![]() |
Neurochirurgie minim invazivă
"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv. Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice. www.neurohope.ro |
Un idiot mi-a impuscat cainele !
Last Updated: Sep 28 2007 02:03, Started by
Ana_Karr
, Dec 26 2006 22:09
·
0

Posted 29 December 2006 - 00:27

terratec, on Dec 28 2006, 10:11, said: Ce cauta un bebe dupa gard in luna decembrie terratec, on Dec 28 2006, 10:11, said: de ce statea cainele singur in fata unei curti straine Imi lasam zilnic cainele in fata super-marketului cat faceam cumparaturi . Pt el acea curte era echivalenta cu asteptatul in fata magazinului. Daca el nu poate intra unde intru eu, ma asteapta afara. terratec, on Dec 28 2006, 10:11, said: de unde stii cine l-a impuscat ? Cand am auzit focul de arma si am iesit in fuga din curte, asta era in mijlocul strazii cu pusca in mana si mi-a zis ca a tras in gard ca sa-l sperie. N-am facut comentarii, si am plecat spre casa sa vad ce-i cu cainele. Mi-am gasit cainele plin de sange, cu o gaura rotunda in torace. terratec, on Dec 28 2006, 10:11, said: Si nu in ultimul rand, cu ce l-a impuscat ? terratec, on Dec 28 2006, 10:11, said: Parca spuneai undeva ca este de talie mare si agresiv. Am fost la Ilioara, si umflatura aceea (eu banuiam ca este un hematom, sau o colectie purulenta ... oricum ceva grav) era un serom. O "acumulare" de lichid rozaliu, care s-a format din cauza firelor de sutura . I-au "aspirat" lichidul cu o seringa si asta a fost tot. Ma asteptam sa-i faca "spalaturi" , dar au zis ca este suficient. Cainele nu are nimic. Daca era de la glonte, s-ar fi infectat imediat dupa operatie. In 2 zile maxim. Edited by Ana_Karr, 29 December 2006 - 00:28. |
Posted 29 December 2006 - 01:33

Fără îndoială că tipul era un nemernic, dar, înainte de a da sfaturi, să
vă gândiți că: Tipul poate are martori, iar câinele nu avea botniță, deci de aici rezultă amendă. Bun,asta ar fi o nimica toată, tipul a pus în pericol viața prin acțiunea sa. Dar ce te faci dacă nu ai martori? La chestia asta să vă gândiți. |
Posted 29 December 2006 - 02:28

gtk, on Dec 28 2006, 10:53, said: cat despre "incalcarea regimului armelor si munitiilor" mai cititi codul penal si comentati dupa aia, nu "in avans", asa cum faceti acum! pt. a exista o astfel de incalcare, ar trebui ca arma sa fie detinuta ilegal, ceea ce nu cred ca e cazul... Eu zic sa mai citesti tu legat de folosirea armelor: cu nici un fel de arma (de distractie (pistol cu aer), de autoaparare (pistol cu bile de cauciuc sau de gaz) sau de vanatoare), detinuta cum vrei tu, legal sau ilegl, NU ai voie sa tragi in animale, in afara de vanatoare. Aia e singura exceptie. Daramite pe strada. ce naiba, mai gandeste si tu!!!!!!!! Ce-ar fi sa ies eu pe sosea si sa fac pe hingherul de capul meu. Si ca ce chestie, daca-mi las cainele pe trotuar, vine nea Vita si mi-l impusca, ca-i fata cateaua?!?!?! Si ce sari asa. Singura obligatie a unui proprietar e sa-i puna botnita. Cum adica nu are voie cu cainele pe strada? :cursing: Dar ce sa-i faca, sa-l bage in geanta. |
Posted 29 December 2006 - 03:05

compteam, on Dec 29 2006, 02:28, said: Eu zic sa mai citesti tu legat de folosirea armelor: cu nici un fel de arma (de distractie (pistol cu aer), de autoaparare (pistol cu bile de cauciuc sau de gaz) sau de vanatoare), detinuta cum vrei tu, legal sau ilegl, NU ai voie sa tragi in animale, in afara de vanatoare. Aia e singura exceptie. Daramite pe strada. ce naiba, mai gandeste si tu!!!!!!!! Ce-ar fi sa ies eu pe sosea si sa fac pe hingherul de capul meu. Si ca ce chestie, daca-mi las cainele pe trotuar, vine nea Vita si mi-l impusca, ca-i fata cateaua?!?!?! Si ce sari asa. Singura obligatie a unui proprietar e sa-i puna botnita. Cum adica nu are voie cu cainele pe strada? :cursing: Dar ce sa-i faca, sa-l bage in geanta. Te rog sa-mi dai si mie un link catre o lege care specifica partea bolduita si subliniata din quote. :) Uite... eu sustin contrariul. Tu, dovedeste-mi ca ma insel :) |
Posted 29 December 2006 - 03:44

Zamolxel, on Dec 29 2006, 03:05, said: Te rog sa-mi dai si mie un link catre o lege care specifica partea bolduita si subliniata din quote. :) Uite... eu sustin contrariul. Tu, dovedeste-mi ca ma insel :) Daca arma folosita era de vanatoare, atunci doar la vanatoare o poti folosi (sau sa te antrenezi in spatii special amenajate). Quote Art. 39 - Uzul de arma de vanatoare Titularul dreptului de a purta si folosi arme de vanatoare poate face uz de arma inscrisa in permisul de arma numai asupra vanatului pentru care a fost autorizat in conditiile Legii nr. 103/1996, republicata, cu modificarile ulterioare, precum si pentru antrenament, in poligoanele autorizate in conditiile legii. Quote Art. 35 - Obligatii in cazul efectuarii uzului de arma (1) Persoana care a facut uz de arma este obligata sa actioneze imediat, pentru a se acorda primul ajutor si asistenta medicala persoanelor ranite. (2) Persoana care a facut uz de arma este obligata sa anunte de indata cel mai apropiat organ de politie, indiferent daca au rezultat sau nu victime ori pagube materiale. (3) In situatia prevazuta la alin. (2), precum si in cea prevazuta la art. 29 alin. (4), organul de politie sesizat are obligatia sa efectueze cercetarea la fata locului si a circumstantelor in care s-a produs evenimentul. Arma care a fost folosita ramane in custodia organului de politie care desfasoara cercetarea, pana la incheierea acesteia. (4) Prevederile alin. (2) si (3) nu se aplica in cazul in care s-a facut uz de arma, in conditiile prevazute la art. 34 alin. (2), cu exceptia situatiei in care, in urma folosirii armei, au rezultat victime umane. http://www.dreptonli..._munitiilor.php |
Posted 29 December 2006 - 08:39

@restorepoint
De acord cu tine. Dar revin la postul dl-ului @compteam Quote Eu zic sa mai citesti tu legat de folosirea armelor: cu nici un fel de arma (de distractie (pistol cu aer), de autoaparare (pistol cu bile de cauciuc sau de gaz) sau de vanatoare), detinuta cum vrei tu, legal sau ilegl, NU ai voie sa tragi in animale, in afara de vanatoare. Aia e singura exceptie. Dansul nu specifica doar arma de vanatoare. Eu inteleg din el ca niciun fel de arma nu poate fi folosita impotriva animalelor, pentru aparare. Ceea ce mie unul mi se pare total neadevarat. :) |
Posted 29 December 2006 - 12:53

Art. 34 - Limitele exercitarii uzului de arma
(1) Titularii dreptului de a purta si folosi armele de aparare si paza pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate. (2) Folosirea armelor de aparare si paza in poligoanele autorizate se poate face numai in conditiile stabilite prin regulamentele de ordine interioara ale acestora. deci pot fi folosite armele de aparare pentru a trage in animale. Mai ramane de stabilit daca era LEGITIMA APARARE sau STARE DE NECESITATE. ON TOPIC: Ma bucur pentru catelus si viata lui norocoasa. Edited by katman, 29 December 2006 - 12:56. |
Posted 29 December 2006 - 15:04

katman, on Dec 29 2006, 12:53, said: Art. 34 - Limitele exercitarii uzului de arma (1) Titularii dreptului de a purta si folosi armele de aparare si paza pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate. (2) Folosirea armelor de aparare si paza in poligoanele autorizate se poate face numai in conditiile stabilite prin regulamentele de ordine interioara ale acestora. deci pot fi folosite armele de aparare pentru a trage in animale. Mai ramane de stabilit daca era LEGITIMA APARARE sau STARE DE NECESITATE. ON TOPIC: Ma bucur pentru catelus si viata lui norocoasa. Posibil sa gresesc, dar de....dau si eu cu parerea: arma de vanatoare nu prea intra in categoria arma de aparare si paza. Fiind vorba de o pusca, sigur e vorba de o arma de vanatoare cu alice. Iar de autoaparare nu poate fi vorba: daca l-ar fi atacat cainele, ar presupune ca "victima" sa se duca in casa si sa se intoarca cu arma sa se razbune (sau iesise intamplator cu pusca pe umar la poarta???), dar din descrierea Anei, ala a iesit cu pusca din casa cu intentii clare si nu ar fi stat in mijlocul drumului daca l-ar fi atacat un caine. Plus ca a indreptat arma spre gardul unui vecin - conform spuselor lui, ceea ce iar, nu pare tocmai legal. In locul tau Ana, m-as duce la politie si as face tot posibilul ca imbecilul ala sa plateasca; daca nu chiar mai mult de atat. |
Posted 29 December 2006 - 16:35

katman, on Dec 29 2006, 12:53, said: Art. 34 - Limitele exercitarii uzului de arma (1) Titularii dreptului de a purta si folosi armele de aparare si paza pot face uz de arma numai in poligoanele autorizate in conditiile prezentei legi sau in caz de legitima aparare ori stare de necesitate. (2) Folosirea armelor de aparare si paza in poligoanele autorizate se poate face numai in conditiile stabilite prin regulamentele de ordine interioara ale acestora. deci pot fi folosite armele de aparare pentru a trage in animale. Mai ramane de stabilit daca era LEGITIMA APARARE sau STARE DE NECESITATE. ON TOPIC: Ma bucur pentru catelus si viata lui norocoasa. Eram aproape sigur ca o sa dea cineva quote la articolul asta, eu nu am dat pt ca se referea la alte categorii de arme. Din cate imi dau seama, aia era pusca de vanatoare cu glont (nu cu alice) si se supune legilor referitoare la armele de vanatoare. Armele de vanatoare au un alt regim fata de pocnitorile cu aer comprimat sau cu glont de cauciuc, pt ca sunt arme de foc. Si nu cred ca pot intra in categoria armelor de aparare. Ca nu poti sa umblii cu pusca prin troleu sau pe strada, poate cine stie te ataca cineva :) Oricum, chiar daca in legitima aparare (aici nu cred ca era cazul) sau in stare de necesitate (nici atat) ai dreptul sa folosesti o arma, dupa aceea trebuie sa mergi la politie sa dai cu subsemnatu. Pana si un politai care face uz de arma trebuie mai apoi sa dea cu subsemnatul, chiar daca a tras doar in plan vertical. @Zamolxel Just, pt aparare si nu numai in animale. Dar dupa aceea anunti politia, indiferent de consecinte. Si nu cred ca era cazul de autoaparare in situatia data. Deviem prea mult de la subiect si riscam un flame daca tot despicam in 100 ce spune fiecare. Din punctul meu de vedere ar trebui facuta o sesizare la politie si de aici preiau ei problema. Ma refer evident la uzul de arma fara motive intemeiate si neanuntarea politiei asa cum scrie in lege. In privinta cainelui impuscat, cred ca aspectul asta tine mai mult de asociatiile pt drepturile animalelor. |
Posted 29 December 2006 - 17:05

roșu, on Dec 29 2006, 01:33, said: Dar ce te faci dacă nu ai martori? La chestia asta să vă gândiți. Daca l-ar fi atacat cainele (prin absurd), ar fi fugit in curtea lui si ar fi tras de acolo . Dar el a iesit in strada, fara nici o frica fata de caine. Daca te impusca un idiot pe strada, trebuie sa ai martori care sa confirme ca erai pe strada si nu in curtea lui ? Si daca nu ai ? E vina ta ca erai pe strada ? |
Posted 29 December 2006 - 17:32

"vanarea" cainilor si a oricaror altor vietuitoare (mai mult sau mai putin bipede) este interzisa la mai putin de 200 m de cea ma apropiata gospodarie. cel putin asa stiu. autoapararea este exclusa in acest caz, daca demonstrezi ca ti-a impuscat cainele in strada. daca reusesti asta si vrei sa-l dai in "gat" ai sanse mari.
daca nu, gandeste-te bine ce foarte bun prieten ai la indemana, da prieten bun, care sa-ti fie ca un frate. prietenu asta poate contacta un necunoscut, din ala negru de suparare, care motivat, la un ceas de seara, la un coltz de cotitura... sa-i ceara un foc la tigara nenorocitului. |
|
Posted 30 December 2006 - 05:58

Pai daca nu are scos glontul ala nu e o dovada ca e din arma lui? Doar il scoti pana la urma dupa ce se intremeaza cainele nu?
Si pana la urma martorii trebuie sa se prezinte daca ii citezi ... am impresia ca va e frica de el pe acolo, e un Vanghelas ceva? >:) |
Posted 30 December 2006 - 10:02

Dragon Warrior, abtine-te de la comentarii ca la piata.
Deocamdata nu stie nimeni cu ce anume a fost "impuscat" respectivul catel. Plus ca totul trebuie probat. |
Posted 30 December 2006 - 11:33

testeronline, on Dec 30 2006, 05:58, said: Pai daca nu are scos glontul ala nu e o dovada ca e din arma lui? Doar il scoti pana la urma dupa ce se intremeaza cainele nu? Si pana la urma martorii trebuie sa se prezinte daca ii citezi ... am impresia ca va e frica de el pe acolo, e un Vanghelas ceva? >:) Mie nu mi-e frica de nimeni. Dar, intradevar se fac presiuni din partea familiei . "Vecini ... bla, bla, bla" . Tipul e un bosorog cu 4 clase. |
Posted 30 December 2006 - 14:44

1. @richelieu: o viata de om nu e tot una cu o viata de caine, lucru cu care poate fi de acord orice om NORMAL! Si nu, viata unui animal nu se iar doar daca iti pune viata ta in pericol ci si atunci cand poate pune sanatatea unor oameni sau a unor animale in pericol sau atunci cand tulbura grav linistea sau siguranta publica! daca nu iti convine situatia asa cum e, dupa cum v-am mai spus, va puteti muta in padure...
2. despre legislatie(@ va stiti voi!): pur si simplu spuneti tampenii! una e "nerespectarea regimului armelor si munitiilor", fapta pedepsita de codul penal prin art.279 si alta e nerespectarea unor articole din legea 295/2004 care in majoritatea lor se pedepsesc cu sanctiuni (contraventionale sau administrative)! dupa cum spunea si "infractorul", el poate invoca autoapararea in orice moment (daca proprietarul cainelui nu poate aduce contra-argumente[dovezi mai precis])! si totusi Ana nu a raspuns la intrebarea mea... cred ca e suficient de clar... nici nu inteleg de ce va mai agitati! daca il otravea murea sigur si nici nu se putea dovedi(cam asa procedeaza majoritatea care vor sa scape de caini)! despre asta ce spuneti? no comment, huh? ps. aproape pariez ca in situatia in care ar fi in un caine in fata curtii mele si nu as putea iesi din cauza agresivitatii lui iar in final l-as agresa(impusca sau ce vreti voi), s-ar considera legitima aparare... pps.(stau la bloc, dar spuneam asa doar ca idee...) Edited by mufă, 01 January 2007 - 18:15. |
Posted 30 December 2006 - 15:01

[quote name='Ana_Karr' date='Dec 26 2006, 22:09' post='2257292']
Acum o saptamana, in timp ce cainele meu ma astepta in fata curtii in care intrasem, un dobitoc a iesit din curtea vecina si mi-a impuscat cainele . De ce ? Ca cica toata saptamana a fost harmalaie la poarta lui din cauza ca are cateaua in calduri. Asa ca idiotul a hotarat sa impuste orice caine care ii calca pe strada. ESTE INADMISIBIL CE TI S/A INTAMPLAT. AI FOST LA POLITIE ? NU SE POATE SA NE FACEM DREAPTATEA SINGURI . ARMELE DE FOC NU AU VOIE SA FIE FOLOSITE IN LOCALITATI MAI ALES IN PREAJMA OAMENILOR NU ARE VOIE ESTE INFTACTIUNE DACA TE VEI ADRESA ORGANELOR DE POLITIE TIPUL VA PLATII ITI UREZ NUMAI BINE TIE SI CAINELUI TAU FA RECLAMATIE SCRISA SI POLITIA ESTE OBLIGA-TA SA-TI RASPUNDA LA RECLAMATIE . DOAR DACA FACI RECLAMATIE SCRISA ALTFEL NIMIC MULT SUCCES |
|
Posted 30 December 2006 - 18:22

Mitica68 ? Intrebarea cea mai la moda pe forum este: "Cati ani ai" ?
Pune mana pe niste legi, discuta cu ceva avocati si pe urma vino cu idei. Daca vrei sa o ajuti pe stapana, incearca sa ii spui toate etapele legale pe care trebuie sa le parcurga. Plus vino si cu planuri de rezerva in cazul cand presupusul vinovat este ceva mai destept si stie ce motive sa invoce. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users