Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Samsung doreste ca pana in 2025 n...

Despre "Drugtest 5000"

La multi ani @pufonel!
 lichid racire Tico Daewoo

Laptop Asus nou cu ssd 980gb scri...

Multimedia, Office - AV1, x265 De...

Platformele online schimba ordine...
 Impas succesiune

Share imagini iPhone HEIC?

xiaomi se blocheaza

Carbonaut, not great, not terribl...
 Amplificare semnal GSM

Oneplus 10T

Va doriți revenirea tramvaielor p...

Ce inseamna "modificare publi...
 

MiniDV (Digital Video) Q&A si Metode De Comprimare

- - - - -
  • Please log in to reply
246 replies to this topic

#19
razvym

razvym

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 19.02.2006
De ce WinDV imi transfera doar pana la 4 GB?!?
Dupa ce fisierul transferat atinge aceasta marime nu se mai intampla nimic, desi WinDV continua sa mearga fara sa spuna nimic...
Apoi trebuie sa ma intorc la ultimul frame transferat si sa-i dai sa faca alt fisier...

#20
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Incearca sa faci transferul pe o partitie NTFS si nu pe FAT 32 cum cred eu ca ai tu.

enjoy,
Mtz

#21
titi33

titi33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 06.05.2004
Salut.
Am folosit AGK pentru a reduce dimensiunea de la cam 350mb la 130 care este
pentru mine satisfacator ( 9 sezoane * 22 episoade ocupa mult si nu am)
Nu am modificat din setari decit dimensiunea finala .
Majoritatea au iesit brici dar unele , identice aparent ,au iesit cu sunetul
desincronizat.
calculatorul este slabutz proc.1giga,128mb ram,hdd 20gb, Xp sp2 .
de ce unele merg ,altele nu. Sistemul sau eu sunt nepriceput ?

Ma poate lumina cineva?  
merci

#22
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Incearca sa-l lasi sa codeze noaptea cand nu mai umbli la PC.
Si vezi ca ai gresit threadul, pentru ca aici este vorba despre miniDV.

enjoy,
Mtz

#23
titi33

titi33

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 797
  • Înscris: 06.05.2004
scuze si multzumesc de sfat.
in numele threadului scrie : "....Si Metode de comprimare" .
Toate sfaturile sunt "" TZATZA de "Mtz"-a"" ,
s-au potrivit ca o manusa la nevoile mele asa ca nu vad de ce te superi
pe mine.
inca o data: scuze si multzumesc de sfat.

#24
Vlad237

Vlad237

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 12.11.2005
Pentru Seerkan ... exista pe piata placa de captura pentru firewire ( intrebi de IEEE 1394) in jurul sumei de 130 ROL (DV Hercules, Pinnacle) ( poate mai putin). Nu te arunca la 10 mil ca nu merita, tot aia face. Cablul , la fel la un pret de 10 ROL. Cablul nu se afla in accesoriile camerei si nu vei putea folosi placa fara el. ATENTIE - Nu incerca sa faci transferul imaginilor video prin USB (se face un transfer fff prost dpdv al imaginii)-este doar pentru poze. Pe langa placa de captura, cablu  iti mai trebuie si un calculator bunicel..pentru a nu se bloca cand iti este lumea mai draga...in rest SUCCES
PS.Ti-am atasat si o poza  sa vezi cum trebuie sa arate mufele(cea din stanga pentru placa de captura, cea din dreapta pentru camera)

                                                                                    Cu stima, Vlad

Attached Files



#25
alex_4cam

alex_4cam

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.03.2006

View PostMtz, on Jan 25 2006, 10:57, said:

Putin mai sus scrie asta:
>>>> Partea hard presupune o placa de captura firewire si un cablu firewire. <<<<<

enjoy,
Mtz
Salut Mtz,
Am facut captura asa cum m-ai invatat (adica cu windv si apoi cu AutoGk) insa eu nu inteleg de ce filmul final e mai intunecat decat il vad eu pe LCD. Nu am placa de captura firewire, am insa pe placa de baza o mufa pentru IEEE 1394 si un cablu firewire, e ok?
Imi cer scuze dar daca intrebarea de mai sus ti se pare cretina sper sa nu te superi pe mine, dar de abia m-am apucat sa fac chestiile astea cu transfer pe PC.

Mersi AlexM

#26
Vlad237

Vlad237

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 12.11.2005

Quote

Nu am placa de captura firewire, am insa pe placa de baza o mufa pentru IEEE 1394 si un cablu firewire
Pai mufa IEEE1394 - tocmai asta inseamna cu o alta denumire ( firewere ) :coolspeak: ce descoperireeeeeeeee. Cu LCD stii cum rezolvi....leaga camera la televizor, direct, pune pe inregistrare -dar nu apasa REC (nu redare) si regleaza camera (luminozotate...contrast), dupa cum iti place tie la vedere ( la imaginea obtinuta in urma reglajului te uiti  pe TV). Dupa ce ai reglat camera ...contrast, sharpen...reglezi LCD ( luminozotate, contrast...) sa vezi cat mai bine ... In acel moment ai o "sincronizare" intre imaginea de pe LCD cu imaginea reala. ATENTIE.. reglarea LCD-ului nu afecteaza imaginea obtinuta la filmare ( implicit reglajul camerei)  Stii ce ai tu, luminozitatea ridicata la LCD...si tu cand reglezi "scazi" luminozitatea sa vezi bine cand filmezi cu LCD- ul ... tu de fapt scazi sub valoarea normala ... luminozitatea camerei (pentru ca nu sunt reglate corespunzator)...Sivezi mai sus ca am atasat o poza...daca se potriveste mufa din stanga in calculatorul tau ... inseamna ca ai firewere(IEEE1394)

#27
Vlad237

Vlad237

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 12.11.2005

Quote

Nu am placa de captura firewire, am insa pe placa de baza o mufa pentru IEEE 1394 si un cablu firewire
Pai mufa IEEE1394 - tocmai asta inseamna cu o alta denumire ( firewere ) :coolspeak: ce descoperireeeeeeeee. Cu LCD stii cum rezolvi....leaga camera la televizor, direct, pune pe inregistrare -dar nu apasa REC (nu redare) si regleaza camera (luminozotate...contrast), dupa cum iti place tie la vedere ( la imaginea obtinuta in urma reglajului te uiti  pe TV). Dupa ce ai reglat camera ...contrast, sharpen...reglezi LCD ( luminozotate, contrast...) sa vezi cat mai bine ... In acel moment ai o "sincronizare" intre imaginea de pe LCD cu imaginea reala. ATENTIE.. reglarea LCD-ului nu afecteaza imaginea obtinuta la filmare ( implicit reglajul camerei)  Stii ce ai tu, luminozitatea ridicata la LCD...si tu cand reglezi "scazi" luminozitatea sa vezi bine cand filmezi cu LCD- ul ... tu de fapt scazi sub valoarea normala ... luminozitatea camerei (pentru ca nu sunt reglate corespunzator)...Sivezi mai sus ca am atasat o poza...daca se potriveste mufa din stanga in calculatorul tau ... inseamna ca ai firewere(IEEE1394)

SCUZE, am apasat de 2 ori :)

#28
alex_4cam

alex_4cam

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.03.2006

View PostVlad237, on Mar 16 2006, 15:43, said:

Pai mufa IEEE1394 - tocmai asta inseamna cu o alta denumire ( firewere ) :coolspeak: ce descoperireeeeeeeee. Cu LCD stii cum rezolvi....leaga camera la televizor, direct, pune pe inregistrare -dar nu apasa REC (nu redare) si regleaza camera (luminozotate...contrast), dupa cum iti place tie la vedere ( la imaginea obtinuta in urma reglajului te uiti  pe TV). Dupa ce ai reglat camera ...contrast, sharpen...reglezi LCD ( luminozotate, contrast...) sa vezi cat mai bine ... In acel moment ai o "sincronizare" intre imaginea de pe LCD cu imaginea reala. ATENTIE.. reglarea LCD-ului nu afecteaza imaginea obtinuta la filmare ( implicit reglajul camerei)  Stii ce ai tu, luminozitatea ridicata la LCD...si tu cand reglezi "scazi" luminozitatea sa vezi bine cand filmezi cu LCD- ul ... tu de fapt scazi sub valoarea normala ... luminozitatea camerei (pentru ca nu sunt reglate corespunzator)...Sivezi mai sus ca am atasat o poza...daca se potriveste mufa din stanga in calculatorul tau ... inseamna ca ai firewere(IEEE1394)

SCUZE, am apasat de 2 ori :)
:) merci frumos,
nu se potriveste cu mufa din stanga ci cu cea din dreapta.
Ai idee si cum fac daca vreau sa transfer un film de pe VHS pe calculator?

merci

Edited by alex_4cam, 17 March 2006 - 08:57.


#29
Vlad237

Vlad237

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 12.11.2005
alex_4cam  Sunt foarte curios, tu pe placa de baza ai mufa pentru cea din DREAPTA? Curios....
Acum sa raspund la transfer ... depinde de ce camera ai ..  Daca ai cu iesite firewire sau s-video la camera ( am inteles ca ai) ... si la calculator ai s-video sau IEEE1394 ( pui direct la calculator camera) - sa nu cumva sa incerci prin USB pentru ca transferul este slab calitativ ( dar nici nu cred ca ai la camera).Daca nu ai asa ceva, exista o varianta cu folosirea altei camere...pe post de legatura...dar ne complicam.
Acum, din cate cunosc..varianta ta imi pare interesanta si necunoscuta ... Normal este ca mufa din DREAPTA...trebuie sa intre in camera, mufa din STANGA in placa de captura ( baza)...Dupa conectare, deschizi camera, si calculatorul iti va recunoaste camera ca pe "un intrus"...iti cere sa instalezi camera...(de obicei se autoinstaleaza) si treci la transfer (camera pe REDARE-PLAY) .Foloseste pentru inceput un program ca PINNACLE 9. Este usor de invatat si functionabil, are efecte, tranzitii....si modalitate de encodare in DVD.(calitate destul de bunicica)
Incearca , te rog, sa faci o poza cu spatele calculatorului, posteaza aici si spune ce tip de camera ai exact. Este mult mai usor de explicat.

#30
poolonik

poolonik

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 373
  • Înscris: 09.09.2004
Salut,am o placa Fireweire IEEE 1394+USB 2.0 montata pe un calculator p4 2.8GHz,768 ram si incerc sa fac un transfer de pe o camera minidv JVC GR-D240E pe pc si dupa 5 min de transfer se blocheaza.Daca  repornesc WINDV imi dau un mesaj de eroare  "Error: Can`t find Dv output pin" .Daca dau restart de pc porneste captura si iar se blocheaza.Stie cineva care ar putea fi cauza?
Sper ca am postat bine in aceasta sectiune.

#31
alex_4cam

alex_4cam

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.03.2006
Attached File  PICT0004.JPG   704.7K   593 downloads

View PostVlad237, on Mar 17 2006, 17:42, said:

alex_4cam  Sunt foarte curios, tu pe placa de baza ai mufa pentru cea din DREAPTA? Curios....
Acum sa raspund la transfer ... depinde de ce camera ai ..  Daca ai cu iesite firewire sau s-video la camera ( am inteles ca ai) ... si la calculator ai s-video sau IEEE1394 ( pui direct la calculator camera) - sa nu cumva sa incerci prin USB pentru ca transferul este slab calitativ ( dar nici nu cred ca ai la camera).Daca nu ai asa ceva, exista o varianta cu folosirea altei camere...pe post de legatura...dar ne complicam.
Acum, din cate cunosc..varianta ta imi pare interesanta si necunoscuta ... Normal este ca mufa din DREAPTA...trebuie sa intre in camera, mufa din STANGA in placa de captura ( baza)...Dupa conectare, deschizi camera, si calculatorul iti va recunoaste camera ca pe "un intrus"...iti cere sa instalezi camera...(de obicei se autoinstaleaza) si treci la transfer (camera pe REDARE-PLAY) .Foloseste pentru inceput un program ca PINNACLE 9. Este usor de invatat si functionabil, are efecte, tranzitii....si modalitate de encodare in DVD.(calitate destul de bunicica)
Incearca , te rog, sa faci o poza cu spatele calculatorului, posteaza aici si spune ce tip de camera ai exact. Este mult mai usor de explicat.
salut Vlad,
pai uite, eu am rezolvat cu transferul de pe camera pe calculator, acum vreau sa transfer de pe video pe calculator, am incercat cu pinnacle , e ok, dar nu stiu cu ce micsorez ce am obtinut, si vreau sa iasa cat mai bine, ei cum fac asta.
bag si o poza cu calculatorul :)
merci   :)

#32
alex_4cam

alex_4cam

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 15.03.2006

View PostVlad237, on Mar 17 2006, 17:42, said:

alex_4cam  Sunt foarte curios, tu pe placa de baza ai mufa pentru cea din DREAPTA? Curios....
Acum sa raspund la transfer ... depinde de ce camera ai ..  Daca ai cu iesite firewire sau s-video la camera ( am inteles ca ai) ... si la calculator ai s-video sau IEEE1394 ( pui direct la calculator camera) - sa nu cumva sa incerci prin USB pentru ca transferul este slab calitativ ( dar nici nu cred ca ai la camera).Daca nu ai asa ceva, exista o varianta cu folosirea altei camere...pe post de legatura...dar ne complicam.
Acum, din cate cunosc..varianta ta imi pare interesanta si necunoscuta ... Normal este ca mufa din DREAPTA...trebuie sa intre in camera, mufa din STANGA in placa de captura ( baza)...Dupa conectare, deschizi camera, si calculatorul iti va recunoaste camera ca pe "un intrus"...iti cere sa instalezi camera...(de obicei se autoinstaleaza) si treci la transfer (camera pe REDARE-PLAY) .Foloseste pentru inceput un program ca PINNACLE 9. Este usor de invatat si functionabil, are efecte, tranzitii....si modalitate de encodare in DVD.(calitate destul de bunicica)
Incearca , te rog, sa faci o poza cu spatele calculatorului, posteaza aici si spune ce tip de camera ai exact. Este mult mai usor de explicat.
da, uite si poza.
am resusit sa trag de pe camera pe calculator.acum vreau de pe video pe calculator am folosit pinnacle dar nu stiu mai departe cu ce sa micsorez fisierul obtinut.

Attached Files



#33
nebun`

nebun`

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 225
  • Înscris: 19.02.2004
Hello,

Am o camera Panasonic NV-GS21 , calculatorul pe care-l folosesc ptr a scoate filmarile de pe camera are un procesor Athlon XP Palomino 1800+ cu 1540Mhz viteza de rulare, 512 RAM, placa video ATI Radeon 9000 cu 64 Mb, placa de baza GA 7VAX-A  , Tv Tuner WinFast TV2000 XP Expert. Metoda de "upload" catre PC o fac prin cablul S-Video + cablul Composite bagate in Tv Tuner. Care ar fi programul care ar rula cel mai bine pe calulatorul meu ? mentionez ca am incercat Pinacle 9 (parca) si se misca infect , Ulead vers 8 care nu m-a incantat cu nimic , si acum folosesc Movie Makerul ptr tampeniile filmate de mine. Totusi acum am 7 casete (filmari facute de mine in Roma) si nu as vrea sa iasa cu calitatea asta deplorabila pe care mi-o reda Movie makerul .. am incercat cam toate felurile de a trage prin el dar nici una nu m-a impresionat, toate fiind de o claritate sa zicem "modesta". Daca revad casetele direct pe TV-u se vad impecabil .. as vrea macar 80% din acea claritate si rezolutie sa o am. Mtz am citit postul acesta si celelalte posturi pe care le-ai pus in legatura cu miniDV-urile , dar nu am ajuns la o conluzie pana in mom. acesta, ce anume sa folosesc ? Nu vreau sa fac super efecte sau super meniuri de DVD , nici nu ma intereseaza cat de mult va ocupa pe HDD(daca macar 90min de filmare vor intra pe un DVD) .. vreau numai claritatea pe care sunt sigur ca o pot scoate cumva .. chiar si cu "rabla" asta de calculator al meu.


putin offtopic:  intr-un alt thread din aceasta sectiune am citit ca ar trebui sa imi reglez luminozotatea si contrastul camerei ,dupa imaginea proiectata pe TV-u. crezi ca este un lucru bun?

#34
daddy

daddy

    Senior Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 2,914
  • Înscris: 08.02.2004
captura. fa captura DV. Si apoi dupa editare exporta tot dv (dv-ul final sa aiba in jur de 90 min). Apoi dv-ul editat encodeaza-l cu Cinema Craft Encoder in minim 3pass (daca tii atat de mult la ele chiar 5 pass) la urmatoarele setari (pentru 90 min/dvd):
bitrate minim:3000, bitrate mediu: 6000, bitrate maxim 9000. vei avea un mpeg de calitate f buna. Pentru authoringul final foloseste orice soft de authoring care nu-ti mai reencodeaza mpegurile importate in proiect.
DVD Lab pro ar fi o solutie sau Adobe Encore DVD dar cauta o vers mai veche potrivita pt sistemul tau.

#35
Vlad237

Vlad237

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 236
  • Înscris: 12.11.2005
e free :) Cumpara programul  :naughty: sau incearca cu altceva  :coolspeak:

#36
half-life

half-life

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 223
  • Înscris: 16.02.2006
pinnacle 9 in mana unui semiprofesionist scoate rezultate bune dar trebuie mai apoi sa faci recomprimare cu AutoGK de exemplu pentru a micsora dimensiunea finala a filmului
nu incercati transfer de pe camere minidv decat prin firewire pentru a pastra calitatea
din ce am incercat eu recomand Pinnacle Studio plus9 si autogk, primul nu e free dar e ieftin iar al doilea e free

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate