Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
casa verde 2024

Intrerupator cu N - doza doar cu ...

Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata
 Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...

probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...
 teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National

Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN
 Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...

Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.
 

(S)VCD cu meniu si video-clipuri folosind VCDEasy

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
alfaromeo

alfaromeo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 01.09.2003
Video cdul,varianta ieftina si mai mai saraca calitativ a DVDului.

Ideea de a posta acest thread mi-a dat-o Mtz care se pricepe foarte bine la crearea de videocduri si mi-a promis ca ma va ajuta aici pe forum sa realizez ceea ce doresc.

Ce vreau eu sa fac?Un (S)VCD cu video clipuri care sa contina urmatoarele:
    -- sa aiba o imagine de background cu o coloana sonora in momentul in care introduc VCDul in DVD player
    -- acestei imagini sa-i pun un text,
    -- VCDul sa contina optiunea astfel incat daca apas spre exemplu tasta 1 sa inceapa a reda toate piesele de la prima pana la ultima iar daca apas tasta 2 sa imi afiseze lista cu videoclipurile continute si sa pot da play la care piesa vreau eu
    -- de asemenea sa pot include in videoclipuri mesaje care se deruleaza in partea de jos (sau de sus) a ecranului.
Tin sa precizez ca pentru encoding folosesc TMPGEnc si VCDEasy iar pentru scriere Nero6.
Daca stiti,spuneti-mi ce programe sa folosec si daca avetii rabdare si pasii pentru realizarea unui asemenea VCD.

#2
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
daca vrei, poti sa-ti scrii la mine DVD-uri si nu mai trebuie sa faci nici un compromis de calitate. partea de meniuri si authoring insa e bine sa o inveti si sa ti-o faci asa cum iti place tie. un curs online si toti pasii de creare (ceea ce ceri tu), cred ca numai Mtz o sa aiba rabdarea si timpul sa ii descrie, deci vezi si tu roaga-l frumos :)

#3
alfaromeo

alfaromeo

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 340
  • Înscris: 01.09.2003
GunX iti multumesc pentru ajutor dar...eu am mai zis-o si in alte randuri,sunt in Barcelona.Deci mi-ar fi cam greu sa-mi scrii tu DVDuri.
Problema e ca vreau eu sa fac asta,stii cum e cand faci tu ceva si cum e cand iti da altul gata facut.Nu e acelasi lucru.
Mersi inca o data.

#4
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Mai intai cititi aici.

Pentru anumite linkuri sau cum se folosesc anumite programe necesare in realizarea unui mpeg folosit in realizarea (S)VCD-ului, faceti o vizita aici si selectati ceea ce aveti nevoie.

Standarde:
mpeg1 (calitate mai slaba)
VCD poate fi PAL ( 352x288, 25 fps, bitrate CBR 1150kb/s, Audio mp2 44.100hz 224kb/s) cam 70-90 min/CD.
VCD poate fi NTSC ( 352x240, 23,976 sau 29,970 fps, bitrate CBR 1150kb/s, Audio mp2 44.100hz 224kb/s) cam 70-90 min/CD.

mpeg2 (calitate mai buna, dar pentru a putea fi vazut pe PC cu orice player trebuie un filtru mpeg2 -pe care il veti gasi mai jos- sau un player cum ar fi WinDVD sau PowerDVD)
SVCD poate fi PAL ( 480x576, 25 fps, bitrate CBR sau VBR maxim 2530kb/s, Audio mp2 44.100-48.000hz 192-224kb/s) cam 50-76 min/CD.
SVCD poate fi NTSC ( 480x480, 29,970 fps, bitrate CBR sau VBR maxim 2530kb/s, Audio mp2 44.100-48.000hz 192-224kb/s) cam 50-76 min/CD.


Programe folosite:

TMPGenc
VCDEasy (la link-ul de download puteti alege intre versiunea free -1.1.52- si commercial version, ultima aparuta).


Ajutatoare:

Stinky's MPEG-2 Codec 1.2.0.79 filtru mpeg2 sau un alt filtru (codec) mpeg2 cum ar fi cel de la Elecard.
Daemon Tools .
Nero sau alt program de scriere CD-uri.
BeSweet .

MPEG:
Daca video clipurile le aveti in format avi, recomand folosirea DVD2SVCD din primul link sau chiar TMPGenc, alegand formatul dorit. Daca aveti mpeg1 sau 2 folositi TMPGenc pentru recodarea la standardul (S)VCD. Daca aveti si avi si mpeg sa aveti grija sa fie codate la aceeasi parametri, deoarece aceste videoclipuri se vor uni intr-un singur film (mpeg).

Dupa ce s-au adus videoclipurile la standard VCD sau SVCD se va trece la unirea lor (join):
Se deschide TMPGenc. Pentru a putea vizualiza mpeg2-uri trebuie sa aveti deja instalat acel filtru mpeg2 de mai sus sau altul.
File -> MPEG tools -> Merge & Cut si se alege standardul (MPEG1 VideoCD sau MPEG2 Super VideoCD) la care aveti deja facute videoclipurile. Se adauga in ordinea dorita, iar daca se doreste editarea acestora in sensul de a se taia din ele, se foloseste optiunea edit pentru fiecare in parte. Output -> Run.
Se verifica fisierul video obtinut cu drag& drop in TMPGenc (File -> Preview) unde sus va apare si standardul in care a fost facut (fara audio) sau cu un player.

Meniu:
Creearea meniului de inceput al Cd-ului pentru cine doreste ca sa aiba asa ceva, se poate face astfel:
Intr-un program de editat imagini se alege o poza de calitate care va apare in fundal la inceputul Cd-ului cand se face play. Pe aceasta imagine se pot "scrie" ceeea ce contine Cd-ul: numele videoclipurilor in ordine si orice altceva cum ar fi numele VideoCD-ului.
Daca s-a facut drag&drop a mpeg-ului obtinut dupa join, in partea de jos vor apare parametrii materialului video. In baza acestor parametri, la Video Source se alege poza deja ediata (jpg, tga, bmp) iar la Audio Source un .wav care poate avea o lungime cam de 15-30 de secunde maxim.
(Daca nu aveti wav-uri, acestea se pot obtine din mp3-uri folosind BeSweet sau alt program cu care doriti sa lucrati. In Besweet este o optiune de salvare in wav numai a unei anumite portiuni din aceasta.)
Output file name -> Start.
Ati obtinut un mpeg care contine o imagine cu fundal sonor.

Authoring:
Se deschide VCDEasy. In continuare voi prezenta setarile in limba romana deoarece este disponibila. Setarile in continuare se vor face in functie de standardul in care sunt facute cele 2 mpeg-uri.
Principal:
Tip VideoCD se alege VCD 2.0 pentru VCD sau SVCD 1.0 pentru SVCD, dar in momentul in care veti introduce primul mpeg acestea vor deveni greyed.
Incriptor CD: CD Image File Recorder
ASPI: Nero in caz ca este instalat sai Adaptec
Nume CD: VIDEOCD
CD Files: veti da un nume ce va avea extensia .bin pe o partitie cu suficeint spatiu
Se aduga mai intai mpeg-ul cu meniu si apoi mpeg-ul ce videoclipurile. Acestea vor fi analizate de catre VCDEasy si in caz ca nu sunt erori se trece la pasul urmator:

Capitole:
Capitolele sunt folosite pentru a se naviga din tastatura DVD playerului la videoclipul dorit.
Se alege Sequence-002 si se apasa butonul de incarcare in media player de jos. Se face play si in momentul incare incepe al doilea videoclip se pune pauza. Se apasa Ok pe primul "Capitol la" si se va creea deja primul capitol ce va corespunde cu videoclipul respectiv iar in fereastra din dreapta va apare timpul la care este acesta. In continuare cu play, pause si butoanele de navigare se creeaza celelalte capitole pentru fiecare videoclip in parte. Dupa ce acestea s-au creeat, se pot verifica printr-un simpl click pe timpii din dreapta.
Dupa ce s-au creeat toate capitolele, se trece la:

Interactii:
Aici este bine sa se lase toate setarile defult.
La Articol de rulat, primul va apare Sequence-001, care este meniul si care dureaza cat ati ales lungimea wav-ului cand l-ati facut. Aici daca vreti se poate alege optiunea de "Ruleaza de x ori" sau "Ruleaza la infinit" in caz ca se considera ca in timpul cat ruleaza acesta, nu se poate vedea lista cu videoclipurile. Totusi 15-30 de secunde cat dureaza este suficient si se poate lasa pe "Ruleaza o data".

Start
In scurt timp vezi avea o imagine (.cue) care poate fi montata in Daemon Tools si vizualizata cu WinDVD sau PowerDVD pentru a se vedea capitolele si interactiile.

More fun:
In VCDEasy, la Capitole daca se selecteaza in dreapta un timp oarecare de start al unui videoclip, se poate folosi optiunea Imagine (ultimul buton din dreapta) cu care se poate salva imaginea respectiva. Aceasta si cu celelalte corespunzatoare fiecarui videoclip se pot folosi in editarea meniului de inceput al VideoCD-ului punandu-se toate dupa un resize pe imaginea de fundal, in dreptul fiecaruia trecandu-se si numele videoclipului.

enjoy,
Mtz

#5
Ageamiu

Ageamiu

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,916
  • Înscris: 05.10.2003
Atentiune, sunt amarati in zona! Feriti buzunarele! S-ar putea folosi si versiunea 1.152 (freeware; am vazut ca ghidul vorbeste de commercial version) a lui VCDEasy, pe care chiar Softpedia o ofera? Are limitari drastice, care o fac inutilizabila? Ar fi culmea sa ne faca sa luam 10 MB, prin dial-up, si sa n-o putem folosi!

#6
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Se poate folosi fara probleme si acea versiune free care se gaseste si aceea tot pe Softpedia, numai ca acesta a fost adaugat dupa "publicarea" ghidului, prin bunavointa administratorilor acestui site.
Am modificat si in ghid.

enjoy,
Mtz

#7
bibescue

bibescue

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 23.10.2007

View PostMtz, on Nov 5 2003, 01:09, said:

Mai intai cititi aici.

Pentru anumite linkuri sau cum se folosesc anumite programe necesare in realizarea unui mpeg folosit in realizarea (S)VCD-ului, faceti o vizita aici si selectati ceea ce aveti nevoie.

Standarde:
mpeg1 (calitate mai slaba)
VCD poate fi PAL ( 352x288, 25 fps, bitrate CBR 1150kb/s, Audio mp2 44.100hz 224kb/s) cam 70-90 min/CD.
VCD poate fi NTSC ( 352x240, 23,976 sau 29,970 fps, bitrate CBR 1150kb/s, Audio mp2 44.100hz 224kb/s) cam 70-90 min/CD.

mpeg2 (calitate mai buna, dar pentru a putea fi vazut pe PC cu orice player trebuie un filtru mpeg2 -pe care il veti gasi mai jos- sau un player cum ar fi WinDVD sau PowerDVD)
SVCD poate fi PAL ( 480x576, 25 fps, bitrate CBR sau VBR maxim 2530kb/s, Audio mp2 44.100-48.000hz 192-224kb/s) cam 50-76 min/CD.
SVCD poate fi NTSC ( 480x480, 29,970 fps, bitrate CBR sau VBR maxim 2530kb/s, Audio mp2 44.100-48.000hz 192-224kb/s) cam 50-76 min/CD.


Programe folosite:

TMPGenc
VCDEasy (la link-ul de download puteti alege intre versiunea free -1.1.52- si commercial version, ultima aparuta).


Ajutatoare:

Stinky's MPEG-2 Codec 1.2.0.79 filtru mpeg2 sau un alt filtru (codec) mpeg2 cum ar fi cel de la Elecard.
Daemon Tools .
Nero sau alt program de scriere CD-uri.
BeSweet .

MPEG:
Daca video clipurile le aveti in format avi, recomand folosirea DVD2SVCD din primul link sau chiar TMPGenc, alegand formatul dorit. Daca aveti mpeg1 sau 2 folositi TMPGenc pentru recodarea la standardul (S)VCD. Daca aveti si avi si mpeg sa aveti grija sa fie codate la aceeasi parametri, deoarece aceste videoclipuri se vor uni intr-un singur film (mpeg).

Dupa ce s-au adus videoclipurile la standard VCD sau SVCD se va trece la unirea lor (join):
Se deschide TMPGenc. Pentru a putea vizualiza mpeg2-uri trebuie sa aveti deja instalat acel filtru mpeg2 de mai sus sau altul.
File -> MPEG tools -> Merge & Cut si se alege standardul (MPEG1 VideoCD sau MPEG2 Super VideoCD) la care aveti deja facute videoclipurile. Se adauga in ordinea dorita, iar daca se doreste editarea acestora in sensul de a se taia din ele, se foloseste optiunea edit pentru fiecare in parte. Output -> Run.
Se verifica fisierul video obtinut cu drag& drop in TMPGenc (File -> Preview) unde sus va apare si standardul in care a fost facut (fara audio) sau cu un player.

Meniu:
Creearea meniului de inceput al Cd-ului pentru cine doreste ca sa aiba asa ceva, se poate face astfel:
Intr-un program de editat imagini se alege o poza de calitate care va apare in fundal la inceputul Cd-ului cand se face play. Pe aceasta imagine se pot "scrie" ceeea ce contine Cd-ul: numele videoclipurilor in ordine si orice altceva cum ar fi numele VideoCD-ului.
Daca s-a facut drag&drop a mpeg-ului obtinut dupa join, in partea de jos vor apare parametrii materialului video. In baza acestor parametri, la Video Source se alege poza deja ediata (jpg, tga, bmp) iar la Audio Source un .wav care poate avea o lungime cam de 15-30 de secunde maxim.
(Daca nu aveti wav-uri, acestea se pot obtine din mp3-uri folosind BeSweet sau alt program cu care doriti sa lucrati. In Besweet este o optiune de salvare in wav numai a unei anumite portiuni din aceasta.)
Output file name -> Start.
Ati obtinut un mpeg care contine o imagine cu fundal sonor.

Authoring:
Se deschide VCDEasy. In continuare voi prezenta setarile in limba romana deoarece este disponibila. Setarile in continuare se vor face in functie de standardul in care sunt facute cele 2 mpeg-uri.
Principal:
Tip VideoCD se alege VCD 2.0 pentru VCD sau SVCD 1.0 pentru SVCD, dar in momentul in care veti introduce primul mpeg acestea vor deveni greyed.
Incriptor CD: CD Image File Recorder
ASPI: Nero in caz ca este instalat sai Adaptec
Nume CD: VIDEOCD
CD Files: veti da un nume ce va avea extensia .bin pe o partitie cu suficeint spatiu
Se aduga mai intai mpeg-ul cu meniu si apoi mpeg-ul ce videoclipurile. Acestea vor fi analizate de catre VCDEasy si in caz ca nu sunt erori se trece la pasul urmator:

Capitole:
Capitolele sunt folosite pentru a se naviga din tastatura DVD playerului la videoclipul dorit.
Se alege Sequence-002 si se apasa butonul de incarcare in media player de jos. Se face play si in momentul incare incepe al doilea videoclip se pune pauza. Se apasa Ok pe primul "Capitol la" si se va creea deja primul capitol ce va corespunde cu videoclipul respectiv iar in fereastra din dreapta va apare timpul la care este acesta. In continuare cu play, pause si butoanele de navigare se creeaza celelalte capitole pentru fiecare videoclip in parte. Dupa ce acestea s-au creeat, se pot verifica printr-un simpl click pe timpii din dreapta.
Dupa ce s-au creeat toate capitolele, se trece la:

Interactii:
Aici este bine sa se lase toate setarile defult.
La Articol de rulat, primul va apare Sequence-001, care este meniul si care dureaza cat ati ales lungimea wav-ului cand l-ati facut. Aici daca vreti se poate alege optiunea de "Ruleaza de x ori" sau "Ruleaza la infinit" in caz ca se considera ca in timpul cat ruleaza acesta, nu se poate vedea lista cu videoclipurile. Totusi 15-30 de secunde cat dureaza este suficient si se poate lasa pe "Ruleaza o data".

Start
In scurt timp vezi avea o imagine (.cue) care poate fi montata in Daemon Tools si vizualizata cu WinDVD sau PowerDVD pentru a se vedea capitolele si interactiile.

More fun:
In VCDEasy, la Capitole daca se selecteaza in dreapta un timp oarecare de start al unui videoclip, se poate folosi optiunea Imagine (ultimul buton din dreapta) cu care se poate salva imaginea respectiva. Aceasta si cu celelalte corespunzatoare fiecarui videoclip se pot folosi in editarea meniului de inceput al VideoCD-ului punandu-se toate dupa un resize pe imaginea de fundal, in dreptul fiecaruia trecandu-se si numele videoclipului.

enjoy,
Mtz
HI Mtz.
Te rog spune-mi cum sa-mi lipesc filmele facute cu aparatul meu foto sony cybershot dsc s730.
multumesc

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate