Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
IP Camera HikVision nu o gasesc i...

Cand devine un film clasic?

Cu mașina spre Budapesta ...

Ridicare act de identitate cu pro...
 Calorifere + incalzire in pardose...

Sfat achizitie laptop buget 1500-...

Boxe Devialet

Mai poarta careva papuci prin oras?
 Amortizoare - 2024 - gaz / ulei ?...

Calatorie Bucuresti - Timisoara, ...

Țuica are gust ciudat

Copii nascuti in Romania
 Felicitari Republica Moldova pent...

Ușa exterioara care scar5...

Decizie dificila intre doua model...

Orange nu onoreaza premiile din P...
 

Placi video - Overclock, driveri, programe folositoare

- - - - -
  • Please log in to reply
405 replies to this topic

#1
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Tot imi zic ca n-ar strica un topic unde se posteze fiecare pareri despre driverii folositi(versiuni de pe nvidia sau nu), overclock-ul realizat la placa video, temperaturi .. discutii generale(daca sunt amatori :( ).

Iote si cateva link-uri folositoare :
Pt. Overclock / Tweak pe placi nvidia mai ales : RivaTuner
Cu acelasi scop, dar pt. placi ATi(merge si pe nvidia, dar are unele probleme) : ATi Tool. Mie-mi place ultimul pt. ca nu impune limita overclock-ului(trece peste acel test din driver). Lucru folositor daca folosesti unele drivere mai tampite sau vrei 3dmark :).

Pt. masurarea FPS-ului in jocuri cred ca multi cunoasteti programul FRAPS :) .

Pentru cei care sunt suparati de garantie si vor sa scape de ea, exista NV Flash :naughty: si Nibitor, utilitar pt. modificare BIOS-ului.
A, nu va bagati nasu` prin el de cat daca aveti stiti ce face setarea pe care va bate gandu` sa o modificati.

Postul acesta o sa-l updatez periodic, pe masura ce mai apare informatie :D .

Edited by cods, 26 November 2006 - 02:05.


#2
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
As vrea si eu sa fac din X1800Gto X1800Xl.Cum pe placa este trecut abtibild cu x1800Xl cred ca am sanse.Ce vreau sa intreb..in caz ca esueaza update-ul de bios cam ce sanse am sa salvez placa folosind una pe Pci.Si inca ceva..daca stric placa si ii fac updatye de bios la loc la cel original..cum sta treaba cu garantia? :D

Edited by CPX, 17 November 2006 - 23:47.


#3
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Download ATI Tool(vezi link mai sus).

Click pe settings --> Overclock si spune ce cod ai la GB_pipe_Select.

Apropo, uite un thread kilometric dedicat modarii x1800GTO :D .

Edited by cods, 18 November 2006 - 12:11.


#4
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004

View Postcods, on Nov 18 2006, 12:11, said:

Download ATI Tool(vezi link mai sus).

Click pe settings --> Overclock si spune ce cod ai la GB_pipe_Select.

Apropo, uite un thread kilometric dedicat modarii x1800GTO :D .
Tot ce-ai spus tu am facut deja..si thread-ul respectiv l-am cam citit...dar tot nu am gasit pe cineva care nu a putut face update de bios si a refacut cu o placa pci..si care sa  explice in detaliu..daca nu ai facut tu logic ca nici tu nu stii...speram ca ai facut..oricum multumesc.. :)
Din pacate codul acela de la GB_PIPE_SELECT este 0x12BB4 dar faptul ca este abtibild ce xl pe placa m-a pus pe ganduri.Iar biosul este foarte vechi din 14 martie deci placa asta a fost printe primele si a stat in stoc pana am luato eu. :)

#5
mascotzel

mascotzel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006
ce model de x1800gto e?

#6
perfection

perfection

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 14.11.2006
am o placa video 7300GS 256mb 128 bit merge si la 512 mb PCi express firma Point of view
restul sistemului : Inter core Duo e6300,1gb ram  ddr 533, placa baza p5nsli sursa 550w firma fantoma ,hdd 80.
Va rog sa imi explicati bucata cu bucata .
Am auzit ca o pot aduce al un 7800 asai?

#7
kretzu77

kretzu77

    Custom title

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 17,503
  • Înscris: 06.06.2006

View Postperfection, on Nov 20 2006, 02:35, said:

am o placa video 7300GS 256mb 128 bit merge si la 512 mb PCi express firma Point of view
restul sistemului : Inter core Duo e6300,1gb ram  ddr 533, placa baza p5nsli sursa 550w firma fantoma ,hdd 80.
Va rog sa imi explicati bucata cu bucata .
Am auzit ca o pot aduce al un 7800 asai?
poate prin modare (parerea mea); sau daca aveai GT in coada
io stiam ca 7600 poate ajunge la un 7800

poate gresesc

#8
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004

View Postmascotzel, on Nov 18 2006, 15:17, said:

ce model de x1800gto e?
Placa este de la Connect3d.

#9
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005

View Postperfection, on Nov 20 2006, 04:35, said:

am o placa video 7300GS 256mb 128 bit merge si la 512 mb PCi express firma Point of view
restul sistemului : Inter core Duo e6300,1gb ram  ddr 533, placa baza p5nsli sursa 550w firma fantoma ,hdd 80.
Va rog sa imi explicati bucata cu bucata .
Am auzit ca o pot aduce al un 7800 asai?
A-ti auzit bine, dar nu cred ca a-ti auzit de la cine trebuia :).

Daca placa aia e 7300GS am vesti proaste pt. tine.

Are doar 4 pipeline-uri si bus al memoriilor pe 64-bit si astea doua care conteaza foarte mult la perfomanta. Iar ele nu se pot overclocka/moda(ca idee, 7800GT are 20 pipe-uri si 256 bus pt. memorii, deci latime de band de 4 ori mai mare la frecvente identice :) ).

Slaba rau placa, poti incerca sa-i cresti frecventele(vezi si primul meu post din topic), dar n-o sa-ti aduca mare spor de perfomanta  :console: .

#10
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
Hm..nu am placa video pe pci sa o folosesc daca nu reuseste updat-ul.Cineva cu acelasi GB_PIPE_SELECT 0x12BB4 nu a reusit sa pornesca celelate 4 tevi de randare.Dar la mine este eticheta cu xl si bios-ul este din 13 martie..a fost printre primele placi iesite..Overlockcing merge stabil cam 570/570 mai mult doar crescand tensiunea  iar la rami cam degeba o cresc caci dupa 549 cu timinguri crescute sau 570 cu timing-uri normale apar erorile...iar placile ati fac artefacte mult mai usor si urate ca cela nvidia..imediat se blocheaza sau se umple imaginea de puncte/linii colorate..la nvidia incep cu cate una,doua...In opinia vostra merita sa incerc acest update de bios..as vrea sa cresc performnta fara tensiuni marite..imi pare rau ca nu am luat 7900 gs dar la mine in Cluj la vremea respectiva toate modelele erau mai scumpe cu 1 milion si ceva...

#11
andy_x3m

andy_x3m

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 15.06.2005
salz
am o placa video 5700LE de la asus
placa mere acceptabil, dar fiind Light Edition nu are decat 4 pipe-uri active
am inteles ca ar fi posibil sa le activez pe toate 8... daca da cum ash putea shi ce risc? am vreo sansa sa mearga mai bine?
placa e pe un athlon 64+3500 Sk939 MB gigabyte nforce3 GA-3k8nsc, 2x512 PQI 400Mhz Dual chanel, HDD IDE nu SATA shi in conditiile astea face cam 7500 puncte in 3dmarke...2001
plz help

#12
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004
Poti incerca activarea cu riva tuner....daca sunt defecte in general face artefacte ,nu pusca placa.Eu asa am patit si merge inca placa..

#13
andy_x3m

andy_x3m

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 15.06.2005

View PostCPX, on Nov 26 2006, 01:59, said:

Poti incerca activarea cu riva tuner....daca sunt defecte in general face artefacte ,nu pusca placa.Eu asa am patit si merge inca placa..
poti sa imi explici te rog cum facu un update de bios, cum modez exact placa... etc
vad ca unii moderatori (nu dau nume) sunt mai posionati de blocarea posturilor decat de explicat probleme muritorilor de rand (no offence)

#14
andy_x3m

andy_x3m

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 487
  • Înscris: 15.06.2005
m'am uitat prin riva tuner dar nu scrie, sau cel putin nu am gasit eu, nimic de rander pipes... deci, repet rugamintea mea
ma poate ajuta cineva sa activez toate pipe-urile pe placa mea video?
ms

#15
CPX

CPX

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,384
  • Înscris: 30.11.2004

View Postandy_x3m, on Nov 26 2006, 21:23, said:

m'am uitat prin riva tuner dar nu scrie, sau cel putin nu am gasit eu, nimic de rander pipes... deci, repet rugamintea mea
ma poate ajuta cineva sa activez toate pipe-urile pe placa mea video?
ms
Instalezi nvidia strap in riva turner ..gasesti la low level system tweaks.Apoi mai jos gasesti pe acolo o ferestra cu tevi de rangare.Unele vor fi dezactivate.Le activezi pe acelea si restartezi.Daca jocurile merg ok ai transformat placa..daca apar artefacte dezactivezi tevile la loc sau dezinstalezi nvidia strap.Nu are rost sa modezi biosul cand poti face din soft tot..

#16
AOnline

AOnline

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 224
  • Înscris: 08.01.2006
LeadTek Winfast PX7300 GT Extreme 256 GDDR3

Driveru de pe CD-ul cu care a venit placa

tot pe CD-ul ala era si un programel WINFOX care nu stiam cu ce se mananca, dar dupa ce am citit pe net am vazut k stie unele chestii care ma interesau pe mine

si anume sa clockeze putin placa video

Vitezele standard la mine erau : 500 MHz la procesoru video si 700 MHz la memorii

Le-am ridicat la 550 MHz proc, si la 750 MHz rami, si la 2D si la 3D si a ramas stabila toata treaba, am vazut doar ca de la 47 de grade placa video a urcat la 49 de grade.

Si cu aia 50 de MHz in plus si la GPU si la memorii am scos cu aprox 500 de puncte in plus in 3DMark 06

Am sa incerc sa mai urc diseara inca 50 MHz si sa vedem ce se intampla atunci.

Eventual intreb daca e "safe" sau daca stie cineva cum  merge biznisu asta cu overcloku la placile video :)

Asta a fost primul meu experiment in domeniu de OC placa video , si a fost unul reusit.

Am uitat sa mentionez ca pe un sistem Intel Core 2 Duo E6300 ( clockat la 2050 MHz ) pe un P5V-VM DH, si cu o bucata de 512 DDR2 Corsair  PC-5400 667MHz  si sursa no-name jegoasa de 350W

Edited by AOnline, 18 December 2006 - 14:02.


#17
SandMan_Rave

SandMan_Rave

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 756
  • Înscris: 14.01.2006
Stie cineva daca poate fi unlock-ate pipeline-uri la 7600GT? Am citit o gramada pe net despre subiectul asta dar parerile sunt contradictorii. A incercat cineva asa ceva?

#18
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Desi G73 mai are 4 quad-uri = 16 pp, unul din ele este dezactivat . Si nu, nu merge activat, m-am chinuit pe vreo 3-4 placi si n-a mers .

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate