Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Chiar asa de prosti sunt englezi?

La mulți ani @xperia_ray!

Circular Makita de negasit in RO

FightBox ar merita transformat ...
 Statii cu baterii

[TEORIE] Ce ati face in cazul une...

Exceptii reale/aparente de la pri...

Se dorește interzicerea algo...
 Pret manopera

Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea
 Pareri complex rezidențial T...

Camping Franta - Chamonix

Macbook Pro 2019 se blocheaza cu ...

Folie pentru protectie solara
 

Incepator in Slackware 11

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
Husse

Husse

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 41
  • Înscris: 22.12.2006
Mi`am instalat si eu Slackware 11 si am cateva probleme.Sunt foarte incepator.Va rog sa nu radeti de mine daca pentru voi este ceva banal :rolleyes:
[1] Nu pot folosi mouse-ul.Am mouse optic cu scroll (TECH)
[2] Nu imi merge intrenetul.Cred ca nu stiu sa il configurez.Am net de la UPC(astral).
[3] Nu imi vede partitiile ntfs.

Ma puteti contacta si la id Yahoo!Messenger : cs_husse

Multumesc anticipat !!!

#2
justasking

justasking

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,189
  • Înscris: 21.07.2006
...pai cred ca unii ti-ar spune RTFM, de ce nu incerci mai intai o distributie mai accesibila, gen linux live cd etc :notangel:

#3
infernal

infernal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 774
  • Înscris: 11.01.2006
1. Citeste documentatie sau foloseste google pentru ca cauta ceea ce ai nevoie.
2. Daca nu stii ce sa cauti intreaba.
3. Pentru mouse citesti aici : http://wiki.linuxque..._wheel_mouse.3F
4. Pentru network citesti aici : http://www.slackware...fig/network.php
5. Pentru ntfs citesti aici : http://www.linux-ntfs.org/
6. Pentru altceva Google.

#4
^_^

^_^

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 15.09.2006
internet ee posibil sa nu ai din cauza ca modemul de la UPC, care trebuie scos din priza si tinut asa vreo 15-20 secunde sa se reseteze macul ... restu' ... google .. foloseste cu incredere

Edited by ^_^, 06 January 2007 - 17:12.


#5
ncezar2000

ncezar2000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 85
  • Înscris: 01.05.2004
Daca ai ales Slack ( nu este recomandat pentru un incepator) neaparat trebuie sa citesti si aici :

http://shilo.is-a-geek.com/slack/  -

Un alt  site care prezinta pas cu pas instalarea unui Slackware ( si nu numai ), este acesta :

http://www.bitbender...ead.php?t=60154

De asemenea nu uita sa tragi un ochi aici :

http://www.slackbook.org/ ; http://docs.rinet.ru/Slackware-Linux/

si nu uita ..cea mai importanta sursa : www.google.com

Spor la citit !

Edited by ncezar2000, 06 January 2007 - 23:33.


#6
nexpo3

nexpo3

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 03.09.2006
Am si eu o problema destul de mare(ptr mine nu ptr voi:D).Am instalat Slackware si am bagat pe el verlihub-u si apache.Problema e k eu fol hostu cu iptables-u off.Euvreau sa setez iptables-u incat sa aiba o securitate macar acceptabila da sa aiba rule la verlihub si la apache.Am facut rost de ni9ste comenzi pe care le-am transformat in script numai k,pb apare abia acum.Dupa ce il rulez am tot traficul blocat.Daca putetzi sa ma ajutatzi si pe mine v-as fi foarte recunoscator.Scriptul cu pb este urmatoru:

#!/bin/sh

echo "Flushing firewall rulles..."
iptables -F
iptables -X
iptables -Z
iptables -t nat -F
echo "Done"
echo "Loading firewall rulles..."
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/icmp_echo_ignore_all
echo 102400 > /proc/sys/net/ipv4/ip_conntrack_max
iptables -A INPUT -p udp -j DROP
iptables -A INPUT -s 82.78.144.117 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -s 0/0 -p tcp --dport 22 -j DROP
echo "Done"
echo "Flushing firewall rulles..."
iptables -F
iptables -X
iptables -Z
iptables -t nat -F
echo "Done"
echo "Loading firewall rulles..."
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/icmp_echo_ignore_all
echo 102400 > /proc/sys/net/ipv4/ip_conntrack_max
iptables -A INPUT -s 82.78.144.117 -j ACCEPT
iptables -A INPUT -s 0/0 -p tcp --dport 22 -j DROP
iptables -A INPUT -p udp -j DROP
echo "Done"
echo "Setting kernel tcp parameters to reduct DoS effects" #Reduce DoS'ing ability by reducing timeouts
echo 30 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_fin_timeout
echo 1800 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_keepalive_time
echo 1 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_window_scaling
echo 0 > /proc/sys/net/ipv4/tcp_sack
echo "Done"
iptables -I INPUT 1 -s any/0 -p tcp --dport 411 -j ACCEPT
iptables -I INPUT 1 -s any/0 -p tcp --dport 80 -j ACCEPT

P.S. 1.Mentzionez k,din pacate am rds si am ip dinamic.
2.Vroiam dupa aceea sa il fac sa ruleze la botare(asta daca mergea)numai k tre sa bag ip-u si nu stiu variabila de autoupdate ip!
3.Fol Slackware 10.2
4.Am citit o gramada de tutoriale deci va rog sa nu imi mai datzi de citit.V-as ruga sa imi explicatzi voi
Multzumesc anticipat

#7
Ciurica

Ciurica

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 854
  • Înscris: 08.12.2004
Da... chiar e un topic despre raspunsurile astea cu RTFM, as fii recunoscator daca cei care au postat aici au citii inainte acel topic (S-a discutat in Mituri despre Linux).

So. .... si eu am inceput cu Slackware asa ca nu te descuraja, un incepator poate invata multe din Slackware!
Ca sa rezolvi problema cu mousul, in consola incearca sa pornesti gpm, ceva de genul gpm -m /dev/mouse -t ps2, o sa gasesti un script pentru el in /etc/rc.d si ceva configurare prin /etc/gpm/gpm.conf sau etc/gpm.conf, nu mai tin minte pe unde erau astea in Slack ... cineva care are instalat Slack acum iti poate da mai multe detalii. Oricum gpm iti da mouse in consola. In X foloseste xorgconf sau incearca sa editezi /etc/X11/xorg.conf o sa te prinzi tu pe acolo care e treaba ... nu e foarte compilcat.
Nu stiu care e treaba cu netul de la Astral ... eu am retea de cartier si folosesc DHCP ... cine are net de la Astral te poate ajuta cu configurarea.
Partitiile NTFS se pot vedea in linux ... se poate sa fie nevoie sa recompilezi kernelul daca nu ai deja suportul. So ... dupe in /usr/src/linux si da un make menuconfig, cauta pe acolo suportul NTFS selecteazal si compileaza. Eventual se poate sa ai modulul de NTFS si sa dai un modprobe nume_modul (nu stiu exact cum se numeste) pe urma poti incerca un mount /dev/sdax /mnt/partitie :)

Hai ... e destul pentru inceput, chinuiete putin si daca nu-ti iese mai dai un post :)

Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate