Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Boala mar

Schimbare bascula (si altele) For...

Problema anxioasa, e normal cum g...

Vitrina sucuri
 F.Charm - La inalțime

Marker de scris pe bidoane

Lecțiile trase de comandanti...

Recomandare telefon pt poze si ba...
 Casa de paie

Verificare baza de date a politiei

Xiaomi sub 1200 lei

programul Marțea Mastercard
 Adaptare aspirator pe baterii, la...

Resetare baterie Acer Aspire E5-575

AMD Ryzen 7800X3D - stuttering

Recomandare router 4G/5G
 

Sisteme de alarma/detectoare PIR

- - - - -
  • Please log in to reply
414 replies to this topic

#1
Cadyllac

Cadyllac

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 11.04.2004
salutare, dupa cum ati vazut si in topic, ma poate ajuta cineva cu vre-o scema care sa fie alimentata la 12v
sau pe piata se caseste asa ceva?

#2
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
Se gasesc in comert la magazinele cu electrice  , si sunt alimentate la 230V. Poate sesiza prezenta unui organism viu in miscare pana la 12m. Eu folosesc asa ceva sa-mi aprinda lumina in casa in timpul noptii cand ma mai trezesc din somn si vreau sa vad cat e ceasul. Pt asta e suficient sa misc si un deget , lumina se aprinde . Se poate regla timpul cat sa stea aprinsa, dupa care se stinge iar daca nu mai exista miscari.
Dar revenind la tensiunea de alimentare , am desfacut montajul si am 'extras ' schema. Foloseste la alimentare un montaj cu condensator serie , 2 diode redresoare si una stabilizatoare (parca , ca l-am desfacut mai de demult si nu am nici schema la indemana acuma)  , pt a scoate in final 12V. Deci eliminand acest montaj , ai tensiunea de alimentare exact cum iti doresti (12V).

#3
Cadyllac

Cadyllac

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 11.04.2004
ok atunci insesmna ca o sa iau unu din comert..., sper sa il nimeresc ca al tau  :huh:

#4
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
intre timp am gasit schema si fac urmatoarea corectie in ce priveste tensiunea de alimentare :
De la 230V prin condensator serie , punte redresoare , stabilizator si filtraj , tensiunea este redusa la 24V . Cu acesta tensiune se alimenteaza releul ce cupleaza un consumator sau avertizor la 230V (bec , sonerie ...etc ). Pentru montajul electronic tensiunea este redusa inca o data prin rezistenta serie , condensator , dioda stabilizatoare , la 8.2V. In concluzie montajul functioneaza la aceasta tensiune (8.2) , care poate fi obtinuta foarte usor de la 12V , consumul fiind foarte redus.

Montajul l-am cumparat de la electrice cu vro 300 mii lei (nu mai tin minte exact ) si pe cutie scrie   INFRARED PIR MOTION SENSOR - PIR 180. Cifra 180 indica unghiul la care actioneaza senzorul. Are reglaje pt a functiona ziua si noaptea sau numai noaptea , reglare distanta de actionare si reglare timp pt oprire
Am vazut si variante cu bec , ceva mai scumpe, care se monteaza la scara , si care lumineaza in timp ce se apropie/trece o fiinta vie ( cu doua picioare , cred ). Este ciudat ca nu actioneaza la caini sau pisici. Animale mai mari nu am gasit pt experimente.

#5
nelu F

nelu F

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 250
  • Înscris: 16.12.2003
Uite o schema, dar detectirul PIR tot trebuie achizitionat.

Attached Files



#6
Sir_Vaska

Sir_Vaska

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 626
  • Înscris: 12.06.2004
Semana partial si cu schema senzorului meu , numai ca la mine lipseste CD4538 , in schimb am in plus montaj cu fotorezistenta pt a seta functionarea senzorului la un anumit grad de iluminare. Dupa ce o mai 'aranjez' putin (e "extrasa" dupa cablajul montajului ) , o sa pun si eu pe forum

Edited by Sir_Vaska, 26 October 2004 - 21:38.


#7
amnalkin

amnalkin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 23.11.2004
salut...

nu stiu exact daca aici e locul acestui post asa ca imi cer iertare daca incurc borcanele!


m-ar interesa sa fac o alarma de apartament in principiu cu 4 zone supravegheate,toate fiind subordonate unei unitati centrale cu microcontroller,iar in camere 2 senzori unul de prezenta si unul tip contact.


daca aveti cumva idee de vreo schema ceva mersi mult.

#8
szabo

szabo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 177
  • Înscris: 16.05.2004
Sigur nu este aici.!Deschide pagina principala si vezi cam unde poti sa te incadrezi cu cererea ta !

#9
StGermain

StGermain

    RL 118

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,517
  • Înscris: 04.04.2004
Pai daca schema este ce ai nevoie, atunci incearca sa postezi  la electronica. Acolo sunt scheme si montaje...

#10
xanderx

xanderx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 63
  • Înscris: 13.02.2004
interesant....
sa imi spui si mie daca ti-a reusit, si cum....
oricum... multa bafta!

#11
amnalkin

amnalkin

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 17
  • Înscris: 23.11.2004
chiar nimeni? :o

#12
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
Salutare, sper ca voi gasi raspuns la intrebarile mele, am un Paradox Spectra 1725, l-am configurat cat de cat, nu pot sa-l fac sa apeleze numerele de telefon programate...

Problema principala: am nevoie de "Programming guide" sau de "Winload Software", programul pentru configurare prin modem.

Please help, daca ma poate ajuta cineva, il rog sa scrie la airboy (coadademaimuta) airboy punct ro

Multumesc anticipat

#13
AirBoy

AirBoy

    Snow! Ski! Be freeeee...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,103
  • Înscris: 05.05.2003
Vad ca nu prea sunt "installeri" pe aici, hai ca problema mea s-a limitat la apelarea pe telefon, programarea am facut-o, am gasit manual de programare, toata treaba e ca..... la declansare alarma, nu ma apeleaza pe mobil. Numerele sunt programate, apelatorul functioneaza (Cand ii dau din tastatura sa apeleze winload-ul o face). HEEEEELLLPPP!

#14
Arcer

Arcer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 29.12.2004
Trebuie sa:

- "enablezi" pt comunicarea pe telefon ( sectiunea 135, optiunile 1,2 si 3 )
-  stabilesti un AccountNumber diferit de zero pt cele 2 partitii ( sectiunile 143, 144 )
-  la sectiunea 151 sa-ti bagi Nrul tau de gsm ( cu ENTER la sfirsit )
-  te asiguri ca linia ta de RomTelecom sa nu fie parolata  
-  la sectiunile 187..190 sa bagi niste coduri de raport pt alarme tot diferite de zero

Mai exista in schimb urmatoarea problema: aceste centrale sunt proiectate sa functioneze cu un dispecerat de urmarire, care daca a inteles mesajul transmis, trimite  inapoi (in aceeasi convorbire ) o confirmare ( handshake ); in lipsa acesteia, centrala de alarma mai incearca sa comunice evenimentul de un nr finit de ori, si chiar face dial tot de un numar finit de ori, dupa care renunta ( pt a nu ocupa linia telefonica la infinit ) si afiseaza pe tastatura  "ComunicationTrouble". Problema este ca nu stiu exact daca la inca o alarma survenita, centrala o s-o transmita. Adica la primul test o sa mearga, iar cind vine hotul nu :-(. Alte centrale ( Esprit de ex, tot Paradox ) are posibilitatea sa-i programezi un format de comunicatie unidirectional ( NoHandShake), cu care e ok. Trebuie sa testezi daca nu cumva la centrala ta formatul "PAGER" ( sectiunea 140, optiunea6 ) este cel care se potriveste.
Succes!

#15
Arcer

Arcer

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 202
  • Înscris: 29.12.2004
Daca te pricepi la microcontrollere nu-i greu. In principiu senzorii de miscare trebuie sa-i cam cumperi, si ei iti vor da un semnal de tip contact ( normal inchis pt starea de NonAlarma ) asa ca-i totuna dpdv al centralei ce senzori folosesti . Trebuie sa folosesti intrarile microcontrollerului si sa citesti starea senzorilor ( filtrate normal ) , mai trebuie sa-i pui o tastatura ( sau alt device ) prin care s-o dezarmezi sau s-o armezi, sa-i faci o sursa preferabil neintreruptibila ( un acumulator ce pb este perfect ), sa-i pui o sirena pe care o comanzi cu un tranzistor BD sau MOS sau cu un releu, sa imaginezi o schema logica cu minim 5 stari:

1. starea DEZARMAT - sistemul nu face nimic si asteapta introducerea unui cod valid, cind trece in starea 2  
2. starea TIMP de IESIRE  ( tipic 30 sec ), dupa care trece in starea 3
3. starea ARMAT - sistemul sta si asteapta violarea senzorilor, caz in care trece in starea 4 daca s-a violat senzorul de la intrare, sau in starea 5 daca s-a violat altul
4. starea TIMP DE INTRARE ( tipic 10 sec ), dupa care trece in starea 5, sau trece imediat in starea 5 daca s-a violat alt senzor decit cel de la intrare  
5. starea de ALARMA ( tipic 5 minute ) in care suna sirena, dupa care revine in starea 3


... si apoi s-o implementezi in microcontroller.

Cred ca-ti dai seama ca din orice stare se revine in starea 1 daca se introduce un cod corect.

Succes.

#16
Black_Soul

Black_Soul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.02.2005
Cauta bine pe net si ai sa gasesti o schema simpla pe tranzistoare exact cu 4 zone. Eu nu mai stiu adresa soryy.Poti sa faci si unamai simpla pe 2 zone si sa o adaptezi pentru patru.
incearca pe www.radiomen.ru

Edited by Black_Soul, 10 February 2005 - 12:22.


#17
Black_Soul

Black_Soul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.02.2005
Ia frate schema si spor la treaba...

Attached Files



#18
Black_Soul

Black_Soul

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 47
  • Înscris: 06.02.2005
Schema asta poti sa o folosesti in loc de PIR.In locul buzerului BZ1 conectezi un releu .... aplicatiile sunt diverse.Daca ai nevoie am scheme si de tastaturi pentru introducerea codului de dezactivare sau diverse chestii (alarme masini, antifurt bicicleta...).

Attached Files



Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate