Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Comercianti (inclusiv PFA) obliga...

Recomandare cazare tranzit, 1 noa...

Inchidere stalpi in placa de la u...

Acceleratie sacadata Vespa 300ccm
 Microfon pentru un Sony A6100?

Chiar asa de prosti sunt englezi?

La mulți ani @xperia_ray!

Circular Makita de negasit in RO
 Statii cu baterii

[TEORIE] Ce ati face in cazul une...

Exceptii reale/aparente de la pri...

Se dorește interzicerea algo...
 Pret manopera

Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea
 

Overclock procesoare AMD

- - - - -
  • Please log in to reply
970 replies to this topic

#37
Dellirium

Dellirium

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 08.12.2006
Salut, m-ar putea ajuta cineva legat de un overclocking la procesor.
Configuratia pc-ului meu e:
Placa baza - Asus M2N4-SLI SkAM2, FSB 800 http://www.asus.com/...e...l2=101&l3=0
Procesor - AMD Athlon 64 Sk AM2 3000+ , care ruleaza la viteaza de 1800 Mhz
RAM - 2 x 512 Kigmax DDr2 533 Mhz
Placa Video - Asus EN 7600 GS Top Silent 512 MB/128 Bit
Cooler'u e BOX
Carcasa Asus Chassis TA-21 , cu sursa ei de 350 W tot Asus (am dat 2.5 mil pe ea ... calceo :)
HDD - WD 80Gb 7200 Rpm

Vreau sa fac overclocking full load si am optat pe un cooler Zalman CNPS7700-Cu http://www.zalman.co.kr/
Am nevoie de parerea voastra in privinta coolerului, merita sa dau 70$ pe acest cooler sau avetzi voi cunostinte mai bune in acest domeniu si mi-ati recomanda un alt model mai bun cam la acelasi pret.
Sa dea domnu sa nu-mi iese fum din proc  :worthy:

#38
Kanony

Kanony

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 9
  • Înscris: 07.12.2006
salut..  am un athlon la 1000 mhz , 640 ddr ,si o placa d baza asrock k7vt4a ... l`am ridicat pana la 1400 mhz.. mai mult nu merge + k n`am racire prea buna, in idle sta la 55 grade ... am o intrebare legata de voltaj, la care n`am umblat.. VCore e la 1.81 V .. nu e cam mult ?

#39
dj_oracol

dj_oracol

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 3
  • Înscris: 25.12.2006
Am o rugaminte pt cei mai experimentatii!!! :D

As dori sa ridic procesorul la o viteza de 2Ghz, macat!!

-----Configuratia sistemuli-----

-Placa baza->VIA KT600-A

-CPU->AMD Sempron 2600+ (la 1,833Ghz)(cloku la procesor e la 166)
(avand coolerul care avenit in paket cu el)

-Memori->2x512Mb of RAM adic 1G de RAM

-Video card->FX5200 la 120Mb

Daca este posibil overclokingu fara ami asuma mari riscuri(stiind ca mi se poate arde aproape tot ,palca baza procesor :coolspeak: si daca se intampla cred ca inebunesc :cursing: )

Nu as vrea sa adaug multe coolere pt racirea sistemului ca fac zgomot (am deja pe carcasa si pe HDD si ne avand fonduri pre mari nus de o perfomanta mare deci fac ceva ceva zgomot)

Deci ce vreu eu e sa stiu dc se poate mari viteza la CPU pana in 2----2.2Ghz fara ami supraicalzi sistemul ,ce stabilitate pot avea pe un asemenea sistem dc maresc  ;).
Am pe placa de baza si o serie de jumperi care seteaza viteza la procesor la 1.8 si la 2 pot mari deacolo fara sa mai complic cu biosul?????? :w00t:

Mii de multumiri pt cei care ma vor ajuta cu un sfat :worthy:  :w00t:

Edited by dj_oracol, 25 December 2006 - 23:27.


#40
2i0m0s6

2i0m0s6

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 31.12.2006
Eu am placa de baza MSI KT3V    -  maxim 333 (166 mhz) la memorie ca e procesor KT333
Procesor 1700+ la 133 mhz   -   45 grade
memorie la 333 (166 mhz)

din bios nu reusea OC
din Fuzzy Logic 4 in windows am reusit pana la 167, dupa care m-am oprit ca nu vreau eu mai mult
ciudat... din bios acum merge, cu tensiunea cea mai mica - 1,60 V

Deci am reusit sa ating:
Procesor 2200+ la 166 mhz   -   50 grade

Cea mai mare performanta se atinge daca FSB procesor e egal cu FSB memorie.
Mai mic sau mai mare apar lag-uri in functionare.
Mai lasati-ma cu buffer de memorie ca nu sunt bine implementate ( poate din 2050 :D ).
Sau ca sa fiu mai exact: MSI e firma de analfabeti (nu merge aprindere pc de la tastatura sau mouse in S3)

Am luat un cd-rw ASUS si am umplut o cutie de cd-uri si nu s-a ars - cutie medie de Avon.

Sa-mi spuna cineva de ce a mers din bios dupa ce am incercat cu Fuzzy Logic 4 in Windows, va rog.

#41
florinel

florinel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,152
  • Înscris: 29.06.2005
Sempron 2800+ 1600 mhz(din fabrica)
Asus K8N
Memorii transcend ddr 400

HTT-ul l-am micsorat la 3 (de la 4)
FSB l-am urcat la 267
Rezultatul ~2200mhz...

Insa acum, la memorii am busul de 210mhz adica cu 20 peste specificatiile lor.
Ma batea gandul sa maresc fsb la 300 si sa scad htt la 2.Intrebarea mea e.... nu e cam mic HTT de 600?

#42
Dic1

Dic1

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 525
  • Înscris: 13.01.2007
Iata si O/C-ul realizat pe sistemul meu: CPU Athlon64 3800+ Venice, MB Abit KN8 Ultra, RAM 2x1GB DDR400 A-DATA CL-3 si o sursa Antec EA-500 EC EarthWatts.

Am folosit setarile:
CPU HTT: 212MHz
Multiplicator CPU: 12x
Multiplicator HTT: 5x
RAM: 1/1 (DDR400)
Voltajele sunt default pentru toate componentele.

Am obtinut rezultatul: CPU la 2544MHz, RAM la 212MHz(424 MHz DDR) 2.5-3-3-7 1T (desi pe module scrie ca sunt CL3, merg fara probleme la 212MHz cu CL2.5)

Cred ca se poate mai mult, dar calculatorul este bagat intr-o nisa din birou si se incalzeste destul de tare, nevand ventilatie decat in fata si spate. Astfel MB ajunge la 54 grade Celsius, iar CPU la 42 grade Celsius. Cand l-am scos din birou si i-am dat jos si carcasa, temperaturile au scazut ambele cu cate 9-10 grade.

Sistemul merge stabil 24/24h, timp in care BOINC are grija sa-mi tina mereu CPU la 100%. Sincer sa fiu nu stiu care este sporul de viteza, pentru ca nu l-am testat cu frecventele default :), l-am O/C si am dat drumul la BOINC.

Edited by Dic1, 13 January 2007 - 15:11.


#43
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Hmm, cand faci rost de racire mai buna, pune memoriile la o frecventa mai mica, multi htt mai mic si incearca procul pt. ca sigur are potential mai mare :).

#44
Cupidonz

Cupidonz

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 27
  • Înscris: 01.01.2007
Vreau sa overcloack-ez....

Am :
MB: MSI K9N Neo
CPU: AMD Athlon 64 X2 3800+, Dual core (Socket AM2)
RAM: Kingmax 1 GB, 800 mhz
Video: Galaxy GeForce 7600GS 256 MB DDRII (era singura placa pe care am gasit-o)...

Momentan imi merge la 2000 mhz, si am vazut ca pot atinge 2,9 ghz... .
Cum fac ?

#45
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Dai search pe google si citesti thread-urile care s-au mai scris.
Si nu se stie pana unde ajungi, se poate sa se plafoneze si la 2,5 .

#46
myshulik

myshulik

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 22.01.2007
Am : Amd Sempron 64bit 2800+ (box)(merge in 1.6 ghz pe 200fsb) , placa de baza asrock K8NF4G-SATA2 , memorie : 512 mb kingmax pc3200 .
Pe cutia placii de baza zice ca duce pana la 1000 fsb .. deci daca impartzim la 4 ne da 250 :D .. daca pun fsb 250 la procesor ating 2 ghz in cap .. si cel mai ciudat este ca temperatura nu urca deloc :) .. pe fsb200 aveam 35 grade si pe fsb250 tot 35 poate ajunge in 36 grade dupa ce las 12 ore pcu aprins.
Este destul de safe sa il tzin in 250 ??

#47
mascotzel

mascotzel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006
temperatura trebuie s-o testezi in LOAD(adica iei un program gen prime95,Snm,orthos sau orice alt program care incarca procesorul si apoi vezi la ce temperatura ajunge)

2Ghz e safe,sa vedem si ce temperatura ai in LOAD

Edited by mascotzel, 22 January 2007 - 13:58.


#48
pastel3005

pastel3005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,383
  • Înscris: 11.08.2006
am configuratia din semnatura. am o singura intrebare: cum se poate debloca multiplicatorul? acum e pe 9(x200), deci lucreaza la 1800 mhz, standard.

#49
pastel3005

pastel3005

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 6,383
  • Înscris: 11.08.2006
de la postul anterior, m-am informat.
e greu de facut asta, si nici nu renteaza. :)

#50
andixp22

andixp22

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 513
  • Înscris: 01.04.2006
salutare. in primu rand, ca am observat ca a intrebat cineva aici daca se poate debloca multiplicatoru. ei bine, in cazul procesoarelor pe 64 biti nu. insa se poate face overclocking modificand HTT-ul (FSB).

dupa cateva zile de citit prin topicuri si diverse forumuri si articole, m-am decis sa fac si eu un overclocking la sistem.
Configuratia:
- amd athlon 64 3000+ socket 939 venice la 1.8 GHz (9x200) la care i-am pus un cooler cu 6 pipes din aluminiu, Vanessa S-Type de la Titan.
- memorie ram 2 x 512 ddr400 geil (radiatori din aluminiu inclusi) cu latentele standard 2.5-3-3-6 CR2
- placa de baza, e o placa dupa parerea mea buna de overclocking, Epox 9NPAJ SLI cu nForce4 SLI Amd Hammer, bios-ul oferind numeroase optiuni pt overclocking.
- placa video e un ati x1600xt facuta de club 3d, la care nu am umblat deloc; gpu 600 mhz, ddr 1400 mhz, 256 gddr3.

Si acum overclocking-ul:
- am ridicat HTT-ul de la 200 la 300, multiplicatorul neschimbat la 9x.
- am scazut ramii de la ddr400 la ddr266 relaxand si latentele la 3-4-4-8 CR2.
- am scazut HT la 3x.
- pentru ca altfel nu a vrut deloc sa intre in windows, am ridicat voltajul la proc de la 1.4v la 1.6v (am crescut cu 0.025v si numai la 1.6v am intrat in windows fara nici o problema).
- voltajul la rami (vdimm) si cel al chipsetului le-am lasat la fel: 2.7v, respectiv 1.5v
- de asemenea, optiunea Cool'n'Quiet din bios trebuie sa fie disabled.
- l-am testat cu prime95 timp de 6 ore si nu mi-a dat nici un mesaj de eroare.
- trebuie sa mentionez, multi ar crede ca's nebun, dar intre procesor si cooler nu e pasta deloc, metal pe metal :)))
- temperatura in idle la procesor este 38-39 grade, iar in full load este de 49 grade ; temperaturile la viteza de 1.8 GHz fiind de 37 grade in idle si 42 in full load.

In final am obtinut viteza de 2.7 GHz cu HTT la 900 MHz si rami la 386 MHz (2 x 193) DDR400.

Am pus aici si niste poze si print screen-uri pentru cei interesati, curiosi.

Acum ma apuc sa caut sa vad daca folosind in continuare acelasi sistem de racire si fara a mai umbla la voltaj, cat de mult ma voi putea apropia de viteza de 2997 MHz (9x333), daca placa de baza va suporta HTT la 333 cu HT la 3x si rami la DDR125 sau DDR100 dupa care voi testa cu prime95 pentru inca minim 6 ore si voi posta rezultatele. Wish me luck ! :)))

#51
mascotzel

mascotzel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006

View Postpastel3005, on Jan 23 2007, 10:46, said:

de la postul anterior, m-am informat.
e greu de facut asta, si nici nu renteaza. :)
multiplicatorul e deblocat in jos,la procesoarele pe 64 biti incepand de la Sempron 3000...in rest n-ai ce debloca

#52
mascotzel

mascotzel

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 2,130
  • Înscris: 07.06.2006

View Postandixp22, on Feb 2 2007, 15:25, said:

salutare. in primu rand, ca am observat ca a intrebat cineva aici daca se poate debloca multiplicatoru. ei bine, in cazul procesoarelor pe 64 biti nu. insa se poate face overclocking modificand HTT-ul (FSB).

dupa cateva zile de citit prin topicuri si diverse forumuri si articole, m-am decis sa fac si eu un overclocking la sistem.
Configuratia:
- amd athlon 64 3000+ socket 939 venice la 1.8 GHz (9x200) la care i-am pus un cooler cu 6 pipes din aluminiu, Vanessa S-Type de la Titan.
- memorie ram 2 x 512 ddr400 geil (radiatori din aluminiu inclusi) cu latentele standard 2.5-3-3-6 CR2
- placa de baza, e o placa dupa parerea mea buna de overclocking, Epox 9NPAJ SLI cu nForce4 SLI Amd Hammer, bios-ul oferind numeroase optiuni pt overclocking.
- placa video e un ati x1600xt facuta de club 3d, la care nu am umblat deloc; gpu 600 mhz, ddr 1400 mhz, 256 gddr3.

Si acum overclocking-ul:
- am ridicat HTT-ul de la 200 la 300, multiplicatorul neschimbat la 9x.
- am scazut ramii de la ddr400 la ddr266 relaxand si latentele la 3-4-4-8 CR2.
- am scazut HT la 3x.
- pentru ca altfel nu a vrut deloc sa intre in windows, am ridicat voltajul la proc de la 1.4v la 1.6v (am crescut cu 0.025v si numai la 1.6v am intrat in windows fara nici o problema).
- voltajul la rami (vdimm) si cel al chipsetului le-am lasat la fel: 2.7v, respectiv 1.5v
- de asemenea, optiunea Cool'n'Quiet din bios trebuie sa fie disabled.
- l-am testat cu prime95 timp de 6 ore si nu mi-a dat nici un mesaj de eroare.
- trebuie sa mentionez, multi ar crede ca's nebun, dar intre procesor si cooler nu e pasta deloc, metal pe metal :)))
- temperatura in idle la procesor este 38-39 grade, iar in full load este de 49 grade ; temperaturile la viteza de 1.8 GHz fiind de 37 grade in idle si 42 in full load.

In final am obtinut viteza de 2.7 GHz cu HTT la 900 MHz si rami la 386 MHz (2 x 193) DDR400.

Am pus aici si niste poze si print screen-uri pentru cei interesati, curiosi.

Acum ma apuc sa caut sa vad daca folosind in continuare acelasi sistem de racire si fara a mai umbla la voltaj, cat de mult ma voi putea apropia de viteza de 2997 MHz (9x333), daca placa de baza va suporta HTT la 333 cu HT la 3x si rami la DDR125 sau DDR100 dupa care voi testa cu prime95 pentru inca minim 6 ore si voi posta rezultatele. Wish me luck ! :)))

OC facut cam din "topor"...nu se sare chiar asa in HTT
:D
ai un procesor bun si o placa de baza buna pt OC
pune pasta termoconductoare intre CPU si cooler
si ca sa fii sigur,lasa prime95 24h( sau orthos prioritatea 10 24h)

bravo tie si bafta in continuare

#53
MICUtzu_MOD

MICUtzu_MOD

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 53
  • Înscris: 11.02.2007
am si eu un AMD Sempron la 2200+/1,5Ghz...si am umblat putin la fsb ridicandu-l la 200...am obtinut un 2500+/1,8Ghz
ce vreau eu sa stiu e daca mai merge pe sistemu asta facut ceva mai tarisor un pic...adica as putea sa exagerez fara riscuri mari fsb-ul?
am omis temperaturile:
inainte...placa baza 28-29/CPU 37-39
dupa...placa baza 32-33/CPU 40-41...la suprasolicitare ajunge la 47-48
coolerul de pe proc "nvarte" la 4200 RPM....fara 3 elicii  :P

Edited by MICUtzu_MOD, 11 February 2007 - 03:02.


#54
tzontzonel

tzontzonel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 67
  • Înscris: 09.06.2006
Deci am si eu un procesor AMD Sempron 2800+ si merge doar la 1 Ghz......ce trebuie sa fac??????....mi se pare ca ar trebui sa mearga la mai mult.....daca vreti sa ma ajutati....sa ma invatati cum sa fac overclocking...va multumesc!....


Placa de baza: KT880 Gigabyte
Placa video Ati Radeon 9550 la 256
     cooler nu stiu cum se cheama...dar daca vreti sa ma ajutati vreo unul deschid carcasa si va spun.... :worthy:  :worthy:  :worthy:



Dar nu vad optiunea overclockin in bios.......oare dc??/

Edited by tzontzonel, 12 February 2007 - 15:21.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate