Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Taxa pe soare. Urmeaza cea pe fum...

Sectii ale politiei chineze in Ro...

Viteza net Wifi de 5 ori mai mica...
 Alegere cablu tv

2l combustibil plafonat in Ungaria?

Recomandare TV Oled-Led

Rabla pentru electrocasnice si pr...
 The SKA Project(Square Kilometre ...

Sfat achiziție bicicleta

Samsung Galaxy Tab S6 - Chrome nu...

Intrebare despre pizza, marime si...
 Recomandare televizor

Internet fix orange sau Vodafone.

Puls mare doar noaptea?

La multi ani @karax!
 

Problema Monitor LCD Philips

- - - - -
  • Please log in to reply
22 replies to this topic

#1
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006
Salutare. Problema e urmatoarea: la o luna dupa ce am achizitionat un LCD Philips 170S, dupa ce am dat un restart mi-a aparut urmatoarea fereastra pe fundal negru, cu mesajul "Cannot display this video mode, change computer display input to 1280x1024,60Hz."
  Acest mesaj imi apare numai inainte de a rula windowsul sau in Bios. I-am scos driverul video si nu am mai vazut decat ecranul negru cu respectivul mesaj pe el. A trebuit sa bag pe televizor ca sa pot sa pun driverul la loc. Placa video este Ati Radeon 9600.
  Ce dreaq sa-i fac? Este de la monitor sau de la placa video?
Inca ceva, daca setez rezolutia pe 800x600 de ex. si restartez sistemul messajul imi apare numai inainte de incarcarea windowsului iar sistemul pleaca pe rezolutia setata.

#2
onlyone

onlyone

    - - - GAME MASTER - - -

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,845
  • Înscris: 08.10.2005
Ce "refresh rate" folosesti?
Foloseste 60 Hz (la LCD nu e problema) si da-i un auto-adjust daca se vede imaginea rau.

#3
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006

View Postonlyone, on Dec 5 2006, 23:47, said:

Ce "refresh rate" folosesti?
Foloseste 60 Hz (la LCD nu e problema) si da-i un auto-adjust daca se vede imaginea rau.
Refreshul e 60, si se pare ca ori nu ai inteles care-i problema, ori scrii doar ca sa aduni posturi. Inainte de a rula windowsul in loc sa vad pe ecran scrisul ala alb pe negru (ca sa inteleaga toata lumea), eu am un ecran negru cu o fereastra pop-up cu mesajul de mai sus. Sa-i dau autoadjust ! La ce, ca nu am nici o imagine?

Edited by jmxx, 06 December 2006 - 06:45.


#4
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006
Chiar nu sa lovit nimeni de aceasta problema ?

#5
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,439
  • Înscris: 07.02.2003
Nu m-am lovit, dar problema e usor de imaginat si-ti spun din start, nu are rezolvare :) Computerele afiseaza moduri "speciale" de text in firmware la placa video si bios-ul PC-ului in functie de fiecare, acele moduri text au niste frecvente destul de lente ca prin anii 90 pentru compatibilitate cu orice crt, unele monitoar mari LCD in NU mai suporta aceste rezolutii sau combinatii de pixeli/refresh si refuza sa le mai afiseze sau nu o pot face tehnic.

Edited by andreic, 09 December 2006 - 08:01.


#6
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006

View Postandreic, on Dec 9 2006, 08:59, said:

Nu m-am lovit, dar problema e usor de imaginat si-ti spun din start, nu are rezolvare :) Computerele afiseaza moduri "speciale" de text in firmware la placa video si bios-ul PC-ului in functie de fiecare, acele moduri text au niste frecvente destul de lente ca prin anii 90 pentru compatibilitate cu orice crt, unele monitoar mari LCD in NU mai suporta aceste rezolutii sau combinatii de pixeli/refresh si refuza sa le mai afiseze sau nu o pot face tehnic.

  Problema e ca aproximativ o luna a MERS. L-am cumparat, adus acasa, legat la pc si a mers.

Salutare. Problema e urmatoarea: la o luna dupa ce am achizitionat un LCD Philips 170S, dupa ce am dat un restart mi-a aparut urmatoarea fereastra pe fundal negru, cu mesajul "Cannot display this video mode, change computer display input to 1280x1024,60Hz."

#7
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,439
  • Înscris: 07.02.2003
Probabil s-a prins placa ce parametri trebuie sa foloseasca, s-a impiedicat de la o rezolutie mai ciudata. Unele moduri cu rezolutie mica sunt facute prin double-scan ceea ce nu stiu daca merge bine pe LCD.

Edited by andreic, 10 December 2006 - 15:13.


#8
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006

View Postandreic, on Dec 10 2006, 16:13, said:

Probabil s-a prins placa ce parametri trebuie sa foloseasca, s-a impiedicat de la o rezolutie mai ciudata. Unele moduri cu rezolutie mica sunt facute prin double-scan ceea ce nu stiu daca merge bine pe LCD.


S-ar putea sa ai dreptate. S-a blocat calcu in timp ce jucam Stra Wars -Podrace pe o rezolutie mare. Cand i-am dat restart a aparut problema.
  CE AS PUTEA SA-I FAC ??? E de la placa sau de la monitor ?

#9
repartot

repartot

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 22.11.2006
E de la monitor.S-a stricat.Placa video scoate pem langa cele 3 culori si semnale de sincronizare orizontala si verticala.Astea se modifica cu rezolutia si daca nu sunt interpretate bine de procesor apar probleme.Daca nu a ramas placa setata pe o rezolutie foarte mare (ceeace este aproape imposibil la pornirea sistemului) inseamna ca procesorul Din LCD nu mai este in deplinatatea functiunilor.Apropo -toate merg pana se strica- ca de aia exista service

#10
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006
Nu am ajuns inca la service (sarbatori, etc, etc,) dar am fost cu monitorul la un prieten si l-am probat pe sistemul lui (el are o placa Ati 9200). Monitorul a functionat impecabil asa ca banuiesc c-ar fi de vina placa video. Am resetat biosul (din jumper) crezand ca si-o reveni dar degeaba.
Sa-l ia dreaq  :angry: , am sa incerc sa schimb placa video si am sa revin cu detalii.
Daca stie cineva cum pot reseta (daca o merge si n-o fi stricata) o placa Ati Radeon 9600 SE as incerca si asta, oricum am de gand sa o schimb.

#11
FelixTheCat

FelixTheCat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 118
  • Înscris: 24.10.2006
Am patit chestia dupa ce am inchis tv-ul(ma uitasem la un film) si aveam setari la refresh/rezolutie diferite de cele suportate de monitor. Problema s-a rezolvat usor facand din nou setarile la refresh si rezolutie(pt monitor), bineinteles pe tv. Nu cred ca e stricata placa video.

#12
invictuss

invictuss

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 12.04.2006
Am acelasi model de monitor si am avut si eu o data problema asta insa mi-a disparut cu un reinstall de windows.De atunci nu am mai patit asa ceva,
Din pacate, am alta problema cu monitorul asta si sper sa-mi poata fi cineva de ajutor.Anume: De fiecare data cand scot din slot placa video, sau cand o inlocuiesc cu alta,  monitorul nu-mi mai vede calculatorul, desi, independent,  ambele merg.Se blocheaza pe No video Input si indiferent dak schimb orientarea cablului sau dak pun cablul pe mufa dvi la placa video nu am ce-i face decat sa tot dau restart pana isi revine.Si dureaza cateodata zile bune pana isi revine.
In principiu dak am scos placa video si nici calculatorul si nici monitorul nu aveau pic de curent in ele n-ar fi trebuit sa stie monitorul k s-a schimbat ceva, dar vad k ciudatenii de-astea se  intampla.

#13
marius_c_2006

marius_c_2006

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 29.04.2006

View Postjmxx, on Jan 9 2007, 21:07, said:

Nu am ajuns inca la service (sarbatori, etc, etc,) dar am fost cu monitorul la un prieten si l-am probat pe sistemul lui (el are o placa Ati 9200). Monitorul a functionat impecabil asa ca banuiesc c-ar fi de vina placa video. Am resetat biosul (din jumper) crezand ca si-o reveni dar degeaba.
Sa-l ia dreaq  :angry: , am sa incerc sa schimb placa video si am sa revin cu detalii.
Daca stie cineva cum pot reseta (daca o merge si n-o fi stricata) o placa Ati Radeon 9600 SE as incerca si asta, oricum am de gand sa o schimb.

Tocmai am deschis un topic pentru Philips 170S si acesta este al doilea topic in care se discuta aceasta problema. Eu am problema ta insa cu placa Radeon 9200 care zici ca la prietenul tau a mers. Ce ciudatenie! Monitorul meu merge bine pe o placa N-Vidia PCI-Expres. Deci s-ar putea sa nu fie din frecventele emise de placile video. Cred ca cu cat sunt mai avansate placile video dau semnale mai complexe. Pentru asta trebuie si o frecventa pe masura, adica cat mai ridicata. Nu cred ca reinstalarea sistemului de operare este o solutie. Am facuta de n ori pe PC-ul meu. In ultima instanta ma resemnez pentru ca nu gasesc o explicatie la aceasta problema.
Bafta!

#14
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006

View Postmarius_c_2006, on Feb 1 2007, 22:45, said:

Tocmai am deschis un topic pentru Philips 170S si acesta este al doilea topic in care se discuta aceasta problema. Eu am problema ta insa cu placa Radeon 9200 care zici ca la prietenul tau a mers. Ce ciudatenie! Monitorul meu merge bine pe o placa N-Vidia PCI-Expres. Deci s-ar putea sa nu fie din frecventele emise de placile video. Cred ca cu cat sunt mai avansate placile video dau semnale mai complexe. Pentru asta trebuie si o frecventa pe masura, adica cat mai ridicata. Nu cred ca reinstalarea sistemului de operare este o solutie. Am facuta de n ori pe PC-ul meu. In ultima instanta ma resemnez pentru ca nu gasesc o explicatie la aceasta problema.
Bafta!



Revin cu rezolvarea care am gasit-o eu. Am incercat instal de windows, reset de bios, etc., etc. si nimk. Am incercat calculatorul meu pe un monitor crt si a mers perfect (pe lcd nu am avut unde incerca). Am incercat monitorul lcd pe alta placa vido si a mers, deci logic nu prea ar fi MONITORUL DE VINA. A unde sa mai pun ca am trimis mail la reprezentanta philips si aia mi-au zis ca ar fi placa video cu probleme.

REZOLVAREA: am vandut placa cuiva care avea monitor crt (si deci nu avea cum sa aiba probleme cu ea) si mi-am luat o nvidia 6600 (mi-am bagat picioarele in ati). MERGE PERFECT. Au disparut toate problemele.


CONCLU.ZIA: eu cred ca a luat-o placa video razna cand sa blocat Star Wars - Pod Racer pe rezolutie 1280x1024, refres 70 (daca m-a mancat pe undeva, asa imi trebuie). Asa ca acum evit la jocurile mai vechi(chiar si la cele noi) sa cresc rezolutia mai mult de 1024x768 iar refreshul il las la 60 pentru ca am invatat ca pe LCD nu e nevoie sa-l schimbi. Asa ca marius poti incerca sa faci ca mine, dar daca gasesti alta rezolvare posteaza si tu aici cum ai reusit.

#15
marius_c_2006

marius_c_2006

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 29.04.2006
Asa cred si eu . Ati nu-i o firma prea stralucita. Mai rau ca placa mea cica este ASUS ATI Radeon 9200 SE (poate SE e de vina, este cea mai de jos in gama la performante). De doua ori nashpa. Mai pui ca este a treia pentru ca doua s-au dus in garantie.

Asta astept si eu sa o dau si sa iau ceva pe 256Mb/128b. Am vazut ceva pe la 200 RON. Cred ca era un G-Force.

Intr-adevar si mie mi-a mers pe un CRT KTC. Dar nu am avut ce face cu banii si mi-am luat LCD. Acum si mai nashpa ca mi-a aparut un punct negru. Nici la garantie nu ma pot duce ca este luat de la Metro, una la mana, nu mai am garantia (am aruncat din greseala cutia), a doua, si a treia vor spune sigur ca LCD-ul nu face parte din clasa " 0 pixeli morti".

Bye!

#16
jmxx

jmxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 24.10.2006
La monitor nu mi-a aparut nici un pixel mort (deocamdata).
Sa nu-ti para rau pentru ca ti-ai luat LCD, cel putin pentru faptul ca emite putine radiatii(cred ca undeva spre zero :D ) si ca ocupa putin loc si tot este mai bun decat un crt (nu vreau sa intru in polemica cum ca pe un crt jocurile merg unse, NU MA INTERESEAZA ACEST LUCRU)
Eu unul mi-am schimbat monitorul pentru ca ma dureau ochii de la crt-ul  pe care il aveam (si acuma ma dor daca stau la un crt).
In legatura cu cutia du-te la aia la garantie si le dai ceva, un amic de-al meu asa a facut. Succes.

#17
marius_c_2006

marius_c_2006

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 136
  • Înscris: 29.04.2006

View Postjmxx, on Mar 1 2007, 06:43, said:

La monitor nu mi-a aparut nici un pixel mort (deocamdata).
Sa nu-ti para rau pentru ca ti-ai luat LCD, cel putin pentru faptul ca emite putine radiatii(cred ca undeva spre zero :D ) si ca ocupa putin loc si tot este mai bun decat un crt (nu vreau sa intru in polemica cum ca pe un crt jocurile merg unse, NU MA INTERESEAZA ACEST LUCRU)
Eu unul mi-am schimbat monitorul pentru ca ma dureau ochii de la crt-ul  pe care il aveam (si acuma ma dor daca stau la un crt).
In legatura cu cutia du-te la aia la garantie si le dai ceva, un amic de-al meu asa a facut. Succes.


Multumesc de incurajare, dar cred ca am uitat sa spun ceva. In cutie erau factura si garantia. Asa ca nu am ce prezenta la cei de la garantie. Nu am incotro si asa ca m-am procopsit cu LCD-ul asta pana voi scapa de el intr-un fel. Sper doar sa nu apara mai multi si sa ma incomodeze ca-l arunc pana la urma.
Una peste alta intr-adevar LCD-ul este mai util, ca sa zic asa. Cred ca peste 1-2 ani cand vor fi si mai ieftine vor avea castig de cauza.

Offtopic :
Chestia cu ochii este destul de importanta. Ar trebui sa faci un control. Sunt ochelari pentru protectia impotriva radiatiilor monitorului. Eu nu am avut deocamdata nici o problema in aceasta privinta. Si nu ma laud, dar stau in fata unui monitor CRT vreo 10 ore zilnic la serviciu. Si asta de vreo 9 ani aproximativ. Apoi acasa inca vreo 2-3 ore dar nu se mai pune acum ca este LCD.

#18
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 115,439
  • Înscris: 07.02.2003

View Postmarius_c_2006, on Mar 2 2007, 21:39, said:

Chestia cu ochii este destul de importanta. Ar trebui sa faci un control. Sunt ochelari pentru protectia impotriva radiatiilor monitorului. Eu nu am avut deocamdata nici o problema in aceasta privinta. Si nu ma laud, dar stau in fata unui monitor CRT vreo 10 ore zilnic la serviciu. Si asta de vreo 9 ani aproximativ. Apoi acasa inca vreo 2-3 ore dar nu se mai pune acum ca este LCD.
Se vinde orice in zilele noastre ca sa ia banii de la lume, nu mai crede balivernele cu ochelari de monitor si altele. Monitorul nu radiaza decat... lumina pe care o vezi (ruffly 600-750nm) si ceva em slab se pe la traf de linii (astea noi nimic ca sunt ecranate intern). La LCD in schimb te uiti practic in neoane, avantajul insa e ca la lcd imaginea e stabila pe cand la monitoare multe sunt proaste, nu fac imagine corecta, sunt defocalizate sau palpaie din cauza necinsronizarii corecte... aspecte pur tehnice. La LCD problema este cu culorile care sunt praf, nu se compara cu crt-ul orice i-ai face.
Eu am stat 5 ani pe monitoare verzi, si in rest numai pe crt-uri si nu simt nici cea mai mica problema, poate nu sunt eu sensibil... nu stiu dar am in total peste 18 ani de stat in fata monitoarelor CRT.

Edited by andreic, 02 March 2007 - 21:49.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate