi nu inteleg de ce iti pui xp pe calculatorul ala, este destul de slab. pune-ti 2000.

View PostLuiza Ioana, on Jan 4 2007, 12:14, said:

3. Codecuri: aici am probleme pentru deoarece am inteles ca 2 codecuri pot ingreuna mult calculatorul, e de ajuns Ace Mega Codec? sau DivX codec? pana acum am folosit K little si SDL Codec Pack insa a fost necesar sa instalez si DivX pentru ca nu aveam puteam vizualiza unele filme.
... si ai facut-o  lata  :rolleyes:
daca vrei incompatiblitati fa ceea ce ai facut, baga codec pack-uri. nu va inteleg, mie cu divx + xvid + ac3filter imi merg toate filmele. chiar e nevoie de atatea codecuri exotice ?

View PostLuiza Ioana, on Jan 4 2007, 12:14, said:

4. Curatare: CCleaner. curatare zilnica, si defragmentare din Windows (disk defragmenter) cam odata pe luna. Aici e necesar si altceva?
defragmentarea e o tampenie, pierzi prea mult timp pentru beneficii prea mici.

#3
Mitza64

Mitza64

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 16
  • Înscris: 18.10.2005
In general 2 codecpack-uri cauzeaza probleme... unul singur e arhisuficient (iti recomand sa revii la K-lite codec pack si sa nu mai instalezi absolut nimic pe langa el). Doar DivX. Xvid si ac3filter nu au fost suficiente in cazul meu pentru a vedea toate filmele dar nu intru in detalii.


La partea de securitate eu folosesc Zone Alarm Security Suite (are Firewall, Antivirus, si Anti-Spyware, toate intr-o singura instalare) si nu am avut nici un fel de probleme. Ce-i drept am putin mai mult RAM decat tine, si ZA foloseste destul de mult.

CCleaner nu e o necesitate daca ai grija ce programe instalezi. Defragmentarea poate fi utila dar dureaza foarte mult.

La alte programe, poti incerca si AcdSee pentru poze, imagini etc... si bineinteles, probabil ai deja WinRAR pentru fisierele arhivate.

Sper sa fi fost de folos!

#4
antinari

antinari

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,802
  • Înscris: 08.12.2006
un program care mie mi se pare absolut necesar este Unlocker, nu ingreuneaza sistemul, si te scuteste de niste nervi atunci cand Windowsul nu vrea sa-ti stearga un folder
codecuri: eu folosesc K-lite codec pack si DivX, nu am observat vreo problema pana acum
securitate: Kaspersky Internet Security singur, am inteles ca ar avea niste probleme la firewall dar nu le-am observat pana acum, aici mai bine ceri parerea unui specialist
WinRar, sau IzArc (free si simpatic)
in rest, in functie de necesitati, daca nu are vreun proces care ruleaza la start-up nu vad de ce un program instalat ar ingreuna simtitor sistemul, la 256 RAM ar trebui sa cauti pe forum despre ce procese se pot inchide si cum anume, sunt procese ale Windowsului care pornesc automat la start-up, dar de care nu ai nevoie

#5
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006

View Postzuppy, on Jan 4 2007, 13:22, said:

nu inteleg de ce iti pui xp pe calculatorul ala, este destul de slab. pune-ti 2000.
Am calculatorul de 1 an jumate si am avut mereu XP. Merge foarte bine, mai bine imi imbunatatesc calculatorul, cum fac asta?

View Postzuppy, on Jan 4 2007, 13:22, said:

defragmentarea e o tampenie, pierzi prea mult timp pentru beneficii prea mici.
nu prea am facut multe defragmentari pana acum, insa ca sa nu pierd timp, o fac noptea cand dorm (defragmentarea)  :)

View PostMitza64, on Jan 4 2007, 13:52, said:

In general 2 codecpack-uri cauzeaza probleme... unul singur e arhisuficient (iti recomand sa revii la K-lite codec pack si sa nu mai instalezi absolut nimic pe langa el). Doar DivX.
O sa incerc varianta asta, si eu m-am gandit la ea, dar n-am pus-o inca in aplicare

View PostMitza64, on Jan 4 2007, 13:52, said:

CCleaner nu e o necesitate daca ai grija ce programe instalezi. Defragmentarea poate fi utila dar dureaza foarte mult. La alte programe, poti incerca si AcdSee pentru poze, imagini etc... si bineinteles, probabil ai deja WinRAR pentru fisierele arhivate.
Cu CCleaner sau ATF Cleaner sterg Cookies, Temp, Recycle Bin, etc. Pt poze nu e de ajuns Microsoft Office Picture Manager?
Pentru arhivare WinRar sau WinZip? eu le am pe ambele.

View PostMitza64, on Jan 4 2007, 13:52, said:

La partea de securitate eu folosesc Zone Alarm Security Suite (are Firewall, Antivirus, si Anti-Spyware, toate intr-o singura instalare) si nu am avut nici un fel de probleme. Ce-i drept am putin mai mult RAM decat tine, si ZA foloseste destul de mult.
Atunci o sa folosesc tot ceea ce am eu si cand imi maresc RAM-ul o sa incerc si eu Zone Alarm

View PostMitza64, on Jan 4 2007, 13:52, said:

Sper sa fi fost de folos!
desigur, iti multumesc mult, voi lua in serios orice sugestie care mi se pare interesanta

View Postantinari, on Jan 4 2007, 14:33, said:

un program care mie mi se pare absolut necesar este Unlocker, nu ingreuneaza sistemul, si te scuteste de niste nervi atunci cand Windowsul nu vrea sa-ti stearga un folder
Asta chiar era o problema mare la mine. de obicei cand se intampla asta astept pana restartez si sterg apoi toate folderele inutile. o sa incerc neaparat Unlocker  :coolspeak: dar si IzArc

View Postantinari, on Jan 4 2007, 14:33, said:

daca nu are vreun proces care ruleaza la start-up nu vad de ce un program instalat ar ingreuna simtitor sistemul, la 256 RAM ar trebui sa cauti pe forum despre ce procese se pot inchide si cum anume, sunt procese ale Windowsului care pornesc automat la start-up, dar de care nu ai nevoie
Asta e o alta problema, sa inteleg ca un program nu e bine sa porneasca odata cu calculatorul? Pot rula si alte procese ale Windows-ului fara sa-mi dau seama, sau ar trebui sa le observ? Cand deschid calculatorul porneste: Asus, Real Player, Yahoo Messenger. Asus dispare apoi, dar Real Player nu stiu cum sa-l setez sa nu mai porneasca singur. la Messenger e mai usor

#6
clicu

clicu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 638
  • Înscris: 16.11.2006

View PostLuiza Ioana, on Jan 4 2007, 12:14, said:

Am conexiunea prin router. Router-ul are inclus un firewall? la ce foloseste un fierwall?
Unele routere au firewall, altele nu; consultă documentația routerului, acolo îți explică și cum poate fi activat/dezactivat (în caz că există), în 15 minute te-ai lămurit.
Dacă te sâcâie Internet Explorer, încearcă browserul Opera (sau Firefox), sunt la fel de bune și nu te bat atâta la cap cu întrebări despre securitate, își fac doar treaba :)
Baftă!

#7
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006

View Postclicu, on Jan 4 2007, 15:28, said:

Dacă te sâcâie Internet Explorer, încearcă browserul Opera (sau Firefox), sunt la fel de bune și nu te bat atâta la cap cu întrebări despre securitate, își fac doar treaba :)
Baftă!

Explorerul nu tine de Windows? Windows-ul mi-a facut un update si a downloadat Internet Explorer 7, are cateva avantaje, dar prea multe chestii inutile: Pop-up Blocker, Phishing Filter, Manage Add-ons pe care nu stiu cum sa le setez. De exemplu si cand intru pe acest forum imi apare deseori "Board Message" si dau multe refresh-uri pentru a intra pe o pagina. Imi blocheaza pagini de oriunde, etc.

#8
Nicanor

Nicanor

    S t a l k e r

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,326
  • Înscris: 13.03.2003
...din ce folosesc iti recomand :

-browser internet: Mozilla Firefox - mai multe optiuni, mai rapid, erori mai putine

-eu folosesc ca antivirus si firewall McAfee, ocupa mai putine resurse si este mai "silentios".  bitdefender ocupa mult procul iar zonealarm ma cam obstructiona si aveam probleme cu unele programe ce ieseau pe net.

-arhivator: WinRAR, stabil, compatibil si cu multe optiuni

-qcd in loc de Winamp, se aude mai bine

-doar ace codecpack si nu am probleme cu codecurile

#9
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006

View PostLuiza Ioana, on Jan 4 2007, 15:03, said:

Explorerul nu tine de Windows? Windows-ul mi-a facut un update si a downloadat Internet Explorer 7, are cateva avantaje, dar prea multe chestii inutile: Pop-up Blocker, Phishing Filter, Manage Add-ons pe care nu stiu cum sa le setez. De exemplu si cand intru pe acest forum imi apare deseori "Board Message" si dau multe refresh-uri pentru a intra pe o pagina. Imi blocheaza pagini de oriunde, etc.
Eroarea cu board message de la softpedia apare nu din cauza lui IE7 ci pentru ca sunt cateva probleme hardware la serverele forumului la care se lucreaza si in cel mai scurt timp posibil speram sa se remedieze. 10GB mi se pare cam putin pentru partitia windowsului. Eu ti-as recomanda minim 20 si restul cum vrei tu. Despre codecuri ffdshow e singurul pack pe care il recomand si asta ca sa nu-ti pui manual divx-ul, xvid si ac3. Daca ai un router destul de nou sigur are firewall. Ca antivir la ce sistem ai foloseste fie nod fie kaspersky.

#10
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006

View PostNicanor, on Jan 4 2007, 16:31, said:

browser internet: Mozilla Firefox - mai multe optiuni, mai rapid, erori mai putine
Am auzit ca Firefox foloseste 56 M din RAM (adica mai raman 200?), dar nu-i nimic nu? In plus de asta care este varianta corecta, trebuie dezinstalat Explorerul din Windows (si daca e asa, cum fac asta?), sau se instaleaza peste el? Am gasit Mozilla Firefox chiar in limba romana si am inteles ca e mai practic, are varianta pentru XP, insa mi s-a parut ciudat ca programul de instalare are doar 4,90 Mb. Asa este, sau nu m-am informat unde trebuie?

View PostNicanor, on Jan 4 2007, 16:31, said:

eu folosesc ca antivirus si firewall McAfee, ocupa mai putine resurse si este mai "silentios".  bitdefender ocupa mult procul iar zonealarm ma cam obstructiona si aveam probleme cu unele programe ce ieseau pe net
Cred ca voi folosi Kaspersky 6, in privinta firewall-ului m-am lamurit, este dotat Routerul cu firewall. Totusi, am observat la majoritatea pachetelor de securitate: antivirus si internet security ultimul este acelasi lucru cu firewall? daca are routerul firewall nu are rost sa mai instalez unul, cred ca e de ajuns antivirusul.

View PostNicanor, on Jan 4 2007, 16:31, said:

qcd in loc de Winamp, se aude mai bine
Nu cunosc qcd, insa eu sunt foarte multumita de winamp, pentru ca am instalat si DFX 8 si daca stii sa-l setezi "dupa ureche" e ok, mai ales ca am si un mic sistem audio 5.1 de la logitech

View Postwebsitefinder, on Jan 4 2007, 19:07, said:

10GB mi se pare cam putin pentru partitia windowsului. Eu ti-as recomanda minim 20 si restul cum vrei tu
Windowsul nu ocupa mai mult de 5-6 GB. iar Program Files inca vreo 2 GB maxim. Fisierele temporare si Documents and Settings le am in "D" tocmai pentru a evita virusarea "C"-ului, si pana la urma tot "C"-ul a fost virusat. Nu inteleg de ce a intrat virusul in C, in Windows si nu s-a dus in D in fisierele temporare sau in documents and settings? de obicei acolo ii gaseam, M-am gandit ca daca procedez asa pot formata mai usor "D"-ul, in caz de probleme fara sa mai reinstalez Windows-ul  

View Postwebsitefinder, on Jan 4 2007, 19:07, said:

Despre codecuri ffdshow e singurul pack pe care il recomand si asta ca sa nu-ti pui manual divx-ul, xvid si ac3
Vrei sa spui ca daca instalez ffdshow nu mai am nevoie de DivX sau XviD? O sa incerc si varianta asta

#11
Nexus11

Nexus11

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,766
  • Înscris: 19.06.2005
Recomandarile mele

browser Opera sau Maxton ocupa mai putine resurse decat "marele" firefox"
pentru codecuri poti folosi k-lite codec pack si nu mai instalezi nimic. Versiuni noi apar mai mereu pe net deci nu ar fi probleme cu unele erori sau alte treburi.

pt dezarhivat -fillzip -mic si gratis

pentru curatat- ccleaner


Securitate Nod32 +Outpost +Spybot + AdAware

un *****er ca sa iti mai stearga din reclamele ce apar.Recomand Admuncher (simplu si usor de configurat)

pentru defragmentat - perfect disk si e foarte important (si eu am hdd de 80 si se simte )

in loc de nero recomand Ashampoo burning studio

de vazut poze poti incerca irfanview32 -free si mic

phone tools depinde la ce folosesti,pt celular? sau le instalazi doar asa de forma.Daca sunt instalate doar asa poti sa le scoti.

#12
zuppy

zuppy

    elbonian

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,247
  • Înscris: 12.10.2002

View PostLuiza Ioana, on Jan 4 2007, 21:23, said:

Am auzit ca Firefox foloseste 56 M din RAM (adica mai raman 200?), dar nu-i nimic nu? In plus de asta care este varianta corecta, trebuie dezinstalat Explorerul din Windows (si daca e asa, cum fac asta?), sau se instaleaza peste el? Am gasit Mozilla Firefox chiar in limba romana si am inteles ca e mai practic, are varianta pentru XP, insa mi s-a parut ciudat ca programul de instalare are doar 4,90 Mb. Asa este, sau nu m-am informat unde trebuie?
nu pune firefox pe sistemul ala, ai prea putin ram. pune opera.

#13
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006

View PostNexus11, on Jan 4 2007, 23:22, said:

browser Opera sau Maxton ocupa mai putine resurse decat "marele" firefox"
Despre Opera am auzit lucruri bune, si Firefox e bun mai ales ca are meniu in romana insa imi consuma multe "resurse" am inteles

View PostNexus11, on Jan 4 2007, 23:22, said:

pentru codecuri poti folosi k-lite codec pack si nu mai instalezi nimic. Versiuni noi apar mai mereu pe net deci nu ar fi probleme cu unele erori sau alte treburi.
Am folosit k-lite si nu vedeam unele filme, a trebuit sa instalez si DivX-ul. Acum o sa folosesc Ace Mega Codec, daca nici de el nu sunt multumita o sa mai incerc ffdshow. O sa revin la K-lite daca voi avea nevoie suplimentar si de DivX.
pt dezarhivat -fillzip -mic si gratis

View PostNexus11, on Jan 4 2007, 23:22, said:

Securitate Nod32 +Outpost +Spybot + AdAware
Folosesc Spybot si Ad-aware, de Outpost n-am auzit, daca e un firewall nu am nevoie (are Router-ul), iar ca antivirus voi folosi Kaspersky mai intai.

View PostNexus11, on Jan 4 2007, 23:22, said:

un *****er ca sa iti mai stearga din reclamele ce apar.Recomand Admuncher (simplu si usor de configurat)
L-am instalat deja, are o luna apoi trebuie sa-l cumpar, daca mi se pare util ma mai gandesc. Totusi ce anume trebuie sa configurez la el? eu doar l-am instalat

View PostNexus11, on Jan 4 2007, 23:22, said:

in loc de nero recomand Ashampoo burning studio
La Nero am licenta odata cu CD-RW, ce avantaje are Ashampoo? caci presupun ca nu e free...

View PostNexus11, on Jan 4 2007, 23:22, said:

phone tools depinde la ce folosesti,pt celular?
Da, pentru transfer poze, filmulete, mp3 in si din telefon. In plus mai folosesc un program de la camera digitala Olympus care are incorporat si Quick Time. Totusi as avea nevoie de un codec cu care sa vad filmuletele si cu BSplayer-ul sau Windows Media Player, exista asa ceva?

P.S. Multumesc tuturor pentru pareri, mai astept opinii  :)

#14
kill_them_all1000

kill_them_all1000

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,061
  • Înscris: 14.07.2005

View PostLuiza Ioana, on Jan 5 2007, 09:47, said:

Am folosit k-lite si nu vedeam unele filme, a trebuit sa instalez si DivX-ul. Acum o sa folosesc Ace Mega Codec, daca nici de el nu sunt multumita o sa mai incerc ffdshow. O sa revin la K-lite daca voi avea nevoie suplimentar si de DivX.
Nu instala porcaria aia de Ace Mega Shitty Pack. In primul rand e out of date (Last Updated: 21 Dec 2004) si in al doilea rand nu e bun deloc (mai rau iti face probleme). Ori instalezi ffdshow ori instalezi fiecare codec in parte (xvid, divx, mpeg2, ac3) ori instalezi un player care nu are nevoie de codecuri (VLC, MPlayer).

#15
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006
Ok, o sa incerc ffdshow sau k-lite codec + DivX. Celelalte nu le folosesc, de obicei vad filme in format "avi" si mai putin "DivX". Totusi camera mea face filmulete in format "mov" pe care le vad numai cu Quick Time si sunt si prea mari (3 minute = 40 Mb), nu exista o solutie prin care sa le pot vedea si cu alt player? sau sa le schimb in format "avi"? As vrea sa nu mai instalez si Quick Time, pentru ca ocupa mult si are o groaza de chestii care nu-mi sunt necesare (muzica, filme de pe net)

#16
websitefinder

websitefinder

    pretendent

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,402
  • Înscris: 15.06.2006

View PostLuiza Ioana, on Jan 4 2007, 21:23, said:

Vrei sa spui ca daca instalez ffdshow nu mai am nevoie de DivX sau XviD?
Da!

Quote

camera mea face filmulete in format "mov" pe care le vad numai cu Quick Time si sunt si prea mari (3 minute = 40 Mb), nu exista o solutie prin care sa le pot vedea si cu alt player? sau sa le schimb in format "avi"?
Nu mai folosesc Quik Time de 3-4 ani... In schimb cand vreau sa vad fisiere mov folosesc QuickTime Alternative gratuit si foarte bun. Iar daca vrei sa convertesti mov-urile gasesti destule convertoare la un simplu search cu google...

Quote

de obicei vad filme in format "avi" si mai putin "DivX".
Un avi de o ora care nu e divx, xvid sau comprimat in alt fel are cam 10-12GB. Ma indoiesc ca atat are un film la care te uiti tu de obicei. Fii sigura ca in spatele extensiei avi sta de cele mai multe ori o compresie divx sau xvid.

Quote

Windowsul nu ocupa mai mult de 5-6 GB. iar Program Files inca vreo 2 GB maxim. Fisierele temporare si Documents and Settings le am in "D" tocmai pentru a evita virusarea "C"-ului, si pana la urma tot "C"-ul a fost virusat.
Mai exista un pagefile care ocupa spatiu, mai exista system volume information, dll-uri care se duc in windows si uite asa cei 10GB vor fi insuficienti. Ramai cu 1-2 GB ceea ce e putin si nesanatos pentru o partitie care va incepe sa fie foarte defragmentata si o sa te trezesti ca iti merge sistemul din ce in ce mai greu.

#17
Luiza Ioana

Luiza Ioana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 175
  • Înscris: 23.12.2006

View Postwebsitefinder, on Jan 5 2007, 20:05, said:

Nu mai folosesc Quik Time de 3-4 ani... In schimb cand vreau sa vad fisiere mov folosesc QuickTime Alternative gratuit si foarte bun. Iar daca vrei sa convertesti mov-urile gasesti destule convertoare la un simplu search cu google...
O sa incerc Quick Time Alternative, mi-ar prinde bine si un convertor sa le micsorez transformandu-le in format DivX sau avi. Am cautat, si am gasit ceva, WinMPG insa nu am reusit sa-l configurez, imi cere nu stiu ce codec, si in plus nu era nici free. Pe pagini dubioase evit sa caut pentru ca ma feresc de o noua virusare. Ai tu vreo recomandare plsss...  :)

View Postwebsitefinder, on Jan 5 2007, 20:05, said:

Mai exista un pagefile care ocupa spatiu, mai exista system volume information, dll-uri care se duc in windows si uite asa cei 10GB vor fi insuficienti. Ramai cu 1-2 GB ceea ce e putin si nesanatos pentru o partitie care va incepe sa fie foarte defragmentata si o sa te trezesti ca iti merge sistemul din ce in ce mai greu.
Ok, cand voi formata hardul o sa sa fac "C-ul" de 15 Gb. E bine sa pun fisierele temporare de pe internet intr-o alta partitie? Ce alte fisiere sunt pasibile de infectare, pentru ca daca le pun toate in "D" mi-ar fi mai usor sa formatez "D"-ul, decat sa reinstalez iar windows-ul?Mi-ar prinde bine sa fac asta, iar "E"-ul sa fie pentru celelalte (muzica, filme, poze, etc). O alta problema ar fi: De exemplu daca am un program virusat, antivirusul nu-l gaseste la o scanare decat dupa ce e instalat. Acele fisiere ale programului unde se duc, in Windows? Sunt instalate in program files dar practic apartin de Windows? Eu am pe un CD mai multe programe care sunt ok (adica le am instalate si sunt ok), pe ele ma bazez si de aceea ma feresc sa caut pe google.

Edited by Luiza Ioana, 06 January 2007 - 01:56.


#18
just_z

just_z

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 99
  • Înscris: 21.11.2006

View Postwebsitefinder, on Jan 5 2007, 19:05, said:

Da!

Nu mai folosesc Quik Time de 3-4 ani... In schimb cand vreau sa vad fisiere mov folosesc QuickTime Alternative gratuit si foarte bun. Iar daca vrei sa convertesti mov-urile gasesti destule convertoare la un simplu search cu google...

Un avi de o ora care nu e divx, xvid sau comprimat in alt fel are cam 10-12GB. Ma indoiesc ca atat are un film la care te uiti tu de obicei. Fii sigura ca in spatele extensiei avi sta de cele mai multe ori o compresie divx sau xvid.

Mai exista un pagefile care ocupa spatiu, mai exista system volume information, dll-uri care se duc in windows si uite asa cei 10GB vor fi insuficienti. Ramai cu 1-2 GB ceea ce e putin si nesanatos pentru o partitie care va incepe sa fie foarte defragmentata si o sa te trezesti ca iti merge sistemul din ce in ce mai greu.
10giga sunt insuficienti pt. C: ? lol :P   Eu am C-ul de 8giga, si 3.8giga e liber :D (btw, am hard de 30giga <_< ). Si am multe chestii instalate pe C: WindowsXP Pro SP2, Office 2003, Nero, Kaspersky 6, Adobe Reader 7 etc...

Si de ce sa instalezi tampenii ca QuickTime-Alternative? :o  Pentru fiecare tip de fisier un program separat?  :lol: loool  Instaleaza mplayer, care deschide orice tip de fisier video. Btw, nici nu trebuie instalat, faci doar un copy-paste dupa ce l-ai downloadat ;)

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate