Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Amenintat cu moartea de un numar ...

La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...
 Strategie investie pe termen lung...

Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul
 A fost lansata Fedora 40

Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?
 transport -tren

Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...
 

Distrugerea patrimoniului cultural si natural al României

- - - - -
  • Please log in to reply
716 replies to this topic

#19
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

Quote

Am trecut 4 ani de zile pe langa Biserica Armeneasca si nu mi s-a parut nimic spectaculos. Este o biserica foarte frumoasa si bine intretinuta...numai ca langa ea a aparut un ditamai colosul din otel, beton si sticla. Nu stui cat a daunat bisericii ca aia au sapat ca handicapatii la vreo 10 metri poate si mai mult chiar langa zidul bisericii. Acum le sta foarte bine impreuna, lipite una de alta. Insa nu am vazut niciun loc de parcare...dar cine stie...curtea bisericii e mare wink.gif
Am fost acum o saptamana la Biserica Sf. Iosif...acolo alti martalogi, la ora 8:00 pm taiau cu flexul de zor niste cabluri. Biserica Sf Iosif arata cam la fel su Armeneasca din punct de vedere al curateniei si intretinerii. Am intrat in biserica sa ma rog (:huh) si cand au inceput bajetii aia cu flexul si cu alte minunatii credeam ca se vor pravali gramada peste noi. Evident si bisericii sf Iosif ii va sta foarte bine lipita de dracia aia pe care o construiesc astia.
Nu de alta, dar mai sunt si alte biserici care nu au ca vecini un pietroi de beton cu sticla. Una ar fi biserica Sf Elefterie, tot aproape de centru. Ma rog, acolo se pare ca nu mai e loc, dar daca-i vorba de "cladiri de birouri" imediat se face.


Amplasarea acestor turnuri lânga monumente istorice NU ESTE DELOR ÎNTÂMPLATOARE. Proprietarii respectivelor imobile stiu ca potrivit legislatiei europene si ideologiei privind protectia patrimoniului, astfel de constructii supraînalte nu pot fi ridicate în zona veche a unui oras, ricând sa fie demolate dupa intrarea în UE a României.

Astfel, au amplasat aceste constructii lânga monumente istorice ca sa faca imposibila o viitoare demolare a lor, demolare care prin trepidatii si caderea de la înaltime a materialelor ar afecta monumentele aflate la distanta foarte mica.

Un plan diabolic.




Bucurestenii vor protesta iar pe 19 noiembrie
Autorizatia de demolare a Policlinicii Coltea, reinnoita

Administratia Locala a Sectorului 3 a reinnoit, recent, autorizatia de desfiintare a Policlinicii Spitalului Coltea, eliberata pentru prima data in anul 2002 de Primaria Capitalei. Solicitarea de desfiintare a fost facuta de conducerea spitalului cu acelasi nume, care intentioneaza sa construiasca un nou corp de cladire, la aceeasi adresa, pentru a deschide o policlinica moderna.

Actuala cladire a Policlinicii Coltea este veche de 70 de ani, iar unitatea medicala are in program alocarea a 14 milioane euro, fonduri europene, pentru reabilitarea spitalului si modernizarea policlinicii cu acelasi nume. Concret, vor fi amenajate o parcare si un alt corp de cladire, unit de cel al spitalului, in care va functiona un ambulatoriu. "Solicitarea de demolare a Policlinicii Coltea a putut fi avizata pentru ca imobilul nu se afla pe lista monumentelor istorice din anul 2004, ci este doar in raza de protectie a Spitalului Coltea. Primaria nu are niciun fel de autoritate in administrarea acestei unitati spitalicesti. Aici are loc un proces de investitii, inceput inca din anul 2002 de o firma germana. Pana la finalizarea programului de reabilitare, administratia spitalului are autonomie in luarea deciziilor", a spus Stefan Dumitrascu, arhitectul-sef al Primariei Sectorului 3.

Primarul Negoita, solicitat sa intervina in favoarea policlinicii

Ca reactie la anuntul facut de autoritati, Grupul Civic Bucuresti si Asociatia "21 Decembrie" au anuntat ca vor organiza un miting de protest pe 19 noiembrie, fata de actiunile de modernizare a Pietei Revolutiei si a Policlinicii Coltea. Un protest din partea acestei organizatii a fost depus vineri, 3 noiembrie, la Primaria Sectorului 3, Primaria Capitalei, Comisia Nationala a Monumentelor Istorice din Ministerul Culturii si este indreptat impotriva intentiei Administratiei Locale Sector 3 de a demola Policlinica Coltea. Grupul Civic Bucuresti ii cere primarului sectorului 3, Liviu Negoita, oprirea demolarii Policlinicii Coltea - cladire ridicata in 1860 de Carol Davila, parintele invatamantului medical din Romania. In opinia protestatarilor, cladirea este monument arhitectonic si istoric, in armonie cu Ministerul Agriculturii si cu majoritatea celorlalte constructii din zona. Obiectivul se afla in zona de protectie denumita "Centrul istoric", in OUG nr. 77/2001 si in Legea din 2002, fiind pe lista monumentelor istorice ca parte din Ansamblul Spitalului Coltea. Policlinica Coltea indeplineste un important rol social prin colectivul de medici de mare traditie, laboratoarele de analize (suplinite si de cele din spital), deservind meritoriu tot centrul Capitalei. Ca exemplu, in decembrie '89 aici au fost salvate o multime de vieti, majoritatea ranitilor de la Universitate fiind adusi aici.

Ministrul Nicolaescu sprijina demolarea cladirii

Primaria Capitalei a emis in 2002 o autorizatie de desfiintare pentru mai multe corpuri de cladire din incinta Spitalului Coltea. Constructorul nu a inceput lucrarea la termen, astfel ca avizele de demolare a corpului de cladire (autorizatia de desfiintare nr. 84/2002) au expirat. Administratia Spitalului Coltea a adresat o noua cerere de avizare a demolarii Policlinicii Coltea, de data aceasta la Primaria Sectorului 3, aceasta fiind in prezent, potrivit noii legislatii, abilitata sa aprobe solicitarea. Prin HG 850/1999, Guvernul Romaniei a aprobat garantarea unui credit extern, pentru un imprumut in valoare de 90 milioane dolari (94 milioane euro) pentru consolidarea, modernizarea si dotarea Spitalului Clinic Coltea si refacerea bisericii cu acelasi nume - monumente din patrimoniul UNESCO. In baza acestei hotarari, Ministerul Sanatatii si firma Siemens Aktiengesellschaft …sterreich, in calitate de executant-antreprenor general, au semnat contractul general. Pentru finantarea proiectului au fost incheiate trei acorduri financiare: unul cu Citibank NA, in valoare de 27.184.712 euro, un acord financiar pentru plata avansului, incheiat tot cu Citibank NA, in suma de 1.745.900 euro si un acord de credit cu Volksbank Austria, in valoare 64.833.623 euro.
Proiectul actual a fost divizat in doua componente. "Coltea l" vizeaza reabilitarea cladirilor vechi aflate in patrimoniul UNESCO si construirea unei cladiri noi in spatiul rezultat prin demolarea unor pavilioane vechi, aflate intr-o stare avansata de degradare. A doua componenta, "Coltea ll", se refera la extindere, prin construirea unui nou imobil intr-un alt amplasament. Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, considera ca proiectul privind reabilitarea Spitalului Coltea trebuie finalizat in pofida protestelor angajatilor. "Este vorba de un contract semnat in urma cu sase ani si pentru care s-au cheltuit multi bani", a subliniat Nicolaescu.


http://www.romaniali...T...t=1&idx=117

Edited by Ramunc, 07 November 2006 - 16:08.


#20
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
În legătură cu Moara lui Assan (care nu e departe de mine): demolările se fac inlegal! Cei de la Ministerul Culturii au făcut sesizare la Poliție,  cică i-ar fi trimis în urmărire penală, dar nu s-a mai auzit nimic. Poate ar trebui puse niște chestii informative în zona Morii lui Assan, pentru a știi lumea ce valoare istorică se află acolo.

Știți că la P-ța 21 Decembrie 1989 (Universității), pe lângă Spit. Colțea și Min. Agriculturii se afla un mic spațiu verde. Și acele va fi distrus. Construcțiile aduc bani, e nevoie de birouri, dar trebuie să sufoce tot centrul? Nu e așa îndeajuns de sufocat?
Clădirea de birouri de lângă Bis. Armnească are parcare subterană!
Că zicea tomaso de clădiri de birouri la marginea orașului. Se construiesc așa ceva și în Băneasa, dar pentru asta s-a distrus pădurea, iar traficul pe D.N. 1 (Șos. București-Ploiești) e criminal, ca în tot Bucureștiul... Prea multe mașini pentru străzile din București.

Mai puțini guvernanți și birocrați, mai multe linii de metrou!

#21
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006
În legatura cu Policlinica Coltea, trebuie precizat (pentru cei ce nu stiu) ca depinde adminstrativ de Spitalul Coltea dar e o cladire separata.

Primaria spune ca ar avea 70 de ani vechime dar de fapt e construita în 1860 ca si Spitalul Coltea iar elementele ei arhitecturale o fac sa fie un monument valoros de arhitectura:

[ http://aycu04.webshots.com/image/7483/2004200135113631759_rs.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

#22
Archon

Archon

    PredaTerminatorMan

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,187
  • Înscris: 14.06.2005
Policlinica asta Coltea arata deplorabil... Ar trebui renovata, nu distrusa...

#23
plinul cel tanra

plinul cel tanra

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 587
  • Înscris: 19.07.2006

 tomaso, on Nov 7 2006, 11:08, said:

Din acest punct de vedere, edilii Parisului au fost inteligenti si au avut o viziune unitara.
Cladirile noi, sediile inalte, au fost construite intr-un cartier special. Centrul Parisului nu a fost inundat de menga benga zgarie nori.
Si la noi ar putea exista astfel de cartiere "economice-administrative".

Da dar exista o diferenta intre siragul de edili ai Parisului ai ultimelor secole, cei mai multi scoliti la ENA si Sciences Po, si edilii Bucurestiului de la cizmari comunisti la matrozi si afaceristi cu marmura capitalisti...

#24
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003
Uitati aici un exemplu de cladire moderna superba care totusi imbina noul cu vechiul. De asemenea cladiri are nevoie Bucurestiul. Este pe Calea Victoriei, intrarea in teatru este cea originala restaurata, restul este reconstruit modern. Mie mi se pare excelent, un exemplu demn de lauda, priviti numai ce efect da reflexia... daca n-ar fi taxiul si semafoaretele alea oldies, ai zice ca esti intr-o capitala europeana.

Attached Files


Edited by andreic, 08 November 2006 - 23:14.


#25
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006
Draga Andrei,

cladirea respectiva e o monstruozitate din trei puncte de vedere:
  • Este ridicata pe locul fostului Teatru National
  • Este imensa, asfixiaza fosta Piata a Teatrului si ascunde Palatul Telefoanelor, monument deosebit de interesant
  • Este un hotel cu pretentii de monument cultural (copiaza intrarea porticata a fostului Teatru)
Iata cum arata înainte de razboi Piata Teatrului:
[ http://aycu39.webshots.com/image/7758/2000165388040448153_rs.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


Si iata cum arata acum:
[ http://aycu14.webshots.com/image/5733/2000197858485081993_rs.jpg - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]





Quote

intrarea in teatru este cea originala restaurata, restul este reconstruit modern

Totul e nou, inclusiv intrarea, chiar daca copiaza porticul fostului Teatru. Unde ai vazut tu în 2005 porticul?

Edited by Ramunc, 08 November 2006 - 23:49.


#26
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
cred ca am mai zis undeva: daca ar fi dupa unii nu s-ar mai demola nimic pina la sfirsitu omenirii. hirburi, hirburi, hirburi, care stau sa-ti pice in cap. "sa se renoveze!!" urla desteptii planetei, uitind sa se intrebe CU CE DRACU SA SE RENOVEZE? daca o firma are interesul sa-si investeasca banii intr-o cladire noua, niciodata n-o sa vezi vreo firma ca renoveaza un spital darapanat de-acu 150 de ani, pentru ca are arhitectura interesanta. ce-i asa de interesant la cladirea aia? mai degraba lugubru, nu interesant. io le propun alora care vor sa faca marsuri si sa semneze petitii online ca prostii, sa stea dracului acasa si sa doneze bani. multi bani. moama, ce liniste s-a facut cind am zis de dat bani :ciocan:

#27
djl

djl

    Smrt fačizmu, sloboda narodu! Îmi cresc amprenta de Carbon

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 112,540
  • Înscris: 13.06.2004
Dacă clădirea nu mai poate fi renovată sau e prea greu de renovat, sunt de acord să fie demolată, că până la umră viața unui om e mai importantă decât o clădire.
Dar de ce naiba trebuie să dărâme clădiri vechi în centru când la periferie se află destule maghernițe...

#28
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003

 Ramunc, on Nov 8 2006, 23:41, said:

cladirea respectiva e o monstruozitate din trei puncte de vedere:[list=1]
[*]Este ridicata pe locul fostului Teatru National
[*]Este imensa, asfixiaza fosta Piata a Teatrului si ascunde Palatul Telefoanelor, monument deosebit de interesant
As folosi in loc de "imensa" -> "frumoasa", iar palatul telefoanelor a fost si el renovat dupa cum observi, si s-au adaugat etaje si arhitectura ferestrelor a fpst schimbata si seamana putin cu cele ale novotelului de pe laterale, dau bine impreuna :) Oricum orice cladire noua conform normelor EU are obligatia de a respecta cateva lucruri cum ar fi izolatia termica si arhitectura care se schimba putin ca sa inglobeze acest aspect, de aceea daca te uiti la ferestre zidurile par groase, pentru ca ele chiar sunt, exista izolatii. Si la blocuri este o directiva care prevede ca trebuie eficientizate si o sa schimbe si ele incet-incet in ani de zile. Intrarea in fostul teatru ca sa zic asa este copie arhitecturala dupa original si foarte bine amplasata, astia s-a pastrat simbolul cladirii dinainte si asta conteaza mult, e un semn de respect pentru ce a fost odata acolo.
Daca vrei un exemplu de cladire urata, monstruozitate vezi in piata Charles De Gaule :) Aia e o cladire urata care nu-si are locul. O puteau face mai eleganta.

Edited by andreic, 09 November 2006 - 02:36.


#29
rostov

rostov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 01.04.2006
Când am intrat dinspre Piteşti în Bucureşti am fost îngrozit când am văzut monştrii ăia de blocuri turn, aia cică e încă o zonă bună a Bucureştiului. Oameni buni, eu aş face depresie -_-

#30
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003

 rostov, on Nov 9 2006, 02:43, said:

Când am intrat dinspre Pitești în București am fost îngrozit când am văzut monștrii ăia de blocuri turn, aia cică e încă o zonă bună a Bucureștiului. Oameni buni, eu aș face depresie -_-
E, ai ajuns si tu intr-un oras mare :naughty: Aia sunt construiti de pe vremea raposatului, si erau mandria orasului, blocuri de locuinte de 17 si 14 etaje (daca te referi la cei din Lujerului). Cu un refacing complet ar putea arata mai bine.

Edited by andreic, 09 November 2006 - 02:55.


#31
rostov

rostov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 01.04.2006
Rahat, am mai fost în oraşe mari prin US, Germania, dar nu era să fac depresie. Românii cu gusturi pleacă de-aici şi aici rămân numai manelişti să facă arhitectură & stuff.

#32
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,608
  • Înscris: 07.02.2003

 rostov, on Nov 9 2006, 03:19, said:

Rahat, am mai fost în orașe mari prin US, Germania, dar nu era să fac depresie. Românii cu gusturi pleacă de-aici și aici rămân numai maneliști să facă arhitectură & stuff.
E adevarat treaba cu gusturile... dar asta e mostenirea... Uite daca intri in Munchen nu te sperii de cladirea BMW care e imensa, ca un motor cu pistoane lungi, 4 la numar, dar e gandita calumea si arata belea toata de sticla :) Pacat ca nu am nici o poza cu ea ca merita postata. Mie cel putin mi-a placut... sau la Louvre unde au facut piramida de sticla. Si la ei au fost voci condervatoare cu vedere ingusta care aberau ca nu e in ton cu cladirile vechi bla bla, dar uite ca are succes, si exemple sunt multe. Daca ai bun gust in constructii si esti original iese frumos.

Edited by andreic, 09 November 2006 - 03:44.


#33
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

Quote

As folosi in loc de "imensa" -> "frumoasa", iar palatul telefoanelor a fost si el renovat dupa cum observi, si s-au adaugat etaje si arhitectura ferestrelor a fpst schimbata si seamana putin cu cele ale novotelului de pe laterale, dau bine impreuna smile.gif


Nu poate fi frumoasa decât daca se încadreaza ca semnificatie expresiva în ambientul local. Si nu face asta.


Despre Palatul Telefoanelor, nu stiu când au fost adaugate etajele. Evident, no-hotelul a fost cel care (pretinda ca) a imitat palatul telefoanelor.




Quote

Oricum orice cladire noua conform normelor EU are obligatia de a respecta cateva lucruri cum ar fi izolatia termica si arhitectura care se schimba putin ca sa inglobeze acest aspect, de aceea daca te uiti la ferestre zidurile par groase, pentru ca ele chiar sunt, exista izolatii.

Aceasta cladire nu respecta nici legislatia României cred, darmite pe a uniunii europene.




Quote

Intrarea in fostul teatru ca sa zic asa este copie arhitecturala dupa original si foarte bine amplasata, astia s-a pastrat simbolul cladirii dinainte si asta conteaza mult, e un semn de respect pentru ce a fost odata acolo.

Asta e o smecherie de adormit populatia. Repet ca nu poti sa pui simbolul unui edificiu si institutie culturala (mai ales Teatrul National, care era principala institutie care a generat redesteptarea culturala a României în secolul 19, fiind construit pe la 1850) la un hotel, adica la un bloc de dormitoare, sali de conferinta si restaurante.

E o magarie afacerista, îti dai seama câti bani se scot din acest centru de conferinte din buricul capitalei.



Quote

Daca vrei un exemplu de cladire urata, monstruozitate vezi in piata Charles De Gaule smile.gif Aia e o cladire urata care nu-si are locul. O puteau face mai eleganta.

Dimpotriva, prin atipicitatea ei e o cladire oarecum mai acceptabila, dar în general sunt împotriva ridicarii de cladiri noi impunatoare în zona Bucurestiului de dinainte de 1940.


.....................................




Cred ca toate aceste turnuri de birouri trebuie demolate, cei care au finantat ridicarea lor trebuie dati în judecata si obligati sa le demoleze (acolo unde nu se poate prin dinamitare, prin demolarea etaj cu etaj). Iar cei care au demolat cladiri vechi trebuie dati în judecata si obligati sa le reconstruiasca fidel.

#34
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006
mie oricum nu imi place cum arata acel teatru asa ca nui duc dorul

#35
fracture

fracture

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,883
  • Înscris: 08.06.2006
Ar trebui sa ne premiem parlamantarii. Ia uitati ce au facut. Nu toti, unii au fost contra, or avea si ei ceva interese. Pana la urma se pare ca obiectul ala de beten si sticla nu va mai avea norcul sa se vada terminat. Eu sper, dar cine stie ce-o sa fie. Sper ca si guvernului sa-i pese de acest patrimonoi si de imaginea Bucurestiului. Si cred ca o sa-i pese, avand in vedere afaceristii care roiesc in jurul lui Tariceanu, el insusi mare afacerist.

#36
Ramunc

Ramunc

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,794
  • Înscris: 12.06.2006

Senatul a spalat scuipatul de pe Catedrala



Senatul Romaniei - fara cativa dintre membrii sai - a facut ieri dreptate, dupa ce o Justitie stramba si afaceristi mana in mana cu politicieni si autoritati centrale si locale au demonstrat pentru bucuresteni si instantele europene ce inseamna coruptia institutionalizata a unei retele de "gulere murdare" fara de Dumnezeu. Onoarea Romaniei in cazul agresiunii arhitectonice asupra monumentului istoric al Bucurestiului, frumoasa Catedrala catolica Sfantul Iosif a fost salvata ieri in urma unui vot prin se cere Guvernului oprirea imediata a lucrarilor care lovesc in coasta Bisericii.

De noua luni de zile se ridica in centrul Capitalei o cladire monstruoasa, comparata de Eugen Mihaescu intr-o lucrare grafica de solidaritate artistica cu un tarus infipt drept in inima orasului si a lui Dumnezeu. Senatul Romaniei, prin Raportul Comisiei speciale de ancheta infiintata in urma protestelor societatii civile responsabile, a confirmat astfel interesele amorale si materiale ale unui grup interconectat cu sferele puterii, dupa cum sesizasera in urma cu noua luni cele cateva asociatii civice reunite astazi in energicul Grup civic Pro Bucuresti, care militeaza si pentru salvarea Pietei Revolutiei si a altor monumente istorice amenintate. Primarul General al Capitalei, Adriean Videanu, presedinte executiv al Partidului Democrat si purtator de cuvant al Aliantei aflate la guvernare a mers cu negarea drepturilor Bisericii pana la a risca intrarea formatiunii sale fost social-democrata in Partidul Popular European, dupa pohta lui Traian Basescu, fost sef la PD. Dupa ce cardinalul Vienei, Christoph Schoborn, prieten al Papei Benedict al XVI-lea, l-a vizitat pe lovitul de soarta presedinte pe patul de spital, pentru a-i da o binecuvantare crestineasca, Basescu s-a indreptat. Nu insa si situatia de langa Catedrala. Atunci, pentru a-i explica pe limba sa, mai dura, de politician, Hans-Gert Poettering, viitorul presedinte al Parlamentului European si seful grupului parlamentar al PPE - unde vrea sa intre PD si, prin gratia Elenei Udrea a reusit ieri o asociere - i-a transmis, ciudat, nu stiu de ce, dar tot presedintelui, "cu cele mai bune dorinte si urmari", urmatoarele: "In calitate de familie politica dedicata crestin-democratiei, pot sa va spun ca ne aflam in simfonie cu dorintele poporului roman, a carui temelie este crestina. Impartasim cu poporul roman speranta ca dupa decenii de comunism dimensiunea spirituala a vietii sale va fi protejata de Partidul Democrat din Romania. Grupul PPE si eu speram ca intr-adevar aceasta este situatia, demonstrata prin oprirea cladirii inalte de langa Catedrala Sfantul Iosifi.

La fel de ciudat, nici ieri, in ultima clipa in care puteau sa se caiasca si sa spele picioarele bucurestenilor dupa scuipaturile lor, senatori ai PD nu au votat in majoritate pentru salvarea Catedralei. Nu-i nimic. O sa-i vada Dumnezeu. Ca si in cazul fariseilor care s-au impotrivit ca un Mitropolit al Bisericii Ortodoxe Romane sa vorbeasca in Senatul Romaniei pentru a-si apara Fundatia prin care este reprezentata vointa testamentara a lui Emanoil Gojdu, ZIUA prezinta azi lista rusinii acestor nefericiti fara constiinta. In ciuda apelului de a se vota contra, urlat de cativa pioni de serviciu cu tasca infundata de 30 de arginti, majoritatea senatorilor, indiferent de culoarea politica, au dat o noua speranta drept-credinciosilor. Pentru ca, timp de noua luni, Biserica Romano-Catolica s-a vazut pusa in situatii pe care nu si le imagina nici o Biserica dupa caderea comunismului. Sfidata de oameni care ar trebui sa reprezinte statul de drept si cu cele sfinte incalcate, Asociatia Civic Media a lansat atunci un protest viguros pentru salvarea Catedralei si a obrazului Romaniei in Europa si in lume. Ziarul ZIUA a marsat imediat pentru respectarea si apararea statului de drept. Printr-o campanie de informare si strangere a zeci de mii de semnaturi, manifestatii de solidaritate crestina si atentionarea tuturor forurilor competente, Civic Media a reusit sa suscite si atentia colegilor din presa, in ciuda unei contra-campanii de propaganda mincinoasa intretinuta prin consistente forme de stimulare materiala. Departamentul National Anticoruptie, caruia i s-a furnizat un dosar de cateva kilograme de documente privind firele Afacerii Cathedral Plaza, de la Videanu la... stiti voi cine, n-a parut sa descopere nici o neregula. Dar nu-i nimic nou in asta. Daca oficialii UE, in special cei de la OLAF, ar fi si ei prosti, probabil si-ar inchipui, dupa cum isi face DNA treaba pe pamant, ca suntem in ceruri si PD e un partid de ingeri.

Tenacitatea forurilor media care s-au situat de partea adevarului si dreptatii reale a fost rasplatita in cele din urma la cel mai inalt nivel al unei societati democratice: Parlamentul Romaniei. A venit randul Guvernului, care trebuie sa dispuna de urgenta intreruperea lucrarilor, demontarea scheletului dinozaurului de otel, exproprierea si despagubirea actualului ocupant al terenului si, apoi, conferirea statutului de utilitate publica pentru acesta. Propunerea Civic Media: un parc si o statuie in memoria marelui atlet al lui Hristos, Papa Ioan Paul al II-lea, primul Pontif care, la invitatia Parintelui Patriarh Teoctist, a vizitat o tara ortodoxa: Romania. Senatorii nu trebuie sa uite ca mai au un drept de salvat, in ciuda presiunilor la care sunt supusi: al Fundatiei Gojdu a tinerilor romani ortodocsi saraci din Ardeal si Transilvania.

http://www.ziua.ro/d...data=2006-11-10



Se pune întrebarea: ce facem cu turnurile de birouri care deja s-au ridicat în zona veche a Bucurestiului si cele care sunt în constructie?

Lânga biserica armeneasca se înalta un mamut cât Intercontinentalul aproape. În Piata Revolutiei continua nestingherita constructia blocului de 13 etaje, astazi s-a montat corpul vertical al macaralei. În alte zone sunt alte constructii noi care strica ansamblul urban. De fapt chiar si constructia de lânga Sfântul Iosif continua astazi:

Attached Files


Edited by Ramunc, 10 November 2006 - 16:49.


Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate