Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Telemobil S.A.

- - - - -
  • Please log in to reply
1159 replies to this topic

#1
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Iata ca au aparut relativ primele date oficiale despre performantele financiare ale companiei Telemobil.
Sa nu credeti ca sunt cine stie ce dezvaluiri, doar asa cateva cifre, sa nu zica ca nu au anuntat nimic.

Sa vedem articolul din Ziarul Financiar de azi 18.11.2003:

Quote

In dolari, Zapp a crescut de patru ori într-un an  
Iuliana Butuc-Cerchez  
 
Telemobil, compania care operează în România singura rețea de telefonie mobilă în sistem CDMA și care deține brandul Zapp, și-a majorat în acest an cifra de afaceri de patru ori. Dacă în 2002 , compania a avut încasări totale de peste 12 milioane de dolari , în acest an   cifra de afaceri s-ar situa în jurul a 50 de milioane de dolari  , estimează Cuneyt Turktan, președintele Telemobil.
Compania se așteaptă totodată să ajungă la sfârșitul anului la masa critică de clienți care îi va permite să aibă în continuare o creștere susținută. Mai precis, Zapp va ajunge la aproape 200.000 de utilizatori la 31 decembrie 2003 . Numărul lor ar urma să sporească în 2004 cu aproximativ 50% astfel încât la finele anului ar putea ajunge la 300.000, mai apreciază Turktan.Din numărul total al clienților cam 80-85% provin acum din zona de business , adică sunt companii cu cel puțin cinci abonamente Zapp, a precizat oficialul.
Telemobil a lansat pe piață primul serviciu Zapp în decembrie 2001 iar până acum compania a lucrat pe pierderi . Începând cu anul viitor însă, rezultatul înainte de plata taxelor și impozitelor și deducerea amortizărilor și deprecierii (EBITDA) va fi pozitiv, apreciază conducerea firmei. Telemobil va înregistra însă profit net abia peste 3-4 ani, spune Cuneyt Turktan.  
Până atunci însă firma este decisă să investească în continuare pe piața românească. În acest an, investițiile noastre se vor ridica la aproximativ 60 de milioane de dolari iar anul viitor, în funcție de finanțarea pe care o vom obține, estimăm o cifră de 100 de milioane de dolari , a declarat președintele Telemobil.De acum până la sfârșitul anului compania va investi 7-10 milioane de dolari în modernizarea infrastructurii care să permită transportul de date la viteze mari.
Telemobil a anunțat recent că a primit un împrumut de 20 de mil.$ de la CitiBank Romănia. De asemenea, surse din piață afirmă că Zapp  este în discuții avansate pentru a obține o finanțare externă de aproximativ 100 de milioane de dolari, bani ce vor fi folosiți pentru investiții în extinderea rețelei.Finanțarea ar putea fi asigurată de un credit acordat de patru bănci americane condus de US Exim, banca pentru comerț exterior a Statelor Unite.  Zapp a lansat ieri laboratorul Brew pentru dezvoltatori, loc în care firmele românești de software interesate să creeze și să vândă pe piața internă și externă aplicații mobile în sistem CDMA, pot testa aceste softuri.
Testarea aplicațiilor în laboratorul Zapp se va realiza gratuit iar softurile vor primi un calificativ pe baza căruia Telemobil va decide dacă pot fi comercializate. Laboratorul Brew este situat la sediul Zapp de la Balotești iar piața potențială pe care aplicațile create de firmele românești s-ar putea vinde se ridică la câteva zeci de milioane de utilizatori la nivel mondial.
Aceste aplicații ar putea ajunge ca în cinci ani să reprezinte 10% din valoarea totală a exporturilor de soft și servicii informatice din România , apreciază Florin Talpeș, președintele ANIS (Asociația Națională a Industriei de Software și Servicii din România). Aproximativ 50 de milioane de euro, dacă se va respecta tendința pieței și exporturile de soft și servicii IT vor ajunge în cinci ani la peste 500 de milioane de euro. În 2002, cifra a fost de 130 milioane de euro iar în acest an estimăm că se va ajunge la 170-200 mil. euro , mai spune Talpeș.

Ziarul Financiar  



N-am ce sa comentez prea mult, pentru ca lipsesc date relevante, cum ar fi ARPU, numarul exact de clienti, scadenta la credite, etc.
Pot sa remarc doar relativ mica cifra de afaceri pentru anul in curs, 50mil $, totusi asta ar insemna cam 250$/an venit/client, adica 20$/luna, cat de cat elegant avand in vedere ca eu nu stiu ca ei sa vanda si alte servicii decat cele de voce si date, adica nu vand circuite de transmisiuni sau link-uri dedicate diferitilor clienti.

Solutia pentru cresterea veniturilor este diversificarea ofertei, cat mai multe servicii aditionale care sa genereze cash si cel mai bun generator de bani vor fi viitoarele link-uri de E1, sustinute radio de reteaua lor CDMA, asta mai ales in remote location.

Viitorul poate sa fie luminos, poate sa fie mai intunecat, nu stim cum stau cu creditele si care e scadenta lor.

Greets,
Speedo

#2
sigquit

sigquit

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 45
  • Înscris: 16.08.2002

Quote

Originally posted by Speedo

N-am ce sa comentez prea mult, pentru ca lipsesc date relevante, cum ar fi ARPU, numarul exact de clienti, scadenta la credite, etc.


Speedo, chiar nu vreau sa fiu carcotas, dar arata-mi si mie o declaratie de presa in care un reprezentant Connex/Orange sa indice ARPU-ul lor.
2. Numarul exact de clienti a fost "dezvaluit" in conferinte de presa de vreo doua ori anul asta. Nimeni nu o sa te tina constant la curent cu numarul abonatilor.
3. Scadenta la credite din cate imi aduc aminte a aparut tot in ZF, acum cateva luni cand s-a semnat contractul cu Citibank-ul. S-ar putea sa ma insel, daca o gasesc o sa o postez aici.

#3
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001
Daca analizezi topicurile Mobifon S.A. si Orange Romania, o sa gasesti acolo ultimele rapoarte financiare in care se specifica si ARPU, la Orange chiar este prezentat separat cel de la pre-pay fata de cel de la post-pay.

Orice date financiare sunt bine-venite in topic.

Exista undeva un site pe care sa ma duc si vad evolutia financiara de la lansare pana acum, la fel ca la suratele ei mai mari?
N-as crede, e oarecum secret pentru public.

Greets,
Speedo

#4
TheBorg

TheBorg

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 345
  • Înscris: 22.10.2002

Quote

Originally posted by Speedo
Pot sa remarc doar relativ mica cifra de afaceri pentru anul in curs, 50mil $, totusi asta ar insemna cam 250$/an venit/client, adica 20$/luna, cat de cat elegant avand in vedere ca eu nu stiu ca ei sa vanda si alte servicii decat cele de voce si date, adica nu vand circuite de transmisiuni sau link-uri dedicate diferitilor clienti.


Nu e chiar asa. Turktan spune 200.000 la sfarsitul anului 2003. La sfarsitul lui martie 2003 erau 100.000 ( http://www.zapp.ro/news/?news_id=147 ). Presupunand o crestere liniara, am avea 66.666 la sfarsitul lui 2002.
Facem media intre 200.000 si 66.666 si obtinem media de abonati pe 2003: 133.333. Acum refacem calculul cu 50.000.000 / 133.333 = 375 $ / an.  375 / 12 = 31.25 $ / luna.

#5
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,908
  • Înscris: 24.06.2002
Telemobil mai avea si afacerea cu cabinele telefonice pe care le montase prin tara dar care au fost fortati sa le retraga deoarece spargeau monopulul Romtelecom in 2001.
   Era vorba ca o sa le reinstaleze dupa ian. 2003. Oare ce s-o fi intimplat cu ele?

#6
Speedo

Speedo

    Super Moderator

  • Grup: Super Moderators
  • Posts: 9,061
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Compania Telemobil, operatorul retelei Zapp, si-a diminuat capitalul social cu aproape 80 milioane dolari, prin reducerea numarului de actiuni de la 88,2 milioane la 1.000. Potrivit hotararii actionarilor, reducerea capitalului social a avut ca scop compensarea pierderilor inregistrate la 31 decembrie 2003. Printre actionarii " Telemobil '' se numara RomTelecom si Radiocomunicatii.

..........

BURSA  

Attached Files

  • Attached File  zapp.jpg   143.75K   235 downloads


#7
gica.petrescu

gica.petrescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.05.2004
Oricum Telemobil-ul per ansamblu mi se pare in galeata, macar prin prisma faptul ca le pleaca angajatii, nu oricine ci greii

#8
JustX

JustX

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 111
  • Înscris: 29.11.2003
Mda, se pare ca trista istorie a falimentelor Telemobil continua.

#9
moartea

moartea

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,158
  • Înscris: 18.05.2003
La mentalitatea pe care o au nici nu e de mirare ca merg in jos. Sunt singura companie de telefonie mobila care isi goneste clientii si prefera sa incerce sa obtina cu forta o suma X si sa fuga lumea de ei decat sa obtina de zece ori mai mult prin ramanerea clientului in retea. Probabil ca de sus porneste toata problema.

#10
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 30.08.2003
Cine poate sa zica cifra exacta a abonatilor Zapp?

#11
morogan

morogan

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,472
  • Înscris: 14.04.2002
Daca vreti cu adevarat sa comentati aceasta micsorare, citind Bursa, e mai interesant faptul ca se scade capitalul social la minimul necesar pt. un SA ceea ce chiar nu miroase bine ci chiar a rahat. Pai pana mea, si eu am un SA cu 25mil, dar e o firma ff mica. Inseamna ca ma compar cu Telemobil? Intr-un fel sunt onorat (sunt langa numele cunoscute de telecomunicatii) si in altul zic 'Doamne Fereste, pentru ca masura micsorarii capitalului social inseamna clar faliment!

#12
Alice

Alice

    Big Boobs

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,132
  • Înscris: 05.12.2002
alea 80 sunt milioane si nu miliarde.

#13
MrMxyzptlk

MrMxyzptlk

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,477
  • Înscris: 30.08.2003
morogan, dupa cunostintele mele nu este clar faliment. Micsorarea capitalului social la minim poate sa insemne o groaza de lucrurui. Da, poate sa inseamna si faliment dar nu cred ca este cazul pentru ca am fii stiut de mai mult atunci aceasta chestie. Cu o astfel de miscare se poate chiar compensa pierderi, si Telemobil, la inceput de drum in 2001 au chiar si zis ca considera ca pana la anul 2006 o sa fie chiar o firma cu pierderi. Asta este asa, pentru ca pana cand n-o sa ajunga la un anumit numar de clienti, nici nu se poate considera o companie de profit... O alta explicatie ar fii ca o sa mai vina un alt investitor in firma care vrea si un share din actiunile Zapp, si printr-o miscare ca asta s-ar putea ajunge la niste avantaje, daca chiar vine un alt INVESTITOR mare. Nu intru acum in detalii economice, dar daca cineva vrea sa investeasca banii lui in Telemobil S.A. sau orice alta societate pe actiuni (si aici zic, sa investeasca bani grei), si vrea si un Share din actiuni prin care sa recupereze investitia acesta este cel mai simplu mod ... Deci eu zic ca a sosit cineva investitor mare la Zapp sau va sosii in curand ...

#14
raduzl74

raduzl74

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 199
  • Înscris: 14.09.2003
abia li s-a aprobat un credit de 30 mil USD de la CITIBANK si au venit s primele echipamente pentru upgrade retea. a inceput si upgrade-ul pentru EV-DO, in Bucuresti deja merge, exista si modemul, va fi in septembrie-octombrie in toate orasele unde exista reprezentante Zapp iar pina in primavara anului viitor in toate capitalele de judet. (lansarea va fi dupa EDGE de la Orange). EV-DO merge cu aprox 800 kbps acum.
Oricum, INQUAM (parintele Zapp) are reteaua gata in Portugalia si in lucru pe cea din Germania, asa ca.....

#15
Masterboy

Masterboy

    Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 5,908
  • Înscris: 24.06.2002

Quote

Originally posted by gica.petrescu
Oricum Telemobil-ul per ansamblu mi se pare in galeata, macar prin prisma faptul ca le pleaca angajatii, nu oricine ci greii


  Ce grei au plecat bei?
  Revenind la abonati, pe 31 dec 2003 Zapp is depasise baremu de abonati cu ~ 8000.
   Acum are pe undeva la maxim ~ 270,000 abonati . Pina la sf anului si cu noile terminale si oferte or sa ajunga si ei pe la 350-400,000 abonati.
   Ref la situatia finaciara, Telemobil sigur nu va iesi pe profit mai repede de 2005.
  Totusi, ramine de vazut daca vor putea sa-si atinga telul legat de extinderea ariei de acoperire la 98%

#16
gica.petrescu

gica.petrescu

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 04.05.2004

Quote

Originally posted by Masterboy
Ce grei au plecat bei?
 Revenind la abonati, pe 31 dec 2003 Zapp is depasise baremu de abonati cu ~ 8000.
  Acum are pe undeva la maxim ~ 270,000 abonati . Pina la sf anului si cu noile terminale si oferte or sa ajunga si ei pe la 350-400,000 abonati.
  Ref la situatia finaciara, Telemobil sigur nu va iesi pe profit mai repede de 2005.
 Totusi, ramine de vazut daca vor putea sa-si atinga telul legat de extinderea ariei de acoperire la 98%


Cand zic grei ma refer la greii din "board" Telemobil, nu la abonati

#17
Monitoxus

Monitoxus

    Back!

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,184
  • Înscris: 26.11.2001

Quote

Originally posted by TheBorg
Facem media intre 200.000 si 66.666 si obtinem media de abonati pe 2003: 133.333. Acum refacem calculul cu 50.000.000 / 133.333 = 375 $ / an.  375 / 12 = 31.25 $ / luna.


Asta e ceva de genul EU mananc un miel, 10 se uita dar statistic se cheama ca am mancat fiecare cate X grame de miel nu ?

Come on... calculul asta nu are nici o legatura cu realitatea. Exista metode de prognosticare daca tot vrei sa faci calcule insa oricum NU ai datele necesare deci nu poti sa tragi o asemenea concluzie  ;)

#18
GOR

GOR

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,591
  • Înscris: 16.10.2002
De faliment eu nu cred ca poate fi vorba... COSMOROM - unde nu am mai "auzit" nimic de el de aproape 2 ani... stiu ca are probleme financiare mari, insa nu a cazut... si nici nu o sa cada, o sa fie cumparat si abonatii ce vor sa ramana o sa ramana in continuare...
Zapp - au si eu "prostia" lor in unele momente, insa eu ii vad deocamdata rentabili...

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate