Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
FOOTBALL...Campionate (11-50)

Schimbare din CIM in SRL sau nu?

Transfer OS NVME

Procedura juridica ... determinar...
 Metoda relaxarii simple in Matlab

Accesarea sheet-ului precedent (d...

Uneori dupa un timp de functionar...

Laptopul HP nu recunoaste reteaua
 Pudra pentru spalat dintii

E posibila vanzarea in conditiile...

OnePlus 11R

Doua amenzi in același timp?
 Recomandare limbaj back-end pentr...

Micsorare volum interfon

Lamuriri Windows Server 2019

Vas Wc suspendat, ce greutate sup...
 

Xandros 302-oce

- - - - -
  • Please log in to reply
13 replies to this topic

#1
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,941
  • Înscris: 10.09.2005
Salut ! Am instalat si eu un linux Xandros 302-oce ( sunt de abia la inceput in ale linuxului si aceasta versiune mi s-a parut cea mai usoara avand in vedere ca nu am mai umblat pana acum decat cu windows )...As dori sa imi zica si miecineva  pas cu pas cum sa fac sa instalez si eu un program gen DC++ sau ODC...  eventual si niste linkuri de unde sa iau exact ce trebuie ( am incercat sa caut pe net si am inteles ca trebuie ceva dcgui sau cam asa ceva).....Rog frumos pe cineva care se pricepe bine la linuxuri sa imi zica exact tot ce trebuie facut... Multumesc.......( va rog sa va referiti doar pentru aceasta vers de linux intrucat deocamdata imi place cum merge si nu am de gand sa o schimb prea curand ).....

Edited by gerbil, 23 October 2006 - 00:04.


#2
felixxx

felixxx

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 103
  • Înscris: 20.06.2005
pai va cam trebui sa o schimbi,pt ca esti inchis in sursele originale ale Xandros. exista odata u articol despre cum sa "hackeresti"  Xandrosul in asa fel sa foloseasca alte surse, de fapt surse debian! cauta pe google " hacking xandros"
fa o miscare catre Ubntu , Suse sau Mandriva! vei fii uimit!

#3
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,941
  • Înscris: 10.09.2005

 felixxx, on Oct 23 2006, 11:21, said:

pai va cam trebui sa o schimbi,pt ca esti inchis in sursele originale ale Xandros. exista odata u articol despre cum sa "hackeresti"  Xandrosul in asa fel sa foloseasca alte surse, de fapt surse debian! cauta pe google " hacking xandros"
fa o miscare catre Ubntu , Suse sau Mandriva! vei fii uimit!



Ok...am luat de pe net Mandriva Linux Free 2006, il instalez ( deocamdata intr-un Wmvare ) sa vad daca ma descurc cu el...........revin cu detalii

#4
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,941
  • Înscris: 10.09.2005
Gata l-am instalat.........Cum fac sa se vada pe desktop icoanele ? Acum nu se vede decat bara de jos si poza de pe desktop...Nici daca dau click dreapra pe desktop nu apare nimic......Multumesc.....Are interfata grafica KDE

#5
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006

 gerbil, on Oct 23 2006, 14:28, said:

Gata l-am instalat.........Cum fac sa se vada pe desktop icoanele ? Acum nu se vede decat bara de jos si poza de pe desktop...Nici daca dau click dreapra pe desktop nu apare nimic......Multumesc.....Are interfata grafica KDE

clck dreapta pe Desktop -> Configure Desktop -> Behavior  si bifezi Show icons on desktop  :rolleyes:

#6
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,941
  • Înscris: 10.09.2005

 AGT, on Oct 23 2006, 14:50, said:

clck dreapta pe Desktop -> Configure Desktop -> Behavior  si bifezi Show icons on desktop  :rolleyes:


Am gasit in bara de start pana la urma.......[b]pe desktop nu merge click dreapta[/b], mai trebuie facuta vreo setare?

Da imi place aceasta distributie Mandriva 2006.....acum astept pe cineva sa imi zica ce vroiam de la inceput,,,sa instalez un program gen DC++ sau ODC, de data acesta pe Mandriva......( va rog sa imi spuneti pas cu pas ca pt un incepator, nu am instalat niciodata pe linux de abia imi dau si eu seama cum stau lucrurile )....Multumesc

#7
mustyi

mustyi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 42
  • Înscris: 23.07.2006
vezi aici
e pentru instalat programe in general in linux.
eu dupa asta m-am ghidat de obicei

#8
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006
ftp://mandrake.contactel.cz/plf/mandrake/...7-1plf.i586.rpm dai dublu click pe el si... se instaleaza, daca nu-i lipsesc ceva dependinte.


Ar fi bine sa-ti adaugi mediile urpmi
Vezi aici http://www.mandrivauser.de/smarturpmi/

#9
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,941
  • Înscris: 10.09.2005
Am rezolvat cu dc-ul...dar totusi am o nedumerire: de ce in Mandriva nu merge click dreapta pe desktop ( pe Kde ) ? Asa e facut sau e ceva in neregula?

#10
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006
Hm, ar trebui sa mearga... Uita-te in KDE -> Behavior la Mouse Button Actions si la Right Button alege Desktop Menu.

Edited by AGT, 24 October 2006 - 18:05.


#11
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,941
  • Înscris: 10.09.2005

 AGT, on Oct 24 2006, 19:04, said:

Hm, ar trebui sa mearga... Uita-te in KDE -> Behavior la Mouse Button Actions si la Right Button alege Desktop Menu.


Mersi mult......ai avut dreptate acum merge...Am si eu o intrebare daca nu te superi am vazut cand porneste linuxul are 2 " fetze" de selectat ori  KDE ori Gnome.....are vreo importanta pe care intrii si pe care o folosesti sau e doar asa de " look ".......Mersi  ( sper sa nu razi de intrebarea mea dar de abia am luat contact cu linuxul de cateva zile si incepe sa ma pasioneze ).....

#12
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006
Gnome si KDE sunt desktop environment-uri. In Linux nu-i ca si in Windows sa ai un singur tip de desktop, aici sunt mai multe, pe langa astea doua, care cred ca-s cele mai folosite mai sunt si  xfce, icewm, enlightenment si altele. Cand ai instalat Mandriva puteai sa selectezi. ce Desktop-uri vrei sa-ti instalezi.

Edited by AGT, 24 October 2006 - 22:52.


#13
gerbil

gerbil

    Membru' activ

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,941
  • Înscris: 10.09.2005
Multumesc mult , m-am lamurit si cu desktopul acum...  Acum mai am inca o dilema ca sa ii zic asa.......Unde pot sa vad cat loc mai am pe hardul cu linuxul ( partitia ext2 )... In Xandros dadeam pe file browser si la system files , si aparea in stanga exact ca la win cu cat ai pe hard si cat mai e liber....In Mandriva nu gasesc deloc.......A si inca ceva...In Mandriva 2006 nu pot sa instalez decat  fisiere cu extensia .rpm de forma  numefisier.i586.rpm ? Trebuie sa fie neaparat cu i586 , ca sa stiu cum caut si eu pe net programe linux, eventual niste jocuri...Multumesc

#14
AGT

AGT

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 187
  • Înscris: 08.01.2006
Ca sa vezi cat spatiu liber ai scrii in consola comanda df, asta iti arata spatiul de pe toate partitiile montate.

i586 inseamna procesor de tip intel pe 32 de biti, cele care au x64 sunt pentru procesoare pe 64 de biti, mai sunt si sparc, ppc, alpha si altele care-s pentru alte platforme.

RPM-uri gasesti pe http://rpm.pbone.net (la advanced search pot sa selectezi distributia) dar cel mai usor e sa folosesti urpmi, in felul asta nu o sa te mai chinui cu dependintele. Citeste acest tutorial: http://www.mandrivau...rticle.php?id=8

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate