Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Prelungitor electric cu USB - ali...

Probleme conectare bluethooth !

Muzica data tare ?
 Game of Thrones House of the Dragon

PHP afisare lista dependenta de a...

V-ati trezit vreodata cu factura ...

Unde conducem cand nu avem permis...
 Curatarea/mentenanta coloanei pri...

Rasina statie/aparat dedurizare

Ministrul Rafila anunța valu...

OUG27 / 2022 referitoare la plafo...
 recomandare service Citroen

Lanterna dubla PNI Adventure F200...

Hematom creier ( cred )

Intrebare productie invertor, imp...
 

Cel mai bun program de editare video?

- - - - -
  • Please log in to reply
17 replies to this topic

#1
klik

klik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 297
  • Înscris: 03.12.2005
Care este cel mai bun program de edit6are video, iar cand spun cel mai mult ma refer la a encoda repede, a avea efecte multe, cat mai configurabi etc.

Am incercat pinacle dar dureaza foarte mult la encodare!!! Alte idei? si cine poate sa zica si explicatia dece crede ca programul recomandat este bun este si mai bine.
Merci mult!

#2
andjar

andjar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 10.01.2006
E un subiect destul de delicat. Esti al 2-lea care pune intrebarea asta in ultimul timp fara sa primeasca raspuns.
Eu ma incumet sa dau un fel de raspuns cat de cat obiectiv desi sunt fan Adobe :) .
Alege si tu intre Premiere Pro si Vegas, daca esti si o sa ramai pe windows.
Daca vei face editare intensiv si esti dispus sa treci pe Mac, atunci Final Cut Pro.
Vrei sa-ti faci televiziune sau casa de productie? Atunci ia si avid-ul in calcul, insa e scump, nu prea intuitiv, iar documentatia si tutorialele sunt pasari rare; insa e considerat cel mai pro/high end.
Viteza de rendare tine in primul rand de sistemul tau si de encoder care e bine sa fie un third party renumit la categoria asta (canopus procoder, mc, cce, tmpgenc...).
Daca vrei sa editezi HDV rapid si calitativ, iar Avid Xpress Pro HD si Final Cut Pro 5 nu vor intra in calculele tale, atunci, parerea mea, neaparat trebuie sa apelezi la solutiile (plugin-urile) de la Cineform, adica Aspect HD pt Premiere Pro si respectiv Conect HD pt Vegas.
Era sa uit... si Edius e o solutie de editare destul de buna.

Edited by Mtz, 26 November 2006 - 17:42.


#3
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Felicitari, frumsos reply. O intrebare offtopic am: unde ai gasit "orzul"?

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 28 November 2006 - 02:24.


#4
andjar

andjar

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 841
  • Înscris: 10.01.2006
:)  am si incercat din curiozitate ce-am putut si in primul rand mi-am format si o parere din ce discuta lumea/profii pe diferite forumuri serioase.

Edited by Mtz, 28 November 2006 - 02:23.


#5
furtunos

furtunos

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 374
  • Înscris: 01.07.2006
Ma bag in seama pentru ca sunt editor montaj. Pentru montaj video acasa recomand Velocity X care randeaza in timp real si nu are nevoie la majoritatea efectelor de randare in plus fata de clipul final. Ai montat imaginile, ai dat export si el randeaza si exporta simultan in vreo 10 formate diferite. Problema e ca iti trebuie cel putin 2 HDD SCSI la 10-15 mii RPM pentru ca lucreaza cu fisiere video la 6 MB/sec. De procesor nu trebuie sa-ti faci griji.
Noi avem in grupurile de montaj statii de lucru (am uitat, lucrez in tv, nu acasa sau la studio) cu 2 Xeoane la 3 GB fiecare, 2 GB RAM si 4 HDD SCSI de cate 73 GB la 15000 RPM. Dar pe astea avem si alt tip de Velocity, Velocity Q care are si parte hardware in statia de lucru.

#6
videosache

videosache

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 23.03.2008
Mei furtunosule...ia nu te mai lauda ,de parca ai avea u grupurile de montaj....te-au platit sa ii lauzi?Hai lasa-ne.Ia-tzi tu Velo shi lasa-ne, pls!Baga u banii daca eshti tare shi nu mai da sfaturi la altzii...hai...auzi editor de imagine!!!

#7
VHS

VHS

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 523
  • Înscris: 07.08.2007
Din intrebarea ta se vede ca esti la inceput si chiar daca ti-am recomanda cel mai bun program de editare nu o sa lucrezi cu asa ceva, pt ca un program de editare nu are nici o legatura cu efecte speciale si encodari rapide, desi in NBC se cauta exact un program care stie sa faca 101 lucruri si foarte rapid, nu are nici o importanta daca o face si prost.
In sensul asta, raport-pret calitate pe windows cel mai bun e Adobe Premiere cu o placa de captura sau acceleratoare gen matrox sau Aja.
Cum nu cred ca o sa ajungi la un nivel mai inalt pt ca ar trebui sa faci mai intai un schimb de mentalitate inainte sa incepi sa lucrezi cu cele mai bune programe de editare unde printre alte lucruri platforma in care lucrezi este mai important ca si colectia de efecte super meseriase cu care probabil vrei sa dai gata clientii si concurenta.  :lol:

Totusi pt cultura generala ce-l mai tare sistem de editare din parcare poate fi sau nu:
Avid + Linux + Server Video SAS + controler + monitor de control broadcast + placa acceleratoare/captura Blue Fish 444, Kona3, Mojo
Final Cut Studio 2+ OSx + Xserve + SAS + Kona3 si alte accesorii

Cu sistemele de mai sus, editorii inteleg, si fac, numai editari simple de taiere si poate cateva tranzitii simple, restul de efecte speciale, titluri, animatii, si alte artificii printre care si conformul se face cu programe specializate, chiar special programate in anumite cazuri.

Data viitoare sa specifici bugetul, platforma, formatul de baza si cel final.

Pt. encodare, nu te costa aproape nimic de timp daca ai un PC specializat sau un render farm, il lasi 24H si iti face encodari pana nu mai poti, numai sa ai suficient material si sa nu i-a curentul, in timp ce poti monta linistit. Dar chair si daca ar fi vorba de un singur PC dedicat pt astfel de pretentii in afara de cel pt editare, pt majoritatea profesionistilor NBC este SF si se prefera un PC, iefitin, cu un 2 - 4 programe specializate in toate, pt. ca, cum se spune, taranu, pe DVD si cu TV-ul CRT LG nu o sa vada :coolspeak: , e trist dar foarte adevarat.

Succes

Edited by VHS, 24 March 2008 - 22:36.


#8
devis

devis

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 7
  • Înscris: 14.11.2007
Hop si eu chear daca tropicul este mai vechi.
Cel mai bun program de editare este programul in care te misti cel mai repede si sti sa lucri, dar si cel care iti ofera cele mai mari extinderi. Un sfat foarte bun este Adobe Premiere destul de lejer lucrez cu el de 3-4 ani si este super ok si se gaseste si o gramada de Plugins-uri efecte translatii... deci folositil cu incredere . Si va mai recomand ceva Workstation HP XW8000 un calculator numa bun de editare .
Procesor                  Dual Procesor INTEL XEON, 2 X 3066 Mhz
Memorie               ECC Memory(4 x 1024 MB), VITEZA DE TRANSFER 1532 Mb/s, 2 sloturi disponibile 4096 DDRAM
Hard drive               Ultra320 Hewlet Packard , VITEZA DE TRANSFER 75 Mb/s, 15000 ROTATII/MIN, and Dual Channel Ultra 320 Symbios Logic/LSI 53C1030                   PCI-X SCSI Controller, 4 Bay disponibile 73 GB SCSI
Optical drive               DVD-CDRW
Graphic card              NVIDIA Quadro FX 2000, 128 Mb DDRAM2, 2 conectori DVI, 1 conector ochelari 3D
Network Card             Integrated 10/100 / 1000 Ethernet controller
Porturi / Conectare 1 port serial, 1 port paralel, 2 port DVI, 2 port PS/2, 6 porturi USB, 1 port RJ45 ( placa retea ), 1 conector intrare audio, 1 conector iesire audio, 1 conector microfon, 2 porturi USB frontale, 1 conector iesire audio frontal, 2 port FIre Ware detalii httc://www.citgrup.ro/Calculatoare-Brand/Recertificate-Workstation-Intel/Workstation-HP-XW8000/664  B)

#9
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005

View Postfurtunos, on Nov 24 2007, 09:04, said:

Ma bag in seama pentru ca sunt editor montaj. Pentru montaj video acasa recomand Velocity X care randeaza in timp real si nu are nevoie la majoritatea efectelor de randare in plus fata de clipul final. Ai montat imaginile, ai dat export si el randeaza si exporta simultan in vreo 10 formate diferite. Problema e ca iti trebuie cel putin 2 HDD SCSI la 10-15 mii RPM pentru ca lucreaza cu fisiere video la 6 MB/sec. De procesor nu trebuie sa-ti faci griji.
Noi avem in grupurile de montaj statii de lucru (am uitat, lucrez in tv, nu acasa sau la studio) cu 2 Xeoane la 3 GB fiecare, 2 GB RAM si 4 HDD SCSI de cate 73 GB la 15000 RPM. Dar pe astea avem si alt tip de Velocity, Velocity Q care are si parte hardware in statia de lucru.
Laba asta by leitch nu as recomanda-o la nimeni. Soft mai tampit si mai idiot ca Velocity eu sincer nu am vazut...

Mai e mult pana cand o sa faca velocity cam jumate din ce face Premiere.

P.S. Bine cu nu ai recomandat Velocity NX.  :lol: :lol:

#10
valt33r

valt33r

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 37
  • Înscris: 18.09.2006
Ulead VideoStudio 11 are o interfata f accesibila, lucreaza si cu formate HD (m2ts si m2t) si un lucru care este fffff important , daca ai mai multe clipuri la fel dpdv al codecului si bitrateului poti sa ii dai camanda " same like first clip" si nu face randare si recodare decat la tranzactii sau unde ai pus un text peste. Adica lucreaza repede.

Edited by valt33r, 23 September 2008 - 19:00.


#11
Panter1

Panter1

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 27.02.2009
am o camera sony digitala care filmeaza si stocheaza imaginile pe Hard Disk-ul intern in format mpeg4. Ca program de editare am acest Ulead VideoStudio 11, problema este ca dupa ce tai imagini rendeaza tot.. astept mult dupa el.. dar si mai grav este ca imaginile scoase pe dvd sau chiar pana sa l-e scriu pe dvd isi pierd vizibil claritatea, si in plus parca sacadeaza si nu sunt clare.. ce ma  sfatuiti sa fac??

Ce cred eu.. una din robleme apare la taierea imaginilor, tot ce tai.. rendeaza atat sunet cat si imagine pierdandu-se claritate, iar daca aduc acelas format si pun tranzitii rendeaza decat acolo unde este tranzitia sau scris.. cum spune si valt33r mai sus.. Ma gandeam la un program separat care sa taie imaginile direct din filmuletul de baza provenit din camera video, apoi bucatile sa l-e introduc in Ulead video studio 11 pentru a fi legate cu tranzitii.. atunci nu mai pierde claritate asa multa, insa nu stiu nici un program de taiat direct din fisierul cu imagini fara sa recomprime nimic..

A doua problema ramane sacadatul.. cred probabil ca ori din cauza de interlanced, deinterlanced care nu stiu de unde se seteaza.. si as dori sa stiu o setare in acest program care sa foloseasca interlanced sau deinterlanced al fisierului sursa fara sa intervina.. Ori problema de autoring.. care chiar nu stiu ce inseamna si de ce.. Imaginile dupa ce l-e scot din camera, l-e vizionez cu VLC ii setes deintretesut si vede normal.. imagini clare si line.. e.. dupa ce l-e trec prin programul asta totul se schimba in rau.. Ce ma sfatuiti??

#12
mobyy19

mobyy19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 11.07.2007
aceeasi problema o am si eu...de ceva timp caut sa-mi cumpar o camera video (sau foto si video gen sony nex5) dar la toate cat am incercat se vede tot asa sacadat...am folosit multe programe de editare ..de fapt pe mine ma interesa doar sa adaug in imagine data cand au fost facute filmarile si sa le pun pe un dvd normal (nu am blueray sau altceva...)  o folosesc pentru familie.......dar nu am gasit nimic care sa nu aiba acel sacadat...chiar si o camera sony de cca 4000 lei   tot asa facea ...si se vedea chiar si pe lcd-ul ei la redare (vezi daca la tine tot asa face)....sunt curios care vor fi raspunsurile la aceasta chestiune ....cu sacadatul....si ce sugestii sunt...multumesc anticipat.

sa fie oare o problema de codecuri???...pentru ca am incercat acum si eu VLC player dar la mine se vede mult ai rau (parca sare peste cadre...omite anumite secvente din film) decat KMPlayer (cu kmplayer imaginea are un mic tremurat acolo unde este miscare....spre exmplu": trece cineva prin fata camerei  si nu se pre intelege cine este   mai ales daca s misca repede  (gen copil care fuge)   sau daca filmez un scris de pe un panou publicitar si misca usor camera stanga-dreapta nu se mai intelege acel scris...ne poate ajuta cineva?

Edited by CristianAdrian, 20 September 2010 - 15:40.
scos citat inutil. regula 9, aria Video. cititi regulamentul.


#13
laurentiuene70

laurentiuene70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 01.12.2008
nu imi dau seama ce fel de sacadare ai vazut, mai ales la o camera de 4000 roni. eu am sonu xr500 full hd, sunet5.1, exmor R etc iar imaginea e lacrima!!!
Sacadari suparatoare am vazut si eu, dar la camere foto care si filmeaza HD. filmarile lor mi se par o panarama, la fel cum sunt si pozele facute cu videocamera

#14
mobyy19

mobyy19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 11.07.2007
nu ai fost tu atent (erai incantat de alte chestii probabil)...dar spun eu ca este un sacadat suparator cand o misti (camera) un pic mai repede stanga-dreapta   sau cand trece cineva prin fata ei  (camera nefiind miscata) nu i se mai intelege fata ...am inteles ca ar fi ceva de rata de refresh ....si sony nex5 il are ...care nu este o compacta chiar si canon 550d il are  si este consdiderat unul din cele mai bune dsrl entry-level....si am vazut si la camere video sony pe care le-am testat ex: sony CX350V...... :wallbash:


si inca...nu am testat camera care o ai tu dar uite la filmuletul asta   [ https://www.youtube-nocookie.com/embed/497UfHFmjqo?feature=oembed - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]  si priveste la masinile si moticiclistii care trec si zimi ce parere ai, nu se vad sacadat?..se mai intelege ca sunt 2 persoane pe motocicleta...poate da ..dar cu greu.. (ptr vizionare bineinteles ca ai sa setezi pe hd)

Edited by CristianAdrian, 09 October 2010 - 21:08.
scos citat inutil. regula 9 aria Video. citeste regulamentul. al doilea avertisment


#15
laurentiuene70

laurentiuene70

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 359
  • Înscris: 01.12.2008
Esti (ca si mine) pretentios la imagine si asta nu e un lucru rau. Nu ar trebui sa ne luam dupa teste postate pe y-tube din cel putin 2 motive:
- clipurile urcate in youtube sunt automat convertite la 15fps; fata de 50 (sau 60, ntsc) "i" (intretesute, interlaced) e diferenta mare de redare
- playerul din browserul de internet nu se compara cu un player ca cel cu care e livrata camera (crede-ma, cu al meu se vede lacrima!) sau cu un player HD gen popcorn, eboda asus tc
E adevarat, cel mai la indemana sa dai search pe youtube si sa vezi cate sample, dar un test adevarat il faci cu rulatul continutului pe scule adecvate. da-mi o adresa de mail si iti urc pe rapidshare un pasaj filat cu a mea si faci comparatie.
Numai bine.

#16
mobyy19

mobyy19

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 183
  • Înscris: 11.07.2007
[email protected]   este adresa mea ....da-mi si mie adresa ta sa-ti dau ce am testat eu cu sony nex5   (cea pe care as fi vrut sa o cumpar dar...) ca sa-ti dai si tu cu parerea...si te rog spune ce player folosesti si ce codecuri...si daca poti trimite si mie continutul cd-ului al camerei tale

sau poti folosi transfer.ro in loc de rapidshare (ptr fisiere mai mari)

numai bine!

Edited by CristianAdrian, 09 October 2010 - 21:09.
ai primit warn pentru citate inutile multiple. citeste regulamentul.


#17
rockstar15decembrie90

rockstar15decembrie90

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.12.2010
spunetimi va rog, care programa sa folosesc pentru a intinde un videoclip? :rolleyes:

#18
flyaway_7073

flyaway_7073

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 314
  • Înscris: 30.03.2010
elasticul.
dar ia-l in varianta pro ca e mai buna.
sa nu il intinzi mult ca se rupe.

Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate