Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric
 CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...
 Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...

Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...
 Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...
 

Economia romaneasca evolueaza fantastic.

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
488 replies to this topic

#469
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
SA TOT BOIERESTI LA STAT!


Quote

Salariile de la stat au ajuns sa fie cu 30% mai mari decat la privat

Razvan Voican 29.10.2008
Ministrul finantelor spune ca Romania este intr-o "criza de incredere", dar sustine ca indicatorii macroeconomici sunt solizi.




Salariile din sectorul bugetar au ajuns sa fie cu 30% mai mari fata de cele din sectorul privat, in conditiile in care angajatii companiilor private sunt cei care practic "platesc" salariile bugetarilor, afirma ministrul finantelor, Varujan Vosganian.

"Este exclus ca solicitarea de majorare a salariilor din educatie cu 50% sa ramana singulara si nu cred ca sectorul privat este dispus sa sustina astfel de cresteri avand in vedere decalajul care s-a acumulat deja", spune Vosganian, mentionand ca salariile personalului didactic cu gradul I au crescut cu 98% fata de 2004. Seful Finantelor a declarat ca proiectul de buget pentru 2009 aprobat de Guvern nu include cheltuielile suplimentare pentru majorarea salariilor profesorilor cu 50% din aprilie. "Nu le-am inclus pentru ca in ordonanta de prorogare a legii privind cresterea salariilor am prevazut si o serie de preconditii legate de adoptarea unor reglementari si ramane ca decidentii de la vremea respectiva sa opereze eventual o rectificare bugetara."
Vosganian sustine ca prin stabilirea unei tinte de deficit bugetar pe 2009 redusa la 2% din PIB, Guvernul da un semnal ca ia in calcul masuri de rezerva pentru situatia in care contextul international s-ar inrautati si mai mult.
"Am prevazut o pondere mai mica a veniturilor in PIB, de 34,5% - care ne lasa o rezerva pentru scenarii negative, o crestere economica de doar 6%, am redus si ponderea cheltuielilor administrative (la Administratia prezidentiala, Cancelaria premierului, Curtea Constitutionala, etc.), care in general raman la acelasi nivel ca in 2007 sau cresc sub rata inflatiei, si am taiat din subventii. Cheltuielile cu administratia nu trebuie sa creasca semnificativ de la an la an odata ce s-a rezolvat problema sediilor si a dotarilor."
Ministrul finantelor admite insa ca proiectul de buget pe 2009 este doar un instrument care arata ce se poate face in conditii de normalitate in sensul dezvoltarii economice si al macrostabilitatii, pentru ca altminteri daca ar ajunge in Parlament ar suferi schimbari dramatice in actuala atmosfera electorala. "Politica fiscala a Guvernului a fost influentata in larga masura si de situatia politica, de pozitia minoritara din Parlament care a implicat acceptarea unor conditii cerute de partidele politice", afirma Vosganian.
In privinta crizei financiare internationale, el spune ca Guvernul este in stare de veghe, nu de alerta.
"In prezent, suntem in faza unei crize de incredere, fata de alte tari care se confrunta cu crize financiare sau chiar economice, insa chiar si aceasta situatie obliga la atentie sporita si la evaluare constanta din partea Ministerului Finantelor si a BNR." El sustine ca este de remarcat faptul ca indicatorii macroeconomici au rezistat foarte bine anul acesta, in ciuda vulnerabilitatilor invocate de analistii straini.

#470
eddingro

eddingro

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,738
  • Înscris: 20.04.2005
Aaaa... Gata. M-am prins ce-i cu economia românească...

Au venit ceva firme care și-au făcut niște fabrici în România? Pastă de dinți. Ciocolată. Niște mănunchiuri de sârme. Ceva gume... Coca-cola. Gataaaa. Tâta mare economia... Leul se-ntărește. Forță de muncă ioc.

Trage o beșină economia mondială? Servus economie românescă. Leul s-a muiat. Șomeri cât calul lui Berilă...

La anul și La mulți ani!

#471
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
http://www.zf.ro/eve...ombrie-3662550/

Quote

Topul investitorilor straini in octombrie

Sectorul bancar, cel forestier si cel energetic au fost principalele domenii in care companiile cu participare straina au operat majorari de capital in luna octombrie a acestui an, turcii de la Credit Europe Bank aducand cel mai mare aport financiar - aproape 100 mil. euro.

Prin aceasta operatiune, capitalul social al bancii a inregistrat mai mult decat o dublare, urmand sa ajunga la circa 177 de milioane de euro. Reprezentantii bancii afirmau recent ca aceasta crestere va sprijini dezvoltarea bancii in perioada 2008-2009. Desi este inregistrat in Olanda, grupul Credit Europe Bank este detinut de miliardarul turc Husnu Ozyegin.
  
Majorarea operata la Credit Europe Bank reprezinta aproape 30% din totalul investitiilor straine ca aport de capital social realizate in luna octombrie, care s-au ridicat la 339 de milioane de euro, potrivit datelor Oficiului National al Registrului Comertului (ONRC).
Pozitia a doua in clasamentul celor mai mari majorari de capital realizate in octombrie este ocupata de compania finlandeza Tornator care a adus la firma locala 40,5 mil. euro. Compania, specializata in exploatare de fond forestier, a achizitionat anul acesta circa 10.000 de hectare de padure in Romania, oficialii firmei anuntand ca portofoliul ar putea crestre in anii urmatori cu inca 20.000 de hectare.
Podiumul este completat de producatorul de gaze industriale, speciale si medicale Siad Romania, care a primit de la actionarul sau italian peste 30 de milioane de euro. Siad este controlata de Societa Italiana Acetilene e Derivati, care detine 80% din titluri, in timp ce Societa Italiana per le Imprese All'Estero Simest are o participatie de 19,97% din capital.
Fonduri semnificative au mai primit si Gran Via Ghencea Sud, care este una dintre subsidiarele din Romania ale grupului imobiliar spaniol Gran Via si care si-a majorat capitalul cu 17,6 milioane de euro, JD Agro Cocora, care a beneficiat de un aport de 16,3 mil. euro de la actionarul majoritar danez, precum si G. Canale&C, cu 15,5 mil. euro.
Datele ONRC arata ca investitiile straine realizate in luna octombrie a acestui an s-au dublat comparativ cu aceeasi luna din 2007.

#472
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004

Quote

Nokia ar putea investi alte 1,8 milioane de euro la JucuAndreea Ștefan
Miercuri, 17 Decembrie 2008


Compania Nokia România ar putea cumpăra, anul viitor, terenul din Parcul Industrial Tetarom III, din comuna clujeană Jucu, cu o suprafață de 90 de hectare, pentru care va plăti circa 2,1 euro/metru pătrat, a declarat azi directorul SC Tetarom SA, Viorel Găvrea, citat de Mediafax.

Nokia ar plăti, astfel, peste 1,8 milioane de euro pentru terenul de la Jucu.    

Potrivit lui Găvrea, mai multe persoane, chiar din Uniunea Europeană, au susținut că terenul ar trebui vândut în urma unei expertize, numai că o astfel de soluție ar duce,  probabil, la cedarea gratis a parcelei, în condițiile crizei economice.      

"Mie îmi este teamă că dacă facem expertiză nu mai obținem doi euro din cauza crizei economice. S-ar putea ca Nokia să spună să le dăm gratis terenul, pentru că nu îl mai vrea nimeni, iar interesul nostru este să ne mobilizăm, să ținem investitorii, să le oferim  condiții foarte bune",  a subliniat directorul Tetarom.      

Viorel Găvrea a precizat că investitorii aduc, indirect, bani foarte mulți administrației, iar în ceea ce privește investiția Nokia de la Jucu, acolo lucrează 2.000 de persoane,  iar  pe  lângă  acestea  de  fabrică  mai depind alte câteva mii de locuri de muncă.      

Găvrea a spus că în Consiliul Județean Cluj  s-a  votat  valorificarea altor 4,5 hectare din zona Nokia Village, unde se preconizează, în  2009, investiții de uz general, așa cum s-a convenit cu conducerea Nokia România.

#473
fws

fws

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 156
  • Înscris: 25.10.2008
Da, evolutie fantastica, si porcii zboara.
Toti care s-au perindat pe la guvernare au ridicat in slavi economia aceasta in curs de giga dezvolatare, cresteri economice de 7-9% in fiecare an, si alte dracii.
Am simtit noi vreo crestere economica? Desigur, porcii care ne-au condus au simtit, si pe deplin, cum le cresc averile, terenurile, burtile.
Pentru 2009, Agentia Fitch preconizeaza o crestere economica de 1%.
Noi nici la 8% n-am fost zguduiti de banii care cadeau precum o cascada, d-apoi la un 1%, daca e sa fie asa.
Sa traim bine. La anul sunt alegeri.

#474
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
cresterea a fost sustinuta in mare parte de banii capsunarilor. Acu ca multi au ramas fara lucru, sa vedeti ce bine ne va fi. Pe langa faptul ca nu mai exportam cat exportam acu 7-8 luni..

#475
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Companie germana, interesata de privatizarea Avioane Craiova. 300 de angajati raman in somaj tehnic

Acum cateva zile a cumparat caietul de sarcini o a treia companie. Este vorba de Aerotec din Germania, care se numara printre furnizorii pe Europa al Airbus”, a declarat liderl de sindicat de la Avioane Craiova, Victor Peta, citat de Mediafax.

http://www.zf.ro/zf-...tehnic-3710859/

#476
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
Economia a mers bine. E pacat sa nu continue la fel!

________________________________________________

Rank  Country  GDP    Date of Information




1 World  $ 65,610,000,000,000  2007 est.  
2 European Union  $ 14,430,000,000,000  2007 est.
3 United States  $ 13,780,000,000,000  2007 est.  

4 China  $ 7,099,000,000,000  2007 est.  
5 Japan  $ 4,272,000,000,000  2007 est.  
6 India  $ 2,966,000,000,000  2007 est.  
7 Germany  $ 2,807,000,000,000  2007 est.  
8 United Kingdom  $ 2,130,000,000,000  2007 est.  
9 Russia  $ 2,097,000,000,000  2007 est.  
10 France  $ 2,075,000,000,000  2007 est.  
11 Brazil  $ 1,849,000,000,000  2007 est.  
12 Italy  $ 1,800,000,000,000  2007 est.  
13 Spain  $ 1,361,000,000,000  2007 est.  
14 Mexico  $ 1,353,000,000,000  2007 est.  
15 Canada  $ 1,271,000,000,000  2007 est.  
16 Korea, South  $ 1,206,000,000,000  2007 est.  
17 Turkey  $ 853,900,000,000  2007 est.  
18 Indonesia  $ 843,700,000,000  2007 est.  
19 Australia  $ 773,000,000,000  2007 est.  
20 Iran  $ 762,900,000,000  2007 est.  
21 Taiwan  $ 698,600,000,000  2007 est.  
22 Netherlands  $ 645,500,000,000  2007 est.  
23 Poland  $ 623,100,000,000  2007 est.  
24 Saudi Arabia  $ 546,000,000,000  2007 est.  
25 Argentina  $ 526,400,000,000  2007 est.  
26 Thailand  $ 521,500,000,000  2007 est.  
27 South Africa  $ 467,800,000,000  2007 est.  
28 Pakistan  $ 411,900,000,000  2007 est.  
29 Egypt  $ 405,400,000,000  2007 est.  
30 Belgium  $ 376,500,000,000  2007 est.  
31 Malaysia  $ 361,200,000,000  2007 est.  
32 Sweden  $ 338,500,000,000  2007 est.  
33 Venezuela  $ 334,300,000,000  2007 est.  
34 Colombia  $ 327,700,000,000  2007 est.  
35 Greece  $ 327,600,000,000  2007 est.  
36 Ukraine  $ 324,800,000,000  2007 est.  
37 Austria  $ 322,000,000,000  2007 est.  
38 Switzerland  $ 303,200,000,000  2007 est.  
39 Philippines  $ 300,100,000,000  2007 est.  
40 Nigeria  $ 296,100,000,000  2007 est.  
41 Hong Kong  $ 293,300,000,000  2007 est.  
42 Czech Republic  $ 251,000,000,000  2007 est.  
43 Romania  $ 247,100,000,000  2007 est.  
44 Norway  $ 246,600,000,000  2007 est.

45 Chile  $ 232,800,000,000  2007 est.  
46 Portugal  $ 232,300,000,000  2007 est.  
47 Singapore  $ 227,100,000,000  2007 est.  
48 Algeria  $ 222,300,000,000  2007 est.  
49 Vietnam  $ 221,100,000,000  2007 est.  
50 Peru  $ 219,600,000,000  2007 est.  
51 Bangladesh  $ 208,300,000,000  2007 est.  
52 Denmark  $ 203,300,000,000  2007 est.  
53 Hungary  $ 191,700,000,000  2007 est.
  
54 Ireland  $ 191,600,000,000  2007 est.  
55 Finland  $ 188,400,000,000  2007 est.  
56 Israel  $ 185,800,000,000  2007 est.  
57 Kazakhstan  $ 168,200,000,000  2007 est.


https://www.cia.gov/...r/2001rank.html

________________________________________________


REZERVELE ROMANIEI SUNT URIASE: mai mari ca Arabia SAUDITA!!!


1 China  $ 1,534,000,000,000  31 December 2007 est.  
2 Japan  $ 954,100,000,000  31 December 2007 est.  
3 Russia  $ 476,400,000,000  31 December 2007 est.  
4 India  $ 275,000,000,000  31 December 2007 est.  
5 Taiwan  $ 275,000,000,000  31 December 2007  
6 Korea, South  $ 262,200,000,000  31 December 2007  
7 Brazil  $ 180,300,000,000  31 December 2007  
8 Singapore  $ 163,000,000,000  31 December 2007 est.  
9 Hong Kong  $ 152,700,000,000  31 December 2007 est.  
10 Germany  $ 136,200,000,000  31 December 2007 est.  
11 France  $ 115,700,000,000  2006 est.  
12 Algeria  $ 110,600,000,000  31 December 2007 est.  
13 Malaysia  $ 101,100,000,000  31 December 2007 est.  
14 Italy  $ 94,330,000,000  31 December 2007 est.  
15 Thailand  $ 87,460,000,000  31 December 2007 est.  
16 Mexico  $ 87,190,000,000  31 December 2007 est.  
17 Libya  $ 79,600,000,000  31 December 2007 est.  
18 United Arab Emirates  $ 77,240,000,000  31 December 2007 est.  
19 Turkey  $ 76,510,000,000  31 December 2007 est.  
20 Switzerland  $ 75,370,000,000  2006 est.  
21 United States  $ 70,570,000,000  31 December 2007 est.  
22 Iran  $ 69,200,000,000  2007 est.  
23 Poland  $ 65,750,000,000  31 December 2007 est.  
24 Norway  $ 60,840,000,000  2006 est.  
25 United Kingdom  $ 57,300,000,000  31 December 2007 est.  
26 Indonesia  $ 56,920,000,000  31 December 2007 est.  
27 Nigeria  $ 51,330,000,000  31 December 2007 est.  
28 Argentina  $ 46,120,000,000  31 December 2007 est.  
29 Canada  $ 41,080,000,000  2007 est.  
30 Romania  $ 39,960,000,000  31 December 2007
31 Czech Republic  $ 34,590,000,000  31 December 2007 est.  
32 Denmark  $ 34,320,000,000  2006 est.  
33 Saudi Arabia  $ 34,010,000,000  31 December 2007 est.

Edited by Basarab, 07 January 2009 - 18:44.


#477
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
DEOARECE ECONOMIA A MERS FOARTE BINE in 2008, nu ne gasim in situatia Ungariei!!!

Daca nu mergea bine eram de mult in FMI ca Ungaria!

______________________

Exemplu.

Somajul

41 Romania  3.60%  2008 est.

IN TIMP CE:

108 Hungary  8.00%  2008 est.  
109 Greece  8.00%  2008 est.  

__________________

DATORIA PUBLICA F.FOARTE MICA

104 Romania  14.10%  2008 est.  

IN TIMP CE UNGARIA ARE 70%!!!!:

12 Bhutan  81.40  2004  
13 Belgium  80.80  2008 est.  
14 Israel  75.70  2008 est.  
15 Sri Lanka  75.50  2008 est.  
16 Hungary  70.20%  2008 est.

https://www.cia.gov/...r/2186rank.html

#478
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 22.08.2006
Uita-te si la balanta de cont curent, care e catastrofala in raport cu PIB.

#479
zippo68

zippo68

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,745
  • Înscris: 10.11.2008
Chiar mai au tupeul sa va minteasca si sa mai aiba neobrazarea sa creada ca voi ii mai credeti.
Tara arde si ei prezinta cifre peste cifre.hirtia rabda si nu striga mnciuna.

#480
Basarab

Basarab

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 6,374
  • Înscris: 13.07.2004
UNDE E? Da-mi linkul?

#481
nightfever

nightfever

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,884
  • Înscris: 09.01.2007
iar vin naivii sau platitii de pe forum ca sa ne zica ce economie misto avem
nea Basarab, pe tine cin' te plateste?

mai lasati-ne cu propaganda asta ca sunteti penibili

#482
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 22.08.2006
Republica Moldova are una dintre cele mai stabile economii din lume

Republica Moldova a fost desemnată drept una dintre cele mai stabile economii din lume, într-un clasament al țărilor care sunt ferite de efectele crizei financiare, realizat de revista britanică The Banker, informează Reuters.

Na, ca ne-au depasit moldovenii. :D

#483
sidana

sidana

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 194
  • Înscris: 08.06.2008
]Na, ca ne-au depasit moldovenii. :D
[/quote]

Nu ne vand si noua pontul? :lol:

#484
macmac

macmac

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 491
  • Înscris: 20.09.2006
Inca una din maretele realizari ale lui Tariceanu-PNL:

Quote

In ultimii patru ani, ponderea agriculturii in PIB aproape s-a injumatatit
Rl online
Joi, 22 Ianuarie 2009


Ministrul Agriculturii Ilie Sarbu a prezentat joi, intr-o conferinta de presa, concluziile privind situatia la preluarea mandatului, avansand un bilant al ultimilor patru ani. Potrivit ministrului, citat de site-ul Hotnews.ro, ponderea Agriculturii in PIB a scazut de la 12% in 2004 la 7% in 2008, iar fondurile europene puse la dispozitie pentru acest sector nu au fost accesate.

Cele mai importante declaratii ale ministrului Agriculturii

    * Am reusit sa facem plati compensatorii pentru zonele montane - suma de 36,7 milioane euro, care a fost accesata din fonduri europene in luna ianuarie.

    * Efectivele de animale au scazut in ultimii ani, la bovine cu 200 de mii de capete, la ovine cu 100 de mii de capete. Efectivele de pasari au scazut cu 6 milioane de capete.

    * Productia totala de carne, iarasi, a scazut cu 52 de mii de tone, asta, in conditiile cresterii consumului cu aproape trei kilograme pe cap de locuitor.

    * Productia de lapte a scazut cu 570 mii de hectolitri, la oua, de exemplu, a scazut, iarasi cu 860 milioane de bucati, iar la miere de albine cu 2,4 mii tone.

    * Importam cam multe produse.

    * Importam 70% din necesarul de carne de porc, exact invers decat am lasat eu in mandatul precedent (n.r. 2000-2004).

    * La carnea de pasare inca stam bine, necesarul ce trebuie acoperit din importuri este de 35%.

    * La legume si fructe, problema este data de faptul ca aveam o productie sezoniera, care acopera cam 65% din cerere.

    * Ponderea Agriculturii in PIB a scazut mult in ultimii ani: de la 12,6% din 2004 la 7,1% in 2008.

    * Am facut o echipa care sa se ocpupe de sistemul de irigatii. Suprafata irigata s-a redus cu peste un milion de hectare in ultimii patru ani.

    * Avem 230 de milioane de euro pusi la dispozitie pentru acest sector si noi, nu numai ca nu am reusit sa accesam niciun euro, dar nici nu avem pregatirea necesara, nu avem caietele de sarcini finalizate, nu avem niciun fel de program.

    * Nu am atras fonduri de la UE pentru domeniul pescuitului.

    * O problema, nu la fel de grava, o avem la APIA unde au fost platite pana la urma 464 de milioane de euro din bani europeni, dar s-au inregistrat intarzieri nepermise.

    * Prioritatea absoluta este absorbtia fondurilor europene.

    * A doua, impaduririle cu programe speciale. A treia prioritate sunt irigatiile. Achitarea la timp a subventiilor, ma refer aici la cele europene ceea ce mai avem noi notificat prin ajutoarele de stat.

    * Sunt prea multi angajati in Ministerul Agriculturii; in minister lucreaza 600 de oameni.

Link

#485
JJOne

JJOne

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,021
  • Înscris: 22.08.2006
Noroc ca ne ajuta americanii... de exemplu donand chiloti folositipt. romani.

#486
eroarex

eroarex

    Active Member

  • Grup: Validating
  • Posts: 1,561
  • Înscris: 14.06.2007

View PostJJOne, on Feb 4 2009, 20:45, said:

Noroc ca ne ajuta americanii... de exemplu donand chiloti folositipt. romani.
cum naiba facem noi parte din

Quote

Third World Countries like India, Ethiopia and Romania
  :death: :death: :death:   chiar sunt curios
cand 54% din populatie sta la oras si conduc q7 ai a8 au vile si lucreaza prin spania si italia  :cursing:
si mai vrea sa ne dea si chiloti  :surprise:
daca zicea de mancare mai ziceam si eu dar chiloti ????!!!

Edited by eroarex, 04 February 2009 - 20:54.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate