Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Demagnetizare (minimala) ori ba?

Cum pot sa vad pe un proiector pr...

Joc Drone

Dropshipping
 Sfat achizitie AC Gree Fairy vs P...

MONITOR LG fara sonor !

Batalia pentru Bucuresti - ND, Fi...

Identificare font
 problema ping in jocuri online

Problema calculator

Samsung Galaxy A35

Sfat pentru aprinderea automata a...
 Masina de copt paine - pareri

Rfg crescut

Cum reactivez Google Maps?

Conectare tableta X220la Tv
 

Strabism

- - - - -
  • Please log in to reply
252 replies to this topic

#217
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,827
  • Înscris: 17.03.2008
Dupa ce am citit diverse pareri legate de clinici specializate in operatiile de strabism, dupa ce am citit toate CV urile medicilor (inclusiv ale celor de la Spitalul de Oftalmologie din Bucuresti. Deh! O vazusem pe dna Monica Pop vorbind de acest subiect.), m-am hotarat sa  mai fac inca o interventie in speranta ca voi reusi sa corectez strabismul divergent la ochiul stang.  Prima data am fost la un consult la dr Doina Dinu. Are un cabinet privat. Mi se spusese ca e "cel mai bun strabolog din tara"....Dezastru total!... Nu a reusit sa imi stabileasca unghi de deviatie, ce e de facut etc. M-a consultat si un....rezident (cred ca era). Mi-a dat impresia ca era mai....hotarat decat doamna dr.....Trebuie sa recunosc ca dna dr. Dinu m-a facut sa ma gandesc foarte serios daca merita sa ma operez. Mi-a indus un sentiment de....nesiguranta, de hazard. Am doua interventii nereusite de strabism, ambele efectuate inainte de 1989. Stiam ca nu prea mai au ce muschi sa repozitioneze, avand in vedere ca au tot fost scurtati. Si cum nu era suficient, acum cativa ani am avut un accident si doua interventii in reconstructia pleoapei ochiului drept. Cand ma vedeau medicii oftalmologi...doar ca nu ma dadeau afara din cabinet. Si am fost consultat de cativa!...
    Dupa o perioada, in noiembrie, am zis sa....incerc. Stiam ca am o multime de cicatrici si muschi scurtati etc Am sunat si am discutat la cele trei clinici din Bucuresti: Infosan, Oftapro, Oftalmix. Am specificat clar de fiecare data istoricul si ca vreau un consult in vederea operatiei de strabism. Oftalmix mi-au spus ca ei sunt specializati in interventii de strabism la copii, dar ca fac si la adulti. Cumva....nu! Am facut programare la Infosan si Oftapro. Sa cer doua pareri. Imi era foarte teama sa nu sar din lac in put. Trebuie sa spun ca nu sunt din Bucuresti.
   La Infosan, cladire frumoasa, oameni zambitori, mi-au spus ca fiecare interventie se costa intre 900 si 1100 de euro. Ca pot fi doua sau trei interventii. Nu m-a consultat doamna dr. Ciobotaru. Consultul a fost....cumva asa....de cunoastere. Superficial. Nimic concret. Orice intrebare legata de interventie, despre modul de desfasurare etc "trebuie sa vorbiti cu dna doctor Ciobotaru. Doar dumneai poate spune cu precizie". "Daca vreti sigur sa va operati, va programam iar cu o zi inainte veniti sa va consulte doamna doctor Ciobotaru".Na!.... Ce sa zic.... De ce nu m-a consulta doamna doctor Ciobotaru, desi am spus clar ca vreau operatie de strabism, cand am facut programarea, nu stiu.... Mi-a lasat un gust....neplacut. Am inteles ca sefa este doamna dr Ciobotaru, dar....de ce m-au programat la altcineva care ma pasa la dumneaei?..... In fine....a ramas sa fac programare pt operatie  si sa ma consulte cu o zi inainte. Mi-au dat si lista analizelor medicale care trebuie facute in vederea operatiei. Am plecat de acolo si tot drumul ma gandeam ca am mai multe nelamuriri decat inainte. Daca nu se poate opera, de ce imi fac analizele?....
   Urma programarea la Oftapro.....M-am dus mai mult fiindca doream sa mi se spuna ca, din nefericire, nu se poate face nimic. Clinica este intr-o vila. Nu arata a....clinica unde se realizeaza operatii.  Am programare la dr. Nitescu Raluca. Ii citisem CV-ul.Bun! Cand am intrat in cabinet.....un copil. Adica....ma consulta un copil....Zic sa stau. Ca am si eu o fetita si....sa nu o refuz. Incepe copilul sa ma consulte si sa-mi explice. Iar ma consulta, iar imi explica. Mai ma pune la niste aparate pe acolo, niste luminite, prisme etc, iar imi explica. Imi vine sa rad. Desi imi e greu sa cred ca e mai mult decat un copil, ii spun ca nu sunt retardat. Imi spune ca trebuie sa se asigure ca am inteles tot. Imi spune ca ma poate opera. Dar fiind unghiul foarte mare, nu este sigura daca se corecteaza din prima operatie si, probabil, trebuie intervenit la ambii ochi. O intreb daca este sigura ca nu va face mai mult rau. Bine....fie! Eu am incredere in copii, mi-o ia gura inainte-Cand facem interventia? Ma programeaza pe 8 ianuarie, la ora 13. Imi da lista de analize si niste foi cu informatii despre strabism, interventii etc.
Pana la interventie nu am vrut sa ma mai gandesc. Oricum nu va face nimic. Speram sa nu fie mai rau.
   Pe 8 ianuarie, la ora 12:30 sunt in clinica. Mi se comunica faptul ca se mai intarzie. La ora 14. Cum nu am unde merge, stau acolo. Ma pregatesc de operatie la ora 14:30. Intru in operatie la 14:50. Copilul era in sala de operatie. Masoara deviatia si dr. Cioplean. Este totul in regula.....Mi se pune o branula. 10....20......30....nu stiu daca am numarat pana la 50 (din 10 in 10😊). Ma trezesc. Cat e ceasul? 17:30. Sunt dus in salon la ora 18. Ambii ochi operati. Stangul are bandaj, dreptul o chestie..un gel doar. La ora 19:30 plec din clinica bajbaind. Mi se spune ca pot sa stau cat vreau. Desi imi era greata, ma supraestimez si plec. In fine, nu vomit, mi-e rau pana la 12 noaptea. Reusesc sa dorm ceva in noaptea aceea. A doua zi am mers la control. Eram foarte sceptic.Ma consulta dr. Cioplean si copilul. Ambele spun ca e foarte bine..... Sunt sceptic. Sa nu fie mai rau..... Ajung acasa. A doua zi nu am de lucru si iar ma supraestimez. Strang rufe, impachetez, fac miscare. Mi se fac ochii cat sarmaua si am numai cutite in creier. Iau calmante. Sunt foarte ingrijorat. Toata familia e foarte ingrijorata. Nu deschid ochiul stang decat dupa 4 zile....Stupoare! Ochiul e la locul lui. Ma uit mai bine: sunt aliniati.  Acum urmez tratamentul. Ochii incep sa se limpezeasca. Si sunt alimiati.
Prin urmare, multumesc doamna doctor Nitescu Raluca! V-am spus ca am incredere in copii!😂😂😂

Pun spre comparatie si doua fotografii.

Attached Files


Edited by sacos, 19 January 2018 - 21:03.


#218
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@sacos

Felicitari pentru reusita operatiei si sper ca rezultatele sa se mentina in timp. :)

Si eu m-am operat de doua ori de strabism si acum, din punct de vedere estetic ochii mei sunt aliniati.

Acum vine greul pentru tine pentru ca probabil te vei uita tot timpul in oglinda sa vezi daca ochii mai sunt sau nu aliniati si te vei ruga sa fie. Asa am patit eu luni intregi pana cand nu mi-a mai pasat. :)

#219
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,827
  • Înscris: 17.03.2008
Da, ma tot uit cu teama. Nu am vedere dubla. Imi este teama sa fixez cu ochiul ambliop. Imi este teama sa....nu imi fuga iar ochii. Acum sunt bine. Cam ceva ameteli, dureri de cap, limitari in miscarile capului. Ma misc, conduc masina  destul de lent. La mine este a treia operatie de strabism. Inca imi fac tratamentul.

#220
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@sacos.

Eu in locul tau nu as conduce masina cateva luni. Mi se pare foarte periculos. Eu nu am condus dupa operatie cateva luni bune pentru ca nu ma simteam in stare.

Eu aveam strabism alternant fara ambliopie adica fiecare ochi in parte cu lentila de corectie adecvata vede perfect (acuitate peste 1). Dupa operatie insa modul cum percep imaginile cu ochii in noua pozitie s-a schimbat si creierul a trebuit sa se adapteze. Aveam probleme si cand mergeam pe strada pentru ca creierul primea informatia vizuala in mod diferit.

Si dupa cateva luni cand am incercat sa conduc prima data mi s-a parut greu, desi vedeam perfect simteam ca ceva nu e in regula. In fine au trecut ceva ani de atunci si acum nu mai am probleme dar o perioada buna nu am condus.

Edited by e2k, 22 January 2018 - 14:25.


#221
sacos

sacos

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,827
  • Înscris: 17.03.2008
Nu am astfel de probleme. Doar....usor ametit. Eu am ambliopie la ochiul stang. Ma gandeam ca poate sunt ametit fiindca stau prea mult pe telefon. Sa imi iau o tableta?😂😂😂😂 Ca la internet nu ma vad renuntand. Iar laptopul nu poate fi luat si noaptea, in pat.😂😂😂

#222
mihelen25

mihelen25

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 16.02.2018
am vazut ce ati scris si pot sa va zic ca Luminita Teodorescu opereaza si adulti.eu am fost operata fara succes la o clinica sus mentionata si ulterior am fost in strainatate la cei mai buni specialisti din Europa.Singura care a observat sindromul rar a fost Luminita Teodorescu, singura care a fost interesata de diagnosticul din afara a fost tot dna doctor.
mi-a facut poze si a cerut pareri si in sua.

#223
why_not03

why_not03

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.12.2018
Salut! Sper ca se mai uita cineva si pe aici... Acum doua saptamani jumate m-am operat de strabism la Oftapro. Doamna dr m-a anuntat inca de la consult ca o sa ma opereze in proportie de 80%, pentru ca la testele alea incepusem sa am disconfort destul de mare si principala mea teama a fost vederea dubla, iar jobul meu se bazeaza pe o vedere cel putin decenta. Zis si facut. Problema e ca mi se pare ca rezultatul e undeva la 50%, daca si ala... Si nu stiu daca e doar in capul meu, dar mi se pare ca in primele zile dupa operatie, ochii erau mai aliniati si acum, dupa aproape 3 saptamani, e...aproape ca inainte :( In plus, se pare ca mi s-a accentuat si astigmatismul pe care il aveam la ochiul sanatos, din motive necunoscute, si acum vad foarte in ceata la distanta - chestie care banuiesc ca se va rezolva prin ochelari. In fine, sunt destul de dezamagita de rezultat, mai ales ca recuperarea mi s-a parut destul de dificila. Mentionez ca am 24 de ani si am fost operata la ambii ochi. S-a mai confruntat cineva cu asta? Stiu ca recuperarea completa dureaza cateva luni, exista vreo sansa sa fie mai bine mai incolo? :(

#224
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@why_not03: din pacate operatiile de strabism nu garanteaza rezolvarea problemei si medicii nu pot sti intotdeauna care va fi evolutia. Ma rog o idee pot avea dar nu pot garanta pacientului ca operatia va reusi si ca rezultatele vor ramane pentru totdeauna.

Eu m-am poperat prima data la 5 ani cu rezultate proaste. La scoala tot aveam deviatie si copii radeau de mine. Pe la 28 de ani m-am operat din nou si imediat dupa operatie ochii au fost perfect aliniati. Am avut vre-o 6 luni putina vedere dubla cand priveam in stanga dar a disparut. Acum in principiu ochii arata perfect aliniati insa in unele situatii tot mai deviaza, un ochi se duce in sus. Dar asta se intampla cand fortez eu ochii in anumite cazuri. Din fericire stiu ce anume trebuie sa evit asa ca ochii mei 99% din timp arata normal in sensul ca par aliniati perfect.

Eu insa am un mare avantaj si anume nu sufar de ambiliopie si vad perfect cu amandoi ochii (cu corectie optica). Nu stiu sigur insa vederea normala la amandoi ochii probabil ca creste sansele de reusita. Din pacate foarte multi suferinzi de strabism sufara si de ambliopie avand astfel vederea mai slaba la un ochi, vedere slaba ce nu poate fi corectata cu lentile.

Cunosc un caz al unei persoane care s-a operat la aceiasi clinica si a trebuit sa faca doua operatii pentru a corecta strabismul. A doua operatie a fost o reusita insa nu stiu daca s-au mentinut rezultatele pentru ca nu m-am mai intalnit cu respectiva persoana de multa vreme.

#225
why_not03

why_not03

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.12.2018
@e2k multumesc mult pentru raspuns! Stiu ca ar trebui sa astept controlul - programat dupa 2 luni - dar sunt foarte dezamagita, mai ales ca nu eram chiar un caz complicat si sunt la prima interventie.
Am avut strabism de mica, insa foarte putin, nici nu suntem siguri daca a fost din nastere. Se vedea doar cand eram foarte obosita, in rest in toate pozele din copilarie apar cu ochii drepti. Insa dupa clasa a 12a, odata venita la facultate, a scapat de tot de sub control. Strabismul meu este la un singur ochi, la dreptul. Culmea e ca daca il aduc pe dreptul in fata, vad perfect cu el, astigmatismul este la stangul. Deci la ochiul fugit nu am absolut nicio problema. Cauze pentru o operatie nereusita nu ar fi, practic, acum sa vedem ce zice dna dr la control. Mno, sunt tare trista asa, mai ales ca m-am recuperat destul de greu si mi-a cam distrus sarbatorile, si m-am operat acum tocmai ca sa inchei anul cu ochii drepti :)) si de cate ori trec prin fata oglinzii spee ca poate-poate e nitel mai bine... :(

Edited by why_not03, 25 December 2018 - 22:37.


#226
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
Da, dupa operatia de la 28 de ani si eu pentru cateva luni eram obsedat ma tot uitam in oglinda si imi faceam filmulete sa vad daca ochii sunt in regula. Eu imediat dupa operatia aveam ochii perfect aliniati, ma rog asa pareau ca daca facea doctorita teste rezulta o deviatie. Dupa cateva luni am renuntat sa mai tot verific si am inceput sa verific din nou multmai tarziu si nu mai este la fel de bine ca la inceput. Ma rog ochii par perfect aliniati dar uneori cand incerc sa focalizez un obiect deviaza un ochi in sus. Am facut insa tot felul de"exercitii" si stiu ceea ce simt cand ochiul deviaza si stiu cum sa evit asta.

La mine insa nu era numai problema estetica. Eu aveam strabism alternant ceea ce inseamna ca schimbam frecvent ochiul cu care vedeam si simteam acest lucru. De exemplu incepeam sa citesc un rand cu un ochi si pe la jumatatea randului se schimba ochiul cu care vad si simteam acest lucru. Dupa operatie insa nu mai simt asa ceva acum simt ca si cum am o singura vedere produsa de amandoi ochii.

In poze si in filmari ochii mei arata perfect si ce e cel mai important nu mai imi este teama sa privesc oamenii in ochi si nici ei nu mai sunt confuzi nestiind daca ma uit la ei sau nu. Eu consider operatia mea ca fiind un succes chiar daca nu e perfecta.

Edited by e2k, 25 December 2018 - 23:32.


#227
why_not03

why_not03

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 22.12.2018
Ma bucur de succesul operatiei dvs! Mno, eu inca mai sper sa se alinieze si ai mei, asa, brusc... 😩

Culmea ca inainte de operatie nu simteam ca schimb ochii - poate ii schimbam si nu imi dadeam seama. In ultimul an sa zic ca ii mai schimbam voit, de cand a inceput sa ma deranjeze si vederea. Pe langa astigmatism, simteam ca nu apreciez uneori corect distanta intre obiecte - asa am ajuns la control si la decizia operatiei. Acum inca nu imi dau seama daca apreciez corect distanta pt ca ma deranjaza prea tare astigmatismul, insa simt cand schimb ochii, uneori voit, alteori alterneaza ei.

#228
Adri_M

Adri_M

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.01.2019
Buna, m-am operat de strabism acum 3 zile. Am fost la controlul de a doua zi, mi s-a transmis ca totul e ok, dar mie mi se pare ca ochiul strabic inca "fuge" spre interior, exact ca inainte de operatie.
Este normal? Cat dureaza pana se vor vedea rezultatele? Imi e teama ca operatia nu a reusit si va trebui sa fac o noua interventie...
Cei care s-au operat de strabism, ma pot ajuta cu un raspuns?
Multumesc!

#229
e2k

e2k

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,325
  • Înscris: 15.10.2004
@Adri_M: la mine rezultatele s-au vazut imediat adica ochii dupa operatie aratau perfect aliniati. Dupa un an a inceput sa se mai strice un pic treaba adica cand ma chinui sa focalizez un obiect uneori fuge un ochi in sus si cateodata celalalt in interior. Totutusi nu se compara cu ce era inainte de operatie.

Nu stiu ce sa zic in cazul tau. Poate o sa se remedieze in timp. Daca nu atunci trebuie sa mai faci o operatie. Cunosc o persoana care a trebuit sa mai faca inca o operatie. Suferi si de ambliopie sau amandoi ochii (independent) vad la fel de bine? Daca insa ai zis ca ochiul strabic fuge atunci cel mai probabil ai si ambliopie adica ochiul strabic are o vedere mai slaba ce nu poate fi corectata cu ochelari. Multa bafta!

Edited by e2k, 13 January 2019 - 19:22.


#230
Adri_M

Adri_M

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.01.2019
Multumesc pt raspuns.
Da, vad mai slab cu ochiul strabic. Imi este groaza de o noua operatie dar incep sa cred ca va fi necesara. E ciudat totusi sa nu vad nicio diferenta in aliniaerea ochilor dupa operatie.

#231
gabri80el

gabri80el

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 82
  • Înscris: 03.02.2011

 why_not03, on 23 decembrie 2018 - 01:47, said:

Salut! Sper ca se mai uita cineva si pe aici... Acum doua saptamani jumate m-am operat de strabism la Oftapro. Doamna dr m-a anuntat inca de la consult ca o sa ma opereze in proportie de 80%, pentru ca la testele alea incepusem sa am disconfort destul de mare si principala mea teama a fost vederea dubla, iar jobul meu se bazeaza pe o vedere cel putin decenta. Zis si facut. Problema e ca mi se pare ca rezultatul e undeva la 50%, daca si ala... Si nu stiu daca e doar in capul meu, dar mi se pare ca in primele zile dupa operatie, ochii erau mai aliniati si acum, dupa aproape 3 saptamani, e...aproape ca inainte Posted Image In plus, se pare ca mi s-a accentuat si astigmatismul pe care il aveam la ochiul sanatos, din motive necunoscute, si acum vad foarte in ceata la distanta - chestie care banuiesc ca se va rezolva prin ochelari. In fine, sunt destul de dezamagita de rezultat, mai ales ca recuperarea mi s-a parut destul de dificila. Mentionez ca am 24 de ani si am fost operata la ambii ochi. S-a mai confruntat cineva cu asta? Stiu ca recuperarea completa dureaza cateva luni, exista vreo sansa sa fie mai bine mai incolo? Posted Image
ar fi trebuit sa tii cont de toate indicatiile pe care ti le-a dat dupa operatie.ochiul are nevoie de ceva recuperare iar aceasta nu se face in fata telefonului. incearca nu nu mai folosesti ceva vreme orice tine de digital si stai mai mult in natura ca ochiul sa aiba o recuperare cat mai buna. daca inca te va nemultumi mai incearca si in alta parte.eu am facut operatia la infosan si mi-a trebuit ceva timp sa iau aceasta decizie. la inceput am fost si eu destul de nemultumit dar in timp parca este din ce in ce mai bine si marea problema este ca am dioptriile cam mari si posibil sa afecteze pentru ca lentilele sunt cam puternice dar ochiul nu ajuta deloc.

 Adri_M, on 13 ianuarie 2019 - 13:53, said:

Buna, m-am operat de strabism acum 3 zile. Am fost la controlul de a doua zi, mi s-a transmis ca totul e ok, dar mie mi se pare ca ochiul strabic inca "fuge" spre interior, exact ca inainte de operatie.
Este normal? Cat dureaza pana se vor vedea rezultatele? Imi e teama ca operatia nu a reusit si va trebui sa fac o noua interventie...
Cei care s-au operat de strabism, ma pot ajuta cu un raspuns?
Multumesc!
nu forta ochiul ci lasa-l sa se vindece . rezultatele vin in timp . si eu aveam multe senzatii dupa operatie dar in timp  este mai bine. incearca sa stai cat mai mult in natura pentru ca culorile ei te vor ajuta mult mai bine in vindecare

#232
Adri_M

Adri_M

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.01.2019
Multumesc pentru sfaturi si pt speranta, gabri80el :)
Astept sa treaca cele 2 luni si revin cu i fo despre evolutie :)

#233
Adri_M

Adri_M

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 4
  • Înscris: 13.01.2019
A trecut o luna si jumatate de cand m-au operat de strabism dr. Luminita Teodorescu si Irina Velcea. Clinica la care am fost este Oftalmix, iar operatia s-a efectuat la Medlife. Am 30 de ani. Operatia este extraordinar de usoara, dureaza putin (30 min), anestezie totala, dormi ca un bebelus si poti pleca acasa la o ora dupa operatie, pe picioarele tale, cu o punga de pansamente si picaturi. Nu e comod si nici placut sa iti pui toate acele picaturi in ochi, dar nu este insuportabil. Aveam strabism la ochiul stang, deviatie destul de mare. S-au vazut rezultatele operatiei abia dupa o luna si jumatate. Nu mai credeam ca operaria a reusit, deja ma pregateam sufleteste pt a doua interventie caci ochiul meu nu parea sa se indrepte. Apoi, minune! Acum ochiul este perfect aliniat! Yuhuuuu!!
Deci nu disperati, inarmati-va cu rabdare. Peste 2 sapt ma duc la ultumul control, daca voi avea noutati, voi reveni la voi.
As mai adauga ca operatia m-a costat 3500 lei.
Am scris totul aici in speranta ca voi ajuta pe cineva sa fie mai informat.

Multa sanatate!

#234
black1jack

black1jack

    New Member

  • Grup: Junior Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 14.03.2019
Buna ziua ,

        Ma poate ajuta si pe mine cineva cu niste sfaturi? M-ar interesa cum decurge recuperarea dupa operatia de strabism ...dupa cat timp poti vedea cu ochiul operat , cat timp trebuie sa stai cu ochiul acoperit ..etc ...daca sunt dureri ..ce nu ai voie sa faci . Multumesc anticipat :)

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate