Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
La multi ani @AndReW99!

Alegere masina £15000 uk

TVR vrea sa lanseze o platforma d...

Strategie investie pe termen lung...
 Modulator FM ptr auto alimentat p...

orange cablu f.o. - internet fara...

Robinet care comuta traseul

A fost lansata Fedora 40
 Samsung S24 plus

Imi iau un Dell? (Vostro vs others)

Abonati Qobuz?

transport -tren
 Platforma electronica de eviden&#...

Cot cu talpa montat stramb in per...

Sfat achizitie sistem audio pentr...

tavan fals rigips
 

Video Cam->Avi->Mpeg2->DVD sau SVCD

- - - - -
  • Please log in to reply
281 replies to this topic

#1
mmariusel

mmariusel

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 825
  • Înscris: 26.11.2001
Incerc sa gasesc ceea mai optima solutzie de authoring de dvd pornind de la premiza ca vreau cea mai buna calitate. Ceea ce fac acu se rezuma la:

1. trag cu un mini dv Sony Trv 33 o ora film
2. il pun pe firewire cu ulead studio pro in format avi pe hdd ( 15 gb aprox  )
3. encodez cu cce shi il fac mpeg2 compliant pentru dvd
4. cu ulead dvd ( sau scenarist pentru cazuri complexe ) il scriu pe dvd

Ceea ce mi se pare  mie ca lipseshte este o scula care sa imi faca toate astea all in one. Legat de transferul de pe camera pe hdd am iarashi dubii ca e extrem de perfecta. Cred ca e imaginatzia mea tembela dar poate aflu ceva tips and tricks de la voi.

marius

#2
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Courtesy of Mtz

Desi ceea ce urmeaza pare dificil, va asigur ca dureaza doar cateva minute (dupa instalarea programelor) si odata setat, pe viitor doar se va incarca filmul in DVD2SCVD si... "Start conversion"!

Detalii despre DV, gasiti AICI, iar transferul il puteti face cu programe free cum ar fi Exsate sau WinDV prin firewire alegand type-2 AVI in Configuration.

Aveti nevoie de materialul avi (format DV) si ce poate avea pana in 90 de minute maxim, atat cat dureaza si o caseta miniDV inregistrata in modul Long Play, o medie de 60-70 de minute fiind cea mai buna solutie si:

DVD2SVCD program free.
Programul nu contine encoderele, deoarece nu sunt free.

Encodere:

Canopus Procoder (Nu folositi o versiune mai mare de 1.35) Acesta este oarecum "specializat" in lucrul cu material DV. Merge si cu unul din urmatoarele fara probleme:

Cinema Craft Encoder SP 2.50 sau ultimele versiuni (in link)
In caz ca se foloseste aceasta versiune si apare o eroare de genul "Video check-sum is diferent from that of previous pass...." se descarca atasamentul de mai jos. Atasamentul este numai pentru versiunea CCE 2.50 (anumite build-uri) care dau aceasta eroare. La versiunile 2.6x NU este necesar.
sau Cinema Craft Encoder SP 2.6x
Daca se foloseste aceasta versiune de Cinema Craft Encoder 2.6x, la DVD2SVCD > Encoder > Cinema Craft Encoder > nu se va cauta cctspt.exe ci se va da calea unde se afla EclCCE.exe (ex. C:Program FilesCCE 2.67eclcceEclCCE.exe) si care se poate gasi aici (a se citi si readme-ul pentru instalare) :
Cinema Craft Encoder, versiunea trial pune o reclama a acestui program pe filmul rezultat, ceea ce nu se intampla dupa achizitionarea programului.

TMPGEnc
pentru mpeg2 se poate folosi free timp de 30 de zile.


Auxiliare:
VirtualDub :
sau
VirtualDubMod
pentru o eventuala editare a avi-ului obtinut dupa transferul prin firewire. Materialul DV pentru a putea fi prelucrat in virtualdub necesita un filtru: Panasonic DV codec sau si mai indicat fiind codecul de la MainConcept acesta fiind de o generatie mai noua si care suporta spatiul de culoare YUY2 sau cel de la Sony pe care il gasiti in atasamentul de AICI.

Daemon Tools
pentru a se verifca imaginea obtinuta in final si verificarea cu un player DVD.

Nero
sau
DVD Decrypter (are si optiune de ardere si este... free)

Sonic Scenarist
sau
TMPGEnc DVD Author
si care sunt folosite pentru authoring-ul DVD-ului.


Instalare si setari DVD2SVCD
La instalare veti fi intrebati ce versiune de AviSynth sa folositi. Eu folosesc varianta 2.5x fara probleme (dar in cazul in care apar erori reinstalati DVD2SVCD cu AviSynth varianta 2.0x).
Daca aveti deja instalata vreo versiune de AviSynth care stiti ca este recenta, nu mai instalati nici o versiune care vine cu DVD2SVCD.

Se deschide DVD2SVCD si se seteaza astfel:

-Conversion Se incarca filmul. Si va apare greyed durata filmului, Aspect Ratio si Formatul Audio.
Mai mult ca sigur pentru ca sursa este 4:3, se va lasa la Aspect ratio 4:3.
La Deinterlace cel mai indicat este sa se aleaga Keep Interlaced sau No Deinterlacing (asa cum este in poza) deoarece DVD-ul obtinut se va urmari pe TV. Daca se doreste transformarea in progressive, aveti optiuni cum ar fi Telecide (PAL), dar asta numai in cazul in care veti urmari materialul obtinut pe calculator sau in cazul in care vreti sa faceti VCD.
Daca in momentul in care incarcati filmul va apare o eroare de genul: Could not get VideoStream: .AVI Errorcode: -2147205005 inseamna ca materialul DV a fost transferat pe hard ca Type 1 si va trebui convertit in Type 2. Transformarea se face rapid si pentru a afla cum se face cititi ceea ce scrie in tabul "Avi Hints" din DVD2SVCD, sau in primul link dat mai sus despre materialul DV.

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/1%20Conversion1%20Incarcare%20film.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


- la Misc. va fi bifat la Input AVI si la output DVD. Se va bifa "Convert Microsoft DV Avi to Canopus Codec" numai in cazul in care se va alege ca encoder Canopus Procoder. Procoderul va lucra excelent cu acest codec pe care trebuie sa il aveti deja instalat. (Folositi FlashGet pentru download). Daca se doreste SVCD sau VCD, se alege respectiva optiune.

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/2%20Misc1%20Input%20AVI%20si%20la%20output%20DVD.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Default Output Folder > Set default output folder si se va alege o partitie unde este spatiu suficient si se creeaza de exemplu D:DVD2SVCD

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/2%20Misc2%20Default%20output%20folder.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Default Output Folder > Set folder structure

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/2%20Misc3%20Folder%20Structure.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Optiunea de recover se foloseste cand din anumite motive ce nu tin de DVD2SVCD s-a intrerupt procesul sa sa poata reveni de unde s-a intrerupt. Nu poate reveni daca factorii externi (shutdown sau lipsa spatiu pe hard) s-a produs in timpul codarii video la momentul de codare in care s-a produs. Se reia codarea de la capat, stergandu-se automat ceea ce fusese deja codat video, creandu-se un nou fisier video.

- la Encoder, se bifeaza Canopus Procoder adica ProCoder.exe

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/3%20Encoder1%20Canopus.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

sau Cinema Craft Encoder adica cctsp.exe. (pentru versiunea 2.6x nu se va cauta cctspt.exe ci se va da calea unde se afla EclCCE.exe (ex. C:Program FilesCCE 2.67eclcceEclCCE.exe)


[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/3%20Encoder2%20Cinema%20Craft%20Encoder.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

sau TMPGEnc si se da calea unde se afla tmpgenc.exe. Save in folder de exemplu: D:DVD2SVCDVideo


[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/3%20Encoder3%20Tmpgenc.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

Voi reveni cu setarile pentru fiecare in postul urmator.


- la Bitrate in cazul DVD se trece la maxim 9.400 si se va seta si marimea CD-ului.

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/4%20Bitrate.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

In cazul VCD sau SVCD se lasa asa cum vine el default, numai ca la marimea CD-ului se va trece peste tot 800MB asa cum este in poza urmatoare:

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/D2SSVCD_Mtz/D2S37Bitrate.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


- la Frameserver BilinearResize si No Editing

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/5%20Frameserver.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


- la Audio Save in folder de ex: D:DVD2SVCDAudio, Audio bitrate: 192 sau 224, Autodetect Azid gain bifat, Autput mode: stereo.

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/6%20Audio.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]


- Pulldown Aici nu se umbla la nimic. Se foloseste automat numai daca sursa este NTSC.

- la Subtitles nu se bifeaza Rip subtitles


- la Image:
1. In cazul DVD
a. Recomand a se bifa DVD-Author. Iar la imagine de exemplu D:DVD2SVCDVCD Image. Aici se va gasi imaginea finala a DVD-ului. La fixed chapters, se seteaza dupa dorinta in functie de lungimea filmului, indicat fiind minim 300. Rezultatul obtinut va fi o imagine a DVD-ului care poate fi montata in Daemon Tools pentru a urmari rezultatul si care poate fi apoi scrisa pe DVD cu un program de ardere cum ar fi nero, folosind optiunea "Burn Image".
b. Daca se alege Don't make images va trebui sa se faca authoring-ul separat cu TMPGenc DVD Author, program cu care se poate crea meniu si capitole la discretie. Mpeg-ul obtinut, fiind in de ex: D:DVD2SVCD... si va avea denumirea "bbMPEG_Muxed_File00.mpg".

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/7%20CD%20Image.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

2. In cazul (S)VCD optiunile sunt asemanatoare cu cele descrise mai sus, numai ca authoringul se poate face cu VCDXBuild sau VCDImager.

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/D2SSVCD_Mtz/D2S310CDImage.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

- la Finalize nu se seteaza nimic.


-Conversion Se apasa pe butonul din dreapta Start si Preview Video sau direct Conversion si OK.

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1/8%20Convesion%20Start.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

enjoy,
Mtz

Attached Files


Edited by Mtz, 20 March 2007 - 01:03.


#3
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
In DVD2SCD la tabul encoder cu Canopus Procoder setat, se pot alege urmatoarele:
- la CBR/VBR Type, se poate alege:
a. CBR se selecteaza daca se foloseste un bitrate ridicat. 60 de minute de material DV pe un DVD de 4.7 GB este un bitrate mare, 90 de minute este mediu, iar 120 de minute este un bitrate mic.
b. 1 Pass VBR ofera o calitate mai buna si o estimare putin precisa a marimii fiserului final.
c. 2 Pass VBR ofera calitate maxima dar si dureaza dublu, fiind mai precis in ceea ce priveste marimea finala.

- la Speed/Quality mode se poate alege Highest-Quality iar in ceeea ce priveste Mastering-Quality ofera o calitate ceva mai buna decat precedenta. Setarile de aici se pot face dupa dorinta stiut fiind faptul ca odata cu cresterea calitatii, creste si timpul necesar, de multe ori chiar dublandu-se. Dupa cate am vazut eu pe forumul asta, majoritatea doresc calitate maxima, iar Mastering-Quality este poate prea mult. Your Choice.

- la Field Order se poate lasa pe Automatic, DAR datorita caracteristicilor materialului de tip DV este recomandat sa se foloseasca "Bottom field first (field B)".

- la Advanced Settings:

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/1%20Canopus%20Advanced%20settings.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

a. nebifat "Used closed GOP". Daca acesta este bifat, se obtine doar o mai usoara navigare de-alungul filmului obtinut, aceasta fiind utila numai in cazul in care se urmareste de pe calculator. In czul DVD Playerelor, este nerecomandat.
b. la "Distance Between I/P frame" se poate lasa pe Automatic fara probleme. In cazul in care se codeaza la un bitrate ridicat, (9.000 kb/s) se poate folosi 1 Frame (IPPP...) adica fara frame-uri B (fiind mai usor de utilizat la editare pentru a se face seek-ul mai usor), iar pentru un bitrate scazut, 3 Frames (IBBPBBP...) adica intercalate 2 frame-uri B. Aici sunt pareri si pareri. Se poate merge pe Automatic sau pe varianta de mijloc 2 Frames (IBPBP...). Eu as merge si recomand 2 Frames sau Automatic.
c. la Picture Structure se selecteaza "Always Field Structure" pentru material intretesut (interlaced) asa cum este la majoritatea camerelor DV sau "Always Frame Structure" in cazul mai rar in care materialul este progresiv. Optiunea "Automatic Selection" poate da probleme in momentul in care se vizioneaza pe unele DVD Playere, dar se intampla destul de rar, dar este bun in cazul interlaced si "low/no motion areas."
d. la DC Precison este bine poate fi setat pe 10 la filmarile  facute cu miscari mai rapide ale camerei si scenelor fimate (fast-motion), iar in cazul slow-motion se va folosi 8. Oricum 9 sau 10 nu e o diferenta prea mare si daca vi se pare ca valoarea 10 este pare prea mare, se poate folosi 9 sau chiar 8 cum are setat Procoder by default. Eu folosesc si recomand 9.
e. la colour conversion: Convert to YUY2

enjoy,
Mtz

#4
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Cinema Craft Encoder
Pentru multi, acesta este cel mai bun encoder mpeg2.
In DVD2SCD la tabul encoder cu Cinema Craft Encoder setat, se pot alege urmatoarele variante de CCE, in functie de cel pe care il aveti 2.50 (care desi este o versiune mai veche, este foarte folosit) sau 2.6x.

Daca se bifeaza Save mode (frameserving), se va vedea cum se modifica denumirea Cinema Craft Encoder 2.50 in Cinema Craft Encoder 2.x. De ce? Pentru ca variantele de dupa 2.50 au nevoie de frameserving, care este dat in cazul nostru de catre "VFAPIConverter". "Safe mode (frameserving)" se bifeaza daca se foloseste versiunile de Cinema Craft Encoder 2.62 -> 2.66. Pentru versiunile 2.50 si 2.67 nu este necesara bifarea.

Video Encoding Mode: aici este valabil ceea ce am spus si in cazul Canopus Procoder privind calitatea, viteza si predicitbiltatea marimii materialului obtinut.
CBR:Image Qual. Priority se poate lasa pe 17 Antinoise filter bifat numai daca se considera necesar si la o valoare intre 2 si 4. Bias: 20.
1 Pass-VBR este bine sa fie folosit in cazul in care suntem siguri ca materialul obtinut intra pe un DVD/CD. Se bifeaza Create vaf file. Se bifeaza Calc bitrate as max. daca nu sunteti siguri ca materialul nu intra pe un DVD/CD. Q Factor undeva intre 40 si 60. (eu folosesc 40)
Multipass VBR ofera cea mai buna calitate asta si in functie de numarul de pasi (Number of passes). E bine sa se foloseasca 3 maxim 4 passes. Ca fapt divers, CCE ofera maxim 9 pasi. Daca chiar doriti sa codati in 9 pasi, sunteti liberi sa o faceti. Nu sunteti singurii.

Ceea ce nu am mentionat pana acum in setari, este identic indiferent de modul de codare (CBR/VBR):
Field order: este valabil ceea ce am spus la Canopus. In cazul nostru: Bottom field first (fileld B).
La time code se va trece 0:00:00:00.

Advanced Settings:

[ http://www.imageshack.us/img2/983/CCEInterlacedDV.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

a. Linear quantizer scale bifat.
b. Zigzag scanning order nebifat (se bifeaza numai in cazul progressive, ceea ce nu e cazul nostru)
c. Progressive frames nebifat.
d. Intra DC precision la valoarea 9 sau 10 (este valabila discutia de la Canopus).
e. Use CCE template nebifat.
f. Color conversion: Convert to YUY2.
g. GOP settings: si aici este valabila discutia de la Canopus, cu mentiunea ca la GOP Sequence M=1 inseamna 1 Frame (IPPP...) adica fara frame-uri B (de la Canopus), M=2 inseamna 2 Frames (IBPBP...) iar M=3 inseamna 3 Frames (IBBPBBP...) adica intercalate 2 frame-uri B si toata discutia de la Canopus. Se va folosi M=3. N/M=4. SEQ Header every=1. Restrict auto I frame insertion nebifat. Close all GOP's nebifat (s-a discutat si la Canopus)

In poza de mai sus in dreptul la "Use CCE template" se observa scris Interlaced DV. Mai jos veti gasi cum sa faceti sa puteti folosi acel Interlaced DV.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 26 May 2005 - 20:58.


#5
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Nu voi insista fata de setarile care s-au discutat mai sus si sunt comune tuturor encoderelor.

Rate Control Mode:
1. CBR nimic de setat, dar mai putin precis in ceea ce priveste dimensiunea finala. Calitate mai slabuta.
2. 2 Pass VBR Cea mai buna optiune pentru calitate. Numar de pasi : 2. Enable padding bifat. High Quality (slow) sau Motion estimate search (fast)
3. CQ Constant Quality. Fixed CQ value: 65 Si bifat "Use fixed CQ value". Enable padding bifat.
4. Automatic variable bitrate. Fixed CQ value: 50; bifat "Use fixed CQ value". Enable padding bifat.

Field Order: se poate lasa pe Automatic, dar datorita caracteristicilor materialului de tip DV este recomandat sa se foloseasca "Bottom field first (field B)".

Advanced Setting:

[ http://download.softpedia.com:8080/forum/Mtz/3%20TMPGEnc%20Advanced%20Settings.png - Pentru incarcare in pagina (embed) Click aici ]

La Motion Search Precision se poate alege High Quality (slow) sau Motion estimate search (fast). Highest Quality dureaza mult mai mult, iar diferentele de calitate nu sunt notabile.

enjoy,
Mtz

#6
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Actualele setari care vin default nu ofera o calitate maxima pentru cei care nu stiu cum sa  faca aceste setari.

In atasament veti gasi un fisier "CCE 2.6x.reg" care se executa si care va adauga 3 "templates" cu setari pentru CCE pentru o calitate foarte buna a imaginii. Deasemenea mai gasiti si "Quantization Matrices.reg" si care contine cateva matrici pe care le puteti folosi si in alte ocazii. Cititi si primele randuri din ReadMe.

Unul dintre ele este special facut pentru material DV > Interlaced DV si care contine matricea denumita "Mtz interlaced DV" si care se va folosi in cazul nostru.

Cele 3 nouati sunt:
Progressive
Interlaced
Interlaced DV
,
care se adauga deja setarii standard cu care vine CCE.

Dupa cum se vede si din denumirea acestora, setarile sunt facute in functie de materialul care este introdus in CCE sau DVD2SVCD. Se pot folosi si in cazul codarii separate, fara DVD2SVCD.

Astfel, daca veti reciti cel de-al 3-lea post al meu, va veti lamuri si de ce in acea poza apare in dreptul la "Use CCE Templates" apare Interlaced DV.
Modificarea se va face doar la punctul e. si se va bifa "Use CCE Templates", alegandu-se Interlaced DV.

enjoy,
Mtz

Attached Files



#7
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
In atasamentul de la acest post veti gasi niste fisiere care le puteti folosi in cazul DV sau pentru alte codari cu TMPGEnc.

Acestea nu se pot folosi deocamdata in DVD2SVCD ci va pot fi utile in cazul in care veti dori sa codati separat materialul.

Instalare:
1. Folderul care se numeste Extra il veti pune pur si simplu acolo unde se afla si executabilul. In momentul in care veti deschide TMPGEnc, veti putea alege in acel wizard in afara de cele default si unul din cele de la Extra printre care este si "Mtz DVD Interlaced DV.mcf". Acesta se poate introduce fie cu "Load" fie cu Ctrl+W (Wizard) si care se poate folosi pentru un film cu o lungime de pana in 80 de minute. Daca se doreste sa se faca modificari acestuia, se vor putea face ulterior.

2. Ceea ce veti gasi in TMPGenc Matrices.txt se va lua cu copy/paste si se va suprascrie in TMPGEnc.ini undeva spre finalul acestuia unde vom gasi linia: [Tools.QuantizeMatrix]. Cand veti dori sa setati in viitor vreo matrice in TMPGenc, aveti de unde alege.

enjoy,
Mtz

[edit]
Pentru atasament, mergeti la acest thread.
[/edit]

#8
yull

yull

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 5
  • Înscris: 22.03.2004
pentru o eventuala editare a avi-ului obtinut dupa transferul prin firewire. Materialul DV pentru a putea fi prelucrat in virtualdub necesita un filtru: Panasonic DV codec sau si mai indicat fiind codecul de la MainConcept acesta fiind de o generatie mai noua si care suporta spatiul de culoare YUY2 sau cel de la Sony pe care il gasiti in atasamentul de AICI.

As vrea acel filtru pt Sony, dar nu mai e valabil linkul! Unde mai pot incerca sa-l gasesc???

#9
morena

morena

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 13.03.2005
Mtz



Am urmat pasii pe care i-ai descris si am obtinut fisierul dorit cu DVD2svcd dar cind am incercat sa-l rulez nu am imagine (ecranul este negru). Am un Sony PC109 adus in state si este NTSC.

Mersi

#10
Mtz

Mtz

    Retired member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 16,545
  • Înscris: 01.12.2002
Cinema Craft Encoder SP2 (CCE SP2)

Intrucat encoderul CCE a mai evoluat, va voi prezenta setarile simple pentru a coda atat video (MPEG2) cat si audio (MPEG1), aceste 2 fisiere rezultate fiind necesare pentru authoringul DVD-ului pe care il puteti face cu TMPGEnc DVD Author de exemplu.

In atasament aveti 2 setari in cazul in care ati filmat cu o camera MiniDV PAL si ati tranferat deja ceea ce ati filmat folosind o placa firewire prin una din metodele de aici.
Attached File  CCE_SP2_MiniDV_Settings.zip   2.2K   353 downloads
Sunt 2 setari deoarece cu o camera miniDV se poate filma atat in modul 4:3 cat si in 16:9. Recomand sa filmati in modul 16:9, deoarece acesta este viitorul.

Deschideti CCE SP2 si cu drag&drop de exemplu, incarcati avi care contine ceea ce ati filmat. Pasii urmatori sunt trecuti in aceasta poza:
Attached File  CCESP2_1.jpg   140.18K   710 downloads
In poza de mai sus este aratat modul cum se incarca un "Template" creat dinainte pentru un anumit tip de material video. In acele fisiere text pe care le-ati downloadat mai inainte sunt facute setarile pentru tipul MiniDV, acestea fiind recomandate pentru a avea un rezultat corect si de buna calitate. Cand veti coda alta data va fi necesar numai sa bifati template dorit si eventual sa alegeti marimea finala in functie de durata filmarii.

Dupa ce ati ales "Template" dorit, faceti dublu-click pe fisierul avi, moment in care va va apare urmatoarea fereastra.
Attached File  CCESP2_2.jpg   200.95K   520 downloads

Dupa aproximativ 5 ore veti obtine 2 fisiere pe care le veti folosi la creearea (authoringul) DVD-ului.

enjoy,
Mtz

Edited by Mtz, 17 May 2007 - 22:46.


#11
buncar

buncar

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,725
  • Înscris: 15.04.2005
De ce e nevoie de atatea complicatii?sunt multitrackuri video care fac tot :naughty:

#12
zizi

zizi

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 34
  • Înscris: 11.03.2005

buncar, on Apr 15 2005, 02:14, said:

De ce e nevoie de atatea complicatii?sunt multitrackuri video care fac tot :naughty:

<{POST_SNAPBACK}>


daca le stii zi si cum le cheama sa le incercam, si noi.

Edited by zizi, 06 May 2005 - 08:36.


#13
dorin_2k

dorin_2k

    Master Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 48,328
  • Înscris: 01.12.2001
Se poate face cumva sa se vada si imaginile postate de Mtz de pe 15 octombrie 2003 de mai sus?
Pe atunci nu se puteau upload-a direct pe softpedia si cred ca le-a incarcat de pe un site de pe undeva si apoi din greseala le-a sters de acolo.
Mai e vreo sansa?  :nonobad:

#14
scifi69

scifi69

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 11.06.2005
Salut,
am o camera Sony digital 8 fara firewire. Softul cu care a venit permite, via usb, un streaming de slaba calitate iar softul placii de captura de pe pc (aflata in dotarea tv tunnerului Winfast TV 2000 xp) imi capteaza o imagine nasoala de tot, nu pot inregistra asa ceva.
Ce cale sa aleg? Trebuie sa cumpar ceva in plus? help :worthy:

Edited by scifi69, 12 June 2005 - 15:00.


#15
Night Elf

Night Elf

    El Comandante

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,883
  • Înscris: 22.03.2005

scifi69, on Jun 12 2005, 14:57, said:

Salut,
am o camera Sony digital 8 fara firewire. Softul cu care a venit permite, via usb, un streaming de slaba calitate iar softul placii de captura de pe pc (aflata in dotarea tv tunnerului Winfast TV 2000 xp) imi capteaza o imagine nasoala de tot, nu pot inregistra asa ceva.
Ce cale sa aleg? Trebuie sa cumpar ceva in plus? help :worthy:

<{POST_SNAPBACK}>

Cred ca solutia la problema ta o vei gasi in ghidul acesta, asta daca nu ai de unde sa iei o camera digital8 care sa aiba port firewire pentru a-ti transfera imaginile in PC.
Bafta!

#16
GunX

GunX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,291
  • Înscris: 18.01.2002
scifi69 da-mi voie sa ma indoiesc de ceea ce spui (digital8 fara firewire). eu cred ca ori nu e camera digital8, ori nu ai cautat tu destul de atent portul....

#17
click

click

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 22.06.2005
PLS HELP ME ! Ca deja am dureri de cap, am tot cautat , am tot citit si problema tot nu am putut sa o rezolv.  Problema este urmatoarea , am o camera video panasonic mini Dv ,materialul video transferat pe hard este identic cu cel  filmat pe caseta mini Dv (totul ok) fac editare video cu Premiere Pro dupa care il salvez tot in DV avi. Problema apare atunci cand fac comprimarea finala (DVD,SVCD,Dvix) comprimare care am incercat-o cu tot felul de programe , si cu tot felul de filtre (interlace ,deinterlace, etc ) si tot nu imi place cum ies portiunile unde este filmat cu camera in miscare , miscari mai rapide . Va rog uitati-va aici http://www.igimediavision.go.ro/2.avi si aici http://www.igimediavision.go.ro/1.avi si ajutati-ma cu un sfat .

Edited by click, 23 June 2005 - 21:03.


#18
mircea812

mircea812

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,973
  • Înscris: 08.06.2005
Am o Sony dcr hc 19.Vad ca nimeni nu foloseste Pinnacle. Nu e bun?Prin firewire imaginea am inteles de mai sus ca ar trebui sa fie perfecta.La mine e putin distorsionata.Un sfat?O sa citesc si ghidurile .

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate