![]() |
Chirurgia endoscopică a hipofizei
"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală. Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale. www.neurohope.ro |
Iordania
Last Updated: Jun 06 2023 09:41, Started by
greierasul
, Oct 28 2006 13:00
·
2

Posted 23 March 2023 - 13:18

Amman - The Folklore Museum
Dispus in Teatrul roman, inclus in pretul biletului pentru acesta. Attached Files |
Posted 24 March 2023 - 23:37

Amman - Odeonul
Dispus langa Teatrul roman, inclus in pretul biletului pentru acesta. Attached FilesEdited by zuv, 24 March 2023 - 23:38. |
Posted 26 March 2023 - 13:40

Amman - Citadela
Ma rog, ce-a mai ramas din ea. Adica, nu foarte mult. Attached Files |
Posted 28 March 2023 - 14:01

Amman - Panorama orasului vazuta din Citadelă
Un argument in plus pentru a urca pana aici. E, probabil, singurul punct, accesibil tuturor, care ofera o panorama de 360 de grade a orasului. Ammanul e un oras cenusiu sau, ma rog, ocru. Oamenii astia nu par sa stie de existenta altor culori. Rareori gasesti o alta culoare care sa sparga monotomia. Cate un graffiti pe ici, pe colo, in rest, acelasi aer trist. Chiar si cladirile noi, din zona noua a orasului, au aceesi culoare trista. Orasul pare o multiplicare de n ori a aceleiasi cladiri. Arhitectura, de asemeni, pare sa nu se studieze in tara asta. Cladirile cu arhitectura deosebita sunt la fel de des intalnite ca florile in desert. Orasul e imens ca suprafata, si din avion e greu sa-i vezi capetele. Are (conform Wiki) o suprafata de 1,680 km2 la o populatie de "doar" 4 milioane de locuitori. Spre comparatie, Bucurestiul, cu o populatie aproximativ la jumatate, are o suprafata de doar 239 km², de vreo 7 ori mai mica. Plimbarea prin oras e ca un traseu de montagne-russe, orasul e un permanent urcus si coboras. Strazile principale sunt interconectate de o multime de stradute si scari foarte abrupte. Cred ca doar in Malta am mai vazut strazi atat de abrupte, la coborare te rogi sa tina franele. Mizeria e omniprezenta pe strazi, mai ales in zona veche a orasului. Aglomeratia, la fel, pana spre miezul noptii. Magazinele din zona veche incep sa se inchida pe la 22:00 insa unele tin deschis pana spre 00:00. Attached FilesEdited by zuv, 28 March 2023 - 14:02. |
Posted 28 March 2023 - 17:09

Mda, iordanienii se mandresc cu a lor capitala Amman, care inseamna "orasul alb".
https://jordanperfec...mman-white-city Daca prinzi alta lumina, este posibil sa se apropie de aceasta denumire, insa jegul si miresmele raman aceleasi ![]() Attached Files |
Posted 28 March 2023 - 19:07

Mda, iordanienii se mandresc cu a lor capitala Amman, care inseamna "orasul alb". https://jordanperfec...mman-white-city Daca prinzi alta lumina, este posibil sa se apropie de aceasta denumire, insa jegul si miresmele raman aceleasi ![]() |
Posted 29 March 2023 - 15:59

Amman - Wild Jordan Center
Un loc unde poti lua masa avand ca bonus o priveliste frumoasa! Si au si bere ![]() Attached Files |
Posted 29 March 2023 - 22:57

Daca ala-i alb, in viziunea lor, atunci ala din insulele grecesti ce-o mai fi?! Sincer? Nu cred ca bastinasii sunt prea interesati de insulele grecesti si culoare alba a caselor ![]() Pozele mele sunt facute cu aprox o ora si ceva inainte de apus, poate in mijlocul verii, la miezul zilei, soarele sa fie reflectat mai bine, cine stie...poate in vechime orasul parea "alb" fata de jegul zonei. Sunt si multi refugiati sirieni, din Cisiordania (si pe acolo zonele/orasele sunt similare la culori si miresme/haos), e greu intr-o tara aproape ca o pustie. Au 8 milioane de vizitatori pe an, iar in Romania unde este plin de verdeata, ape, rauri, lacuri, pamanturi grase, dealuri inverzite, munti impaduriti (ce a scapat din ecocidul austriac), intra 3 milioane si ceva. |
Posted 01 April 2023 - 10:44

Amman - Moscheea King Abdullah I
Relativ noua.E singura moschee din Amman in care pot intra si cei ce alta religie decat cea musulmana. Anterior vizitei, gasisem pe net ca s-ar plati o taxa de intrare de 2JOD. Nu mi-a cerut nimeni nimic, nici n-am intalnit ceva gen casa de bilete. Accesul pentru turisti se face printr-un mic bazar situat in curtea interioara a moscheei. I se mai spune si Moscheea albastra insa e departe de frumusetea celei omonime, din Istanbul. Attached Files |
|
Posted 02 April 2023 - 16:44

Amman - Parliamentary Life museum
Initial, nu era nici macar pe lista extinsa a obiectivelor de vizitat. Insa, intrucat ploua marunt, am fost nevoit sa spun ca GPS-ul: reconfigurez. Am dat peste el din intamplare si, sperand ca ploaia se va opri, am decis sa intru. M-am impins in usi...inchis. Cand ma pregateam sa plec, de nicaieri, a aparut o cadână, cu infatisare europeana sub vălul musulman ce-i acoperea (partial) capul. Am aflat ca muzeul e pe cale sa se inchida, in 10 minute (deci, era deschis?! ![]() Cladirea unde se afla muzeul a adapostit primul legislativ iordanian. Attached FilesEdited by zuv, 02 April 2023 - 16:46. |
Posted 02 April 2023 - 21:15

@zuv: o sa ajung si eu la sfarsitul luni. Pentru bani cum ai procedat ? In Wadi Rum si Wadi Musai cum ai procedat ?
|
Posted 02 April 2023 - 21:35

Posted 02 April 2023 - 22:32

Pentru bani cum ai procedat ?
In Wadi Rum si Wadi Musai cum ai procedat ? Pentru Petra, ca banuiesc ca asta te intereseaza, am inchiriat masina cu sofer, 150 JOD, plecat la 5:30 din Amman, intors seara.
Admirabile prezentari.... Si felicitari pentru bogatia informatilor. ![]() ![]() Edited by zuv, 02 April 2023 - 22:33. |
Posted 02 April 2023 - 22:37

Abdullah II bin Al-Hussein, regele actual al Iordaniei este scolit in UK, daca nu il vezi la fata nu il dibuiesti usor dupa accent cand gavareste in engleza, a implementat o alta viziune intr-o tara araba. Este si custodele "locurilor sfinte" din Ierusalim, se trage din linie directa din ceea ce ei numesc "profetul" Mahomed, e un tip "deschis". Are multa publicitate pozitiva, personal sunt mai reticent. Pacat ca jegul nu a reusit sa il indeparteze din tara. Jegul/gunoiul produs de catre supusii sai...in rest are multe pe cap, vecinii lui de la vest au grija sa nu se plictiseasca
![]() |
|
Posted 10 April 2023 - 09:44

Amman - Biserica ortodoxă coptă
Situată chiar peste drum de moscheea King Abdullah I. În ultima poză, în plan îndepărtat, se vede clopotnița bisericii grecești. Attached Files |
Anunturi
▶ 0 user(s) are reading this topic
0 members, 0 guests, 0 anonymous users