Jump to content

SUBIECTE NOI
« 1 / 5 »
RSS
Laptop CS 2

AirGPU (cloud gaming)

KAZA Univisa

Reciclare hard disk-uri defecte v...
 Vacanta 7-10 zile auto

Procedura inmatriculare auto din UE

Pot pune faianta noua peste adezi...

Completare formular Detalii Tehni...
 Investitie intro firma

Buget de vis: ce caravana sa aleg...

Caut un VPN gratuit si un Antivir...

ajutor VPN
 Sfaturi montaj folie antivapori l...

Sistem audio recomandat

Borseta barbateasca

Ce este cu declaratiile cerute ce...
 

"Prelungire" linie telefonica normala prin voip

- - - - -
  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1
dragosc

dragosc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 27.05.2004
Salut,

Presupunem ca am doua locatii, L1 si L2, la amandoua exista conexiune la net iar la locatia 1 am o linie telefonica RDS. Vreau sa am telefonul la L2 si sa folosesc linia de la L1.
Am desenat si ceva sa fie mai clar cam ce vreau.
Attached File  voip.jpg   16.62K   201 downloads
De ce am nevoie la cele doua locatii? Eu ma gandeam la ceva router VOIP dar nu stiu daca merge. A mai incercat cineva? Daca da, ce model de router?
De asemenea ar mai fi o modalitate daca RDS ar avea telefonie SIP direct pe voip, dar nu cred asta, o sa sun sa intreb.

Multumesc.

#2
raducristin

raducristin

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,910
  • Înscris: 27.12.2004
God ce idei va mai vin...

#3
dragosc

dragosc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 27.05.2004

View Postraducristin, on Sep 15 2006, 17:41, said:

God ce idei va mai vin...

Ideea mi-a venit dupa ce am fost la RDS sa ma abonez si... m-au trimis la Astral, ca ei nu au retea la mine in cartier. Eu am zis 'daca voi nu ma vreti, eu va vreau' si asa m-am gandit la chestia asta. Mi se par super tarife pe RDS si multa lume 'migreaza' catre ei.

P.S. De idei nu duc lipsa.

#4
rostov

rostov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 01.04.2006
Oricum ai lua-o există o groază de operatori SIP mai nou, nu merită investiţia ce vrei să o faci. Se poate, îţi trebuie la o parte un port pentru asterisk, s-a discutat pe threadulde SIP, dincolo un adaptor VOIP.
Dar mai bine ia aruncă un ochi aici: www.smartcall.ro
Sau, dacă vrei tarifare la secundă - aici: www.eurovoice.ro  Tot de la ei primeşti şi adaptorul, sau poţi opta pentru oferta prepay.
În plus, Uptime-ul e infinit mai mare ca la RDS. Nu ştiu ce vă vine cu RDS.

#5
Garfield

Garfield

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,200
  • Înscris: 20.11.2004

View Postrostov, on Sep 15 2006, 18:05, said:

Sau, dacă vrei tarifare la secundă - aici: www.eurovoice.ro  Tot de la ei primești și adaptorul, sau poți opta pentru oferta prepay.
În plus, Uptime-ul e infinit mai mare ca la RDS. Nu știu ce vă vine cu RDS.
Ia compara tu tarifele si vezi ce grozav e Eurovoice.  <_<

#6
burgher

burgher

    Senior Member

  • Grup: Senior Members
  • Posts: 3,018
  • Înscris: 19.04.2006

View Postrostov, on Sep 15 2006, 18:05, said:

În plus, Uptime-ul e infinit mai mare ca la RDS. Nu știu ce vă vine cu RDS.

Infinit mai mare decat 99,5% (la mine) - mi-e greu sa cred :D

#7
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Ce vrei tu se poate face insa este prea costisitor si nu-ti amortizezi investitia.
Daca ti s-a pus pata si partea financiara nu este o problema se poate rezolva contra cost.

#8
rostov

rostov

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,347
  • Înscris: 01.04.2006

View PostGarfield, on Sep 15 2006, 18:26, said:

Ia compara tu tarifele si vezi ce grozav e Eurovoice.  <_<
La internațional e mai ieftin, la național e cu aprox 20% mai scump. Crezi că se amortizează investiția? În plus, ai șanse mari să pice, depinzi de 3 factori:
1. Linia RDS
2. Netul la care legi linia.
3. Netul depe care vorbești.

#9
dragosc

dragosc

    New Member

  • Grup: Members
  • Posts: 13
  • Înscris: 27.05.2004

View PostIgnition, on Sep 15 2006, 21:01, said:

Ce vrei tu se poate face insa este prea costisitor si nu-ti amortizezi investitia.
Daca ti s-a pus pata si partea financiara nu este o problema se poate rezolva contra cost.
Aveti dreptate, multumesc de sfat. O sa trec pe sip pentru ca ma scapa de multe batai de cap si au tarife bune. Pentru convorbiri internationale skype mi se pare cea mai buna alegere.

#10
Ignition

Ignition

    Active Member

  • Grup: Members
  • Posts: 1,971
  • Înscris: 03.10.2005
Skype este o jucarie monopolista (standard propietar).
Daca vrei tarife nationale sau internationale mai mici vezi aici:
http://www.voip-info...TAs and Service
Sunt cateva zeci de furnizori, ai de unde alege :)

#11
beia

beia

    Junior Member

  • Grup: Members
  • Posts: 61
  • Înscris: 20.09.2005
In L1 se poate instala un PABX router VoIP - http://www.dect.ro/c...2030-p-129.html
si se conecteaza linia telefonica (RDS ofera linii telefonice analogice) la centrala telefonica.

Se utilizeaza in L2 un telefon VoIP, aplicatie softphone (orice model SIP, H.323) sau un adaptor de la VoIP la telefon analogic (ATA).

RDS nu ofera conturi SIP, se utilizeaza alt protocol.


View Postdragosc, on Sep 15 2006, 17:28, said:

Salut,

Presupunem ca am doua locatii, L1 si L2, la amandoua exista conexiune la net iar la locatia 1 am o linie telefonica RDS. Vreau sa am telefonul la L2 si sa folosesc linia de la L1.
Am desenat si ceva sa fie mai clar cam ce vreau.
Attachment attachment
De ce am nevoie la cele doua locatii? Eu ma gandeam la ceva router VOIP dar nu stiu daca merge. A mai incercat cineva? Daca da, ce model de router?
De asemenea ar mai fi o modalitate daca RDS ar avea telefonie SIP direct pe voip, dar nu cred asta, o sa sun sa intreb.

Multumesc.


Anunturi

Bun venit pe Forumul Softpedia!

0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users

Forumul Softpedia foloseste "cookies" pentru a imbunatati experienta utilizatorilor Accept
Pentru detalii si optiuni legate de cookies si datele personale, consultati Politica de utilizare cookies si Politica de confidentialitate