Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mezina familiei, Merida BigNine

The Tattooist of Auschwitz (2024)

Se poate recupera numar de telefo...

Upgrade de la MacBook Pro M1 cu 8...
 Ce tip de monitor am nevoie pt of...

Resoftare camera supraveghere

Cu ce va aparati de cainii agresi...

Nu imi platiti coletul cu cardul ...
 Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone

Monede JO 2024
 Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...

Scoatere antifurt airtag de pe ha...
 

Miopia - variante de remediere

- - - - -
  • Please log in to reply
160 replies to this topic

#37
days

days

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 17.09.2007

View Postshadowgign, on Apr 2 2008, 15:08, said:

in primul rand vrei sa spui ca ti'a crescut dioptria si nu ca ti'a scazut.
La modul corect vorbind, valoarea dioptriei i-a scazut, pentru ca miopul poarta ochelari cu lentile divergente ale caror valoare a dioptriilor se exprima cu minus. De la -0,25 la -0,75 exista deci o scadere de -0,5 sau o crestere in valoare absoluta de 0.5 (Sper ca tin minte corect de la matematica: valoarea absoluta a unui numar este valoarea sa in modul, nu? Corectati-ma daca nu e asa).

View Postshadowgign, on Apr 2 2008, 15:08, said:

...purtarea ochelarilor duce la scaderea dioptriilor.
De fapt, duce la crestere (sau scadere in valoare absoluta). Intelegi? :)

#38
AndreiOM

AndreiOM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 23.09.2007

View Postshadowgign, on Apr 2 2008, 16:08, said:

in primul rand vrei sa spui ca ti'a crescut dioptria si nu ca ti'a scazut.
in al doilea rand medicii nu au facut ani intregi facultate degeaba. iti spun eu ca ei stiu mai bine ca tine . asa ca intreaba pe oricare dintre ei si iti vor raspunde ca purtarea ochelarilor duce la scaderea dioptriilor.
După cum ți-a explicat days, un număr cu minus crește când ajunge la 0 și scade când ajunge la o valoare mai mare dar cu minus.
Așadar mie mi-au scăzut, că dacă creșteau, era foarte bine și nu mă mai plângeam pe aici.

Cine a spus că eu știu mai mult decât doctorii? Am spus numai că ochelarii nu îți vor ameliora niciodată miopia, ci în cel mai bun caz o vor stagna. Însă eu nu am auzit pe nimeni.

#39
days

days

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 204
  • Înscris: 17.09.2007

View PostAndreiOM, on Apr 3 2008, 10:17, said:

După cum ți-a explicat days, un număr cu minus crește când ajunge la 0 și scade când ajunge la o valoare mai mare dar cu minus.
Așadar mie mi-au scăzut, că dacă creșteau, era foarte bine și nu mă mai plângeam pe aici.

Cine a spus că eu știu mai mult decât doctorii? Am spus numai că ochelarii nu îți vor ameliora niciodată miopia, ci în cel mai bun caz o vor stagna. Însă eu nu am auzit pe nimeni.

Problema cu ochelarii este controversata si in randul doctorilor d'apai in randul pacientilor. Medicii nu sunt hotarati daca miopul ar trebui sa poarte tot timpul ochelarii sau doar cand au nevoie sa priveasca la distanta. Unii sustin ca doar incercarea de acomodare a vederii la distanta fara ochelari agraveaza si mai mult miopia, dar altii zic ca de fapt ochelarii ar trebui purtati tot timpul pentru ca orice focalizare agraveaza defectul.

In mod cert insa, ochelarii nu corecteaza permanent defectul ci temporar (adica cat sunt puratati, ajuta la acomodare si focalizare).

Exista insa metode chirurgicale avansate de corectie permanenta pentru defectele sub 5-6 dioptrii (in valoare absoluta, ca sa nu existe confuzii) care au rezultate foarte bune in special pentru dioptrii mai mici (in valoare absoluta, ca sa nu existe confuzii). Ele sunt keratotomia radiara si fotokeratectomia cu laser. Prin ambele se aplatizeaza corneea atat cat este necesar pentru a corecta defectul.

#40
omul_pacii_yo

omul_pacii_yo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 22.12.2007

View Postdudumihai, on Mar 8 2008, 20:34, said:

Se poate, dar dupa oftalmologi nu te mai poti lua ca toti isi dau cu parerea, mergi la unu iti spune ceva, mergi la altu, altceva  si ei sunt pusi asa, nu iti da sfaturi despre corectare,nu iti da prea multe indicatii, care sa te ajute. Cea mai mare oftalmologa din tara a zis la televizor la emisiuni despre medicina ca miopia creste pana la 18 ani si ca calculatoru nu iti strica ochii, el iti mentine ochii sanatosi, ceea ce dupa mine e o prostie mare. Orice sursa de lumina artificiala iti afecteaza vederea. In evul mediu nu prea exista miopie si hipermotropie la batrani decat in cazuri exceptionale ( fie era inascuta , fie in accidente, boli) pt. ca nu exista acea lumina artificiala.
    M-ai am o nelamurire, am cunoscut persoane : fete , baieti care mi-au povestit ca au avut in tinerete pe la 25 ani miopie - 0,50 si au purtat permanent ochelarii recomandati de medic timp de un an si s-au corectat. Si in prezent au vedere normala. De ce lor nu le-o crescut dioptria ca la marea majoritate si cum de s-au corectat?????
Ce spui tu este o prostie foarte mare!!!NU poti scapa de miopie, cel putin asta mi-au zis toti doctorii si nu numai.Purtatul ochelarilor doar te ajuta sa vezi.Ei nu influenteaza nici cresterea nici descresterea dioptriilor.Eu am ochelarii de -0,5 la ambii, am luat ochelarii, PURTATI INCONTINUU, si luna viitoare ma duc sa imi schimbe ochelaii pentru ca mi0au crescut dioptriile, deci ochelarii te ajuta intr-o mica masura.

#41
Pinkalicious

Pinkalicious

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.08.2007
Salut!
M-am gandit sa trec si pe-aici deoarece ma bucur si eu de faptul ca sunt mioapa ( yeah right) .Well,pentru inceput as avea cateva intrebari..
La inceputul verii m-am ales cu ochelari de vedere => 1,5 la ambii ochii si sincera sa fiu nu ma obisnuiesc cu ideea de a-i purta..Am citit ca e mai bine sa-i porti si asta am si facut..de cand ma trezesc pana adorm si toate cele.
De remedii naturale am citit dar medicul mi-a spulberat cam toate sperantele zicandu-mi ca n-au niciun efect si mai bine as renunta.Mi-a dat in schimb niste vitamine si urmeaza sa merg la un control in septembrie.
Intrebarea este..cat timp va trebui sa-i port? I mean,nu sunt niste dioptrii chiar mari..iar operatia cu laser nici nu intra in discutie,am de-abia 16 ani. :mellow:  So? any help? :confuzzled:

#42
Versus76

Versus76

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 846
  • Înscris: 23.05.2008

View PostPinkalicious, on Jul 29 2008, 20:17, said:

..iar operatia cu laser nici nu intra in discutie,am de-abia 16 ani. :mellow:  So? any help? :confuzzled:
Operație de ce nu? Nu știu vârsta minimă la care se poate face dar știu că e una din cele mai ușoare intervenții. Se face și în anumite clinici particulare de oftalmologie, e cu pierderi minime de sânge și se pleacă acasă după operație. Eu am văzut o astfel de operație pe Reality tv și se proceda sub peliculă de apă . Nu știu dacă se face în orice oraș, dar în Iași e coadă la un asemenea cabinet (cel puțin când exista la mine în cartier). În funcție de nr. dioptriilor, se poate scădea nr. lor sau te poate scăpa de ochelari. Prețul e cam pipărat, dar având în vedere că văzul e cel mai important simț (în afară de bunul simț :) ), eu cred că merită oricât.

Edited by Versus76, 29 July 2008 - 19:54.


#43
Pinkalicious

Pinkalicious

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 28.08.2007
Pai am zis asta deoarece am vazut ca varsta minima ar fi 20-21. :mellow:  So I still have to wait.
Am vazut si cam cat ar fi pretul si am gasit si o clinica destul de buna in Bucuresti dar aceeasi problema-varsta si dioptriile mici.Mi s-a zis ca la operatie ar trebui sa apelez doar cand am dioptrii de 9 sau mai mult.La cele mici mi-as face mai mult rau. Nu prea sunt de acord cu asta pt ca iti dai seama ca si acum trebuie sa-i port o perioada buna de timp ( nu prea vad imbunatatiri) si noh..e destul de nasol,de cand cu ochelarii,parca vad si mai aiurea decat inainte :mellow:   Sunt total de acord cu tine,in cazuri de-astea nu ar conta pretul.

#44
omul_pacii_yo

omul_pacii_yo

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 62
  • Înscris: 22.12.2007
am vazut ca a scris cineva pe forum sa ii porti numai la departare si nu permanent ochelarii.si eu am astigmatism miopic de -0,5 la ambii si fara ei nu vad ce scrie la calculator, nu vad sa citesc, nu vad nimic!cand ii bun vad, dar de la o vreme nici cu astia numai vad prea bine, si ii am din martie doar!ce sa fac sa ii schimb?

#45
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
sunt uimit de belivernele scrise aici, dar nu ma mir, doctorii nu stiu decat cum sa-ti corecteze lentila naturala a ochiului punand alta in fata ei. cum a spus cineva mai sus, asta nu are cum sa-ti corecteze miopia, ci doar s-o agraveze dupa cum spunea altcineva, dar in acelasi timp mai spunea si ca e grav sa nu porti ochelarii. cum poti sa afirmi doua lucruri asa diferite?

dupa cum spuneam si aici: http://forum.softped...m...t&p=4991703

ochelarii nu sunt buni din mai multe puncte de vedere. in primul rand ei sunt facuti pentru o vedere de 20/20, daca ii folosesti de la alta distanta nu mai sunt buni, e simplu, fizica. in al doilea rand sunt din sticla, ceea ce afecteaza forma si culorile, iar obiectele sunt definite de culori. prin urmare ce vezi prin ochelari e mai lipsit de contrast decat in realitate, dar in fine, poate nu conteaza asa de mult. deci as recomanda si eu ca Franco sa nu se poarta ochelari pe cat posibil, si aia care-i porti sa fie o marime mai mici.

ca sa fiu scurt, defectele de vedere pot fi ameliorate sau vindecate pentru ca depinde de modul cum iti folosesti ochii si intregul corp, si ar fi utila o carte pentru asta
acolo scrie lucruri descoperite de William H Bates de mult de tot http://en.wikipedia....i/William_Bates
sau puteti merge la un seminar

Edited by adadoi, 02 August 2008 - 18:05.
fara link


#46
mihailov

mihailov

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 19.06.2006
donez ACULAR si EXOCIN expira ian 2009,may 2009
tel 0741979550

#47
bluecrime

bluecrime

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 77
  • Înscris: 05.01.2008
Buna dimineatza.

Am si eu o problema care doresc sa o solutionez.
Eu port de mult timp ochelari (4 ani - mi sa spus ca am miopie) si niciodata nu ma interesat afectiunea de care sufar.
De vreo 2 luni caut pe internet informatii despre lentilele de contact.
La descrierea mai multor produse vad urmatorul text:

Sunt lentile de contact sferice care pot fi folosite pentru corectia  <b>miopei</b> si a hipermetropiei intr-un regim de purtare zilnica.

Deci probleme mele sunt urmatoarele:

1. Pana la urma miopia se poate corecta?
2. Ce parere aveti despre lentilele de contact?
3. Pentru cei care cunosc cat de cat...pot analiza si mie fisa de la oftalmolgo?(am atasat-o la post)

Inca un mic detaliu: La ultimul consult mi-a recomandat 2 perechi de ochelari, 1 pentru activitatea de zi cu zi si o pereche mai slaba pentru calculator.(mentionez ca nu i-am purtat niciodata pentru ca ma incomodau foarte mult)
Fisa detaliata este de la perechea de ochelari mai slaba...nu de alta dar doar actele astea le-am primit.

Fisa detaliata: Attached File  novaoptic.jpg   151.78K   82 downloads
Fisa ochelari principali(i-am numit de zi cu zi): Attached File  novaoptic_ochelari_principali_.jpg   170.13K   65 downloads
Fisa ochelari secundari(cei care mi i-a recomandat la pc): Attached File  novaoptic_ochelari_secundari_.jpg   157.84K   59 downloads

#48
ralcr

ralcr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,337
  • Înscris: 03.07.2007
vezi ca mai sunt cateva topicuri pe tema asta.

1. miopia se poate corecta folosind metode holistice, asta implica schimbarea stilului de viata. acel "corecteaza" din citat nu inseamna ca te vindeca de miopie, ci doar ca o sa elimine blurul adaugand o lentila care o sa corecteze erorile de refractie ale ochiului.
2. lentilele de contact sunt la fel de proasta ca si ochelarii, sunt facuti pentru o vedere 20/20 ft. daca te uiti la obiecte care se afla la alta distanta decat 20 ft ochii nu pot compensa fara a fi fortati(raniti).

lentilele sunt si mai proaste pentru ca pot avea urmatoarele efecte pentru unii:
- lentile care nu se potrivesc pe cornee cum trebuie
- distorsionarea corneei
- dureri si senzatii de pierdere a echilibrului din senin
- iritarea ochiului si pleoapelor
- alergie la solutiile de curatare
- infectarea corneei
- restrictii pentru anumite activitati
- cheltuiala continua
- ochi rosii
- urme lasate pe cornee
- riscuri de lipsa de oxigen spre cornee
- interferente cu clipitul normal si uscarea ochiului
- purtarea indelungata poate duce la ulcer corneal, zone ranite de la indepartarea lentilei, inflamatii; posibil pierderea partiala sau completa a vederii


Blurul este un mesaj de dezechilibru al mintii si corpului si-ti transmite sa te intorci la normal, la modul relaxat de a vedea. Lentilele de corectie ii spun corpului si mintii ca totul este "normal" acum - dar nu este.

#49
AndreiOM

AndreiOM

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 317
  • Înscris: 23.09.2007
Am luat de la țară, cu tot cu rădăcini, planta numită Rostopască, am pus-o pe balcon într-un ghiveci și acum aștept să înflorească. Am încercat să storc acum însă iese foarte puțină substanță. O să vă țin la curent, când o să încep tratamentul, să vedem dacă chiar merită sau nu.

M-am tot întrebat de ce doctorii oftalmologi nu își sfătuiesc pacienții să folosească acest tratament. Probabil că nu ar mai avea ei activitate :).

#50
adadoi

adadoi

    scorpie bătrână

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,603
  • Înscris: 25.10.2006

View PostAndreiOM, on Nov 10 2008, 12:03, said:

Am luat de la țară, cu tot cu rădăcini, planta numită Rostopască, am pus-o pe balcon într-un ghiveci și acum aștept să înflorească. Am încercat să storc acum însă iese foarte puțină substanță. O să vă țin la curent, când o să încep tratamentul, să vedem dacă chiar merită sau nu.

M-am tot întrebat de ce doctorii oftalmologi nu își sfătuiesc pacienții să folosească acest tratament. Probabil că nu ar mai avea ei activitate :).
spune-mi ca nu vorbesti serios si n-ai de gand sa-ti pui rostopasca in ochi.

#51
micul_licurici

micul_licurici

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 353
  • Înscris: 05.09.2008

View Postdonald, on Feb 20 2008, 20:34, said:

am ochelari de 12 ani, am inceput cu -0.5 si au crescut in timp.
doctorul mi-a zis ca miopia in cel mai bun caz nu progreseaza.
anu trecut am citit intr-o carte cu retete naturiste, maria treban, o reteta care a dat rezultate: dimineata si seara, timp de 3 luni trebuie sa te dai in coltul ochiului (nu pe ochi sau in ochi) cu suc de rostopasca (proaspat sau stors si tinut in frigider). Eu m-am dat timp de 2 luni la unul dintre ochi si mi-a scazut dioptria de la -1.5 la -0.5. in primavara asta am de gand sa fac tratamentul si pt celalalt ochi (am -2.5)

Sa nu faceti asa ceva. O vecina a citit intr-o revista ca rostopasca (frunza proaspata) se pune pe ochi (exact cum vreti voi sa faceti) si alunga insomniile. Dupa ce a stat cu frunzele alea pe ochi s-a ales cu o iritatie groaznica. I s-a inrosit pielea si o ustura. A fost la medic, s-a tratat, s-au format cruste, s-a vindecat... Si sa nu-mi sariti ca a incurcat plantele si nu era rostopasca... Stim foarte sigur ca era chiar rostopasca.

View Postdudumihai, on Mar 11 2008, 22:07, said:

Operatia e scumpa, mai ales LASIK, dar care e dioptria minima de la care se poate aplica aceasta opratie.Eu ma gandesc ca trebe sa fie mai mare de -2 ca sa nu apara supracorectia. A incercta cineva sa se corecteze prin acupunctura de miopie. Prin infigerea accelor in centrii nervosi ai muschiului ochiului is 6 sau 7 puncte la un ochi, aceste ace va relaxa muschiul ochiului, orice durere de cap va disrarea si durerile din zona ochiului si in cateva sedinte ochiul va incepe sa se relaxeze si va dai scadea din dioptrie(cam in 3 sau 4 sedinte).Oricum decat operatie mai bine asta.

Eu am avut miopie de la 14 ani. Am inceput cu -0,75 si, la 18 ani m-am trezit cu -1,75. Acum 3 ani mi-am facut operatie (PRK). De la -1,75 am ajuns la -0,25. 0 absolut nu cred ca exista. Ce va plangeti voi acolo cu dioptrii infime: -0,25, -0,50... Pentru astea nici nu aveti de ce sa purtati ochelari. Poate aveti mai mult si nu ati fost diagnosticati corect.

View PostAndreiOM, on Nov 10 2008, 12:03, said:

Am luat de la țară, cu tot cu rădăcini, planta numită Rostopască, am pus-o pe balcon într-un ghiveci și acum aștept să înflorească. Am încercat să storc acum însă iese foarte puțină substanță. O să vă țin la curent, când o să încep tratamentul, să vedem dacă chiar merită sau nu.

M-am tot întrebat de ce doctorii oftalmologi nu își sfătuiesc pacienții să folosească acest tratament. Probabil că nu ar mai avea ei activitate :).
Da, e o intreaga conspiratie... Guvernul stie!

Edited by micul_licurici, 10 November 2008 - 21:40.


#52
ionutz78

ionutz78

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 944
  • Înscris: 13.03.2008

View PostAndreiOM, on Nov 10 2008, 12:03, said:

Am luat de la țară, cu tot cu rădăcini, planta numită Rostopască, am pus-o pe balcon într-un ghiveci și acum aștept să înflorească. Am încercat să storc acum însă iese foarte puțină substanță. O să vă țin la curent, când o să încep tratamentul, să vedem dacă chiar merită sau nu.

M-am tot întrebat de ce doctorii oftalmologi nu își sfătuiesc pacienții să folosească acest tratament. Probabil că nu ar mai avea ei activitate .

Andrei , noteaza-ti adresa de mai jos, s-ar putea sa-ti fie utila cu astfel de "tratamente" urmate.

        SPITALUL DE  URGENTE OFTALMOLOGICE BUCURESTI

    Adresa:  P-ta Lahovari nr. 1, sector 1

    Telefon: Tel.  021.319.27.53; 021.318.63.51;

    Orar: NON STOP

#53
maltese

maltese

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,847
  • Înscris: 16.04.2006
Si daca o bea sa se adreseze unei clinici de gastro. Nu-i de glumit cu rostopasca, tataneasa...

#54
arl

arl

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.11.2008
Buna!
Am 20 de ani si mi-am pus ochelari la 18 prima data cu dipotrii -0.75 si -1. In primul an nu i-am purtat decat la scoala. Dupa 1 an de la momentul cand i-am pus am facut un nou control si dioptriile crescusera la -1 si -1,5. La doi ani dupa, urmeaza sa-mi fac un nou control pt. ca am iarasi probleme la distanta chiar si cu ochelarii noi, desi i-am purtat constiincios pt. ca m-am impacat cu ideea ca sunt importanti pt. mine. Intrebarea mea este: cat o sa mai existe tendinta asta de crestere care, in mod evident, ma supara destul de mult? Trebuie sa mai spun ca lucrez foarte mult cu calculatorul(cam 8 ore pe zi).

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate