![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
magazin alimentar
Last Updated: Aug 16 2011 14:53, Started by
[email protected]
, Nov 30 2006 14:53
·
0

#1
Posted 30 November 2006 - 14:53

vreau sa deschid un magazin alimentar(mancare,bauturi+celelalte produse necesare intr-o casa)
zona: snagov sat(vad bun "la sosea") ce norme vor trebui respectate din 2007?? mentionez ca am firma facuta(toate actele) -va trebui sa arate ca un minimarket??(cosuri , marfa aseaza pe raioane , case de marcat , totul va trebui taxat prin codurile de bare???? -care va fi suprafata minima a punctului de desfacere(magazinului)?? grupuri sanitare ,instalatie de climatizare..... ..cred ca se merita investitia deoarece un astfel de magazin este indispensabil in orice comunitate.Dar vreau sa fac ceva la standarde EU va multumesc anticipat si va astept cu raspunsuri |
#2
Posted 08 December 2006 - 22:15

[email protected], on Nov 30 2006, 14:53, said: vreau sa deschid un magazin alimentar(mancare,bauturi+celelalte produse necesare intr-o casa) zona: snagov sat(vad bun "la sosea") ce norme vor trebui respectate din 2007?? mentionez ca am firma facuta(toate actele) -va trebui sa arate ca un minimarket??(cosuri , marfa aseaza pe raioane , case de marcat , totul va trebui taxat prin codurile de bare???? -care va fi suprafata minima a punctului de desfacere(magazinului)?? grupuri sanitare ,instalatie de climatizare..... ..cred ca se merita investitia deoarece un astfel de magazin este indispensabil in orice comunitate.Dar vreau sa fac ceva la standarde EU va multumesc anticipat si va astept cu raspunsuri acelasi lucru vreau sa-l fac si eu nu stiu prea multe sa mi rezolv problema vreau sa iau llegatura cu un jurist daca afli ceva schimbam iformatii |
#3
Posted 09 December 2006 - 11:36

![]() Cei de la DSV te pot ajuta. Daca vi se pare prea mare pretul, ne mai spuneti. Oricum , 20% din pret e "spaga", pentru ca tot ei te controleaza... |
#4
Posted 09 December 2006 - 16:35

Tischler, on Dec 8 2006, 22:15, said: ce m-ai nimerit cu subiectul acesta acelasi lucru vreau sa-l fac si eu nu stiu prea multe sa mi rezolv problema vreau sa iau llegatura cu un jurist daca afli ceva schimbam iformatii eu mi-am facut firma (deocamdata nu are activitate) si urmeaza sa-mi fac punctul de lucru (magazinul in sine) dar astept si eu sa fie vremea frumoasa ca sa pt construi si ma intereseaza ce norme trevuie sa respect din 2007.... va astept cu idei si cu sfaturi pana a apela la un jurist... va multumesc... |
#5
Posted 22 December 2006 - 21:31

subscriu, care sunt normele pt 2007 la mag alimentare
am auzit ca e ceva de suprafata si altele.... dati va rog un link |
#6
Posted 31 December 2006 - 12:03

Salut,
VA impartasesc din experienta mea de pana acum poate ajuta. Am deschis si eu un magazin de genul asta in octombrie in bucuresti. Inainte am vb cu un avocat si nu a gasit nimic in legislatie legat de suprafata decat la magazine specializate cum ar fi macelarii,farmacii,etc. Magazinul meu are 15 mp ,e la parterul unui bloc(dar este spatiu comercial nu parte dintr-un apartament.....am inteles ca nu se va mai desfasura nici o activitate comerciala in apartamente de bloc),are gresie pe jos,termopane,grup sanitar cu gresie,faianta,wc,spalator. Cand au fost cei de la DSV in control au mai cerut undeva intr-un colt un vestiar(un cuier pe un perete acoperit de o usa sau o perdea)si spuneau ca de prin august nu se mai autorizeaza magazine care nu corespund normelor euro.Cei de la OPC legat de magazin au vrut sa vada daca exista usa de acces pt marfa diferita de cea pt clienti. In rest nu au fost probleme.Deci cu mult curaj inainte ca nu e UE asta mai jmecher ca noi ![]() Bafta |
#7
Posted 31 December 2006 - 13:08

Tybby, on Dec 31 2006, 12:03, said: .Cei de la OPC legat de magazin au vrut sa vada daca exista usa de acces pt marfa diferita de cea pt clienti. Si pompierii vor o a doua usa. De asemeni sistemul de incalzire nu poate fi cu lemne sau altceva ce poate elimina reziduri / funingine in magazin / pe marfa. De preferinta centrala termica amplasata inafara spatiului de vanzare si depozitare. |
#8
Posted 01 January 2007 - 14:16

Din ce am inteles de la DSV:
1. Usa intrare marfa separat de cea intrare clienti 2. Vestiar 3. Baie cu cabina dus 4. Chiuveta in alta incinta decat baia Al meu este magazin alimentar, cca 80mp, spatiu comercial prin constructie (inaltime de 4m). Edited by andib, 01 January 2007 - 14:17. |
#9
Posted 07 January 2007 - 19:15

andib, on Jan 1 2007, 14:16, said: Din ce am inteles de la DSV: 1. Usa intrare marfa separat de cea intrare clienti 2. Vestiar 3. Baie cu cabina dus 4. Chiuveta in alta incinta decat baia Al meu este magazin alimentar, cca 80mp, spatiu comercial prin constructie (inaltime de 4m). am si eu un mini-market si ma chinui de vreun an sa tot aflu exact ceea ce trebuie sa indeplinesc. pe linga cele amintite de tine mai sus eu mai stiu ca: 1. nu mai ai voie sa vinzi vracuri(biscuiti, bomboane etc, inclusiv mezeluri si fructe) totul ambalat, sigilat, vidat si etichetat. 2. tavan fals cu ventilatie in fiecare colt al camerei. 3. nu mai ai voie sa vinzi tigari si detergenti daca optezi sa comercializezi produse alimentare. 4. spatiu minim pt vinzare de 50 mp2 5. raioane separate si delimitate 6. vinzare prin case de marcat cu cititor de bare. si ar mai fi dar nu ma le retin pe toate. multe sunt aberante, dar unele sunt binevenite. in romania comertul se face dupa ureche sau chiar in strada. prea multe magazine de 2x2mp2 care vind iaurt cola si sosete in acelasi spatiu. eu inca astept de la statul asta un pliant care sa ma informeze exact ce trebuie sa fac si cit timp am la dispozitite. ![]() |
#10
Posted 08 January 2007 - 18:15

Vesnica problema. Toti vin sa te sanctioneze ca n-ai dotari corespunzatoare, ca nu ai citit legislatia, etc dar nimeni nu vine sa-ti spuna ce cerinte au. Parca mai ai timp de facut bani cand stai si cauti prin horarari de guvern si birocratie. Normal ar fii sa fie pe toate site-urile oficiale, reglementarile astea. Auzi, o usa pt pompieri...
![]() |
#11
Posted 09 January 2007 - 15:40

Guguluff, on Jan 8 2007, 18:15, said: Vesnica problema. Toti vin sa te sanctioneze ca n-ai dotari corespunzatoare, ca nu ai citit legislatia, etc dar nimeni nu vine sa-ti spuna ce cerinte au. Parca mai ai timp de facut bani cand stai si cauti prin horarari de guvern si birocratie. Normal ar fii sa fie pe toate site-urile oficiale, reglementarile astea. Auzi, o usa pt pompieri... ![]() de asta mi-e si mie frica. o sa vina si o sa zica ca pe ei nu ii intereseaza ca nu ai stiut tu ce ai de facut. ei vin sa dea amenda sau sa ia spaga. de informat, iti zice ca trebuia tu sa stii ce si cum, ca cica tre' sa cunosti legile. ![]() |
|
#12
Posted 12 January 2007 - 01:03

In afara de ce ati zis voi,
- mai tb marfa expirata (in special mezeluri/lactate), contract cu o firma care pentru ridicare lor / o vitrina speciala pt pastrare, si impartirea lor pe niste coduri (de culoare), in functie de tip / lactat / mezel etc. Temperatura tb monitorizata a vitrinei respective - contract cu o firma pt deratizare/desinsectie o data pe trimestru - vracurile tb sa aiba raion / vanzatoare separata - tb vanzatoare separat pt raiona de alimente/ cosmetice-detergenti => pt tb autoservire. Sunt si eu in aceasi situate ![]() ![]() |
#13
Posted 12 January 2007 - 01:08

#14
Posted 13 January 2007 - 10:20

Nu scrie in mod explicit asa ceva in nici o lege. De aceea v-am trimis la DSV, pentru ca ei controleaza.
In cazul patiserie-brutarie, ghidul este realizat de asociatia profesionala (si e copiat 90% de undeva, nu stiu daca au avut acordul, dar asta e alta discutie). Oricum, normele sunt destul de dure (ca bani de investit), dar chiar si acolo mai pot apare interpretari. exemplu : n-ai voie lemn. -> organu' DSV zice n-ai voie sa ai lemn nici macar la intrarea in cladire, chiar daca pana la produs mai sunt 10 usi (exagerare intentionata) exemplu din magazin : te controleaza organu 1 : montezi chiuveta in coltul 1; pleaca in concediu, vine organu' 2, te pune sa o muti in coltul 2, revine organu' 1 si o iei de la capat (caz real). Recomandare : nu va mai lasati impresionati de ei, trebuie sa se schimbe modul in care va controleaza (deja s-au mai schimbat) . Pun recomandari pe hartie, vin peste o perioada sa vada ce ai facut, etc.. Daca chiar faci pe nebunu' si nu faci nimic din ce ati agreeat impreuna ca trebuie facut, iei amenda. (si nu prea vad cum o castigi in instantza). Cam asa trebuie sa arate lucrurile.... PS. Atentie la deschiderea de magazine alimentare, concurenta produselor din UE inca nu se simte.... Daca nu ai vad bun, parerea mea e ca e mai bine sa mai calculezi , chiar daca esti la tzara.... In orice caz, daca vrei sa incepi in magazin inchiriat, sansele de faliment sunt destul de mari. |
#15
Posted 13 January 2007 - 13:26

Da, intr-adevar, se simte o schimbare in bine in modul de control/recontrol. In cazyl meu (brutarie), au fost mult mai bine organizati, au revenit la intervale regulate sa vada ce modificari s-au facut, cu un caiet de "sarcini" / grila, punctaje - calificative. Deci per ansamblu mai bine organizati. In prima faza vin oricum sa vada ce si cum, si iti da un interval de 6 luni sau mai mult sa te adaptezi la noile standarde. E bine ca sunt aceasi oameni (cel putin asa au fost aici)
|
#16
Posted 09 June 2009 - 20:59

Vreau si eu sa ridic un magazin la tara pe teren propriu (bauturi,alimente,congelate fara refrigerate) dar in zona nu este decat electricitate(ca in 90% din cazuri de altfel).Pot avea greutati in obtinerea autorizatiei de functionare?Stie cineva ce norme mai sunt in vigoare pt crasmele de genu' asta?
|
#17
Posted 16 August 2011 - 14:53

caut distributie marfa pentru deschidere magazin alimentar. rel la tel 0745939540
|
|
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users