Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Info Coronavirus/Vaccinare vs Fake News

spațiu transfer

Reclamatie produs neconform

La Multi Ani Aether(Nicu)!
 Contractele de inchiriere - de de...

Motorola Edge 30 Pro

Asociație de Proprietari car...

La multi ani de Sfantul Nicolae&#...
 Problema grupe bms

Windows 8.1 Error Code: 0x800

Recomandare router wifi

Clapeta soc L200 ?
 Caut o aplicatie android / windows

Solutie functionare Ridesharing U...

Adobe Acrobat Reader RdrCEF consu...

chimie ex
 

TV Thomas

- - - - -
  • Please log in to reply
109 replies to this topic

#19
Alin Stoiculescu

Alin Stoiculescu

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 44
  • Înscris: 21.07.2005
Am si eu exact exact exact acelasi defect. Inca nu l-am desfacut ca nu am avut timp dar astept si eu o schema ceva. Va multumesc

#20
dany_lock

dany_lock

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 68
  • Înscris: 27.08.2005
Se poate si fara schema.Problema e ca tv-ul nu mai intra in stand-by decat pe " jumatate",adica doar procesorul,etajul final linii ramanand alimentat.Pe traseul de la dioda ce redreseaza tensiunea de alimentare a etajului final linii si etajul propriu-zis se afla un tranzistor care executa comanda de stand-by.Acesta poate fi in scurt (se poate inlocui cu BUT11 sau BUT12) sau poate fi in scurt tranzistorul ce il comanda (2SA1013)

#21
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
De obicei acest tip de defect este provocat de scaderea capacitatii unor condensatoare, ceea ce duce la socuri de tensiune si distrugerea initial a tranzistoarelor BUT11/2SA1013 (NPN/PNP primul se poate inlocui cu un tranzistor de  minim 3A si Uce>200V iar al doilea cu un PNP 0.1A si Uce>200V, uzual BF472).
Daca nu se inlocuiesc condensatoarele  din primarul sursei  (10uF/35V,  47-100uF /35V) si din secundar(100uF/160V doua bucati) creste tensiunea si se vor distruge din nou aceste tranzistoare, eventual apar si probleme  mai serioase...

#22
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,706
  • Înscris: 29.06.2005
TV-ul este un Thomas care a mers vreo 9 ani...pana acu`.
Problema:daca il tin tot timpul in priza, in stand-by.. il pornesc si opresc din telecomanda, merge beton, nu face nici un fel de probleme.Daca, insa il opresc din buton sau il deconectez de la reteaua electrica.... se schimba treaba.Intra in stand by, insa daca incerc sa il pornesc....imi intra un "blue screen" si nu mai merge nimic.....Trebuie sa il inchid si deschid de cateva ori, sa porneasca.


Stiiiu, imi veti zice "du-l la meserias"......l-am dus.Omu` s-a laudat ca l-a facut, ca era bulita "memoria" :blink:  si mi-a cerut 500k.Ghiciti ce s-a intamplat cand l-am verificat? (de fata cu "mese").Exact.... a facut la fel.
L-am adus acasa si am realizat ca nenea mi l-a zapacit din toti semireglabilii gasiti inauntru....mi-a omorat culorile.... luminozitatea(daca o dadeam la 0 tot era prea luminos).....

Prin urmare, dupa vreo 2 ore de nervi in care i-am urat numai de bine la meserias, am reusit sa refac culorile, luminozitatea, sa asez din nou imaginea pe centru....etc aproape de cum a fost initial; dar m-am edificat de eficienta asa-zisilor meseriasi.
Am ceva notiuni de electronica, cu ani de zile in urma reparam casetofoane(era mai simplu..), insa la TV-uri color nu m-am bagat niciodata.M-am gandit ca ar putea fi de la partea de alimentare cu energie a intregului Tv...un condensator, ceva....insa i-am masurat pe toti si sunt buni.

Ceva idei? Eventual daca are cineva o schema.....

#23
Acta non verba

Acta non verba

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,106
  • Înscris: 10.12.2004

View Postflorinel, on Dec 6 2005, 16:57, said:

insa i-am masurat pe toti si sunt buni.
Asa cum s-a  mai spus de multe ori, condensatoarele se schimba, ca nu este suficient doar sa fie masurate...
Si daca tot este televizorul personal, nu se merita a se face economie si schimba toate  condensatoarele din sursa... Mai exista si ceva condensatoare electrolitice pe langa traful de inalta care pot sa fie schimbate... B)

Edited by Acta non verba, 06 December 2005 - 18:23.


#24
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,314
  • Înscris: 17.09.2005
O alta cauza al defectului,(foarte rar intalnit), poate fi proasta functionare al circuitului
de "Master Reset" (o rezistenta si un condensator).
Este conectat la pinul de "Reset " al procesorului de comenzi.

#25
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 5,706
  • Înscris: 29.06.2005
@acta non verba  ,  i-am inlocuit pe toti....si aceia de pe langa transformator..insa defectul ramane.O sa mai verific inca o data, poate mi-a mai scapat ceva.
Fac un apel, daca are cineva o schema de Thomas, sa ma ajute.. mi-ar fi mult mai usor ....

#26
doru2304

doru2304

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 60
  • Înscris: 07.06.2005

View Postflorinel, on Dec 7 2005, 09:45, said:

@acta non verba  ,  i-am inlocuit pe toti....si aceia de pe langa transformator..insa defectul ramane.O sa mai verific inca o data, poate mi-a mai scapat ceva.
Fac un apel, daca are cineva o schema de Thomas, sa ma ajute.. mi-ar fi mult mai usor ....

Da-mi exact modelul TV-ului, ce scrie pe hartia de pe spatele lui eventual sasiul (e scris pe cablaj) pentru a putea cauta schema.
Bafta!

#27
mirtes_99

mirtes_99

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 14
  • Înscris: 02.03.2006
am un TCB 065 TX si imi apar dungi. rog pe cine poate sa imi puna la dispozitie schema(macar schema baleajului vertical).

#28
electrocatt

electrocatt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 22.07.2006
Daca este tv-ul la care ma gandesc eu... problema cu pata la stingere e de la tranzistorii care fac stand-by. Nu mai stiu exact ce tip sunt dar unul din ei intrerupe tensiunea de 110v care alimenteaza baleajul pe orizontala. Ori e o comanda proasta a lor... ori tensiunea de 110v prea mare sau nefiltrata. Am intalnit si eu defectul asta tot la un thomas.

#29
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,827
  • Înscris: 01.11.2005
Pai daca iti ramane punct...pune o resistenta in jur de 220K intre grila 2 si masa..( eu asa stiam ) ca sa iti descarce grila.

#30
duki

duki

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 48
  • Înscris: 08.10.2006
am un tv thomas cu imagine in imagine.
are cam 7 ani.
de la un timp a inceput sa faca probleme. cind il pornesc imaginea este distorsionata in partea de sus, adica deplasata spre dreapta (rupta), si pe masura ce se incalzeste imaginea se indreapta dar nu de tot.
la inceput distorsiunea era mica dar dupa doua-trei luni sa accentuat si ma enerveaza.
ma-ti putea ajuta sa inlatur defectiunea?

#31
radioman

radioman

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 18
  • Înscris: 15.10.2006

View Postduki, on Oct 8 2006, 21:55, said:

am un tv thomas cu imagine in imagine.
are cam 7 ani.
de la un timp a inceput sa faca probleme. cind il pornesc imaginea este distorsionata in partea de sus, adica deplasata spre dreapta (rupta), si pe masura ce se incalzeste imaginea se indreapta dar nu de tot.
la inceput distorsiunea era mica dar dupa doua-trei luni sa accentuat si ma enerveaza.
ma-ti putea ajuta sa inlatur defectiunea?



Schimba c-urile de pe linga c.i de cadre dar si c-urile din sursa de alimentare.

#32
ccezar2004

ccezar2004

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,318
  • Înscris: 16.06.2004
am si eu un thomas vechi de nu mai stiu cati ani... mergea super pana acu vreo cateva luni cand s-a hotarat ca nu mai vrea sa se inchida din telecomanda... adica el se inchide dar la o secunda dupa ce "s-a inchis" ramane deschis si cu purici sau un post prins prost si fara sunet...
ceva idei?

#33
bit 61

bit 61

    Guru Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 10,314
  • Înscris: 17.09.2005

View Postccezar2004, on Oct 15 2006, 19:49, said:

am si eu un thomas vechi de nu mai stiu cati ani... mergea super pana acu vreo cateva luni cand s-a hotarat ca nu mai vrea sa se inchida din telecomanda... adica el se inchide dar la o secunda dupa ce "s-a inchis" ramane deschis si cu purici sau un post prins prost si fara sunet...
ceva idei?

Defectul provine din scurtcircuitarea tranzistorului folosit ca intrerupator pentru
alimentarea finalului de linii.Este in capsula TO 220 si de mare tensiune.

#34
electrocatt

electrocatt

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 148
  • Înscris: 22.07.2006

View Postbit 61, on Oct 15 2006, 20:16, said:

Defectul provine din scurtcircuitarea tranzistorului folosit ca intrerupator pentru
alimentarea finalului de linii.Este in capsula TO 220 si de mare tensiune.
Iar tranzistorul ala s-a ars din cauza scaderii in capacitate a condensatorului de pe tensiunea 105-110v (nu mai stiu cat este), si a cresterii acestei tensiuni datorate scaderii capacitatilor c-urilor din sursa. E posibil sa fi cedat si tranzistorul de langa tranzistorul folosit ca intrerupator.

#35
tehnics

tehnics

    acolo unde vara-i zi la miezul noptii

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 29,827
  • Înscris: 01.11.2005
Ala nu e tranzistor intrerupator...se numeste tranziostor driver ( el , impreuna cu un transformator driver , comanda impulsurile din baza tranzistorului final de linii )

#36
mister_rf

mister_rf

    freelancer

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 15,889
  • Înscris: 22.10.2002
QUOTE(tehnics @ Oct 16 2006, 20:24) <{POST_SNAPBACK}>
Ala nu e tranzistor intrerupator...se numeste tranziostor driver ( el , impreuna cu un transformator driver , comanda impulsurile din baza tranzistorului final de linii )

Daca nu cunosti toate detaliile nu comenta...  rolleyes.gif

Schema respectiva foloseste  pentru trecerea in stand-by intreruperea tensiunii de alimentare a etajului final de linii.
Ca ''intrerupator''' comandat se foloseste un circuit format  din cateva tranzistoare: un tranzistor NPN care poate suporta toata tensiunea aplicata  si un curent de 2-3 ori mai mare decat consumul maxim (ex BUT11-BUT12) si  un alt tranzistor PNP de tensiune mare dar de curent mic( ex BF472), plus tranzistorul NPN care primeste comanda de la procesor...
Ca idee si repet asta in continuu, condensatoarele  sunt cele care genereaza problema. Pe ramura de +105V ai doua de 47-100uF/160 V...  si a nu se uita si de cele folosite  in circuitul primar, unul de 47-100uF/25-50V si altul de 10-22uF/25-35V

Anunturi

Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă Chirurgia cranio-cerebrală minim invazivă

Tehnicile minim invazive impun utilizarea unei tehnologii ultramoderne.

Endoscoapele operatorii de diverse tipuri, microscopul operator dedicat, neuronavigația, neuroelectrofiziologia, tehnicile avansate de anestezie, chirurgia cu pacientul treaz reprezintă armamentarium fără de care neurochirurgia prin "gaura cheii" nu ar fi posibilă. Folosind tehnicile de mai sus, tratăm un spectru larg de patologii cranio-cerebrale.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate