Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mi-au disparut amigdalitele ?

Exista vreun plan de terorizare p...

Schimbare adresa DNS IPv4 pe rout...

Recomandare Barebone
 Monede JO 2024

Suprasolicitare sistem electric

CIV auto import

Mutare in MOZAMBIC - pareri, expe...
 Scoatere antifurt airtag de pe ha...

Magnet in loc de clește pent...

Cumparat/Locuit in apartament si ...

Pot folosi sistemul PC pe post de...
 Sokol cu distorsiuni de cross-over

Filtru apa potabila cu osmoza inv...

Kanal D va difuza serialul “...

Upgrade xiaomi mi11
 

Necesitatea religiei

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
372 replies to this topic

#37
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

 shapeshifter, on Oct 23 2006, 14:25, said:

Oamenii cresc ca iarba.. vorba cuiva..

Verzi ?!

-----
Inca o data de acord cu tine ...
----
nimeni (nu) este de acord cu nimeni.. adevărul se caută pe sine neîncetat și își recunoaște propria natură acolo unde nu este obturat de fals..

Inca o data de acord cu tine ...


#38
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
nu verzi ci aşa cum creşte iarba..

#39
Billy

Billy

    Cautator ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 18,256
  • Înscris: 26.06.2005

 shapeshifter, on Oct 23 2006, 14:36, said:

nu verzi ci așa cum crește iarba..
Oriunde ?!

#40
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
nu suntem cu nimic mai buni decât vegetația..

Nisargadatta:
,,Există un singur adevăr pe lume - TOTUL ESTE IREAL. Eu sunt Nemanifestatul vorbind prin Manifestat. Când trupul, mintea și respirația dispar, nu se întâmplă nimic, doar eu, Absolutul, triumf mereu. Nu este nevoie de cunoaștere pentru a înțelege acest adevăr, deoarece acea cunoaștere este nenăscută."

Edited by shapeshifter, 23 October 2006 - 15:53.


#41
noizlanrete

noizlanrete

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 19
  • Înscris: 18.10.2006

 Billy, on Oct 23 2006, 15:51, said:

Din cele cateva lucruri spuse de tine, Eternal Zion, se pare ca nici tu nu esti un ... ieftin.
Asa este shapeshifter, dar (inca) nu traim intr-o lume a tacerii, fara sunete si fara vorbe ...
O vorbire deslusita despre un lucru este dovada cunoasterii (patrunderii) acelui lucru.La sfarsit este vorba despre esenta...Comunicarea in forma simplificata este doar inceputul...Radacina este numitorul comun...tulpina si frunzele sunt modul propriu de a vedea lucrurile (zona de conflict-polemica).Comunicarea in (prin) adevarul (rile) absolute...

#42
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Supremul este anterior oricărei experiențe. ,,Starea-de-eu-sunt" este începutul experienței. Peste Suprem a apărut această cunoaștere, și se ivește întrebarea: ,,Cine sau ce sunt eu?" Acel sentiment de a fi nu este colorat de formă. Este doar un sentiment al ființei, al ,,stării-de-eu-sunt". Aceea a fost prima experiență a fiecăruia dintre noi..
În timpul celor 9 luni din uter conceptul ,,eu sunt” nu există. Conceptul ,,eu sunt” vine și pleacă spontan. În mod uimitor, atunci când apare, este acceptat ca fiind real. Orice concepții greșite ulterioare se ivesc din simțământul că ,,eu sunt” este real..

Edited by shapeshifter, 23 October 2006 - 16:19.


#43
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
Nisargadatta:
,,Simţul prezenţei nu are nevoie de vreo activitate a minţii pentru a şti că tu eşti prezent. Tu n-ai nevoie să te întrebi: ,,Sunt prezent, sunt conştient?” Există acest simţ al prezenţei, tu ştii, eşti prezent. Cu acest simţ al prezenţei nu simt că sunt prezent, că tu eşti prezent, sau că oricare individ este prezent. Acest simţ al prezenţei este simţul prezenţei ca atare. Pentru că cineva se identifică pe sine cu corpul, el gândeşte că s-a născut şi că urmează să moară. Ce este născut este simţul general al prezenţei, ca atare. Simţul prezenţei a venit spontan şi va pleca spontan. Nu există nici un individ, cu excepţia identificării cu corpul. Corpul este numai acumulare de hrană şi apă, corpul nu eşti tu iar această conştiinţă este doar natura acestei hrane şi ape. Tu eşti ceva difeit de orice, diferit de corp şi de conştiinţă. Atât timp cât corpul este acolo, cineva care se consideră pe sine a fi individ are drept capital al său simţul prezenţei, această conştiinţă. Tratează simţul prezenţei ca pe Dzeu şi nu adora nimic altceva decât acest simţ al prezenţei, şi când eşti una cu simţul prezenţei, atunci orice este necesar pe calea cunoaşterii spirituale se va ivi de la sine."

#44
shapeshifter

shapeshifter

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,655
  • Înscris: 27.08.2002
------
Cautarea personala da profunzime si coerenta
-----
nu există căutare PERSONALĂ, totul nu-i decât JOCUL celor 5 elemente.. nici o căutare nu e personală decât după falsa identificare cu pseudo-entitatea, identificare crează iluzia existenței, a celui-care-face, în realitate căutarea SE ÎNTÂMPLĂ..

deci profunzimea e iluzie.. adevărul este mereu deschis, oricui, e mereu la suprafață.. mintea îl scufundă și astfel apare iluzia profunzimii.. similar e și cu coerența.. în manifestat nu există decât această FUNCȚIONARE TOTAL IMPERSONALĂ, abstractizarea pe mai multe nivele, identificarea apar ulterior prezenței conștiente și ele dau iluzia existenței..

Edited by shapeshifter, 23 October 2006 - 17:27.


#45
thebishop

thebishop

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 59
  • Înscris: 16.09.2006

 om_de_jad, on Oct 19 2006, 12:11, said:

Pare curios, dar religia este si a fost folosita mai mereu fie pe post de carja, fie pe post de paravan. Pe post de carja, atunci cand incercam sa gasim alinare in aceasta, iar pe post de paravan, cand vrem sa-i manevram pe ceilalti, ori cand ne manevram chiar pe noi insine, prefacandu-ne ca nu ne dam seama.
Cum zise si poetul "Cu povesti ne leagana lumea, cu povesti ne adoarme. Ne trezim si murim cu ele." Si unul din basmele care dainuie, eu observ ca e tocmai religia cu toate variantele ei. Carja sau paravan spui tu. Altcineva afirma ca religia e numai o ecranare in fata constientizarii inexorabilului mortii. Ca in bancul cu Itic care a prins-o pe nevasta-sa Rashela cu Strul in pat. Ce sa creada? Ce-si vede ochilor, sau ce-i spune Rashela ca doar i se pare, ca viseaza si ca nu-i real?
Una peste alta - carja sau paravan - cert este ca natura omului e asa facuta incat accepta tare greu ipoteza de a fi doar o clipa intro eternitate si refuza cu indarjire orice dovada care sugereaza moartea inevitabila si definitiva. Odata ivit in lumina, si capatand constiinta si constienta, omului ii este imposibil sa inteleaga si sa accepte nonexistenta. Prefera basmul in locul unei cautari sincere de adevar.

Quote

Si totusi, religia autentica ramane singura care ofera libertate omului. Calitatea omului trebuie sa fie, insa, diferita, pentru a putea lasa religia autentica sa faca parte din viata sa. Pentru a putea patrunde pe taramul religiei autentice, este necesar ca omul sa treaca prin diferite etape de maturizare.
Siguranta totala, nexam indoieli. O fi bine asa?

Quote

A fi un om religios este o calitate care tine de individ. Religia autentica nu este proprietatea unei culturi sau a unei rase, ea tine doar de realitatea pe care individul o traieste. La religia autentica se ajunge doar printr-o cautare autentica. Dar cine isi bate capul sa inceapa o cautare autentica? De obicei, dorim sa-i auzim pe ceilalti cum ne vorbesc despre Dumnezeu, despre tot felul de lumi astrale, despre yoga, despre zen, despre buddhism, ii ascultam cu sufletul la gura incercand sa prindem intelesul din vorbele lor... si cam atat. Incercam sa fentam realitatea, cautand sa obtinem rezultate pe baza experientelor altora, imediat, fara sa depunem vreun pic de efort. Totul trebuie sa ne vina pe tava, iar daca nu ne vine totul de-a gata, incepem sa negam experientele celorlalti.
E in natura omului sa caute facilul. Si sa fuga de greu si de suferinta. Iar religia autentica e anevoios sa o poti obtine in lumea asta interconectata - asta daca o exista vreo religie autentica, sa nu fie cumva o vanare de vant. Vrei nu vrei esti bombardat zilnic cu ideile altora. Si evident influentat. Parerea mea.

Quote

Aflam asta doar la batranete sau in caz de boala incurabila, dar ce pacat ca intelegerea vine atat de tarziu incat aproape ca nu se mai poate face nimic. Am in minte doua imagini: prima, intr-un cimitir, o batranica plangea spunand ca nu mai vrea sa traiasca. Tot ce-a avut s-a dus, iar ceea ce i-a ramas a fost doar tristete. Trecea printr-o depresie de cateva luni, nu mai manca, nu mai avea nevoie de nimic de la viata. A doua imagine, este cea a unui tanar sau a unei tinere in cautare de afirmare. Nu condamn pe nimeni, dar priviti cu atentie acea fata sau acel baiat si incercati sa o vedeti batrana de mai tarziu, roasa de boli si uitata de lume. Ma manca limba sa-i spun acelei batrane ca este o mare proasta si ca sufera pentru ca si-a trait viata fara a fi inteligenta, dar am tacut, pentru ca suferinta ei era, acum, la batranete, cat se poate de reala.
Cand avem forta, tinerete, fervoare, plonjam in mundan cu nesat. Nu calculam consecintele. Totul este permis dar nu totul zideste. Si nici nu putem face nimic ptr. a impiedica asta - forta vietii, avantul tineretii invinge pe moment. Asta-i viata. Traind inteligent sau mai putin inteligent, ce-ti garanteaza tie ca finalul nu este numai tristete?

Quote

Este un mare norocos cel care isi da seama inca din tinerete care este valoarea reala a actiunilor pe care le intreprinde. Cel mai mare dar pe care viata ni l-a oferit, este ca putem realiza ca intr-o zi vom muri. Asta daca realizam.
Eu cred ca nu este un dar, e aproape un blestem. Daca nu stii, ai vrea sa afli. Uneori, dupa ce ai inteles, ti-ai dori sa nu mai stii. Sa te ingroape la loc uitarea.

Quote

De cate ori nu trec oameni bolnavi pe langa noi, batrani, de cate ori nu trecem pe langa cimitire si nu ne gandim deloc ca asta este viitorul nostru. Te rog sa faci un test: ia o poza cu tine, cu sotia si cu copiii tai, mergi intr-un cimitir si lipeste-o pe o cruce, peste poza care exista deja acolo. Apoi, fa cativa pasi inapoi si priveste-o: acesta este viitorul tau. Fa asta timp de zece zile, dupa care revino la viata pe care o duci acum si vezi daca mai reusesti. Daca nu mai reusesti este bine, pentru ca deja ai facut primul pas pe drumul catre religia autentica.
Deci asta ar fi religia autentica. Sa intelegi maretia vietii traind la un pas de nonexistenta? Exersand "starea de cadavru"? Sfarsitul inexorabil in neant? Si cat poti mentine starea aceasta? Caci ne acopera benefica uitare si o luam de la capat - "keep walking". Suntem inconstanti, aminteste-ti asta. De fiecare data apare un 'ceva' care ne indeamna sa mergem mai departe, pana ajungem ca baba din poveste fara pic de benzina. Si oricum ai fi trait, o unda de regret tot exista cand esti de gat cu moartea (plansul ei era nitel ipocrit; daca-i spuneai ca moare maine, s-ar fi agatat de viata). Pacat ca nu s-a intors nimeni de acolo sa-mi confirme supozitia.  

Quote

Religia autentica nu te face sa-ti inchipui ca viata este roz, nu te unge cu creme fine, spunandu-ti ca ai un loc rezervat in rai, unde vei putea sa faci aceleasi lucruri tampite pe care le faci acum. Viata iti pare o gluma proasta daca te duce cat de cat capul, iar daca esti cu adevarat un om destept, intelegi ca oricat ai da vina pe Dumnezeu pentru modul in care lucrurile functioneaza pe Pamant nu vei ajunge nicaieri. Neaga-l pe Dumnezeu, neaga orice religie exprimandu-te frumos si in termeni filosofici, neaga orice experienta spirituala, neaga ce vrei tu, pentru ca oricum existentei nu-i pasa de pretentiile tale! Daca va deveni cat se poate de clar faptul ca nimeni nu este responsabil pentru ca existi asa cum existi acum si ca singurul care poate face ceva in aceasta situatie esti tu, se va aprinde brusc un beculet. Trebuie sa ai grija din acel moment ca beculetul sa nu se stinga. Acesta va fi al doilea pas facut pe drumul catre religia autentica.
Deci suntem singuri in aceasta lume smintita si brutala. Numai cerul liber deasupra noastra - totul depinde de noi.

Quote

Daca cei doi pasi au fost facuti, abia atunci omul este gata sa caute. Pana sa se intample asta, orice munca de-a sa va fi facuta degeaba. Cunosc oameni care merg la conferinte, se roaga, fac pelerinaje prin locuri sfinte, practica yoga de zeci de ani si viata lor nu s-a schimbat. Iar calea pe care ei o urmeaza, oamenii pe care ei ii urmeaza nu au nici o vina. Singurii care gresesc sunt chiar ei: cei doi pasi despre care am vorbit nu au fost facuti.
Carja sau paravan, remember?

Quote

Religia autentica nu iti apare neaparat prin rugaciune, meditatie, exercitii yoga, ci doar prin atentie si constientizare, iar acestea pot fi practicate oriunde: la birou, acasa, in gradina, in parc, in piata... locul nu conteaza ci atitudinea ta, cautarea ta reala. Prin asta nu spun ca religia autentica nu poate aparea prin regaciune, meditatie sau prin exercitii yoga, ci doar ca prin inconstienta, toate caile spirituale duc spre nicaieri.
Ba conteaza si locul si dispozitia. Pe scaunul dentistului de ex. nu vrei decat sa scapi cat mai repede de durere si suferinta pricinuita de durere. De acord, dispozitia se educa prin efort mental.

Quote

Priveste plantele, priveste oamenii si animalele. Priveste lumea din jurul tau cu ochii proaspeti si vei vedea cum totul se schimba. Asculta vantul, lasa gerul sa-ti ciupeasca obrajii, priveste norii de pe cer, calca cu atentie si fii constient la fiecare pas pe care il faci, incearca sa intelegi ce este religia autentica, indiferent cat timp va dura, indiferent de rezultat. Aceasta este cautarea reala.
Privesc, si o unda de regret ma incearca. Status-quo-ul placerii si al individualitatii trebuie mentinut cu orice pret. Asa ma indeamna ego-ul - demonul asta interior. Si-mi vine sa zic precum poetul:
"Nu e pacat
Ca sa se lepede
Clipa cea repede
Ce ni s-a dat?"

#46
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004
religia in sus si religia in jos. religia este un mare rahat. folosindu-se de frica de moarte a unor indivizi (majoritatea) mai redusi la bibilica, niste indivizi imbracati aiurea, ii manipuleaza si ii stoarce si de putinii bani pe care ii au. "lipeste o poza cu tine pe cruce si uita-te ce misto iti sta" :scared: iata un motiv de a deveni religios. e mult mai greu sa accepti ca esti doar un animal mai evoluat, care se naste, traieste si da coltu, decit sa iei de bune povestile aiuristice clocite de mintile intunecate ale oamenilor cavernelor si revizuite si adaugite de-a lungul timpului de diferiti smecheri care au realizat ca prosti sint multi si n-ar fi rau sa ii jupoaie sub pretextul vietii de apoi si a altor cacaturi ridicole. bu hu hu, satana :scared:

#47
LazyPawn

LazyPawn

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,315
  • Înscris: 17.09.2003
Mosotti, folosind limbajul colorat specific, a pus punctul pe I.  :coolspeak:

În rest, povești și elucubrații cât încape, hai să vorbim vorbe.

#48
blimpyway

blimpyway

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 7,954
  • Înscris: 03.11.2005

 LazyPawn, on Oct 25 2006, 14:12, said:

Mosotti, folosind limbajul colorat specific, a pus punctul pe I.  :coolspeak:

Si cea mai importanta parte a mesajului sau e sa ne fie clar ca mintea lui, spre deosebire cea a oamenilor din caverne, e foarte luminata. Din descompunerea luminii in componentele sale apare si limbajul colorat.

Quote

În rest, povești și elucubrații cât încape, hai să vorbim vorbe.


#49
Thu-zen

Thu-zen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 18.10.2006
fratilor! deviati! dintr-un topic menit sa puna in lumina favorabila/nefavorabila, cum vreti, necesitatea religiei va limitati la  comentarii 'inteligente' cu intetnia de a ironiza pe x sau y.... oricum religia este ceva necesar existentei umane, ar fi greu de spus unde ar fi omenirea azi fara religie...... totusi religia cu o mana da si cu 2 ia....regret din suflet ca nu pot s acred orbeste in religia mea .. dar nu pot sa nu-mi pun intrebari ... oricum o sa vina vremea cand o religie va pune capac.... intregii lumi si aici nu ma refer la scientologie care fie vorba intre noi este o porcarie,  ci la ceva nedeslusit de uimitor< poate avem noroc de-un Kwizat Harderach>.. Doamne ajuta!  :nonobad:  :naughty:  :notangel:

#50
Mosotti

Mosotti

    Geniu umil

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 33,295
  • Înscris: 21.04.2004

 Thu-zen, on Oct 25 2006, 19:05, said:

oricum religia este ceva necesar existentei umane, ar fi greu de spus unde ar fi omenirea azi fara religie...... totusi religia cu o mana da si cu 2 ia....

nu e greu deloc. ar fi fost probabil prin alte sisteme solare, nu cacindu-se pe ea cu statia spatiala internationala

#51
Thu-zen

Thu-zen

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 18.10.2006

 Mosotti, on Oct 26 2006, 08:10, said:

ar fi fost probabil prin alte sisteme solare,
hmmm oare? crezi k omul s-ar fi trezit daca biserica nu-i baga atatea pe gat? eu personal cred k religia a trezit sentimentele actuale din lume..... adica prea multa disciplina frate n-ai voie s afaci nimik k e pacat! asta instiga la "revolta", adica incepe sa te doara-n cur de ce spune popa x si y si faci cum crezi si cum te taie capu, lucru de loc rau... eu am o convingere mai comunista adica eu cred k pacatul este flexibil... adica fiecare isi defineste notiunea de pacat pt sine .. nu ce zice nenea ala si cu baba aia........dar in rest religia isi are rolul ei pt unii chiar este utila.... depinde ce scopuri ai.... :mellow:

#52
andreic

andreic

    Very OLD Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 122,614
  • Înscris: 07.02.2003

 Thu-zen, on Oct 26 2006, 16:46, said:

hmmm oare? crezi k omul s-ar fi trezit daca biserica nu-i baga atatea pe gat?
Da, cunoasterea nu mai era tinuta pe loc de tabuurile religioase... vezi astronomii celebri care au platit cu viata pentru ca au deschis ochii unora.

#53
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006

 andreic, on Nov 8 2006, 22:00, said:

Da, cunoasterea nu mai era tinuta pe loc de tabuurile religioase... vezi astronomii celebri care au platit cu viata pentru ca au deschis ochii unora.
nu religia,ci ideologia

#54
afterdeath

afterdeath

    Member

  • Grup: Banned
  • Posts: 702
  • Înscris: 27.10.2006
Religia e necesară atât timp cât nu ai pentru ce trăi.
De la 10.000.000 de euro income încolo, religia devine un hobby la fel de periculos precum vârsta de peste 60. Nu știi ce vine, dar vine.

Edited by afterdeath, 09 December 2006 - 14:05.


Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate