Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

banda alergat acasa

Reprezentanța B.B.C. (Brown, Bove...

Analizele Medicale, intre fericir...
 Recomandare carcasa si sursa cu pwm

Cum s-ar putea face plafonarea pr...

Preparing automatic repair diagno...

Planul Samsung pentru urmatorii 5...
 videoproiector vs oricare display

Produse comandate din china (wish...

probleme mașina de spalat rufe

Magazine care vand bere la keg
 Proiect ciudat legat de metaverse...

Daniel Fenechiu: Nu vom aște...

Transfer in acelasi pc cu FTP

Și daca industria europeana ...
 

Photoshop si CR2 (RAW)

- - - - -
  • Please log in to reply
34 replies to this topic

#1
BOGraphics

BOGraphics

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 24.11.2005
Tocmai mi-am luat un Canon 400D si am incercat editarea fisierelor RAW (.CR2) in Photoshop CS2. Nu le recunoaste. Am downloadat si copiat un plugin de pe site-ul Adobe - Camera Raw - si tot nu merge. Stie cineva care ar fi problema? Multumesc.

#2
Tudor_DX

Tudor_DX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,551
  • Înscris: 07.09.2005
Vezi si tu daca suporta 400D intai. S-ar putea sa nu stie.

#3
BOGraphics

BOGraphics

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 24.11.2005
Nu scrie decat de 350D. M-am gandit ca nu ar trebui sa fie vreo diferenta :D

#4
Tudor_DX

Tudor_DX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,551
  • Înscris: 07.09.2005
Trebuie sa mai ai rabdare o perioada, ca scot Adobe un update.

#5
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
incearca DPP-ul de pe cd-ul care a ventit cu aparatul. (Digital Photo Professional 2.2, daca nu ma insel). Ar trebui sa te satisfaca.

#6
BOGraphics

BOGraphics

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 24.11.2005
Pare ok si programul ala.. doar ca as fi vrut sa vad si cu photoshopul cum merge :)

#7
ditto___

ditto___

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,024
  • Înscris: 19.03.2006
Pai importa fisierele in programul ala, schimba extensia in tiff daca se poate si salveaza fisierul ca tiff. Apoi deschide photoshop-ul si deschide fisierul tiff in el. Pe tiff=uri si png-uri nu ai pierderi ca pe alte formate.

Edited by ditto___, 06 October 2006 - 14:38.


#8
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
CHIAR este ok. e absolut normal ca softul producatorului camerei sa fie performant, nu? doar ei cunosc cel mai bine formatul :D

ACR (adobe camera raw) se descurca bine si este folosit in general de cei care nu mai doresc sa-si inglobeze inca un soft in workflow. Cu lightroom nu am lucrat. Promite multe si ar trebui sa-l incerc dar n-am apucat pana acum.

Oricum, deocamdata, pentru raw-urile din 400d nu ai alta optiune in afara de DPP.

Edited by grig_jr, 06 October 2006 - 14:40.


#9
BOGraphics

BOGraphics

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 651
  • Înscris: 24.11.2005
Stiu de variantele cu exportarea in formate 16bit. E ok si asa.
Stiti cumva daca Canon 400D salveaza raw 12bit cu adevarat?

#10
Cadyllac

Cadyllac

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,414
  • Înscris: 11.04.2004
lasa dpp ca e varza, foloseste EOSViewerUtility, e mai bun si ca ca PS (aici ma refer la Camera Raw)

ai putine optiuni dar sunt excelente (expunere, contrast, sharpness, dupa aceea convertesti in tiff si lucrezi cu Photoshop (daca mai e cazul)

ce mi-a placut la EOSViewerUtility faptul ca granulatia de zgomot este mai marunta decat cu celelalte programe

Attached Files

  • Attached File  raw.gif   10.58K   73 downloads

Edited by Cadyllac, 06 October 2006 - 22:20.


#11
Tudor_DX

Tudor_DX

    Moderator

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,551
  • Înscris: 07.09.2005
Gata, ai si pentru 400D.  :D

http://www.adobe.com....jsp?ftpID=3542

#12
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005

Quote

lasa dpp ca e varza
nu arunca cu afirmatii atat de gratuit. este unul din cele mai bune exportatoare de raw-uri.

#13
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,767
  • Înscris: 19.01.2004
te incumeti sa faci un clasament? :)

#14
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
nu, pentru ca n-am testat cu manuta mea tot. si tine foarte mult si de obisnuinta si de workflow. vreau sa pun mana pe Lightroom. CRED ca intre el si DPP s-ar da batalia finala :D

#15
Bulinash

Bulinash

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 14.01.2006
Am și eu o mică problemă cu Photoshop-ul...

Nu am mai lucrat până astăzi cu programul acesta, dar azi mi-am zis să mă joc și eu puțin...

Și am modificat o poză de-a mea din calculator, am facut-o frumoasă, exact așa cum vroiam... :photo:

Din păcate, am salvat modificările pe aceiași poză și nu am făcut o copie...

Pot cumva să îi dau vreo comandă ca să revină poza la forma inițială?

Se mai poate face ceva?

Nu de alta, dar e o poză cu mine și cu nevasta și sigur o să ma întrebe ce am făcut cu poza în format original... :ciocan:

:D  :D  :D

Edited by Bulinash, 10 October 2006 - 13:36.


#16
grig_jr

grig_jr

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,846
  • Înscris: 14.01.2005
daca nu ai inchis poza respectiva poti incerca UNDO, din paleta History, asta in cazul in care nu ai facut PREA multe modificari pe ea.

#17
Taxon

Taxon

    Cârcotaș nesuferit

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,767
  • Înscris: 19.01.2004

View Postgrig_jr, on Oct 10 2006, 14:27, said:

vreau sa pun mana pe Lightroom.
pentru beta, download de la adobe (trebuie inregistrare).
sau cutie postala incapatoare si ti-l trimit pe arhive (are peste 100 Mb).

revenind la raw convertere ... mie imi placea bibble, pina am dat de niste raw-uri de pentax pe care le-a ciufulit in loc sa le coafeze. pe urma, cind toti amicii ma impingeau spre C1, eu zburdam cu rawshooteru'.
cu lightroom urmeaza sa intru si eu in probe, iar DDP-ul (rusinea mea?) nici nu l-am instalat vreodata.

acum folosesc C1, dar parca duc dorul lui bibble.

Edited by Taxon, 10 October 2006 - 14:32.


#18
Bulinash

Bulinash

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 188
  • Înscris: 14.01.2006

View Postgrig_jr, on Oct 10 2006, 14:38, said:

daca nu ai inchis poza respectiva poti incerca UNDO, din paleta History, asta in cazul in care nu ai facut PREA multe modificari pe ea.

Din păcat, am închis-o demult... :wallbash:

Totuși, mai există cumva vreo soluție??

Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate