![]() |
Chirurgia spinală minim invazivă
Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical. Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale. www.neurohope.ro |
PORTUGALIA
Last Updated: Jan 22 2010 13:43, Started by
leelloo
, Dec 22 2006 23:57
·
0

Posted 16 January 2007 - 09:47

Da, am fost. Daca-ti doresti plaje lungi...palmieri pe plaja si terase...atunci orienteaza-te spre Spania:) Daca ai fost, povesteste-mi si mie cate putin despre zona. Cam cum sunt plajele, daca au "sistem" de statiuni cu terase, clubrui si baruri, cam cum e atmosfera, merita sau nu dpdv al unei vacante la soare? |
Posted 16 January 2007 - 09:49

Daca ai fost, povesteste-mi si mie cate putin despre zona. Cam cum sunt plajele, daca au "sistem" de statiuni cu terase, clubrui si baruri, cam cum e atmosfera, merita sau nu dpdv al unei vacante la soare? PS. Am inteles ca nu e ca in Spania, dar detaliaza putin. Sunt doar plaje salbatice, neamenajate? |
Posted 16 January 2007 - 19:22

transport cu avionul KLM - 360E (daca se rezerva biletul mai din timp, 2-3luni, il puteti lua la un pret mai bun)
cazare la IBIS (Lisabona 58, Leiria 35, Porto 45, Evora ?) Inchiriere masina(Peugeot 206SW) de la SOLCAR 38E/zi pt. 7 zile + asigurare CASCO (atentie nu este inclusa in pretul din majoritatea ofertelor) Benzina in august 2006 - 1.38E Taxe de autostrada destul de mari, Lisabona - Porto cca. 20E Poze EVORA ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Attached Files |
Posted 17 January 2007 - 00:06

Daca ai fost, povesteste-mi si mie cate putin despre zona. Cam cum sunt plajele, daca au "sistem" de statiuni cu terase, clubrui si baruri, cam cum e atmosfera, merita sau nu dpdv al unei vacante la soare? Acum 4 ani am descoperit Portugalia - o tara minunata -si de atunci an de an am revenit pe meleagurile ei. In primul an am fost in sud, in Algarve –care m-a fermecat. O regiune exotica ce te intampina cu case albe cu hornuri specifice, terase pline de flori (boungavilea), palmieri, stradute inguste ce amintesc de trecerea maurilor prin Algarve, dar si cu cladiri moderne, cartiere de vile cochete totul stralucind de curatenie. Algarve, numita si pamantul eternei primaveri si este recunoscuta ca avand aerul cel mai putin poluat din intreaga Europa este formata dintr-un lung sir de plaje cu nisip fin, cu faleze stancoase . Principalele orase sunt Faro , Portimao,Lagos, Loule. Cele mai vestite statiuni sunt: Vilamoura, Albufeira, Praia da Rocha, Vale do Lobo, statiuni cochete cu un statut mai excusivist in care poti avea surpriza ca pe strada sau in vreo cafeteria sa dai nas in nas cu tot felul de vedete. Langa Albufeira Cliff Richards este proprietarul unui castel, a unei podgorii si a unei crame “Adega do Cantor” (Crama cantaretului). Plajele lor nu seamana cu cele de pe litoralul nostru.Nu ai sa intalnesti terase care sa rasune de muzica , cu gratare care-si imprastie mirosul peste tot sau micile tarabe de la care sa cumperi tot felul de suveniruri. Clima este minunata, vara cu temperaturi medii de 24°C si cu ierni in care temperatura scade rareori sub 12°C. Daca te duci primavera o sa ai bucuria sa vezi migdalii infloriti….atunci dealurile cu livezi de migdali iti dau impresia ca sunt ninse. Localnicii iti vor spune o frumoasa legenda despre o frumoasa printesa scandinava ce a fost rãpitã de un prinþ maur ºi adusa în Algarve. Si pentru ca ducea dorul zapezilor de acasa, maurul I-a daruit flori albe de migdal. Si de atunci se spune cã primavara de primavara migdalii albesc sudul Portugaliei. Intalnesti la tot pasul cafenele (cafeteria) cochete cu 4-5 masute scoase pe trotuar unde poti poposi la o cafea bica (espresso mic) , un sumo si ceva pasteleria. Si ce mi-a placut ca simbata si duminica obisnuiesc sa serveasca micul dejun, intreaga familie, la cate-o cafeteria. Sunt mari cafegiiJ. Daca ajungi in Portugalia trebuie sa mananci neaparat sardine la gratar, fructe de mare , traditionalul bacalhau (exista 365 de retete, cate una pentru fiecare zi a anului), pastel de nata (cel mai bun il gasesti in Lisabona langa turnul Belem) si sa bei vin verde. Sunt oameni veseli, ospitalieri si foarte amabili. Anul trecut am avut noroc si am ajuns in Madeira unde am petrecut 14 zile de vis intr-un paradis al florilor. Daca doresti o sa postez cateva poze din peregrinarile mele. Edited by azulejo, 17 January 2007 - 00:07. |
Posted 17 January 2007 - 10:10

Acum 4 ani am descoperit Portugalia - o tara minunata -si de atunci an de an am revenit pe meleagurile ei. In primul an am fost in sud, in Algarve –care m-a fermecat. O regiune exotica ce te intampina cu case albe cu hornuri specifice, terase pline de flori (boungavilea), palmieri, stradute inguste ce amintesc de trecerea maurilor prin Algarve, dar si cu cladiri moderne, cartiere de vile cochete totul stralucind de curatenie. Algarve, numita si pamantul eternei primaveri si este recunoscuta ca avand aerul cel mai putin poluat din intreaga Europa este formata dintr-un lung sir de plaje cu nisip fin, cu faleze stancoase . Principalele orase sunt Faro , Portimao,Lagos, Loule. Cele mai vestite statiuni sunt: Vilamoura, Albufeira, Praia da Rocha, Vale do Lobo, statiuni cochete cu un statut mai excusivist in care poti avea surpriza ca pe strada sau in vreo cafeteria sa dai nas in nas cu tot felul de vedete. Langa Albufeira Cliff Richards este proprietarul unui castel, a unei podgorii si a unei crame “Adega do Cantor” (Crama cantaretului). Plajele lor nu seamana cu cele de pe litoralul nostru.Nu ai sa intalnesti terase care sa rasune de muzica , cu gratare care-si imprastie mirosul peste tot sau micile tarabe de la care sa cumperi tot felul de suveniruri. Clima este minunata, vara cu temperaturi medii de 24°C si cu ierni in care temperatura scade rareori sub 12°C. Daca te duci primavera o sa ai bucuria sa vezi migdalii infloriti….atunci dealurile cu livezi de migdali iti dau impresia ca sunt ninse. Localnicii iti vor spune o frumoasa legenda despre o frumoasa printesa scandinava ce a fost rãpitã de un prinþ maur ºi adusa în Algarve. Si pentru ca ducea dorul zapezilor de acasa, maurul I-a daruit flori albe de migdal. Si de atunci se spune cã primavara de primavara migdalii albesc sudul Portugaliei. Intalnesti la tot pasul cafenele (cafeteria) cochete cu 4-5 masute scoase pe trotuar unde poti poposi la o cafea bica (espresso mic) , un sumo si ceva pasteleria. Si ce mi-a placut ca simbata si duminica obisnuiesc sa serveasca micul dejun, intreaga familie, la cate-o cafeteria. Sunt mari cafegiiJ. Daca ajungi in Portugalia trebuie sa mananci neaparat sardine la gratar, fructe de mare , traditionalul bacalhau (exista 365 de retete, cate una pentru fiecare zi a anului), pastel de nata (cel mai bun il gasesti in Lisabona langa turnul Belem) si sa bei vin verde. Sunt oameni veseli, ospitalieri si foarte amabili. Anul trecut am avut noroc si am ajuns in Madeira unde am petrecut 14 zile de vis intr-un paradis al florilor. Daca doresti o sa postez cateva poze din peregrinarile mele. Merci mult de informatii. Daca ai fost in Algarve, recomanda-mi si mie un hotel, un loc, o statiune cu plaja nisipoasa si mai lata. M-as duce in vara si nu ma pot hotara. Cineva mi-a recomandat Alvor. Nu vreau neaparat plaja ca la noi, dar macar un loc amenajat cu sezlong. Si daca ai poze, te rog posteaza-le. Orice altceva imi mai poti spune, de preturi, transportul intre statiuni, fiindca nu o sa avem masina deci ne vom baza pe transportul in comun si as vrea sa vizitez zona... etc, orice iti aduci aminte e binevenit. |
Posted 17 January 2007 - 13:43

Ma atrage ideea din ce in ce mai mult, abia astept sa vad ce oferte or sa apara...
Pune te rog, si poze, si din Algarve si din Madeira (care am inteles ca ar fi o locatie scumpa, asa este?) Poate mai detaliezi si pe partea materiala, cam ce preturi sunt acolo, in general...
Acum 4 ani am descoperit Portugalia - o tara minunata -si de atunci an de an am revenit pe meleagurile ei. In primul an am fost in sud, in Algarve –care m-a fermecat. O regiune exotica ce te intampina cu case albe cu hornuri specifice, terase pline de flori (boungavilea), palmieri, stradute inguste ce amintesc de trecerea maurilor prin Algarve, dar si cu cladiri moderne, cartiere de vile cochete totul stralucind de curatenie. Algarve, numita si pamantul eternei primaveri si este recunoscuta ca avand aerul cel mai putin poluat din intreaga Europa este formata dintr-un lung sir de plaje cu nisip fin, cu faleze stancoase . Principalele orase sunt Faro , Portimao,Lagos, Loule. Cele mai vestite statiuni sunt: Vilamoura, Albufeira, Praia da Rocha, Vale do Lobo, statiuni cochete cu un statut mai excusivist in care poti avea surpriza ca pe strada sau in vreo cafeteria sa dai nas in nas cu tot felul de vedete. Langa Albufeira Cliff Richards este proprietarul unui castel, a unei podgorii si a unei crame “Adega do Cantor” (Crama cantaretului). Plajele lor nu seamana cu cele de pe litoralul nostru.Nu ai sa intalnesti terase care sa rasune de muzica , cu gratare care-si imprastie mirosul peste tot sau micile tarabe de la care sa cumperi tot felul de suveniruri. Clima este minunata, vara cu temperaturi medii de 24°C si cu ierni in care temperatura scade rareori sub 12°C. Daca te duci primavera o sa ai bucuria sa vezi migdalii infloriti….atunci dealurile cu livezi de migdali iti dau impresia ca sunt ninse. Localnicii iti vor spune o frumoasa legenda despre o frumoasa printesa scandinava ce a fost rãpitã de un prinþ maur ºi adusa în Algarve. Si pentru ca ducea dorul zapezilor de acasa, maurul I-a daruit flori albe de migdal. Si de atunci se spune cã primavara de primavara migdalii albesc sudul Portugaliei. Intalnesti la tot pasul cafenele (cafeteria) cochete cu 4-5 masute scoase pe trotuar unde poti poposi la o cafea bica (espresso mic) , un sumo si ceva pasteleria. Si ce mi-a placut ca simbata si duminica obisnuiesc sa serveasca micul dejun, intreaga familie, la cate-o cafeteria. Sunt mari cafegiiJ. Daca ajungi in Portugalia trebuie sa mananci neaparat sardine la gratar, fructe de mare , traditionalul bacalhau (exista 365 de retete, cate una pentru fiecare zi a anului), pastel de nata (cel mai bun il gasesti in Lisabona langa turnul Belem) si sa bei vin verde. Sunt oameni veseli, ospitalieri si foarte amabili. Anul trecut am avut noroc si am ajuns in Madeira unde am petrecut 14 zile de vis intr-un paradis al florilor. Daca doresti o sa postez cateva poze din peregrinarile mele. |
Posted 17 January 2007 - 21:30

Pai si daca plajele lor nu sunt ca la noi cu terase si suveniruri, practic cum e in statiuni? Ai hotel pe malul oceanului sau, ma rog, macar mai aproape de ocean? Pentru terase, cafenele si restaurante doar in statiuni, in care ajungi cu un mijloc de transport, plajele sunt mai izolate si hotelurile la fel, nu? Bine, nu vorbesc de hotelurile care se afla in statiuni. Inseamna ca trebuie sa imi caut un hotel care sa fie in apropiere de o statiune. Ce recomanzi ca si statiune, cu plaja cu nisip si cat de cat amenajat? Nu uita de poze.
|
Posted 17 January 2007 - 23:27

Imi cer scuze dar in seara asta netul mai mult nu-mi merge:(. O sa revin maine cu mai multe amanunte legate de transport, locatii si bineinteles cu poze. Seara buna
|
Posted 18 January 2007 - 11:48

@Azulejo ,preturile spune-le , nu vrajeli de adormit copii cu migdali infloriti si alte alea .
|
Posted 18 January 2007 - 12:35

Te asteptam cu detalii, hoteluri, transport si poze. Si preturi. Sunt frumoase si povestile cu migdali, ca pentru peisaje ma duc acolo si pentru ce pot sa vizitez. Preturile care sa fie, cam ca in Spania, cam ca in Grecia, probabil. Se invart in zona asta
|
Posted 18 January 2007 - 13:06

Ca sa iti faci o idee despre cum sunt plajele(mie mi se par superbe!!!) uita-te la pozele din pag.1 a topicului!
...sau pur si simplu da o cautare pe google imagini ![]() Despre preturi, cred ca sunt totusi un pic mai mari decat in grecia si spania...am cautat pe net si pana acum ofertele sunt destuld e piperate...si fara transport..
Te asteptam cu detalii, hoteluri, transport si poze. Si preturi. Sunt frumoase si povestile cu migdali, ca pentru peisaje ma duc acolo si pentru ce pot sa vizitez. Preturile care sa fie, cam ca in Spania, cam ca in Grecia, probabil. Se invart in zona asta |
|
Posted 18 January 2007 - 14:46

Ca sa iti faci o idee despre cum sunt plajele(mie mi se par superbe!!!) uita-te la pozele din pag.1 a topicului! ...sau pur si simplu da o cautare pe google imagini ![]() Despre preturi, cred ca sunt totusi un pic mai mari decat in grecia si spania...am cautat pe net si pana acum ofertele sunt destuld e piperate...si fara transport.. Sunt sigura ca sunt putin mai mari, am auzit si eudar pana la urma tot pe acolo, cu ceva variatii. Depinde cum te dai in figuri. O sa astept ofertele agentiei, fiindca as vrea sa fie relativ organizat transportul si transferul (macar pentru litoral). Nici nu stiu cum sa fac. Sa ma duc intai in Lisabona si dupa in sud, sau sa ma duc in sud intai (din Lisabona), sa stau o saptamana acolo si sa fac pe urma Lisabona la pas, odihnita si bronzata. |
Posted 18 January 2007 - 19:52

Transport cu avionul Bucuresti - Lisabona (cu escala la Roma sau Amsterdam) - 300-350 euro (cu taxe de aeroport incluse).Daca iti faci rezervare din timp gasesti si la preturi mai bune (azi am vazut oferte si la 270 euro).
Atentie la intervalul intre curse - sa fie mai mare de 2 ore pentru ca sunt probleme la transferul bagajelor. Am avut surprize neplacute atat cu KLM cat si cu Alitalia in sensul ca nu au avut timp sa faca transferul bagajelor si la Lisabona a trebuit sa pierd timpul in aeroport cu completarea formularelor la Biroul de bagaje pierdute plus nervii ca am sta 2 zile pana mi-au adus cei de la aeroport bagajele. Transport autocar Lisabona – Lagos (Algarve) dus-intors – cca 30 euro Cateva preturi: Cafea - espresso mic (bica) 0.50 euro, daca iei cu lapte – 0.55 euro - espresso lung (abatanato) 0.60 – 1 euro Bere - intre 0.80 – 1.20 euro – ca cafenea (cafeteria).Depinde si unde bei berea – ex la Marriott – 2.50 euro. Foarte buna berea lor Sagres Tigari – intre 2.50 – 3.00 euro (ex. LM – 2.75, Marlboro 2.90) Sucuri – Coca Cola, Pepsi, Fanta - 0.80 - 1.20 euro - o bautura racoritoare portugheza buna – Sumol - 0.80 – 1.10 euro Apa minerala este mai scumpa, uneori mai scumpa decat vinul. Nu gasesti apa la 0.5 ml ci la 0.20 – 0.33 ml (Perrier – 6sticle – la 0.20 ml o gasesti cam la 2.50 euro) Apa gazoasa la 1.5 l – cea mai ieftina 0.50-0.60 euro Painea 1.00 – 1.50 euro, chifle 0.12 – 1 euro Transportul urban si interurban foarte bine pus la punct se circula dupa orarul afisat in fiecare statie. Metroul strabate toata Lisabona si sunt 3 linii principale: cea rosie, galbena si verde (gasesti in statiile de metro ghid). Din unele statii de metrou se face legatura cu liniile de tren cu care poti ajunge in Cascais, Estoril si celelalte orasele satelit ale Lisabonei. Preturi: bilet tren – cca 2.00 euro bilet metrou – cca 1.50 euro bilet autobuz - pana la 3.00 functie de distanta Daca iei abonament cu 10 calatorii . calatoria este mai ieftina.La metrou si gari biletele ti le iei de la automate unde iti alegi traseul, iar cele de autobuz direct de la sofer. Se respecta orarul afisat, iar in autobuz se urca numai pe usa din fata (soferul verifica abonamentele si vand bilete). Se circula foarte civilizat. Portughezii au un cult pentru timpul acordat mesei de pranz. Intre orele 12-14 magazinele se inchid (pauza de masa) si daca te nimeresti in centrul Lisabonei in zona institutiilor o sa te trezesti intr-un adevarat furnicarJ. Marea majoritate a salariatilor i-au masa la taverne. Daca iei ‘’meniul casei’’ poti manca foarte bine cu 5.00-7.00 euro (2 feluri + 1 pahar de vin sau suc). Daca vrei sa-ti alegi altceva din lista pretul unui fel de mancare ajunge cam la 5.00 euro (portii mari de mancare). Bautura la restaurant este destul de scumpa – o sticla de vin – intre 7.00 si 20.00 euro (uneori si mai mult depinde de locatia restaurantului si de vin). Dar preturile (pentru mancare, bauturi) sunt afisate la intrarea tavernei, cafeteriei sau restaurantului. Asa incat poti evita surprizele neplacute atunci cand iti adduce nota de plata. In general bacsisul e 10%…dar nu se uita urat daca nu-l lasiJ Intrarea la muzee variaza intre 5.00 – 10 euro. |
Posted 18 January 2007 - 20:01

Posted 18 January 2007 - 22:09

Pai si pozele? Nu ma uita si pe mine cu ce te-am intrebat, pls. Statiuni recomandate, etc.
|
Posted 19 January 2007 - 11:12

Posted 19 January 2007 - 11:50

Nu ai fost deloc offtopic! eu am citit cu placere, ai scris frumos. ![]() Multumesc! ![]() Poze din Madeira - Funchal ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edited by azulejo, 19 January 2007 - 11:59. |
|
Posted 19 January 2007 - 12:04

![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users