Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Stiri notabile din Israel

* * - - - 5 votes
  • This topic is locked This topic is locked
6463 replies to this topic

#6229
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Care va fi pretul pentru ca Israel sa joace rolul Helvetiei ?


Ambasadorul Ucrainei in Israel, a fost invitat la o mustrare la Ministerul Afacerilor Externe,
dupa ce tara sa a sustinut la ONU cateva initiative antiisraeliene.
Doar ca, nu doar Ucraina, ci aproximativ o duzina de tari din Uniunea Europeana, tarile arabe din 3 continente si, de asemenea, Azerbaidjan, caruia Israelul ii vinde arme cu mare bucurie precum unei tari prietene, toate au votat pentru ultima decizie in cauza.


Asadar, de ce sa dai vina numai pe Ucraina?


Pentru ca in cele noua luni care au trecut de la invazia rusa, Israelul a petrecut ore indelungate incercand sa explice de ce, dintre toate tarile, nu si-ar vinde eficientele sisteme de aparare aeriana - Ucrainei.

Unul din motive, a fost ca, a oferi arme pentru a proteja cladirile guvernamentale, infrastructura si locuintele ucrainene, Vladimir Putin se va supara pe noi ….Apoi s-a discutat despre ce s-ar intampla daca armele noastre cad in mainile iranienilor ?

Daca privim istoria, Israelul a refuzat sa vanda arme Ucrainei in 2014, dupa ce Rusia a anexat Peninsula Crimeea si chiar inainte sa intre in Siria si sa devina un factor central la granita noastra de nord. Apoi, dorinta israeliana de a nu intra in conflict cu Moscova a fost intensa. Dar dupa 24 februarie, aceasta politica nu a mai fost bine primita. Kievul a facut presiuni asupra Israelului, la fel cum preseaza Germania, SUA si Marea Britanie, dar cu noi se confrunta cu un zid de fier. Au urmat o serie de voturi ucrainene la ONU - toate in favoarea rezolutiilor anti-israeliene -


La inceputul razboiului, multi ucraineni s-au comparat cu Israelul - sunteti atacati de teroristi ?, la fel si noi; Stati in adaposturi si tremurati din cauza rachetelor ? acum e randul nostru. Interesant ca si rusii se compara adesea cu Israelul - la in sensul ca si ei lupta pentru „tara stramosilor lor”, care este inscrisa pentru ei in Cartea Funciara .

Mai mult, cand Rusia a anexat Crimeea, s-a inspirit din experienta israeliana: daca renuntam la aceste pamanturi - securitatea noastra va fi prejudiciata; Fortele raului si ale NATO, ne ameninta si de aceea trebuie sa avem o centura de siguranta care ne va desparti de ele.

Dar, in realitate, seamana cu situatia de la noi ?

Prea putin.

Totul este diferit aici. Pe de o parte, un stat autoritar brutal –Rusia si, pe de alta parte, singura democratie din Orientul Mijlociu -Israelul. In Rusia nu exista deloc transparenta, aici armata - IDF se investigheaza pe ea insasi. Rusia, asa cum a spus atunci ministrul de externe Yair Lapid, comite crime de razboi in Ucraina, in timp ce noi doar ne aparam.

Dar, sunt si asemanari ?

Evident

Pe principiul „controlul asupra tuturor partilor patriei" si cui nu-i place – sa bea apa din mare….

Tocmai aceasta dualitate nu a trecut neobservata de ucraineni.

Si ar fi putut transforma votul din „pentru” in „abtinere” daca ambasadorul nostru la ONU s-ar fi deranjat si ar fi vorbit in privat cu omologul sau ucrainean, asa cum se obisnuieste in astfel de cazuri. Ruptura dintre Israel si Ucraina, este din ce in ce mai larga si noul guvern care se va forma curand, un guvern „deplin” de dreapta, probabil ca nu va duce la o apropiere.


Israel - parerea mea - refuza sa recunoasca realitatea: razboiul din Ucraina nu este un razboi indepartat undeva in lume. Ci este in locul unde se face arhitectura relatiilor internationale in viitorul apropiat. SUA, Europa, Canada, Japonia, Australia si Coreea de Sud au stat in spatele Ucrainei. Israelul, care doreste a fi o parte integranta a lumii occidentale, sta deoparte – intr-o neplacuta balbaiala. Rezultatele acestei balbaieli pot neprevazute.

Mai ales cand Israelul a ales sa fie Elvetia

Cand nici macar Elvetia nu mai este neutra de ceva vreme......

#6230
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Trupul tanarului druz din Daliat al-Carmel de langa Haifa a fost returnat familiei pentru ingropare.

Înmormântarea lui va avea loc astăzi, ziua in care ar fi implinit 18 ani.

Presiunile israeliene combinate cu actiunea rapida a mecanismelor de Securitate Palestiniene au finalizat aceasta trista intamplare.
Tiran Pero si prietenul sau au plecat sa repare masina.
Au ales Jenin, oras in Cisiordania, unde au gasit un pret foarte ieftin.
Doar ca, foarte curand dupa reparatii au avut un accident extrem de grav, masina s-a rasturnat iar ambii grav raniti.
Erau inca in teritoriul autoritatii palestiniene.
Prietenul ranit a fost transportat cu helicopterul in Israel la spitalul Rambam.
Tiran a carui stare era critica, a fost dus la cel mai apropiat spital in orasul palestinian Jenin pentru a fi stabilizat.
La spital a ajuns si familia. La ora 3 din noapte, barbati inarmati au navalit in spital, intreband unde este ranitul.
Au intrat in salon, l-au deconectat de la aparate si l-au rapit in viata fiind, dupa cum afirma familia.
Dupa varsta lui au crezut ca este soldat israelian.
Au urmat presiuni mari si chiar pregatiri pentru intrarea fortelor armate in Jenin pentru a-l recupera si aduce in Israel.
In final, cand s-a aflat ca este un tanar druz civil si nu militar, corpul a fost depus la politia din Jenin,
de acolo o ambulanta l-a dus la punctul de trecere, iar aici returnat familiei care astepta.


Tot ieri doua explozii in statii de autobuz in Ierusalim au facut o victima mortala, un tanar de 17 ani si mai multi raniti grav.
Iar azi in Beer Sheva, un tanar imbracat in uniforma de armata a fost intentionat accidentat si ranit grav.
Perioada grea si mai ales sensibila.
Perioada cand forta, dar combinata cu ratiunea pot da rezultate.
Perioada de instabilitate politica, crestere a radicalizarii din ambele parti.

Dar si perioada in care a slabit putin sentimentul de apartenenta si alerta continua
in care trebuie sa fie un popor sub asaltul permanent al terorii.

Attached File  ryZPlyj8s_0_182_900_900_0_x-large.jpg   188.97K   1 downloadsAttached File  download (30).jpg   6.39K   1 downloadsAttached File  rySPWZWTLj_0_80_1280_721_0_x-large.jpg   105.96K   1 downloads

#6231
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Dupa 75 de ani: a fost gasita inregistrarea completa a votului ONU privind infiintarea statului Israel.

Attached File  bobina -partitie.jpg   147.86K   0 downloads

Maine, 29 noembrie, Israelul va marca 75 de ani de la decizia 181 a
Adunarii Generale a ONU privind „Planul de impartire al Natiunilor Unite pentru Palestina”.
S-a votat sfarsitul mandatului britanic si infiintarea a doua state independente, evreiesc si arab
Adoptarea rezolutiei a necesitat o majoritate de doua treimi din voturile valabile, fara a numara abtinerile si absentii, celor 56 de state membre ale ONU de atunci.
La 26 noiembrie, dupa obstructionarea delegatiei sioniste, votul a fost amanat cu trei zile.
Potrivit mai multor surse, daca votul ar fi avut loc la data stabilita initial, ar fi primit o majoritate, dar mai putin decat cele doua treimi necesare.
Intarzierea a fost folosita de sustinatorii sionismului din New York pentru a exercita presiuni suplimentare asupra statelor care nu sustin rezolutia.
Oamenii au fost lipiti de radiouri pana la anuntul dramatic al presedintelui adunarii, brazilianul Oswaldo Arnia, care a declarat : „Propunerea de rezolutie a subcomisiei pentru Tara Israelului a fost acceptata cu 33 de voturi pentru, 13 impotriva si zece abtineri”.
Coloana sonora care insoteste votul dramatic este cunoscuta de aproape toata lumea, ea are 3 minute lungime dar inregistrarea in intregime nu a fost auzita.

Aceasta bucata de istorie a fost incompleta, deoarece inregistrarea completa a votului care are 7 minute nu a fost cunoscuta publicului. Ea cuprinde votul unor tari care nu se regasesc in in inregistrarea uzuala: Iran, Irak, Turcia si Liban care s-au opus evident, sau Belarus, Costa Rica si Brazilia care a sustinut statul Israel.

Bobina a fost aruncata in cosul de gunoi al Autoritatii de Radiodifuziune , alaturi de alte materiale istorice cum ar fi un interviu filmat realizat cu Nahum Goldman, unul dintre liderii conducerii sioniste si care a participat la convingerea sefilor de stat inainte de vot, in momentul transformarii ei in Israel Broadcasting Corporation.

Dar nu toate materialele s-au transferat.
Unele cu potential comercial au ajuns in maini particulare
Bobina istorica a ajuns la Eyal Ilya - colectionar, vanzator si manager al casei de licitatii „Pentagon Auctions”. „In trecut, la mine au venit obiecte care au fost gasite dupa dizolvarea Autoritatii de Audiovizual. In urma procesului, obiectele au ramas la mine. Se asteapta ca aceasta inregistrare sa fie scoasa la licitatie si valoarea ei este estimat la sute de mii de dolari. Sper ca obiectul sa ajunga in cele din urma intr-un muzeu sau arhiva semnificativa din tara.”

Bobina a urmat un proces de digitizare la Photo Linof din Tel Aviv, un laborator care a vazut deja destul de multa istorie.
Pretul de pornire pentru bobina cu filmul intreg este de 200.000 de dolari.
Dar in urma licitatiei poate ajunge la un million de dolari

#6232
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Israel va livra Ucrainei 4 ambulante antiglont

Ca parte a ajutorului pentru Kiev, va fi livrată prima din cele patru ambulanțe cu protecție împotriva focului pentru forțele ucrainene. La o fabrică din Galileea s-a finalizat montarea panourilor de protecție pe o ambulanță de mari dimensiuni.
Cele patru ambulanțe protejate sunt  capabile să se deplaseze pe teren deschis și cu protecție împotriva armelor de calibru mic și mitralierelor.

Ministerul apararii va face livrarea prin Polonia ca parte a ajutorului pe care Israelul îl oferă Kievului. Aceasta se adaugă mii de căști, mii de veste de protecție, zeci de costume de protecție pentru curățarea minelor și zeci de sisteme de filtrare și purificare a substanțelor chimice pe care Ministerul Apărării le-a livrat forțelor ucrainene în ultimele săptămâni ca donație israeliană.
În urmă cu câteva luni, au fost livrate în Ucraina si alte ambulante, dar fara protectie antiglont

  Attached File  BJg0XqrvDj_175_0_1024_576_0_x-large.jpg   58.8K   2 downloadsAttached File  SJzR75Svvo_0_0_960_1280_0_x-large.jpg   139.71K   2 downloads


Ambulantele au mobilier complet inclusiv rafturi și sertare, un sistem suplimentar de aer condiționat pentru încălzire și răcire adaptat climatului ucrainean, iluminat, iluminare intermitentă exterioară, un scaun medic reglabil, posturi pentru doi terapeuți și, în total, spațiu pentru cinci pasageri. Echipamentul ambulanței include și un monitor, defibrilator, targă pentru spate, panou ortopedic pentru spate, sisteme de oxigen, genți pentru paramedic, căști de protecție, genți pentru paramedic și alte brancardiere. Costul fiecărei ambulanțe este de 300.000 EU

#6233
Phobos

Phobos

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,037
  • Înscris: 23.09.2005
Vio, in Israel e permis fumatul in spatii inchise, in baruri, cafenele?

Tulai Doamne ce iarmaroc e in clipul ala. Numa` sa te tina buzunarul si burdihanul. :)

Edited by Phobos, 04 December 2022 - 16:17.


#6234
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Dupa aprobarea legii pentru revenirea cancerului in 1983,
Israel a fost printre primele state care au adoptat-o

Fumatul a fost interzis mai întâi în locuri precum cinematografe și autobuze.
Mai târziu,2000 sau2002, nu mai stiu, legea a fost extinsă la restaurante , cantine , trenuri, magazine alimentare și avioane .
Mai tarziu, restrictiile s-au marit si interdicția de fumat se aplică și în stațiile de autobuz, precum și pe peroanele de tren (cu excepția unei zone destinate fumatului), localurile pentru evenimente, adăposturile publice și piscine .

A urmat o noua treapta cand au fost aprobate interzicerea fumatului pe stadioanele sportive   și în întreaga zonă a unei instituții de învățământ . In cladire si in curte. S-au interzis camerele speciale pentru fumat la aeroport, la institutii de stat.

In mod surprinzator pentru mine si pentru altii, se respecta strict.
Nu din cauza controaleleor ci datoroita faptului ca oamenii apreciaza aerul curat, atmosfera interioara neviciata.
Deja nu mai sunt necesare controale, opinia publica deja lucreaza..
Ca mai sunt ici colo cate unii care fura un fum....?
Sunt, dar putini, foarte putin si in minoritate absoluta.

Edited by vio69c, 04 December 2022 - 18:23.


#6235
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,673
  • Înscris: 06.03.2021
*prevenirea

#6236
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Eveniment de exceptie....si Concert istoric -
Orchestra Filarmonica Israeliana a concertat asta seara in Abu Dhabi.
La 85 de ani de la ultima sa reprezentatie intr-o tara araba.
Cand filarmonica a cantat in Egipt

Concertul a fost posibil datorita insistentei sotiei presedintelui Israelului in vizita ce au avut-o in Abu Dhabi in ianuarie
Si va incepe cu imnurile nationale ale statului Israel si Abu -Dhabi.
In sala va fi emirul si o suita de ministrii si inalti oaspeti.

Au fost in program Concertul pentru pian nr. 23 de Mozart cu Lahav Shani ca dirijor și solist,
urmat de Simfonia nr. 1 de Mahler, dirijor Lahav Shani.

Concertul a fost nu numai un succes dar si foarte emotionant.
Filarmonica a fost aplaudata in picioare si a oferit un bis -Mars de Prokofiev.

Attached File  fil-5.jpg   77.99K   2 downloadsAttached File  fil-6.jpg   107.83K   2 downloadsAttached File  fil-4.jpg   118.99K   2 downloads

#6237
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008

 vio69c, on 04 decembrie 2022 - 18:22, said:

Dupa aprobarea legii pentru revenirea cancerului in 1983,
Israel a fost printre primele state care au adoptat-o

Care este ideea?
Asta a fost / este o lege globala, decretata de un guvern mondial, sau cum?

Ce dracu' exprimari sunt astea?

 vio69c, on 04 decembrie 2022 - 18:22, said:

Deja nu mai sunt necesare controale, opinia publica deja lucreaza...

Ca mai sunt ici colo cate unii care fura un fum....?

Minunata chestia asta cu opinia publica ce deja lucreaza!

Si nu, nu sunt fumator, nici nu am fumat vreodata!

Aia cu unii "care fura un fum" este poezie pura!

Edited by BlueKing-69, 22 December 2022 - 20:41.


#6238
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022

 BlueKing-69, on 22 decembrie 2022 - 20:36, said:


Ce dracu' exprimari sunt astea?


Exprimare foarte defectuasa.
Pe langa ideea, care idee este ca Israelul a adoptat legea cu nefumatul in cinematografe si autobuze si alte mijloace de transport,
In cadrul programului de prevenire a cancerului.
etc,,,etc....

scuze !

#6239
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Sinagoga - vineri seara -Ierusalim....

Iata trei elemente care fac atacul terorist din Ierusalim de acum cateva minute, la ora 20.00, nu numai complex,
dar si inceputul unei tensiuni care doar va creste. Si obliga Israelul sa ia masuri....in timpul vizitei lui Bliken in tara
Pana acum, cateva minute dupa actul terorist, este vorba de 7 morti si alti 6 raniti, parte raniti grav.
O Toyota alba ajunge la Sinagoga de unde ieseau credinciosii si teroristul de 21 ani din Ierusalimul de est-,
deschide focul in plina multime. care se dpearta spre casa

Un politist si un voluntar al politiei au ajuns in cateva minute si l-au lichidat cand incerca sa fuga cu masina de la fata locului


Apropierea Ramadanului si a Pastelui fac sa creasca valul de incitare, pregatirea pentru noi acte teroriste.
Si, desi aprecierea era ca valul de teroare va veni din Gaza, iata ca el porneste si se propaga tot mai mult din Cisiordania ..


Attached File  2023_Neve_Yaakov_synagogue_shooting_IV.jpg   308.77K   3 downloads

.

#6240
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Mai multe agentii de stiri atribuie Israelului atacul aerian si exploziile din Istafan si ale 2 orase.
Israelul nu este implicat.
Atacul cu drone de lunga distanta care a vizat un depozit de rachete,
apartine Americii si unui alt stat, care asa cum precizeaza comunicatul, nu este Israel

Edited by vio69c, 29 January 2023 - 16:05.


#6241
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008
Nu mai sunteti prieteni cu americanii de le dai la gioale?

De unde au atacat americanii cu drone de lunga distanta, din Americi?

Zici ca le spui tu, dar numai citezi.
Daca citezi... pe cine citezi???

#6242
heartu

heartu

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,673
  • Înscris: 06.03.2021

 BlueKing-69, on 29 ianuarie 2023 - 20:08, said:

De unde au atacat americanii cu drone de lunga distanta, din Americi?

Americanii au 800 de baze militare în lume, deci nu e nevoie să dea cu ele din Americi...

#6243
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
Dupa distrugerea unei mari cantitati de drone si distrugerea partiala a fabricii, de data asta tinta in Iran au fost rachete hipersonice.
Doar Rusia si China au rachete cu de 5 ori viteza sunetului. Iranul era in faza de productie cu asistenta rusă -
America inca nu produce.
Fabrica este adanc in interiorul Iranului, instalații militare-industriale sensibile a Gărzilor Revoluționare, o instalație protejată de o serie de baterii de apărare aeriană. .
Rachete deosebit de eficace si greu de depistat.
Ele modifică deseori direcția sau altitudinea zborului ceea ce le face mult mai greu de monitorizat
și de interceptat de sistemele antirachetă clasice.
Afara de China si Rusia, Statele Unite, Israel și, într-o măsură limitată, Azerbaidjan sunt in faze avansate de productie.
Posibil sa fi fost Israel, - Mossadul, posibil sa fi fost America, sau Azerbaidjan a carui aambasada in Iran a fost atacata....


----------------------------------

Israelul ajuta Ucraina cu 2 echipe de asistenta post traumatica
si a infiintat 2 centre de tratament a populatiei sau militarilor cu probleme in zona estica a Kievului

#6244
BlueKing-69

BlueKing-69

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,745
  • Înscris: 26.08.2008

 heartu, on 29 ianuarie 2023 - 21:20, said:

Americanii au 800 de baze militare în lume, deci nu e nevoie să dea cu ele din Americi...
Poi lasa-ne, ca le stim pe alea... ideea era sa spuna conu' vio ceea ce "stiu" ei, mi s-a parut interesanta sublinierea ca "nu este Israel".
Ca taman acum arunca nebuloasa!

#6245
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
  
Prin coridoare intunecate si insotiti de o armata de agenti de securitate - Yossi Cohen -Ministrul de externe israelian l-a intalnit pe Zelensky in palatul prezidential
Eli Cohen si-a incheiat vizita in Kiev in numai 12 ore.
Cei doi s-au intalnit in complexul prezidential, iar ca intr-un film Cohen  a fost insotit de multi securisti inarmati, care l-au condus prin locuri intunecate pe care le-au luminat cu lanterne pana unde statea presedintele.
Cohen, asa se spune in Israel, s-a intalnit cu un presedinte foarte ingrijorat.


[ https://ynet-pic1.yit.co.il/picserver5/crop_images/2023/02/16/S1s2NAoTi/S1s2NAoTi_0_82_1024_576_0_x-large.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]



Vizita ministrului israelian de externe a avut trei obiective – in primul rand – sa arate ca Israelul este „pe partea dreapta”, si sprijina Ucraina ca tarile europene si, bineinteles, Statele Unite. Al doilea obiectiv, si nu mai putin important pentru oficialii din Ierusalim, este acela de a plasa problema iraniana in prim-plan. Razboiul Rusia-Ucraina are un impact important asupra statului Israel din punct de vedere iranian.
Problema iraniana este foarte ingrijoratoare si pentru Kiev, ministrul de externe a dat idei in discutiile sale cu presedintele, precum si cu ministrul de externe Dmytro Kolva cu privire la modul de a face fata amenintarii cu dronele iraniene care zboara deasupra Ucrainei.

Un alt obiectiv al vizitei a fost consolidarea conexiunii dintre Ierusalim si Kiev si cresterea ajutorului umanitar pe care Israelul il ofera Ucrainei.
Ajutorul material pe care Israel l-a donat Ucrainei este cel mai mare pe care l-a donat vreodata unei tari straine.
La fel de important, Cohen i-a informat pe ucraineni ca Israelul va sprijini planul de pace al lui Zelensky,
care va aparea saptamana viitoare ca rezolutie in Adunarea Generala a ONU.
Israelul fiind  printre primele tari care a anuntat in prealabil ca va sprijini planul, chiar inainte de a fi prezentat.

Cohen a ridicat si problema  votului  Ucrainei impotriva Israelului in ultimul an la Organizatia Natiunilor Unite
si a spus ca la Ierusalim se asteapta o schimbare in acest tip de vot.
De asemenea, ministrul de externe l-a informat pe presedintele Ucrainei ca Ambasada Israelului la Kiev va revenirea la munca continua
pentru prima data de la inceputul razboiului.

Zelensky a intrebat daca Israelul ar fi dispus sa isi asume un proiect de restaurare a scolilor din tara, iar Cohen s-a oferit in schimb sa ajute cu planuri de refacere a retelelor de apa. Cu toate acestea, el nu a exclus sa ajute la restaurarea scolilor si a promis ca va examina contributia Israelului la acest scop. In conversatia lor, Zelensky a adus in discutie si proiectul sotiei sale de a trata victimele post-trauma - si a cerut ajutorul Israelului in formarea terapeutilor in acest domeniu.

Privind  ajutorul militar, desi Ucraina a criticat Israelul pentru ajutor insuficient, in timpul vizitei, ucrainenii au ridicat o serie de solicitari privind securitatea si asistenta militara, cu accent pe masurile defensive,

Edited by vio69c, 17 February 2023 - 14:53.


#6246
vio69c

vio69c

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,828
  • Înscris: 17.08.2022
O delegatie formata din 2 parlamentari isralieni a ajuns la Kiev
Delegatia care a avut in componenta pe Zeev Elkin - membru al Knesset-ului,
și Yuli Edelstein - nascut intr-un oras rus, ce acum apartine Ucreainei, președintele Comisiei pentru afaceri externe și securitate,
ambii in comitetul de prietenie Ucraina - Israelurmeaza dupa vizita de acum cateva zile
a ministrului de externe israelian Eli Cohen

Accentul s-a pus pe ajutor logistic, sisteme electronice de interceptare si ajutor umanitar..
Pe solutii impotriva dronelor iraniene.
S-a cerut ca Ucraina sa schimbe linia externa fata de Israel si sa nu mai voteze la ONU impotriva lui
si in favoarea palestinienilor, cum s-a intamplat de doua ori in ultimul an.
Daca asta se realizeaza, este posibil ajutor antiaerian.
S-au discutat probleme ale Comunitatii evreesti din Ucraina, problema refugiatilor ucrainieni din israel
si a relatiilor bilaterale.
Zelensky a cerut sa vada pe teren rezultate, la fel si delegatia israeliana....

Attached Files



Anunturi

Second Opinion Second Opinion

Folosind serviciul second opinion ne puteți trimite RMN-uri, CT -uri, angiografii, fișiere .pdf, documente medicale.

Astfel vă vom putea da o opinie neurochirurgicală, fără ca aceasta să poată înlocui un consult de specialitate. Răspunsurile vor fi date prin e-mail în cel mai scurt timp posibil (de obicei în mai putin de 24 de ore, dar nu mai mult de 48 de ore). Second opinion – Neurohope este un serviciu gratuit.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate