Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Telecomanda cu touch triplu PNI S...

La ce medic sa merg in funcț...

Problema placa video Rx580
 Parchet laminat dublu click - dem...

Telefon usb3.1

Adaugare watermark, gen Mediafax

Sri Lanka in faliment
 La multi ani @VladVladd!

RADIO BRAILA DENS FM

Amplificator yamaha as 501 in pro...

Electrician sau Instalator sanitar?
 Cate placute RAM sa adaug?

Modul step up dc to dc legat de p...

Cost autorizație de construi...

ajutor vita de vie
 

Cablu Firewire to USB exista?

- - - - -
  • Please log in to reply
11 replies to this topic

#1
tzopi

tzopi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.11.2006
va rog sa ma ajutati, sunt novice in asa ceva!!! :worthy: exista cablu ieee1394 care la un capat sa aiba intrare 1394, iar la celalalt intrare usb???...vreau sa cuplez o camera mini dv samsung la un laptop, dar intrarea 1394 din laptop este stricata!!...o sa mearga asa ceva?..multumesc!! :worthy:

#2
Danitzi

Danitzi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 02.11.2005
Cel mai simplu, fara sa te complici cu un cablu adaptor, cumperi pentru laptop (presupun ca are slot PCMCIA) un card IEEE1394 pe PCMCIA si rezolvi problema. Un card arata cam  asa , trebuie doar sa-l cauti prin Romania.

Edited by Danitzi, 17 November 2006 - 08:03.


#3
djlyon

djlyon

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,536
  • Înscris: 28.11.2001
Cum a spus Danitzi. Cablu adaptor din ala nu exista, si chiar daca ar exista, ar fi o mare trompeta dpdv tehnic.

#4
tzopi

tzopi

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 2
  • Înscris: 16.11.2006
multumesc pentru raspunsuri!...dar, poate cineva sa-mi recomande un anumit card? laptopul este un lenovo t100, iar camera dv este un samsung vp-d351. :cheers:

#5
Danitzi

Danitzi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,715
  • Înscris: 02.11.2005

View Posttzopi, on Nov 18 2006, 08:29, said:

multumesc pentru raspunsuri!...dar, poate cineva sa-mi recomande un anumit card? laptopul este un lenovo t100, iar camera dv este un samsung vp-d351. :cheers:
Uite sefu aici!  :)

#6
crios339

crios339

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 226
  • Înscris: 27.01.2007

View PostDanitzi, on Nov 17 2006, 09:01, said:

Cel mai simplu, fara sa te complici cu un cablu adaptor, cumperi pentru laptop (presupun ca are slot PCMCIA) un card IEEE1394 pe PCMCIA si rezolvi problema. Un card arata cam  asa , trebuie doar sa-l cauti prin Romania.

Cablu din ala de fapt exista (http://www.everythin...usb2dvcable.jpg), si in plus, cred ca e mult mai ieftin decit un card.

#7
cerreal

cerreal

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 355
  • Înscris: 05.12.2005

View Postdjlyon, on Nov 17 2006, 10:04, said:

Cum a spus Danitzi. Cablu adaptor din ala nu exista, si chiar daca ar exista, ar fi o mare trompeta dpdv tehnic.
Imi cer scuze e offtopic dar nu ma pot abtine...eram in unul din magazinele flamingo si am cerut un cablu firewire mare-mic...
Raspuns : NU avem fire wire mare mic dar avem firewire mare - USB(care era iee mic)
IOTE ca se exista

#8
Manu72

Manu72

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 115
  • Înscris: 05.05.2006
Hmmm... linkul de mai sus mi-a dat o idee... oare cu un cablu din asta nu s-ar putea lega un HDD extern la un DVD-recorder prin DV-in pentru a putea vedea filme fara a le mai trece pe DVD?

#9
viceroy56

viceroy56

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,780
  • Înscris: 28.10.2006

View PostManu72, on Apr 20 2007, 14:08, said:

Hmmm... linkul de mai sus mi-a dat o idee... oare cu un cablu din asta nu s-ar putea lega un HDD extern la un DVD-recorder prin DV-in pentru a putea vedea filme fara a le mai trece pe DVD?
Crezi ca semnalele de comanda ce le trimite recorderul pe FW vor fi vreodata interpretate de un HDD pe USB?
MA INDOIESC!
Gandeste-te ca in camera video exista UN procesor. Ala face ce i se spune din butoanele camerei sau pe conectorul DV.
In rackul HDD exista o interfata si un ALT procesor, diferit de cel din camera.
Camera accepta pe DV comenzi de Play, Rewind, FastForward, Pause si Stop.
Cu ce comenzi pentru HDD se pot echivala? Pentru a face Play la un fisier de pe HDD trebuie sa ai acces la un browser, disponibil in softul recorderului, dar de neaccesat pe intrarea FW. Oricum, recorderul sesizeaza cuplarea unui device la intrarea DV si "sare" imediat sa inregistreze.
Exista recordere cu port USB. Poate pe alea sa se pota face ceva in legatura cu HDD-ul. Pe cele fara USB sunt convins ca nu se poate redare de fisiere de orice fel de pe HDD cuplat pe FW.
Exista si rack-uri HDD cu conectare FW, dar nu cred ca se poate nici de pe alea.
Sa dea Dumnezeu sa ma insel.

#10
bogdanmachoman

bogdanmachoman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 13.05.2007
Unde ai vazut de vanzare cablu dv-usb? Am si eu aceisi camera si vreau sa o leg la pc!
sunt disperat

#11
gabriels

gabriels

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 16.01.2006
Vara trecuta eu am "gasit" la Ultra Pro Computer. Nu aveau in stoc dar urma sa primeasca "saptamana viitoare". Eu am abandonat ideea intre timp, dar tu poti sa incerci. Se pare ca o sa poti scoate doar pozele. Pretul era undeva la 5 lei. Poti incerca si la alte magazine, insa cei mai multi iti vor raspunde ca "nu exista asa ceva".

Edited by gabriels, 15 May 2007 - 06:59.


#12
marian13

marian13

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 248
  • Înscris: 06.03.2006
Salutare...
Am si eu de 2 ani o camera video ...Samsung VP D-351 si am folosit de la inceput aplicatii de captura prin portul  firewire...am cabluri de toate neamurile ...
Daca stie careva...ce s-ar fi putut intampla...in afara de cablu bulit...de nu mai vad camera cu nici'un PC...cu tot cu porturile lor...am si laptopul si desktopul cu porturi IEEE1394...si nu o mai vad....spune ca sa conectez device-ul...si el e de fapt conectat binemerci
Mentionez ca utilizarea camerei este una "f...deloc"...max 12 casete REC...si toate editate cu Pinnacle prin aceasta interfata DV a camerei si cu Firewire de la PC.....ce sa fie oare?...cablurile sunt bune..e clar ca din camera e...dar oare e posibil ca portul DV sa se duca asa...fara sa fortez vreodata intrarea...fara sa stea deschis capacul ala de acopera portul...fara bushituri...(imi pare rau ca nu i-am dat vre-o doua trante :D )
S-a mai confruntat careva cu problema asta si eventual cum s-a rezolvat...in afara de solutia numita "alta"
Va multumesc!

Edited by marian13, 06 July 2007 - 21:13.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate