Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Upgrade xiaomi mi11

securitate - acum se dau drept - ...

Farmacia Dr Max - Pareri / Sugest...

De unde cumparati suspensii / gar...
 [UNDE] Reconditionare obiecte lemn

Infiltratii casa noua

sugestie usa interior

ANAF si plata la selfpay
 Imprimanta ciss rezista perioade ...

Garmin fēnix 7 / PRO / Saphi...

Care sunt cele mai mari regrete a...

Alfa Romeo Stelvio 2.2 jtd
 Intrebari srl nou

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 

Telemobil S.A.

- - - - -
  • Please log in to reply
1159 replies to this topic

#1153
ionut.tabacaru

ionut.tabacaru

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,208
  • Înscris: 08.08.2005
Sunt cuprinse telefoane a caror valoare reala, chiar dacxa sunt SH, este mai mare de 10 euro oricum. Mai bine vindeti pe okazii, iesiti in castig.

#1154
huafa

huafa

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 18.02.2006

View Postionut.tabacaru, on 1st May 2011, 23:38, said:

Sunt cuprinse telefoane a caror valoare reala, chiar dacxa sunt SH, este mai mare de 10 euro oricum. Mai bine vindeti pe okazii, iesiti in castig.
Dap, voi incerca acolo. Macar pt fixtell.
Fara "vindeti. iesiti" ca suntem de varsta apropiata. :naughty:

#1155
pensionarul

pensionarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 250
  • Înscris: 08.04.2005
O stire proaspata despre soarta unei retele omoloaga Zapp:
" News
Movistar Ecuador switches off CDMA network
Thursday 29 December 2011 | 06:24 CET

Movistar will shut down its CDMA network in Ecuador on 31 December. The operator rolled out the network switch-off process on 1 November. Movistar's CDMA network currently serves around 68,243 subscribers or 0.4 percent of the operator's mobile user base. The operator has over 4.5 million customers in the Andean country, El Comercio reports. Via this move, Movistar Ecuador plans to focus on the development and expansion of its GSM and HSPA+ networks and services. Existing CDMA customers will be migrated to Movistar's GSM or UMTS networks. Until 30 December, Movistar provides CDMA network subscribers with discounts on the purchase of a Samsung E1086 handset."

sursa: Telecom Paper

Dupa cate imi amintesc, in martie 2012 va expira licenta/autorizatia de functionare in banda de 450 de MHz, de care beneficiaza in prezent Telemobil S.A.
In comunicatul de presa de saptamana aceasta al ANCOM, referitoarea la intentiile sale de a scoate la licitatie publica mai multe game de frecvente pentru comunicatii electronice, intre care cele de 800 & 2600 de MHz, precum si cele de 900 & 1800 de MHz, prin care anunta o ampla reorganizare a spectrului radio din Romania, nu s-a amintit absolut nimic despre intentiile acestei autoritati publice, referitoare la banda de 450 de MHz. Nici in alte informari publice recente ale ANCOM nu-mi amintesc sa fi citit ceva privitor la banda de frecvente de 450 de MHz, desi au ramas mai putin de trei luni pana la expirare. Oare care va fi soarta acesteia dupa luna martie 2012? Va fi prelungita fara licitatie publica pentru Telemobil S.A.? O astfel de rezolvare ar ridica foarte serioase suspiciuni cu privire la legalitatea prelungirii licentei/autorizatiei de functionare a Telemobil S.A.

#1156
vasilemadalincristian

vasilemadalincristian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,391
  • Înscris: 07.12.2006
Totusi cei de la Zapp vad ca inca fac oferte de prelungire pentru abonatii existenti pe partea de voce, iar Cosmote a venit cu oferte de sarbatori pe partea de date, cu trafic triplu, exclusiv pentru infrastructura EVDO a Telemobil.

As crede ca au de gand totusi sa prelungeasca licenta, macar pentru blocarea resursei (frecventei) , ca sa nu ajunga la concurenta.

In plus au investit destul si in EVDO din cate am citit pe forum

#1157
ericmario

ericmario

    Fenomembru

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 39,921
  • Înscris: 14.12.2007
Eu am prelungit cu un an incepand din ianuarie 2012.
Din martie sa fie game over? Nu prea cred!

#1158
vasilemadalincristian

vasilemadalincristian

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,391
  • Înscris: 07.12.2006
La asta ma gandesc si eu, nu ar fi bagat atatea oferte si ar mai fi investit in extinderea reteli daca in prima jumatate a anului viitor ar inchide reteaua.

N-ar avea niciun sens

#1159
cuculea

cuculea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,200
  • Înscris: 08.12.2006
@pensionaru...si cum iti explici ca oferta  de trafic dublu la 6.9 euro pe reteaua de 450, se adreseaza clientilor ce trebuie sa  semneze un nou contract pe 2 ani? Nu ti se pare putin contrar asteptarilor tale? Mai mult decat atat, sunt useri carora zapp (prin cosmote) le-au facut oferte pentru seviciile de telefonie in reteaua pe 450, cu prelungirea contractelor pe 1-2 ani...asta ce o mai insemna?

Dupa umila mea parere, mai degraba ar vrea sa vanda lienta si reteaua pe 450, nu sa o puna la fiare vechi. AM avut de-a face cu RC-ul de la zapp in ultima vreme si sunt total dezintereati baietii, nu au nicio treaba, dau informatii total eronate, nu iti rezolva problemele, vorbesc cu un sictir iesit din comun, parca incompetenta a crescut pe la ei....eu zic ca vor vinde 450-ul.

Edited by cuculea, 01 January 2012 - 11:36.


#1160
pensionarul

pensionarul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 250
  • Înscris: 08.04.2005
@cuculea
In postul meu cu nr. 1155 (ma) intrebam oare ce se va intampla cu soarta retelei Zapp, avand in vedere faptul ca au mai ramas mai putin de trei luni pana cand va expira autorizatia/licenta de functionare, iar ANCOM nu a facut public nici macar ce intentie referitor la banda de frecventa de 450 de MHz. In opinia mea, cu cel putin sase luni inainte de expirare ar fi trebuit sa fie organizata o licitatie publica prin care sa se decida atat soarta, cat si detinatorul licentei unei astfel de retele mobile. Cu cat timpul se apropie de data expirarii, cu atat mai avantaj este operatorul, care detine in acest moment autorizatia de functionare. In acest sens a se vedea si decizia luata in pripa de ANCOM, cu doar catvea zile inainte de expirarea autorizatiilor de utilizare a spectrului radio GSM ale Orange RO si Vodafone RO, de la finalul lunii decembrie 2011, care in mod neechivoc a avantaj cei doi operatori mobilli, in dauna, in principal, a altor prezumtivi competitori, iar in subsidiar, in defavoarea utilizatorului final, al clientului, de parca nu s-ar fi stiut de la bun inceput, care este data exacta a expirarii celor doua autorizatii. Deh, se dovedeste ca pentru autoritatile romane ce au competenta in acest domeniu nu au fost suficienti cei 15 ani pentru a sti ce au de gand sa faca cu utilizarea spectrului radio.
Avand in vedere modul in care a inteles sa procedeze si a actionat, Statul Roman, prin reprezentantul sau legal in domeniul comunicatiilor electronice, ANCOM, a distorsionat competitia si a dat dovada de amatorism si supunere fata de interesele celor doua multinationale, ignorand cu buna stiinta rolul si menirea sa, ce i-au fost stabilite prin lege, facand practic cadou inca un an de functionare nestingherita acestora.
Exista temei sa credem ca si in cazul frecventei de 450 de MHz, "scenariul" va fi unul similar cu cel anterior, deci tot o solutie foarte discutabila din punctul de vedere al legalitatii si, mai ales, neoportuna si care dauneaza serios intereselor romanilor.
Din punctul meu de vedere, ca simplu utilizator, este indiscutabil faptul ca ANCOM trebuie sa procedeze cu tot spectrul radio de o maniera clara, foarte transparenta, predictibila, echidistanta si impartiala fata de oricare dintre operatorii din aceasta piata, pe care o reglementeaza si o monitorizeaza si sa puna pe primul plan interesul clientilor, nu al companiilor.
Eu cred ca este oportun si benefic pentru Romania ca sa existe cati mai multi operatori de comunicatii mobile pe piata cu oferte cat mai diversificate si variate, care sa atisfaca cerintele oricarui client. Nu sunt sustinatorul falimentului Zapp si al nefolosirii acestei benzi de frecventa, cum a fost cazul citat de mine anterior, cel din Ecuador, sau cel al retelei Ufon din Cehia (o retea CDMA omoloaga a Romtelecom Mobil, care, din cate am citit in presa, in noiembrie 2011 s-a plasat singura sub protectia Legii falimentului, in fata unui judecator sindic din Praga).
Spun toate astea avand in vedere faptul ca, in ciuda perioadei de criza economica in Europa actuala, exista totusi un interes investitional semnificativ din partea diverselor companii in domeniul comunicatiilor mobile, iar sub acest aspect amintesc numai acordarea a patu licente de comunicatii electronice mobile in banda de 1.800 de MHz, de catre autoritatile bulgare in noiembrie 2011. Castigatorii licitatiei publice au fost patru companii care nu activeaza in prezent pe piata bulgara de profil. Sa tinem cont de faptul ca Bulgaria are o populatie mult mai putin numeroasa decat cea a Romaniei, iar relieful ei este predominant muntuos, foarte greu de acoperit in banda de 1.800 de MHz si sa avem in vedere si faptul ca nu mai detin castigatorii si o alta frecventa de operare. Licititatia le-a oferit castigatorilor posibilitatea de a alege singuri, fara nicio constrangere, ce tip de standard de comunicatii vor folosi fiecare dintre ei.
Prin urmare, ar fi foarte benefic pentru romani ca macar in 2012 ANCOM sa-si indeplineasca menirea stabilita prin lege si sa reglementeze si sa organizeze pentru un deceniu in mod clar si foarte transparent utilizarea spectrului radio in benzile de 450 MHz, 900 & 1.800 MHz si 800 & 2.600 de MHz.
Revenind la inceputul divagatiei, cel privitor la soarta retelei CDMA in banda de 450 de MHz a Zapp sau Cosmote CDMA cum s-o mai fi numind ea acum, tinand cont de investitiile facute in infrastructura retelei in 2011 (extindere plus upgradare la Rev. A) imi apare limpede faptul ca aceasta va functiona si dupa luna martie 2012, indiferent de denumirea comerciala a acesteia si de proprietarul sau. Grecii stiu ei ce stiu cand investesc in aceasta retea, altfel muribunda de cativa ani, din pricina managementului defectuos pe care l-a avut lungi perioade de timp.
Ar fi benefic ca ANCOM sa aiba in vedere situatia prezenta a retelelor CDMA din Romania si sa stabileasca conditiile clare de paticipare la licitatie, fara sa mai existe posibilitatea ca un titular al unei asemenea licente sa poata detine mai mult de o singura licenta fie direct, fie indirect sau prin interpusi, ca sa nu fie denaturata competitia, cum se intampla in acest moment. Gandesc ca ar fi chair potrivit ca spectrul de frecventa in banda de 450 de MHz sa fie scos la licitatie publica impartit pentru doi operatori de comunicatii mobile, insa sunt sigur ca deja asta e un gand prea indraznet.
Toate cele bune!

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate