Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Bomba bombelor! Cei 3 foș...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...

Unde gasesc borcane mari 5 - litr...
 sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5

Probleme cu instalator Casa verde
 Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior

Tratament pt piele..canapea
 Buget 19k-masina noua-sfaturi

Grosime adeziv gresie

TVA doar la valoarea adaugata sau...

Inregistrare ecran
 

Nemurire ( inginerie genetica ) + celule stem

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
100 replies to this topic

#1
Alex M.

Alex M.

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 01.11.2005
Se zice ca procesul de imbatrinire este cauzat de erori de copiere in procesul de diviziune al celulelor animale si umane..
  La organismele unicelulare, si la unele organisme pluri-celulare aceste erori de copiere nu exista; cu alte cuvinte o bacterie poate traii si 10 mii de ani, daca are conditiile propice de existenta ( caldura, umiditate, hrana si sa n-o manance nici un pradator ), ea nu imbatraneste.
  Mai mult, cand un organism multicelular se divizeaza, celulele rezultate sunt identice, nu se poate spune despre nici una ca este parinte iar despre cealalta ca este copil.

  Organismele unicelulare asadar nu imbatranesc. Conceptul de imbatranire - din punct de vedere stintific - apare doar la conglomeratele de celule ( gen oameni si animale ) in care celulele noi acumuleaza erori de copiere

  Daca nu ar exista aceste defecte de copiere, un om sau animal ar creste pana la pragul de maturitate maxim si ar ramane asa, nu ar imbatrani deloc, murind doar de foame, frig sau in consecinta directa a unui factor letal extern.

  Cercetatorii din ingineria genetica lucreaza sa decodifice intreg continutul ADN,  si atunci cand vor reusii, se crede ca vor putea sa modifice ADN-ul in asa fel incat sa NU mai apara aceste pierderi de informatii la copierea celulelor.

  Cu alte cuvinte, animalele si oamenii cu ADN-ul astfel modificat nu vor mai imbatranii.

  Sigur, nu vor fi nemuritori, in sensul ca vor murii in urma actiunilor mecanice, foamei, sau altor elemente de distrugere, dar nu vor murii de batranete..

  De asemenea, exista asa zisele celule STEM ( http://stemcells.nih.gov/info/basics/ ). Acestea au rolul de a reface complet testul distrus, basat pe informatia din ADN.
  Din pacate, oameniilor le lipsesc aceste celule STEM ( ele raman undeva in cordonul ombilical si se pierd la nastere?! ) dar multe animale ( ex. soparlele ) beneficiaza de ele.

  Cercetatorii vor sa se foloseasca de celulele STEM pentru ca organismul uman sa repare complet daune majore, cum ar fi pierderea unei maini, sau a unui picior; aceste celule STEM fiind capabile sa creasca un membru amputat la loc ( sigur intr-un timp lung, de multe luni de zile )

  In mod normal, dupa multe cercetari in viitor ar fi probabil ca oamenii de stinta sa reuseasca cele de mai de sus.
  Astfel vor aparea primii oameni nemuritori, si ei vor fi cu siguranta cei foart bogati. Urmarea normala va fi ca ei vor continua sa acumuleze bogatie si cunostinte... si vor traii pana cand se vor plictisi ( nu pana la adanci batraneti. )

  Ce credeti despre asta?

Edited by Alex M., 08 December 2006 - 04:49.


#2
honeybunny

honeybunny

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 524
  • Înscris: 27.04.2004
Chiar daca teoretic posibil, nu cred ca se va intampla in timpul vietii noastre, sau daca se va intampla nu vom auzi noi despre asta.

Cred ca omul cat traieste invata, iar la un moment dat invata ca este timpul sa moara si ca nu este placut sa traiesti mai mult decat proprii copii si sa iti vezi toti prietenii de o viata murind.

Sau mai este varianta Highlander: there shall be only one! si atunci pazea!  :death:

Cred totusi ca o astfel de tehnologie poate ajuta in tratarea multor boli, ceea ce ar putea fi doar benefic.

Insa dezbateri in stil SP despre nemurire gasesti cel putin aici

Edited by honeybunny, 08 December 2006 - 06:27.


#3
mars0212

mars0212

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,109
  • Înscris: 04.05.2004
Pai nu iti vezi copiii murind ca ii faci si pe ei nemuritori. Aceasta va fi insa de neaplicat doar pentru cei bogati, scandalul public ar fi prea mare. Probabil ca s-ar face in secret atata timp cat inca am mai avea spatiu limitat pe Terra iar ulterior, cand se vor deschide drumurile colonizarii altor planete aceasta metoda ar deveni standard

#4
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005
la un moment dat moare spiritul.  -_- iar atunci degeaba traieste doar trupul. am vazut astfel de cazuri.
pe de alta parte ajungi la un moment in viata cand mori pentru ca asa vrei. iti dai seama ca ti-ai indeplinit misiunea.
oricum... intr-un fel sau altul toti murim. asa si trebuie...

#5
Alex M.

Alex M.

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 01.11.2005
Cum adica moare spirit-ul?

Ce cazuri din astea ai vazut?

#6
Pollux

Pollux

    Mandru ca sunt barbat alb, crestin, heterosexual si liberal-cons

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 36,339
  • Înscris: 28.02.2005

View PostAlex M., on Dec 10 2006, 03:02, said:

Cum adica moare spirit-ul?

Ce cazuri din astea ai vazut?

adica atunci cand te ramolesti. devi un imbecil incepand de la o anumita varsta iar viata devine un calvar atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. spiritul creator dispare iar puterea de intelegere a realitatii se duce si ea incet. si atunci ce rost mai are sa traiesti?

#7
CapitanuPICARD

CapitanuPICARD

    I love SRI & DNA

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 21,426
  • Înscris: 10.01.2005

View PostPollux, on Dec 10 2006, 20:38, said:

adica atunci cand te ramolesti. devi un imbecil incepand de la o anumita varsta iar viata devine un calvar atat pentru tine cat si pentru cei din jurul tau. spiritul creator dispare iar puterea de intelegere a realitatii se duce si ea incet. si atunci ce rost mai are sa traiesti?

ar fi util, cel putin pentru unii dintre forumisti, sa faca diferenta intre SPIRIT si capacitatile fizice ale persoanelor in varsta. faptul ca iti tremura mainile, ca nu mai poti sa mergi, ca nu mai ai tinere de minte, nu inseamna ca moare spiritul.
dar asa e... prostul pana nu-i fudul parca nu e prost destul.
macar.. eu sun nene cinstit: nu stiu.

#8
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006

View PostAlex M., on Dec 8 2006, 04:45, said:

Alex, puiule, ia o carte de genetica de-a doispea si mai uita-te o data cum are loc procesul de replicare a ADN-ului. N-are nici o legatura cu numarul de celule din moment de toata afacerea are loc in nucleul unei celule! Cum crezi ca apar mutatii genetice, si de ce devin bacteriile rezistente la antibiotice?

Celulele STEM sunt celule nediferentiate, care inca nu s-au transformat in celule hepatice, sau sangvine, sau de care vrei tu, si deci sunt capabile a fi in stare sa se transforme in oricare din astea. (cu alte cuvinte cumperi aluat din care poti face si cozonac, si placinte, in loc sa cumperi si cozonac, si placinte)

Edited by adadoi, 11 December 2006 - 17:25.


#9
MamaVoastra

MamaVoastra

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,035
  • Înscris: 10.07.2006
Omul nemuritor...nu pare o viziune tocmai roz. Mai bine mori de batranete decat de foame.

Cat despre celulele stem, asta e un subiect interesant si genetica in sine cred ca e singurul domeniu de unde pot aparea rezultate revolutionare in ceea ce priveste medicina.

Celulele stem sunt de 2 tipuri, cele embrionare (extrase dintr-un embrion de aproximativ 5 zile) care pot deveni orice tip de celula din organismul uman si cele adulte - pot fi gasite in 1)creier, sange, cornee, retina, inima, maduva osoasa etc si se pot transforma doar in celula tesutului de origine (de exemplu celula stem neurala poate deveni celula gliala sau neuron) si 2)in cordonul ombilical - au capacitatea de a deveni celule sangvine (trombocite, hematii, leucocite) si celule mezenchimale (oase si cartilaje).

Acum, totul e roz bombon, dar marea problema intervine atunci cand celule astea trebuie controlate si adaptate nevoilor fiecarui pacient. Oricum rezultatul e interesant cat timp produce o ameliorare a afectiunilor si o prelungire a vietii. Dar nu pana la nemurire. Asta e deja subiect pentru roman SF.

#10
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Omul nemuritor există virtual, ca arhetip ideal.. o nemurire la care celulele stem nu se pot ridica pe Axa Lumii.. hihihihhi.. pt. că ele nu cunosc exaltarea ci poate numai amploarea..

Edited by shapeshifter, 11 December 2006 - 22:51.


#11
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

View PostAlex M., on Dec 8 2006, 04:45, said:

Ce credeti despre asta?

pai inchipuie-ti ca toata lumea este nemuritoare. cine s-ar mai risca sa moara, daca pretul mortii este nemurirea. oamenii tin cu dintii la viata si acum, cind stiu ca o sa traiasca 70-80 de ani si mai sint si credinciosi, adica cred ca dupa moarte vor ajunge intr-o lume minunata si roza. si totusi, le e frica de moarte. inchipuie-ti ca ai fi nemuritor. pai nu te-ai mai duce cu avionul, masina, trenul, bicicleta, pe jos etc, ai sta numai in casa. ti-ar fi frica sa schimbi un bec "daca ma curentez si MOR???? :scared: ". nimeni nu s-ar mai duce pe luna sau in spatiu. nimeni n-ar mai lucra in mina, nimeni n-ar mai scoate petrol. nimeni n-ar mai face nimic, ar fi o lume de nemuritori care se caca pe ei de frica sa nu-si piarda nemurirea.

View PostCapitanuPICARD, on Dec 11 2006, 17:18, said:

ar fi util, cel putin pentru unii dintre forumisti, sa faca diferenta intre SPIRIT si capacitatile fizice ale persoanelor in varsta. faptul ca iti tremura mainile, ca nu mai poti sa mergi, ca nu mai ai tinere de minte, nu inseamna ca moare spiritul.
dar asa e... prostul pana nu-i fudul parca nu e prost destul.
macar.. eu sun nene cinstit: nu stiu.

era greseala de tipar, a vrut sa zica "moare spirtul", adica se termina trascaul si viata nu mai are sens

#12
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View PostMosotti, on Dec 12 2006, 09:56, said:

pai inchipuie-ti ca toata lumea este nemuritoare. cine s-ar mai risca sa moara, daca pretul mortii este nemurirea. oamenii tin cu dintii la viata si acum, cind stiu ca o sa traiasca 70-80 de ani si mai sint si credinciosi, adica cred ca dupa moarte vor ajunge intr-o lume minunata si roza. si totusi, le e frica de moarte. inchipuie-ti ca ai fi nemuritor. pai nu te-ai mai duce cu avionul, masina, trenul, bicicleta, pe jos etc, ai sta numai in casa. ti-ar fi frica sa schimbi un bec "daca ma curentez si MOR???? :scared: ". nimeni nu s-ar mai duce pe luna sau in spatiu. nimeni n-ar mai lucra in mina, nimeni n-ar mai scoate petrol. nimeni n-ar mai face nimic, ar fi o lume de nemuritori care se caca pe ei de frica sa nu-si piarda nemurirea.
bingo.

life will be so boring. no kids, cine dracu sa vrea sa aiba grija de ei o vesnicie?
toti am sta si ne-am uita la televizor. nimeni nu ar munci ca i s-ar deteriora celulelel  :naughty:

#13
AlexIP

AlexIP

    marele licurici

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,763
  • Înscris: 25.09.2004
Si in plus, nimeni n'ar mai apuca sa vada in ce soi de Valhalla ajunge (cu cateva exceptii). ;)

#14
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
Filmul "Death Becomes Her" a fost foarte educativ. Cele 2 tipe erau nemuritoare si nu au urmat instructiunile lui Mosotti. Au cazut pe scari, s-au impuscat, lovit cu lopata etc. Aveau corpul demolat si nu puteau sa moara. Pina la urma s-au dezmembrat in sute de bucatele si tot nu au murit...  :coolspeak:

[ http://ia.ec.imdb.com/media/imdb/01/I/45/82/34m.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#15
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View PostAlexIP, on Dec 12 2006, 10:31, said:

Si in plus, nimeni n'ar mai apuca sa vada in ce soi de Valhalla ajunge (cu cateva exceptii). ;)
valhalla ar fi pe pamant. same day, same job, same wife...

God, I wish I was dead  :)

#16
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
---------
God, I wish I was dead
---------
adresează-te balaurului hierofant să-ţi arate el cum e cum infra-, after-dedu..

#17
turbo trabannt

turbo trabannt

    gogule, probleme mah? no, stai sa termin berea asta

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 20,519
  • Înscris: 18.05.2006

View Postshapeshifter, on Dec 12 2006, 10:47, said:

---------
God, I wish I was dead
---------
adresează-te balaurului hierofant să-ți arate el cum e cum infra-, after-dedu..
gandeste-te la fata  lui bundy cand ar afla ca va fi eternul vanzator de pantofi cu aceeasi Peg langa...

#18
Neuron

Neuron

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,067
  • Înscris: 11.09.2002

View Postadadoi, on Dec 11 2006, 09:22, said:

Alex, puiule, ia o carte de genetica de-a doispea si mai uita-te o data cum are loc procesul de replicare a ADN-ului. N-are nici o legatura cu numarul de celule din moment de toata afacerea are loc in nucleul unei celule! Cum crezi ca apar mutatii genetice, si de ce devin bacteriile rezistente la antibiotice?
Exista mutatii care apar in ADN-ul nuclear din celule non stop. Insa celulele au mecanisme fantastice sa se ocupe de problema asta. Si pentru celulele care nu sunt stem sau germinale apare problema in diviziune cu telomerii, informatii gasiti pe wikipedia, nu stiu cat de stiintifice sunt ca nu am stat sa citesc:
http://en.wikipedia.org/wiki/Telomere

Edited by Neuron, 12 December 2006 - 08:26.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate