Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
PC game stream catre Nvidia Shiel...

Pompa de apa HEPU ?!

Vreau o masina electrica de tocat...

Cum ajunge remorca de tir inapoi ...
 Alt "Utilizator nou" pe T...

ULBS INFORMATICA

Index preturi

Boxa membrana tweeter infundata
 Am nevoie de poze cu un curcubeu

Whisky for Mac

Xiaomi 14 Gpay

Izolare zid exterior de scandura
 Dezinstalare drivere W11 23H3

Recomandare masina de spalat fiab...

BSOD din cauza Intel Audio DSP dr...

De ce sunt oamenii nostalgici
 

Statele Unite ale Americii

- - - - -
  • Please log in to reply
2918 replies to this topic

#2359
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,630
  • Înscris: 21.06.2016
Cind am zis GC, Zion, Bryce evident m-am gindit la un circuit cu cel putin 1 noapte de pauza (eu asa am facut ultima oara: Zion cu urcat la Angels Landing, o noapte intre, GC north Rim si apoi South, fara Bryce, si asa e o multime). E foarte spectaculos drumul dar implica o multime de condus si ceva urcat pe mune (Angel's Landing cu copil probabil faci numai cit tine cararea, la lanturi nu as lua un copil asa mic, iti sta inima in git).
Yosemite e foarte frumos si cu copil mic puteti urca pe ceva de genul Lembert Dome unde e cu catarare si distractiv, sau sa mergeti la Fissures etc, chestii mai scurte, In vale m-as duce cit mai devreme dimineata, dar mai ales nu in weekend, altfel se umple de turisti si e foarte enervant sa stai in trafic, dar e ceva care trebuie vazut (si e bine de urcat macar 1-2km pin la Nevada/Vernal falls). Alt traseu mai susor pe acolo dar e Mirror lake dar nu e prea spectaculos. 120 pina la iesirea spre Mono Lake/Lee Vinning e foarte frumos. La urma umei sunt mii de trasee si lucruri de facut, depinde numai de om ce vrea si poate sa faca fiecare. Sunt chestii mult mai frumoase si unice in Yosemite decit plaja in LA, dar sunt oameni pentru care 6h de mers e un capat de lume si statul lungit in soare pe un cearsaf e o experienta super-fantastica asa ca niste detalii mai clare despre preferintele personale sunt necesare.
PS: la altitudine in Yosemite in iunie e o multime de zapada si unele trasee s-ar putea sa fie impracticabile (pe 120 intre tuleomne medows si . Daca cineva vrea sa treava din 395 pe 120 e bine sa fie pregatit daca 120 nu se deschide sa caute alte variante.
Aici sunt datele istorice, in general 120 se deschide in May dar in 2017a fost la sf lui iunie:

https://www.nps.gov/...it/seasonal.htm

Edited by vrajitoruldinoz, 12 December 2022 - 23:59.


#2360
mparvu

mparvu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 128
  • Înscris: 27.01.2013
Multumesc pentru raspusuri.
Inca analizez dar incep sa cred ca mai trebuie sa creasca copilul pentru ca daca ajungi acolo si nu faci niste drumetii .... irosesti mult din potential. Spre exemplu, cu siguranta ca Angels Landing trebuie mers pana la capat, m-am uitat la niste filmulete si da, pare scarry , dar simt ca e musai de facut..si sunt sigur ca daca era atat de periculos nu era dat drumul la toata lumea.  Imi continui analiza, nu am luat inca o decizie.

#2361
vrajitoruldinoz

vrajitoruldinoz

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 32,630
  • Înscris: 21.06.2016
Din cite aud in ultima vreme, Zion (si nu  e superaglomerat, mai ales in sezonul de virf cind e vacanta la copii, adica inclusiv in iunie.
In America asta cu datul drumul nu trebuie sa fie un ghid. In princpiu esti liber sa te duci unde vrei (exceptind chestiile cu infrastructura, ca sa nu ii dai in judecata). Am vazut copii pe acolo dar nu de 7 ani, sunt multe zone la un pas de moarte.

Eu m-as duce in Zion/Bryce/macar in virf la Grand Canyon chiar si fara sa faci chestii mai extreme de genul Angel's landing sau coborit in canion. Tot e destul de vazut.

Edited by vrajitoruldinoz, 22 December 2022 - 19:35.


#2362
titishor

titishor

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 149
  • Înscris: 27.09.2007
Salut, in iunie merg o saptamana in New York (bilete avion cumparate).
In perioada urmatoare o sa revin catre voi cu diferite intrebari, ca sa ma ajutati sa planific cat mai bine, pt inceput:
1. Care ar fi cea mai ok oferta de sim prepay (in principal sa am internet mobil pt maps, whatsapp etc)
2. Vreaua sa folosesc exclusiv cardul Revolut pt plati acolo, oare o sa am probleme dpdv ca o sa am alt numar de telefon acolo(cel de la pct. 1), am telefon dual sim dar nu o sa am roaming activ pe nr de Romania, sau este neaparat sa am roaming activ ca sa folosrsc Revolut?

Mai revin cu alte intrebari pe parcurs 😀 si as aprecia raspunsuri de la cei care au calatorit deja in US sau traiesc acolo, multumesc.

Edited by titishor, 24 December 2022 - 08:20.


#2363
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Mie pt uber (folosit doar pt aeroport și încă 2-3 cazuri, că în rest nu prea e nevoie), gmaps și whatsapp, plus navigare de nevoie (gen rezervări, bilete la diverse, check-in la aeroport etc.) mi-au ajuns 2 GB care la orange costă 15 euro (alături de 20 minute sau sms-uri, opțiunea Go World Plus 1).
Bănuiesc că și alți operatori au oferte din astea.
Ideea e că au fost de ajuns 2 GB. Folosit cu atenție, adică numai strictul necesar pe stradă, restul wifi pe unde apucam.
E nevoie și de sms-uri, pentru că trebuie să primești sau trimiți diverse, eventual chiar reînnoirea opțiunii.
Am folosit apeluri pe whatsapp.

#2364
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
1. Dacă ai eSIM, AirAlo au pachete ieftine de date. Ii folosesc mereu când merg in US. Gen $24 pentru 10GB. Dacă nu ai eSIM, ghinion. Vezi ce oferta ai la operatorul tău pentru roaming in US. Un SIM local in state e bătaie de cap și costa… ai putea lua Mint Mobile care-s mai ieftini, dar au cred minim 3 luni.

2. Revolut merge binișor, inclusiv la subway. Nu trebuie sa ai roamingul activ. Exista însă câțiva comercianți, putini, care nu il accepta (gen nu accepta debit). Sa ai un card de credit (nu debit) pregătit pentru astfel de situatii. In rest eu merg aproape cashless, NYC mereu cashless. Poti plăti cu cardul și la muzicienii de pe strada, hot dogs, etc.

#2365
foxtian

foxtian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 593
  • Înscris: 03.10.2019
doar ce am fost  anul acesta  in August  10 zile  in NY   . pentru  internet  foloseste  Esim Airalo   , daca  ai tel  compatibil  cu e sim   .Daca nu  vezi ca la iesire din airtrain la statia  Jamaica  este un  ghiseu si vinde cartele de telefon  pentru  o saptamana , 2 saptamani  , sau o luna  , nu mai stiu pretul  dar este mai bun decat 50 usd  o luna de la T mobile .. Revolut  merge peste tot fara probleme  inclusiv la metro  sa platesti o cursa  , platesti touchless  la accesul in metro  .  daca intentionezi sa vizitezi atractii turistice   cumpara pachet de atractii  5-7  maxim   , sunt foarte bune preturile decat  ai plati  pe fiecare in parte  . nu te baza pe uber  ,transportul public este f bun , cumpara carte de metro parca 7 zile   32  euro nelimitat , nu mai stiu sigur pretul .   Nu  uita  sa ai incaltaminte  adecvata  de mers pe jos !!  vei merge f mult pe jos in NY   si  sa ai apa cu tine in permanenta  , o sticla  de minim 1 litru  . apa  in NY este mai scumpa ca in Dubai .. daca vei sta in Mnhattan  sa iei neaparat  si micul dejun inclus  .  separat este f scump  ! am facut gresala sa nu iau si mic dejun  inclus . Un alt sfat sa ai haine cu tine care poti sa le arunci  dupa o purtare  sau doua  , te duci  la outlet  si iti umpli valizele cu haine  la pret f bun . eu am avut 32  kg  limita si am facut full  valizele , plus ce am mai pus pe mine   :)   .NY   a fost  o vacanta de vis pentru mine  si o recomand oricui  . daca ai  bagaj mult  sau suntet in grup mai mare de 4  recomand uber   daca nu cu airtrain si metro  ,  fara probleme  . de la JFK  am folosit airttrai pana la statia Jamaica   dupa care metro pana in Manhattan   statia centrala  si 5 min pe jos pana la hotel . .daca mai ai intrebari   ..
NU uita sa dai 10 euro tips la recepție  pentru  o camera  buna  .!!   america este tara   bacsisului   .  Am primit  camera cu vedere super  !  am citit si pe alte forumuri despre chestia asta  si  functioneaza   . Daca  ai cont pe Amazon   , schimba adresa din cont  cu cea  de la hotelul  la care locuiești si poti   comanda de pe Amazon usa lucruri la preturi  incredibile sau care nu se gasesc in europa   , eu  mi am comandat Motorola M1   un adaptor ce se gaseste doar in usa  , din pacate tarziu am descoperit  acest  lucru cu amazon .  contul de amazon il mai poti folosi la magazinele  amazon go  cele  in care nu exista casa de plata  , intri cu contul de amazon  iei ce ai nevoie  ,chiar poti manca ceva si bea o cafea ,dupa care din cont iti vor fi retrasi banii ..Fabulos  NY  recomand

#2366
foxtian

foxtian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 593
  • Înscris: 03.10.2019
cartele sim pentru usa poti lua si de pe ebay sau amazon europa . cele mai bune sunt cele de la lycamobile .

#2367
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,521
  • Înscris: 13.09.2022
ptr net am folosit digi roaming 0.007 euro pe mb :)

#2368
abancor

abancor

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,076
  • Înscris: 07.07.2006
Legat de plăți, și eu am întîlnit foarte puține locuri unde nu acceptă carduri de debit, și foarte puține unde nu acceptă plată contactless (la ei se numește tap, dacă vezi la casă anunț „no tap” înseamnă că tre să fie card fizic cu bandă sau chip).
De asemenea, la hotel mi-au cerut card de credit la check-in. Nu știu dacă toate cer, dar e bine să știi dinainte.
Cash am avut nevoie doar să dau 5 dolari la bagajist la hotel și să cumpăr un suc și o aspirină de la un automat, tot din hotel, care nu avea plată cu cardul. Și ar mai fi nevoie de fise (25 de cenți) la unele garderobe la muzee, la cutii din alea unde să lași rucsacul.
Nu știu cum funcționează Revolut, de aia nu pot să scriu decît chestii generale despre plăți.
Cum s-a zis mai sus, primul lucru cumpărat ar trebui să fie un metro card. 33 dolari o săptămînă, valabil pe toate metrourile și autobuzele.
Un pont ar fi că poți vedea Statuia Libertății de pe feribotul de Staten Island, care e gratis, dacă nu ții neapărat să mergi să o vizitezi. Deși merită să o vizitezi. Iar dacă vrei să urci în coroană, rezervă de acum bilete.
Tot din timp ar fi bine să rezervi, dacă vrei să mergi, bilete la teatru, la vreun concert sau la vreun meci de baschet.

#2369
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
Nu cumparati metro card, mai ales daca ajungeti la inceputul saptamanii.

Platiti cu acelasi card (ori card fizic, ori in Apple Pay), il inregistrati in Omny si aveti fare cap de 33 USD pe saptamana
https://omny.info/fares

#2370
foxtian

foxtian

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 593
  • Înscris: 03.10.2019

View PostLex404, on 28 decembrie 2022 - 13:11, said:

  Nu cumparati metro card, mai ales daca ajungeti la inceputul saptamanii.  Platiti cu acelasi card (ori card fizic, ori in Apple Pay), il inregistrati in Omny si aveti fare cap de 33 USD pe saptamana
https://omny.info/fares

asta  este  o informatie buna .  la data care am fost  se vorbea de asa ceva  dar vad ca sa aplicat   pana la urma

#2371
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
Ii super misto, mai ales daca mergi la inceputul saptamanii si depinzi 100% de transport. Dupa 12 utilizari nu mai platesti pentru restul saptamanii :D

#2372
boz1

boz1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 13.07.2009
Cred că am o zi mai proastă. Nu înțeleg avantajul financiar al  acelui card față de metro card de 33 de dolari pe o săptămană. Nu se plătește practic aceeași sumă? Iar alt avantaj care ar fi?

Edited by boz1, 01 January 2023 - 18:39.


#2373
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
Avantajele:
Plata cu Apple Pay direct nu cu un card separat
Dacă nu folosești cele 12 călătorii, destul de probabil pentru ca NYC e foarte walkable, plătești mai puțin de $33

#2374
boz1

boz1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 263
  • Înscris: 13.07.2009

View PostLex404, on 01 ianuarie 2023 - 21:09, said:

Avantajele:
Plata cu Apple Pay direct nu cu un card separat

Dacă nu folosești cele 12 călătorii, destul de probabil pentru ca NYC e foarte walkable, plătești mai puțin de $33


Am înțeles. Deci pentru mine nu rentează. Am cazarea în Brooklyn, deci minimum 2 calatorii/zi. Plus că aș vrea să încerc și niște autobuze.  Mulțumesc!
Sunt novice și întreb orice, la vară e prima expediție în SUA.

Edited by boz1, 01 January 2023 - 21:20.


#2375
Lex404

Lex404

    Guru Member

  • Grup: Moderators
  • Posts: 35,484
  • Înscris: 19.04.2009
E o promotie la Level cu 150 EUR dus intors Barcelona - Boston.

E de ieri, nu stiu ce-a mai ramas la tariful promo Posted Image eu voiam in Mai dar nu mai aveau, si in Martie nu imi convenea...

Edited by Lex404, 05 January 2023 - 12:15.


#2376
danigoleman

danigoleman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,521
  • Înscris: 13.09.2022
Ce recomandati ca excursii din Las Vegas? Stau 3 zile in zona, 1 zi voi merge la Grand Canyon.
Alta zi ar fi sa aleg intre: Bryce Canyon, Zion national park, Death Valley, Valley of fire (da, stiu ca e subiectiv).

Edited by danigoleman, 22 January 2023 - 19:16.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate