Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Statii cu baterii

[TEORIE] Ce ati face in cazul une...

Exceptii reale/aparente de la pri...

Se dorește interzicerea algo...
 Pret manopera

Balti de pescuit in Dobrogea - li...

EURO 24 - Meciul 2: Belgia - Roma...

Metru Jysk/Ikea
 Pareri complex rezidențial T...

Camping Franta - Chamonix

Macbook Pro 2019 se blocheaza cu ...

Folie pentru protectie solara
 Tur Slovenia.

Dilae din Slatina, cel mai destep...

Nikon Z6III

Caști bluetooth pentru smart...
 

Overclock procesoare AMD

- - - - -
  • Please log in to reply
970 replies to this topic

#19
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Poate nu stie placa de 400 Mhz pt. memorii .

#20
ConstantinD

ConstantinD

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 422
  • Înscris: 24.03.2006

View Postcods, on Sep 29 2006, 17:47, said:

Poate nu stie placa de 400 Mhz pt. memorii .

explica.. cum adica "nu stie" placa? sa nu aiba bus de 400? e imposibil, dupa parerea mea, pt ca placa de baza e un ASUS a7v600x

#21
tzipirel

tzipirel

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 168
  • Înscris: 13.10.2006
salutare, ma numesc Laurentiu si am un
Amd Sempron 2800+, soket A, placa de baza: Via KT 7 upgrade880 (cel putin asa scrie pe ea)
- cooler `ul de pe procesor are viteza de 2600 r/min---temperatura procesor dupa cateva ore de gaming=maxim 50 grade celsius
- 2 coolere> - trage din fata carcasei si impinge spre HDD si mai in spate spre placa video
                  -cel de pe carcasa din dreptul procesorului, care scoate aerul cald...

procesorul meu are viteza la aproximativ 1999....am memorie 512mb si lucrez in mass-media> sunt editor imagine la o televiziune locala.
am nevoie de ceva mai multa putere la procesor.
cum as putea sa `l overclock`ez...
este nevoie de un ventilator cu un nr de rot/min mai mare dupa aceia pe procesor?
am incercar sa schimb din bios ceasul procesorului de la 166 la 200 (setare manuala)- si a aparut un mesaj de genul>
"AMD international.....nu `si asuma raspunderea pentru modifikrea facuta...etc...pentru a continua sa dau YES/NO"
am crezut ca poate `l ard si am dat "N"...si a revenit la setarea initiala...
cine se pricepe cum sa `l overclockez...help cu un sfat va rog !!!

am sursa de 450 W--nu cred ca scoate atata.
cele 2 coolere de pe carcasa le am puse pe un transformator de 12 V la priza...

pe voltajul de +12v programul> everest imi arata ca am +11,67v...un amoc mi `a spus ca ar trebui sa fie >=cu +12....nici decum mai mic !!?!?!!?!

va multumesc

#22
FantaMangoBeat

FantaMangoBeat

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 237
  • Înscris: 22.07.2006
Faceam si eu O/C mai mult ca umplere de timp. Anu trecut [sau cand naiba] am avut un Barton 2500+ pe un A7N8X-E-Deluxe. Memoriile erau pretty varza, Sycron de 512 [pe care inca le mai am, cred :deadtongue: ]. Cum nu ma prea pricepeam am zis sa nu umblu la tensiuni. Asa ca am ajuns la FSB 187, mai mult nu mai boot`a. L`am tinut asa aproape un an [desi diferenta nu o prea simteam] pana am zis sa dau volti la memorii si am ajuns la FSB 195. Coolerul era stoc si se incingea proc`u de mama focului [pun intended]. Ajungea pe la 64 grade in full, iar cu FSB 187 era pe la 55-56. A, rectific, coolerul nu prea era stock, adica procu a venit `bulk` si mi`au pus aia un cooleras mititel, vai s`amar de el. Cand l`am dat jos de am facut upgrade m`am speriat cum de am avut curaj [sau ignoranta] sa tin elicea aia mititica pe asa un proc.

Acum vreo 2 luni am zis sa fac si un O/C la actualul proc, A64 3000+ pe 754 si l`am dus la 2400MHz. Am fost multumit si l`am dus inapoi la stoc. Memoriile nu m`au interesat, fiind aceleasi mizerii care probabil nu stiu pic de O/C.

Nu ma prea incanta domeniul, de aceea nici nu am obtinut rezultate spectaculoase [si nici modificari prea avansate]. Dar de fun, merge :D

#23
novakane

novakane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 07.10.2005
Cam asa sta treaba: am si eu un sistem cat de cat bunicel, dar de cand l-am luat ma tot roade o anumita intrebare. As dori sa stiu daca si eu as putea sa fac un overclock la sistemul urmator. (Mentionez ca e mai mult informativ, nu este chiar necesar un overclock, ci doar daca se poate, nu as risca sa imi termin procu:D).
Asa, sistemul este urmatorul:


AMD Athlon 64 la 2800+ (real 1.8+ ghz) box (cu cooler original)
FSB: e la 200 (din 800)
Cache: cred ca 512 KB (scuzati daca gresesc)

1.5 giga de ram din care:

1x512 PQI
1x1 giga Samsung, ambele la 333mhz

placa de baza:
MSI K8N Neo V.2
Soket 754

Placa video: 128/128 - Ati radeon Gecube
TvTuner - Leadtek winfast 2000

Sursa normala de 350W.

Sistem de operare actual XP X64 (chiar merge mai repede calcu pe sistemul asta spre uimirea mea).
Restul dvd-rw, etc nu conteaza.

Intrebarea mea cea mai importanta este care ma macina... fiind FSB la 200, ar fi normal sa o urc la 800? sau mi se prajeste ceva ? :D

Multumesc in avans, si daca puteti sa ma lamuriti cu cateva raspunsuri,
nova

#24
novakane

novakane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 07.10.2005
noa, ms vad ca nu raspunde nimeni :P  :peacefingers:

#25
burebista

burebista

    Manic Miner

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 9,433
  • Înscris: 23.05.2003

View Postnovakane, on Oct 15 2006, 17:13, said:

Intrebarea mea cea mai importanta este care ma macina... fiind FSB la 200, ar fi normal sa o urc la 800? sau mi se prajeste ceva ? :D
Sincer daca asta era intrebarea e zic sa te lasi de sportul asta. :D
A64-ul are PSB-ul nativ de 200 MHz, prin overclock cu cooler-ul stoc il poti duce undeva pe la 240MHz fara sa o ia temperatura de la proc razna.
Dar nu te-as sfatui daca ai o sursa no-name si o racire mai de Doamne-ajuta.

#26
novakane

novakane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 07.10.2005
Cat despre cooler, e al lui original, dar sursa habar n-am :) scrie pe el pe un sticker Pentium4/Amd k7, k8. bine ca nu ma iau dupa stickere. la ora asta nu are rost sa il mai desfac. initial ma gandeam la umpic de overclock. am crezut ca viteza nativa ar trebui sa fie 800 la FSB cum scrie pe el.

merci oricum de informatii :).

#27
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
Pai defapt nu e FSB, e HT. Si este egala cu 800*2 :D .
detalii

Edited by cods, 15 October 2006 - 22:01.


#28
novakane

novakane

    Member

  • Grup: Members
  • Posts: 272
  • Înscris: 07.10.2005
am citit, merci

#29
tzak

tzak

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1
  • Înscris: 02.07.2006
Eu am un amd athlon la 2600+ cu placa de baza gigabyte ga7n400 ce sa ii fac ca sa ii dau update ???:D

#30
danX

danX

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 8,566
  • Înscris: 26.06.2003

View Posttzak, on Oct 20 2006, 15:34, said:

Eu am un amd athlon la 2600+ cu placa de baza gigabyte ga7n400 ce sa ii fac ca sa ii dau update ???:D
Update? Asta e interesant.
Daca vrei overclock, nu iti recomand placa aia. E cam varzuca.

Si ca sa fiu on-topic, eu m-am miscat cam de felul urmator.
am pus un Barton 2500+ pe un Abit NF7-S v2.0 si l-am racit cu un Volcano 12+.
Rezultatul? FSB 400 si deja e 3200+.

M-am mai jucat eu cu multiplicatorul (e deblocat) si cu FSB-ul, dar m-am plictisit si l-am lasat 3200+.
Coolerul e relativ silentios si imi tine procul la 45-50 de grade in full burn.

Daca vreau mai mult trebuie sa dau coolerul la maxim si asta inseamna ca se aude ca aspiratorul.

Not good.

#31
Chiril

Chiril

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,278
  • Înscris: 09.05.2006

View PostConstantinD, on Sep 29 2006, 13:20, said:

Pentru ca anteriorul post se termina in cuvintele athlon xp, hai sa va spun si eu ce i-am facut procului (AMD Athlon XP 2200+).

Caracteristici initiale:
bus 133
multiplicator 13,5
frecventa de functionare 1800 MHz
vCore 1,6 V
temp 45 grade

Dupa ce m-a muscat bug-ul OC-ului, am citit vreo 4 luni pe net cam tot ce am gasit despre procurile astea si overclockul lor si am mers direct, fara incercari sau teste, catre o valoare pe care am considerat-o suficienta pentru mine, si relativ "sigura" pentru procesor. Si anume:

bus 166
multiplicator 13,5
frecventa de functionare 2241 Mhz.
vCore 1,6 V
temp 55 grade

Acum, procul imi este vazut ca Athlon XP 2600+ de catre sistem.
Stiu ca multi nu sunteti de acord cu metoda asta. Mai stiu si ca riscam sa-mi ard procul. Stiu toate chestiile pe care mi le-ati putea imputa. Dar va asigur ca am citit temeinic inainte de a mari bus-ul. Pentru daily use e foarte frumoasa imbunatatirea care se simte in functionare.

o singura problema ar fi. Inainte de overclock (adica cu bus 133), memoriile DDR400 imi functionau la 333 MHz, lucru care speram ca se va remedia atunci cand voi mari bus-ul. Surpriza! nu s-a remediat. Tot la 333 merg. Si nu stiu de ce. Poate ma lamuriti voi.
As mai adauga un singur lucru. Am facut OC si la placa video (6600GT), de la 500/900 stock am ajuns la 580/1200.
sistemul e perfect stabil.


Eu am avut urmatorul sistem:
CPU: Athlon XP 1700+ (thoroubred stepping B0)
MB:   Asus A7V880
2x256 Kingstone PC 3200 (dual)
Radeon 9200
initial are 133 fsb

i-am dat fsb 200
si am marit cu o unitate voltaju avea 1.6V si am dat 1,65V
la 1,6 V era instabil se restarta cand era solicitat
la 1,65V nici o problema, a devenit 2800+ sau 2900+ nu mai tin minte
temperatura maxima era 57 grade celsius, racirea era evercool (3700 rpm up to XP 2800+)este printre primele coolere mai selentioase (nu e vulcano la 7000 rpm care face o galagie insuportabila in casa) :)))

#32
Stasel

Stasel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 02.11.2006
am si eu o intrebare       de ce cu clockgen imi merge proc pana la 2500    iar din bios la 2200  nu mai booteaza    ......  am un sempron 3000+ palermo  512  ddr 400  mn asus k8v x se  pls help   .....  clockgen nu face oc bine ???? sau ce???  dc nu mere si din bios asa de mult ???????    va rog eu ajutatima k nu mai pot de nervi

#33
cods

cods

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 4,512
  • Înscris: 05.06.2005
E stabil la acei 2500 Mhz ?

#34
Stasel

Stasel

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 12
  • Înscris: 02.11.2006
da e stabil  dar oc e facut cu clock gen     ....  l-am facut in bios pana la 2.2  k mai mult nu merge  (nush dc)  si de la 2.2 pana la 2.5  cu clock gen  ........ dar eu as vrea sa-l fac din bios pana la 2.5  si nush cum k nu mai mere   ....   cand dau fsb ul 250  se blocheaza si tre sa dau restart

#35
dicabkl

dicabkl

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 28
  • Înscris: 02.01.2006
Incerc si eu de ceva timp sa OC dar nu prea imi iese. Nu sunt chiar nou in domeniu, dar la capitolul tensiuni ma blochez. Am un Asus A8N-E, AMD x64 3200+, video 256 x700 si 2x512 DDR la 400 (cred ca sunt PC3200?). Sursa e ok, duce, am incercat sa ridic FSB, merge bine, dar consider ca nu fac destul. Am nevoie de o descriere mai amanuntita si eventual de pasii efectivi care trebuiesc urmati. Sunt sigur ca cel putin 3/4 s-ar bucura de asa ceva, chiar daca toti stim cateva miscari in BIOS.
Mersi anticipat!

#36
h4m4s

h4m4s

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 25
  • Înscris: 17.07.2006
ar fi interesant sa puneti niste benchmark-uri din jocuri , cati fps scoate in plus dupa OC acolo se vede daca merita sau nu

Anunturi

Neurochirurgie minim invazivă Neurochirurgie minim invazivă

"Primum non nocere" este ideea ce a deschis drumul medicinei spre minim invaziv.

Avansul tehnologic extraordinar din ultimele decenii a permis dezvoltarea tuturor domeniilor medicinei. Microscopul operator, neuronavigația, tehnicile anestezice avansate permit intervenții chirurgicale tot mai precise, tot mai sigure. Neurochirurgia minim invazivă, sau prin "gaura cheii", oferă pacienților posibilitatea de a se opera cu riscuri minime, fie ele neurologice, infecțioase, medicale sau estetice.

www.neurohope.ro

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate