Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Teii din fața casei

E-Mail in serie prin Excel si Out...

Modul alimentare rulou/jaluzea ex...

Recuperare fișiere dupa form...
 Aplicatii stress test RAM

Asigurare auto hibrid

Asus B550M - PC-ul nu porneste di...

Tzanca Uraganu - Inconjurat de Fe...
 explicatie montaj breadboard

3 Doors Down - Kryptonite

Semnalizati cand virati pe un dru...

Succesiune - mostenire apartament...
 Donez Siofor de 1000mg ( diabet t...

Izolatie intre parter si etaj

Hranirea pasarilor din orase -pro...

[unde] goarna tramvai
 

Nemurire ( inginerie genetica ) + celule stem

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
100 replies to this topic

#91
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
Cât de avansată e ingineria asta genetică? Păi destul cât să se poată crea coduri ADN complete în laborator, care după implantarea în celule vii generează ceea ce se poate numi forme de viață artificiale.

#92
donjoe

donjoe

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,590
  • Înscris: 23.08.2006
Câte ceva despre îmbătrânire și posibile soluții cu celule sușă (lb. eng. "stem"):
http://www.thoughtwa...videos/show/895
(Clipul are cam o oră.)

#93
crixti2002

crixti2002

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 14.06.2009
Din fericire iata ca exista "leacul" nemuririi! http://www.nemurirea.ro/ Pt. a "rezolva" dilema (dacă putem deveni nemuritori - fizic vorbind) adresez două întrebări: 1. In clasa I cunoșteai noțiunea de "RADICAL"? 2. Crezi că un pește, organism pluricelular, in caz de ar gândi, cunoaște termenul și implicațiile cuvântului "FOC"?

#94
xdaniel

xdaniel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,069
  • Înscris: 13.01.2008

View PostMosotti, on 11th December 2006, 23:56, said:

pai inchipuie-ti ca toata lumea este nemuritoare. cine s-ar mai risca sa moara, daca pretul mortii este nemurirea. oamenii tin cu dintii la viata si acum, cind stiu ca o sa traiasca 70-80 de ani si mai sint si credinciosi, adica cred ca dupa moarte vor ajunge intr-o lume minunata si roza. si totusi, le e frica de moarte. inchipuie-ti ca ai fi nemuritor. pai nu te-ai mai duce cu avionul, masina, trenul, bicicleta, pe jos etc, ai sta numai in casa. ti-ar fi frica sa schimbi un bec "daca ma curentez si MOR???? :scared: ". nimeni nu s-ar mai duce pe luna sau in spatiu. nimeni n-ar mai lucra in mina, nimeni n-ar mai scoate petrol. nimeni n-ar mai face nimic, ar fi o lume de nemuritori care se caca pe ei de frica sa nu-si piarda nemurirea.
Prostii! Mie mi-e o frica teribila de moarte si nu-s nemuritor. Si ma abtin de la foarte multe activitati periculoase, intr-adevar. Dar singurul motiv este acela ca TRAIESC BINE. Maaaare diferenta fata de epoca cizmarului, cand am iesit cu tata in strada in decembrie 1989 sfidand gloantele, imbibat cu adrenalina si cu un singur gand: "Invingem sau murim." BOGATIA este cea care te face sa tii cu dintii de viata, nicidecum nemurirea. Sunt SIGUR ca vor mai exista arabi "nemuritori" care sa se arunce in aer cu jidani sau americani.
Si, prin reducere la absurd, daca ceea ce zici tu ar fi adevarat (nu e!), tot ar exista o rezolvare: robotica. Am sta toti in fata unor computere superinteligente si am manipula roboti mineri, roboti de scos petrol, am face zboruri in spatiu pe pilot automat, chiar am putea purta razboaie cu avioane fara pilot.

#95
Plato

Plato

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 08.02.2009

View Postturbo trabannt, on 12th December 2006, 11:31, said:

daca Hitler nu ar fi murit...

Hitler s-a sinucis, nu a murit de batranete si daca nu s-ar fi sinucis ar fi fost omorat de bombardament ... sau de soldati ... nu-l mai dati pe hitler ca exemplu... oricat de rau ai fi tot crapi ... omenirea are grija de asta

#96
Teophileos

Teophileos

    I am who I am, so don't even try to think about bothering me

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,180
  • Înscris: 02.01.2007

View Postcrixti2002, on 14th June 2009, 17:12, said:

Din fericire iata ca exista "leacul" nemuririi! http://www.nemurirea.ro/ Pt. a "rezolva" dilema (dacă putem deveni nemuritori - fizic vorbind) adresez două întrebări: 1. In clasa I cunoșteai noțiunea de "RADICAL"? 2. Crezi că un pește, organism pluricelular, in caz de ar gândi, cunoaște termenul și implicațiile cuvântului "FOC"?



Un peste prins de pescar ajunge sa cunoasca focul gratarului !

#97
UniculFilip

UniculFilip

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 17.09.2009
Leac pentru nemurire.  ^_^  :rolleyes:  Ce e lasat de Dumnezeu nu cred ca poate fi desfacut de om. M-a amuzat topic-ul.
PS: Bucurati-va de viata pe care o aveti! Mergeti la sigur!

Edited by UniculFilip, 17 September 2009 - 23:12.


#98
nosign

nosign

    Junior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 186
  • Înscris: 08.01.2008
E un joculet care se joaca pe mobil, ii zice Ascension, si tot studiind pe acolo arborele tehnologic, ajungi la o chestie "Advanced clinical care" cu  o descriere amuzanta - "You never die,you just look more and more like Keith Richards". Amuzant, dar adevarat.

Mai e o carte - "Toti oamenii sunt muritori" de Simone de Beauvoir, excelenta in opinia mea. Personajul principal ajunge intamplator in posesia nemuririi. Cei care n-au citit-o, vor afla acolo ca  nemurirea e egala cu 0 si chiar mai putin cand spiritual vorbind, totul in jurul tau e un infern. O carte realmente educativa. :)

#99
srelu

srelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 354
  • Înscris: 17.02.2007
Sincer, nu am ramas impresionat de tinuta stiintifica a textului cu care ai deschis acest topic, nu pari a fi mai in tema decat subsemnatul. Ii dai inainte cu erorile de copiere. Or fi, n-or fi ? Nu stiu, n-am decat cuvantul tau.

Zici ca din cauza copierii defectuoase, apar celule din ce in ce mai putin viabile. Mie mi se pare ca organismul este mai smecher decat pare la prima vedere. Cand este cazul, la nasterea unui copil, batranul organism al mamei produce celule noi-noute la forma maxima a viabilitatii. Atunci nu mai greseste copierea.

Eu am auzit ca imbatranirea AR PUTEA FI un proces programat genetic.

Chiar daca ai elimina procesul de imbatranire, tot nu ai putea prelungi viata la nesfarsit. Exista si alti factori care duc la uzura organismului. Peretii vaselor de sange se acopera in timp cu un strat din ce in ce mai gros de colesterol. Aparatul digestiv se degradeaza sub actiunea alimentelor pe care le mananci. Mici accidente (fracturi, taieturi, loviri) lasa urme asupra organismului care in timp se acumuleaza. Cartilajele din incheieturi se tocesc. Plamanii sufera marunte dar continue alterari provocate de cantitatile minuscule de substante toxice si microorganisme prezente in aer. Dintii ti se tocesc din cauza mestecatului. Etc, etc. Nici macar o stanca de granit nu rezista la nesfarsit efectelor timpului.

Cel mai grav ar fi ca foarte repede ar apare fenomenul suprapopularii, am fi prea multi pentru cat poate hrani planeta. Ar trebui sa eliminam posibilitatea de a ne reproduce. Dar pentru ca nimeni nu traieste o eternitate, dupa o vreme ne-am trezi in situatia ca disparem unul cate unul si nu are cine sa ne ia locul.

Sau ne-am putea trezi ca tineretea vesnica ar fi asigurata numai unor elite. Iliescu da, tu nu. Dar in acest caz, in timp, s-ar acumula prea multe elite nemuritoare. Dar asta este doar o speculatie gratuita, cei care ar fi lasati pe dinafara ar fi o majoritate cu suficienta forta pentru a impiedica asa ceva.

Imbatranirea, moartea si nasterea noilor generatii reprezinta procese indispensabile pentru supravietuirea speciei. Ele asigura reimprospatarea permanenta a speciei noastre. A ne juca cu ele ar duce la disparitia speciei umane.

#100
_raz_

_raz_

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 227
  • Înscris: 18.10.2009
presupunand ca s-a descoperit 'leacul' pentru a fi sanatos si tanar mult peste 100-150 ani.....chiar credeti ca va fi disponibil pentru oricine? ori va fi tinut secret si doar 'elitele'....cei mai influenti dintre marii bogatani ai planetei,vor avea acces la acest tratament genetic....sau va fi disponibil pe piata la un pret extraordinar de mare.....de ordinul sutelor de milioane de euro.....si tot acceasi oameni vor avea acces la acest tratament genetic sau ce o fi el.......asa ca nu va faceti sperante inutile......

#101
danynec

danynec

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 13.12.2007
Omul care va trai 1.000 de ani s-a nascut deja!

O declaratie-soc a unui genetician din cadrul faimoasei Universitati Cambridge a facut ieri inconjurul lumii. Aubrey de Grey a afirmat foarte sigur pe sine: “Prima persoana din istoria omenirii care o sa traiasca 1.000 de ani s-a nascut deja!”.

Ar putea parea o opinie mai mult decat optimista, dar omul de stiinta britanic este sustinut de zeci de alti cercetatori aflati in cautarea unei fantani a tineretii vesnice. In fapt, un numar tot mai mare de geneticieni, doctori si experti in nanotehnologie, insista asupra faptului ca imbatranirea poate deveni un proces reversibil.

Imbatranirea va fi stopata

“Acum 20 de ani, simpla idee a intineririi pe cale stiintifica ar fi parut o bizarerie. La ora actuala, aceasta teorie se dovedeste cat se poate de fundamentata”, a spus si Michael Rose, profesor de biologie evolutionara din cadrul Universitatii din California. Chiar si guvernul SUA a decis ca eforturile oamenilor de stiinta merita sustinute financiar in acest domeniu. Institutia aloca anual circa 2,4 miliarde de dolari cercetarilor de acest gen. Pana acum, oamenii de stiinta au reu- sit sa reduca procesul de imbatranire la forme de viata inferioare si mai e doar un pas pana la obtinerea acestui efect si la mamifere.

“Exista foarte multe cai prin care imbatranirea poate fi stopata. Peste cel mult 20 de ani, batranetea va fi complet eradicata”, concluzioneaza Robert Freitas, un expert in nanotehnologie din California.

Sursa: ProStemCell.ro

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate