Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Mufa TV

PPC Energy

Chefi de la Antena 1 s-au intors ...

Camera conferinta Tenveo tevo-vl12u
 Recomandare rulouri exterioare us...

Telefon performant pe parte audio...

Aspecte legale https://registratu...

Filtru de apa curata apa de miner...
 Unde gasesc borcane mari 5 - litr...

sfat achiziție bicicleta pli...

NVIDIA Shield Programe Romania IP

Se opreste motorul in mers Golf 5
 Probleme cu instalator Casa verde

Linie vinetie mana stanga

Opriri și reporniri dese

Protectie soare/vizuala in interior
 

De la credinta la ateism

- - - - -
  • This topic is locked This topic is locked
896 replies to this topic

#37
adzuser

adzuser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 04.08.2006

View Postshimen_musashi, on Oct 6 2006, 13:39, said:

Religia o piedica in accelerarea dezvoltarii??
Poate a fost. Dar cu siguranta nu mai este. As vrea sa ne intalnim peste vreo 30 de ani sa vedem unde este religia , un de este stiinta si cat s-a dezvoltat omenirea in acest timp. Sunt curios cum ar arata o lume fara Dumnezeu.
Presupunand ca astazi s-ar demonstra fara echivoc inexistenta lui dumnezeu, peste 30 de ani inca ar exista fanatici care sa conteste acest fapt...
Cat despre stiinta... ea va fi intotdeauna cea mai pretioasa avere a umanitatii.
Priveste exemplul Suediei: un stat inn care proportia bisericofililor este de doar 10 %... Au un nivel de trai invidiat de toate tarile majoritar religioase... La noi proportia este inversata... dar si nivelul de trai! Si inca ceva: Suedezii sunt totdeauna printre primii in acordarea de ajutoare...

View Postshimen_musashi, on Oct 6 2006, 14:48, said:

Sunt curios care ar fi fost evolutia lumii daca nu ar fi existat religia. Ce principii primitive ar mai fi aparut?
Fara religie evolutia cunoasterii umane ar fi fost mult mai rapida... Cred ca intelegi asta!

#38
adrianopolis

adrianopolis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 20.01.2006
Biblia este din start o greseala. O eroare, chiar daca e interpretata, rastalmacita si intoarsa pe toate partile de toti filozofii si intelectualii din lume duce la concluzii si supozitii eronate!!! Mai oameni, macar eliberati-va mentalitatea pentru 5 minute! Atat! 5 MINUTE! Puteti apoi reveni la vechile voastre convingeri. Insa macar incercati sa iesiti din hipnoza indusa de altii.

Sunteti contaminati de un virus care nu va apartine! Credeti intr-un fel de Mos Craciun inventat de Moise pentru ca altfel nu-si putea educa si tine in frau poporul. Jucariile promise erau eliberarea din sclavie si tinutul fagaduintei. Trebuiau sa asculte de porunci, pentru ca "Mos Craciun" sa le indeplineasca visul. Iar visul lor s-a intins de-a lungul a 2 mii de ani de pribegie, hula si izolare ce a culminat cu un holocaust.

Maturii, asemenea copiilor mici, au spaime, frici, angoase si din cauza lor se agata cu disperare de orice li se promite. Toti avem nevoie sa credem in ceva sau in cineva, de aceea a aparut religia. In principiu nu este nimic rau in asta, insa ce e rau este ca sunteti pe o cale gresita! Credeti in voi, in altii, in umanitate, in stiinta, in Dumnezeu, intr-o putere supranaturala, insa nu in Dumnezeul evreilor si in cartea lor care nu au nici o legatura cu noi, lumea si universul.

Ce treaba aveti cu minciuna lui Moise? Cum puteti crede in afacerea lui Sfantul Apostol Pavel ce si-a construit o religie pe seama rastignirii lui Isus? Cum puteti fi atat de naivi ca daca doar credeti in inviere veti fi lepadati de pacate? Tzac pac, cred in inviere si gata. Imi recunosc pacatele inainte sa inchid ochii, asa cum a facut talharul de pe cruce, si gata, m-am rezolvat. Pur si simplu va puneti toata increderea si sinceritatea voastra in profitorul de Pavel. Macar toti dintre voi stiti ce a fost si ce a facut acest Pavel? Acest criminal si nemernic a facut bisnitza cu credulitatea voastra. V-a dus cu papagalul. Isus propavaduia altceva, nu a pomenit niciunde in cursul vietii ce sustine Pavel. Isus, ca si Ioan botezatorul si multi altii, l-a iubit pe Dumnezeul evreilor si a vrut sa-i faca pe evrei sa-i invete si sa inteleaga adevarata credinta, care din pacate era tot cea inventata de Moise.

Dupa ce si-a facut de cap ca un adevarat Stalin, aruncand in temnita, schilodind si omorand mii de crestini nevinovati doar pentru ca erau crestini, s-a trezit mai apoi alesul lui Isus. Este de-a dreptul incredibil ce se intampla, ca lumea sa-si puna sufletul la bataie pentru un asemenea film pentru prosti si babe. E incredibil pe ce minciuni s-a cladit institutia bisericii. La fel ca si Moise, ca sa-i tina legati de biserica, Pavel si-a speriat credinciosii cu tampenii gen satana, ca cei ce vin sa le suceasca mintile sunt satana si alte asemenea tampenii propagate si astazi de pocaiti. Profitand de prostii si credulii vremurilor sale, Pavel s-a asezat bine in tronul bisericii personale, iar de atunci, altii i-au urmat exemplul. Constantin, papii, popii si alti nenorociti si-au construit biserica crestina, institutie ce a vampirizat suflete, minti, vieti si averi. Este un cosmar!!! Este un cancer. Un virus. Preoti de buna credinta si oameni extraordinari au cazut in aceeasi capcana! Vorbele de duh care ating coarda sensibila si merg ca o alinare dulce la suflet sunt caile de contaminare. In favoarea religiei se fac documentare pseudostiintifice, se scriu carti, doctorate, se dau citate din Tutea, se duc razboaie, si totul pentru ce? Nu vedeti ca lumea este virusata si nebuna tocmai din cauza religiei?

Unde este Dumnezeu in toata aceasta debandada? Unde este Dumnezeu cand puiul nevinovat de caprioara este masacrat de lup? Cand copii, femei si barbati nevinovati cad prada bolilor, accidentelor sau violentei? Ce Dumnezeu este acela care vorbeste pe ascuns pe varful unui munte, isi alege numai un popor, si de fapt este absent cu desavarsire? El a creat universul si vietuitoarele si nu este capabil decat sa vorbeasca in secret doar cu cativa evrei, doi trei copii si prin nebunii de la Hollywood si de aiurea care se imbogatesc prin cartile vandute sau prin sectele infiintate?

El a invatat necuvantatoarele sa comunice prin substante chimice, sunete, ultrasunete sau impulsuri electrice, a invatat pasarile sa-si construiasca cuiburi ca adevarati ingineri, le-a invatat sa calatoreasca intre continente fara busola, a conceput cu ingineria lui ochiul care focalizeaza lumina precum un teleobiectiv, a creat pesti ce produc lumina sau electricitate, a creat creierul, atomii, galaxiile, toate cele vazute si nevazute, iar el pur si simplu se ascunde sub fusta catorva prooroci evrei si musulmani? Sau e mut pentru ca e duh si de aceea nu poate vorbi? Sau a vorbit prin Isus, insa inginerul din el nu a putut vorbi decat prin pilde, iar demonstratia existentei lui a fost una de circ prin inviere, si aceasta controversata. Deschideti-va mintea, caci daca Dumnezeu exista, munca lui este chiar o risipa. V-a dat o minte sa ganditi, sa cercetati, sa judecati si sa evoluati, iar voi va dormiti somnul plini de ignoranta...

Edited by adrianopolis, 07 October 2006 - 01:37.


#39
adzuser

adzuser

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 873
  • Înscris: 04.08.2006

View Postadrianopolis, on Oct 7 2006, 02:31, said:

Biblia este din start o greseala. O eroare, chiar daca e interpretata, rastalmacita si intoarsa pe toate partile de toti filozofii si intelectualii din lume duce la concluzii si supozitii eronate!!! Mai oameni, macar eliberati-va mentalitatea pentru 5 minute! Atat! 5 MINUTE! Puteti apoi reveni la vechile voastre convingeri. Insa macar incercati sa iesiti din hipnoza indusa de altii.
Ca sa gandeasca normal privitor la acest subiect le interzice religia... contestarea existentei divinitatii este un pacat capital! Ei sunt multumiti asa... Mi-e mila de multe ori ca de fapt ei nu vad cat de dezavantajati au fost cand dumnezeul lor a impartit inteligenta... :D

#40
victorz82000

victorz82000

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 146
  • Înscris: 04.05.2005
Si eu am avut o perioada de religiozitate in copilarie si adolescenta. Numai ca eu sunt un om care merge pana la capat atunci cand isi asuma ceva, asa incat incercam sa devin un fel de calugar-laic. Faceam zeci de rugaciuni, un ritual extrem de lung si de greoi gasit in cartile de religie, incercam sa inteleg invataturile Bibliei si sa ma apropii de Dumnezeu, sa ii simt prezenta lui Iisus... ma simteam vinovat ca nu simteam acea pace interioara despre care scriu "sfintii parinti", ca nu simt vre-un sentiment de bucurie in biserica sau ca nu "traiesc" liturghia... ma gandeam tot timpul sa nu pacatuiesc, mai ales cu mintea, sa nu gresesc in fata "dumnezeului gelos"....  Ajunsesem pe punctul de a-mi pierde sanatatea psihica (asa cum multi altii cu activitati de acest gen au patit).

   Intamplator am descoperit cartile unui scriitor roman (nu conteaza care, asta a fost calea mea atunci), la lectura carora am avut un extraordinar sentiment de eliberare! Eliberare de vina, eliberare de pacat, eliberare de ingrijorare! Am citit despre faptul ca avem o minte pe care trebuie sa o folosim punand la indoiala orice teorie sau sistem filozofic,  despre cum trebuie sa aplicam logica naturala si bunul simt in gandire si discutii, am citit despre cum suntem manipulati prin religii si sisteme ideologice...

   M-am descotorosit de toate ideile fixe, de tabu-uri, de ritualuri cu sens ascuns si abscons si l-am luat drept exemplu pe Toma necredinciosul :D : nu cred pana nu vad, pana nu inteleg, pana nu stiu! Mi se pare o tampenie sa crezi (ceea ce inseamna a avea incredere la extrem!) in ceva ce nu e dovedit si nu e logic, doar sustinut pe baza unei compilatii de texte imprumutate din diferite culturi!

Edited by victorz82000, 07 October 2006 - 23:37.


#41
adrianopolis

adrianopolis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 20.01.2006
victorz82000, probabil ca noi ne-am luat credinta mai in serios decat multi altii care se dau mari crestini sau pocaiti. Multi dintre ei se afla in treaba. Habar nu au ce scrie in Biblie, cum sau ce sa interpreteze de acolo, care este, macar asa in mare, istoria crestinismului, etc. Isi fac cruci ca asa se face, se bat pentru aghiazma, se cearta ca la usa cortului intre ei cand e vorba pe care popa sa-l suie pe tronul bisericii sau se dau mari pocaiti ca sa ajunga in America.

Si eu aveam uneori perioade de credinta intensa care efectiv imi acapara mintea. Nu credeam in superstitii si in tot felul de cretinisme ce deriva din acestea si nici nu duceam o viata de pustnic sau pocait. Eram un tip normal, mergeam la bere, imi placeau discutiile la o votca, mai mergeam din cand in cand in cluburi, discoteci, etc. Insa prea multe lucruri si intamplari le gandeam involuntar sau nu cu mintea dedicata credintei. Astfel a inceput "acapararea". Dupa un timp am inceput sa observ ca sunt altfel. Rationam altfel ca inainte. Incetul cu-ncetul rezistenta mea la a crede prea multe despre orice incepuse sa scada. Pe de alta parte eram tot mai intransigent cu mine insumi dar tot mai tolerant fata de altii, fapt ce imi crea sentimente de vinovatie. Blablauri. etc. Am inceput sa iau in serios faptul ca tensiunea generata de contradictiile dintre credinta si ratiune a inceput sa-mi afecteze linistea interioara, sa-mi altereze convingerile obiective despre lume si viata. In schimb ratiunea actiona ca si un antidot. M-am autovindecat cu ajutorul acestui medicamentului numit ratiunea. Abia acum, dupa lepadare, imi dau seama in ce rahat am fost.

Credinta traita si luata in serios duce la paranoia. Unii sunt la marginea ei, chiar daca pot parea normali, altii sunt pierduti. Paranoicii in ale credintei sunt adesea considerati ca fiind adevarate exemple pozitive pentru credinciosi. Unii calugari, stalpnici sau persoane ce se automutileaza sunt privite cu sfintenie. Prin echilibristica argumentelor si a speculatiilor filozofice se considera ca ei traiesc intr-un plan spiritual mult superior noua, prin negarea materiei si implicit a propriului corp. Imi aduc aminte cu cat interes si oarecum respect citeam despre un stalpnic care avea un picior infectat ce era mancat de viu de viermi, iar el urla in gura mare ca este bucuros de ceea ce i se intampla, deoarece trupul lui nu are nici o valoare.

In concluzie: pe usile bisericilor ca si pe biblie ar trebui sa se puna un avertisment de genul ce sunt pe pachetele de tigari:

RELIGIA DAUNEAZA GRAV SANATATII MENTALE

Edited by adrianopolis, 08 October 2006 - 01:18.


#42
adrianopolis

adrianopolis

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 137
  • Înscris: 20.01.2006
sursa: www.sictir.org/node/75

:coolspeak: Pastrati igiena: spalati-va pe creier!

"Aveam un vis. Visam ca Romania era integrata spiritual in absolut. Visam ca eram parte din cei 300.000 de alesi ai lui Iehova si ciocaneam sistematic la usile oamenilor sa le aduc fericirea. Aveam o insigna in piept si ma chema Elder Razvan. Tocmai migrasem de la Biserica Scientologica la Adevarata Biserica, cea a lui Iehova. Aproape ca ma pocaisem si imi uitasem trecutul yoghin. Uitasem si dragostea absoluta pe care o cunoscusem alaturi de domnisoarele Tantra: Tantra Stefania, Tantza Petronela si Mantra Cerasela.

Cioc, cioc, poate raspunde cineva. Nu raspunde. Ma uit in spate dupa cei care ma urmaresc. Stiu ca mi-au implantat un microfon sub piele inca de cand mi-am inceput cariera la clubul de yoga. Era cit pe ce sa ating absolutul si sa intru direct in Nirvana pe poarta principala, dar m-am oprit intr-un pom in timp ce incercam Lotusul pe scaunul de la masina. Vroiam sa meditez ca sa indepartez meteoritul care urmeaza sa se izbeasca de Terra si sa aduca sfirsitul lumii. Mergeam cu 65 la ora. Eram in drum spre Costinesti, la tabara de meditatie. Am meditat dupa aia o vreme prin spital, la blondele de la nudism dar, tocmai cind doctorul imi spunea ca trebuie sa imi amputeze un picior, a venit cineva de la Biserica Scientologica si mi-a adus speranta. Totul era clar: Dumnezeu urma sa vina calare pe un OZN si sa imi aduca pacea. Urma sa ma ia la el, intr-o nava spatiala cu transmisie automata, facuta special pentru cei cu un singur picior. A venit si un predicator. Mi-a pus mina pe frunte si - miracol - m-am vindecat. Aleluia. Puteam sa umblu (daca vreti sa il chemati si dvs. sunati la 897.5656, 100.000 de lei pe minut, primele 20 de secunde netaxabile). Am inceput sa ma duc regulat la biserica.

Intru in alt bloc. Cioc, cioc. Cineva deschide. "Aum Mani Padme Hum" zic in mintea mea. Flexez si intru. Eram in Octogon. "Credeti in Domnul nostru Iisus Cristos?", o intreb pe femeia din fata mea, care era imbracata sumar si purta un sarpe pe dupa git. "Da", raspunde ea cu jumate de voce. Scot din buzunar Turnul de Veghe si ii arat un grafic. "Vedeti, aici, pe axa oX avem egoul. Pe axa oY avem Dumnezeirea. Dupa cum vedeti, Dumenzeirea este o functie inversa de ego. Inca mai aveti timp sa va pocaiti". Inchid ochii si imi aduc aminte: astazi trebuie sa imi calc in picioare copilul pentru ca s-a dus la serbarea scolara de simbata trecuta. "Frumos sarpe", zic eu incercand sa mai destind atmosfera. "Da, e sarpele meu Kundalini. In fiecare dimineata imi elibereaza energiile negative si imi stimuleaza chakrele prin miscari unduitoare", raspunde dansa. "Si cum canalizati energiile pozitive?", intreb eu brusc interesat. "Pai, prin sifonul de la chiuveta", raspunde dansa pe un ton conspirativ. Apoi imi sopteste: "Nu vrei sa treci maine seara pe aici la un paharel de urina? Face minuni la rinichi." Refuz politicos. Tocmai ma reabilitasem dupa ce capatasem o puternica dependenta de la urinoterapia pe care o practicam pe vremea cind mergeam la intilnirile MISA. "Pocaiti-va, doamna, cit mai puteti. Sfirsitul Lumii e aproape, a scris si in Evenimentul Zilei" spun eu, citind din "Manualul Tinarului Predicator Iehovist" pe care il cumparasem la una din sedintele de crestere a eficientei misionare. Apropo, unde oi fi pus Manualul? Trebuie sa fie pe acasa, aruncat pe podea, pe undeva, printre cartile de eficienta de la Amway.

Plec descumpanit. Urc un etaj. Cioc Cioc. Raspunde un domn. "Doriti sa cumparati o pasta de dinti cu cinci puncte de calitate deasupra oricarui produs similar?...Nu???...Si nici macar, nu doriti sa va imbogatiti rapid, urmind schema noastra de marketing multi-level in care...." Mi se trinteste usa in nas. Cad in genunchi si tip extaziat: "Atunci pocaiti-va, sfirsitul lumii e aproape!"

Mai urc un etaj. Pe scari, un copilas vroia sa iasa la joaca. Il opresc si ii dau o brosura si o lalea (reflex dobandit de pe vremea cand lucram cu baietii de la Hare Krishna in fata la Otopeni). O sa-i prinda bine - in brosura se explica de ce Dumnezeu nu permite transfuziile de sange in cazuri de accidentari grave. Ajuns in fata usii, privesc curios la pentagrama desenata cu sange pe usa si la inscriptia "Det roc" de dedesubt. Cioc-cioc. Deschide un tip imbracat in negru care tine sfios in mana o gaina decapitata. Din spate se aud niste sunete ciudate. Trag aer in piept si incep discursul. "Dumnezeirea cui te-a facut", imi arunca printre dinti, cand aude despre ce e vorba. "Eu am treaba cu vecinul de jos. De jos de tot."

Plec dezamagit. Pe drum ma intilnesc cu o doamna. Imi da o brosura cu Baha'i. Ii dau si eu o brosura cu Turnul de Veghe. Ne zimbim complice si ne desparitim. Ma grabesc inapoi la casa de rugaciuni. Avem doua tinere adventiste pe care trebuie sa le convertim. Si dupa aia, Elder John o sa ma spele frumos pe creier si o sa ma puna sa le initiez.

Morala si concluzia finala: Ce nu au reusit 45 de ani de comunism - sa ne spele creierii de tot, o fac astazi sectele si ziarele. "Yoga Crestina", Martorii lui Iehova, MISA, adventistii si alte secte/culte reprezinta un real pericol...

Fiti destepti si stati deoparte."

Edited by adrianopolis, 08 October 2006 - 03:26.


#43
landscape10

landscape10

    Banned by landscape10

  • Grup: Banned
  • Posts: 7,459
  • Înscris: 29.10.2005

View Postrolo, on Oct 6 2006, 13:26, said:

De 3 ori zici?
Si inca n-ai observat ca de fapt primele cinci carti ii sunt atribuite lui Moise?
  :roflmao:
Am citit-o mai demult, oricum ideea ramane aceeasi. Poti sa o combati?

View Postadrianopolis, on Oct 7 2006, 02:31, said:

Sunteti contaminati de un virus care nu va apartine! Credeti intr-un fel de Mos Craciun inventat de Moise pentru ca altfel nu-si putea educa si tine in frau poporul. Jucariile promise erau eliberarea din sclavie si tinutul fagaduintei. Trebuiau sa asculte de porunci, pentru ca "Mos Craciun" sa le indeplineasca visul. Iar visul lor s-a intins de-a lungul a 2 mii de ani de pribegie, hula si izolare ce a culminat cu un holocaust.
Din pacate contaminarea continua si are loc la o varsta la care nu avem ce face decat sa il acceptam. Acel virus are toate caracteristicile unui virus informatic:

1. Se instaleaza intr-un sistem fara antivirus corespunzator (copii nu au discernamant, iar daca parintii afirma ceva cu toata seriozitatea, poti sa nu ii crezi? virusul prinde foarte mult teren la persoanele semidocte, fara nici un fel de background stiintific, istoric, etc)

2. Odata declansat isi muta codul in toate fisierele executabile avand grija sa dezactiveze eventualul antivirus care nu si-a facut treaba (efectele credintei apar in toate aspectele vietii, intreaga viata fiind conditionata de acele percepte nedemonstrate, dar inoculate, iar conceptiile anterioare mai libertine sunt complet sterse fiind considerate daunatoare pentru noile concepte)

3. Rutine de protectie (in momentul in care credinciosul vine in contact cu ceva care l-ar face sa scape de prejudecati, refuza instinctiv)

4. Rutine de reproducere (acesti oameni devenind la randul lor parinti, vor inocula copiilor aceleasi concepte)

#44
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006
Ati citit bagavad gita ,cartea sacra a hindusilor?
cum va explicati ca Krishna il indeamna pe Arjuna sa isi ucida propriile rude fara remuscari,iar pe parcursul razboiului pune capcane ambelor tabere rezultatul fiind mai multa varsare de sange?

View Postvictorz82000, on Oct 6 2006, 14:28, said:

Vrei sa spui ca disparitia religiilor inseamna disparitia lui Dumnezeu?? Pentru ca da, acest concept primitiv, feudal (asa cum este inteles de biserici si credinciosi de orice religie), ar trebui sa dispara, ca sa ne putem concentra mai mult asupra cunoasterii stiintifice a Universului, asupra respectarii unor valori sociale moderne, de un nivel moral mai ridicat decat al unor reguli primitive... Crezi ca disparitia religiilor ar insemna ca indivizii sa nu mai respecte nici o regula, sa ucida in plina strada, sa se simta liberi sa faca orice?  Valorile morale induse de educatie si de viata in societate sunt aceleasi, indiferent de religie si de fervoarea religioasa de care da dovada un individ. Conchistadorii erau niste oameni foarte religiosi. Multumeau fierbinte Fecioarei ca i-a ajutat sa-i ucida pe pacatosii de amerindieni.

Comunistii nu erau atei? cum de au ucis cu sange rece milioane de oameni?
Nu ne miram ca fanatismul nebun exista si la atei.
Unii atei fara frica de pedeapsa (activistii de partid de ex)nu se opresc de la a calca pe cadavre pt asi indeplini scopurile.Evident asta nu inseamna ca orice ateu e si imoral.realitatea ne arata acest lucru.

#45
soka norman

soka norman

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,978
  • Înscris: 28.05.2006
Mai sunt si alte religii seculare nationalismul,fotbalul :P

Eram crestin dar acum nu mai sunt asa sigur.Desi cred in Dumnezeu nu stiu ce poate fi calea adevarata ,o fi non-personal,uni-personal,multi-personal(trinitar)? o exista iadul vesnic?
cate intrebari pline de teama si suferinta .

#46
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View PostTrinfidelity, on Oct 2 2006, 16:35, said:

intreaga voastra credinta se bazeaza pe o carte de povesti, prost scrisa, plina de erori grosolane si contradictii.  
asta e "prabusire" prietene.
religia asta e o catastrofa pentru oameni. o bariera colosala in calea dezvoltarii si a cunoasterii.

Eu nu ma numar printre credinciosi, n-am vocatie, dar cred ca orice om are dreptul la credinta. Nu-i bine sa-i uram pe cei care stiu sa creada.
Daca e o carte de povesti, erorile grosolane nu pot fi decat de natura estetica. Eu o banuiesc de capodopera chiar si-mi scapa complet motivul acelui "prost scrisa".
Contradictia face parte din orice lucru. Evolutia insasi e o contradictie, nici stiinta nu s-a ferit de ea. Sursa profunda a lumii e opozitia dusa pana la contradictie. Doar neantul o ocoleste, insa timid n-are curajul sa fie.
Vremurile cand religia proclama, din prea multa iubire de cunoastere, acel "crede si nu cerceta" au trecut  demult dincolo de orizont. Pacat ca unii se simt inca in evul mediu. Da-mi un singur exemplu de piedica pusa de religie dezvoltarii si cunoasterii azi si s-ar putea sa te cred pe tine.

View PostPetrache_Lupu, on Oct 2 2006, 14:54, said:

a renunta sa crezi in Dumnezeu este prabusire.

Da` prabusirea are uneori gustul sublimului.  :D

Edited by vrajitoarea666, 08 October 2006 - 19:21.


#47
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View Postadrianopolis, on Oct 2 2006, 22:57, said:

"nu mai cred in Dumnezeul asa cum este el perceput in religia crestina sau de aiurea".

Ca sa nu mai crezi in "Dumnezeul" perceput in religia crestina sau de aiurea, trebuie mai intai sa-l percepi. Ori Dumnezeu taman perceptiei se sustrage, d-aia e nevoie de credinta. Apoi permite-mi sa ma indoiesc ca ai traversat toate formele de reprezentare a divinitatii ( de aiurea ) incat sa nu MAI crezi in ele.

Quote

Poate ca ar trebui sa definesc mai bine ateismul meu: nu mai am absolut nici un fel de credinta religioasa.

Ai fi fost mai interesant daca erai ateu lovit d-o forma de credinta religioasa.  :D

Quote

O perioada, credinta religioasa mi-a fost de ajutor, in sensul ca a fost o carja sau un suport in calea vicisitudinilor vietii.

Viata grea tre` sa fi avut de te-au lovit vicisitudinile asa de tanar.


Quote

Insa am realizat ca religia a fost doar o plomba ce a tinut locul carentelor personale si ale celor din jur.

Si acum cand ai atins desavarsirea etica te poti dispensa cu bucurie de carjele devenite intuile.  :lol:

Quote

In rest, pentru mine ea nu putea explica nimic concret si coerent. M-AM TREZIT din autohipnoza indusa de religie CAND in creuzetul cautarilor, framantarilor si intrebarilor cu privire la mine, lume si univers, AM GASIT unele raspunsuri sau dimpotriva, nu le-am gasit prin prisma credintelor religioase.

Ramai blocat dinaintea unora care se trezesc din autohipnoza religioasa, cand AU gasit unele raspunsuri "prin prisma ei "desi nu putea explica nimic concret si coerent.  :lol:

Quote

Intrebarile vesnice care traverseaza omenirea de la originile ei pana in prezent raman deschise, insa pentru mine posibilele raspunsuri se vor gasi in alta parte decat in zona credintelor religioase.
O marturisire de CREDINTA.  ;)

Edited by vrajitoarea666, 08 October 2006 - 19:45.


#48
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View PostTrinfidelity, on Oct 3 2006, 00:33, said:

am sa fiu scurt si concis. sau nu.
o uriasa bariera in calea cunoasterii si a dezvoltarii o constituie mentalitatea crestina. si anume faptul ca ALTCINEVA e responsabil de tine si ca trebuie sa iti pui increderea intr-un Dumnezeu scornit si care nu exista nici macar in teorie.

Einstein era credincios. L-a impiedicat cu ceva sa fie si un fizician de geniu si sa puna umarul la dezvoltarea stiintei ?


Quote

sunt capabili de orice si au in ei resurse NEDESCOPERITE, TOCMAI PENTRU CA EI NU CRED CA LE AU!!! SI ASTA E DIN CAUZA CA OAMENII CRED CA DOAR DUMNEZEU ARE RASPUNSURI SI CA EI INCA NU LE POT AFLA. observi cum e contrar dezvoltarii si a cunoasterii ?

Bine, bine inteleg eu ce vrei sa spui, o nelamurire inca nu-mi da pace. Cum se face atunci ca ateii n-au inca toate raspunsurile si nu si-au descoperit integral resursele ? Cum tu ai inlaturat obstacolului credintei in Dumnezeu si esti constient de infinitatea resurselor cu care ti-a fost intamplata fiinta ar trebui sa stii tot.

#49
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View Postadrianopolis, on Oct 3 2006, 01:19, said:

Sa ma explic putin: Nu asa vad eu lucrurile precum se deduce din citatul tau. Eu consider ca cei ce trec de la necredinta la credinta au facut un pas pe calea evolutiei, macar prin faptul ca nu se mai considera ca fiind niste indivizi ce se vor a fi buricul pamantului si centrul universului.[...]  Raspunsul lui Trinfidelity este cel mai potrivit.

Daca ne uitam atent la raspunsul lui trinfidelity, iaca, poti aspira la titlu de buricul universului fiind ateu.  :D

View PostTrinfidelity, on Oct 3 2006, 14:30, said:

si daca TU CREZI CA NU POTI, atunci, NU AI SA POTI.
asta e CEA mai mare porcarie.

un grup de cercetatori au dovedit ca.. datorita formei corpului.. si a greutatii si a marimii aripilor, albina nu poate sa zboare.  datorita acestor parametri, albina este incapabila de zbor.  
si totusi ea zboara si mai face si miere.
dar stiti de ce ?
pentru ca nimeni nu i-a spus ca nu poate.

Curios, desi nu sunt cioara nici mie nu mi-a spus cineva ca nu pot zbura. Crezi ca daca voi incerca o sa reusesc ?

Edited by vrajitoarea666, 08 October 2006 - 20:23.


#50
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View PostJungleboy, on Oct 6 2006, 13:03, said:

As vrea sa te contrazic. Principalul mod in care societatea s-a dezvoltat dupa un Ev Mediu obscur a fost prin intermediul unor oameni care au inceput sa emita teorii ce dezminteau anumite idei din Biblie (in speta, cea creationista), moment in care oamenii (si nu doar o mana dintre ei, ca pana atunci) au inceput sa isi focalizeze inteligenta pentru stiinta, si nu pentru studierea "cartii sfinte", moment in care oamenii au inceput sa se joace ei insisi de-a dumnezeu prin studierea aprofundata a fenomenelor naturale si crearea de masini.

Stiinta are o istorie mai veche. N-a aparut si nici nu s-a dezvoltat ca opozitie la religie decat accidental.

Quote

Ca sa iti dau exemple actuale, uita-te doar cum proiecte importante pentru dezvoltarea stiintei ca genetica sunt franate din considerentele eticii crestine,

Un exemplu ?

Quote

cum se incalca drepturile omului mai ales in tari fundamentaliste (pana de curand, chiar si in Romania, era interzis prin lege adulterul), cum se produc inca zeci de mii de avorturi in tara noastra anual, pentru ca unele femei inca cred ca nu e "indicat" sa apelezi la controlul nasterii si multe alte exemple.

Risti sa extinzi fundamentalismul de-a lungul intregului fenomen al credintei religioase care cunoaste azi, in majoritate covarsitoare,  forme moderate de manifestare, convietuieste in buna intelegere cu spiritul laic, cu dreptul de a spune nu, cu cercetarea stiintifica etc. Excesul e culpa generalizata, ne urmareste peste tot ca un blestem. In stiinta bunaoara il gasim in capacitatea uriasa de distrugere. Sa amintim de cate ori stiinta a fost pusa in slujba razboiului si crimei ?  

Quote

Ce incerc sa spun este ca inutilitatea credintei crestine in contextul actual e evidenta, oamenii au nevoie de legi morale (lipsite de prejudecati) pe care sa le respecte pentru a evolua individual sau social, nu de o carte cu legi de cateva mii de ani care lasa loc pentru interpretari.

Oamenii au nevoie de cat mai multe optiuni si de libertatea alegerii.

Edited by vrajitoarea666, 08 October 2006 - 20:52.


#51
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View Postadrianopolis, on Oct 7 2006, 01:31, said:

Sunteti contaminati de un virus care nu va apartine!  Iar visul lor s-a intins de-a lungul a 2 mii de ani de pribegie, hula si izolare ce a culminat cu un holocaust.Credeti in voi, in altii, in umanitate, in stiinta, in Dumnezeu, intr-o putere supranaturala, insa nu in Dumnezeul evreilor si in cartea lor care nu au nici o legatura cu noi, lumea si universul.

Abia acum m-am prins. De ce nu spui nene de la inceput ca faci parte din ambiguitatea patologica a unui landscape, aurel ion si altora ca ei, bantuiti de conceptiuni bizare, care dau in Biblie doar pentru ca sunt antisemiti ?  :)


Quote

Maturii, asemenea copiilor mici, au spaime, frici, angoase si din cauza lor se agata cu disperare de orice li se promite.

Sunt credinte unde nu se promite nimic si ti se cere sa oferi totul.

Edited by vrajitoarea666, 08 October 2006 - 21:19.


#52
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View Postadrianopolis, on Oct 7 2006, 01:31, said:

Unde este Dumnezeu in toata aceasta debandada?

Poate in liberul arbitru cu care l-a blagoslovit pe om.

Quote

El a invatat necuvantatoarele sa comunice prin substante chimice, sunete, ultrasunete sau impulsuri electrice, a invatat pasarile sa-si construiasca cuiburi ca adevarati ingineri, le-a invatat sa calatoreasca intre continente fara busola, a conceput cu ingineria lui ochiul care focalizeaza lumina precum un teleobiectiv, a creat pesti ce produc lumina sau electricitate, a creat creierul, atomii, galaxiile, toate cele vazute si nevazute, iar el pur si simplu se ascunde sub fusta catorva prooroci evrei si musulmani? Sau e mut pentru ca e duh si de aceea nu poate vorbi? Sau a vorbit prin Isus, insa inginerul din el nu a putut vorbi decat prin pilde, iar demonstratia existentei lui a fost una de circ prin inviere, si aceasta controversata. Deschideti-va mintea, caci daca Dumnezeu exista, munca lui este chiar o risipa. V-a dat o minte sa ganditi, sa cercetati, sa judecati si sa evoluati, iar voi va dormiti somnul plini de ignoranta...

Iaca si retorica religioasa. Nu ma asteptam.  :D
Adevarat iti spun ca El a facut toate astea si ca rodul intamplarii se surpa in propria neputinta. Cum sa nasti comunicare din necuvantare, viata din indiferenta tacuta a naturii, cum sa masoare hazardul cel lipsit de instrumente ? Asculta cantarea sufletului si-l vei gasi, urmeaza semnele lasate de prooroci caci a vorbit. Cand sufletul va gasi calea iubirii urechile tale vor invata sa auda. Deschide-ti ochiul simtirii si munca lui cand te-a creat nu va fi fost in zadar.  :D

landscape

Quote

virusul prinde foarte mult teren la persoanele semidocte, fara nici un fel de background stiintific, istoric, etc)

Cand ma gandesc ca si Newton trebuie sa fi fost un semidoct ma apuca durerea de spate. :D

Edited by vrajitoarea666, 08 October 2006 - 21:49.


#53
Jungleboy

Jungleboy

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 124
  • Înscris: 06.01.2006

View Postvrajitoarea666, on Oct 8 2006, 21:50, said:

Un exemplu ?

Eu ma gandeam, in special, la clonare, insa n-as vrea sa deschid aici o alta dezbatere pe tema asta.

Ma inclin in fata argumentelor pe care mi le-ai dat, aveam mai multe scapari decat m-as fi asteptat, insa as vrea sa mai adaug cate ceva.

In fapt, religia poate fi privita ca un sistem filosofic de reguli pe care credinciosul le poate respecta, atata timp cat crede in utilitatea lor. Totusi, se excede definitia asta, cel putin in crestinism, prin anumiti factori manipulatori care depasesc "indrumarea" individului, trecand in sfera obligarii lui: existenta iadului si a raiului, a chinului etern fagadauit celor pacatosi, respectiv a fericirii perpetue fagaduite celor smeriti. Asadar, individul nu este lasat practic sa aleaga, dupa cum tu spuneai, nu are o optiune pentru ca deseori teama (si mai ales cea de moarte si necunoscut) impiedica utilizarea eficienta a ratiunii. In plus, constrangerea se manifesta de la botez, cand, intr-un moment in care individul este lipsit de discernamant, i se alege calea religioasa pe care sa o urmeze. Nu este asta o privare a libertatii de expresie si initiativa? Desigur, nu exista nici o lege care sa interzica renuntarea la religie, insa uneltele manipulative pe care le-am expus mai sus, joaca rolul acestei legi.

Asadar, nu mi se pare atat de grav ca o mana de oameni, denumiti asa de urat atei, afirma superficialitatea dogmei crestine, dogma bazata pe o carte plina de lipsuri. Oricum, sunt putini cei care or sa inteleaga...

#54
vrajitoarea666

vrajitoarea666

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 858
  • Înscris: 11.04.2006

View PostJungleboy, on Oct 8 2006, 21:52, said:

Eu ma gandeam, in special, la clonare, insa n-as vrea sa deschid aici o alta dezbatere pe tema asta.

Care sunt "considerentele eticii crestine" ce impiedica clonarea ?

Quote

teama (si mai ales cea de moarte si necunoscut) impiedica utilizarea eficienta a ratiunii.

Religiile nu consoleaza mereu. Sunt credinte ce nu fac vreo aluzie la viata dupa moarte, unde teama nu poate juca vreun rol explicativ in aparitie.  
Nu exista niciun argument rational care sa nege existenta divinitatii asa cum nu exista vreunu s-o dovedeasca.  Ratiunea nu-ti spune nimic in privinta lui Dumnezeu. Suntem in plin indecidabil, teren propice credintei si optiunii.

Quote

In plus, constrangerea se manifesta de la botez, cand, intr-un moment in care individul este lipsit de discernamant, i se alege calea religioasa pe care sa o urmeze. Nu este asta o privare a libertatii de expresie si initiativa?

Te impiedica botezul sa fii ateu ori sa treci la alta religie ?


Quote

Asadar, nu mi se pare atat de grav ca o mana de oameni, denumiti asa de urat atei, afirma superficialitatea dogmei crestine, dogma bazata pe o carte plina de lipsuri. Oricum, sunt putini cei care or sa inteleaga...

Nici nu e grav, insa e bine sa ne exprimam fara manie si ura, respectand dreptul altuia de a alege.

Edited by vrajitoarea666, 08 October 2006 - 22:11.


Anunturi

Chirurgia endoscopică a hipofizei Chirurgia endoscopică a hipofizei

"Standardul de aur" în chirurgia hipofizară îl reprezintă endoscopia transnazală transsfenoidală.

Echipa NeuroHope este antrenată în unul din cele mai mari centre de chirurgie a hipofizei din Europa, Spitalul Foch din Paris, centrul în care a fost introdus pentru prima dată endoscopul în chirurgia transnazală a hipofizei, de către neurochirurgul francez Guiot. Pe lângă tumorile cu origine hipofizară, prin tehnicile endoscopice transnazale pot fi abordate numeroase alte patologii neurochirurgicale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate