Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Presbiopia - la 43 ani ?

Termen transcriere autovehicul

Cazare Timisoara pe 4-5 zile

Primele zile ale internetului per...
 Ditra 25

Casti USB-C ptr A-54

Aplicatie medicala / asistent med...

De ce vor atația politicieni...
 ERR_ADDRESS_UNREACHABLE

Legea 18/1968 Se mai aplica?

Digi conectare 2 routere prin fir

Succesiune notar versus instanta ...
 Montaj aer conditionat in balcon ...

Cont curent mulți valuta far...

Sugestii plan casa

Experiente cu firme care cumpara ...
 

exista wrestling in romania?

- - - - -
  • Please log in to reply
88 replies to this topic

#19
crocodiluQ

crocodiluQ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 01.06.2004
Wrestlingul este ceea ce americani numesc "sport entertainment".  

Este si un sport evident, ca doar nu e olimpiada de matematica, dar este mai ales entertainment. Luptele sunt 100% regizate, cel putin legat de cine "castiga". Pentru asta exista o armata de scenaristi, care scriu toate aceste "povesti" (ca ala se cearta cu ala, ca ala il bate pe ala sau mai stiu eu ce...de ex daca cineva este accidentat si trebuie sa lipseasca mai mult timp, atunci se face repede o poveste cum ca l-a batut nu stiu cine si i-a terminat cariera). In schimb "lupta" in sine nu este 100% regizata. Luptatorii repeta miscarile importante, precum si finalul meciului, dar in general se improvizeaza destul de mult. Cei doi vorbesc intre ei in timpul meciului, cunosc bine miscarile si stiu ce va urma. Un rol la fel de important il are "arbitrul" care de asemenea vorbeste cu ei, le spune cat timp mai au, ce miscari sa mai faca sau in unele cazuri ii ajuta sa-si pricinuiasca ranile acelea spectaculoase.

Si ca tot am ajuns la rani, poate nu stiti cum se fac: exista doua metode de care stiu eu.  1) sange fals, bilutze de ketchup :) pe care le au in buzunare sau banderola de la mana si si le sparg singuri in cap cand nu e lumea atenta sau 2) Luptatorii se taie usor cu o lama pe frunte, dupa ce sunt "loviti".  In ultimul timp se practica varianta 2 pentru o nota crescuta de realism...lama o au ascunsa fie in banderola de la mana, fie cateodata le este data chiar de arbitru.  Observati ca dupa o lovitura "puternica" isi pun repede mana la cap si chiar am reusit sa vad de cateva ori cum scot aceea lama. Bineinteles camera "fuge" repede de pe luptator ca sa nu se vada nimic.
Ca sa creasca efectul dramatic, majoritatea iau aspirine inainte...se dilueaza sangele care curge mai mult, iar combinat cu transpiratie...iese ceea ce vedeti.

Loviturile cu scaunul sunt partial reale...cel putin cand sunt loviti in spate. Cand sunt loviti in cap, de obicei isi pun mainile in fata si scaunul nu ajunge la cap :)  Cineva mai sus spunea de situatia cand ii dadea cu scaunul in cap in timp ce luptatorul era pe jos. Foarte simplu de realizat, se loveste in unghi de 45 de grade, scaunul atinge podeaua dar nici vorba sa-l loveasca in cap pe cel cazut.

Cazaturile...atenuate foarte mult de ring, este fooooarte elastic.

De loviturile cu "pumnul" sau "piciorul" nici n-are rost sa pomenesc, se vede clar ca se dau in sila :).

Totusi, nu ii ridiculizati pe cei care practica sportul acesta. Multi sunt mai sportivi decat multi alti sportivi. Intradevar sunt si niste pachete de muschi care nu stiu sa faca nici o acrobatie, dar majoritatea se descurca destul de bine si pentru asta e nevoie de antrenament serios.
Accidentele apar, destul de des, fiecare luptator si-a cam rupt tot ce se putea rupe. Rar gasesti unul fara muschi rupti, ligamente facute praf, oase/coaste rupte, gaturi rupte...etc.
Au existat si accidente mortale in ring, au fost destui care n-au reusit sa cada cum trebuia si si-au rupt gatul. Totusi inamicul nr unu care ii omoara pe wrestleri este combinatia ucigatoare intre o inima facuta praf si droguri/alcool.

#20
mihai_1991

mihai_1991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 22.07.2007

View PostcrocodiluQ, on Aug 2 2007, 14:59, said:

Intradevar sunt si niste pachete de muschi care nu stiu sa faca nici o acrobatie
Arata-mi tu pachet de muschi (cel putin in WWE) Care nu stie sa faca nicio acrobatie.Wrestlerii care nu prea le au cu acrobatiile sunt cei precum Viscera sau Mark Henry adica oameni de 180-200 de kilograme (230 in ceea ce il priveste pe Big Vis).Nu cred ca Viscera se poate numi pachet de muschi :)

#21
crocodiluQ

crocodiluQ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 01.06.2004
Pachete de muschi:
Batista.
Bobby Lashley
Hulk Hogan
The Ultimate Warrior...

THE GREAT KHALI... asta da atlet :))

as mai continua dar imi stric tastatura la cati ar fi.

Pachete de grasime

Viscera...sau cum l-o chema mai nou.
Mark Henry...cu toate ca sub grasimea lui sunt si muschi.

Edited by crocodiluQ, 02 August 2007 - 15:07.


#22
ch0s3n

ch0s3n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 26.12.2006
Uita'te la asta. O sa te mai gandesti inainte sa vrei sa te apuci de wrestling :nonobad:

#23
mihai_1991

mihai_1991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 22.07.2007

View PostcrocodiluQ, on Aug 2 2007, 15:54, said:

Pachete de muschi:
Batista.
Bobby Lashley
Hulk Hogan
The Ultimate Warrior...

THE GREAT KHALI... asta da atlet :))

as mai continua dar imi stric tastatura la cati ar fi.

Pachete de grasime

Viscera...sau cum l-o chema mai nou.
Mark Henry...cu toate ca sub grasimea lui sunt si muschi.

Boby Lashley are o sumedenie de manevre spectaculoase culminand cu acel running power slam.Batista executa foarte bine spine-buster-ul ca sa nu mai vorbim de batista bomb.
Hulk Hogan era la o vreme cel mai iubit wrestler, alaturi de Undertaker.
Ultimate Warrior a fost un fel de predecesor al lui Batista.
Iar daca te-ai uitat la Khali, ai vazut ca reuseste sa finalizeze manevre precum chokeslam, modified double chokeslam si chiar legdrop.Oare cati atleti la 225 inaltime si peste 190 kg pot face astea?
Nu am spus ca pachete de mushi nu exista- ele sunt cu desavarsire (si chiar nu inteleg ce ti-a trebuit sa ajungi la UW si Hulk Hogan cand ii ai pe Masters,Benjamin,Haas,Cena, Burke, Cor Von, Booker etc.) DAR nu poti spune ca nu le au cu acrobatiile.Indivizii a la Big Show (care btw se apuca de box) Viscera etc. nu le prea au cu acrobatiile (dar chiar si ei comparati cu alti oameni de dimensiunile lor sunt atleti desavarsiti).

#24
mihai_1991

mihai_1991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 22.07.2007

View Postch0s3n, on Aug 2 2007, 20:54, said:

Uita'te la asta. O sa te mai gandesti inainte sa vrei sa te apuci de wrestling :nonobad:
Ce legatura are acest clip cu wrestlingul? Multi dintre cei care sunt in acel clip nu au murit din cauza wrestlingului (sau mai bine spus a manevrelor practicate).Kerry Von Erich s-a sinucis din cauza faptului ca a fost prins cu droguri (si anume cocaina).Adolfo Bresciano a fost ucis, Yokozuna a murit din cauza ca inima lui a cedat greutatii sale uriase de 291 kg, Owen Hart a murit din cauza cablului care i aducea in ring; acesta nerezistand presiunii, Curt Henning "Mister Perfect" al wrestlingului a murit din cauza drogurilor, la fel ca Eddie Guerrero, Miss Elizabeth si multi altii din cauza drogurilor, Crash Holly a murit din cauza ca s-a inecat cu propria voma (probabil ca suna ciudat, dar e cumplit), Johnny Tenta aka The Earthquake a murit de cancer iar Chris Benoit A FOST UCIS (se pare ca aceasta ipoteza pe care eu am sustinut-o de peste o luna incepe sa se adevereasca).
Acum sa iti dau exemple de wrestleri care au peste 50 de ani si nu au nimic, ba chiar urca si acum in ringurile de wrestling si incanta asistenta: Ric Flair (57), Dusty Rhodes (58), Hulk Hogan (54 de ani, lupta in promotii independente), King Kong Bundy (el implineste 50 anul asta) and so on.

#25
H725

H725

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,587
  • Înscris: 19.03.2005
acei naivi care inca mai cred ca wrestlingul este ceva real, pot cauta cu google raspunsul:

Quote

Wrestlingul - Realitate sau ficțiune ?

În ziua de azi, se poate spune că wrestlingul este "simulat", în sensul că rezultatul meciului este prestabilit și efectul manevrelor efectuate este exagerat pentru a spori spectaculozitatea. Totuși este important de făcut precizarea că deși meciurile nu se constituie într-o competiție în sensul tradițional al cuvântului, tehnicile și manevrele executate în ring pot fi dureroase iar executarea lor implică multe riscuri dacă nu sunt efectuate corect. Nu trebuie în nici un caz subestimat aspectul sportiv al wrestlingului și condiția fizică a participanților, care sunt capabili să facă adevărate demonstrații de forță și măiestrie sportivă pe parcursul unui meci.

Concluzionând, într-un meci de wrestling doar rezultatul final și anumite momente de vârf ale meciului sunt predeterminate și repetate de wrestleri pe parcursul antrenamentelor, restul partidei fiind improvizate. Pe parcursul meciului, wrestlerii implicați în acțiunea din ring comunică folosind gesturi sau termeni specifici pentru a informa adversarul în legătură cu manevrele care urmează să le execute. Și arbitrul are rolul său, semnalând uneori momentele în care trebuie să aibă loc evenimentele prestabilite sau care implică un grad de risc ridicat.
wikipedia

#26
ch0s3n

ch0s3n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 26.12.2006

View Postmihai_1991, on Aug 3 2007, 02:33, said:

Ce legatura are acest clip cu wrestlingul? Multi dintre cei care sunt in acel clip nu au murit din cauza wrestlingului (sau mai bine spus a manevrelor practicate).Kerry Von Erich s-a sinucis din cauza faptului ca a fost prins cu droguri (si anume cocaina).Adolfo Bresciano a fost ucis, Yokozuna a murit din cauza ca inima lui a cedat greutatii sale uriase de 291 kg, Owen Hart a murit din cauza cablului care i aducea in ring; acesta nerezistand presiunii, Curt Henning "Mister Perfect" al wrestlingului a murit din cauza drogurilor, la fel ca Eddie Guerrero, Miss Elizabeth si multi altii din cauza drogurilor, Crash Holly a murit din cauza ca s-a inecat cu propria voma (probabil ca suna ciudat, dar e cumplit), Johnny Tenta aka The Earthquake a murit de cancer iar Chris Benoit A FOST UCIS (se pare ca aceasta ipoteza pe care eu am sustinut-o de peste o luna incepe sa se adevereasca).
Acum sa iti dau exemple de wrestleri care au peste 50 de ani si nu au nimic, ba chiar urca si acum in ringurile de wrestling si incanta asistenta: Ric Flair (57), Dusty Rhodes (58), Hulk Hogan (54 de ani, lupta in promotii independente), King Kong Bundy (el implineste 50 anul asta) and so on.

:uhuhno:  Dar aia care au murit la 30 si ceva de ani de inima? Cam de la   ce crezi tu ca li se trage? Si uita-te cati sunt numai. Ca sa nu mai vorbim ca wrestlingul nu prea e sport (sau ce o fi) de fete. Daca tot vrea tranteli, sa faca judo, jujitsu, sau chiar lupte, na, daca e mai vanjoasa. Si pun pariu ca ar fi si mult mai castigata  ;)

Edited by ch0s3n, 04 August 2007 - 19:05.


#27
mihai_1991

mihai_1991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 22.07.2007

View Postch0s3n, on Aug 4 2007, 19:48, said:

:uhuhno:  Dar aia care au murit la 30 si ceva de ani de inima? Cam de la   ce crezi tu ca li se trage? Si uita-te cati sunt numai. Ca sa nu mai vorbim ca wrestlingul nu prea e sport (sau ce o fi) de fete. Daca tot vrea tranteli, sa faca judo, jujitsu, sau chiar lupte, na, daca e mai vanjoasa. Si pun pariu ca ar fi si mult mai castigata  ;)
Au murit de atac de inima datorita efortului mult prea mare depus in ring, nu datorita manevrelor.In plus, nu toti mor la 30 de ani.Daca te uiti in rosterul WWE vei vedea ca majoritatea au peste 35 de ani.
Wrestlingul NU ESTE SPORT!Diferenta dintre sport si sport entertainment e foarte mare.De ce practica fetele wrestling?Pentru bani!Castiga f multi bani divele acelea avand corpuri incantatoare si realizand manevre menita sa starneasca anumite pofte in randul privitorilor.Intr-un meci cu dive daca vezi 4-5 manevre normale.Restul e circ.Nu cred ca ai vazut diva sa moara din cauza pw-ului.
De ce practica atat de multa lume prowrestling? Din placere!In niciun sport nu intalnesti asemenea manevre (Nu ai cum sa executi astfel de manevre pe o persoana care nu vrea sa te lase).Deci trebuie sa alegi din start pw-ul daca vrei sa practici astfel de manevre.
Cea mai mare problema cu prowrestlingul este aceea ca foarte multi il practica acasa sau chiar si la scoala.Am auzit un caz in care un tip a executat un power-off bomb pe un coleg, rupand catedra!Si nu se opreste lumea la manevre considerate simple, precum acest power-off bomb, ci incearca manevre foarte greu de realizat chiar si de catre atleti profesionisti (moonsault whisper in the wind, shooting star press etc.)Am vazut pe youtube un video in care un teenager incearca un moonsault si cade in gat!Cu asemenea manevre nu e de joaca.
Daca vor sa descurajeze lumea doritoare de prowrestling sa faca un videoclip cu toate aceste accidente din ring, dar si din afara lui.

#28
ch0s3n

ch0s3n

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 208
  • Înscris: 26.12.2006

View Postmihai_1991, on Aug 4 2007, 20:18, said:

Au murit de atac de inima datorita efortului mult prea mare depus in ring

Asta voiam sa spun si eu ;)

Quote

Am auzit un caz in care un tip a executat un power-off bomb pe un coleg, rupand catedra!

:w00t:  Wow, tre' sa incerc si eu faza asta :roflmaofast:

Da, asa e, m-am grabit acolo, wrestlingul din WWE nu poate fi categorizat drept sport. E 33% sport, restul e show.

Edited by ch0s3n, 04 August 2007 - 19:35.


#29
crocodiluQ

crocodiluQ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 01.06.2004

View Postmihai_1991, on Aug 3 2007, 02:06, said:

Boby Lashley are o sumedenie de manevre spectaculoase culminand cu acel running power slam.Batista executa foarte bine spine-buster-ul ca sa nu mai vorbim de batista bomb.
Hulk Hogan era la o vreme cel mai iubit wrestler, alaturi de Undertaker.
Ultimate Warrior a fost un fel de predecesor al lui Batista.
Iar daca te-ai uitat la Khali, ai vazut ca reuseste sa finalizeze manevre precum chokeslam, modified double chokeslam si chiar legdrop.Oare cati atleti la 225 inaltime si peste 190 kg pot face astea?
Nu am spus ca pachete de mushi nu exista- ele sunt cu desavarsire (si chiar nu inteleg ce ti-a trebuit sa ajungi la UW si Hulk Hogan cand ii ai pe Masters,Benjamin,Haas,Cena, Burke, Cor Von, Booker etc.) DAR nu poti spune ca nu le au cu acrobatiile.Indivizii a la Big Show (care btw se apuca de box) Viscera etc. nu le prea au cu acrobatiile (dar chiar si ei comparati cu alti oameni de dimensiunile lor sunt atleti desavarsiti).

Exemplele de miscari pe care le-ai dat sunt exact genul de manevre pe care le face un pachet de muschi. Nu sunt de loc grele....batista bomb ? common, cine face aia nu inseamna ca e ATLET.  Uite-te la Paul Londo n si partenerul lui, aia sunt atleti chiar daca nu au forta necesara sa ridice pe cineva si sa-i aplice power bomb.  Toate manevrele pe care le-ai mentionat le poate executa orice tip solid pe care-l iei de pe strada.
Nu neg ca Hogan e cel mai iubit...tocmai de asta se cheama sport ENTERTAINMENT, pentru ca wrestlerul trebuie sa aiba CHARISMA si priza la public, nu sa fie un bun atlet.

Leg drop la Khali ?? aia inseamna atlet....e tare greu sa-ti ridici piciorul si sa cazi in fund, cum facea si Hogan. Iar UW a fost un monument al lipsei talentului si al autodistrugerii,  se vede ca n-ai citit istoria wrestlingului :) sau nu te-ai uitat la momentul respectiv.
Sustin in continuare ca acesti atleti nu le au cu acrobatiile in schimb majoritatea dintre ei au sau au avut priza la public si asta conteaza pana la urma.

Benjamin, Haas, Cena, Booker sunt de 100 de ori mai talentati ca sportivi decat Lashley, Batista sau Khali.  Dar cum aceasta nu este un sport....

#30
businessFLO

businessFLO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 19.07.2007

View Postmihai_1991, on Aug 4 2007, 20:18, said:

Am auzit un caz in care un tip a executat un power-off bomb pe un coleg, rupand catedra!
lolol!!! wtf.. ai un link?

#31
businessFLO

businessFLO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 19.07.2007

View Postmihai_1991, on Aug 4 2007, 20:18, said:

Am auzit un caz in care un tip a executat un power-off bomb pe un coleg, rupand catedra!
lolol!!! wtf.. ai un link?

#32
businessFLO

businessFLO

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 117
  • Înscris: 19.07.2007

View Postmihai_1991, on Aug 4 2007, 20:18, said:

Am auzit un caz in care un tip a executat un power-off bomb pe un coleg, rupand catedra!
lolol!!! wtf.. ai un link?

#33
crocodiluQ

crocodiluQ

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 232
  • Înscris: 01.06.2004
urban legend

#34
urban

urban

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,622
  • Înscris: 25.07.2002
no .. is not mine :D

#35
nano_thrust

nano_thrust

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,232
  • Înscris: 10.08.2007
Wrestlingul nu e un sport!!! Nu faceti aceasta cionfuzie! Acest thread isi are locul la FUN! :coolspeak:

#36
mihai_1991

mihai_1991

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 265
  • Înscris: 22.07.2007

View Postnano_thrust, on Aug 14 2007, 11:05, said:

Wrestlingul nu e un sport!!! Nu faceti aceasta cionfuzie! Acest thread isi are locul la FUN! :coolspeak:
SPORTs entertainment iti spune ceva?  Probabil ca trebuia facut un topic separat Sports Entertainment  :D

Edited by mihai_1991, 14 August 2007 - 18:54.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate