![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Pasii pentru deschidere cafe bar
Last Updated: Nov 24 2006 20:18, Started by
lniculaescu
, Nov 24 2006 00:45
·
0

#1
Posted 24 November 2006 - 00:45

Am o firma, 10000E si un spatiu de 300m2 la subsolul unei cladiri intr-o zona buna si as vrea sa deschid un bar. Ce autorizatii trebuiesc obtinute si ce avize? A facut cineva asa ceva? Ce pasi trebuie urmati? Stie cineva pasii? Multumesc
|
#2
Posted 24 November 2006 - 01:31

Fii atent ca pt bar/cafenea sunt autorizatii putine.
Daca e si restaurant e groasa si o sa ai o multime de regului de respectat. Iti trebuie casa de marcat, contracte cu furnizorii, vad la clienti si bafta. PS. Ia un avocat pt hartii. |
#3
Posted 24 November 2006 - 01:57

Doar bar vreau sa deschid nu restaurant. M-am gandit la varianta cu avocatul. astept si alte sugestii. Multumesc
|
#5
Posted 24 November 2006 - 07:47

Ai nevoie de un designer care sa te ajute daca tu nu te pricepi la chestia asta, intreba-i pe unii care au bar ce espresor sa iti cumperi, ce frigider, ce masina de gheata etc. Cauta persoanele responsabile pentru zona ta, de la distribuitorii de bauturi la doza si la sticla, sa-ti iei frigidere si dozatoare (in comodat).
Gindeste-te pe cine angajezi si cum verifici sa nu te fure prea mult (oricum se va intimpla, e o idee cu care trebuie sa te obisnuiesti) fiindca asta e un punct critic. Va trebui sa ai neaparat un bodyguard, daca o sa vinzi alcool, indiferent cit de 'corporatisti' vor fi clientii. Daca stii cam cine ai vrea sa fie client gindeste-te si cum iti poti face reclama. Incearca sa mai faci rost de bani, o sa ai nevoie de mai mult decit ai. Subscriu la ideea cu avocatul, te costa 2-3 sute de euro daca ai nevoie de toate autorizatiile, da' merita. Dupa ce deschizi vin sa beau o cafea la tine! Bafta ![]() |
#6
Posted 24 November 2006 - 18:28

Sfaturile lui Aprilia sunt corecte.As adauga ca trebuie sa ai grija cu inaltimea acelui subsol pt ca daca nu este prea mare vei avea probleme cu fumul orice fel de instalatie de aer iti vei pune.Este de preferat ca spatiul sa fie intro zona in care mai sunt si alte baruri pt ca vadul sa fie deja format.Trebuie sa ai cateva locuri de parcare in zona.Impotriva furtului poti folosi un soft specializat pt cafenele,baruri si restaurante.Intreaba si tu pe cineva care foloseste asa ceva despre ce-i vorba.Suma este chiar mica pentru un spatiu de 300 mp.Daca vrei un bar de fite,te poate costa si 200-300 euro/mp...Incluzand amenajarea,muzica,alte aparate necesare etc.Mergi prin mai multe baruri si vezi cum iti vei dimensiona meniul.Ai grija ce fel de cafea o sa vinzi.Sunt prea multe lucruri de care trebuie sa ai grija pentru ca nu este deloc un lucru simplu daca vrei sa-ti mearga bine.In principiu,fii in primul rand consumator in barurile altora si vei sti ce ai de facut.
Bafta multa! Sa ne chemi la deschidere! |
#7
Posted 24 November 2006 - 18:29

exact, suma e prea mica. mai pune un 0. de fapt n-ai spus de unde esti...
|
#8
Posted 24 November 2006 - 18:47

Timisoara
Nu o sa-l fac bar de cartier urat . nu vreau de fite. vreau sa fie un bar unde sa am 2-3 sortimente de bere mai folosite; un expresor de cafea; racoritoare si atmesfera de nota 10(rock soft placut; blues; irish songs..ceva de genu). Problema e ca bani as mai gasi dar vroiam sa vad sa-mi fac un plafon de cheltuieli sa vad la ce ma inhamez. Marea problema din cate am inteles eu e cu autorizatiile si cu normele europene care nu stiu de unde naiba sa le iau. am inteles ca au aparut ceva brosuri cu normele astea. Mersi de urari si daca iese cum vreau eu si va place ideea sunteti invitati la deschidere Edited by lniculaescu, 24 November 2006 - 18:49. |
#9
Posted 24 November 2006 - 20:18

john does, on Nov 24 2006, 18:28, said: Impotriva furtului poti folosi un soft specializat pt cafenele,baruri si restaurante.Intreaba si tu pe cineva care foloseste asa ceva despre ce-i vorba. Nu cred ca softul te poate proteja de chelnerii care cumpara bautura de la alimentara si o vind la tine-n bar sau de 'trasul' cafelei de doua ori la espresor (ca la capuccino sau latte nu se cunoaste), in rest iti dau dreptate la ce-ai zis. |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users