Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Antena satelit DIGi prin fibra op...

Recomandare imprimanta

Masina spalat indesit wisl 85 nu ...

Modificare frecventa rami ddr4
 Ramon(2023)

Probleme internet (ping,packetloss)

Refinanțare cu ipoteca !

Adictia la medicamente opioide.
 reziliere contract

E normal sa aiba viteza mai mica ...

Kaufland - Pareri / Sugestii / Re...

Ce fel de calorifere/radiatoare s...
 Ce inseamna C.I+?

O luna de permis si un Ford Monde...

Problema baterie opel astra h

Prioripost
 

emulare mac in ipcop

- - - - -
  • Please log in to reply
6 replies to this topic

#1
kalomniosu

kalomniosu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 36
  • Înscris: 20.07.2005
Salut am si eu o mica problema , ISP-ul meu aloca ip-ul in functie de mac , am instalat un server ipcop dar nu primeste ip din dhcp-ul isp-ului pt ca placa de pe interfata red nu are macul inregistrat la isp , serverul este implemetat experimental si nu doresc sa schimb macul inregistrat la isp .
  Daca cineva stie cum se poate emula macul din consola fara addons il rog sa posteze ... am instalat pe server
addon-server si am inercat cu red-mac dat se pare ca am nevoie de conexiune la internet ca sa pot instala un addon .

#2
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004
man ifconfig, sectiunea hw class . Interfata trebuie sa fie down cind ii setezi adresa mac. Si daca ai sa cauti, ai sa gasesti si raspunsuri mai explicite.

#3
Mr_Devil83

Mr_Devil83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,326
  • Înscris: 09.02.2006
editeaza /etc/rc.d/rc.netaddress.up si fix dupa:
PATH=/sbin:$PATH

ip_aliases_up() {
if [ "$INTERFACE_COLOUR" != "" ] ; then
cd /var/smoothwall/ethernet
for interface in $INTERFACE_COLOUR\:* ; do
if [ -f $interface ] ; then
   i=`echo $interface | sed "s/^$INTERFACE_COLOUR//g"`
ENABLED=no
eval $(grep "ADDRESS=" $interface)
eval $(grep "NETMASK=" $interface)
eval $(grep "BROADCAST=" $interface)
eval $(grep "ENABLED=" $interface)
UP=`echo $ENABLED | grep -E -i "(TRUE|YES|ON|1)"`
if [ "$UP" != "" ] ; then
eval $(echo DEVICE=\$${INTERFACE_COLOUR}_DEV)
echo "Bringing up $DEVICE$i"
ifconfig $DEVICE$i $ADDRESS netmask $NETMASK broadcast $BROADCAST up
fi
fi
done
fi
}

ifconfig $RED_DEV hw ether XX:XX:XX:XX:XX:XX

unde XX:XX:XX:XX:XX:XX e adresa mac pe care o vrei salvata. Save si /etc/rc.d/rc.netaddrress.down; /etc/rc.d/rc.netaddress.up

there you go :D

#4
vulcaneanul

vulcaneanul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 26.08.2005
ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether "XX:XX:XX:XX:XX:XX"
ifconfig eth0 up
/etc/init.d/networking restart

partea nasoala este ca trebuie sa le rulezi la fiecare reboot

#5
cianura

cianura

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,754
  • Înscris: 19.01.2004

View Postvulcaneanul, on Oct 5 2006, 10:11, said:

ifconfig eth0 down
ifconfig eth0 hw ether "XX:XX:XX:XX:XX:XX"
ifconfig eth0 up
/etc/init.d/networking restart

partea nasoala este ca trebuie sa le rulezi la fiecare reboot

Banuiesc totusi ca a scrie intr-un rc.local nu doare pe nimeni. Toate unixurile au auzit de fisierul asta si stiu cind anume sa il ruleze.

#6
vulcaneanul

vulcaneanul

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 411
  • Înscris: 26.08.2005

View Postcianura, on Oct 5 2006, 17:52, said:

Banuiesc totusi ca a scrie intr-un rc.local nu doare pe nimeni. Toate unixurile au auzit de fisierul asta si stiu cind anume sa il ruleze.
eu ma refeream ca tot timpul trebuie sa ruleze comezile ,nu e ca in win ca odata emulat mac-ul ramane scris chiar daca dai restart.
eu unu am creat un script si l-am pus in /etc/init.d/ dupa care update-rc emulare start 80 2 3 4 5 6 .
si porneste tot timpul

#7
Mr_Devil83

Mr_Devil83

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,326
  • Înscris: 09.02.2006

View Postvulcaneanul, on Oct 5 2006, 20:21, said:

eu ma refeream ca tot timpul trebuie sa ruleze comezile ,nu e ca in win ca odata emulat mac-ul ramane scris chiar daca dai restart.
eu unu am creat un script si l-am pus in /etc/init.d/ dupa care update-rc emulare start 80 2 3 4 5 6 .
si porneste tot timpul

Eu ti l-am dat mura in gura unde sa-l scrii si iti ruleaza automat la fiecare reboot...

Anunturi

Chirurgia spinală minim invazivă Chirurgia spinală minim invazivă

Chirurgia spinală minim invazivă oferă pacienților oportunitatea unui tratament eficient, permițându-le o recuperare ultra rapidă și nu în ultimul rând minimizând leziunile induse chirurgical.

Echipa noastră utilizează un spectru larg de tehnici minim invazive, din care enumerăm câteva: endoscopia cu variantele ei (transnazală, transtoracică, transmusculară, etc), microscopul operator, abordurile trans tubulare și nu în ultimul rând infiltrațiile la toate nivelurile coloanei vertebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate