Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Incalzire casa fara gaz/lemne

Incalzire in pardoseala etapizata

Suprataxa card energie?!

Cum era nivelul de trai cam din a...
 probleme cu ochelarii

Impozite pe proprietati de anul v...

teava rezistenta panou apa calda

Acces in Curte din Drum National
 Sub mobila de bucatarie si sub fr...

Rezultat RMN

Numar circuite IPAT si prindere t...

Pareri brgimportchina.ro - teapa ...
 Lucruri inaintea vremurilor lor

Discuții despre TVR Sport HD.

Cost abonament clinica privata

Tremura toata, dar nu de la ro...
 

Martorii lui IEHOVA

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
4084 replies to this topic

#1
Zamo

Zamo

    Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 09.01.2006
Am intalnit un articol pe un site care mie unul mi s-a parut sincer un adevarat editorial si o adevarata tema de pus pe ganduri.
S-a tot vorbit despre atei si crestini dar nimic despre sectele existente.
Am sa reproduc acest articol integral:


O secta periculoasa: Martorii lui Iehova



Decembrie 1989 a adus cu sine libertatea de constiinta, ceea ce a însemnat si o proliferare a sectelor neoprotestante. Desigur, va este familiara imaginea unor femei cu capul acoperit, care merg din usa în usa pentru a “predica cuvântul lui Dumnezeu”, având în mâna o Biblie înrosita de sublinierea cuvântului “martor”. Sunt Martorii lui Iehova, care predica “vestea buna a Regatului lui Iehova”, si care, recent, au intrat în deplina legalitate în România, drept cult crestin. La prima vedere nu se deosebesc foarte mult de alte secte sau “biserici” neoprotestante. Scopul nostru nu este acela de a ne pronunta împotriva libertatii religioase în România, sau împotriva tolerantei, de care românii au dat întotdeauna dovada, pâna într-atât ca unii au considerat-o slabiciune. Martorii au totusi câteva trasaturi specifice si primejdioase, care ar fi trebuit sa puna in garda autoritatile romane.



Scurt istoric



Începuturile sectei sunt legate de sfârsitul secolului al XIX-lea, când adeptii se defineau ca “studenti în Biblie”. Numele actual a fost adoptat în 1931. Cu timpul, numarul adeptilor s-a marit, lucrarea de predicare (sau misionara) ducîndu-i pe Martori în toate colturile lumii.

În 1997 Martorii se laudau cu peste 14 milioane de adepti, în 230 de tari, din care cca. 2,5 milioane în Europa. Watch Tower Society are filiale în întreaga lume.

În România Martorii sunt prezenti din 1911, fiind înregistrati legal la Cluj în 1919. Activitatea lor a fost interzisa în 1949 de regimul comunist. La 9 aprilie 1990, s-au inregistrat la noi ca organizatie neguvernamentala definita insa drept cult crestin. Acum are peste 90.000 membri si simpatizanti.



Organizare si mod de actiune


Activitatea se desfasoara în Temple numite Sali ale Regatului, lacasuri de cult care, pentru a da impresia de transparenta, sunt deschise publicului. Acestea sunt simple si ar fi construite voluntar. Se desfasoara trei întruniri pe saptamâna, cu rugaciuni si “cântari spirituale”, dar nu se fac colecte. Congregatiile sunt conduse de batrâni (supraveghetori), care supravegheaza lucrarea de instruire, ajutati de slujitori ministeriali, cu totii voluntari. Se pune accent pe egalitate si unitate. Saptamânal, toti Martorii din lume studiaza aceleasi subiecte biblice, fapt favorizat de raspândirea revistelor lor. Anual au loc congrese, unde mai multe congregatii se aduna pentru programe speciale de instruire biblica. Tot atunci au loc botezuri în masa ai noilor discipoli. Sediul mondial al Martorilor se afla la New York, fiind condus de Corpul de Guvernare, format din “batrâni cu experienta”, care supravegheaza Congregatia mondiala. Exista peste 100 de birouri de filiala în întreaga lume.

Martorii sunt bine organizati, receptivi, rabdatori, si mai ales informati si insistenti. Fiecare are arondat un teritoriu, pe care trebuie sa-l acopere. Chiar daca sunt respinsi în mod nepoliticos, ei bat în continuare la aceeasi usa dupa un timp. Fac aceasta periodic, pisând pe acelasi subiect si nu renunta, decât daca sunt dur admonestati. Sunt ca picatura care sparge piatra. Insistenta lor este combinata cu obtinerea de informatii despre cetateni. I-a murit lui Popescu sotia? Este Ionescu grav bolnav sau si-a pierdut serviciul? Copiii lui Georgescu consuma droguri? O înseala Ion pe Maria? - iata informatii care trebuie folosite in beneficiul sectei. Martorii sunt totdeauna prezenti, cu întelegerea si compasiunea lor. Asta, pentru ca fiecare Martor are o tinta: el trebuie sa converteasca un numar de persoane. În afara de Biblie, Martorii folosesc doua reviste proprii: Turnul de veghere - anunta Regatul lui Iehova, care trateaza probleme de doctrina, fiind cea mai raspândita revista religioasa si Treziti-va!, care are subiecte diverse, de interes general, ambele cu aparitie bilunara, intercalata, tiparite în conditii grafice excelente (full color, hârtie buna). Fiecare numar are o tema, si raspunde scrisorilor cititorilor, fiind pline cu îndemnuri de a te prezenta la cea mai apropiata Sala a Regatului. Ilustratiile au o tenta naiv-idilica, prezentând oameni fericiti (doar tineri, caci nimeni nu va îmbatrâni) alaturi de fiare salbatice care se gudura pe lânga fostul vânat. Tirajul mediu al unei editii în 2003 este de 22.755.000 exemplare, tiparite în 86 de limbi, ceea ce da masura fortei umane si financiare a acestui cult, care sustine ca se întretine doar pe baza de voluntariat si de donatii benevole. Pe lânga reviste, la tipografiile din Statele Unite, Canada, Marea Britanie, Australia, Brazilia, Japonia, Italia si Germania se tiparesc, în aceleasi conditii grafice de exceptie, un numar important de brosuri si carti tematice.

Prozelitismul lor direct si indirect (prin materiale de propaganda) ei îl denumesc “lucrare de predicare”, pe care o justifica prin îndemnul dat de IIisus apostolilor de a raspândi crestinismul. Actiunile lor au efect: am vazut intelectuali, initiali normali, care par acum sa aiba creierele spalate când vine vorba de religie - si când esti lânga un Martor, întotdeauna vine vorba de religie, indiferent daca vorbeai la început despre vreme, despre politica sau despre fotbal.

De fapt, activitatea Martorilor are un singur nume: prozelitism religios, fiind interzisa de legile statului român. Activitatea Martorilor poate afecta interesele de stat, deoarece doctrina lor interzice efectuarea serviciului militar (accepta doar serviciul civil nemilitar). De asemenea, este o doctrina dizolvant-unificatoare, pentru ca se pronunta împotriva existentei natiunilor, a statelor nationale si a guvernelor, militând în ultima instanta pentru un guvern mondial. În conceptia Martorilor, toate guvernele si toate natiunile crestine sunt vinovate de raul din lume, perfide si mincinoase, motiv pentru care vor raspunde în fata lui Iehova.



Doctrina



Martorii se considera crestini, singura religie adevarata, închinatori la adevaratul Dumnezeu, “caruia îi place sa i se spuna pe nume: Iehova”. Dar, ca toti neoprotestantii, ei nu accepta tainele crestine si neaga traditia crestina. Ei anunta “vestea cea buna a Regatului ceresc al lui Iehova”.

Ideea este sa te faca urcat în “arca simbolica”, adica membru botezat în rândurile Martorilor, altfel nu te slabesc de loc. Adica, asa cum Noe, ascultându-l pe Dumnezeu, s-a urcat în arca si astfel s-a salvat de la distrugere, în vremea Potopului, tot asa, poporul lui Iehova trebuie sa se salveze de la pieire, intrând în congregatia iehovista (arca simbolica). Lucrurile sunt simple: sistemul actual de lucruri este nedrept si oamenii nu-l pot îndrepta; doar Dumnezeu o va face, la momentul potrivit, când cei morti (nu adormiti - nota bene) vor fi recreati si vor popula noul paradis terestru. Cei astfel înviati sunt doar cei care au fost botezati ca Martori - doar ei se vor salva. Astfel, 144.000 de Martori si alesi, vor conduce Regatul lui Iehova alaturi de acesta si de Fiu, în timp ce alti guvernatori vor fi numiti pentru a executa poruncile lor, pe pamânt, devenit noul Paradis.

Martorii neaga nemurirea sufletului si Trinitatea crestina, considerându-le influente pagâne. Nu tin zilele de nastere si onomasticile, nu tin Craciunul (considera ca Mântuitorul s-a nascut pe la 1 octombrie) si nici Pastele, afara de comemorarea mortii lui Iisus. Martorii neaga ca Iisus ar fi murit pe cruce; ei spun ca a murit pe un…stâlp! Ei spun ca semnul crucii provine de la “religiile false, antice”, si ca primii crestini nu foloseau si nu venerau crucea. Din aceste motive, ei acuza religiile crestine de ipocrizie.

Martorii refuza transfuziile de sânge, ceea ce face ca doctrina lor sa fie cu adevarat periculoasa si anticrestina.

Martorii folosesc termeni masonici: Iehova este numit si Suveran Suprem, Înalta Autoritate, Arhitect si Fiinta Suprema, ceea ce ne aduce aminte de 1789 si de teribila Revolutie Franceza. “Fiul lucreaza în atelier pentru a produce ceea ce Tatal Sau a proiectat” (de remarcat ca textele Martorilor nu folosesc întotdeauna majuscule, în referirile la Dumnezeu), “cum ar fi cererile materiale si Pamântul, ca si multe creaturi spirituale. Fiul este Mesterul, iar Tatal este Maestrul!”

Punctul forte al Martorilor (pe lânga orgoliul de a apartine unui grup privilegiat, de “alesi”) este promisiunea ca “Regatul”, nu doar este foarte aproape, dar a fost deja instaurat în 1914, de Iisus, care l-a aruncat pe Satan jos, în prejma Pamântului. Acesta mai are putin timp sa conduca lumea, caci se apropie “Batalia Armaghedonului", dupa care Paradisul va fi restabilit pe pamânt, iar acest lucru va fi vazut, conform profetiei, de câtiva oameni, care erau în viata în 1914. Spuneam ca este un punct forte pentru Martori, caci promisiunea pare palpabila, apropiata. De aceea, “efectivele” lor au crescut de la 3 milioane în 1986, la peste 14 milioane în prezent. Pe de alta parte, aceasta “tarie” include si slabiciunea lor: Orgoliosii si imaginativii Martori vor trebui curând sa faca dovada spuselor lor. Martorii sunt cei care nu mai au mult timp, caci banuiesc ca cel mai târziu pe la 2030, nimeni nu va mai da pe ei o para chioara. Dar pâna atunci vor continua sa prosteasca milioane de oameni, pe care-i vor lasa apoi într-o stare mai proasta decât la început.

Acum însa se poarta ca anumiti “alesi”: dur cu cei slabi, dar defensiv fata de puternicii timpului (autoritati), pe care se straduie sa nu îi provoace.

Interesant este faptul ca Martorii nu au reusit sa-si adapteze suficient mesajul la lumea ortodoxa, principalele lor critici fiind îndreptate împotriva Bisericii catolice, putin catre protestanti si aproape deloc asupra altor neoprotestanti.

Dar, în curând, “dupa roadele lor” îi vom cunoaste.


Acesta este un simplu articol. Exista cineva care a avut de a facae cu acestia ? Este asa cum se scrie acolo sau nu ?

#2
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
si da si nu. In sensul ca de acolo de unde sunt eu, sunt destui "pocaiti", martori al lui iehova. Ce pot sa zic? la inceput s-a incercat un anumit prozelitism, insa dupa ce s-a ajuns la un anumit "echilibru", au cam renuntat la asta, incercand sa protejeze ceea ce au acumulat. Nu sunt oameni mai nu stiu cum , nici mai rai nici mai buni ca noi, atata doar ca sambata astia nu fac absolut nimic, totul este pregatit din ziua precendenta, inclusiv masa pusa :lol:

Ce m-a mirat e faptul ca au aderat la aceasta "credinta" destui oameni cu stare, care insa nu aveau prea multa cultura (si scoala) , mirandu-ma de fapt usurinta cu care (din ce am aflat de la o persoana apropiata) isi cedeaza o parte din venit (sper sa nu fi fost mintit caci atunci mint si eu).

In oras, sunt de ignorat, de inchis usa in fata lor, mai ales ca pot deveni destul de insistenti  ;)

Edited by romaximusro, 31 October 2006 - 08:51.


#3
robotelu

robotelu

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 644
  • Înscris: 12.08.2005

 romaximusro, on Oct 31 2006, 08:42, said:

si da si nu. In sensul ca de acolo de unde sunt eu, sunt destui "pocaiti", martori al lui iehova. Ce pot sa zic? la inceput s-a incercat un anumit prozelitism, insa dupa ce s-a ajuns la un anumit "echilibru", au cam renuntat la asta, incercand sa protejeze ceea ce au acumulat. Nu sunt oameni , nici mai rai nici mai buni ca noi, atata doar ca sambata astia nu fac absolut nimic, totul este pregatit din ziua precendenta, inclusiv masa pusa :lol:

Ce m-a mirat e faptul ca au aderat la aceasta "credinta" destui oameni cu stare, care insa nu aveau prea multa cultura (si scoala) , mirandu-ma de fapt usurinta cu care (din ce am aflat de la o persoana apropiata) isi cedeaza o parte din venit (sper sa nu fi fost mintit caci atunci mint si eu).

In oras, sunt de ignorat, de inchis usa in fata lor, mai ales ca pot deveni destul de insistenti  ;)

Chiar foarte insistenti (sa nu spun nesimtiti).Pe mine m-au oprit de cel putin 2 ori pe strada si au incercat sa ma faca (aproape obligat) sa cred in "religia" lor.Eu nu am nimic cu oamenii care isi aleg fiecare ce religie vor dar ma deranjeaza modul prin care incearca a-si "recruta" noi adepti.

Edited by robotelu, 31 October 2006 - 08:50.


#4
Zamo

Zamo

    Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 09.01.2006

 robotelu, on Oct 31 2006, 08:50, said:

Chiar foarte insistenti (sa nu spun nesimtiti).Pe mine m-au oprit de cel putin 2 ori pe strada si au incercat sa ma faca (aproape obligat) sa cred in "religia" lor.Eu nu am nimic cu oamenii care isi aleg fiecare ce religie vor dar ma deranjeaza modul prin care incearca a-si "recruta" noi adepti.


Pai asa sunt si mormonii. Chiar era un thread deschis despre ei. Tot la fel de insistenti.

#5
Belearta.MarcicaBelearta

Belearta.MarcicaBelearta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 472
  • Înscris: 30.10.2006
Sunt periculoasa? Par periculoasa?
Cred ca sunt o multime de Martori pe forum. Au incercat ei sa va impuna ceva? Sunteti jalnici cu topicul asta.
LE- chiar sunt de apreciat ca nu s-au luat dupa unii care le-au zis ca s-au nascut crestini si trebuie sa moara crestini. Au avut de ales si au ales.

Edited by Belearta.MarcicaBelearta, 31 October 2006 - 09:05.


#6
maxy

maxy

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 5,089
  • Înscris: 19.06.2004
Imi amintesc ca atunci cand eram mic, mai veneau niste femei si lasau brosuri. Pareau dragute, dar mai incolo mi-am dat seama de scopul ascuns. Acum ii privesc ca pe o gasca ciudata - credinta cu carul si cam ignoranti fata de lumea din jur. Chiar ma gandeam acum, daca auzeam pe cineva cunoscut ca vrea sa se converteasca, ii dadeam cateva peste cap sa-si revina. :D

#7
Belearta.MarcicaBelearta

Belearta.MarcicaBelearta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 472
  • Înscris: 30.10.2006
http://www.rostonlin...03/iehova.shtml
http://www.culte.ro/...?rel_ID=rel-327
Restul e vodoo si instigare la ura religioasa.
Acum cine va dezinformeaza? Ministerul culturii si cultelor sau o fituica tendentioasa?

Edited by Belearta.MarcicaBelearta, 31 October 2006 - 09:10.


#8
Zamo

Zamo

    Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 09.01.2006

 Belearta.MarcicaBelearta, on Oct 31 2006, 08:56, said:

Sunt periculoasa? Par periculoasa?
Cred ca sunt o multime de Martori pe forum. Au incercat ei sa va impuna ceva? Sunteti jalnici cu topicul asta.


Forumul este forum iar realitatea este realitate. Eu unul nu pot nega ca nu am fost acostat de catre cei care fac parte din aceasta organizatie religioasa.
In statia de metrou, in Piata Unirii, pe Calea 13 Septembrie si au venit si acasa.

#9
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005
faptul ca tu esti intr-un anume fel nu inseamna ca altii nu is in alt fel. :) si cunosc caz de familie in care mama si fiul sunt martori al lui iehova, fiica e liber cugetatoare :) partea a doua ca fiul e cam tampitel, are vre-o 26 de ani si probabil nu stie ce e aia vagin si tot asa :)

Apropo.. martorii lui iehova au voie sa si-o traga inainte de casatorie? :lol:

#10
Belearta.MarcicaBelearta

Belearta.MarcicaBelearta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 472
  • Înscris: 30.10.2006

 romaximusro, on Oct 31 2006, 09:14, said:

Apropo.. martorii lui iehova au voie sa si-o traga inainte de casatorie? :lol:
Aia era cea mai arzatoare problema, maximus....

#11
ReKo

ReKo

    Senior Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 3,917
  • Înscris: 24.10.2004

 Zamolxel, on Oct 31 2006, 09:08, said:

Forumul este forum iar realitatea este realitate. Eu unul nu pot nega ca nu am fost acostat de catre cei care fac parte din aceasta organizatie religioasa.
In statia de metrou, in Piata Unirii, pe Calea 13 Septembrie si au venit si acasa.

Uite ca m-am dus eu la ei. La 9 dimineata, in sort si in papuci sa ii fac niste poze pentru Zamo. :)

La 2 strazi de blocul meu exista un loc de conferinta, Sala Regatului Martorilor lui Iehova. Eu obisnuiesc sa le zic martorii lui evolva, tot aia e.

Attached Files



#12
afterdeath

afterdeath

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 702
  • Înscris: 27.10.2006
Iată un topic numai bun de helăuin.

Io cred că iehoviștii ăștia îs foarte periculoși. Am auzit că se adună în case conspirative împreună cu francmusonii, fac sex în grup cu moaștele și icoanele și după aia devastează mormintele strămoșilor noștri geto-daci, beau sângele copiilor, fac laba cu laba piciorului și cunilingus cu limba soacrei.

La moarte cu ei, tovarăși creștini de-adevăratelea!
Din cauza lor societatea noastră mochistă multifelațional dezvoltată nu avanseză către comuna primitivă!

Chemați bauntihantării! Un iehovist pentru un teoctist!

#13
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005

 Belearta.MarcicaBelearta, on Oct 31 2006, 09:16, said:

Aia era cea mai arzatoare problema, maximus....


nu draga, da vroiam sa stiu (sa deduc de fapt) daca ala e asa cum e de la natura, sau ii impune cineva sau ceva chestiile astea  :lol:

#14
afterdeath

afterdeath

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 702
  • Înscris: 27.10.2006

 romaximusro, on Oct 31 2006, 09:14, said:

Apropo.. martorii lui iehova au voie sa si-o traga inainte de casatorie? :lol:
Io nu cred că-s atât de dotați încât să și-o tragă singuri, nici nu cred că au fraternizat cu yoghinii care și-o pot s8g3 singuri...

#15
Danitzi

Danitzi

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,723
  • Înscris: 02.11.2005
Fiecare cu religia lui, pe mine nu ma intereseaza si nici nu ma deranjeaza. Sunt la fel ca toate celelalte religii. Privind din interiorul religiei ortodoxe (sunt ortodox), va place ce fac popii nostrii? in goana lor nebuna dupa bani numai conteaza ca-i botez, cununie, inmormintare .... banii sa iasa! Si sa nu incercati sa ma contraziceti ca am trecut de curind printr-un moment greu in care am ramas cu un gust amar.




 ReKo, on Oct 31 2006, 09:16, said:

Eu obisnuiesc sa le zic martorii lui evolva, tot aia e.

... eu le zic martorii lui Iovan  :lol:

#16
Zamo

Zamo

    Eu sunt dintre aceia de care mamele voastre au spus sa va feriti

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,605
  • Înscris: 09.01.2006

 ReKo, on Oct 31 2006, 09:16, said:

Uite ca m-am dus eu la ei. La 9 dimineata, in sort si in papuci sa ii fac niste poze pentru Zamo. :)

La 2 strazi de blocul meu exista un loc de conferinta, Sala Regatului Martorilor lui Iehova. Eu obisnuiesc sa le zic martorii lui evolva, tot aia e.


:lol:
Merci Reko. Esti un dragut. Trec si eu zilnic pe langa un sediu al lor. La fel se numeste. Este vopsita in roz. Voi face si eu niste fotografii :)

#17
romaximusro

romaximusro

    ↑↑ Fiabilitate by Fauve :D ↑↑

  • Grup: Banned
  • Posts: 40,874
  • Înscris: 16.05.2005

 Danitzi, on Oct 31 2006, 09:30, said:

Fiecare cu religia lui, pe mine nu ma intereseaza si nici nu ma deranjeaza. Sunt la fel ca toate celelalte religii. Privind din interiorul religiei ortodoxe (sunt ortodox), va place ce fac popii nostrii? in goana lor nebuna dupa bani numai conteaza ca-i botez, cununie, inmormintare .... banii sa iasa! Si sa nu incercati sa ma contraziceti ca am trecut de curind printr-un moment greu in care am ramas cu un gust amar.
... eu le zic martorii lui Iovan  :lol:


pai nimeni nu contesta asta, mosotti cred ca are ce povesti pe aceasta tema :lol: ce deranjeaza e doar un anumit prozelitism suparator, in rest ce fac, unde fac si alte detalii de genul asta e problema lor proprie si personala

#18
Belearta.MarcicaBelearta

Belearta.MarcicaBelearta

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 472
  • Înscris: 30.10.2006

 Danitzi, on Oct 31 2006, 09:30, said:

Fiecare cu religia lui, pe mine nu ma intereseaza si nici nu ma deranjeaza. Sunt la fel ca toate celelalte religii. Privind din interiorul religiei ortodoxe (sunt ortodox), va place ce fac popii nostrii? in goana lor nebuna dupa bani numai conteaza ca-i botez, cununie, inmormintare .... banii sa iasa! Si sa nu incercati sa ma contraziceti ca am trecut de curind printr-un moment greu in care am ramas cu un gust amar.
... eu le zic martorii lui Iovan  :lol:
Sa stii ca "babele" alea de ziceti voi ca va hartuiesc si iarna la - 475784 de grade, nu iau nici un ban pe treaba asta.

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate