Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

Salariu prea mare - ordin de mini...

Servodirectie Massey Ferguson 35x...

Izolare pod casa
 Masina buget 5000 euro

Reparare lustra led

Essilor vs. Hoya

Acces blocat / Website T5
 Medieval (2022)

Secolul XXI suna (1964)

Software pentru calculat suprafet...

Program copiere date Samsung J5 l...
 Contestatie amenda anulata in ins...

Folosire filezilla

Alegere panouri fotovoltaice

Intrare gratuita la Antipa daca a...
 

Formulare de contact si Send mail

- - - - -
  • Please log in to reply
286 replies to this topic

#55
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Deoarece in ultimele 2-3 zile s-au creat enspe mii de topicuri pe tema formularelor de contact, voi face aici un scurt rezumat.
Sa incepem cu formularul propriu zis:
Cel mai simplu formular contine un buton de ?submit? si un alt camp din care se culeg informatiile. (input, textarea, select, checkbox, radiobutton, etc)

Quote

<input type="submit" name="Trimite" value="Trimite">
Pentru a reseta datele scrise in formular, fara a da refresh la pagina se mai adauga si un buton de tip ?reset?.

Quote

<input type="reset" name="Reseteaza" value="Reseteaza">
In principiu un formular de contact (trimitere mail sau cum vreti voi sa-I ziceti, tot aia e :D ) incepe cam asa:
<form action="fisier_de_prelucrare_date.php" method="metoda_trimitere">
...
campuri de culegere date (input, checkbox, radio, textarea, etc)
...
</form>
Unde:
fisier_de_prelucrare_date.php: este fisierul propriu zis, care preia datele trimise prin GET sau POST, le prelucreaza si le trimite mai departe (pe mail).
Metoda_trimitere: poate fii GET sau POST (nu intru in detaliu pentru ce se foloseste fiecare? de obicei pentru trimitere se foloseste metoda POST).
Sa incepem cu un exemplu simplu, cu 2 fisiere distincte: mail.html, unde se afla formularul, si mail.php, unde se afla codul PHP (?vinovat? de trimiterea mailului).
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Formular de contact</title>
</head>
<body>
<form action="mail.php" method="post">
E-Mail:  <input type="text" name="email" value=""> <br>
Nume:	<input type="text" name="nume" value=""> <br>
Prenume: <input type="text" name="prenume" value=""> <br>
Subiect: <input type="text" name="subiect" value=""> <br>
Mesaj:   <textarea name="mesaj" cols="50" rows="5"></textarea> <br><br>
<input type="submit" name="Trimite" value="Trimite">
<input type="reset" name="Reseteaza" value="Reseteaza">
</form>
</body>
</html>
Acesta este codul pentru un formular simplu, in care se cere email-ul, nume, prenume, subiect mesaj si mesajul care urmeaza sa fie trimis pe mail.
Acum urmeaza partea mai ?grea? (de fapt nu este grea, dar un incepator este putin confuz cand vede codul).
<?php
if(($_POST['email'] == '') || ($_POST['nume'] == '') || (is_numeric($_POST['nume'])) || ($_POST['prenume'] == '') || (is_numeric($_POST['prenume'])) || ($_POST['subiect'] == '') || ($_POST['mesaj'] == '')) { // verificam daca datele introduce sunt valide, daca nu va fii afisat urmatorul mesaj de eroare:
echo 'Completati campurile corect <br>
	  Apasati <a href="mail.html">aici</a> pentru a te intoarce la pagina de contact.'; 
} 
else
 {
$catre= '[email protected]';  // schimbati adresa de email
$data_trimitere = date('d-m-Y H:i:s');
$subiect = $_POST['subiect'];
$mesaj = "Trimis de catre: ".$_POST['nume'].$_POST['prenume'].", (".$_POST['mail'].")  la ".$data_trimitere."<br /> Mesaj: ".$_POST['mesaj'];
$Antete  = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$Antete .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-2\r\n";
$Antete .= "From: ".$_POST['nume']." ".$_POST['prenume']."<".$_POST['email'].">\r\n";
If(!mail($catre, $subiect, $mesaj, $Antete)) // daca mesajul nu a fost trimis ne returneaza o eroare
{
echo 'Mesajul dumeavoastra nu a putut fii trimis, va rugam reincercati';
}
else //in cazul in care mesajul a fost trimis ne afiseaza mesajul de confirmare.
{
echo 'Mesajul dumneavoastra a fost trimis, Va multumim';
}
?>
La fel si pentru celelalte tipuri de obiecte (select, radio, checkbox), conteaza numele acestora, deoarece valorile "luate" cu $_POST[] le ia in funtie de nume (nu stiu daca ati inteles, voi incepatorii, dar e ora cam tarzie si nu prea gasesc o explicatie mai clara :P ).
Cu aceste antete se poate trimite mailul si in format HTML, ca sa arate mai frumos :D .
Pentru aceasta, mesajului propriu zis ii adaugati si tag-urile HTML.

Edited by DarkAngelBv, 05 February 2009 - 17:16.


#56
baghera72

baghera72

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 24.03.2007
salut baieti
imi doresc si eu un formular pentru comenzi pentru un site
nu stiu cum si unde sa-l inserez
va cer ajutorul...

#57
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
formularul este delimitat de tag-ul <form ...> </form> si il inserezi in interiorul tag-ului body. (adica in designul site-ului, unde iti este necesar)

#58
ioanaz

ioanaz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.03.2007
Intrebare: cum pot trimite un mail mai complex, cu cod html (pentru un newsletter)

$myMsg ='
<table width="624" border="0" align="center" cellpadding="2" cellspacing="2">
  <tr bgcolor="#eaeaea">
    <td>
<div align="center">
<strong><font size="2" face="Verdana, Arial, Helvetica, sans-serif">Newsletter </font></strong></div>
</td>
  </tr>
</table>';

Cand primesc mailul vad exact codul html :(

#59
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006
Trebuie sa trimiti si headerele care sa spuna ca de fapt tu trimiti cod HTML ;)

#60
ioanaz

ioanaz

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 8
  • Înscris: 26.03.2007
dap... tocmai veneam sa scriu ca am gasit :) nu trimiteam header-ele. Multumesc ;)

#61
DarkAngelBv

DarkAngelBv

    === Proud owner of === ++++ Audi & Opel ++++

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 12,747
  • Înscris: 24.03.2006

View Postioanaz, on Mar 26 2007, 16:24, said:

dap... tocmai veneam sa scriu ca am gasit :) nu trimiteam header-ele. Multumesc ;)

NPB ;) bine ca ai rezolvat.

#62
grafik.ro

grafik.ro

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 10
  • Înscris: 06.03.2007
am vazut ca sunte-ti si oameni de calitate aici..ma ajuta cineva cu un formular..adik formularul il am facut dar nu stiu cum sa-l fac sa il trimit ctre un mail
www.atelierdepublicitate.ro/contact.html ca sa vede-ti cum am facut formularul..pls help

P.S.: butonul sterge si trimite is rollover-uri..nu sunt texte si nici butoane predefinite

Edited by grafik.ro, 05 April 2007 - 17:09.


#63
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006
Pentru a trimite mail-uri cu php mai puteti citi cate ceva si aici:

http://forum.softped...p;#entry2326223

#64
vp-emanuel

vp-emanuel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 09.10.2006
Pentru a trimite un anumit continut (poze, text) cum ar trebui sa fac ?
Adica pe site am poze sau bancuri si ma intereseaza sa pun un buton in genul "trimite unui prieten".

#65
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006
http://www.javascrip...llafriend.shtml
http://www.tamingthe...iend-script.htm
http://www.itistic.c...ellAFriend.aspx

le-am gasit in 30 s cu google, mai cauta si tu daca nu e ceea ce vroiai

#66
vp-emanuel

vp-emanuel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 09.10.2006

View Postgumball3000, on Apr 17 2007, 19:41, said:




Multumesc gumball3000

:D Eu caut de doua ore (atat asta cat si ceea ce am postat mai jos) si nu gasisem.
Ideea cu "spune unui prieten" (vad ca dupa "tell a friend" ai dat cautarea) imi venise doar cind am postat aici.
Si cum percutez mai greu  :rolleyes: nici dupa ce am scris aici nu mi-a venit ideea sa dau
cautare dupa "tell a friend"

Edited by darkangelbv, 18 April 2007 - 00:38.
Editat la cerere.


#67
gumball3000

gumball3000

    ...

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 49,572
  • Înscris: 24.09.2006
care din cele trei link-uri ti-a fost de mai mult ajutor?poate o sa am si eu nevoie din ceva de acolo si banuiesc ca ai testat toate cele 3 scripturi

#68
ics7

ics7

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 55
  • Înscris: 12.05.2007
Am facut cum ai zis tu si imi apare eroarea

Parse error: syntax error, unexpected T_STRING in /site/director/mail.php on line 11

pls help!!!

View Postdarkangelbv, on Mar 13 2007, 01:17, said:

Deoarece in ultimele 2-3 zile s-au creat enspe mii de topicuri pe tema formularelor de contact, voi face aici un scurt rezumat.
Sa incepem cu formularul propriu zis:
Cel mai simplu formular contine un buton de “submit” si un alt camp din care se culeg informatiile. (input, textarea, select, checkbox, radiobutton, etc)

Pentru a reseta datele scrise in formular, fara a da refresh la pagina se mai adauga si un buton de tip “reset”.

In principiu un formular de contact (trimitere mail sau cum vreti voi sa-I ziceti, tot aia e :D ) incepe cam asa:
<form action="fisier_de_prelucrare_date.php" method="metoda_trimitere">
…….
campuri de gulegere date (input, checkbox, radio, textarea, etc)
…..
</form>
Unde:
fisier_de_prelucrare_date.php: este fisierul propriu zis, care preia datele trimise prin GET sau POST, le prelucreaza si le trimite mai departe (pe mail).
Metoda_trimitere: poate fii GET sau POST (nu intru in detaliu pentru ce se foloseste fiecare… de obicei pentru trimitere se foloseste metoda POST).
Sa incepem cu un exemplu simplu, cu 2 fisiere distincte: mail.html, unde se afla formularul, si mail.php, unde se afla codul PHP (“vinovat” de trimiterea mailului).
<!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD XHTML 1.0 Transitional//EN" "http://www.w3.org/TR/xhtml1/DTD/xhtml1-transitional.dtd">
<html xmlns="http://www.w3.org/1999/xhtml">
<head>
<title>Formular de contact</title>
</head>
<body>
<form action="mail.php" method="post">
E-Mail:  <input type="text" name="email" value=""> <br>
Nume:	<input type="text" name="nume" value=""> <br>
Prenume: <input type="text" name="prenume" value=""> <br>
Subiect: <input type="text" name="subiect" value=""> <br>
Mesaj:   <textarea name="mesaj" cols="50" rows="5"></textarea> <br><br>
<input type="submit" name="Trimite" value="Trimite">
<input type="reset" name="Reseteaza" value="Reseteaza">
</form>
</body>
</html>
Acesta este codul pentru un formular simplu, in care se cere email-ul, nume, prenume, subiect mesaj si mesajul care urmeaza sa fie trimis pe mail.
Acum urmeaza partea mai “grea” (de fapt nu este grea, dar un incepator este putin confuz cand vede codul).
<?php
if(($_POST['email'] == '') || ($_POST['nume'] == '') || (is_numeric($_POST['nume'])) || ($_POST['prenume'] == '') || (is_numeric($_POST['prenume'])) || ($_POST['subiect'] == '') || ($_POST['mesaj'] == '')) { // verificam daca datele introduce sunt valide, daca nu va fii afisat urmatorul mesaj de eroare:
echo 'Completati campurile corect <br>
	  Apasati <a href="mail.html">aici</a> pentru a te intoarce la pagina de contact.'; 
} 
else
 {
$destinatat= '[email protected]';  // schimbati adresa de email
$data_trimitere = date('d-m-Y H:i:s');
$subiect = $_POST['subiect'];
$mesaj = ‘Trimis de catre: ‘.$_POST[‘nume’].’ ‘.$_POST[‘prenume’].’, (‘.$_POST[‘mail’].’)  la ‘.$data_trimitere.’ <br /> Mesaj: ‘.$_POST[‘mesaj’];
$Antete  = "MIME-Version: 1.0\r\n";
$Antete .= "Content-type: text/html; charset=iso-8859-1\r\n";
$Antete .= "From: ".$_POST['nume']." ".$_POST['prenume']."<".$_POST['email'].">\r\n";
If(!mail($catre, $subiect, $mesaj, $Antete)) // daca mesajul nu a fost trimis ne returneaza o eroare
{
echo “Mesajul dumeavoastra nu a putut fii trimis, va rugam reincercati”;
}
else //in cazul in care mesajul a fost trimis ne afiseaza mesajul de confirmare.
{
echo “Mesajul dumneavoastra a fost trimis, Va multumim”;
}
?>
La fel si pentru celelalte tipuri de obiecte (select, radio, checkbox), conteaza numele acestora, deoarece valorile "luate" cu $_POST[] le ia in funtie de nume (nu stiu daca ati inteles, voi incepatorii, dar e ora cam tarzie si nu prea gasesc o explicatie mai clara :P ).
Cu aceste antete se poate trimite mailul si in format HTML, ca sa arate mai frumos :D .
Pentru aceasta, mesajului propriu zis ii adaugati si tag-urile HTML.


#69
vp-emanuel

vp-emanuel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 09.10.2006

View Postgumball3000, on Apr 19 2007, 15:31, said:

care din cele trei link-uri ti-a fost de mai mult ajutor?poate o sa am si eu nevoie din ceva de acolo si banuiesc ca ai testat toate cele 3 scripturi




http://www.javascrip...llafriend.shtml

Cand vreau sa trimit linkul (fara posibilitatea unui comentariu scurt) se deschide Outlook.





http://www.tamingthe...iend-script.htm

Functioneaza.
Am modificat ce era de modificat si este OK, adica pe o adresa mi-a trimis link-ul site-ului iar pe
alta adresa de mail m-a instiintat ca icsulescu cu mailul [email protected] a folosit scriptul si a trimis linkul
site-ului meu adreisei de mail [email protected]





http://www.itistic.c...ellAFriend.aspx

Eeeeeeee aici mi-am prins urechile.
De functionat functioneaza dar nu pot sa las scriptul asa ca nu imi place. (prea multe reclame).

Nu stiu deloc js dar cam asa pricep eu :
Pui scriptul de pe pagina lor unde doresti pe situl tau.
Acest script duce la o adresa unde este alt script :
http://www.itistic.c.../tellAFriend.js
Din cauza scriptului acesta cred ca m-am blocat.
Mai precis :


//document.writeln("<a href=\"#\" onclick=\"window.open('http://www.ITistic.com/tools/tellafriend/tellAFriend.asp?url=' + escape(window.location.href) + '&title=' + escape(document.title) + '&bcc=' + escape(strITisticTAFBCC),'tellAFriend','toolbar=yes,location=yes,directories=yes,status=yes,menubar=yes,resizable=yes,copyhistory=yes,scrollbars=yeswidth=500,height=500'); return false;\">" + strITisticTAFText + "</a>");

document.writeln("<a href=\"#\" onclick=\"window.open('http://www.ITistic.com/tools/tellafriend/tellAFriend.asp?url=' + escape(window.location.href) + '&title=' + escape(document.title) + '&bcc=' + escape(strITisticTAFBCC),'tellAFriend'); return false;\">" + strITisticTAFText + "</a>");

Unde era "http://www.ITistic.c...riend.asp?url=" am vrut sa pun "http://www.situlmeu....lafriend1.html" dar cind vreau sa fac o proba imi da eroare 404
si imi spune ca nu gaseste "URL /tellafriend1.htmlhttp://situlmeu.com/&title=probaproba&bcc="
Cum eu nu am bagat niciunde url-ul asta inseamna ca acest script il modifica.
Poate va faceti un pustiu de bine si ma ajutati putin.


Nestiind js deloc nu imi este clar ceva (inca ceva) :
Aceste scripturi "tell a friend" trimit o la o anumita adresa de mail link-ul paginii pe care se afla pus sau practic trimit doar adresa paginii principale (inrodusa manual ) nu fiecare pagina in parte ?

Am citit pe pagina precedenta de "activarea mailului ". Ce inseamna asta ? (sau mai bine zis cum se face )



Le-am suit pe server ( si-asa nu am nimic pe acolo  :lol: ) daca vrei sa vezi macar cum arata ca de functionat nu merge decit cel cu php (primul)
http://madcooky.com/  (butoanele de pe site duc catre linkuri false asa ca nu apasati  :P )

Edited by vp-emanuel, 25 May 2007 - 17:17.


#70
vp-emanuel

vp-emanuel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 09.10.2006
Pana la urma am sa il folosesc pe acesta :
http://www.tamingthe...iend-script.htm
L-am facut din div-uri si i-am schimbat putin layout-ul. B)

#71
DSpider

DSpider

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 03.05.2007

View Postaliat, on Oct 7 2006, 12:39, said:

Mersi mult, insa am o problema. Cand dau click pe trimite, imi alege optiunea de a deschide sau salva fisierul mail.php

Ce sa fac in acest caz? Este ceva setat gresit in optiunile serverului?

Daca da, cum il "repar"?

View Postdarkangelbv, on Oct 7 2006, 12:48, said:

Dupa cum tiam spus si pe PM acele fisiera trebuie puse pe un server web care "stie" php si are functia mail() activata

P.S daca mai ai probleme iti voi raspunde abia maine cam pe la aceasta ora, pt ca plec din localitate  :D

home.ro "știe" php ? :( Am urcat două fișiere și tot degeaba... Le-am inclus ca atașament mai jos.
Pls help ! E ceva greșit prin cod ? :( Ce naiba are ?

Attached Files


Edited by DSpider, 31 May 2007 - 20:34.


#72
vp-emanuel

vp-emanuel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,000
  • Înscris: 09.10.2006

View PostDSpider, on May 31 2007, 21:31, said:

home.ro "știe" php ? :( Am urcat două fișiere și tot degeaba... Le-am inclus ca atașament mai jos.
Pls help ! E ceva greșit prin cod ? :( Ce naiba are ?

Am probat  scriptul tau asa de exercitiu.
Nu ai inchis o acolada iar din cauza unor caractere iti apare eroare de sintaxa (ghilimelele simple)
Foloseste Notepad++ si o sa observi imediat ce nu e inregula.
L-am probat dupa ce am corectat acele erori dar nu merge.
Cum cunostiintele mele in PHP se termina inaite de a incepe, nu pot decat sa iti urez succes.  :lol:

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate